Main Content:

Pagini: 1 ... 4501 4502 [4503] 4504 4505 ... 4573

ANUNTURI

Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67530 : Ianuarie 26, 2020, 20:19:23 »

O mare pierdere pentru Romania!
S-a stins din viata Prof univ dr Liviu Alexandru SOFONEA.

Dumnezeu sa-l ierte si sa-l odihneasca in Imparatia Sa cea vesnica.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67531 : Ianuarie 26, 2020, 20:21:57 »Horia Salca
www.facebook.com/photo.php?fbid=3630214926996436&set=a.100205319997432&type=3&theater
Duminica, 26 ianuarie 2020

 
La moartea unui savant
Profesorul univ. dr. Liviu Alexandru SOFONEA, s-a născut la 17 aprilie 1932 A absolvit Facultatea de Fizică-Matematică, Secția de Fizică, Universitatea din București (1955). A desfășurat activitatea didactică la Universitatea din Petroșani și Universitatea Transilvania din Brașov. A fost Doctor în fizică teoretică al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca (1962), doctor în istoria științei și tehnicii al Universității din București (1986) și Doctor Honoris Causa al Universității din Petroșani (1998). A elaborat multiple studii şi cercetări în fizica teoretică (teoria relativității, cosmologie, mecanologie), filosofia științei (epistemologie, logica modală), istoria științei și tehnicii. Este autorul a numeroase cursuri universitare, monografii, articole, recenzii științifice, cu numeroase intervenții la evenimente științifice naționale şi internaționale. A fost membru în societăți academice: Comitetul de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST) al Academiei Române (președinte al Filialei Brașov a CRIFST, de la înființare până în 2018), Societatea Română de Fizică, Societatea de Științe Matematice din România, Asociația Generală a Inginerilor din România, Asociația Inginerilor Instalatori din România, International Commitee for History of Technology (ICOHTEC), Sociedad Española de Historia de las Ciencias y de las Technicas (SEHCYT), Newcomen Society, Astronomical Society of India, Central European Academy for Sciences and Arts, membru fondator al Fundației Culturale Negru-Vodă din Făgăraș și al Asociației Științei și Tehnicii Brașov.
Să-ți fie țărâna ușoară, abbé Gregoire!


Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67532 : Ianuarie 26, 2020, 23:45:07 »

Un adevăr camuflat pană acum, exprimat foarte clar și concis.Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67533 : Ianuarie 26, 2020, 23:46:33 »

Ramo Mora 1 oră
Pe prima pag.a listelor cu certif.revolut.in oras Tr.Severin -unde nu a fost revolutie,nu a fost niciun foc...etc.apar cu certif.revolut.=pensie,+ facilitatile Legii..-
- popescu virgil daniel,ministrul pnl;
-- tatăl lui popescu ministrul PNL.. pe care îl cheamă tot popescu virgil..etc..
- apare Bălănescu Alexandru,deputat;
- apare Nicolicea Eugen,deputat;
-etc.
---DE ce nu li sa dă certif.revolut.???si băieților care au fost in stagiu militar, obligatoriu în 1989,cu arma în mână scosi din cazarmă,si dusi in frig,întuneric..,noaptea..etc.. sa supravegheze obiectivele de siguranță națională..de exp.TV..combinate,..chimice,..poduri de transport,,feroviare,rutiere,..podul dec la Cernavoda feroviar..etc..si care băieți au ramas marcați pe viata cand au vazut lângă ei,cum au căzut morti,colegii lor,soldati..,plini de sânge,urlând de durere,..etc.impuscati de ...securistii,..trupele de..k..care au tras în ei..

Memorat
 • secarica
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 151
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67534 : Ianuarie 27, 2020, 03:12:55 »

Maria Grapini Europarlamentar
...
Am dorit să sprijin asociațiile revoluționarilor și am transmis două scrisori premierului!
Din păcate nu am primit nici un răspuns!
...

Să încerce să găsească o pilă la GDS, că sigur se rezolvă – și probabil chiar repede. N-ați văzut ? Pe 22 decembrie GDS-ul a cerut desființarea Institutului Revoluției, iar pe 30 decembrie guvernul s-a și executat, cu nota de fundamentare deja profund fundamentată. Se vede treaba că au agenț... scuze, voiam să zic oameni capabili ăia acolo la GDS.

(cam ciudată, totuși, afinitatea asta a ei așa bruscă pentru revoluționari – deși cine știe, poate că n-o fi chiar așa bruscă; recunosc că nu prea am urmărit activitatea efectivă a acestei strălucite vorbitoare de limbă română (că parcă asta era aia certată cu gramatica))
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67535 : Ianuarie 27, 2020, 07:37:36 »

Daca esti atat de critic cu cei care ne intind o mana de ajutor, trebe ca nu ai nevoie de ei.
Fa dumneata treaba si nu ne mai complicam cu politicieni. Ba chiar te vom alege peste noi.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67536 : Ianuarie 27, 2020, 11:10:45 »

In adolescenta am vizitat in Germania (DDR) lagarul Sachsenhausen, transformat in muzeu dupa Al Doilea Razboi Mondial, si tin minte socul pe care l-am avut prin trecerea de la excursia vesela pe care o faceam, la ororile Holocaustului conservate si prezentate acolo. La Brasov urmeaza sa fie marcata ziua eliberarii lagărelor de concentrare naziste - 27 ianuarie 1945 fiind data la care trupele sovietice au ocupat lagarul de la Auschwitz-Birkenau din Polonia.

« Ultima modificare: Ianuarie 27, 2020, 11:15:37 de către razvan »
Memorat
 • secarica
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 151
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67537 : Ianuarie 27, 2020, 11:17:23 »

Daca esti atat de critic cu cei care ne intind o mana de ajutor, trebe ca nu ai nevoie de ei.

Sigur că n-ar fi rău să aveți dreptate cu mâna de ajutor întinsă (în sensul de a fi realmente utilă) și să mă înșel eu (prin faptul că sunt cel puțin sceptic în privința actualului guvern); prefer totuși să nu mă aștept la nimic (bun) și să am la un moment dat o surpriză plăcută, decât să sper la ceva (bun) și să am la un moment dat o mare dezamăgire. În acest sens, sunt în acord cu ce a spus domnul NVal acum ceva timp în privința periculozității acestui an, prin raportare la evenimentele de la sfârșitul celui încheiat.

Și în continuare îmi iau libertatea de a mă întreba ce i-a venit acum lui Maria Grapini să susțină punctele de vedere ale revoluționarilor. Simplă curiozitate, nimic obscur.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67538 : Ianuarie 27, 2020, 11:24:57 »


https://newsbv.ro/2020/01/27/27-ianuarie-ziua-internationala-de-comemorare-a-victimelor-holocaustului/?fbclid=IwAR1-58xM6sLcPfAUQRWfTUm3EO4AFXxtxImEO7Ze7xoyUdj4AoGV7SlXetA
Luni, 27 ianuarie 2020

27 ianuarie, Ziua Internaţională de Comemorare a Victimelor Holocaustului

Autor: Gabriela BunghezZiua de 27 ianuarie marchează eliberarea lagărelor de concentrare naziste, Auschwitz-Birkenau, cel mai temut loc de exterminare în masă, din istoria umanităţii şi sfârşitul Holocaustului în care 6 milioane de evrei au fost ucişi de către regimul nazist, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

Alegerea datei de comemorare a Holocaustului este legată de eliberarea lagărului de la Auschwitz-Birkenau din Polonia de către trupele sovietice, în după-amiază zilei de 27 ianuarie 1945.

Comemorare a fost decisă prin Rezoluţia Adunării Generale a Naţiunilor Unite, numărul 6 din 1 noiembrie 2005, adoptată la a 42-a şedinţă plenară. La 24 ianuarie 2005, în cadrul unei şedinţe speciale, Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a marcat a 60-a aniversare a eliberării lagărelor de concentrare naziste şi sfârşitul Holocaustului care a avut ca rezultat uciderea a 6 milioane de evrei europeni şi a milioane de persoane de alte naţionalităţi de către regimul nazist german.

Holocaustului se adaugă şi peste cinci milioane de alte victime ale atrocităţilor naziste: circa trei milioane de polonezi, o jumătate de milion de sinti şi roma, mai mult de 15 mii de homosexuali, persoanele cu handicap şi adepţii au sectei „Martorii lui Iehova”, toţi etichetaţi drept „duşmani ai statului german”. Au fost ucişi în total 1,5 milioane de copii.

Cunoscut drept cel mai mare lagăr de exterminare nazist, Auschwitz a devenit locul emblematic de implementare a soluţiei finale, un element major în punerea în practică a Holocaustului; se estimează că cel puţin 1,1 milioane de persoane au fost omorâte acolo, din care peste 90% au fost evrei.

Să ne amintim!

Este și îndemnul unei rugăciuni evreieşti, pentru ca tragedia Holocaustului să nu se mai repete niciodată şi umanitatea să nu uite ce înseamnă umanitatea.

Nu este cunoscut numărul exact al evreilor ucişi în Holocaust, „soluţia finală a problemei evreieşti” cum a fost numit programul de exterminare plănuit şi executat de regimul naţional-socialist din Germania condus de Adolf Hitler.

Între 1941 şi 1944, autorităţile naziste au deportat milioane de evrei atât din Germania, cât şi din teritoriile ocupate şi din alte ţări ale Axei în ghetouri şi lagăre de exterminare, unde au fost ucişi în locuri special amenajate (camerele de gazare).

După 1948, aproape 750.000 de supravieţuitori au emigrat în Israel, iar alţii în SUA. Crimele comise în timpul Holocaustului au decimat majoritatea comunităţilor evreieşti din Europa şi au eliminat în întregime sute de comunităţi din Europa de Est.

În prezent, la 75 de ani de la eliberarea lagărului nazist de la Auschwitz-Birkenau, şapte state comemorează Holocaustul: Austria, Germania, Marea Britanie, Israel, Italia, România şi Statele Unite. Adică 3.6 % din totalul membrilor ONU. Rusia, succesor legal al fostei URSS şi membru permanent al Consiliului de Securitate, nu comemorează Holocaustul. Nici China sau Franţa, de asemenea membri permanenţi ai Consiliului de Securitate.

În Ziua Internaţională de Comemorare a Holocaustului se aduc aduc omagii, se aprind lumânări şi au loc marşuri ale durerii în memoria victimelor Holocaustului.

Sunt gesturi simbolice, cărora li se adaugă Memorialele Holocaustului “Yad Vashem” din Israel, Memorialul Holocaustului din SUA, Memorialul Holocaustului din Berlin sau alte zeci de astfel de instituţii din marile oraşe ale Europei, Statelor Unite ale Americii, Asiei sau din Israel, care ţin vie amintirea victimelor genocidului.


Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67539 : Ianuarie 27, 2020, 16:36:09 »

Deși nu am trăit acele vremuri de mari atrocități, mă întreb, ce chimie otrăvitoare se strecoară în corupurile politicienilor ce dau comenzile morții,contra oamenilor nevinovați ?... Nimeni nu trăiește veșnic că să stăpânească bogățiile materiale...Nimeni... O fi selecție naturală... Trăiesc cei puternici oameni reptilieni fără scrupule... Eu văd altfel viitorul... Am văzut cum chimia luminii Dumnezeiești înnobilează spiritul omului iubitor... Ce poate face un asemenea conducător... Aduce PACE, DRAGOSTE, și PROSPERITATE, semenilor săi...
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67540 : Ianuarie 28, 2020, 06:47:16 »


Inca mai caut sa-i inteleg pe romanii care pling la mormint strain.N-am vazut vreo rezolutie ONU sa condamne cu atita fervoare  crimele comunismului si sa impuna lumii intregi sa faca acest lucru.N-am vazut presa si mass-media in general sa aloce atita spatiu ,intins pe mai multe zile , an de an sa arate ororile din lagarele de prizonieri din URSS , din Marea Britanie , din SUA  .Ok inteleg asta sa nu uitam crimele si ororile nazismului si celui de al doilea razboi mondial dar e normal s-o facem atit de unilateral si sa ne referim NUMAI la nazisti ? La Stalingrad au fost facuti 110000 de prizonieri nemti si romani printre ei.Din toti aceia s-au intors in patriile lor in jur de 5000.La Katin au fost asasinati ca la abator 22000 de polonezi din elita militara, intelectuala, laica etc. de catre sovietici ! S-a facut vreun muzeu cu acest genocid ? Cind au incercat sa faca ceva cei din guvernul polonez au avut grija rusii sa-i trmita in pamint , la propriu.Marii sefi de state europeni din UE nu s-au dus la funeraliile guvernului polonez ca fumega nu stiu ce vulcan prin Islanda si nu mai puteau zbura cu avioanele lor, vezi doamne ! Nazistii in sus , nazistii in jos ok, am inteles , dar comunismul a facut peste 200 de milioane in intreaga lume , in lunga lui existenta ! Se face cumva caz de asta ? Vreun muzeu ceva pe la ONU , Moscova , Wasington DC ? NU ? Pai asta nu e ok !
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67541 : Ianuarie 28, 2020, 23:19:20 »

Vă mulțumesc frumos pt.grija dv. Domn.Iosif. Sunt mai bine ca oricînd, în ceea ce privește propriami sănătate... Mă interesez de sfinții ASCEȚI... Acești atleți ai lui Hristos. Vin vremuri grele pe pămînt, cînd hrana va fi puțină și experimentez o viață de ascet... Spre uimirea mea, corpul a întinerit, semnele bătrîneții se estompează... Postul și rugăciunea sunt singurele medicamente vindecătoare, și nici nu costă. Mă antrenez să pot duce lipsurile materiale ce vor venii...Chiar mîine împlinesc cu voia Domnului, 61 de ani... Mă antrenez în zile cu soare în parcul IOR cu doamna Pagu, campioană mondială la marș 10 000 metri... Eu îi zic Magic Mama...Doamna Pagu are peste 93 de ani... Abia mă pot ține după ea... Sper ca în primăvara ac.s-o întrec...

Doamna Merisan, va sunt dator. Trebuie sa va prezint scuze pentru ca nu v-am urat cele bune de ziua dumneavoastra. M-am luat cu treburile si... iata in ce situatie m-am plasat singur. Va urez multa sanatate si va adresez multumiri pentru exemplul pe care l-ati dat. La multi ani cu sanatate si impliniri!
A fost o vreme in care revolutionarii erau mai intelegatori, mai solidari si chiar mai demni. N-am sa uit niciodata cum ati intervenit pentru a-l salva pe ranitul Bucur Petru la începutul primului mandat de secretar de stat al domnului Fesan. Marturia binefacerii de atunci e aici, pe Portal, cine vrea sa o vada, sa acceseze Documente, Cazul Bucur Petru, sau direct www.portalulrevolutiei.ro/documente/2007/Cazul%20Bucur%20Petru.html.

Azi am scris si pe Facebook despre acest subiect, cu referire in special la cazul domnului Petru Bucur si problema dezintegrarii solidaritatii dintre noi.

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67542 : Ianuarie 28, 2020, 23:25:46 »

Criza de solidaritate intre revolutionari
O postare din Forum, pe Portalul Revolutiei Romane, mi-a reamintit anii in care revolutionarii mai ereau solidari – atat ei, cat si reprezentantii Secretariatului de stat pentru problemele revolutionarilor.
O membra a Forumului, doamna Merisan Silvia din Bucuresti, a implinit in urma cu o saptamana o frumoasa varsta si, pe langa urarile de bine, i-am multumit pentru aportul ei hotarator la salvarea unui ranit al revolutiei, Bucur Petru, tot din capitala, pe care l-a filmat si a aratat starea deplorabila in care se gasea postand inregistrarea pe YouTube, moment in care i-a venint in ajutor si dl Daniel Teodor Purec, cel care a prezentat cazul secretarului de stat de la acea vreme, Puiu Nicolae Fesan, care, la randul sau, a inteles situatia aparent fara iesire in care se gasea ranitul si, fiind un om practice, l-a angajat pe cel care i-a prezentat cazul pentru a gasi caile prin care sa-l ajute cat mai repede, dupa care sa se ocupe si de alte asemenea probleme. Asa a putut fi salvat atunci dl Bucur Petru. Din nefericire, dupa marea dezbinare survenita intre noi, asemenea fapte par improbabile in prezent. De aceea am adaugat urarilor prilejuite de aniversarea doamnei Merisan urmatorul gand:
A fost o vreme in care revolutionarii erau mai intelegatori, mai solidari si chiar mai demni. N-am sa uit niciodata cum ati intervenit pentru a-l salva pe ranitul Bucur Petru la inceputul primului mandat de secretar de stat al domnului Fesan. Marturia binefacerii de atunci e aici, pe Portal, cine vrea sa o vada, sa acceseze Documente, Cazul Bucur Petru.
Ar trebui sa fim mai atenti la starea noastra actuala.
Vedeti inregistrarea video Ranitul in Revolutie Bucur Petru
www.youtube.com/watch?v=oB2CbzNkas8

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67543 : Ianuarie 28, 2020, 23:31:32 »

E foarte trist faptul ca din 137 de interactiuni pe Facebook cu acest subiect (vedeti mai sus cifra), doar 23 de persoane au fost interesate sa vizioneze inregistrarea video (23 views • Jan 27, 2020). Deci putem constata ca tindem sa devenim total dezinteresati de soarta celor care o duc mai greu decat noi, chiar daca am fost camarazi de lupta candva.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67544 : Ianuarie 29, 2020, 08:32:50 »

Acest demers către instituțiile statului sunt din 2007... Au trecut 13 ani... Și nimeni nu a făcut nimic pt.el... Nu mai știu pe unde își duce traiul sărman...
Memorat
Pagini: 1 ... 4501 4502 [4503] 4504 4505 ... 4573
Schimbă forumul: