Main Content:

Pagini: 1 ... 2324 2325 [2326] 2327 2328 ... 4573

ANUNTURI

 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34875 : Octombrie 04, 2014, 23:21:29 »

Tocmai aici este durerea detinutilor si deportatilor si din aceasta fraza isi poate da seama cei cu mintea intreaga ca cei despre care vorbib,atunci.la timpul acela au luptat pentru bunurile ce le-au fost confiscate.
".................... adica sa fiu si mai concret, noua ni s-au luat pamanturile si casele, iar celor din decembrie 1989 li s-au dat."
Deci ei au luptat pentru bunurile prorii iar noi am luptat pentru un bun comun care este cel mai de pret pentru toata lumea;LIBERTATEA.
Ei incearca sa ne invete ceea ce n-au invatat la timpul lor dar au invatat de la noi in dec.89,ne cearta fara un motiv anume pentru ca stiu ca noi am fost mai Eroi decat ei.Vor sa recupereze timpul si tot ceea ce-au pierdut in trecut ba mai mult vor sa ne invete pe noi ce inseamna lupta pentru libertate.
Nu cred ca este cazul sa se intample asa ceva pentru ca LIBERTATEA NU SE-NVATA
http://www.youtube.com/watch?v=AKubeTi2ktw
Memorat
 • Kobra 22
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 783
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34876 : Octombrie 04, 2014, 23:48:40 »


    1. Să înţelegem domnule Pitca, că evenimentele din Decembrie 89, au o importanţă mai mică şi acei români care au murit pentru LIBERTATE şi DEMNITATE NAŢIONALĂ, au murit pentru ca această categorie socială să ne acuze pentru neâmplinirile lor?

    2. Să înţeleg domnule Pitca faptul că, cel care a făcut politică liberală sau ţărănistă de la acea vreme şi a fost aruncat în beciurile puşcăriilor are o mai mare importanţă faţă de cel care nu a avut culoare politică în Decembrie 1989 şi s-a ridicat împotriva sistemului totalitar cu întreaga societate civilă din România ?

    3. Cine a ridicat piatra să lovească primul domnule Pitca ?

    4. Noi revoluţionarii, care ne-am pierdut prietenii, fraţii, părinţii, în REVOLUŢIA din DECEMBRIE 1989, sau cel care conduce această asociaţie, permiţându-şi să acuze Parlamentul României pentru emiterea LEGii RECUNOŞTINŢEI, lege reparatorie pentru cei care s-au implicat şi şi-au riscat viaţa, libertatea şi sănătatea lor, şi familiilor acestora ?

    5. Ce facem domnule Pitca, ne ascundem după cireş şi asistăm pasivi la mazilirea noastră în favoarea altor categorii sociale care pretind că li se cuvine totul, iar noi să pierim aşa cum doresc exponenţii comunismului cu faţă umană ?

    6. Stăm cuminţi să ne dea şi nouă ceva acest guvern criminal care ne-a hotărât moartea ?

       Revoluţionarii adevăraţi pe care îi cunosc, nu vor sta cu mâinile încrucişate.

       Aşteptăm momentul prielnic pentru a determina autorităţile româneşti să revină la forma iniţială a Legii 341/2004 şi repunerea în drepturile prevăzute de aceasta, pe toţi cei merituoşi.

       Consider un abuz grosolan şi criminal gestul Guvernului României de a ne elimina de la plata indemnizaţiei prevăzută de legea mai sus amintită, timp de 3 ani consecutiv.
[/b][/size][/font] [/b]
       ..........................
         @ "kobra 22"
         M-ai potopit cu intrebari, d-le Neata...
       Aproape ca nu stiu la care sa-ti raspund mai intii.
       Toate evenimentele din istorie au importanta lor, in contextul respectiv.
       Problema noastra este ca "...acei români care au murit pentru LIBERTATE şi DEMNITATE NAŢIONALĂ" au murit pentru niste idei generoase, pentru unele elemente fundamentale; pe cind noi, azi, ne gilcevim in principal pentru drepturi...
       De fapt, d-le Neata, fara a fi un repros personal, de cei cazuti in decembrie 1989 ne reamintim ocazional si mai mult pentru a ne sustine revendicarile. In plus, este o certitudine, niciodata dupa decembrie 1989 cei care am contribuit la revolutie nu ne-am mai ridicat la inaltimea acelor momente, si cu atit mai putin la inaltimea sacrificiului celor care nu mai sint...
       Oricit am cauta tapi ispasitori, vina pentru situatia in care ne aflam ne apartine intr-o proportie covirsitoare. Atunci cind ne-a fost bine si banutii intrau in conturi nu prea ne-a preocupat viitorul; iar posibilitatea de a ajunge in situatia de azi nici nu intra in discutie.
       Din experianta proprie, stiu ca peste 80% dintre revolutionarii care au facut parte dintr-o asociatie - s-au inscris acolo doar pentru a obtine patalamaua aducatoare de recompense "revolutionare"; cine doreste sa faca o analiza a fenomenului, va descoperi cele trei principale "cicluri organizatorice" ale revolutionarilor, functie de aparitia ori modificarea unor legi prin care se acordau diverse recompense:
     - perioada 1990-1992;
     - perioada 1995-1997;
     - perioada 2004.
       Intre aceste "cicluri" principale, revolutionarii s-au "organizat ori dezorganizat" doar in functie de orgolii si interese personale.
       Unirea asociatiilor in structuri nationale s-a realizat doar aparent pentru apararea si infaptuirea "idealurilor revolutiei"...In fapt, respectivele structuri s-au constituit doar ca si anexe ale diferitelor formatiuni politice, practic - azi - existind doar pe hirtie.
       Desi in toate documentele de infiintare a oricarei asociatii revolutionare pe primul plan erau trecute "idealurile revolutiei", nicio asociatie nu a militat concret pentru infaptuirea acestora.
       Asa sind lucrurile, d-le Neata, din prea-plinul nostru revolutionar nu a rezultat ceea ce trebuia: vinovatii pentru crimele din decembrie 1989 nu prea au fost pedepsiti, iar evenimentele de atunci - ca si succesiunea acestora - a ramas un mister chiar si azi.
      D-le Neata, ma intrebi cine a ridicat primul piatra...
      De fapt, imi pare ca d-ta, in principal, ii reprosezi d-lui O. Bjoza urmatoarele:
      "... Este o rusine. Parlamentul Romaniei in anul 2004, prin acea "Lege a recunostintei", pe care eu o numesc a nerusinarii parlamentare, a ignorantei, ne-a adus cele mai grave ofense, cele mai grosolane jigniri posibile, adica sa fiu si mai concret, noua ni s-au luat pamanturile si casele, iar celor din decembrie 1989 li s-au dat. Vreau sa fiu foarte clar si in aceasta privinta, nu am absolut nimic impotriva adevaratilor revolutionari din decembrie 1989...."
      Daca analizam fara patima acest paragraf, avind vaga impresie ca te vei supara pe mine, eu voi spune ca d-l Bjoza are dreptate in tot ceea ce a afirmat, mai ales daca tinem cont de perioada cind a facut respectivele declaratii.
      Concret:
    - pina mai ieri, pentru un an de puscarie executat in conditiile regimului comunist - un fost detinut politic primea (referindu-ma doar la supravietuitori si la indemnizatia reparatorie) 250 lei/luna;
    - pentru citeva zile (in marea majoritate a cazurilor - nici macar atit) de revolutie, un "luptator" primea circa 2200 lei/luna; daca luptatorul era si pensionar, suma se ridica la circa 3200 lei/luna;
    - "angajindu-se" sa plateasca acesti bani, clasa politica a dorit doar mituirea revolutionarilor pentru ca acestia sa nu faca prea mare zarva in legatura cu dezastrul ce avea sa urmeze; totul sub masca unei asa-zise "recunostinte" a poporului roman; cu toata sinceritatea, pe popor nu l-a intrebat nimeni in aceasta problema, de unde si imaginea noastra in ochii opiniei publice...
    - intr-adevar, fostilor detinuti politici li s-au luat multe: case, paminturi, ani din viata, li s-au distrus familiile...
    - revolutionarilor, intr-adevar, li s-au dat cite 10.000 m.p. de teren agricol si cite 500 de m.p. de teren intravilan; celor care nu aveau o locuinta li se facilita obtinerea uneia cu chirie; asemenea au posibilitatea obtinerii unor credite cu dobinda subventionata plus o seama de alte drepturi pe care le stiti mai bine ca mine; Faptul ca multi revolutionari nu au reusit sa-si valorifice drepturile, ori ca unii, mai iuti de picior, si le-au valorificat pe toate - este o alta poveste.
    - in declaratia sa, d-l Bjoza a subliniat ca nu are niciun repros de facut revolutionarilor cu adevarat remarcati.
      Ori, d-le Neata, asta spun si eu, tocmai asta sustii si subliniezi si d-ta, asta a remarcat si d-l Bjoza:
    - impostorii sa fie pusi la locul lor, iar cei cu adevarat remarcati sa fie pusi in drepturi.
      In ceea priveste..."pititul pe dupa cires"...
      D-le Neata, de mult timp ciresul nu mai exista, iar noi am ramas in curul gol...si ne aflam in situatia asta tocmai datorita pasivitatii noastre din ultimii 25 de ani; am asistat pasivi la tot dezastrul post-decembrist, desi geme tara de asociatii revolutionare care lupta (sanchi!) pentru "apararea idealurilor revolutiei"; ori asta nu putea ramine fara urmari asupra "situtiei revolutionarilor".
      Imi mai spui de "abuz grosolan şi criminal al Guvernului României"...ai dreptate, insa asta se intimpla pe fondul a tot ceea ce eu am aratat mai sus, fara a avea pretentia ca "am epuizat subiectul".
      "Abuzul grosolan si criminal al Guvernului Romaniei", din pacate, nu se va opri...cel putin atita timp cit noi nu ne vom trezi si vom continua sa baltim in pasivitatea de care am vorbit mai sus.
      Altfel, ma bucura faptul ca mai sint citiva revolutionari care nu accepta sa stea cu miinile incrucisate...dar unde este unitatea si (mai ales) solidaritatea care ar trebui sa ne caracterizeze PE TOTI? Cit timp se va actiona izolat, fara amploare, fara idei clare, cu parere de rau spun, nu se vor obtine rezultate. Indiferent cita patima ori entuziasm se va pune "la bataie"...
      La final, iti pun si eu o intrebare, d-le Neata:
    - Daca in locul unei liste cu drepturi, o lista lunga cit toate literele alfabetului, cu drepturi de care azi nu prea mai ai parte, in locul acestei liste, deci - ti s-ar fi oferit doar medalia "Victoria Revolutiei" si reala recunostinta si gratitudine a poporului roman - te-ai fi considerat mai putin revolutionar?
      .....................
      "P.S."
       D-le Neata, m-ar bucura daca nu ai privi la modul personal cele scrise de mine. Stiu ca revii sint total lipsiti de interes fata de astfel "analize" si - cu rare exceptii - deloc interesati sa-si apere cu competenta drepturile. Iar mie, de multe ori, imi place sa vorbesc cu mine insumi...
       

[/quote]


   Frumos graiesti domnule Pitca.

   Nici nu stiu cu ce sa incep a-ti raspunde la aceste concluzii trase de dumneata.
  Hai sa o iau copacel, usurel ati raspunde pe-ndelete.
 1. Tinicheaua la care te referi, sta prin vitrina fiicei mele, constienta fiind ca tatal ei impreuna cu cetatenii acestui oras au dorit acum 25 de ani sa redea LIBERTATEA si DEMNITATEA acestui popor.
 2. As fi fericit si liber de atatea temeri si suparari, daca ar fi in situatia mea cat si a celor mai multi dintre revolutionari, toti aceia care dau sfaturi " inteligente" pe acest portal.
 3. Imi pare rau si regret enorm faptul ca, revolutionarii adevarati ai acestui popor, au deja o varsta inaintata, macinati de boli si suferinte si cu toate acestea trebuie sa demonstreze dupa 25 de ani, acelasi lucru in strada: CA NU NE ESTE FRICA SI IUBIM DEMNITATEA SI ADEVARUL, nu minciuna si sclavia in care ne-au adus cei de la guvernare in ultimii 25 de ani.
  Sangele acestora care inca mai circula prin vene, mai pastreaza si acum ceva din curajul si miracolul DESCATUSARII acestui popor de comunism din Decembrie 1989.
  Revolutionarii adevarati cand au avut ceva de spus au facut-o public in strada.
  Nu am vazut acelasi lucru dela cei care vad ca le iei apararea.
  Vorbesti frumos domnule Pitca de solidaritate, de unitate, dar vin si repet : CU CINE DORESTI DUMNEATA SA NE UNIM ?
 Cu acest individ care ne-ar dori sa ne vada mai degraba morti decat sa colaboreze cu revolutionarii?
  Nu uita un lucru domnule Pitca:
 
  In spatele acestei "imposturi" aruncate in spatiul public de catre Victor Ponta ( alimentata cu sprijinul celui care tocmai s-a autodenuntat ca fiind ofiter acoperit si al bunului sau prieten si camarad Cartianu, impotriva miscarii revolutionare), stau revolutionarii adevarati fara niciun sprijin din partea Guvernului Romaniei.
 
 Ori, cum nu exista impostura fara impostori, deducem ca acesta a fost strategia gandita de cei care au declansat evenimentele din Decembrie 1989, iar reprezentantii societatii civile care s-au implicat direct in evenimente, le-au stricat planul.

  Cum bine strigam atunci in acele zile fierbinti din Decembrie 1989 LIBERTATE TE IUBIM, ORI INVINGEM ORI MURIM !
  Inca se mai gasesc resurse domnule Pitca, pentru a ne uni intrun glas vocile batrane si ragusite.
 
 Sunt sigur de urmatoare afirmatie: Cei fricosi si lasi, vor sa verifice daca acest segment social numit Revolutionarii din Decembrie 1989, mai prezinta un real pericol pentru guvernantii acestei tari.
   Eu le spun sa nu mai fie atat de siguri pe ei si pe sistemul lor de manipulare si indobitocire a populatiei.
  Ce nu-i cu putinta la oameni, sta in puterea lui DUMNEZEU !
   Cu stima.

 

 
Memorat
 • cristy_s6
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 784
 • Nevoia - este "darul" nepretuit al cunoasterii !
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34877 : Octombrie 05, 2014, 04:06:13 »

 "revolutionarilor, intr-adevar, li s-au dat cite 10.000 m.p. de teren agricol si cite 500 de m.p. de teren intravilan; celor care nu aveau o locuinta li se facilita obtinerea uneia cu chirie; asemenea au posibilitatea obtinerii unor credite cu dobinda subventionata plus o seama de alte drepturi pe care le stiti mai bine ca mine; Faptul ca multi revolutionari nu au reusit sa-si valorifice drepturile, ori ca unii, mai iuti de picior, si le-au valorificat pe toate - este o alta poveste.  "

Dle PITCA am sa te rog - mai usor cu pianu' pe scari...!!!
Cine a primit ceea ce "matale" tot indrugi aici ?
Sunt 25 de ani de la Revolutie...in afara de faptul ca "toarasu'" Basescu / primar general al Bucurestiului ne-a "plimbat" pe la toti sfintii lui inventati ca birocrati in structura Primariei la venirea lui ca primar - dupa care ne-a spus / ca in bancul cu bordelul infiintat in Bucuresti - Bai, baieti, locuri(femei !)nu avem decat la...cimitir - dar va place ce frumos am "organizat" TOTUL ? 
Cat despre ce a primit fiecare si cat a primit - stiti foarte bine care au fost CONDITIILE - si sunt convins ca sunteti unul din cei care au avut de "castigat" din aceasta chestiune...
Memorat

"Am dorit o democrație ideală si o societate liberă în care toate persoanele să trăiască în armonie si cu egalitate de sanse. E un ideal cu care vreau să trăiesc si să reușesc. Dar dacă este necesar, este un ideal pentru care sunt dispus să si mor.” - Nelson Mandela
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34878 : Octombrie 05, 2014, 12:33:43 »

Cristy ceea ce-ai subliniat tu este perfect adevarat.
Pamantul extravilan au luat presedintii de asociati cu cei apropiati sau cine a dat din coate mai tare pe la partide.Intravilanul (500mp.) s-au dat comform legi adica celor care nu au casa de la stat si vor sa-si construiasca dar nu vor primi apartament cu chirie.Apartamentele cu chirie cum spune legea nu pot fi cumparate fiindca acestea figureaza in primarie ca apartamente de serviciu sau de protocol.Loc de veci sunt date in concesiune si nicidecum in proprirtate cum spune legea.Nu stiu cine a fost la vre-o banca sa ia credit dar foarte multi au intampinat greutati cat despre acea subventie nici vorba.De unde scot unii atatea propietati si avantaje nu pot sa-mi dau seama cum nu-mi dau seama ce-i face pe unii sa generalizeze aceste discutii.Probabil ca le plac cum ne injosesc si cum suntem injurati de catre restul populatie.

In continuarea celor scrise aseara de mine vin cu-n fragment din ceea cea declarat O.Bjoza dupa care am sa va spun ceea ce-am inteles eu;

"Vreau sa fiu foarte clar si in aceasta privinta, nu am absolut nimic impotriva adevaratilor revolutionari din decembrie 1989.."

Eu inteleg ca O.Bjoza ii respecta pe si nu are nimic cu adevaratii revolutionari,adica dupa parerea sa adevaratii sunt acei care au murit care  sunt mutilati pe viata sau aceea care au fost alaturi de d-lui la revolutie,cei care fac parte din as.21 dec. si cei care au fost mai vocali decat altii cand trebuiau si au strigat in primul rand ;jos comunismul.
Intreb si eu ca multi altii cum se face ca dupa multi ani de detentieau cand au iesit au fost integrati in societate dandu-le case,locuri de munca etc. apucand zilele de pensionare?
Oare este corect ca noi care am facut ceea ce-am facut atunci in acele zile,mai mult sau mai putin,mai bine sau mai putin bine,fiecare dupa puterile lui sa fim persecutati fatisi facanduse eliminarea noastra din societate si chiar din viata.
Oare care dintre noi au fost marginalizati,ei sau noi?asta tinand cont ca societatea de atunci era cum era i-au primit(chiar daca au facut-o pe ascuns)cu mult drag si i-au compatimit considerandu-i eroi neamului.
Oare cu noi s-a intamplat asa ceva?da,sa-ntamplat dar nu mai mult de primi3-4ani caci dupa aceea a inceput prigoana.
Memorat
 • alexpress1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7479
 • Propunere referitoare la Legea 341 completată și m
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34879 : Octombrie 05, 2014, 17:15:46 »


    1. Să înţelegem domnule Pitca, că evenimentele din Decembrie 89, au o importanţă mai mică şi acei români care au murit pentru LIBERTATE şi DEMNITATE NAŢIONALĂ, au murit pentru ca această categorie socială să ne acuze pentru neâmplinirile lor?

    2. Să înţeleg domnule Pitca faptul că, cel care a făcut politică liberală sau ţărănistă de la acea vreme şi a fost aruncat în beciurile puşcăriilor are o mai mare importanţă faţă de cel care nu a avut culoare politică în Decembrie 1989 şi s-a ridicat împotriva sistemului totalitar cu întreaga societate civilă din România ?

    3. Cine a ridicat piatra să lovească primul domnule Pitca ?

    4. Noi revoluţionarii, care ne-am pierdut prietenii, fraţii, părinţii, în REVOLUŢIA din DECEMBRIE 1989, sau cel care conduce această asociaţie, permiţându-şi să acuze Parlamentul României pentru emiterea LEGii RECUNOŞTINŢEI, lege reparatorie pentru cei care s-au implicat şi şi-au riscat viaţa, libertatea şi sănătatea lor, şi familiilor acestora ?

    5. Ce facem domnule Pitca, ne ascundem după cireş şi asistăm pasivi la mazilirea noastră în favoarea altor categorii sociale care pretind că li se cuvine totul, iar noi să pierim aşa cum doresc exponenţii comunismului cu faţă umană ?

    6. Stăm cuminţi să ne dea şi nouă ceva acest guvern criminal care ne-a hotărât moartea ?

       Revoluţionarii adevăraţi pe care îi cunosc, nu vor sta cu mâinile încrucişate.

       Aşteptăm momentul prielnic pentru a determina autorităţile româneşti să revină la forma iniţială a Legii 341/2004 şi repunerea în drepturile prevăzute de aceasta, pe toţi cei merituoşi.

       Consider un abuz grosolan şi criminal gestul Guvernului României de a ne elimina de la plata indemnizaţiei prevăzută de legea mai sus amintită, timp de 3 ani consecutiv.
[/b][/size][/font] [/b]
       ..........................
         @ "kobra 22"
         M-ai potopit cu intrebari, d-le Neata...
       Aproape ca nu stiu la care sa-ti raspund mai intii.
       Toate evenimentele din istorie au importanta lor, in contextul respectiv.
       Problema noastra este ca "...acei români care au murit pentru LIBERTATE şi DEMNITATE NAŢIONALĂ" au murit pentru niste idei generoase, pentru unele elemente fundamentale; pe cind noi, azi, ne gilcevim in principal pentru drepturi...
       De fapt, d-le Neata, fara a fi un repros personal, de cei cazuti in decembrie 1989 ne reamintim ocazional si mai mult pentru a ne sustine revendicarile. In plus, este o certitudine, niciodata dupa decembrie 1989 cei care am contribuit la revolutie nu ne-am mai ridicat la inaltimea acelor momente, si cu atit mai putin la inaltimea sacrificiului celor care nu mai sint...
       Oricit am cauta tapi ispasitori, vina pentru situatia in care ne aflam ne apartine intr-o proportie covirsitoare. Atunci cind ne-a fost bine si banutii intrau in conturi nu prea ne-a preocupat viitorul; iar posibilitatea de a ajunge in situatia de azi nici nu intra in discutie.
       Din experianta proprie, stiu ca peste 80% dintre revolutionarii care au facut parte dintr-o asociatie - s-au inscris acolo doar pentru a obtine patalamaua aducatoare de recompense "revolutionare"; cine doreste sa faca o analiza a fenomenului, va descoperi cele trei principale "cicluri organizatorice" ale revolutionarilor, functie de aparitia ori modificarea unor legi prin care se acordau diverse recompense:
     - perioada 1990-1992;
     - perioada 1995-1997;
     - perioada 2004.
       Intre aceste "cicluri" principale, revolutionarii s-au "organizat ori dezorganizat" doar in functie de orgolii si interese personale.
       Unirea asociatiilor in structuri nationale s-a realizat doar aparent pentru apararea si infaptuirea "idealurilor revolutiei"...In fapt, respectivele structuri s-au constituit doar ca si anexe ale diferitelor formatiuni politice, practic - azi - existind doar pe hirtie.
       Desi in toate documentele de infiintare a oricarei asociatii revolutionare pe primul plan erau trecute "idealurile revolutiei", nicio asociatie nu a militat concret pentru infaptuirea acestora.
       Asa sind lucrurile, d-le Neata, din prea-plinul nostru revolutionar nu a rezultat ceea ce trebuia: vinovatii pentru crimele din decembrie 1989 nu prea au fost pedepsiti, iar evenimentele de atunci - ca si succesiunea acestora - a ramas un mister chiar si azi.
      D-le Neata, ma intrebi cine a ridicat primul piatra...
      De fapt, imi pare ca d-ta, in principal, ii reprosezi d-lui O. Bjoza urmatoarele:
      "... Este o rusine. Parlamentul Romaniei in anul 2004, prin acea "Lege a recunostintei", pe care eu o numesc a nerusinarii parlamentare, a ignorantei, ne-a adus cele mai grave ofense, cele mai grosolane jigniri posibile, adica sa fiu si mai concret, noua ni s-au luat pamanturile si casele, iar celor din decembrie 1989 li s-au dat. Vreau sa fiu foarte clar si in aceasta privinta, nu am absolut nimic impotriva adevaratilor revolutionari din decembrie 1989...."
      Daca analizam fara patima acest paragraf, avind vaga impresie ca te vei supara pe mine, eu voi spune ca d-l Bjoza are dreptate in tot ceea ce a afirmat, mai ales daca tinem cont de perioada cind a facut respectivele declaratii.
      Concret:
    - pina mai ieri, pentru un an de puscarie executat in conditiile regimului comunist - un fost detinut politic primea (referindu-ma doar la supravietuitori si la indemnizatia reparatorie) 250 lei/luna;
    - pentru citeva zile (in marea majoritate a cazurilor - nici macar atit) de revolutie, un "luptator" primea circa 2200 lei/luna; daca luptatorul era si pensionar, suma se ridica la circa 3200 lei/luna;
    - "angajindu-se" sa plateasca acesti bani, clasa politica a dorit doar mituirea revolutionarilor pentru ca acestia sa nu faca prea mare zarva in legatura cu dezastrul ce avea sa urmeze; totul sub masca unei asa-zise "recunostinte" a poporului roman; cu toata sinceritatea, pe popor nu l-a intrebat nimeni in aceasta problema, de unde si imaginea noastra in ochii opiniei publice...
    - intr-adevar, fostilor detinuti politici li s-au luat multe: case, paminturi, ani din viata, li s-au distrus familiile...
    - revolutionarilor, intr-adevar, li s-au dat cite 10.000 m.p. de teren agricol si cite 500 de m.p. de teren intravilan; celor care nu aveau o locuinta li se facilita obtinerea uneia cu chirie; asemenea au posibilitatea obtinerii unor credite cu dobinda subventionata plus o seama de alte drepturi pe care le stiti mai bine ca mine; Faptul ca multi revolutionari nu au reusit sa-si valorifice drepturile, ori ca unii, mai iuti de picior, si le-au valorificat pe toate - este o alta poveste.
    - in declaratia sa, d-l Bjoza a subliniat ca nu are niciun repros de facut revolutionarilor cu adevarat remarcati.
      Ori, d-le Neata, asta spun si eu, tocmai asta sustii si subliniezi si d-ta, asta a remarcat si d-l Bjoza:
    - impostorii sa fie pusi la locul lor, iar cei cu adevarat remarcati sa fie pusi in drepturi.
      In ceea priveste..."pititul pe dupa cires"...
      D-le Neata, de mult timp ciresul nu mai exista, iar noi am ramas in curul gol...si ne aflam in situatia asta tocmai datorita pasivitatii noastre din ultimii 25 de ani; am asistat pasivi la tot dezastrul post-decembrist, desi geme tara de asociatii revolutionare care lupta (sanchi!) pentru "apararea idealurilor revolutiei"; ori asta nu putea ramine fara urmari asupra "situtiei revolutionarilor".
      Imi mai spui de "abuz grosolan şi criminal al Guvernului României"...ai dreptate, insa asta se intimpla pe fondul a tot ceea ce eu am aratat mai sus, fara a avea pretentia ca "am epuizat subiectul".
      "Abuzul grosolan si criminal al Guvernului Romaniei", din pacate, nu se va opri...cel putin atita timp cit noi nu ne vom trezi si vom continua sa baltim in pasivitatea de care am vorbit mai sus.
      Altfel, ma bucura faptul ca mai sint citiva revolutionari care nu accepta sa stea cu miinile incrucisate...dar unde este unitatea si (mai ales) solidaritatea care ar trebui sa ne caracterizeze PE TOTI? Cit timp se va actiona izolat, fara amploare, fara idei clare, cu parere de rau spun, nu se vor obtine rezultate. Indiferent cita patima ori entuziasm se va pune "la bataie"...
      La final, iti pun si eu o intrebare, d-le Neata:
    - Daca in locul unei liste cu drepturi, o lista lunga cit toate literele alfabetului, cu drepturi de care azi nu prea mai ai parte, in locul acestei liste, deci - ti s-ar fi oferit doar medalia "Victoria Revolutiei" si reala recunostinta si gratitudine a poporului roman - te-ai fi considerat mai putin revolutionar?
      .....................
      "P.S."
       D-le Neata, m-ar bucura daca nu ai privi la modul personal cele scrise de mine. Stiu ca revii sint total lipsiti de interes fata de astfel "analize" si - cu rare exceptii - deloc interesati sa-si apere cu competenta drepturile. Iar mie, de multe ori, imi place sa vorbesc cu mine insumi...
          Frumos graiesti domnule Pitca.

   Nici nu stiu cu ce sa incep a-ti raspunde la aceste concluzii trase de dumneata.
  Hai sa o iau copacel, usurel ati raspunde pe-ndelete.
 1. Tinicheaua la care te referi, sta prin vitrina fiicei mele, constienta fiind ca tatal ei impreuna cu cetatenii acestui oras au dorit acum 25 de ani sa redea LIBERTATEA si DEMNITATEA acestui popor.
 2. As fi fericit si liber de atatea temeri si suparari, daca ar fi in situatia mea cat si a celor mai multi dintre revolutionari, toti aceia care dau sfaturi " inteligente" pe acest portal.
 3. Imi pare rau si regret enorm faptul ca, revolutionarii adevarati ai acestui popor, au deja o varsta inaintata, macinati de boli si suferinte si cu toate acestea trebuie sa demonstreze dupa 25 de ani, acelasi lucru in strada: CA NU NE ESTE FRICA SI IUBIM DEMNITATEA SI ADEVARUL, nu minciuna si sclavia in care ne-au adus cei de la guvernare in ultimii 25 de ani.
  Sangele acestora care inca mai circula prin vene, mai pastreaza si acum ceva din curajul si miracolul DESCATUSARII acestui popor de comunism din Decembrie 1989.
  Revolutionarii adevarati cand au avut ceva de spus au facut-o public in strada.
  Nu am vazut acelasi lucru dela cei care vad ca le iei apararea.
  Vorbesti frumos domnule Pitca de solidaritate, de unitate, dar vin si repet : CU CINE DORESTI DUMNEATA SA NE UNIM ?
 Cu acest individ care ne-ar dori sa ne vada mai degraba morti decat sa colaboreze cu revolutionarii?
  Nu uita un lucru domnule Pitca:
 
  In spatele acestei "imposturi" aruncate in spatiul public de catre Victor Ponta ( alimentata cu sprijinul celui care tocmai s-a autodenuntat ca fiind ofiter acoperit si al bunului sau prieten si camarad Cartianu, impotriva miscarii revolutionare), stau revolutionarii adevarati fara niciun sprijin din partea Guvernului Romaniei.
 
 Ori, cum nu exista impostura fara impostori, deducem ca acesta a fost strategia gandita de cei care au declansat evenimentele din Decembrie 1989, iar reprezentantii societatii civile care s-au implicat direct in evenimente, le-au stricat planul.

  Cum bine strigam atunci in acele zile fierbinti din Decembrie 1989 LIBERTATE TE IUBIM, ORI INVINGEM ORI MURIM !
  Inca se mai gasesc resurse domnule Pitca, pentru a ne uni intrun glas vocile batrane si ragusite.
 
 Sunt sigur de urmatoare afirmatie: Cei fricosi si lasi, vor sa verifice daca acest segment social numit Revolutionarii din Decembrie 1989, mai prezinta un real pericol pentru guvernantii acestei tari.
   Eu le spun sa nu mai fie atat de siguri pe ei si pe sistemul lor de manipulare si indobitocire a populatiei.
  Ce nu-i cu putinta la oameni, sta in puterea lui DUMNEZEU !
   Cu stima.

 

 
[/quote]

incet icet Pitca se desconspira.....
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34880 : Octombrie 05, 2014, 21:22:58 »

POATE OFERI CINEVA VRE-O EXPLICATIE?

DE CE TEXTUL MEMORANDUMULUI INVOCAT DE SECRETARUL DE STAT E "PASTRAT LA SECRET?"""

..


3 octombrie 13:38
M E M O R ANDUM
Încheiat azi ………………..
Între Preşedintele Partidului Social Democrat şi Grupul de Iniţiativă al Revoluţionarilor Protestatari
La 25 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, etapă istorică, care a pus baza sistemului democratic în România, considerăm că se impune ca Guvernul României să găsească soluţii pertinente pentru înfăptuirea unui act de dreptate ca urmare a neaplicării prevederilor legii nr.341/2004 .
Este adevarat că, cu ocazia preschimbării certficatelor de revoluţionar potrivit legii nr.341/2004, însă revoluţionarii de bună credinţă din întreaga ţară, solicită depunerea tuturor diligenţelor de către Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, instituţie guvernamentală care este chemată să asigure respectarea drepturilor persoanelor care au luptat pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 şi datorită cărora astăzi trăim într-un stat democratic, pentru găsirea unei soluţii viabile într-un termen rezonabil, în vederea soluţionării următoarelor revendicări :
1. Reintroducerea in proiectia bugetara pe anul 2015, a capitolului bugetar cu privire la acordarea indemnizaţiei reparatorii acordată în baza dispoziţiilor prevăzute de: art. 4 alin.3.
2. Reluarea plăţilor indemnizaţiei reparatorii, acordată în baza dispoziţiilor prevăzute de: art. 4 alin.3, care prevede la art. 4 alin 4, „persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 3 şi care au un venit mai mic decât câştigul mediu brut pe economie, beneficiază de o indemnizaţie lunară reparatorie, calculată prin aplicarea coeficientului de 1,10 la salariul mediu brut pe economie, din luna anterioară celei în care se face plata”.
Precizăm că nu poate fi pedepsită o întreagă categorie de beneficiari ai legii, pentru faptele săvârşite de către persoane care au obţinut certificate, prin eludarea legii nr.341/2004, folosindu-se de fals şi uz de fals.
Suntem indignaţi şi de gravele încălcări cu nuanţe penale ale legii nr.341/2004, prin folosirea unor acte normative care să dea o aparenţă legală acţiunii frauduloase de eliberare a certificatelor.
Fraudarea legii s-a facut prin schimbarea nepermisă cu încălcarea principiului supremaţiei legii şi a regulamentului de aplicare a legii nr.341/2004, după ce o mare parte dintre revoluţionarii reali au fost verificaţi, potrivit procedurii iniţiale, cu validarea de către cel puţin 7 membri aaparţinând comisiei tehnice.
Nu este legal şi corect, ca în timpul derulării procedurii de preschimbare a certificatelor, să schimbi în mod tendenţios regulamentul, doar pentru a putea eluda principiile prevăzute în lege, principii, după care, o mare parte de revoluţionari au fost verificaţi.
Prin modificarea regulamentului de aplicare a legii s-a adus un grav prejudiciu moral revoluţionarilor reali şi un important prejudiciu material bugetului de stat.
Pentru restabilirea imaginii revoluţionarilor şi pentru aplicarea echitabilă a legii, suntem de acord cu efectuarea unei proceduri legale de anulare a certificatelor tuturor celor care au profitat şi au beneficiat în mod fraudulos de certificate de revoluţionar, precum şi de drepturile ce decurg din lege, dar fără a fi încălcate drepturile prevăzute în lege a celor care au preschimbat certificatele cu respectarea procedurii legale.
Dacă se doreşte cu adevărat eliminarea impostorilor din rândul revoluţionarilor, propunem următoarele :
A. Toată procedura de înlăturare a celor care în mod nelegal beneficiază de certificate de revoluţionar se poate realiza prin abrogarea HG. nr. 1.707 din 29 noiembrie 2006, care a modificat normele metodologice de aplicare a Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la Victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989 nr. 341/2004, aprobate prin HG. nr. 1.412/2004 şi emiterea unei hotărâri de guvern, care să prevadă restabilirea aplicării legii nr.341/2004 potrivit HG.nr.1.412/2004
B. Suspendarea plăţii acelor persoane a căror certificate fac obiectul cercetării penale în dosarul penal depus de către fostul Secretar de Stat Puiu Fesan şi în cele două dosare disjunse prin rechizitoriu în Dosarul penal nr.675/46/2012, (instituţia suspendării unui drept este legală şi prevăzută inclusiv în procedura penală);
C. Suspendarea plăţii a celor care nu au fost verificaţi şi avizaţi de comisia tehnică de verificare aşa cum a fost prevăzută în HG. nr.1.412/2004
D. Reveficarea de către comisia tehnică a certificatelor obţinute în baza legii nr.341/2004, fără să fi avut certificat în baza legii nr.42/1990, republicată.
E. Anularea certificatelor acelor persoane care şi-au schimbat calitatea, în faza de preschimbare a certificatului în baza Legii nr.341/2004 şi emiterea unui certificat cu calitatea obţinută potrivit legii nr.42/1990, întrucât Legea nr.341/2004 prevede preschimbarea certificatelor de revoluţionar şi nu acordarea de noi certificate sau de noi calităţi, schimbarea calităţii făcându-se cu încălcarea cadrului legislativ.
F. Implicarea în mod activ a instituţiei, în soluţionarea în termen rezonabil a dosarelor penale, prin formularea de cereri, note de probatoriu, probe, contestaţii potrivit art. 488 ind. 1 N.C.p.p şi sesizarea organelor de anchetă pentru a se declanşa tragerea la răspundere potrivit legii a acelora care au obţinut certificatul prin folosirea de acte şi fapte ilegale.
În concluzie, cu privire la o eventuală modificare a legii, considerăm că aceasta nu este necesară, eliminarea falşilor revoluţionari putându-se face prin aplicarea corectă a Legii nr.341/2004, care are baza legală de anulare a certificatelor date cu nerespectarea prevederilor legale.
Menţionăm că prezentul memoriu constituie procedură prealabilă şi solicităm ca prevederile prezentului memorandum să fie duse la îndeplinire de îndată de către Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, prin prezentarea proiectului de hotărâre, având ca obiect abrogarea HG. nr. 1.707 a Guvernului României
În cazul în care nu se vor soluţiona cerinţele din prezentul memoriu, consideram că se impune apelarea la justiţie inclusiv la instanţele europene.
Av. Duta Vasile
Av. Dragan Angela
eliminarea falşilor revoluţionari putându-se face prin aplicarea corectă a Legii nr.341/2004, care are baza legală de anulare a certificatelor date cu nerespectarea prevederilor legale. OR FI SEMNATARII AUTENTICI?
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34881 : Octombrie 05, 2014, 22:02:11 »

Memorandumul presupun ca are la baza textul protocolului. Cei care au semnat protocolul ii reprezinta pe membrii asociatiilor lor, intre limitele legale ale statutului fiecarei asociatii. Nu? Dar unde este amenintarea? Ca eu nu-mi dau seama. Amenintarea ca se va intampla ce daca nu ce?

POATE OFERI CINEVA VRE-O EXPLICATIE?

DE CE TEXTUL MEMORANDUMULUI INVOCAT DE SECRETARUL DE STAT E "PASTRAT LA SECRET?"""

..


3 octombrie 13:38
M E M O R ANDUM
Încheiat azi ………………..
Între Preşedintele Partidului Social Democrat şi Grupul de Iniţiativă al Revoluţionarilor Protestatari
La 25 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, etapă istorică, care a pus baza sistemului democratic în România, considerăm că se impune ca Guvernul României să găsească soluţii pertinente pentru înfăptuirea unui act de dreptate ca urmare a neaplicării prevederilor legii nr.341/2004 .
Este adevarat că, cu ocazia preschimbării certficatelor de revoluţionar potrivit legii nr.341/2004, însă revoluţionarii de bună credinţă din întreaga ţară, solicită depunerea tuturor diligenţelor de către Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, instituţie guvernamentală care este chemată să asigure respectarea drepturilor persoanelor care au luptat pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 şi datorită cărora astăzi trăim într-un stat democratic, pentru găsirea unei soluţii viabile într-un termen rezonabil, în vederea soluţionării următoarelor revendicări :
1. Reintroducerea in proiectia bugetara pe anul 2015, a capitolului bugetar cu privire la acordarea indemnizaţiei reparatorii acordată în baza dispoziţiilor prevăzute de: art. 4 alin.3.
2. Reluarea plăţilor indemnizaţiei reparatorii, acordată în baza dispoziţiilor prevăzute de: art. 4 alin.3, care prevede la art. 4 alin 4, „persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 3 şi care au un venit mai mic decât câştigul mediu brut pe economie, beneficiază de o indemnizaţie lunară reparatorie, calculată prin aplicarea coeficientului de 1,10 la salariul mediu brut pe economie, din luna anterioară celei în care se face plata”.
Precizăm că nu poate fi pedepsită o întreagă categorie de beneficiari ai legii, pentru faptele săvârşite de către persoane care au obţinut certificate, prin eludarea legii nr.341/2004, folosindu-se de fals şi uz de fals.
Suntem indignaţi şi de gravele încălcări cu nuanţe penale ale legii nr.341/2004, prin folosirea unor acte normative care să dea o aparenţă legală acţiunii frauduloase de eliberare a certificatelor.
Fraudarea legii s-a facut prin schimbarea nepermisă cu încălcarea principiului supremaţiei legii şi a regulamentului de aplicare a legii nr.341/2004, după ce o mare parte dintre revoluţionarii reali au fost verificaţi, potrivit procedurii iniţiale, cu validarea de către cel puţin 7 membri aaparţinând comisiei tehnice.
Nu este legal şi corect, ca în timpul derulării procedurii de preschimbare a certificatelor, să schimbi în mod tendenţios regulamentul, doar pentru a putea eluda principiile prevăzute în lege, principii, după care, o mare parte de revoluţionari au fost verificaţi.
Prin modificarea regulamentului de aplicare a legii s-a adus un grav prejudiciu moral revoluţionarilor reali şi un important prejudiciu material bugetului de stat.
Pentru restabilirea imaginii revoluţionarilor şi pentru aplicarea echitabilă a legii, suntem de acord cu efectuarea unei proceduri legale de anulare a certificatelor tuturor celor care au profitat şi au beneficiat în mod fraudulos de certificate de revoluţionar, precum şi de drepturile ce decurg din lege, dar fără a fi încălcate drepturile prevăzute în lege a celor care au preschimbat certificatele cu respectarea procedurii legale.
Dacă se doreşte cu adevărat eliminarea impostorilor din rândul revoluţionarilor, propunem următoarele :
A. Toată procedura de înlăturare a celor care în mod nelegal beneficiază de certificate de revoluţionar se poate realiza prin abrogarea HG. nr. 1.707 din 29 noiembrie 2006, care a modificat normele metodologice de aplicare a Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la Victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989 nr. 341/2004, aprobate prin HG. nr. 1.412/2004 şi emiterea unei hotărâri de guvern, care să prevadă restabilirea aplicării legii nr.341/2004 potrivit HG.nr.1.412/2004
B. Suspendarea plăţii acelor persoane a căror certificate fac obiectul cercetării penale în dosarul penal depus de către fostul Secretar de Stat Puiu Fesan şi în cele două dosare disjunse prin rechizitoriu în Dosarul penal nr.675/46/2012, (instituţia suspendării unui drept este legală şi prevăzută inclusiv în procedura penală);
C. Suspendarea plăţii a celor care nu au fost verificaţi şi avizaţi de comisia tehnică de verificare aşa cum a fost prevăzută în HG. nr.1.412/2004
D. Reveficarea de către comisia tehnică a certificatelor obţinute în baza legii nr.341/2004, fără să fi avut certificat în baza legii nr.42/1990, republicată.
E. Anularea certificatelor acelor persoane care şi-au schimbat calitatea, în faza de preschimbare a certificatului în baza Legii nr.341/2004 şi emiterea unui certificat cu calitatea obţinută potrivit legii nr.42/1990, întrucât Legea nr.341/2004 prevede preschimbarea certificatelor de revoluţionar şi nu acordarea de noi certificate sau de noi calităţi, schimbarea calităţii făcându-se cu încălcarea cadrului legislativ.
F. Implicarea în mod activ a instituţiei, în soluţionarea în termen rezonabil a dosarelor penale, prin formularea de cereri, note de probatoriu, probe, contestaţii potrivit art. 488 ind. 1 N.C.p.p şi sesizarea organelor de anchetă pentru a se declanşa tragerea la răspundere potrivit legii a acelora care au obţinut certificatul prin folosirea de acte şi fapte ilegale.
În concluzie, cu privire la o eventuală modificare a legii, considerăm că aceasta nu este necesară, eliminarea falşilor revoluţionari putându-se face prin aplicarea corectă a Legii nr.341/2004, care are baza legală de anulare a certificatelor date cu nerespectarea prevederilor legale.
Menţionăm că prezentul memoriu constituie procedură prealabilă şi solicităm ca prevederile prezentului memorandum să fie duse la îndeplinire de îndată de către Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, prin prezentarea proiectului de hotărâre, având ca obiect abrogarea HG. nr. 1.707 a Guvernului României
În cazul în care nu se vor soluţiona cerinţele din prezentul memoriu, consideram că se impune apelarea la justiţie inclusiv la instanţele europene.
Av. Duta Vasile
Av. Dragan Angela
eliminarea falşilor revoluţionari putându-se face prin aplicarea corectă a Legii nr.341/2004, care are baza legală de anulare a certificatelor date cu nerespectarea prevederilor legale. OR FI SEMNATARII AUTENTICI?


aici e amenintare. dar va inteleg, continuati sa mintiti jucind de partea PSD, si a asa ziselor autoritati....

Precizările pe care vi le oferim sunt menite să înlăture informațiile eronate sau contrare. Ne dezicem de acțiunile și insistențele unui grup format din aproximativ 6 persoane, pasibili de răspundere și din disperare de cauză.
Pe de altă parte, sunt persoane care dezinformază și nu se simt deloc confortabil întrucât ori vor ieși din rândul revoluționarilor, pentru că nu au ce căuta acolo, ori/și vor răspunde sau răspund deja pentru încălcarea prevederilor legale. Le înțelegem disperarea, dar le punem în vedere că, înainte de a căuta ”nod în papură”, ar fi indicat să nu uite zicala: "vezi paiul din ochiul altuia, dar nu vezi barna din ochiul tau".


Acum am vazut acest fragment. Disputa daca e sau nu amenintare, cand de fapt e o atentionare intr-o informare, nu ma priveste in mod direct. Doar ca eu nu vad nicio amenintare, altii vad. Chestiune de perspectiva.
Eu am semnalat aparitia comunicatului, atat.
Problema cu mintitul si jucatul de partea PSD si a asa-ziselor autoritati (fostul SSPR) ma priveste in mod direct. Trecand peste cat de mult ma intelege Alex...  Grin
Te rog, Alex, sa-mi spui clar, negru pe alb, in ce privinta am mintit. Apoi discutam si cum e cu jucatul de o parte sau alta. Ori nu mi te adresai?
 
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34882 : Octombrie 05, 2014, 22:05:08 »

Lasa-l, doamna, de ieri a inceput campania electo. Va rog sa-l intelegeti.
                             

POATE OFERI CINEVA VRE-O EXPLICATIE?

DE CE TEXTUL MEMORANDUMULUI INVOCAT DE SECRETARUL DE STAT E "PASTRAT LA SECRET?"""

..


3 octombrie 13:38
M E M O R ANDUM
Încheiat azi ………………..
Între Preşedintele Partidului Social Democrat şi Grupul de Iniţiativă al Revoluţionarilor Protestatari
La 25 de ani de la Revoluţia din Decembrie 1989, etapă istorică, care a pus baza sistemului democratic în România, considerăm că se impune ca Guvernul României să găsească soluţii pertinente pentru înfăptuirea unui act de dreptate ca urmare a neaplicării prevederilor legii nr.341/2004 .
Este adevarat că, cu ocazia preschimbării certficatelor de revoluţionar potrivit legii nr.341/2004, însă revoluţionarii de bună credinţă din întreaga ţară, solicită depunerea tuturor diligenţelor de către Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, instituţie guvernamentală care este chemată să asigure respectarea drepturilor persoanelor care au luptat pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989 şi datorită cărora astăzi trăim într-un stat democratic, pentru găsirea unei soluţii viabile într-un termen rezonabil, în vederea soluţionării următoarelor revendicări :
1. Reintroducerea in proiectia bugetara pe anul 2015, a capitolului bugetar cu privire la acordarea indemnizaţiei reparatorii acordată în baza dispoziţiilor prevăzute de: art. 4 alin.3.
2. Reluarea plăţilor indemnizaţiei reparatorii, acordată în baza dispoziţiilor prevăzute de: art. 4 alin.3, care prevede la art. 4 alin 4, „persoanele care au obţinut titlurile prevăzute la art. 3 alin. (1) lit. b) pct. 3 şi care au un venit mai mic decât câştigul mediu brut pe economie, beneficiază de o indemnizaţie lunară reparatorie, calculată prin aplicarea coeficientului de 1,10 la salariul mediu brut pe economie, din luna anterioară celei în care se face plata”.
Precizăm că nu poate fi pedepsită o întreagă categorie de beneficiari ai legii, pentru faptele săvârşite de către persoane care au obţinut certificate, prin eludarea legii nr.341/2004, folosindu-se de fals şi uz de fals.
Suntem indignaţi şi de gravele încălcări cu nuanţe penale ale legii nr.341/2004, prin folosirea unor acte normative care să dea o aparenţă legală acţiunii frauduloase de eliberare a certificatelor.
Fraudarea legii s-a facut prin schimbarea nepermisă cu încălcarea principiului supremaţiei legii şi a regulamentului de aplicare a legii nr.341/2004, după ce o mare parte dintre revoluţionarii reali au fost verificaţi, potrivit procedurii iniţiale, cu validarea de către cel puţin 7 membri aaparţinând comisiei tehnice.
Nu este legal şi corect, ca în timpul derulării procedurii de preschimbare a certificatelor, să schimbi în mod tendenţios regulamentul, doar pentru a putea eluda principiile prevăzute în lege, principii, după care, o mare parte de revoluţionari au fost verificaţi.
Prin modificarea regulamentului de aplicare a legii s-a adus un grav prejudiciu moral revoluţionarilor reali şi un important prejudiciu material bugetului de stat.
Pentru restabilirea imaginii revoluţionarilor şi pentru aplicarea echitabilă a legii, suntem de acord cu efectuarea unei proceduri legale de anulare a certificatelor tuturor celor care au profitat şi au beneficiat în mod fraudulos de certificate de revoluţionar, precum şi de drepturile ce decurg din lege, dar fără a fi încălcate drepturile prevăzute în lege a celor care au preschimbat certificatele cu respectarea procedurii legale.
Dacă se doreşte cu adevărat eliminarea impostorilor din rândul revoluţionarilor, propunem următoarele :
A. Toată procedura de înlăturare a celor care în mod nelegal beneficiază de certificate de revoluţionar se poate realiza prin abrogarea HG. nr. 1.707 din 29 noiembrie 2006, care a modificat normele metodologice de aplicare a Legii recunoştinţei faţă de eroii-martiri şi luptătorii care au contribuit la Victoria Revoluţiei Române din decembrie 1989 nr. 341/2004, aprobate prin HG. nr. 1.412/2004 şi emiterea unei hotărâri de guvern, care să prevadă restabilirea aplicării legii nr.341/2004 potrivit HG.nr.1.412/2004
B. Suspendarea plăţii acelor persoane a căror certificate fac obiectul cercetării penale în dosarul penal depus de către fostul Secretar de Stat Puiu Fesan şi în cele două dosare disjunse prin rechizitoriu în Dosarul penal nr.675/46/2012, (instituţia suspendării unui drept este legală şi prevăzută inclusiv în procedura penală);
C. Suspendarea plăţii a celor care nu au fost verificaţi şi avizaţi de comisia tehnică de verificare aşa cum a fost prevăzută în HG. nr.1.412/2004
D. Reveficarea de către comisia tehnică a certificatelor obţinute în baza legii nr.341/2004, fără să fi avut certificat în baza legii nr.42/1990, republicată.
E. Anularea certificatelor acelor persoane care şi-au schimbat calitatea, în faza de preschimbare a certificatului în baza Legii nr.341/2004 şi emiterea unui certificat cu calitatea obţinută potrivit legii nr.42/1990, întrucât Legea nr.341/2004 prevede preschimbarea certificatelor de revoluţionar şi nu acordarea de noi certificate sau de noi calităţi, schimbarea calităţii făcându-se cu încălcarea cadrului legislativ.
F. Implicarea în mod activ a instituţiei, în soluţionarea în termen rezonabil a dosarelor penale, prin formularea de cereri, note de probatoriu, probe, contestaţii potrivit art. 488 ind. 1 N.C.p.p şi sesizarea organelor de anchetă pentru a se declanşa tragerea la răspundere potrivit legii a acelora care au obţinut certificatul prin folosirea de acte şi fapte ilegale.
În concluzie, cu privire la o eventuală modificare a legii, considerăm că aceasta nu este necesară, eliminarea falşilor revoluţionari putându-se face prin aplicarea corectă a Legii nr.341/2004, care are baza legală de anulare a certificatelor date cu nerespectarea prevederilor legale.
Menţionăm că prezentul memoriu constituie procedură prealabilă şi solicităm ca prevederile prezentului memorandum să fie duse la îndeplinire de îndată de către Secretariatul de Stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, prin prezentarea proiectului de hotărâre, având ca obiect abrogarea HG. nr. 1.707 a Guvernului României
În cazul în care nu se vor soluţiona cerinţele din prezentul memoriu, consideram că se impune apelarea la justiţie inclusiv la instanţele europene.
Av. Duta Vasile
Av. Dragan Angela
eliminarea falşilor revoluţionari putându-se face prin aplicarea corectă a Legii nr.341/2004, care are baza legală de anulare a certificatelor date cu nerespectarea prevederilor legale. OR FI SEMNATARII AUTENTICI?
Memorat
 • alexpress1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7479
 • Propunere referitoare la Legea 341 completată și m
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34883 : Octombrie 06, 2014, 11:51:44 »

Stimabile emirad, avand in vedere ca NU este prezentat nici un nume si nici localizarea geaografica a celor 6 persoane, avand in vedere ca am postat pe sait-ul propriu mai multe materiale referitoare la dl. Adrian Sanda, ultimul fiind acesta, http://www.revolutialugojana.org/articol/nepasare-ordin-de-partid-sau-favorizarea-infractorului.html pot sa cred ca una dintre ele sunt eu. La fel de bine, pot sa ma insel, dar atata timp cat persoanele NU sunt date cu nume si prenume, poate fi oricine care a dezvaluit ceva ce nu ar trebui la adresa SS-ului.

   Prietene, tocmai de-aia...că nu s-a dat niciun nume...Lasă-i în mă-sa și să așteptăm reacția guvernului...Ce atâta tărăboi și contracomunicate și rahaturi de doi lei și cu eficiență zero...Eu de-aia am spus că astea sunt făcute doar pentru perierea unor orgolii...


am stat si am cugetat. eu cred ca e vorba de 6 persoane din subordinea lui Sanda. fiindca datorita lor apar info false, datorita lor sspr e varza, datorita lor sunt suspiciuni, etc....cred ca la angajatii lui se refera...
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34884 : Octombrie 06, 2014, 16:27:48 »

Dintre pozele primite zilele acestea, am selectat una pt a ilustra o tema draga:
Felul in care trebuie sa scapam de presii hoti si tradatori!
Azi va prezint numai varianta soft number one, luati de urechi si dati afara!
N-am una, dar astept de la voi, pt varianta soft number two, scosi in suturi!
Nu prezint variantele hard, dar la ele se va ajunge daca nu le aplicati pe cele soft.
Memorat
 • alexpress1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7479
 • Propunere referitoare la Legea 341 completată și m
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34885 : Octombrie 06, 2014, 16:34:30 »

Dintre pozele primite zilele acestea, am selectat una pt a ilustra o tema draga:
Felul in care trebuie sa scapam de presii hoti si tradatori!
Azi va prezint numai varianta soft number one, luati de urechi si dati afara!
N-am una, dar astept de la voi, pt varianta soft number two, scosi in suturi!
Nu prezint variantele hard, dar la ele se va ajunge daca nu le aplicati pe cele soft.


e buna varianta asta......
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34886 : Octombrie 06, 2014, 16:40:45 »

DOCUMENTAR PENTRU SECRETARUL DE STAT AL SSLIIC 1945-1989 SI ECHIPA A CAREI ACTIVITATE CU ONOARE CONDUCE:


http://www.mmuncii.ro/pub/img/site/files/58bd6ffc9844fbc4a8a639672450872b.pdf

http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=47.9495;wap2

http://www.mmssf.ro/j33/index.php/ro/transparenta/comunicare/comunicate-de-presa/2432-minuta-la-intalnirea-ministrului-delegat-pentru-dialog-social-liviu-marian-pop-cu-o-delegatie-de-revolutionari-pe-tema-reluarii-platii-indemnizatiilor-conform-drepturilor-conferite-de-legea-341-2004

http://ziarulrevolutionarul.ro/articole/editorial/957-memorandum-cu-primul-ministru-al-romaniei-pentru-garantarea-plilor-indemnizaiilor


De asemenea, L.O.R.D.'89 susține în continuare procesul de eliminare al pseudo-revoluționarilor și se delimitează de toate acțiunile organizate de pretinși lideri ai revoluționarilor — subordonați politic—, care manipulează agitațiile publice în scopuri politice și personale, organizând diferite manifestări și mitinguri, doar pentru a crea confuzie și a compromite imaginea adevăraților revoluționari.

Având convingerea că soluția repunerii în drepturi, respectiv, a reluării plății indemnizațiilor reparatorii pentru revoluționari nu este servită de acest gen de manifestări care nu au altă urmare decât dezbinarea mișcării revoluționare și compromiterea în fața opiniei publice a celor care, cu jertfă și sacrificii supreme, au instaurat libertatea și democrația în România, L.O.R.D.'89 dezavuează hotărât aceste așa zise acțiuni de protest care nu sunt altceva decât mitinguri demagogice cu vădită finalitate politică.

Totodată, ne manifestăm încrederea și susținerea necondiționată față de domnul Adrian SANDA, Secretar de Stat al Secretariatului de Stat pentru Recunoașterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945-1989, în demersurile aflate în curs, pentru reluarea plății indemnizațiilor.

Mai mult, dorim să precizăm ca situația critică prin care trece astăzi mișcarea revoluționară se datorează acestor personaje nereprezentative pentru mișcarea revoluționară, care nu apăra idealurile pentru care am luptat în acel decembrie '89, ci apară doar interese de grup și se fac vinovați de haosul creat, prin emiterea arbitrară a unui număr mare de certificate de revoluționar.

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34887 : Octombrie 06, 2014, 17:31:01 »

ASOCIATIILE DE REVOLUTIONARI AU SEMNAT,IN ACEASTA DUPA AMIAZA LA SEDIUL PSD DIN BUCURESTI,BDUL KISELEFF,  PROTOCOLUL POLITIC DE SUSTINERE RECIPROCA INTRE ASOCIATII SI PSD..

INDEMNIZATIILE CUVENITE PTR ANII 2012,2013 si 2014  RAMIN PIERDUTE DEFINITIV

VIITORUL GUVERN VA PUNE IN DISCUTIE LA LEGEA BUGETULUI PTR ANII URMATORI,CONDITIILE EVENTUALE ALE RELUARII PLATILOR PENTRU "revolutionarii necontestabili!!!"
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #34888 : Octombrie 06, 2014, 17:37:47 »


Propun acest subiect numai celor care nu au renuntat la lupta. Cei care vor si pot sa actioneze conform vointei si convingerilor personale, sunt invitati sa-si expuna ideile, sa se organizeze si sa lupte pentru a reusi.
DECIZIA LUI VICTOR PONTA FATA DE SOLICITARILE NOASTRE E CLARA! CATEGORIC NU!

MIINE LA CAMERA DEPUTATILOR VOT FINAL PE OG 29,FARA AMENDAMENTE,FARA PROTOCOL FARA MEMORANDUM

Pl-x 375/2013 Proiectul de Lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.29/2013 privind reglementarea unor măsuri bugetare (PL-x 375/2013) - lege ordinară - Adoptat de Senat -8.10.2013
Raport - Comisia pentru buget (Adoptare) - distribuit - 25.09.2014
Cameră decizională

http://www.cdep.ro/pls/caseta/eCaseta.OrdineZi?oid=1251

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=13620

http://www.cdep.ro/caseta/2014/09/29/pl13375_rp.pdf

SOLICITARILE NOASTRE:

1. Abrogarea art 18 si 19 din OUG 80/2010 aprobata prin LEGEA 283/2011 -legea austeritatii, OUG 84/2012 si OG 29/2013

2 Abrogarea in totul sau in parte a OUG 80 din 2010 in sensul abrogarii art 18 reluarea platilor indemnizatiilor reparatorii in mod nediscriminatoriu,pentru beneficiarii art 4 alin 4 din Legea Recunostintei nr.341/2004 pentru persoanele nominalizate in M.Of al Romaniei nr. 467 bis din 7 iulie 2010 aflate in evidentele caselor teritoriale de pensii cu decizii de acordare indemnizatii, la data suspendarii platilor;
Abrogarea art 19 din OUG 80/2010 si acordarea celor 12 calatorii CFR dus intors in concordanta cu prevederile Legfii 341/2004;
3. Efectuarea platilor indemnizatiilor restante pentru persoanele aflate sub incidenta OUG 53/2010; plata sumelor reesalonate si programate in plata pentru anul 2014;
4. Reluarea- imediata a platilor indemnizatiilor reparatorii pentru persoanele prev la art 4 alin 4 din legea 341/2004 suspendate nemotivat de guvernul EMIL BOC,prin prev art 18 si 19 din legea 283/2011, prelungita in 2013 si 2014 prin prevederile art 9 si 10 din OUG 84/2012 semnate de Guvernul Ponta;plata sumelor restanta pentru anii 2012 ,2013 si lunile aferente anului 2014
5. Stoparea oricaror actiuni de hartuire legislativa-initiate de SSPR sau terte forte politice;

6. Inaintarea catre Administratia Prezidentiala a Romaniei, a listelor cu propunerile pentru acordarea medaliilor si titlurilor prevazute prin Legea 341/2004 persoanelor care au certificatele preschimbate si numele publicate in M.Of al Romaniei nr.467 bis/7 iulie 2010 urmare a reverificarilor efectuate in perioada 2004-2010 cf prevederilor HG 1412/2004..
7. Stabilirea clara a rolului si atributiilor SSPR- readucerea institutiei in sediul initial din Bdul Iancu de Hunedoara nr.3-5 Bucuresti.

Pichetul de protest continua in Piata Victoriei;
Asteptam invitatia la dialog si solutionarea reala.

O PRIMA SOLUTIE PROPUSA DE NOI
Referitor la Plx 375/2013-Proiect de lege pentru aprobarea Ordonantei Guvernului nr.29/2013 privind reglementarea unor masuri bugetare
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=13620

Daca in problema Revolutionarilor din Decembrie 1989 exista vointa politica, va sugeram si solicitam
UN AMENDAMENT,
ptr art 6 din O G 29/2013,prin introducerea unui amendament in legea de aprobare avind urmatorul continut:
Plx 375/2013. Art 6 se modifica dupa cum urmeaza:
“ Prevederile art 18 si 19 ale art II din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.80/2010 pentru completarea art 11 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr.37/2008privind reglementarea unor masuri financiare in domeniul bugetar,precum si pentru instituirea altor masuri financiare in domeniul bugetar,aprobata cu modificari si completari prin Legea 283/2011 si OUG 84/2012
SE ABROGA.
http://www.cdep.ro/proiecte/2013/300/70/5/em654.pdf
http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?cam=2&idp=13620
http://www.cdep.ro/proiecte/2013/300/70/5/og654.pdf
http://www.cdep.ro/comisii/juridica/pdf/2013/av375.pdf
ASOCIATIILE DE REVOLUTIONARI AU SEMNAT,IN ACEASTA DUPA AMIAZA LA SEDIUL PSD DIN BUCURESTI,BDUL KISELEFF,  PROTOCOLUL POLITIC DE SUSTINERE RECIPROCA INTRE ASOCIATII SI PSD..

INDEMNIZATIILE CUVENITE PTR ANII 2012,2013 si 2014  RAMIN PIERDUTE DEFINITIV

VIITORUL GUVERN VA PUNE IN DISCUTIE LA LEGEA BUGETULUI PTR ANII URMATORI,CONDITIILE EVENTUALE ALE RELUARII PLATILOR PENTRU "revolutionarii necontestabili!!!"
Memorat
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI, luna octombrie LUNA PROTOCOALELOR
« Răspunde #34889 : Octombrie 06, 2014, 18:45:54 »

ASOCIATIILE DE REVOLUTIONARI AU SEMNAT,IN ACEASTA DUPA AMIAZA LA SEDIUL PSD DIN BUCURESTI,BDUL KISELEFF,  PROTOCOLUL POLITIC DE SUSTINERE RECIPROCA INTRE ASOCIATII SI PSD..

INDEMNIZATIILE CUVENITE PTR ANII 2012,2013 si 2014  RAMIN PIERDUTE DEFINITIV

VIITORUL GUVERN VA PUNE IN DISCUTIE LA LEGEA BUGETULUI PTR ANII URMATORI,CONDITIILE EVENTUALE ALE RELUARII PLATILOR PENTRU "revolutionarii necontestabili!!!"
   luna octombrie LUNA PROTOCOALELOR

"În data de joi, 4 octombrie, ( 2012 )la sediul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, a avut loc întâlnirea dintre ministrul delegat Liviu Marian Pop şi o delegaţie de revoluţionari participanţi la protestele începute în ianuarie 2012 şi continuate până în prezent pe tema reluării plăţii indemnizaţiilor conform drepturilor conferite de Legea 341/2004."
http://www.mmssf.ro/j33/index.php/ro/transparenta/comunicare/comunicate-de-presa/2432-minuta-la-intalnirea-ministrului-delegat-pentru-dialog-social-liviu-marian-pop-cu-o-delegatie-de-revolutionari-pe-tema-reluarii-platii-indemnizatiilor-conform-drepturilor-conferite-de-legea-341-2004

TEMA: "reluării plaţii indemnizaţiilor conform drepturilor conferite de Legea 341/2004"

"În scopul rezolvării problemei reluării plăţii indemnizaţiilor pentru revoluţionari, dl. ministru Liviu Pop a concluzionat că va propune Guvernului includerea sumei necesare acoperirii acestor plăţi la rectificarea bugetară ce va avea loc în cursul lunii octombrie 2012."

REZULTATUL: pe 12 decembrie 2012 guvernul minciunii naţionale emite OUG nr. 84 prin care TRIMITE LA MOARTE PESTE O MIE DE REVOLUŢIONARI


MÂINE 07.10.2014 ACELAŞI psd VA SEMNA UN "MEMORANDUM" în scopul rezolvării problemei reluării plăţii indemnizaţiilor pentru revoluţionari, şi includerea sumei necesare acoperirii acestor plăţi în bugetul canului 2015!!!      SĂ MORI TU  ( vvp, să nu am vorbe la proces )
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
Pagini: 1 ... 2324 2325 [2326] 2327 2328 ... 4573
Schimbă forumul: