Main Content:

Pagini: 1 ... 2322 2323 [2324] 2325 2326 ... 4573

ANUNTURI

Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34845 : Octombrie 03, 2014, 21:38:45 »

Il felicit pe domnul Octavian Bjoza pentru numirea sa in importanta functie!
Il felicit personal si in numele Portalului Revolutiei Romane. Ii doresc sanatate si puterea necesara sa se achite de sarcinile care-i revin de-acum, atat fata de Guvernul Romaniei, cat si fata de fostii camarazi de suferinta. Este unul dintre putinii fosti detinuti prigoniti de regimul comunist care accede la o functie guvernamentala. Este o realizare atat pentru dansul personal, cat si pentru AFDPR, asociatia a carui preseditne este, dar si pentru societatea romaneasca in general.

              DOMNULE GHEORGHE IOSIF.

  Cunoscându-vă o persoană echilibrată şi imparţială, vă solicit pe această cale, să-i cereţi domnului OCTAV BJOZA, să-şi prezinte scuze public tuturor revoluţionarilor din Decembrie 1989, privind afirmaţiile calomnioase şi insultătoare în interviul acordat ziarului Cotidianul în data de 06. martie 2009.

  În data de 24 martie 2014, am cerut acestui domn să-şi ceară scuze vis-a-vis de cele afirmate în interviul precizat mai sus.
 
   Pe această cale ţin să menţionez faptul că, niciun revoluţionar implicat în evenimentele din Decembrie 1989, nu a avut intenţia de a defavoriza vreo categorie socială din România în interesul său.
   Această "LEGE A RECUNOŞTINŢEI " a fost emisă de PARLAMENTUL ROMÂNIEI, parlament compus din aleşii poporului român.

   Faţă de cele menţionate mai sus, îi dorim domnului OCTAV BJOZA, multă sănătate şi multă putere de muncă în noul post ocupat.
   Sper ca acest domn să revină la un dialog constructiv alături de Mişcarea Revoluţionară din România şi împreună să găsim cele mai bune şi eficiente soluţii de colaborare şi rezolvare a tutror problemelor ce vizează aceste categorii defavorizate de români.
   Visul domnului Bjoza, de a aduce la acelaşi numitor comun mai multe categorii sociale, respectiv "veteranii de razboi, luptatorii din munti, fostii detinuti politici, participantii la evenimentele din 1987 si revolutionarii din decembrie 1989, s-a împlinit în marea lui majoritate.
   Rămâne de văzut cum vor reacţiona şi revoluţionarii după această "unire " .
   
   Şi pentru a nu fi interpretat greşit, ataşez acestui mesaj pasajul cu pricina din comunicatul domnului Bjoza din data de 06 martie 2009, cât şi solicitarea mea publică din 24 martie 2014.


..................................................................................................

         Foştii deţinuţi politici nu mor. Interviu cu preşedintele AFDPR, dl Octav Bjoza
 
Octav Bjoza, presedintele filialei Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din judetul Brasov, a fost ales dupa decesul lui Constantin Ticu Dumitrescu presedinte interimar al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici. Asociatia "15 Noiembrie 1987" a propus Guvernului Romaniei si nominalizarea fostului detinut politic Octav Bjoza in Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS). "Domnul Octav Bjoza este o personalitate de o moralitate ireprosabila, care s-a evidentiat in mod deosebit prin actiunile sale in slujba respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului si a pastrarii in memoria nationala a valorilor rezistentei anticomuniste din Romania. Consideram ca prezenta unui fost detinut politic in Colegiul CNSAS ar fi o dovada de recunostinta aratata celor care au infruntat rigorile temnitelor comuniste", se mentioneaza intr-o luare de pozitie a asociatiei muncitorilor brasoveni anticomunisti.

Va rog sa spuneti cititorilor nostri cate ceva despre suferinta dumneavoastra din inchisori.

" Sa nu va imaginati ca aveti in fata dumneavoastra pe unul dintre cei mai mari luptatori anticomunisti, si nici pe unul care ar fi suferit cel mai mult, dar cu certitudine pe unul cu curaj si care cunoaste fenomenul din interior. Am facut parte dintr-o organizatie anticomunista, intitulata "Garda Tineretului Roman" din Brasov, majoritatea sagunisti. Am fost condamnati la pedepse intre 15 si 25 de ani de munca silnica in 10 octombrie 1958. Erau la un an si ceva dupa Revolutia din Ungaria, si din acest motiv, ca sa intre spaima in populatie, s-a trecut la aplicarea unor pedepse exemplare. Se pare ca a fost primul proces din Romania la care s-au aplicat pedepse atat de grave unor persoane atat de tinere, pentru ca unii dintre noi nu aveam 18 ani impliniti. Cei 15 am insumat 232 de ani de munca silnica, plus 150 de ani de degradare civica, confiscarea totala a averilor, parintii dati afara din serviciu, etc. Eu am fost condamnat la 15 ani, munca silnica, am executat doar patru dintre ei, si in cei patru ani am trecut prin 14 securitati, inchisori si lagare de exterminare, cum le spuneam noi, pentru ca intr-adevar foarte multi dintre noi si-au pierdut viata din cauza foamei, a batailor, a lipsei unor conditii minime de igiena si de asistenta medicala. Chiar langa mine au murit vreo 10, in aceeasi celula. Asta spune foarte mult.

Mai suntem cateva mii

Care este situatia fostilor detinuti politici astazi, dupa 1989?

S-au avansat cifre, poate pentru unii prea mari, sau unele prea mici, daca ii veti intreba pe cei care ne-au trimis la moarte, bolsevicii si urmasii lor de azi, s-ar putea sa spuna, unii dintre ei, ca n-am fi fost mai deloc. Cand este vorba de istorie, nu prea am existat. Cand este vorba sa primim niste reparatii morale in primul rand, si materiale, in al doilea rand, nu se poate ca am fost cam multi. Este trist, situatia noastra, biologic vorbind, este si mai trista, pentru ca am ramas foarte putini, in judetul Brasov, dintre cei care au facut efectiv inchisori si lagare de exterminare, nu mai traim nici macar 100, iar la nivel de tara cred ca sub 3000. Iar reparatiile morale nu s-au facut nici acum, dupa 19 ani de la "evenimentele din decembrie 1989" - asa imi place mie sa le spun. Iar reparatiile materiale sunt jenante. Ca sa fiu si mai concret, as preciza, fara modestie, ca in urma cu 50-60 de ani noi nu ne-am ridicat impotriva tancurilor sovietice, nu ne-am ridicat impotriva instaurarii comunismului pentru eventuale drepturi castigate mai tarziu... Este o rusine. Parlamentul Romaniei in anul 2004, prin acea "Lege a recunostintei", pe care eu o numesc a nerusinarii parlamentare, a ignorantei, ne-a adus cele mai grave ofense, cele mai grosolane jigniri posibile, adica sa fiu si mai concret, noua ni s-au luat pamanturile si casele, iar celor din decembrie 1989 li s-au dat. Vreau sa fiu foarte clar si in aceasta privinta, nu am absolut nimic impotriva adevaratilor revolutionari din decembrie 1989. Sau si mai mult, impotriva martirilor si a urmasilor acestora, ci impotriva falsilor "revolutionari".

Credeti ca Parlamentul actual ar putea repara aceasta situatie in sensul adoptarii unei noi legi?

Am visat la o noua lege care sa aduca la acelasi numitor comun mai multe categorii, cum ar fi veteranii de razboi, luptatorii din munti, fostii detinuti politici, participantii la evenimentele din 1987 si revolutionarii din decembrie 1989. Atunci cand s-au facut aceste legi, nu s-au efectuat masuri corecte, fiecare a tras cu etalonul lui. Nu pot decat sa trag concluzia ca si Parlamentul Romaniei era imbacsit de "revolutionari".

Stiu ca Asociatia Fostilor Detinuti Politici nu are, din pacate, nici astazi calitatea de asociatie de utilitate publica, ca GDS sau alte fundatii. Cum s-ar putea rezolva aceasta situatie?

Nu cunosc aceasta posibilitate, nu suntem ajutati de stat in niciun fel. Ne sustinem singuri financiar, din modestele noastre cotizatii, de acolo ne platim chiriile, energia electrica, gazul metan, telefon, apa, toate cele. Nimeni nu ne ajuta, iar munca prestata de noi este neplatita. Nimeni dintre noi nu s-a gandit vreodata sa ceara. "

...................................................................................................


    Martie 24, 2014Domnului Octav Bjoza, Presedintele AFDPR - Filiala Brasov.

             Stimate domnule Bjoza.

   Încă de la începutul acestei scrisori, am să vă citez din interviul dat de dumneavoastră pe vlad-mihai.blogspot.com/‎ROMÂNIA TREZEŞTE-TE  "Parlamentul României în anul 2004, prin acea "Lege a recunştintei", pe care eu o numesc a neruşinării parlamentare, a ignoranţei, ne-a adus cele mai grave ofense, cele mai grosolane jigniri posibile, adică să fiu şi mai concret, nouă ni s-au luat pământurile şi casele, iar celor din decembrie 1989 li s-au dat. Vreau să fiu foarte clar şi în această privinţă, nu am absolut nimic împotriva adevaraţilor revoluţionari din decembrie 1989. Sau şi mai mult, împotriva martirilor şi a urmaşilor acestora, ci impotriva falşilor "revoluţionari".
   Este foarte adevarat domnule Bjoza,privind afirmaţiile făcute de domnia voastră.
   Legea "recunoştinţei" este una a "neruşinării parlamentare" cum bine afirmaţi dar, vin şi vă întreb : Oare cui se adresează această lege a " neruşinării " ?
   După toate cunoştinţele mele umile în dreptul civil, această lege 341/2004, a fost emisă de către Parlamentul României prin membrii aleşi de cetăţenii acestui popor greu încercat, din care faceţi şi dumneavoastră parte, pentru cei care au avut curajul prin sacrificiul lor, să schimbe regimul comunist din România.
   Să vii dupa 24 de ani de la evenimentele sângeroase din Decembrie 1989, să-ţi arogi dreptul de a insulta şi jigni pe cei ce nu mai sunt în viaţă sau mai trăiesc datorită divinităţii prin aceste afirmaţii calomnioase, acest fapt depăşeşte cu mult limita legală.
   Să vii să faci afirmaţia că domniilor voastre v-au fost luate casele şi pământurile şi au fost date revoluţionarilor, această afirmaţie calomnioasă intră sub incidenţa noului Cod Penal.
   Să te referi la întreaga mişcare revoluţionară ca şi cum am fi toţi nişte infractori, iar domniile voastre martirii neamului românesc, acest lucru nu pot sa-l accept.
   Eu nu aduc jigniri şi nu bagatelizez suferinţa miilor de deţinuţi politici din vechiul regim.
   Mă înclin cu pioşenie şi respect în faţa  suferintelor fizice şi materiale suportate de către deţinuţii politici din România.
   REVOLUŢIONARII DIN DECEMBRIE 1989, au făcut ceeace nu a-ţi putut domniile voastre, prin suferinţa a zecilor de ani să faceţi şi anume: SCHIMBAREA SISTEMULUI DE GUVERNARE A STATULUI ROMÂN.
   Revoluţionarii au contribuit decisiv la Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 prin sacrificiul lor, încununând cu succes,  toate acţiunile eşuate ale deţinutilor politici din România şi nu numai.
   Astăzi, când vă scriu această scrisoare, domnia voastră se poate mândri cu această calitate oficială de Preşedinte AFDPR - Filiala Braşov.
   Vă solicit stimate domnule Bjoza, să raspundeţi la urmatoarea întrebare : Dacă Revoluţia din Decembrie 1989, nu avea un final fericit şi sistemul aservit lui Ceauşescu înăbuşea prin vărsare de sânge toate manifestările de   stradă ale românilor dornici de liberate, vă mai aflaţi în postura de acuzator al Mişcării Revoluţionare ?      Unde a-ţi fi fost domnia voastră în acel  context ?
   Este adevărat faptul că, printre revoluţionarii autentici din Decembrie 1989, s-au strecurat şi mulţi “impostori” precum şi persoane care au fost de partea celor care au asuprit acest popor zeci de ani la rând, dar acest lucru se datorează faptului că această Lege 341/2004 nu a fost finalizată la timp.
   Acest lucru a  lăsat portiţe juridice ca cei menţionati mai sus, să fie introduşi de către acei politicieni aleşi cu interese electorale.
   Dar mai este adevărat şi faptul ca revoluţionarii au fost deposedaţi “legal “ prin capcana financiară a  “indemnizaţiei reparatorii” de casele pe care le-au primit în vechiul regim şi au dorit să le cumpere prin împrumuturi bancare.
   Cât despre terenuri, ar trebui să vă informaţi înainte de a face afirmaţii calomnioase la adresa revoluţionarilor.
   Aceştia nu au primit aproape NIMIC  din prevederile Legii RECUNOSTINŢEI 341/2004.
   Totul a fost doar o capcană bine gândită de cei pe care i-am dat jos de la guvernare în 1989, dar care s-au reinventat şi au devenit peste noapte mari “democraţi” dându-ne lecţii despre democraţie.
   Închei această scrisoare cu solicitarea expresă, ca domnia voastră să vă cereţi scuze public, faţă de afirmaţiile calomnioase şi jignitoare  aduse revoluţionarilor autentici din Decembrie 1989.
 
     Cu stimă
                       Neaţă Gheorghe       .........................
         Desi unii vor strimba  din nas, am sa sustin intotdeauna ca nu se pot compara nicicum cele doua situatii. Fostii detinuti politici trebuie tratati cu respectul cuvenit si - din motive cit se poate de clare - problemele lor trebuie sa aiba prioritatea cuvenita.
       Dealtfel, in 30 martie 1990, CFSN a emis Decretul 118, continind minime masuri reparatorii; asa cum s-a putut si s-a considerat la vremea respectiva.
       Pentru cei inca in viata, daca o compensatie materiala poate insemna ceva - nici o masura reparatorie nu poate inlocui anii de viata pierduti, irositi pe nedrept.
       Poate ca noi ar trebui sa invatam din modul in care acesti oameni (cu toate problemele lor si in pofida aceluiasi dezinteres vinovat al reprezentantilor legali ai statului roman ca si in cazul nostru) au reusit sa se organizeze si sa-si atinga obiectivele.
       Insa, din pacate pentru noi, din cauza orgoliilor si a prea-plinului revolutionar al foarte multora dintre noi, nu vom invata nimic, nu ne vom organiza si vom pierde "pe linie"...Deja - se intimpla...
       Asa stind lucrurile, poate cineva sa-mi spuna ce cistiga revolutionarii "sarind la gitul" fostilor detinuti politici? 
       Aparent, cele doua opinii citate mai sus par a fi in contradictie.
       In realitate nu sint.
       Daca analizam fara patima opinia lui O. Bjoza vom vedea ca acesta critica nu atit "recompensa" acordata revolutionarilor cit ceea ce criticam si noi. Faptul ca domnia sa nu se refera la situatii punctuale - nu este obligatoriu problema d-lui. O. Bjoza intelege sa uzeze de toate posibilitatile legale pentru a-si atinge obiectivele. Iar critica adusa modului in care responsabilii politici ai momentului au inteles sa "trateze" problema revolutionarilor este corecta.
       Oricum am privi lucrurile, cu exceptia pierderilor umane, citeva zile de revolutie nu trebuie si nu se pot compara fie si cu citeva zile de chin in beciurile puscariilor si securitatii comuniste din acele vremuri...Daramite cu ani de zile...
       De aceea, indiferent de problemele noastre, eu cred ca a solicita scuze unor astfel de oameni, indiferent de motive - reprezinta o greseala. Revolutionarii, oricine ar fi ei, pot cere orice - oricui, doar atunci cind se vor fi aflat in situatia fostilor detinuti politici. Ori nu a fost cazul.
       Fostii detinuti politici (termen generic - mai sint si alte...situatii) si revolutionarii NU SE AFLA PE BARICADE DIFERITE. Doar orgoliile sint prea mari.
       Poate de aceea nu vedem cum doua opinii corecte, ce par in opozitie, "combat acelasi inamic"...
       Acest lucru ar trebui sa ne preocupe si nu chestiuni de semantica a frazei...
Memorat
 • Kobra 22
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 783
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34846 : Octombrie 03, 2014, 22:47:16 »

Il felicit pe domnul Octavian Bjoza pentru numirea sa in importanta functie!
Il felicit personal si in numele Portalului Revolutiei Romane. Ii doresc sanatate si puterea necesara sa se achite de sarcinile care-i revin de-acum, atat fata de Guvernul Romaniei, cat si fata de fostii camarazi de suferinta. Este unul dintre putinii fosti detinuti prigoniti de regimul comunist care accede la o functie guvernamentala. Este o realizare atat pentru dansul personal, cat si pentru AFDPR, asociatia a carui preseditne este, dar si pentru societatea romaneasca in general.

              DOMNULE GHEORGHE IOSIF.

  Cunoscându-vă o persoană echilibrată şi imparţială, vă solicit pe această cale, să-i cereţi domnului OCTAV BJOZA, să-şi prezinte scuze public tuturor revoluţionarilor din Decembrie 1989, privind afirmaţiile calomnioase şi insultătoare în interviul acordat ziarului Cotidianul în data de 06. martie 2009.

  În data de 24 martie 2014, am cerut acestui domn să-şi ceară scuze vis-a-vis de cele afirmate în interviul precizat mai sus.
 
   Pe această cale ţin să menţionez faptul că, niciun revoluţionar implicat în evenimentele din Decembrie 1989, nu a avut intenţia de a defavoriza vreo categorie socială din România în interesul său.
   Această "LEGE A RECUNOŞTINŢEI " a fost emisă de PARLAMENTUL ROMÂNIEI, parlament compus din aleşii poporului român.

   Faţă de cele menţionate mai sus, îi dorim domnului OCTAV BJOZA, multă sănătate şi multă putere de muncă în noul post ocupat.
   Sper ca acest domn să revină la un dialog constructiv alături de Mişcarea Revoluţionară din România şi împreună să găsim cele mai bune şi eficiente soluţii de colaborare şi rezolvare a tutror problemelor ce vizează aceste categorii defavorizate de români.
   Visul domnului Bjoza, de a aduce la acelaşi numitor comun mai multe categorii sociale, respectiv "veteranii de razboi, luptatorii din munti, fostii detinuti politici, participantii la evenimentele din 1987 si revolutionarii din decembrie 1989, s-a împlinit în marea lui majoritate.
   Rămâne de văzut cum vor reacţiona şi revoluţionarii după această "unire " .
   
   Şi pentru a nu fi interpretat greşit, ataşez acestui mesaj pasajul cu pricina din comunicatul domnului Bjoza din data de 06 martie 2009, cât şi solicitarea mea publică din 24 martie 2014.


..................................................................................................

         Foştii deţinuţi politici nu mor. Interviu cu preşedintele AFDPR, dl Octav Bjoza
 
Octav Bjoza, presedintele filialei Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din judetul Brasov, a fost ales dupa decesul lui Constantin Ticu Dumitrescu presedinte interimar al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici. Asociatia "15 Noiembrie 1987" a propus Guvernului Romaniei si nominalizarea fostului detinut politic Octav Bjoza in Colegiul Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS). "Domnul Octav Bjoza este o personalitate de o moralitate ireprosabila, care s-a evidentiat in mod deosebit prin actiunile sale in slujba respectarii drepturilor si libertatilor fundamentale ale omului si a pastrarii in memoria nationala a valorilor rezistentei anticomuniste din Romania. Consideram ca prezenta unui fost detinut politic in Colegiul CNSAS ar fi o dovada de recunostinta aratata celor care au infruntat rigorile temnitelor comuniste", se mentioneaza intr-o luare de pozitie a asociatiei muncitorilor brasoveni anticomunisti.

Va rog sa spuneti cititorilor nostri cate ceva despre suferinta dumneavoastra din inchisori.

" Sa nu va imaginati ca aveti in fata dumneavoastra pe unul dintre cei mai mari luptatori anticomunisti, si nici pe unul care ar fi suferit cel mai mult, dar cu certitudine pe unul cu curaj si care cunoaste fenomenul din interior. Am facut parte dintr-o organizatie anticomunista, intitulata "Garda Tineretului Roman" din Brasov, majoritatea sagunisti. Am fost condamnati la pedepse intre 15 si 25 de ani de munca silnica in 10 octombrie 1958. Erau la un an si ceva dupa Revolutia din Ungaria, si din acest motiv, ca sa intre spaima in populatie, s-a trecut la aplicarea unor pedepse exemplare. Se pare ca a fost primul proces din Romania la care s-au aplicat pedepse atat de grave unor persoane atat de tinere, pentru ca unii dintre noi nu aveam 18 ani impliniti. Cei 15 am insumat 232 de ani de munca silnica, plus 150 de ani de degradare civica, confiscarea totala a averilor, parintii dati afara din serviciu, etc. Eu am fost condamnat la 15 ani, munca silnica, am executat doar patru dintre ei, si in cei patru ani am trecut prin 14 securitati, inchisori si lagare de exterminare, cum le spuneam noi, pentru ca intr-adevar foarte multi dintre noi si-au pierdut viata din cauza foamei, a batailor, a lipsei unor conditii minime de igiena si de asistenta medicala. Chiar langa mine au murit vreo 10, in aceeasi celula. Asta spune foarte mult.

Mai suntem cateva mii

Care este situatia fostilor detinuti politici astazi, dupa 1989?

S-au avansat cifre, poate pentru unii prea mari, sau unele prea mici, daca ii veti intreba pe cei care ne-au trimis la moarte, bolsevicii si urmasii lor de azi, s-ar putea sa spuna, unii dintre ei, ca n-am fi fost mai deloc. Cand este vorba de istorie, nu prea am existat. Cand este vorba sa primim niste reparatii morale in primul rand, si materiale, in al doilea rand, nu se poate ca am fost cam multi. Este trist, situatia noastra, biologic vorbind, este si mai trista, pentru ca am ramas foarte putini, in judetul Brasov, dintre cei care au facut efectiv inchisori si lagare de exterminare, nu mai traim nici macar 100, iar la nivel de tara cred ca sub 3000. Iar reparatiile morale nu s-au facut nici acum, dupa 19 ani de la "evenimentele din decembrie 1989" - asa imi place mie sa le spun. Iar reparatiile materiale sunt jenante. Ca sa fiu si mai concret, as preciza, fara modestie, ca in urma cu 50-60 de ani noi nu ne-am ridicat impotriva tancurilor sovietice, nu ne-am ridicat impotriva instaurarii comunismului pentru eventuale drepturi castigate mai tarziu... Este o rusine. Parlamentul Romaniei in anul 2004, prin acea "Lege a recunostintei", pe care eu o numesc a nerusinarii parlamentare, a ignorantei, ne-a adus cele mai grave ofense, cele mai grosolane jigniri posibile, adica sa fiu si mai concret, noua ni s-au luat pamanturile si casele, iar celor din decembrie 1989 li s-au dat. Vreau sa fiu foarte clar si in aceasta privinta, nu am absolut nimic impotriva adevaratilor revolutionari din decembrie 1989. Sau si mai mult, impotriva martirilor si a urmasilor acestora, ci impotriva falsilor "revolutionari".

Credeti ca Parlamentul actual ar putea repara aceasta situatie in sensul adoptarii unei noi legi?

Am visat la o noua lege care sa aduca la acelasi numitor comun mai multe categorii, cum ar fi veteranii de razboi, luptatorii din munti, fostii detinuti politici, participantii la evenimentele din 1987 si revolutionarii din decembrie 1989. Atunci cand s-au facut aceste legi, nu s-au efectuat masuri corecte, fiecare a tras cu etalonul lui. Nu pot decat sa trag concluzia ca si Parlamentul Romaniei era imbacsit de "revolutionari".

Stiu ca Asociatia Fostilor Detinuti Politici nu are, din pacate, nici astazi calitatea de asociatie de utilitate publica, ca GDS sau alte fundatii. Cum s-ar putea rezolva aceasta situatie?

Nu cunosc aceasta posibilitate, nu suntem ajutati de stat in niciun fel. Ne sustinem singuri financiar, din modestele noastre cotizatii, de acolo ne platim chiriile, energia electrica, gazul metan, telefon, apa, toate cele. Nimeni nu ne ajuta, iar munca prestata de noi este neplatita. Nimeni dintre noi nu s-a gandit vreodata sa ceara. "

...................................................................................................


    Martie 24, 2014Domnului Octav Bjoza, Presedintele AFDPR - Filiala Brasov.

             Stimate domnule Bjoza.

   Încă de la începutul acestei scrisori, am să vă citez din interviul dat de dumneavoastră pe vlad-mihai.blogspot.com/‎ROMÂNIA TREZEŞTE-TE  "Parlamentul României în anul 2004, prin acea "Lege a recunştintei", pe care eu o numesc a neruşinării parlamentare, a ignoranţei, ne-a adus cele mai grave ofense, cele mai grosolane jigniri posibile, adică să fiu şi mai concret, nouă ni s-au luat pământurile şi casele, iar celor din decembrie 1989 li s-au dat. Vreau să fiu foarte clar şi în această privinţă, nu am absolut nimic împotriva adevaraţilor revoluţionari din decembrie 1989. Sau şi mai mult, împotriva martirilor şi a urmaşilor acestora, ci impotriva falşilor "revoluţionari".
   Este foarte adevarat domnule Bjoza,privind afirmaţiile făcute de domnia voastră.
   Legea "recunoştinţei" este una a "neruşinării parlamentare" cum bine afirmaţi dar, vin şi vă întreb : Oare cui se adresează această lege a " neruşinării " ?
   După toate cunoştinţele mele umile în dreptul civil, această lege 341/2004, a fost emisă de către Parlamentul României prin membrii aleşi de cetăţenii acestui popor greu încercat, din care faceţi şi dumneavoastră parte, pentru cei care au avut curajul prin sacrificiul lor, să schimbe regimul comunist din România.
   Să vii dupa 24 de ani de la evenimentele sângeroase din Decembrie 1989, să-ţi arogi dreptul de a insulta şi jigni pe cei ce nu mai sunt în viaţă sau mai trăiesc datorită divinităţii prin aceste afirmaţii calomnioase, acest fapt depăşeşte cu mult limita legală.
   Să vii să faci afirmaţia că domniilor voastre v-au fost luate casele şi pământurile şi au fost date revoluţionarilor, această afirmaţie calomnioasă intră sub incidenţa noului Cod Penal.
   Să te referi la întreaga mişcare revoluţionară ca şi cum am fi toţi nişte infractori, iar domniile voastre martirii neamului românesc, acest lucru nu pot sa-l accept.
   Eu nu aduc jigniri şi nu bagatelizez suferinţa miilor de deţinuţi politici din vechiul regim.
   Mă înclin cu pioşenie şi respect în faţa  suferintelor fizice şi materiale suportate de către deţinuţii politici din România.
   REVOLUŢIONARII DIN DECEMBRIE 1989, au făcut ceeace nu a-ţi putut domniile voastre, prin suferinţa a zecilor de ani să faceţi şi anume: SCHIMBAREA SISTEMULUI DE GUVERNARE A STATULUI ROMÂN.
   Revoluţionarii au contribuit decisiv la Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 prin sacrificiul lor, încununând cu succes,  toate acţiunile eşuate ale deţinutilor politici din România şi nu numai.
   Astăzi, când vă scriu această scrisoare, domnia voastră se poate mândri cu această calitate oficială de Preşedinte AFDPR - Filiala Braşov.
   Vă solicit stimate domnule Bjoza, să raspundeţi la urmatoarea întrebare : Dacă Revoluţia din Decembrie 1989, nu avea un final fericit şi sistemul aservit lui Ceauşescu înăbuşea prin vărsare de sânge toate manifestările de   stradă ale românilor dornici de liberate, vă mai aflaţi în postura de acuzator al Mişcării Revoluţionare ?      Unde a-ţi fi fost domnia voastră în acel  context ?
   Este adevărat faptul că, printre revoluţionarii autentici din Decembrie 1989, s-au strecurat şi mulţi “impostori” precum şi persoane care au fost de partea celor care au asuprit acest popor zeci de ani la rând, dar acest lucru se datorează faptului că această Lege 341/2004 nu a fost finalizată la timp.
   Acest lucru a  lăsat portiţe juridice ca cei menţionati mai sus, să fie introduşi de către acei politicieni aleşi cu interese electorale.
   Dar mai este adevărat şi faptul ca revoluţionarii au fost deposedaţi “legal “ prin capcana financiară a  “indemnizaţiei reparatorii” de casele pe care le-au primit în vechiul regim şi au dorit să le cumpere prin împrumuturi bancare.
   Cât despre terenuri, ar trebui să vă informaţi înainte de a face afirmaţii calomnioase la adresa revoluţionarilor.
   Aceştia nu au primit aproape NIMIC  din prevederile Legii RECUNOSTINŢEI 341/2004.
   Totul a fost doar o capcană bine gândită de cei pe care i-am dat jos de la guvernare în 1989, dar care s-au reinventat şi au devenit peste noapte mari “democraţi” dându-ne lecţii despre democraţie.
   Închei această scrisoare cu solicitarea expresă, ca domnia voastră să vă cereţi scuze public, faţă de afirmaţiile calomnioase şi jignitoare  aduse revoluţionarilor autentici din Decembrie 1989.
 
     Cu stimă
                       Neaţă Gheorghe       .........................
         Desi unii vor strimba  din nas, am sa sustin intotdeauna ca nu se pot compara nicicum cele doua situatii. Fostii detinuti politici trebuie tratati cu respectul cuvenit si - din motive cit se poate de clare - problemele lor trebuie sa aiba prioritatea cuvenita.
       Dealtfel, in 30 martie 1990, CFSN a emis Decretul 118, continind minime masuri reparatorii; asa cum s-a putut si s-a considerat la vremea respectiva.
       Pentru cei inca in viata, daca o compensatie materiala poate insemna ceva - nici o masura reparatorie nu poate inlocui anii de viata pierduti, irositi pe nedrept.
       Poate ca noi ar trebui sa invatam din modul in care acesti oameni (cu toate problemele lor si in pofida aceluiasi dezinteres vinovat al reprezentantilor legali ai statului roman ca si in cazul nostru) au reusit sa se organizeze si sa-si atinga obiectivele.
       Insa, din pacate pentru noi, din cauza orgoliilor si a prea-plinului revolutionar al foarte multora dintre noi, nu vom invata nimic, nu ne vom organiza si vom pierde "pe linie"...Deja - se intimpla...
       Asa stind lucrurile, poate cineva sa-mi spuna ce cistiga revolutionarii "sarind la gitul" fostilor detinuti politici? 
       Aparent, cele doua opinii citate mai sus par a fi in contradictie.
       In realitate nu sint.
       Daca analizam fara patima opinia lui O. Bjoza vom vedea ca acesta critica nu atit "recompensa" acordata revolutionarilor cit ceea ce criticam si noi. Faptul ca domnia sa nu se refera la situatii punctuale - nu este obligatoriu problema d-lui. O. Bjoza intelege sa uzeze de toate posibilitatile legale pentru a-si atinge obiectivele. Iar critica adusa modului in care responsabilii politici ai momentului au inteles sa "trateze" problema revolutionarilor este corecta.
       Oricum am privi lucrurile, cu exceptia pierderilor umane, citeva zile de revolutie nu trebuie si nu se pot compara fie si cu citeva zile de chin in beciurile puscariilor si securitatii comuniste din acele vremuri...Daramite cu ani de zile...
       De aceea, indiferent de problemele noastre, eu cred ca a solicita scuze unor astfel de oameni, indiferent de motive - reprezinta o greseala. Revolutionarii, oricine ar fi ei, pot cere orice - oricui, doar atunci cind se vor fi aflat in situatia fostilor detinuti politici. Ori nu a fost cazul.
       Fostii detinuti politici (termen generic - mai sint si alte...situatii) si revolutionarii NU SE AFLA PE BARICADE DIFERITE. Doar orgoliile sint prea mari.
       Poate de aceea nu vedem cum doua opinii corecte, ce par in opozitie, "combat acelasi inamic"...
       Acest lucru ar trebui sa ne preocupe si nu chestiuni de semantica a frazei...


    Domnule Adrian Pitca.

  Vă accept comentariul făcut pe latura celor scrise de mine, dar această variantă "diplomatică" a domniei voastre, pentru mine nu este suficientă.

   Vin şi punctez acel pasaj din interviul domnului Octav Bjoza : "Parlamentul Romaniei in anul 2004, prin acea "Lege a recunostintei", pe care eu o numesc a nerusinarii parlamentare, a ignorantei, ne-a adus cele mai grave ofense, cele mai grosolane jigniri posibile, adica sa fiu si mai concret, noua ni s-au luat pamanturile si casele, iar celor din decembrie 1989 li s-au dat. "
 
    Pentru acest lucru vreau să fiu primul şi poate ultimul revoluţionar ce afirmă  tare şi răspicat:
   
     NU PUTEM MERGE ÎMPREUNĂ CU DEŢINUŢII POLITICI PÂNĂ NU-ŞI CERE SCUZE DOMNUL OCTAV BJOZA FAŢĂ DE ACEASTĂ AFIRMAŢIE !


    Legea RECUNOŞTINŢEI este LEGEA PRIN CARE SE RECUNOSC FAPTELE ŞI SACRIFICUL CELOR CARE AU PARTICIPAT LA DĂRÂMAREA REGIMULUI TOTALITAR INSTAURAT DE CEAUŞESCU !

     Această instituţie struţo-cămilă inventată de actuala putere, nu face altceva decât să şteargă din istoria recentă a României REVOLUŢIA DIN DECEMBRIE 1989.

      Sunt foarte mulţi care au implementat în mentalul colectiv ideea că, a fost lovitură de stat.

     Pentru mine şi pentru mulţi dintre românii care au avut de suferit în urma participării lor în evenimentele din Decembrie 1989, a fost REVOLUŢIE !

     AM FOST SUNT ŞI VOI RĂMÂNE ÎN ISTORIA ACESTUI POPOR GREU ÎNCERCAT UN REVOLUŢIONAR, nu un "Luptător Anticomunist" .

     NU AM FĂCUT, NU FAC ŞI NU VOI FACE POLITICĂ ÎMPOTRIVA APROAPELUI MEU ŞI ÎMPOTRIVA ŢĂRII MELE !
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34847 : Octombrie 03, 2014, 23:16:03 »

        Respect opinia d-tale.
      Insa, vrem-nu-vrem, ne place-ori-nu, cel putin pina la alte modificari - "vom merge" impreuna cu  fostii detinuti politici.
      Si, daca lucrurile vor decurge pe voia miilor de revi, acestia vor merge alaturi mai ceva ca la fostele defilari de 1 Mai si 23 August...in urale si sunet de fanfare...
      Sa nu-mi zici pe nume, de n-o fi asa...
Memorat
 • Kobra 22
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 783
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34848 : Octombrie 03, 2014, 23:27:40 »

        Respect opinia d-tale.
      Insa, vrem-nu-vrem, ne place-ori-nu, cel putin pina la alte modificari - "vom merge" impreuna cu  fostii detinuti politici.
      Si, daca lucrurile vor decurge pe voia miilor de revi, acestia vor merge alaturi mai ceva ca la fostele defilari de 1 Mai si 23 August...in urale si sunet de fanfare...
      Sa nu-mi zici pe nume, de n-o fi asa...


      Aşa o fi domnule Pitca, dar am o nelămurire.
       Poţi să stai la masă cu cel care te-a scuipat pe obraz şi nu recunoaşte acest lucru ?
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34849 : Octombrie 03, 2014, 23:55:35 »

        Respect opinia d-tale.
      Insa, vrem-nu-vrem, ne place-ori-nu, cel putin pina la alte modificari - "vom merge" impreuna cu  fostii detinuti politici.
      Si, daca lucrurile vor decurge pe voia miilor de revi, acestia vor merge alaturi mai ceva ca la fostele defilari de 1 Mai si 23 August...in urale si sunet de fanfare...
      Sa nu-mi zici pe nume, de n-o fi asa...


      Aşa o fi domnule Pitca, dar am o nelămurire.
       Poţi să stai la masă cu cel care te-a scuipat pe obraz şi nu recunoaşte acest lucru ?

       .......................
      Daca "problema" se va rezolva, si daca se va rezolva cum am zis eu mai sus, o sa ramii uimit, foarte uimit, chiar extrem de uimit de citi vor putea sa stea la masa cu cei de care zici d-ta...
       Si, im plus, se prea poate ca cei de care zic eu - sa se lase inca o data scuipati - de catre cei de care zici d-ta...pentru ca cei de care zici d-ta s-ar putea sa nu accepte sa mai stea la masa cu noi...daca noi vom continua asa...Si asta, poate, incepind chiar de azi...
       Ori, asta, pe linga cei doi scuipati - poate insemna si o palma zdravana...
       Desi va fi o palma data simbolic - va durea mai tare ca orice...pentru ca, in toata lumea civilizata, fostii detinuti politici romani(si cei oarecum asimilati lor) sint mult (dar mult de tot) mai bine vazuti decit revolutionarii romani (poti sa ma crezi pe cuvint - desi nu pare, chiar si opinia publica din Romania ii vede fostii detinuti politici cu "ochi mult mai buni" decit pe revolutionari)...Si, daca fostii detinuti politici ne vor trage palma respectiva cu tam-tamul corespunzator, va fi o palma care va anula toate eforturile celor care le mai fac pentru revolutionari...Desigur, in masura in care mai face cineva vreun efort pentru rezolvarea "problemei revolutionarilor"...
       Ce spun eu aici pare doar un scenariu...dar este un scenariu ce poate deveni realitate oricind...
Memorat
 • vasilef
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 225
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34850 : Octombrie 04, 2014, 00:45:19 »

Am inteles ca Adrian Sobaru, arestat la domiciliu pentru calitatea revolutionara de protestatar, va fi trimis la examenul psihiatric. Nimic de zis pentru ca asa prevede legea dar, ia vedeti voi, basisti sau pontisti, cum se impaca aceasta lege cu preambulul Declaratiei Universale a Drepturilor Omului ;" Considerand ca ignorarea si dispretuirea drepturilor omului au dus la acte de barbarism care revolta constiinta omenirii, este esential ca drepturile omului sa fie ocrotite de autoritatea legii pentru ca omul SA NU FIE SILIT SA RECURGA, CA SOLUTIE EXTREMA, la revolta impotriva tiraniei si asupririi.".
     Oare cei care se fac vinovati de impingerea acestui Om la gestul pe care l-a facut, nu sunt autorii morali ai acestui gest?
     Pentru a va ajuta putin in cautarea raspunsului, voi reda mai jos, cateva dintre prevederile respectivei Declaratii, pe care le consider esentiale astfel:
     Art. 23 - al.3   :Orice om care munceste are dreptul la o retributie echitabila si satisfacatoare care sa-i asigure, atat lui, cat si familiei sale, o existenta conforma cu demnitatea umana si completata, la nevoie, prin alte mijloace de protectie sociala." Oare celor 40% din lucratorii romani, angajati cu salar minim, li se respecta acest drept?Huh?
     Art. 25 -al.1:   "Orice om are dreptul la un nivel de trai care sa-i asigure sanatatea si bunastarea lui si familiei sale, cuprinzand hrana, imbracamintea, locuinta, ingrijirea medicala, precum si serviciile sociale necesare......"
     Oare cator cetateni romani le este incalcat acest drept?HuhHuh?
     Art. 29 -al.3:   "In exercitarea drepturilor si libertatilor sale, fiecare om nu este supus decat numai ingradirilor stabilite prin lege, EXCLUSIV IN SCOPUL DE A ASIGURA CUVENITA RECUNOASTERE SI RESPECTARE A DREPTURILOR SI LIBERTATILOR ALTORA SI CA SA FIE SATISFACUTE JUSTELE CERINTE ALE MORALEI, ORDINII PUBLICE SI BUNASTARII GENERALE INTR-O SOCIETATE DEMOCRATICA".   Daca vreunul dintre cititorii acestui material se simte lezat de gestul domnului Sobaru, l-as ruga sa-mi raspunda si sa-mi explice de ce, sa inteleg si eu pentru ca, fara multa scoala fiind, poate nu reusesc sa inteleg.
     Art. 20 -al.2:   "Nimeni nu poate fi silit sa faca parte dintr-o asociatie".   Aceasta prevedere am prezentat-o special pentru domnul Adrian Sanda, Secretar de Stat al SSPR sau cum s-o numi aceasta institutie. Stie domnia sa de ce.
     Inainte de a trece la alte probleme, mai "romanesti", nu pot neglija recomandarea cuprinsa in respectiva Declaratie, care ne spune ca, "Adunarea Generala recomanda tuturor statelor membre sa nu precupeteasca niciunul dintre mijloacele care le stau la dispozitie pentru a publica in mod solemn textul Declaratiei si pentru a face astfel ca el sa fie distribuit, afisat, citit si comentat, in principal in scoli si in alte institutii de invatamant, indiferent de statutul politic al tarilor sau teritoriilor".
     V-ati prins?   Daca doriti detalii, le gasiti pe afisierele scolilor, universitatilor, primariilor, prefecturilor, institutiilor publice (inclusiv a tribunalelor), la sediul central al Avocatului poporului si la sediile zonale a acestuia, la Curtea Constitutionala, la sediul ANI si a altor institutii dar, mai ales, la sediile politiei, ale jandarmeriei si o politiilor locale. Nu trebuie uitate nici mijloacele de dezinformare in masa si sediile partidelor, adevarate citadele de punere in practica a acesteia in scopul preintampinarii aparitiei unor alti Sobari, a unor tomberoane de inspiratie ucrainiana sau a altor neprevazute, pe care le poate inventa vreo minte "bolnava psihiatric".
     Acum, raman in asteptare, urmand a ma distra copios de graba cu care guvernantii vor porni sa afiseze textul integral al acestei Declaratii acolo unde ar fi trebuit afisat acum...25 de ani si, de cei 10 ani in care, DNA va verifica legalitatea licitatiei ce se va organiza cu dedicatie, pentru tiparirea sutelor de mii de exemplare in culorile si la pretul care sa-i multumeasca pe toti, mai putin, BUGETUL.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34851 : Octombrie 04, 2014, 01:31:10 »

M E M O R A N D U M

Încheiat azi ………………..
Între Preşedintele Partidului Social Democrat şi Grupul de Iniţiativă al Revoluţionarilor Protestatari

            La  25 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, etapă istorică, care a pus baza sistemului democratic în România, considerăm că se impune ca Guvernul României să găsească soluţii pertinente pentru înfăptuirea unui act de dreptate ca urmare a  neaplicării prevederilor legii nr.341/2004 .
            Revoluţionarii de bună credinţă din întreaga ţară, solicită depunerea tuturor diligenţelor de către Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989sa se implice  in găsirea de urgenta a   unei soluţii viabile în vederea soluţionării următoarelor revendicări :
            1.   Reintroducerea in proiectia bugetara pe anul 2015, a   capitolului bugetar cu privire la acordarea indemnizaţiei reparatorii acordată în baza dispoziţiilor prevăzute de: art. 4  alin.3.
            2. Reluarea plăţilor indemnizaţiei reparatorii, acordată în baza dispoziţiilor prevăzute de: art. 4  alin.3, care prevede la art. 4 alin 4, „persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 3 şi care au un venit mai mic decât câştigul mediu brut pe economie, beneficiază de o indemnizaţie lunară reparatorie, calculată prin aplicarea coeficientului de 1,10 la salariul  mediu brut pe economie, din luna anterioară celei în care se face plata”.
            Precizăm că nu poate fi pedepsită o întreagă categorie  de  beneficiari ai legii, pentru   faptele săvârşite de către persoane care au obţinut certificate, prin eludarea legii nr.341/2004, folosindu-se de  fals şi uz de fals.
            Suntem indignaţi şi de gravele încălcări cu nuanţe penale ale legii nr.341/2004, prin folosirea unor acte normative care să dea o aparenţă legală  acţiunii frauduloase de eliberare a certificatelor.
            Fraudarea legii s-a facut prin schimbarea nepermisă cu încălcarea principiului supremaţiei legii şi a regulamentului de aplicare a legii nr.341/2004, după ce o mare parte dintre  revoluţionarii reali au fost verificaţi, potrivit procedurii iniţiale, cu  validarea de către cel puţin 7 membri  aparţinând comisiei tehnice.
            Nu este legal şi   temeinic,  ca în timpul derulării procedurii de preschimbare a certificatelor,  să schimbi în mod tendenţios regulamentul, doar pentru a putea eluda principiile prevăzute în lege, principii fundamentale, după care, o mare parte de revoluţionari au fost verificaţi.
            Prin  modificarea regulamentului de aplicare a legii s-a adus un grav prejudiciu moral revoluţionarilor reali şi un important prejudiciu material bugetului de stat.
            Pentru restabilirea imaginii revoluţionarilor şi pentru aplicarea echitabilă a  legii, suntem de acord cu  efectuarea unei proceduri legale de anulare a certificatelor tuturor celor care au profitat şi au beneficiat în mod fraudulos de certificate de revoluţionar, precum şi de drepturile ce decurg din lege, dar fără a fi încălcate drepturile prevăzute în lege a celor care au preschimbat certificatele cu respectarea procedurii legale. 
            Dacă se doreşte cu adevărat eliminarea impostorilor din rândul revoluţionarilor,  propunem  următoarele :
            A. Toată procedura de înlăturare a celor care în mod nelegal beneficiază de certificate de revoluţionar se poate realiza prin abrogarea  HG. nr. 1.707 din 29 noiembrie 2006, care a modificat normele metodologice şi emiterea unei  hotărâri de guvern, care să prevadă restabilirea aplicării legii nr.341/2004  potrivit HG.nr.1.412/2004
            B. Suspendarea plăţii acelor persoane a căror certificate fac obiectul cercetării penale  în dosarul penal depus de către fostul Secretar de Stat Puiu Fesan şi în cele două dosare disjunse prin rechizitoriu în Dosarul penal nr.675/46/2012, (instituţia suspendării unui drept este legală şi prevăzută inclusiv în procedura penală);   
            C. Suspendarea plăţii a celor care nu au fost verificaţi şi avizaţi de comisia tehnică de verificare aşa cum a fost prevăzută în  HG. nr.1.412/2004
            D. Reveficarea de către comisia tehnică a certificatelor obţinute în baza legii nr.341/2004,  fără să fi avut certificat în baza legii nr.42/1990, republicată.
            E. Anularea certificatelor acelor persoane  a caror  calitate a, fost  schimbata, în faza de preschimbare a certificatelor şi emiterea unui certificat cu calitatea  avuta anterior, întrucât Legea nr.341/2004 prevede preschimbarea certificatelor de revoluţionar şi nu acordarea de noi certificate  cu alte  calităţi, schimbarea calităţii făcându-se cu încălcarea cadrului legislativ.
            F. Implicarea în mod activ a instituţiei, în soluţionarea în termen rezonabil a dosarelor penale, prin formularea de cereri, note de probatoriu, probe, contestaţii potrivit art. 488 ind. 1 N.C.p.p şi sesizarea organelor de anchetă pentru a se declanşa tragerea la răspundere potrivit legii a acelora care au obţinut certificatul prin folosirea de acte şi fapte  ilegale.
            În concluzie, cu privire la o eventuală modificare a legii, considerăm că aceasta nu  se impune, eliminarea falşilor revoluţionari putându-se face prin aplicarea corectă a Legii nr.341/2004,  care are baza legală de anulare a certificatelor date cu nerespectarea prevederilor legale.
            Avand in  vedere, reducerea semnificativa a  numarului   revolutionarilor, prin aplicarea  licita a legii  susmentionate, consideram ca se impune intrarea  in plata de in data a acestora.
            Menţionăm că prezentul memoriu constituie procedură prealabilă şi solicităm ca prevederile prezentului memorandum să fie duse la îndeplinire de îndată de către Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, prin prezentarea proiectului de hotărâre, având  ca obiect abrogarea HG. nr. 1.707 a Guvernului României
            În cazul în care nu se vor soluţiona cerinţele din prezentul memoriu, consideram că se impune   intensificarea protestelor si apelarea  la justiţie inclusiv la instanţele  europene.

            Ex Sen.   Av. Duta Vasile

            Av. Dragan Angela
Memorat
 • nna
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 3724
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34852 : Octombrie 04, 2014, 03:34:36 »

M E M O R A N D U M

Încheiat azi ………………..
Între Preşedintele Partidului Social Democrat şi Grupul de Iniţiativă al Revoluţionarilor Protestatari

            La  25 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, etapă istorică, care a pus baza sistemului democratic în România, considerăm că se impune ca Guvernul României să găsească soluţii pertinente pentru înfăptuirea unui act de dreptate ca urmare a  neaplicării prevederilor legii nr.341/2004 .
            Revoluţionarii de bună credinţă din întreaga ţară, solicită depunerea tuturor diligenţelor de către Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989sa se implice  in găsirea de urgenta a   unei soluţii viabile în vederea soluţionării următoarelor revendicări :
            1.   Reintroducerea in proiectia bugetara pe anul 2015, a   capitolului bugetar cu privire la acordarea indemnizaţiei reparatorii acordată în baza dispoziţiilor prevăzute de: art. 4  alin.3.
            2. Reluarea plăţilor indemnizaţiei reparatorii, acordată în baza dispoziţiilor prevăzute de: art. 4  alin.3, care prevede la art. 4 alin 4, „persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 3 şi care au un venit mai mic decât câştigul mediu brut pe economie, beneficiază de o indemnizaţie lunară reparatorie, calculată prin aplicarea coeficientului de 1,10 la salariul  mediu brut pe economie, din luna anterioară celei în care se face plata”.
            Precizăm că nu poate fi pedepsită o întreagă categorie  de  beneficiari ai legii, pentru   faptele săvârşite de către persoane care au obţinut certificate, prin eludarea legii nr.341/2004, folosindu-se de  fals şi uz de fals.
            Suntem indignaţi şi de gravele încălcări cu nuanţe penale ale legii nr.341/2004, prin folosirea unor acte normative care să dea o aparenţă legală  acţiunii frauduloase de eliberare a certificatelor.
            Fraudarea legii s-a facut prin schimbarea nepermisă cu încălcarea principiului supremaţiei legii şi a regulamentului de aplicare a legii nr.341/2004, după ce o mare parte dintre  revoluţionarii reali au fost verificaţi, potrivit procedurii iniţiale, cu  validarea de către cel puţin 7 membri  aparţinând comisiei tehnice.
            Nu este legal şi   temeinic,  ca în timpul derulării procedurii de preschimbare a certificatelor,  să schimbi în mod tendenţios regulamentul, doar pentru a putea eluda principiile prevăzute în lege, principii fundamentale, după care, o mare parte de revoluţionari au fost verificaţi.
            Prin  modificarea regulamentului de aplicare a legii s-a adus un grav prejudiciu moral revoluţionarilor reali şi un important prejudiciu material bugetului de stat.
            Pentru restabilirea imaginii revoluţionarilor şi pentru aplicarea echitabilă a  legii, suntem de acord cu  efectuarea unei proceduri legale de anulare a certificatelor tuturor celor care au profitat şi au beneficiat în mod fraudulos de certificate de revoluţionar, precum şi de drepturile ce decurg din lege, dar fără a fi încălcate drepturile prevăzute în lege a celor care au preschimbat certificatele cu respectarea procedurii legale. 
            Dacă se doreşte cu adevărat eliminarea impostorilor din rândul revoluţionarilor,  propunem  următoarele :
            A. Toată procedura de înlăturare a celor care în mod nelegal beneficiază de certificate de revoluţionar se poate realiza prin abrogarea  HG. nr. 1.707 din 29 noiembrie 2006, care a modificat normele metodologice şi emiterea unei  hotărâri de guvern, care să prevadă restabilirea aplicării legii nr.341/2004  potrivit HG.nr.1.412/2004
            B. Suspendarea plăţii acelor persoane a căror certificate fac obiectul cercetării penale  în dosarul penal depus de către fostul Secretar de Stat Puiu Fesan şi în cele două dosare disjunse prin rechizitoriu în Dosarul penal nr.675/46/2012, (instituţia suspendării unui drept este legală şi prevăzută inclusiv în procedura penală);   
            C. Suspendarea plăţii a celor care nu au fost verificaţi şi avizaţi de comisia tehnică de verificare aşa cum a fost prevăzută în  HG. nr.1.412/2004
            D. Reveficarea de către comisia tehnică a certificatelor obţinute în baza legii nr.341/2004,  fără să fi avut certificat în baza legii nr.42/1990, republicată.
            E. Anularea certificatelor acelor persoane  a caror  calitate a, fost  schimbata, în faza de preschimbare a certificatelor şi emiterea unui certificat cu calitatea  avuta anterior, întrucât Legea nr.341/2004 prevede preschimbarea certificatelor de revoluţionar şi nu acordarea de noi certificate  cu alte  calităţi, schimbarea calităţii făcându-se cu încălcarea cadrului legislativ.
            F. Implicarea în mod activ a instituţiei, în soluţionarea în termen rezonabil a dosarelor penale, prin formularea de cereri, note de probatoriu, probe, contestaţii potrivit art. 488 ind. 1 N.C.p.p şi sesizarea organelor de anchetă pentru a se declanşa tragerea la răspundere potrivit legii a acelora care au obţinut certificatul prin folosirea de acte şi fapte  ilegale.
            În concluzie, cu privire la o eventuală modificare a legii, considerăm că aceasta nu  se impune, eliminarea falşilor revoluţionari putându-se face prin aplicarea corectă a Legii nr.341/2004,  care are baza legală de anulare a certificatelor date cu nerespectarea prevederilor legale.
            Avand in  vedere, reducerea semnificativa a  numarului   revolutionarilor, prin aplicarea  licita a legii  susmentionate, consideram ca se impune intrarea  in plata de in data a acestora.
            Menţionăm că prezentul memoriu constituie procedură prealabilă şi solicităm ca prevederile prezentului memorandum să fie duse la îndeplinire de îndată de către Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, prin prezentarea proiectului de hotărâre, având  ca obiect abrogarea HG. nr. 1.707 a Guvernului României
            În cazul în care nu se vor soluţiona cerinţele din prezentul memoriu, consideram că se impune   intensificarea protestelor si apelarea  la justiţie inclusiv la instanţele  europene.

            Ex Sen.   Av. Duta Vasile

            Av. Dragan Angela

Incheierea cand se face?
Memorat
 • voica
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1988
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34853 : Octombrie 04, 2014, 09:13:35 »

M E M O R A N D U M

Încheiat azi ………………..
Între Preşedintele Partidului Social Democrat şi Grupul de Iniţiativă al Revoluţionarilor Protestatari

            La  25 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, etapă istorică, care a pus baza sistemului democratic în România, considerăm că se impune ca Guvernul României să găsească soluţii pertinente pentru înfăptuirea unui act de dreptate ca urmare a  neaplicării prevederilor legii nr.341/2004 .
            Revoluţionarii de bună credinţă din întreaga ţară, solicită depunerea tuturor diligenţelor de către Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989sa se implice  in găsirea de urgenta a   unei soluţii viabile în vederea soluţionării următoarelor revendicări :
            1.   Reintroducerea in proiectia bugetara pe anul 2015, a   capitolului bugetar cu privire la acordarea indemnizaţiei reparatorii acordată în baza dispoziţiilor prevăzute de: art. 4  alin.3.
            2. Reluarea plăţilor indemnizaţiei reparatorii, acordată în baza dispoziţiilor prevăzute de: art. 4  alin.3, care prevede la art. 4 alin 4, „persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 3 şi care au un venit mai mic decât câştigul mediu brut pe economie, beneficiază de o indemnizaţie lunară reparatorie, calculată prin aplicarea coeficientului de 1,10 la salariul  mediu brut pe economie, din luna anterioară celei în care se face plata”.
            Precizăm că nu poate fi pedepsită o întreagă categorie  de  beneficiari ai legii, pentru   faptele săvârşite de către persoane care au obţinut certificate, prin eludarea legii nr.341/2004, folosindu-se de  fals şi uz de fals.
            Suntem indignaţi şi de gravele încălcări cu nuanţe penale ale legii nr.341/2004, prin folosirea unor acte normative care să dea o aparenţă legală  acţiunii frauduloase de eliberare a certificatelor.
            Fraudarea legii s-a facut prin schimbarea nepermisă cu încălcarea principiului supremaţiei legii şi a regulamentului de aplicare a legii nr.341/2004, după ce o mare parte dintre  revoluţionarii reali au fost verificaţi, potrivit procedurii iniţiale, cu  validarea de către cel puţin 7 membri  aparţinând comisiei tehnice.
            Nu este legal şi   temeinic,  ca în timpul derulării procedurii de preschimbare a certificatelor,  să schimbi în mod tendenţios regulamentul, doar pentru a putea eluda principiile prevăzute în lege, principii fundamentale, după care, o mare parte de revoluţionari au fost verificaţi.
            Prin  modificarea regulamentului de aplicare a legii s-a adus un grav prejudiciu moral revoluţionarilor reali şi un important prejudiciu material bugetului de stat.
            Pentru restabilirea imaginii revoluţionarilor şi pentru aplicarea echitabilă a  legii, suntem de acord cu  efectuarea unei proceduri legale de anulare a certificatelor tuturor celor care au profitat şi au beneficiat în mod fraudulos de certificate de revoluţionar, precum şi de drepturile ce decurg din lege, dar fără a fi încălcate drepturile prevăzute în lege a celor care au preschimbat certificatele cu respectarea procedurii legale. 
            Dacă se doreşte cu adevărat eliminarea impostorilor din rândul revoluţionarilor,  propunem  următoarele :
            A. Toată procedura de înlăturare a celor care în mod nelegal beneficiază de certificate de revoluţionar se poate realiza prin abrogarea  HG. nr. 1.707 din 29 noiembrie 2006, care a modificat normele metodologice şi emiterea unei  hotărâri de guvern, care să prevadă restabilirea aplicării legii nr.341/2004  potrivit HG.nr.1.412/2004
            B. Suspendarea plăţii acelor persoane a căror certificate fac obiectul cercetării penale  în dosarul penal depus de către fostul Secretar de Stat Puiu Fesan şi în cele două dosare disjunse prin rechizitoriu în Dosarul penal nr.675/46/2012, (instituţia suspendării unui drept este legală şi prevăzută inclusiv în procedura penală);   
            C. Suspendarea plăţii a celor care nu au fost verificaţi şi avizaţi de comisia tehnică de verificare aşa cum a fost prevăzută în  HG. nr.1.412/2004
            D. Reveficarea de către comisia tehnică a certificatelor obţinute în baza legii nr.341/2004,  fără să fi avut certificat în baza legii nr.42/1990, republicată.
            E. Anularea certificatelor acelor persoane  a caror  calitate a, fost  schimbata, în faza de preschimbare a certificatelor şi emiterea unui certificat cu calitatea  avuta anterior, întrucât Legea nr.341/2004 prevede preschimbarea certificatelor de revoluţionar şi nu acordarea de noi certificate  cu alte  calităţi, schimbarea calităţii făcându-se cu încălcarea cadrului legislativ.
            F. Implicarea în mod activ a instituţiei, în soluţionarea în termen rezonabil a dosarelor penale, prin formularea de cereri, note de probatoriu, probe, contestaţii potrivit art. 488 ind. 1 N.C.p.p şi sesizarea organelor de anchetă pentru a se declanşa tragerea la răspundere potrivit legii a acelora care au obţinut certificatul prin folosirea de acte şi fapte  ilegale.
            În concluzie, cu privire la o eventuală modificare a legii, considerăm că aceasta nu  se impune, eliminarea falşilor revoluţionari putându-se face prin aplicarea corectă a Legii nr.341/2004,  care are baza legală de anulare a certificatelor date cu nerespectarea prevederilor legale.
            Avand in  vedere, reducerea semnificativa a  numarului   revolutionarilor, prin aplicarea  licita a legii  susmentionate, consideram ca se impune intrarea  in plata de in data a acestora.
            Menţionăm că prezentul memoriu constituie procedură prealabilă şi solicităm ca prevederile prezentului memorandum să fie duse la îndeplinire de îndată de către Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, prin prezentarea proiectului de hotărâre, având  ca obiect abrogarea HG. nr. 1.707 a Guvernului României
            În cazul în care nu se vor soluţiona cerinţele din prezentul memoriu, consideram că se impune   intensificarea protestelor si apelarea  la justiţie inclusiv la instanţele  europene.

            Ex Sen.   Av. Duta Vasile

            Av. Dragan Angela
Unde este semnatura lui Ponta ?!!!
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34854 : Octombrie 04, 2014, 09:23:34 »

http://www.sspr.gov.ro/index.php?comunicate&id=457

Reiterăm tuturor revoluționarilor că în data de 23.09.2014 s-a încheiat un Protocol între Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, legal reprezentat de Adrian Sanda, în calitate de Secretar de Stat și Asociațiile de revoluționari întrunite în urma convocării Colegiului Revoluționarilor.
Conform Protocolului, Secretarul de Stat a fost împuternicit să încheie un Memorandum cu Primul Ministru, pentru punerea în aplicare a prevederilor acestuia. Totodată, se specifică: ”părțile semnatare ale prezentului protocol se obligă să colaboreze în vederea atingerii obiectivului propus și a realizării prevederilor convenite”.
Până la data de 03.10.2014 s-a redactat, s-a înaintat spre avizare și a fost avizat Memorandumul de către ministrii al căror aviz se impunea.
Luni, 06.10.2014 Memorandumul avizat va fi înaintat la Guvern pentru ședința de săptămâna viitoare.
Este pentru prima dată, de la suspendarea plăților, respectiv în ultimii 3 ani, când s-a încheiat un asemenea tip de Protocol și tot pentru prima dată când acest act se materializează.
Precizările pe care vi le oferim sunt menite să înlăture informațiile eronate sau contrare. Ne dezicem de acțiunile și insistențele unui grup format din aproximativ 6 persoane, pasibili de răspundere și din disperare de cauză.
Pe de altă parte, sunt persoane care dezinformază și nu se simt deloc confortabil întrucât ori vor ieși din rândul revoluționarilor, pentru că nu au ce căuta acolo, ori/și vor răspunde sau răspund deja pentru încălcarea prevederilor legale. Le înțelegem disperarea, dar le punem în vedere că, înainte de a căuta ”nod în papură”, ar fi indicat să nu uite zicala: "vezi paiul din ochiul altuia, dar nu vezi barna din ochiul tau". 
Toate zvonurile care circulă în afara comunicatelor oficiale și orice îndemn la anumite acte sau fapte sunt de natură să prejudicieze imaginea adevăraților revoluționari în fața opinei publice, presei sau autorităților. Din aceste considerente, solicităm prudență și decență tuturor revoluționarilor, implicit Asociațiilor de revoluționari.
Memorat
 • alexpress1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7479
 • Propunere referitoare la Legea 341 completată și m
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34855 : Octombrie 04, 2014, 09:59:33 »

http://www.sspr.gov.ro/index.php?comunicate&id=457

Reiterăm tuturor revoluționarilor că în data de 23.09.2014 s-a încheiat un Protocol între Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, legal reprezentat de Adrian Sanda, în calitate de Secretar de Stat și Asociațiile de revoluționari întrunite în urma convocării Colegiului Revoluționarilor.
Conform Protocolului, Secretarul de Stat a fost împuternicit să încheie un Memorandum cu Primul Ministru, pentru punerea în aplicare a prevederilor acestuia. Totodată, se specifică: ”părțile semnatare ale prezentului protocol se obligă să colaboreze în vederea atingerii obiectivului propus și a realizării prevederilor convenite”.
Până la data de 03.10.2014 s-a redactat, s-a înaintat spre avizare și a fost avizat Memorandumul de către ministrii al căror aviz se impunea.
Luni, 06.10.2014 Memorandumul avizat va fi înaintat la Guvern pentru ședința de săptămâna viitoare.
Este pentru prima dată, de la suspendarea plăților, respectiv în ultimii 3 ani, când s-a încheiat un asemenea tip de Protocol și tot pentru prima dată când acest act se materializează.
Precizările pe care vi le oferim sunt menite să înlăture informațiile eronate sau contrare. Ne dezicem de acțiunile și insistențele unui grup format din aproximativ 6 persoane, pasibili de răspundere și din disperare de cauză.
Pe de altă parte, sunt persoane care dezinformază și nu se simt deloc confortabil întrucât ori vor ieși din rândul revoluționarilor, pentru că nu au ce căuta acolo, ori/și vor răspunde sau răspund deja pentru încălcarea prevederilor legale. Le înțelegem disperarea, dar le punem în vedere că, înainte de a căuta ”nod în papură”, ar fi indicat să nu uite zicala: "vezi paiul din ochiul altuia, dar nu vezi barna din ochiul tau". 
Toate zvonurile care circulă în afara comunicatelor oficiale și orice îndemn la anumite acte sau fapte sunt de natură să prejudicieze imaginea adevăraților revoluționari în fața opinei publice, presei sau autorităților. Din aceste considerente, solicităm prudență și decență tuturor revoluționarilor, implicit Asociațiilor de revoluționari.unde este textul Memorandumului? Aia care au semnat PROTOCOLUL RUSINII pe cine reprezinta? Se incearca reducerea la tacere inainte de algeri. Cum e posibil ca o institutie sa ameninte persoane fizice in mod oficial? DE CE SANDA NU DA NUMELE CELOR 6?
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34856 : Octombrie 04, 2014, 10:10:12 »

Memorandumul presupun ca are la baza textul protocolului. Cei care au semnat protocolul ii reprezinta pe membrii asociatiilor lor, intre limitele legale ale statutului fiecarei asociatii. Nu? Dar unde este amenintarea? Ca eu nu-mi dau seama. Amenintarea ca se va intampla ce daca nu ce?
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34857 : Octombrie 04, 2014, 10:17:35 »

Lasa-l, doamna, de ieri a inceput campania electo. Va rog sa-l intelegeti.
                             
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34858 : Octombrie 04, 2014, 10:25:29 »

Cu mine vorbesti? Smiley Cine, noi, sa-l intelegem? Pe cine, pe Alex?
Memorat
 • oleoleole
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4677
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34859 : Octombrie 04, 2014, 10:34:41 »
Memorat
Pagini: 1 ... 2322 2323 [2324] 2325 2326 ... 4573
Schimbă forumul: