Main Content:

Pagini: 1 ... 4520 4521 [4522] 4523 4524 ... 4573

ANUNTURI

Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67815 : Mai 04, 2020, 21:58:48 »

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67816 : Mai 04, 2020, 22:03:44 »Raportat si inchis direct, fara preaviz.

Site-ul Ortodoxinfo, închis pentru Fake News. Pagina, promovată în trecut de politicieni PSD, anunța acum ”omorârea pensionarilor”
Sâmbătă, 25 aprilie 2020, 13:32 - www.libertatea.ro/stiri/ortodox-info-inchis-fake-news-2970293 - De Adrian Cochino,Site-ul Ortodoxinfo.ro a fost închis în urma unei decizii comunicate vineri de ANCOM, pentru distribuirea de informații false pe tema coronavirusului. Pagina, care a fost distribuită în trecut de cel puțin doi politicieni PSD, cu articole pe alte subiecte, a anunțat între timp că se mută la altă adresă.
Citeşte întreaga ştire: Site-ul Ortodoxinfo, închis pentru Fake News. Pagina, promovată în trecut de politicieni PSD, anunța acum ”omorârea pensionarilor”


Ministrul de Interne, Marcel Vela, a cerut Autorității de reglementare în comunicații (ANCOM) blocarea accesului utilizatorilor la site-ul Ortodoxinfo.ro, deoarece ”site-ul prezintă informații vădit false și care au potențialul de a crea comportament social nejustificat și panică în rândul cetățenilor”.Site-ul era deja indisponibil sâmbătă dimineață, dar doar în unele rețele. Utilizatorii UPC puteau vedea încă site-ul, care anunța deja că se multă la o altă adresă. De asemenea, un comentator de pe Reddit preciza că site-ul poate fi accesat din străinătate sau chiar din rețeaua Telekom. Unul dintre articolele încadrate la Fake News de oficiali are titlul ”Se pregătește omorârea pensionarilor în lagăre de concentrare și exterminare”. Pagina de Facebook a Ortodoxinfo, care avea 45.000 de urmăritori, este de asemenea închisă, posibil în urma raportărilor. Site-ul are acum o nouă pagină de Facebook, care număra, sâmbătă, 1.000 de fani. Dar consultarea arhivei Google arată că, la un moment dat, articolul avea aproape 1.000 de distribuiri.
Citeşte întreaga ştire: Site-ul Ortodoxinfo, închis pentru Fake News. Pagina, promovată în trecut de politicieni PSD, anunța acum ”omorârea pensionarilor”

« Ultima modificare: Mai 07, 2020, 11:07:34 de către razvan »
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67817 : Mai 05, 2020, 12:24:04 »

Hai că ne-au rezolvat. Guvernul găsește întotdeauna soluții. Radicale și pe gustul său politic.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67818 : Mai 06, 2020, 11:22:20 »

Cred ca trebuie sa acordam atentie acestei initiative si sa meditam mai mult la ceea ce se intampla cu adevarat in jurul nostru.
« Ultima modificare: Mai 06, 2020, 11:42:42 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67819 : Mai 06, 2020, 11:55:40 »


https://petitions.whitehouse.gov/petition/we-call-investigations-bill-melinda-gates-foundation-medical-malpractice-crimes-against-humanity?fbclid=IwAR3eW4UdTHYQoiAFGGxFDWdOuJAAJL0pgoTH2YUnXa3Y51n1BbKCDj2MoFg

We Call For Investigations Into The "Bill & Melinda Gates Foundation" For Medical Malpractice & Crimes Against Humanity
Created by C.S. on April 10, 2020
Sign This Petition
Needs 0 signatures by May 10, 2020 to get a response from the White House
496,795 SIGNED100,000 GOAL


As we look at events surrounding the "COVID-19 pandemic," various questions remain unanswered. On Oct. 18th of 2019, only weeks prior to ground zero being declared in Wuhan, China, two major events took place. One is "Event 201," the other is the "Military World Games," held in none other than Wuhan. Since then a worldwide push for vaccines & biometric tracking has been initiated.

At the forefront of this is Bill Gates, who has publicly stated his interest in "reducing population growth" by 10-15%, by means of vaccination. Gates, UNICEF & WHO have already been credibly accused of intentionally sterilizing Kenyan children through the use of a hidden HCG antigen in tetanus vaccines.

Congress & all other governing bodies are derelict in duty until a thorough and public inquiry is complete.


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Cerem investigații în "Bill & Melinda Gates Foundation" pentru malpraxis medical & crime împotriva umanității

Pe măsură ce ne uităm la evenimentele din jurul pandemiei "COVID-19", diverse întrebări rămân fără răspuns. Pe 18 octombrie 2019, cu doar câteva săptămâni înainte de declararea terenului zero la Wuhan, China, au avut loc două evenimente majore. Unul este "Event 201", celălalt este "Military World Games", care a avut loc în nimeni altul decât Wuhan. De atunci a fost inițiat un impuls mondial pentru vaccinuri & urmărire biometrică.

În fruntea acestui lucru este Bill Gates, care a declarat public interesul său în "reducerea creșterii populației" cu 10-15%, prin vaccinare. Gates, UNICEF & WHO au fost deja acuzați în mod credibil că sterilizează intenționat copiii kenyeni prin utilizarea unui antigen HCG ascuns în vaccinurile antitetanos.

« Ultima modificare: Mai 07, 2020, 02:24:39 de către razvan »
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67820 : Mai 06, 2020, 19:20:53 »

Concluzia zilei! Alegeți una la întîmplare...

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67821 : Mai 07, 2020, 02:26:52 »
« Ultima modificare: Mai 08, 2020, 11:12:57 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67822 : Mai 07, 2020, 11:28:38 »

Presa de la noi, de democrata ce e, cam ocoleste asemenea stiri.


https://jurnalul.info/protestatari-inarmati-cu-arme-de-asalt-au-intrat-in-camera-legislativa-din-michigan-sua-nemultumiti-de-extinderea-starii-de-urgenta/?fbclid=IwAR23OcCslNw7vKIicEMR82D6zY3CjhDshj3ZMw71rlUMdFsghbp2weMRMiY
Sambata, 2 mai 2020

Protestatari înarmaţi cu arme de asalt au intrat în Camera Legislativă din Michigan, SUA, nemulţumiţi de extinderea stării de urgenţă!Sute de protestatari, unii dintre ei înarmaţi, au mers joi la Camera Legislativă din Michigan având la ei arme de asalt pentru a se opune prelungirii stării de urgenţă din statul american cu încă două săptămâni, până la 15 mai. Din cauza pandemiei de coronavirus, Guvernatoarea Gretchen Whitmer a dorit să extindă izolarea cu încă 28 de zile, dar s-a văzut cu o opoziţie fermă din partea a sute de protestatari înarmaţi dintre care câţiva dintre ei au pătruns în Camera Legislativă.

Preşedintele american Donald Trump a avut o reacţie curioasă spunând că „Aceia sunt nişte oameni buni, dar sunt furioşi. Îşi vor viaţa înapoi în siguranţă! Întâlniţi-vă cu ei, vorbiţi cu ei, cădeţi la o înţelegere.” Nu se ştie, însă, la ce fel de înţelegere se referea Trump să facă. În timp ce Guvernatoarea Whitmer a extins ordinul de izolare cu doar două săptămâni, spunându-le cetăţenilor să stea acasă şi să închidă afacerile neesenţiale, ea a şi relaxat unele restricţii din ordinul iniţial.

Unii senatori au venit cu veste antiglonţ la dezbatere
Cetăţenilor din Michigan li se cere să respecte în continuare regulile de distanţare socială, dar le este permis să călătorească de la o casă la alta, să iasă cu barca sau să joace golf. Michigan este unul dintre cele mai lovite state americane de noul coronavirus şi nu este nici pe aproape de a pune în practică dorinţa lui Trump de a da drumul economiei din nou şi a ridica măsurile de izolare.
Guvernatoarea a dorit să extindă măsurile restrictive cu 28 de zile, însă cererea i-a fost refuzată de Camera Reprezentanţilor din Michigan care au şi autorizat un proces împotriva ei în care i se contestă autoritatea de a impune stare de urgenţă.
De reţinut că este un drept cetăţenesc al americanilor de a participa la dezbaterile publice, chiar şi înarmaţi, astfel că gestul protestatarilor nu a fost unul agresiv, ci mai degrabă de intimidare. Unii dintre senatorii participanţi la dezbatere au purtat veste antiglonţ de teama protestatarilor.


Comentarii:
Occhio spune:
6 mai 2020 la 14:25
Voi sunteti dementi. O reactie normala si omenoasa este in ochii vostri de Juda o „reactie curioasa”. Caci ati inteles ca marele CxR nu mai este comunist si este corporatist, si trebuieste lustruit cu limbile minciunilor voastre consimtite. Ce minte de gaina poate sa vada ceva curios in „Aceia sunt nişte oameni buni, dar sunt furioşi. Îşi vor viaţa înapoi în siguranţă! Întâlniţi-vă cu ei, vorbiţi cu ei, cădeţi la o înţelegere.” Un tefelit trebuia sa spuna „pusca-i pe toti, si pune-i pe urma in carantina”, nu-i asa? Niste jegosi
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67823 : Mai 07, 2020, 11:33:09 »


https://iosefinapascal.com/2020/05/06/globalistii-de-la-hollywoodnu-dorim-revenirea-la-normalse-impune-o-noua-ordine-sociala/?fbclid=IwAR20irwVYgUk9XpfaqokRuI0uLgccvF4f-VXZemfeoLfbftrysSYkzUcNv4
Miercuri, 6 mai 2020

Globaliștii de la Hollywood: ”Nu dorim revenirea la normal! Se impune o nouă ordine socială!”

“Madonna, Robert De Niro, Isabelle Adjani şi Yann Arthus-Bertrand se numără printre cei 200 de artişti şi cercetători din lumea întreagă care au lansat miercuri în cotidianul francez Le Monde un apel împotriva “revenirii la normal” după pandemia de coronavirus, dorindu-şi “o transformare radicală” a societăţii umane pentru a combate “consumerismul”, informează AFP.”
“Ni se pare de neconceput ‘să revenim la normal'”, au scris semnatarii acestei scrisori publice, iniţiate de actriţa franceză Juliette Binoche şi de astrofizicianul Aurelien Barrau.
Cu toate că această “scrisoare” este absolut sinistră și susține încălcarea drepturilor fundamentale ale omului, ea constituie și un autodenunț. Poate că această criză va fi, într-adevăr, “transformarea radicală a societății umane”, doar că nu cum și-o doresc globalistii, ci împotriva lor.
Oamenii se revoltă și protestează pretutindeni, online, sau fizic, e de ajuns să vedeți ce mesaje lasă internauții pe paginile de socializare ale “vedetelor” și ale avocaților apocalipsei, Bill Gates, Jeff Bezos, Hillary Clinton, etc.
Published by Iosefina Pascal
« Ultima modificare: Mai 08, 2020, 11:13:28 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67824 : Mai 08, 2020, 11:26:59 »

Se intampla in Statele Unite ale Americii in aceste zile.Jay Wright - <"Vin după tine, Billy băiete...
Mulțimea din Texas cântând "Arestați-l pe Bill Gates!" pentru presupusele sale crime împotriva umanității.">Arrest Bill Gates - www.youtube.com/watch?v=3QvTL3WouWM
« Ultima modificare: Mai 09, 2020, 12:25:46 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67825 : Mai 09, 2020, 12:44:48 »


Ministerul Apararii Nationale, Romania
www.mapn.ro
Sambata, 9 mai 2020
Peste 10.000 de români și-au dat viața acum 143 de ani pentru idealul tuturor românilor: Independența de Stat a ROMÂNIEI!

Avem datoria să le cinstim memoria! Respect eroilor noștri!
La 8 mai 1978, a avut loc premiera filmului “Pentru patrie”, film istoric românesc, care evocă scene din Războiul româno-ruso-turc din 1877-1878 (Războiul de Independență al României).
Regia și scenariul: Sergiu Nicolaescu, Producător: Gheorghe Pîrîu România Film, Casa de Filme 3
Sursă: istoriefilmedocentate.blogspot.ro
Aniversarea zilei de 9 Mai

Drapelul național al României și drapelul Uniunii Europene au fost înălțate pe catarg sâmbătă, 9 Mai, la sediul Ministerului Apărării Naționale, în cadrul unei ceremonii în format restrâns organizată cu prilejul aniversării Zilei Independenţei de Stat a României, Zilei Victoriei Coaliţiei Naţiunilor Unite în cel de-Al Doilea Război Mondial și Zilei Uniunii Europene.

În contextul epidemiologic actual și ținând cont de misiunile Armatei României în sprijinul autorităților publice pentru aplicarea măsurilor de limitare a răspândirii infecției cu SARS-CoV-2, marcarea acestei zile cu triplă semnificație pentru istoria poporului român se va face sub deviza “Mereu la datorie!”.

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, a subliniat, în mesajul său transmis cu această ocazie, că ”astăzi, 9 Mai 2020, ne amintim de trei date istorice: Independența de Stat a României, încheierea celui de Al Doilea Război Mondial și Ziua Europei. Însă, cu certitudine, fără eroii acestor zile, fără medicii şi personalul medical al României, civili şi militari deopotrivă, fără dedicarea adevăraților militari, mulți dintre români nu ar fi avut ocazia să privească, cu încredere și speranță, spre viitor!”.

x x x

La 9 mai 1945 a fost semnat, la cartierul general sovietic din Berlin, actul de capitulare necondiţionată a Germaniei, care a marcat astfel sfârșitul, în Europa, al celei mai mari și mai sângeroase conflagrații mondiale din toate timpurile - Al Doilea Război Mondial.

De la declaraţia din 9 mai 1950 a ministrului de Externe al Franţei, Robert Schuman, considerată a fi piatra de temelie a Uniunii Europene, ţările europene şi-au concentrat energiile către stabilirea unei noi forme de cooperare politică, menită să înlăture posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei. Un an mai târziu, a fost semnat Tratatul de la Paris, care prevedea crearea unui astfel de organism, Comunitatea Europeană a Cărbunelui și Oțelului, devenită ulterior parte a Uniunii Europene.

Pentru România, 9 mai are şi o a treia semnificaţie, fiind ziua în care, în 1877, Mihail Kogălniceanu rostea, în plenul Adunării Deputaţilor, Declaraţia de Independenţă a României, act care consfinţea înscrierea definitivă a ţării pe harta Europei. Afirmarea neatârnării României avea să fie împlinită, în lunile următoare, de către Armată, pe câmpurile de bătălie de la Griviţa, Smârdan şi alte redute cucerite cu sânge şi sacrificii.


Razboiul de Independenta - www.youtube.com/watch?v=YL3r3f0kECs
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67826 : Mai 10, 2020, 15:21:32 »

10 Mai este celebrată în România ca zi de sărbătoare naţională, fiind declarată astfel prin Legea nr. 103/2015.

Iniţiativa privind instituirea acestei sărbători a aparţinut senatorului PNL Puiu Haşotti, propunerea legislativă fiind respinsă de Senat, în calitate de primă cameră sesizată, la 9 decembrie 2013. La 22 aprilie 2015 însă, proiectul legislativ a fost adoptat de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, Legea nr. 103/2015 pentru declararea zilei de 10 Mai ca zi de sărbătoare naţională fiind publicată în Monitorul Oficial din 18 mai 2015. Potrivit prezentei legi, cu această ocazie, Parlamentul, Preşedintele României, Guvernul şi celelalte autorităţi publice centrale şi locale organizează manifestări cultural-artistice pentru sărbătorirea acestei zile.

Ziua de 10 Mai are o semnificaţie deosebită în istoria poporului român, potrivit site-ului www.familiaregala.ro, ea fiind sărbătoare naţională în perioada în care forma de guvernământ în România era regatul. La 10 mai 1866, Carol I a fost proclamat Domnitor al României, iar la 10 mai 1881, a fost proclamat regatul. De asemenea, aşa cum se arată şi în expunerea de motive a iniţiatorului acestei legi, data de 10 Mai este legată şi de proclamarea Independenţei de Stat a României, căci, cu toate că aceasta avusese loc la 9/21 mai 1877, în cadrul sesiunii extraordinare a Adunării Deputaţilor, a doua zi, respectiv la 10/22 mai 1877, a fost promulgată de Carol I legea pentru desfiinţarea tributului către Înalta Poartă.

Înlăturarea lui Alexandru Ioan Cuza, la 11/23 februarie 1866, a determinat o acutizare a crizei politice din ţara noastră, între grupările opoziţiei existând mari frământări în legătură cu succesiunea la domnie. Raţiunile reactualizării problemei prinţului străin aveau drept obiectiv menţinerea stabilităţii interne, a coeziunii şi unităţii naţionale, consolidarea autonomiei şi pregătirea terenului pentru dobândirea mai rapidă a independenţei, pentru modernizarea statului. La 30 martie/17 aprilie 1866, Locotenenţa Domnească a dat publicităţii o "proclamaţie către popor", prin care recomanda alegerea printr-un plebiscit a principelui Carol Ludovic de Hohenzollern ca Domnitor al României, sub numele de Carol I. Plebiscitul s-a desfăşurat între 2/14 şi 8/20 aprilie 1866, rezultatul confirmând, cu majoritate covârşitoare, alegerea lui Carol de Hohenzollern-Sigmaringen ca Domnitor al României. La 10/22 mai 1866, acesta depune jurământul de credinţă în faţa Adunării Constituante, a Locotenenţei Domneşti şi Guvernului, fiind proclamat Domnitor al României, sub numele de Carol I, potrivit volumului "Istoria României în date" (2003). De numele domnitorului şi, apoi, al regelui Carol I (1866-1914) se leagă evenimente deosebite din viaţa şi istoria poporului român - adoptarea Constituţiei de la 1866 şi mai ales proclamarea şi câştigarea independenţei de stat a României.

Imediat după Războiul de Independenţă (1877-1878), un obiectiv central al guvernului român a fost recunoaşterea în plan extern a independenţei şi a transformărilor ce i-au urmat în statutul politic al ţării. Încă din toamna anului 1878, Carol I a luat titlul de Alteţă Regală, acesta fiindu-i recunoscut în anul următor. Acesta a fost un prim pas către modificarea statutului politic şi internaţional al ţării. La 10 mai 1881, când se împlineau 15 ani de la urcarea pe tronul statului român, au avut loc festivităţile prilejuite de proclamarea regatului şi încoronarea domnitorului Carol I ca Rege al României. Preşedintele Parlamentului a înmânat, cu acest prilej, regelui Carol I şi reginei Elisabeta coroana făurită din oţelul unui tun capturat de la turci, în timpul Războiului de Independenţă (1877-1878).

Din 1866 şi până la momentul abdicării regelui Mihai I (1927-1930; 1940-1947), la 30 decembrie 1947, ziua de 10 Mai a fost Ziua Naţională a României şi se sărbătorea cu mult fast.

După revenirea în ţară, Familia Regală a ales ziua de 10 Mai pentru organizarea petrecerii cunoscute sub numele de Garden Party în grădina Palatului Elisabeta din Bucureşti, marcând astfel această dată ca sărbătoare naţională şi ca zi de naştere a României moderne, se arată pe site-ul www.familiaregala.ro. Începând din 2010, timp de câţiva ani, petrecerea a fost găzduită de regele Mihai, acesta fiind ulterior reprezentat la eveniment de principesa moştenitoare Margareta şi de alţi membri ai Casei Regale. De asemenea, cu prilejul acestei zile, Casa Regală a organizat, de-a lungul timpului, o serie de evenimente publice, precum ceremonii cu depuneri de coroane, conferirea unor distincţii, concerte, Maratonul regal etc. În anul 2019, cu prilejul zilei de 10 Mai, Custodele Coroanei Române, Margareta, şi principele Radu au depus o coroană de flori la statuia Regelui Carol I din Piaţa Palatului Regal, alte trei jerbe de flori în culorile roşu, galben şi albastru fiind depuse de principesa Elena şi de Alexander Philips Nixon, precum şi de principesele Sofia şi Maria. Ulterior, membrii Casei Regale au luat parte la tradiţionalul Garden Party de la Palatul Elisabeta, unde au primit numeroşi invitaţi din toate judeţele ţării şi din Republica Moldova. AGERPRES/(Documentare-Andreea Onogea, editor: Horia Plugaru, editor online: Alexandru Cojocaru)
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67827 : Mai 10, 2020, 15:24:23 »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67828 : Mai 11, 2020, 09:25:19 »

Varsta majoritatii revolutionarilor - fara sa sustin insa ca ar fi doar o problema de varsta - necesita o documentare atenta, din surse de incredere, dar si alternative, in timpul actualei pandemii impuse de Organizatia Mondiala a Sanatatii. Va propun sa urmariti doua inregistrari care nu pot fi suspectate de contrafaceri, sau surse necredibile. Se spune ca paza buna fereste primejdia rea, lucru pe care nu prea l-am practicat pana acum.

Molima coruptiei - www.youtube.com/watch?v=l0tcTZeO5Jo

Experimentul lui John Magufuli, Presedintele Tanzaniei
https://www.youtube.com/watch?v=2NTxvbCF7jc

https://a1.ro/news/extern/pozitiv-pentru-covid-o-capra-si-un-fruct-experiment-presedintele-tanzaniei-id987259.html
Marti, 5 mai 2020


Testele COVID-19 au ieșit pozitive pentru o capră, un fruct pawpaw și o oaie în Tanzania.
Președintele atrage atenția asupra testelor: "Se întâmplă ceva!"


În urma unui experiment pentru a verifica acuratețea testelor achiziționate din import pentru coronavirus, președintele Tanzaniei, Magufuli a descoperit că o capră, o oaie și un fruct pawpaw au ieșit pozitive. Acesta le-a atribuit nume umane și vârste pentru a fi înregistrate drept oameni la laborator.

Potrivit site-ului interanțional aljazeera.com, Președintele Tanzaniei, John Magufuli, a respins kiturile de testare importate pentru coronavirus în urma unui experiment în care rezultatele au ieșit pozitive la eșantioanele prelevate dintr-o capră și un fruct pawpaw.

Magufuli, al cărui guvern a atras critici pentru că nu ofera informații cu privire la pandemie și care le-a cerut cetățenilor să se roage pentru dispariția coronavirusului, a spus că respectivele kituri au "erori tehnice".

Președintele a explicat că a instruit forțele de securitate să verifice calitatea kiturilor. Acestea au luat aleatoriu eșantioane non-umane, inclusiv de la un fruct pawpaw, de la o capra și o oaie, si le-au trimis la laborator etichetate cu nume și vârste de oameni. Tehnicienii de la laboratorul

Magufuli a făcut observațiile în timpul unui eveniment petrecut la Chato în nord-vestul Tanzaniei duminică. El a spus că au existat „erori tehnice” cu testele.

Probele non-umane au fost apoi trimise laboratorului din Tanzania pentru a testa coronavirusul, tehnicienii laboratorului neștiind originile lor.

Președintele a spus că probele de la capră, oaie și fruct au fost pozitive pentru COVID-19, adăugând că este posibil ca unele persoane să fie testate pozitiv chiar dacă nu au fost infectate de coronavirus.

"Se întâmplă ceva. Am spus dinainte că nu ar trebui să acceptam că orice ajutor este cu intenție bună pentru această națiune", a afirmat Magufuli.

Tanzania a inregistrat pana acum 480 de cazuri de infectare cu coronavirus si 17 decese.
« Ultima modificare: Mai 11, 2020, 14:13:29 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67829 : Mai 11, 2020, 14:18:16 »

E din ce in ce mai mare libertatea in Romania si va fi si mai si!


https://jurnalul.antena3.ro/special-jurnalul/anchete/politia-romana-si-a-tras-unitate-big-brother-echipamente-de-recunoastere-faciala-de-peste-un-milion-de-euro-844656.html
Luni, 11 mai 2020

IGPR și-a tras unitate „Big Brother”. Te vezi cu prietenii pe camerele web? Și poliția o să te vadă!Autor: ION ALEXANDRU

Poliția Română a achiziționat, la sfârșitul săptămânii trecute, echipamente informatice pentru recunoașterea facială a persoanelor. Conform documentelor care au stat la baza acestei achiziții, polițiștii vor putea, de acum, să extragă, să prelucreze, să introducă în bazele de date și să identifice imagini ale persoanelor fizice preluate inclusiv de pe camerele web (instalate pe laptopuri sau PC-uri), de pe camerele telefoanelor mobile inteligente, din rețelele de camere de supraveghere sau ale televiziunilor cu circuit închis sau de la ATM-urile bancare, precum și cele postate pe rețelele de socializare. Acest „Big Brother” va fi utilizat – atenție – pentru „identificarea suspecților care săvârșesc fapte penale”, dar și pentru identificarea celor „care urmează să comită fapte penale sau antisociale”. Bazele de date cu aceste imagini urmează să fie interconectate cu alte structuri polițienești, și nu numai, din Uniunea Europeană, contractul fiind finanțat din fonduri UE. Firma care a primit pentru această afacere un contract de peste 1,18 milioane de euro a mai asigurat o soluție tehnică asemănătoare și Ministerului Afacerilor Interne, însă este un client fidel al contractelor instituțiilor de forță ale statului, printre care regăsim Poliția de Frontieră, Jandarmeria, SRI sau DNA. De asemenea, compania a fost contarctată, în mai multe rânduri, chiar de Secretariatul General al

Sistemul de spionaj de tip Big Brother despre care vorbim a fost cumpărat, prin licitație publică, de către Inspectoratul General al Poliției Române cu fix o săptămână înainte de expirarea Decretului Prezidențial nr. 240/2020, prin care a fost prelungită instituirea stării de urgență pe întreg teritoriul României. Interesanta cumpărătură poartă denumirea de „soluție informatică pentru recunoaștere facială în cadrul proiectului «Dezvoltarea sistemului de identificare și recunoaștere facială și interconectarea acestuia cu autoritățile de aplicare a legii din Uniunea Europeană, prin intermediul sTESA»”. În acest sens, IGPR a achiziționat nu doar soluția pentru recunoașterea facială, ci și training în acest domeniu.
Conform anunțului de atribuire postat, la sfârșitul săptămânii, pe SICAP (Sistemul Electronic al Achizițiilor Publice, soluția „Big Brother” este formată dintr-un software pentru identificare și recunoaștere facială cu minimum două milioane de entități, licențierea sistemelor de operare tip server, soluție de baze de date și soluție de replicare a bazelor de date, soluție de virtualizare, un cluster pentru servere pentru operațiuni „mission critical”, servere „blade”, precum și soluții de stocare. În afara acestor componente, s-a mai comandat training pentru recunoașterea facială a 250 de persoane, training pentru soluție de virtualizare pentru 10 persoane și training pentru sistemele de operare ofertate pentru 10 persoane.
Criteriile de atribuire a acestui contract au fost împărțite. 30 la sută a reprezentat prețul ofertei, 30 la sută a reprezentat eficacitatea algoritmului de recunoaștere facială pe baza seturilor de testare, iar câte zece la sută au cântărit în ceea ce privește capacitatea RAM a clusterului pentru servere, a serverelor „blade”, capacităților de stocare tip SSD și DAS.
 
Filare preventivă
Contractul, care, potrivit documentației de atribuire, are o durată de 250 de zile, a fost încheiat, în data de 8 mai 2020, cu societatea SC Dataware Consulting SRL, din București, la un preț de 4.779.000 de lei fără TVA, respectiv de 5.687.010 lei cu TVA inclusă (1.184.739,8 euro). Achiziția se referă la proiectul finanțat din fonduri UE denumit „Dezvoltarea sistemului de identificare și recunoaștere facială (NBIS) și interconectarea acestuia cu autoritățile de aplicare a legii din UE, prin programul sTESA”.
În caietul de sarcini care a stat la baza acestei achiziții, Inspectoratul General al Poliției Române afirmă: „Având în vedere finalitatea judiciară, identificarea judiciară reprezintă indicatorul macro al eficienței în oricare dintre activitățile Poliției Române, aportul structurilor criminalistice la efortul general de identificare a autorilor de infracțiuni și probarea faptelor antisociale fiind decisive”. În acest context, mai arată autoritatea contractantă, „un sistem de recunoaștere facială care să ofere mecanisme actualizate cu abilitatea de a identifica persoane după caracteristicile faciale în vederea identității persoanei este vitală”.
Ca atare, se mai susține că implementarea unei tehnologii în domeniul recunoașterii faciale va permite Poliției Române să includă această metodă ca măsură în combaterea și elucidarea cazurilor asociate furtului de identitate sau a documentelor pierdute ori furate. Sub această justificare, tehnologia achiziționată va mai servi, spune IGPR, și la identificarea suspecților care comit – și, atenție! – „sau care intenționează să comită fapte de natură penală”. Se exemplifică aici fapte de terorism, infracțiuni violente etc.
 
Cum se va lucra
Iar, din acest punct, lucrurile devin cu adevărat interesante legate de scopul concret în care această „soluție” va fi utilizată de Poliție, Soluția informatică pentru recunoaștere facială va oferi „funcționalități de căutare – verificare – comparare a imaginilor faciale din «repository», „asociate cu cele provenite din diverse surse, cum ar fi CCTV (camera de supraveghere sau televiziuni cu circuit închis – n.red.), WEBCAM (camerele instalate pe calculatoare personale și laptopuri sau tablete), telefoanele mobile, rețelele de socializare și ATM-cam (acele camere care sunt instalate la bancomate)”. Ce dezvăluie această frază? Faptul că Poliția va avea, dacă nu are deja, acces la toate aceste informații.
Mai departe, proiectul IGPR vizează că soluția informatică va introduce fluxuri informative noi ce presupun identificarea facială pe baza imaginilor nou introduse sau existente în baza de date, precum și gestionarea deciziilor operative în legătură cu acestea. Un alt scop este procesarea și corelarea informațiilor prin intermediul soluției de recunoaștere facială, fapt ce va servi ca suport atât în instrumentarea unor dosare penale, cât și pentru „probarea faptelor antisociale”. Datele vor fi folosite în cadrul „activităților informativ-operative” și de cercetare penală și la extinderea cooperării și a acțiunilor de prevenire și de combatere a formelor de criminalitate organizată și terorism, „Totodată, implementarea soluției va genera o creștere a calității serviciului de ordine publică și siguranță publică”. Cu alte cuvinte, filarea cetățenilor prin aceste echipamente informatice se va face și… preventiv!
IGPR susține că, până în prezent, specialiștii și experții criminaliști nu aveau posibilitatea de a procesa solicitări de identificare a persoanelor prin utilizarea instrumentelor informatice de recunoaștere facială, motiv pentru care obiectivul general la care contribuie furnizarae acestor echipamente este reprezentat de creșterea capabilităților de „identificare a persoanelor ce prezintă interes” din punct de vedere judiciar și a căror identitate este necunoscută sau care trebuie confirmată ori infirmată, utilizând imagini faciale ale acestora „ce provin din surse variate”.
 
Firma câștigătoare, client fidel al bugetului MAI
SC Dataware Consulting SRL, care furnizează Poliției Române aceste echipamente „Big Brother”, este o companie din București, care a luat ființă în data de 13 ianuarie 2011. Conform datelor furnizate de Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC), compania a fost fondată de două persoane fizice – Călin Cristian Georgescu (cu 52% aport la capitalul social) și Constantin Adrian Savu (cu 48% aport la capitalul social). Obiectul de activitate al societății, declarat la momentul înființării, era „activități de consultanță în tehnologia informației. Niciunul dintre cei doi asociați ai SC Dataware Consulting SRL nu figurează ca fiind acționar sau asociat în alte societăți comerciale, potrivit datelor furnizate de ONRC.
De remarcat este faptul că achiziția făcută de Inspectoratul General al Poliției Române cu privire la aceste echipamente de identificare a persoanelor nu este singurul de acest gen încheiat de societatea în cauză cu instituțiile statului român. Chiar în plină instituire a stării de urgență pe teritoriul României, mai exact în data de 10 aprilie 2020, Ministerul Afacerilor Interne, condus de celebrul Marcel Vela, a încheiat cu SC Dataware Consulting SRL un contract în valoare de 787.500 de lei fără TVA, pentru achiziția unui echipament privind modernizarea sTESA din proiectul „Dezvoltarea structurii de identificare și recunoaștere facială”.
De altfel, Ministerul de Internea mai derulat și alte două contracte cu aceeași companie. În 27 mai 2019, instituția a plătit firmei în cauză suma de 70.560 de lei fără TVA, pentru achiziția de imprimante multifuncționale, iar, la data de 18 martie 2020 a plătit 5.851.613,04 lei fără TVA pentru furnizarea de echipamente informatice aferente utilizării Aparatului Central și structurilor subordonate.
 
Contracte de 35,6 milioane de lei cu statul, în ultimii doi ani
Jurnalul a identificat că, începând cu anul 2018, SC Dataware Consulting SRL a derulat nu mai puțin de 30 de contracte cu statul, valoarea acestora ridicându-se la 35.624.098,23 de lei cu TVA inclusă (aproximativ 7.600.000 de euro).
•   Inspectoratul General al Poliției Române a încheiat șase astfel de contracte cu societatea în cauză. În afară de contractual „Big Brother”, IGPR a acordat, la 10 decembrie 2018, un contract de 606.661 de lei fără TVA pentru achiziția unui echipament de procesare a datelor, la 23 martie 2019, un contract de 205.000 lei fără TVA pentru achiziția unui sistem de mesagerie electronică. La 26 martie 2020, un contract de 1.415.056 de lei fără TVA pentru achiziția unei aplicații pentru dotarea structurilor de criminalitate informatică în cadrul proiectului „Identificarea infracționalității informatice și analiza probelor digitate”, la 21 aprilie 2020, un contract de 1.150.880 de lei fără TVA pentru achiziția de echipamente criminalistice specializate în copierea – protecția datelor informatice, precum și la data de 15 aprilie 2020, un contract de 649.600 de lei fără TVA, pentru stocare pachete criminalistice de specializare în extragerea, analiza, decodarea, criptarea și recuperarea datelor informatice.
•   Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a încheiat cu SC Dataware Consulting SRL două contracte. Primul a fost parafat la data de 12 decembrie 2018, are o valoare de 653.811 lei fără TVA și constă în achiziția de echipament IT. Al doilea a fost încheiat la data de 17 decembrie 2019, are o valoare de 217.136 de lei fără TVA și a constat în achiziționarea unei soluții software de virtualizare.
•   Secretariatul General al Guvernului a încheiat cu societatea în cauză patru contracte, în valoare de 2.131.979 lei fără TVA.
•   Camera Deputaților a încheiat cu aceeași firmă două contracte, în valoare de 819.965 de lei fără TVA.
•   Oficiul Național pentru Jocurile de Noroc a atribuit SC Dataware Consulting SRL un contract de 514.023,8 lei fără TVA.
•   Jandarmeria Română a încheiat cu societatea respectivă un contract în valoare de 321.984,65 de lei fără TVA.
•   Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu Jiu a derulat un contract de 99.381 de lei fără TVA.
•   ANRE a derulat cu firma în cauză două contracte în valoare de 1.185.973 de lei fără TVA.
•   Ministerul Finanțelor Publice a încheiat cu SC Dataware Consulting SRL un contract de 584.371 de lei fără TVA.
•   Regia Națională a Pădurilor a încheiat cu un consorțiu din care face parte aceeași companie un contract în valoare de 7.839.600 de lei fără TVA.
•   CFR Călători a atribuit societății în cauză un contract în valoare de 634.015 lei fără TVA.
•   Inspectoratul General pentru Situații de Urgență a derulat cu firma respectivă un contract de 1.349.600 de lei fără TVA.
•   Direcția Națională Anticorupție a atribuit SC Dataware Consulting SRL un contract de 14.288 de lei fără TVA.
•   Serviciul Român de Informații a încheiat cu aceeași firmă un contract de 53.224,5 lei fără TVA.

Memorat
Pagini: 1 ... 4520 4521 [4522] 4523 4524 ... 4573
Schimbă forumul: