Main Content:

Pagini: 1 ... 2321 2322 [2323] 2324 2325 ... 4573

ANUNTURI

 • voica
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1988
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34830 : Octombrie 03, 2014, 12:26:05 »

Partial adevarat, domnule Burada. Dar din alt motiv am intrat la ora aceasta, respectiv pentru a copia o informatie publicata de Angela Dragan in ‎Fratia Bucurestenilor:

iN ACESTA SEARA, LA PSD S-A CONFIRMAT PLATA SE VA VACE DUPA REVERIFICAREA TUTUROR DOSARELOR. INTREBARE: CARE ESTE BAZA LEGALA.?CRED CA MAI DEGRABA AVEM BAZA LEGALA DE A FORMULA PLANGERI PENTRU ABUZ IN SERVICIU IMPOTRIVA LOR. IN CONDITIILE IN CARE PE LEGEA 341/ 2004 AI INDEPLINIT PROCEDURA LEGALA, S-A PRESCHIMBAT CERTFICATUL, NU A FOST CONTESTAT, NU EXISTA HOTARARE DEFINITIVA DE ANULARE. EXISTA TEMEI DE AI FACE LUI SANDA PLANGERE PENTRU ABUZ IN SERVICIU. MULUMITI CELOR CARE AU SEMNAT PROPTOCOLUL FARA SA STIE CE SEMNEAZA. ADICA PRESEDINTILOR NUMITI PE VIATA. CE BUCURIE PE EI, IAR DESCHID SRL-URILE.

    Pe acesti presedinti de aso.Ii asteptam sa de-a socoteala!ziua aceea nu este atat de departeCine de la psd a confirmat ?
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34831 : Octombrie 03, 2014, 12:40:18 »

Dle Emirad, nu m-am gandit, recunosc. Dar cred ca ai dreptate. TI e in spatele aparatului foto, caci si el e cu nasul in suflet, basist pana in maduva oaselor! Felul in care a ales unghiul din care sa foto scena delirului basist al colegilor lui de MA21BMV, indica permanenta lui inclinare de a-l preamari pe Base si, in consecinta, cea de a-l idealiza pe Semi Demi. Priveste de ex cum a foto petul cu detergent americanesc: cu dopul albastru al petului, la culaoarea tivului sepcii de ofiter de marina, suprapus perfect pe umarul tricoului, incat sa para ca ar avea si trese. As fi spus ca e o imagine perfecta pt col Turbulescu, daca nu ar fi evident ca cel in care doreste sa se travesteasca e Base insusi!
Travestiti si sub acoperire!
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34832 : Octombrie 03, 2014, 13:14:05 »

E atat de basista conducerea Micro Aso 21 a fostilor pedelizdi, actuali PMP-isti din BMV, incat liderii ei au dat in boala lui Calache! Nu exagerez cu nimic si pt a demo ca am dreptate va ofer o foto edificatoare, pt ca, nu-i asa, o imagine face cat o mie de cuvinte! Poza surprinde un moment din vacanta liderilor celebrei aso 21BMV, infintata la initiativa lui Ma-lesi si Cost-in. Presul Semi Demi si vicepresul Boacana, isi fac si vacantele impreuna (or fi sponsorizate de pirat?), nemaiputand unul de dragul celuilalt, pt ca, nu-i asa, cei cu nasul in suflet se simt bine numai impreuna. Iata-i intr-un moment de relaxare, la o masa, cu tabla intoarsa, ca sa para ca joaca sah, nu table (baieti de baieti, inteligenti, nu tablagii), intr-un cadru natural, luminos, cu tigari si bautura la dispo, adica exact cum ii place Basexului sa trandaveasca.Dar cel m spectaculos aspect il da costumatia, hainele purtate. Presul si Vicepresul isi petrec timpul liber in travesti!
Amandoi au incercat sa imprumute ceva din aerul marinerului traficant de blugi, ajuns pres de stat si mosier in Ro!
De la stg la dr, vicepresul Boacan, travestit in pirat (carpa pe cap) si Presul Semi Demi, travestit in cpt de marina!

In variante dif, travestiti in pirat si cpt de marina, amadoi il imita pe securila piratila, gubernatorul din Cotrocea!
Iata raspunsul pt diversiunea ta "... te faci ca nu pricepi si o arzi mereu cu " basisti " si alti cai verzi pe pereti.
Care naiba dintre revolutionari e " basist" dupa figura lui Boc cu indemnizatiile Huh
"


            Tocmai ti-am aratat cai verzi pe pereti
                            si doi basisti celebri!


Foto expusa este mai mult ca simbolica.
Bentita de scolarita (porto) a bocului autentifica apartenenta la casta piratilor marini Grin 
Cpt popeye, T-shirt-ul face trimitere la premiul luptelor de gherila urbana contemporane 89.
Daca la primul de unde nu e, nici D-zeu nu cere, la al doilea luptele duse la greu începînd cu data de 24/12/1989 în anticamera Florea si programul R 89 în direct, alaturi de pcr Carausu.
Uite asa se sparg în ancheta unii. Cheesy Pisicologul joaca tare la impresia artistica Wink

PS Cine poate sa estimeze durata partidei de martz? 

Hai sa-ti un test de perspicacitate, Bambi:Ce este dubios cu aceasta foto? Acum sa te vad Smiley

Memorat
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34833 : Octombrie 03, 2014, 15:29:42 »


Alex63 , in primul rind Octav Bjoza nu se va ocupa de revolutionari ci de fostii detinuti politici si cei care au avut de suferit ca urmare a regimului de ocupatie sovietica instalat la 6 martie 1945.
 In al doilea rind pune-te in locul lui Octav Bjoza.Vi la asociatia de revolutionari si crezi ca vei gasi acolo oameni care chipurile au " darimat " regimul comunist si crezi ca de acum totul se va schimba in bine.Si, cind colo ce gasesti aici, militieni de dinainte de 1989 ( banuiesc ca intelegi ca militia si alte organe au supravegheat, uneori si persecutat pe fosti detinuti politici dupa iesirea lor din inchisori ) , activiisti de partid care pentru ca o duceau prea bine pe vremea comunistilor , s-au saturat brusc de bine si i-a lovit strechea pe loc si au purces la revolutie, securisti de bine impreuna cu informatori la greu si atunci cum ai reactiona ?

colegule, una e să "ataci" organele şi pe "acoperiţii" din rândurile noastre şi cu totul alta să ataci otova ( fără nici cea mai mică urmă de "departajare" ) TOŢI REVOLUŢIONARII. Ce-i drept nu "frontal" ci SECURISTIC: vezi scrisoarea AFDPR din feb. 2014, pag. 2 !!
  În ceea ce priveşte "nu se va ocupa de revolutionari" dă-mi voie să adaug un cuvânt: DEOCAMDATĂ !!
  căci, aşa cum A DOVEDIT vvPinocchio de "N" ori, este f. posibil să urmeze nişte "mici" modificări pe ici pe colo prin părţile esenţiale. chiar dacă obişnueşte să le facă "cu paşi mărunţi" PROCEDURA a devenit "clasică" şi, pentru cineva ATENT foarte PREVIZIBILĂ, în cazul de fată: 1. schimbarea numelui; 2. scimbarea atribuţiilor; 3. "inventarea" unui nou "post" ( pentru un duşman vizibil şi f. vocal al revilor: B. O. ) iar pasul nr. 4 ÎŢI LAS PLĂCEREA DE A-L INTUI
!!!!
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
 • alex s
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2276
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34834 : Octombrie 03, 2014, 15:49:28 »

   Alex63...pct 4 sa fie incercarea de a-l mazili pe Dl Sanda ?
Memorat
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI, "opiniile lui B.O. fată de revoluţie şi revoluţionari"
« Răspunde #34835 : Octombrie 03, 2014, 16:01:42 »

cu riscul de a-mi pune portalul în cap continui "prezentarea opiniilor lui B.O. fată de revoluţie şi revoluţionari"

   eu NU SPUN NIMIC ÎN PLUS !!  postez ceea ce ACESTA A SPUS, cu diverse ocazii, DESPRE NOI.

 


Nu folosesc la nimic aceste fragmente scoase din context. Dl Bjoza era "disperat" din cauza lipsei de recunostinta si respect fata de fostii detinuti politic si deportati. In rest, cand face trimitere la revolutionari, nu vorbeste despre TOTI revolutionarii, ci despre UNII dintre revolutionari. Cei pe care el i-a contestat sau ar fi dorit sa-i conteste fiindca nu meritau acel titlu (dar nu pentru ca luptatorii in general nu-si merita titlul, ci pentru ca ACEIA erau, in opinia dumisale, impostori sau ofiteri si informatori).
stimată doamnă,
 1. am furnizat sursele TOCMAI PENTRU CA CEI INTERESAŢI să citească TOT şi nu doar "fragmente scoase din context"
2. Citiţi vă rog pag. 2 din scrisoarea AFDPR din feb.2014. Veţi constata că "atacul" nu este la "UNII dintre revolutionari" ci LA NOI TOŢI deoarece, probabil fără să gândească mai atent ce scrie, el ivocă indemnizaţia noastră în paralel cu a lor. NU FACE ABSOLUT NICI O DIFERENŢĂ între revoluţionarii CARE O MERITĂ şi "ceilalţi" ci doar, în opinia sa, între cei care "au pierdut ceva" ( probabil urmaşii sau mutilaţii revoluţiei ) şi noi ăştia care am scăpat întregi.
3. Nu în ultimul rând, DACĂ AR FI GÂNDIT DIN PUNCT DE VEDERE ISTORIC ŞI MORAL,  C O R E C T,  NU AR FI COMPARAT SITUAŢIA LOR CU A NOASTRĂ !!
  Prin documentul postat B. O. ATACĂ ŞI "MERITELE" NOASTRE CU ALE "LOR" ( în opinia sa cele ale membrilor AFDPR fiind mult mai importante, aşa cum scrie acolo NEGRU PE ALB ) IAR ASTA   E S T E   P R E A   M U L T, în opinia mea.

  Dacă dvs. îl apreciaţi ( aşa cum rezultă din postarile pe această temă ) nu înseamnă că cele postate de mine nu sunt "obiective"!!
 B. O. trebuie să fie "cântărit" de cititorii acestui portal prin prisma TUTUROR INFORMAŢIILOR ( disponibile în acest moment )! acesta fiind motivul pentru care am postat SPUSELE şi DOCUMENTELE spuse sau semnate de acesta.
[/color]

 
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34836 : Octombrie 03, 2014, 16:08:58 »

   Alex63...pct 4 sa fie incercarea de a-l mazili pe Dl Sanda ?
  probabil.
  dar asta NU AR SCHIMBA NIMIC CU ADEVĂRAT IMPORTANT.
  numirea lui O. B. ar fi semnalul pentru atingerea scopului final: punctul 5. iar ăsta mă îngrijorează ( nici nu e nevoie să îl scriem: îl cunoaştem cu toţii, A FOST "SEMNALAT" de mult timp şi de mulţi colegi )
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
Răspuns: ANUNTURI, "opiniile lui B.O. fată de revoluţie şi revoluţionari"
« Răspunde #34837 : Octombrie 03, 2014, 16:42:25 »

cu riscul de a-mi pune portalul în cap continui "prezentarea opiniilor lui B.O. fată de revoluţie şi revoluţionari"

   eu NU SPUN NIMIC ÎN PLUS !!  postez ceea ce ACESTA A SPUS, cu diverse ocazii, DESPRE NOI.

 


Nu folosesc la nimic aceste fragmente scoase din context. Dl Bjoza era "disperat" din cauza lipsei de recunostinta si respect fata de fostii detinuti politic si deportati. In rest, cand face trimitere la revolutionari, nu vorbeste despre TOTI revolutionarii, ci despre UNII dintre revolutionari. Cei pe care el i-a contestat sau ar fi dorit sa-i conteste fiindca nu meritau acel titlu (dar nu pentru ca luptatorii in general nu-si merita titlul, ci pentru ca ACEIA erau, in opinia dumisale, impostori sau ofiteri si informatori).
stimată doamnă,
 1. am furnizat sursele TOCMAI PENTRU CA CEI INTERESAŢI să citească TOT şi nu doar "fragmente scoase din context"
2. Citiţi vă rog pag. 2 din scrisoarea AFDPR din feb.2014. Veţi constata că "atacul" nu este la "UNII dintre revolutionari" ci LA NOI TOŢI deoarece, probabil fără să gândească mai atent ce scrie, el ivocă indemnizaţia noastră în paralel cu a lor. NU FACE ABSOLUT NICI O DIFERENŢĂ între revoluţionarii CARE O MERITĂ şi "ceilalţi" ci doar, în opinia sa, între cei care "au pierdut ceva" ( probabil urmaşii sau mutilaţii revoluţiei ) şi noi ăştia care am scăpat întregi.
3. Nu în ultimul rând, DACĂ AR FI GÂNDIT DIN PUNCT DE VEDERE ISTORIC ŞI MORAL,  C O R E C T,  NU AR FI COMPARAT SITUAŢIA LOR CU A NOASTRĂ !!
  Prin documentul postat B. O. ATACĂ ŞI "MERITELE" NOASTRE CU ALE "LOR" ( în opinia sa cele ale membrilor AFDPR fiind mult mai importante, aşa cum scrie acolo NEGRU PE ALB ) IAR ASTA   E S T E   P R E A   M U L T, în opinia mea.

  Dacă dvs. îl apreciaţi ( aşa cum rezultă din postarile pe această temă ) nu înseamnă că cele postate de mine nu sunt "obiective"!!
 B. O. trebuie să fie "cântărit" de cititorii acestui portal prin prisma TUTUROR INFORMAŢIILOR ( disponibile în acest moment )! acesta fiind motivul pentru care am postat SPUSELE şi DOCUMENTELE spuse sau semnate de acesta.
[/color]

 

Domnule Alex63, l-am intalnit in cateva imprejurari pe dl Bjoza, dar nu-l cunosc personal. Il respect, cu maximum de deschidere in comunicare, asa cum procedez cu oricine pana la proba contrarie si cu maximum de rezerva fata de informatiile din presa (ceea ce va recomand si dv, mai cu seama in aceasta perioada, in care luptele electorale distorsioneaza mesajele si receptarea o data in plus). Nimic din ceea ce am scris eu aici nu arata ca-l apreciez cu subiectivism.
De altfel, HG http://www.sspr.gov.ro/docs/h563-2014.pdf specifica destul de clar ca nu a fost creat un post pentru un om cu o ulterioara putere de decizie asteptata, asa cum spuneti, ci o noua structura. Exista consilii consultative, iar secretarul de stat este revolutionar autentic. Intrat singur sau tarat de ceilalti ora de ora in... sa le zicem controverse, cum ii sta bine unui revolutionar care mai are si pretentii de implicare in reforme.   
Din punctul meu de vedere, cu acelasi respect pe care va spuneam ca-l am fata de dl Bjoza, este vorba de o numire onorifica, un gest simbolic de recunostinta fata de fostii detinuti politic, si nu una tehnocrata, care sa vizeze proiectele si rezultatele muncii dumisale in aceasta institutie. Are 76 ani, un trecut incarcat de suferinta, eu zic ca li se ofera celor din echipa ocazia de a afla lucruri pe care este cat se poate de bine sa le afle in mod direct, de la cei care le-au trait si nu din carti sau din presa. 
Despre atacurile fata de dv,... poate ar fi bine sa privim cu multa atentie (impreuna, de ce nu?!) in jur, aproape, foarte aproape...
   
Memorat
 • oleoleole
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4677
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34838 : Octombrie 03, 2014, 16:55:24 »

http://www.sspr.gov.ro/docs/h563-2014.pdf

"ART. 7
(1) În cadrul Secretariatului de stat se organizează Colegiul
Consultativ al Luptătorilor în Rezistenţa Anticomunistă şi Colegiul
Consultativ al Revoluţionarilor, ca organe consultative.
(2) Componenţa şi regulamentele de funcţionare ale Colegiului
Consultativ al Luptătorilor în Rezistenţa Anticomunistă şi ale
Colegiului Consultativ al Revoluţionarilor, care au rol consultativ în
emiterea actelor normative cu privire la revoluţionarii din decembrie
1989, la luptătorii în rezistenţa anticomunistă, respectiv la foştii
deţinuţi politici, precum şi la persoanele care şi-au jertfit viaţa sau
au avut de suferit în urma revoltei muncitoreşti anticomuniste de la
Braşov din noiembrie 1987, se aprobă prin ordin al secretarului de
stat.
(3) Colegiul Consultativ al Luptătorilor în Rezistenţa
Anticomunistă şi Colegiului Consultativ al Revoluţionarilor se
întrunesc la cererea şi sub preşedinţia secretarului de stat.
ART. 8
(1) Secretarul de stat este ajutat în activitatea sa de un
subsecretar de stat, numit şi eliberat din funcţie prin decizie a primministrului.
(2) Subsecretarul de stat exercită atribuţiile stabilite, prin
ordin, de secretarul de stat."


Câteodată, internetul acordă prea multe informaţii, care nefiltrate conduc inerent la teoriea conspiraţiei, artă a conspiraţiei sau pur şi simplu artă în teoria conspiraţiei.
Memorat
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI, "opiniile lui B.O. fată de revoluţie şi revoluţionari"
« Răspunde #34839 : Octombrie 03, 2014, 17:32:10 »

doamnei Sorina Dascălu şi nu numai
Stimată doamnă,
Pentru o privire mai amplă şi o urmărire mai uşoară a subiectului am să restrâng postările la esential:
În primul rand îmi menţin părerea că:
“B. O. trebuie să fie "cântărit" de cititorii acestui portal prin prisma TUTUROR INFORMAŢIILOR disponibile în acest moment.”

I-am răspuns colegului Florin C. că:
“În ceea ce priveşte "nu se va ocupa de revolutionari" dă-mi voie să adaug un cuvânt: DEOCAMDATĂ !!
  căci, aşa cum A DOVEDIT vvPinocchio de "N" ori, este f. posibil să urmeze nişte "mici" modificări pe ici pe colo prin părţile esenţiale. chiar dacă obişnueşte să le facă "cu paşi mărunţi" PROCEDURA a devenit "clasică" şi, pentru cineva ATENT foarte PREVIZIBILĂ, în cazul de fată: 1. schimbarea numelui; 2. scimbarea atribuţiilor; 3. "inventarea" unui nou "post" ( pentru un duşman vizibil şi f. vocal al revilor: B. O. ) iar pasul nr. 4 ÎŢI LAS PLĂCEREA DE A-L INTUI !!!!”

iar colegului “alex s” care m-a întrebat:
“Alex63...pct 4 sa fie incercarea de a-l mazili pe Dl Sanda ?”
că:
“probabil.
  dar asta NU AR SCHIMBA NIMIC CU ADEVĂRAT IMPORTANT.
  numirea lui O. B. ar fi semnalul pentru atingerea scopului final: punctul 5. iar ăsta mă îngrijorează ( nici nu e nevoie să îl scriem: îl cunoaştem cu toţii, A FOST "SEMNALAT" de mult timp şi de mulţi colegi )”

reiau o parte din cele spuse de dvs.:
 “maximum de rezerva fata de informatiile din presa (ceea ce va recomand si dv, mai cu seama in aceasta perioada, in care luptele electorale distorsioneaza mesajele si receptarea o data in plus).”

1. Cu siguranţă aveţi dreptate în ceea ce priveşte “rezerva fata de informatiile din presa” dar documentul invocat de mine ( scrisoarea d-lui O. B. ) ESTE REAL!

2. spuneţi că:
“Exista consilii consultative, iar secretarul de stat este revolutionar autentic.”
Elemental DECISIV al acestei fraze este CONSULTATIV. Probabil este nevoie să amintesc o declaraţie care a ajuns celebră şi, DIN PĂCATE,  MODUS OPERANDI pentru f. mulţi decidenţi ( " V-am consultat " !! )

3. În ceea ce priveşte: “Despre atacurile fata de dv,... poate ar fi bine sa privim cu multa atentie (impreuna, de ce nu?!) in jur, aproape, foarte aproape... “
EU SUNT F. ATENT. Motiv pentru care, din când în când, “RĂBUFNESC” cu postări de atenţionare, AŞA CUM AM FĂCUT ŞI ÎN CAZUL DE FAŢĂ : Octav Bjoza   

Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
 • alexpress1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7479
 • Propunere referitoare la Legea 341 completată și m
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34840 : Octombrie 03, 2014, 18:04:29 »

DE LA ORA 22 DISCUTAM DESPRE UMILINTELE LA CARE SUNT SUPUSE MAI MULTE CATEGORII SOCIALE DIN ROMANIA, MILITARI, AVIATORI, GREFIERI , COPIII, REVOLUTIONARI. INVITAT VA FI COL. MIRCEA DOGARU, presedintele SMCD. Puteti sa ii adresati intrebari pina la inceperea emisiunii si chiar in timpul ei. Emisiunea este in direct iar telefonul care va sta la dispozitie de la orele 22 este 0733406899 sau daca nu puteti suna si doriti sa intrati in direct, trimiteti+mi un numar si va sunam noi. Link de ascultare a postului nostru de radio http://5.154.242.254:9976/listen.pls
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34841 : Octombrie 03, 2014, 19:12:35 »

Hai sa-ti dau un test de perspicacitate, Bambi:Ce este dubios cu aceasta foto? Acum sa te vad Smiley

Am sa-ti raspund tot eu:
Studiaza atent cine sînt cei trei participanti (invitati) la adunatura PMP-ta la Bv. Semi, Boca si Neghinuta lista. Conducerea MS 3+1.
Acoperitu nu se pune ca-i TI. Pai cu asa sustinatori sigur tîrfa nationala de Plescoi iese prezidenta cu majoritate de 1-2%Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34842 : Octombrie 03, 2014, 19:22:08 »Ai ratat ocazia sa te faci remarcat Grin Poate reusesti la urmatorul test.
Presupun ca te revansezi într-un fel. Am încredere  Wink
Memorat
 • Kobra 22
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 783
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34843 : Octombrie 03, 2014, 19:34:22 »

Il felicit pe domnul Octavian Bjoza pentru numirea sa in importanta functie!
Il felicit personal si in numele Portalului Revolutiei Romane. Ii doresc sanatate si puterea necesara sa se achite de sarcinile care-i revin de-acum, atat fata de Guvernul Romaniei, cat si fata de fostii camarazi de suferinta. Este unul dintre putinii fosti detinuti prigoniti de regimul comunist care accede la o functie guvernamentala. Este o realizare atat pentru dansul personal, cat si pentru AFDPR, asociatia a carui preseditne este, dar si pentru societatea romaneasca in general.

              DOMNULE GHEORGHE IOSIF.

  Cunoscându-vă o persoană echilibrată şi imparţială, vă solicit pe această cale, să-i cereţi domnului OCTAV BJOZA, să-şi prezinte scuze public tuturor revoluţionarilor din Decembrie 1989, privind afirmaţiile calomnioase şi insultătoare în interviul acordat ziarului Cotidianul în data de 06. martie 2009.

  În data de 24 martie 2014, am cerut acestui domn să-şi ceară scuze vis-a-vis de cele afirmate în interviul precizat mai sus.
 
   Pe această cale ţin să menţionez faptul că, niciun revoluţionar implicat în evenimentele din Decembrie 1989, nu a avut intenţia de a defavoriza vreo categorie socială din România în interesul său.
   Această "LEGE A RECUNOŞTINŢEI " a fost emisă de PARLAMENTUL ROMÂNIEI, parlament compus din aleşii poporului român.

   Faţă de cele menţionate mai sus, îi dorim domnului OCTAV BJOZA, multă sănătate şi multă putere de muncă în noul post ocupat.
   Sper ca acest domn să revină la un dialog constructiv alături de Mişcarea Revoluţionară din România şi împreună să găsim cele mai bune şi eficiente soluţii de colaborare şi rezolvare a tutror problemelor ce vizează aceste categorii defavorizate de români.
   Visul domnului Bjoza, de a aduce la acelaşi numitor comun mai multe categorii sociale, respectiv "veteranii de razboi, luptatorii din munti, fostii detinuti politici, participantii la evenimentele din 1987 si revolutionarii din decembrie 1989, s-a împlinit în marea lui majoritate.
   Rămâne de văzut cum vor reacţiona şi revoluţionarii după această "unire " .
   
   Şi pentru a nu fi interpretat greşit, ataşez acestui mesaj pasajul cu pricina din comunicatul domnului Bjoza din data de 06 martie 2009, cât şi solicitarea mea publică din 24 martie 2014.


..................................................................................................

         Foştii deţinuţi politici nu mor. Interviu cu preşedintele AFDPR, dl Octav Bjoza
 
Octav Bjoza, presedintele filialei Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din judetul Brasov, a fost ales dupa decesul lui Constantin Ticu Dumitrescu presedinte interimar al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici. Asociatia "15 Noiembrie 1987" a propus Guvernului Romaniei si nominalizarea fostului detinut politic Octav Bjoza in Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS). "Domnul Octav Bjoza este o personalitate de o moralitate ireprosabila, care s-a evidentiat in mod deosebit prin actiunile sale in slujba respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului si a pastrarii in memoria nationala a valorilor rezistentei anticomuniste din Romania. Consideram ca prezenta unui fost detinut politic in Colegiul CNSAS ar fi o dovada de recunostinta aratata celor care au infruntat rigorile temnitelor comuniste", se mentioneaza intr-o luare de pozitie a asociatiei muncitorilor brasoveni anticomunisti.

Va rog sa spuneti cititorilor nostri cate ceva despre suferinta dumneavoastra din inchisori.

" Sa nu va imaginati ca aveti in fata dumneavoastra pe unul dintre cei mai mari luptatori anticomunisti, si nici pe unul care ar fi suferit cel mai mult, dar cu certitudine pe unul cu curaj si care cunoaste fenomenul din interior. Am facut parte dintr-o organizatie anticomunista, intitulata "Garda Tineretului Roman" din Brasov, majoritatea sagunisti. Am fost condamnati la pedepse intre 15 si 25 de ani de munca silnica in 10 octombrie 1958. Erau la un an si ceva dupa Revolutia din Ungaria, si din acest motiv, ca sa intre spaima in populatie, s-a trecut la aplicarea unor pedepse exemplare. Se pare ca a fost primul proces din Romania la care s-au aplicat pedepse atat de grave unor persoane atat de tinere, pentru ca unii dintre noi nu aveam 18 ani impliniti. Cei 15 am insumat 232 de ani de munca silnica, plus 150 de ani de degradare civica, confiscarea totala a averilor, parintii dati afara din serviciu, etc. Eu am fost condamnat la 15 ani, munca silnica, am executat doar patru dintre ei, si in cei patru ani am trecut prin 14 securitati, inchisori si lagare de exterminare, cum le spuneam noi, pentru ca intr-adevar foarte multi dintre noi si-au pierdut viata din cauza foamei, a batailor, a lipsei unor conditii minime de igiena si de asistenta medicala. Chiar langa mine au murit vreo 10, in aceeasi celula. Asta spune foarte mult.

Mai suntem cateva mii

Care este situatia fostilor detinuti politici astazi, dupa 1989?

S-au avansat cifre, poate pentru unii prea mari, sau unele prea mici, daca ii veti intreba pe cei care ne-au trimis la moarte, bolsevicii si urmasii lor de azi, s-ar putea sa spuna, unii dintre ei, ca n-am fi fost mai deloc. Cand este vorba de istorie, nu prea am existat. Cand este vorba sa primim niste reparatii morale in primul rand, si materiale, in al doilea rand, nu se poate ca am fost cam multi. Este trist, situatia noastra, biologic vorbind, este si mai trista, pentru ca am ramas foarte putini, in judetul Brasov, dintre cei care au facut efectiv inchisori si lagare de exterminare, nu mai traim nici macar 100, iar la nivel de tara cred ca sub 3000. Iar reparatiile morale nu s-au facut nici acum, dupa 19 ani de la "evenimentele din decembrie 1989" - asa imi place mie sa le spun. Iar reparatiile materiale sunt jenante. Ca sa fiu si mai concret, as preciza, fara modestie, ca in urma cu 50-60 de ani noi nu ne-am ridicat impotriva tancurilor sovietice, nu ne-am ridicat impotriva instaurarii comunismului pentru eventuale drepturi castigate mai tarziu... Este o rusine. Parlamentul Romaniei in anul 2004, prin acea "Lege a recunostintei", pe care eu o numesc a nerusinarii parlamentare, a ignorantei, ne-a adus cele mai grave ofense, cele mai grosolane jigniri posibile, adica sa fiu si mai concret, noua ni s-au luat pamanturile si casele, iar celor din decembrie 1989 li s-au dat. Vreau sa fiu foarte clar si in aceasta privinta, nu am absolut nimic impotriva adevaratilor revolutionari din decembrie 1989. Sau si mai mult, impotriva martirilor si a urmasilor acestora, ci impotriva falsilor "revolutionari".

Credeti ca Parlamentul actual ar putea repara aceasta situatie in sensul adoptarii unei noi legi?

Am visat la o noua lege care sa aduca la acelasi numitor comun mai multe categorii, cum ar fi veteranii de razboi, luptatorii din munti, fostii detinuti politici, participantii la evenimentele din 1987 si revolutionarii din decembrie 1989. Atunci cand s-au facut aceste legi, nu s-au efectuat masuri corecte, fiecare a tras cu etalonul lui. Nu pot decat sa trag concluzia ca si Parlamentul Romaniei era imbacsit de "revolutionari".

Stiu ca Asociatia Fostilor Detinuti Politici nu are, din pacate, nici astazi calitatea de asociatie de utilitate publica, ca GDS sau alte fundatii. Cum s-ar putea rezolva aceasta situatie?

Nu cunosc aceasta posibilitate, nu suntem ajutati de stat in niciun fel. Ne sustinem singuri financiar, din modestele noastre cotizatii, de acolo ne platim chiriile, energia electrica, gazul metan, telefon, apa, toate cele. Nimeni nu ne ajuta, iar munca prestata de noi este neplatita. Nimeni dintre noi nu s-a gandit vreodata sa ceara. "

...................................................................................................


    Martie 24, 2014Domnului Octav Bjoza, Presedintele AFDPR - Filiala Brasov.

             Stimate domnule Bjoza.

   Încă de la începutul acestei scrisori, am să vă citez din interviul dat de dumneavoastră pe vlad-mihai.blogspot.com/‎ROMÂNIA TREZEŞTE-TE  "Parlamentul României în anul 2004, prin acea "Lege a recunştintei", pe care eu o numesc a neruşinării parlamentare, a ignoranţei, ne-a adus cele mai grave ofense, cele mai grosolane jigniri posibile, adică să fiu şi mai concret, nouă ni s-au luat pământurile şi casele, iar celor din decembrie 1989 li s-au dat. Vreau să fiu foarte clar şi în această privinţă, nu am absolut nimic împotriva adevaraţilor revoluţionari din decembrie 1989. Sau şi mai mult, împotriva martirilor şi a urmaşilor acestora, ci impotriva falşilor "revoluţionari".
   Este foarte adevarat domnule Bjoza,privind afirmaţiile făcute de domnia voastră.
   Legea "recunoştinţei" este una a "neruşinării parlamentare" cum bine afirmaţi dar, vin şi vă întreb : Oare cui se adresează această lege a " neruşinării " ?
   După toate cunoştinţele mele umile în dreptul civil, această lege 341/2004, a fost emisă de către Parlamentul României prin membrii aleşi de cetăţenii acestui popor greu încercat, din care faceţi şi dumneavoastră parte, pentru cei care au avut curajul prin sacrificiul lor, să schimbe regimul comunist din România.
   Să vii dupa 24 de ani de la evenimentele sângeroase din Decembrie 1989, să-ţi arogi dreptul de a insulta şi jigni pe cei ce nu mai sunt în viaţă sau mai trăiesc datorită divinităţii prin aceste afirmaţii calomnioase, acest fapt depăşeşte cu mult limita legală.
   Să vii să faci afirmaţia că domniilor voastre v-au fost luate casele şi pământurile şi au fost date revoluţionarilor, această afirmaţie calomnioasă intră sub incidenţa noului Cod Penal.
   Să te referi la întreaga mişcare revoluţionară ca şi cum am fi toţi nişte infractori, iar domniile voastre martirii neamului românesc, acest lucru nu pot sa-l accept.
   Eu nu aduc jigniri şi nu bagatelizez suferinţa miilor de deţinuţi politici din vechiul regim.
   Mă înclin cu pioşenie şi respect în faţa  suferintelor fizice şi materiale suportate de către deţinuţii politici din România.
   REVOLUŢIONARII DIN DECEMBRIE 1989, au făcut ceeace nu a-ţi putut domniile voastre, prin suferinţa a zecilor de ani să faceţi şi anume: SCHIMBAREA SISTEMULUI DE GUVERNARE A STATULUI ROMÂN.
   Revoluţionarii au contribuit decisiv la Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 prin sacrificiul lor, încununând cu succes,  toate acţiunile eşuate ale deţinutilor politici din România şi nu numai.
   Astăzi, când vă scriu această scrisoare, domnia voastră se poate mândri cu această calitate oficială de Preşedinte AFDPR - Filiala Braşov.
   Vă solicit stimate domnule Bjoza, să raspundeţi la urmatoarea întrebare : Dacă Revoluţia din Decembrie 1989, nu avea un final fericit şi sistemul aservit lui Ceauşescu înăbuşea prin vărsare de sânge toate manifestările de   stradă ale românilor dornici de liberate, vă mai aflaţi în postura de acuzator al Mişcării Revoluţionare ?      Unde a-ţi fi fost domnia voastră în acel  context ?
   Este adevărat faptul că, printre revoluţionarii autentici din Decembrie 1989, s-au strecurat şi mulţi “impostori” precum şi persoane care au fost de partea celor care au asuprit acest popor zeci de ani la rând, dar acest lucru se datorează faptului că această Lege 341/2004 nu a fost finalizată la timp.
   Acest lucru a  lăsat portiţe juridice ca cei menţionati mai sus, să fie introduşi de către acei politicieni aleşi cu interese electorale.
   Dar mai este adevărat şi faptul ca revoluţionarii au fost deposedaţi “legal “ prin capcana financiară a  “indemnizaţiei reparatorii” de casele pe care le-au primit în vechiul regim şi au dorit să le cumpere prin împrumuturi bancare.
   Cât despre terenuri, ar trebui să vă informaţi înainte de a face afirmaţii calomnioase la adresa revoluţionarilor.
   Aceştia nu au primit aproape NIMIC  din prevederile Legii RECUNOSTINŢEI 341/2004.
   Totul a fost doar o capcană bine gândită de cei pe care i-am dat jos de la guvernare în 1989, dar care s-au reinventat şi au devenit peste noapte mari “democraţi” dându-ne lecţii despre democraţie.
   Închei această scrisoare cu solicitarea expresă, ca domnia voastră să vă cereţi scuze public, faţă de afirmaţiile calomnioase şi jignitoare  aduse revoluţionarilor autentici din Decembrie 1989.
 
     Cu stimă
                       Neaţă Gheorghe


Memorat
 • oleoleole
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4677
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34844 : Octombrie 03, 2014, 19:54:24 »

...şi nu numai...

"opiniile lui B.O. fată de revoluţie şi revoluţionari" sunt vechi, şi au ca origini disputele cu DLM, pe vremea când încă mai era încurajat(politic), că este imun la puşcărie.

În 2006 B.O. a făcut publică o listă cu 42 de nume de falşi revoluţionari, foşti miliţieni, securişti, activişti PCR şi directori de partid, acum personalităţi publice în Braşov. Acuzat fiind DLM, ca preşedinte al Asociaţiei „BRASOV DECEMBRIE 1989”(ABD), devenită ulterior Asociaţia LUPTATORILOR, RANITILOR SI URMASII EROILOR „BRASOV DECEMBRIE 1989”(ALRUIE). DLM a luat foc...

http://www.amosnews.ro/arhiva/lista-falsilor-revolutionari-din-brasov-15-12-2006

http://www.portalulrevolutiei.ro/arhiva/home_241.html

Avem discuţii şi pe forum despre aceste dispute.

La vremea respectivă DLM era reprezentantul şef al revoluţionarilor, urmat de GC şi TDM. Dacă este să aruncăm vina pe cineva este lesne de înţeles cine este vinovatul.

Pe O.B. îl putem învinovăţii că are un dinte împotriva noastră. Dar nici dinspre partea noastră nu putem vorbi de mieluşei. Cu ocazia încetării neajunsurilor, înspre partea deţinuţilor politici, nădăjduiesc că aceste diferende vor dispărea.
Memorat
Pagini: 1 ... 2321 2322 [2323] 2324 2325 ... 4573
Schimbă forumul: