Main Content:

Pagini: 1 ... 4514 4515 [4516] 4517 4518 ... 4573

ANUNTURI

 • Andrei.rachita
 • Vizitator
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67725 : Martie 25, 2020, 17:29:18 »

CE SANSA   AM AVUT   ADOLESCENT  FIIND B AM TRAIT 
INTR O LUME IN CARE ;;;;TEHNOLOGIA  NU CONDUCEA LUMEA ;;
DIFERIT DE ACUM   CAND  TEHNOLOGIA CARE ESTE LA PUTERE ITI DA POSIBILITATEA
SA INTANLESTI  ;;IDIOTI  UTILI ;;; VERSUS  VLADIMIR ILICI  LENIN  ;;;
FANE RISITIPEANU    UN ;;MASCUL ;; FEROCE
JACK RYAN  [NVAL ]   AGENT  DIN UMNBRA   FISCAL  SECRET  AGRICOL VETERINAR ''
BAMBILICI ''''DAME CAFE   MOKA    SALZBURG 
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67726 : Martie 25, 2020, 23:16:32 »

Niciodata nu ne vom ierta nepasarea si nici interesele care l-au abandonat pe Goma in strainatate.
Dumnezeu sa-l ierte si pe el si pe noi. Vesnica pomenirea lui!https://brasovtv.com/index.php/eveniment/18595-fagaras-paul-goma-murit?fbclid=IwAR1tWGauNsXhUvtEl-sJgp36i_u9xvYkYS7k-gSEhn0Y-n6BnPloRLlF2hA
Miercuri, 25 martie 2020

Paul Goma A MURIT. A fost elev al unui liceu din FĂGĂRAȘ

AMELIA VULCU


Marele scriitor Paul Goma a murit! Acesta s-a stins la Paris, în spitalul La Pitié Salpêtrière. Goma avea 84 de ani.

Paul Goma s-a născut în Basarabia ca al doilea fiu al unei familii de învățători români. Odată cu cedarea Basarabiei fostei U.R.S.S., în urma Pactului Molotov-Ribbentrop, familia Goma s-a refugiat în România.

În mai 1952, elev în clasa a zecea a liceului „Gheorghe Lazăr” din Sibiu, Goma a fost reținut opt zile la Securitate și exmatriculat din toate școlile din țară, deoarece susținuse în școală cauza unor persoane arestate și anchetate sub acuzația de anticomunism. A reușit să se înscrie la liceul „Radu Negru” din Făgăraș, pe care l-a absolvit în iunie 1953.

În 1954 a susținut simultan examenele de admitere la Universitatea din București la filologie română și la Institutul de literatură și critică literară „Mihai Eminescu”. A reușit la amândouă, dar l-a ales pe ultimul. Între timp Goma devenise membru al Uniunii Tineretului Muncitor (UTM). În toamna anului 1955, a avut dispute la seminarii și cursuri cu profesorii Radu Florian, Tamara Gane, Mihai Gafița, Toma George Maiorescu, Mihail Novicov și după înfrângerea revoluției maghiare din 1956, în luna noiembrie a aceluiași an, Paul Goma și-a predat în semn de protest carnetul de membru UTM, după care a fost arestat și acuzat de „tentativă de organizare de manifestație ostilă”. În martie 1957 a fost condamnat la doi ani de închisoare, pe care i-a executat la închisorile Jilava și Gherla. Ulterior, a fost trimis cu domiciliu forțat în Bărăgan, la Lătești, azi Bordușani, din județul Ialomița, unde a rămas până în 1963.

Neputându-se reînmatricula în anul III la Institutul „Mihai Eminescu”, în vara anului 1965 a dat din nou examen de admitere la facultatea de filologie a Universității din București.

Din cauza romanului „Ostinato”, amplu cenzurat în România și publicat integral în Germania Federală, la editura Suhrkamp a fost propus în 1971 pentru excludere din PCR, în care se înscrisese în august 1968. Un an mai devreme, la Radio Europa Liberă fuseseră citite fragmente din romanul lui Goma ”Ușa (noastră cea de toate zilele)”.

În martie 1977, a publicat în revista „România literară” un scurt articol, „Pământ de flori”, în care se referă la urmările dezastruosului cutremur de pământ de la 4 martie 1977.

În ianuarie 1977, Goma a trimis o scrisoare de solidarizare cu Charta 77 a cehoslovacilor, apoi o scrisoare deschisă lui N. Ceaușescu și, pe 8 februarie, o scrisoare deschisă adresată Conferinței de la Belgrad, semnată de peste 420 de persoane. Pentru aceste trei scrisori în care se cerea guvernului României respectarea drepturilor omului și care au fost difuzate de Radio Europa Liberă și de presa occidentală a fost urmărit, arestat și maltratat de Securitate dar eliberat la intrevențiile din Occident, repertoriat de organizația neguvernamentală împotriva încălcării drepturilor omului, Amnesty International.

La 20 noiembrie 1977 lui Goma, soției și copilului, le-a fost retrasă cetățenia română și au fost expulzați din România. Ajunși la Paris, au cerut azil politic. Aici Goma și-a continuat lupta împotriva regimului comunist de la București și a lui Nicolae Ceaușescu. A sprijinit înființarea, în 1979, a Sindicatului Liber al Oamenilor Muncii din România (SLOMR), comparabil cu sindicatul polonez liber Solidarność. Ca reacție la activitatea sa anticomunistă, a fost ținta unei tentative de asasinat - unui atac cu colet-capcană - pusă la cale de regimul de la București.

Paul Goma a fost exclus în 1977 din Uniunea Scriitorilor din România.

Lupta sa împotriva comunismului a luat cu timpul un aspect din ce în ce mai naționalist și eurosceptic și în 1980 a refuzat cetățenia franceză dar, scriitorul Andrei Țurcanu a anunțat joi, 25 aprilie 2013, că Paul Goma a primit cetățenia Republicii Moldova.

A publicat la Editura de Stat pentru Literatură și Artă romanul Ostinato și a debutat la revista Luceafărul cu povestirea Când tace toba (1966). În vara anului 1967 a trimis în occident prima variantă, necenzurată, a romanului Ostinato.

În august 1968 a avut loc lansarea volumului Camera de alături. În acel an, Goma a făcut cerere de aderare la Partidul Comunist Român și-n august 1968, la Uniunea Scriitorilor a avut loc ședința de primire în Partidul Comunist Român a unor scriitori, Mariana Costescu, Aurel Dragoș Munteanu, Adrian Păunescu, Alexandru Ivasiuc și Paul Goma.

În 1969, la Uniunea Scriitorilor a fost criticat pentru publicarea romanul „Ostinato” în Occident.

În aprilie 1970, a predat romanul Ușa editurii Cartea Românească, fiind respins de Marin Preda și Mihai Gafița, după ce Alexandru Ivasiuc „decodificase” două personaje din carte ca fiind cuplul Ceaușescu. Manuscrisul romanului a fost expediat în Occident.

În octombrie 1971, a apărut în limba germană, publicat de editura vest-germană Suhrkamp, romanul Ostinato, lansat la târgul de carte de la Frankfurt. Goma a apărut la stand cu acest roman și cu titulatura de „carte interzisă în România”. Ca reacție, Dumitru Popescu a propus excluderea lui Goma din PCR, pentru că „a pus în mâna dușmanului o armă cu care să lovească în patria noastră”.  Îl anatemizează Eugen Barbu, Titus Popovici, Dinu Săraru, dar îl apără Mihail Novicov, Ion Lăncrănjan, Mihai Ungheanu și Darie Novăceanu.

În 1972, a apărut tot la Suhrkamp ediția germană a romanului Ușa, în 1974 ediția franceză la editura Gallimard. Cu aceste cărți, Paul Goma intră în circuitul european, dar și în conflict deschis cu autoritățile comuniste de la București, conflict culminat cu mișcarea „Carta 77” și soldat cu arestarea și detenția sa la penitenciarul Rahova.

După 1989 i s-au publicat și în România o parte din cărți. I-au apărut articole în revistele Vatra, Familia, Timpul, Jurnalul literar.

În 2002, Paul Goma a publicat eseul „Săptămâna roșie 28 iunie-3 iulie sau Basarabia și Evreii”, în care descrie „atrocități comise de populația neromână, în special, întreaga minoritate evreiască (variantă care a fost atenuată în edițiile ulterioare) în timpul retragerii trupelor și administrației române din Basarabia și Bucovina, ca urmare a ultimatumului sovietice din iunie 1940”. Autorul ia apărarea lui Ion Antonescu stabilind o legătură cauzală și cronologică între crimele de război comise după 22 iunie 1941 (momentul declanșării războiului împotriva URSS) de regimul antonescian împotriva evreilor și ceea ce autorul numește „răzbunarea pentru faptele reprobabile din anul precedent”.

Conform surselor parțial menționate mai jos, Săptămâna roșie nu este un studiu istoric, ci un manifest politic de reinterpretare a istoriei. Potrivit acestor critici, eseul se bazează pe surse, din care Goma alege numai citatele care îi pot susține tezele și care aruncă asupra unei întregi populații evreiești (250.000 de evrei basarabeni) responsabilitatea câtorva grupuri de militanți comuniști. Politologii și jurnaliștii care comentează Săptămâna roșie apreciază că lucrarea face uz de antisemitism și se plasează în literatura negaționistă în cadrul categoriei de scrieri care „trivializează prin comparație”. Documente cu privire la evenimentele descrise în eseu mai sunt cuprinse în arhiva armatei române și în lucrări publicate de istorici cu renume, spre exemplu Dinu C. Giurescu.

În fața acestor critici, Paul Goma a încercat să-și amelioreze lucrarea, sporind sursele și renunțând la anumite aproximații: eseul a fost revizuit de câteva ori între anii 2002 și 2005. Prima ediție tipărită a apărut la Editura Museum din Chișinău (2003), a doua la Criterion Publishing House, București (2003), iar a treia la Editura Vremea, București (2004).

Paul Goma a făcut parte pentru opt zile din Comisia Prezidențială pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România, din care a fost îndepărtat din considerentele de mai sus.

Este considerat drept negaționist al Holocaustului din România și din cauza opoziției sale față de Raportul Comisiei Wiesel.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67727 : Martie 26, 2020, 07:28:15 »


http://transilvania365.ro/armata-a-iesit-pe-strazi-video/?fbclid=IwAR17rKt1SYPCDrgVNSqyaKRsX6-JzfK2DT9cFWWHQQ31o3CQGyn86rEYodo
Miercuri, 25 martie 2020

Armata a ieșit pe străzi!Armata Română a ieșit în patrulare pe străzile din București, în contextul stării de urgență. Urmează ca militarii să fie văzuți pe străzi în toate marile orașe ale țării.

”Suntem mereu acolo unde este nevoie de noi!
Militari din mai multe structuri ale Forțelor Terestre Române au plecat în misiune. Toate măsurile sunt luate în vederea limitării răspândirii virusului. Împreună suntem mai puternici!

Începând cu ora 12.00 au intrat în vigoare restricțiile de circulație pe durata stării de urgență.
Ieșiți doar dacă aveți urgențe și nu uitați să aveți la voi documentul de identitate și adeverința sau declarația pe proprie răspundere”, au postat militarii pe pagina de facebook a MApN.

Video - www.youtube.com/watch?v=3OHxVMMqHUU
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67728 : Martie 26, 2020, 15:57:06 »


Atenție !
A aparut un nou model de declaratie pe proprie raspundere, pentru cei care au nevoie sa se deplaseze in perioada de carantina totala. Grupul de Comunicare Strategica anunta ca formularul a fost simplificat si precizeaza ca semnatura trebuie sa fie, obligatoriu, completata de mana.
"Documentul poate fi redactat/completat de pe PC/laptop in campurile predefinite, in formatul PDF, necesitand ulterior tiparirea si semnatura olografa a titularului. De asemenea, documentul poate fi tiparit si completat olograf ("de mana") in campurile predefinite, necesitand totodata semnatura olografa a titularului. Totodata, reamintim faptul ca declaratia pe proprie raspundere poate fi redactata integral olograf, cu preluarea tuturor elementelor din modelul declaratiei pe proprie raspundere pus la dispozitie", se arata in comunicat.

Vezi declaratia pe proprie raspundere

DECLARAȚIE PE PROPRIE RĂSPUNDERE Nume, prenume:     Data nașterii: Adresa locuinței:    Se  va  completa  adresa  locuinței  în  care  persoana  locuiește  în  fapt,  indiferent  dacă  este  identică sau  nu  cu  cea  menționată  în  actul  de  identitate. Locul/locurile  deplasării:   Se  vor  menționa  locurile  în  care  persoana  se  deplasează,  în  ordinea  în  care  aceasta  intenționează  să-și  desfășoare  traseul. Motivul  deplasării: 1.interes  profesional, inclusiv între  locuință/gospodărie  și  locul/locurile  de  desfășurare  a activității  profesionale  și  înapoi 2.asigurarea  de  bunuri  care  acoperă  necesitățile  de  bază  ale  persoanelor  și  animalelor  de companie/domestice 3.asistență  medicală  care  nu  poate  fi  amânată  și  nici  realizată  de  la  distanță 4.motive  justificate,  precum  îngrijirea/  însoțirea  unui  minor/copilului, asistența  persoanelor vârstnice, bolnave  sau cu  dizabilități  ori  deces  al  unui  membru de  familie 5.activitate  fizică  individuală  (cu  excluderea  oricăror  activități  sportive  de  echipă/  colective) sau pentru nevoile  animalelor  de  companie/domestice, în apropierea  locuinței 6.realizarea  de  activități  agricole-- - -  - - - -  - - -  - - -  - - -  - - - -  - - - -  - - -  - - -  - - -  - - - -  - - - -  - - -  - - -  - - -  - - - -  - - - -  - - -  7.donarea  de  sânge, la  centrele  de  transfuzie  sanguină 8.scopuri  umanitare  sau  de  voluntariat; 9.comercializarea  de  produse  agroalimentare  (în  cazul  producătorilor  agricoli) 10. asigurarea  de  bunuri  necesare  desfășurării  activității  profesionale. Se  va  bifa  doar  motivul/motivele  deplasării  dintre  cele  prevăzute  în  listă,  nefiind  permise  deplasări  realizate  invocând alte  motive  decât  cele  prevăzute  în  Ordonanța  Militară  nr.  3/2020. Data  declarației    ..................................    Semnătura    ....................................... Persoanele  care  au  împlinit  vârsta  de  65  de  ani  completează  doar  pentru  motivele  prevăzute  în  câmpurile  1-6, deplasarea  fiind  permisă  zilnic  doar  în  intervalul  orar  11.00  –  13.00.   

Vezi Adeverinta angajator

Adeverință angajator Subsemnatul (nume, prenume),...............................................................................,   în calitate de  (funcția)................................................................. în cadrul (organizația) ...................................... ...................................................................................confirm faptul că deplasarea persoanei menționată mai jos, între domiciliu și locul său de muncă, este esențială pentru activitatea organizației și nu poate fi organizată sub formă de telemuncă.    Datele persoanei care se deplasează:  Subsemnatul cunosc prevederile art. 326 din Codul Penal cu privire la falsul în declarații și art. 352 din Codul Penal cu privire la zădărnicirea combaterii bolilor.    Perioada  SEMNĂTURA  2020 pana la 2020  Se va menționa de către angajator numai perioada/intervalul de timp necesar desfășurării activității de către angajat, pentru care este justificată deplasarea (ex: perioada decretată pentru starea de urgență sau mai scurtă), aceasta fiind perioada pentru care este valabilă adeverința. 

http://m.ziare.com/stiri/live-america-devine-epicentrul-pandemiei-chinezii-sustin-ca-in-italia-a-aparut-virusul-nu-in-wuhan-1603477


Memorat

Nihil sine Deo!!
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2562
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67729 : Martie 26, 2020, 19:00:54 »
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67730 : Martie 26, 2020, 19:35:51 »


Model de declarație.
Memorat

Nihil sine Deo!!
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67731 : Martie 26, 2020, 21:52:40 »

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67732 : Martie 26, 2020, 22:04:30 »

In sfarsit, astazi si-a dat demisia uzurpatorul sistemului de sanitate din Romania! Ar fi fost mai bine sa plece din ianuarie, de cand i-a fost solicitata.
www.mediafax.ro/politic/news-alert-victor-costache-ministrul-sanatatii-si-a-dat-demisia-19020885?fbclid=IwAR0n7pW0ADn2asQy2X59z0DjFI2y7Otr1g4kQunb3bMkPfq-oe58cWiuSiI

Joi, 26 martie 2020

Victor Costache, ministrul Sănătății, și-a dat DEMISI / Secretarul de stat Nelu Tătaru preia portofoliul
Din nefericire, a fost nevoie de o pandemie, declarata ca atare de OMS, ca sa scapam de omul firmelor straine din sistemul nostru.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67733 : Martie 27, 2020, 07:26:32 »

La noi, totate partidele guverneaza prin faradelege (vezi si OUG 95/2014).

www.zi-de-zi.ro/2020/03/26/exclusiv-legalitatea-ordonantelor-militare-covid-19-desfiintata-de-un-reputat-profesor-de-drept-din-targu-mures/?fbclid=IwAR0K6bEzu6v3_TAQ86xsSZ52xyoAHG1HQ0WYr7PFp7C0dnoj-6luiJ5bt8s
Joi, 26 martie 2020

EXCLUSIV! Legalitatea Ordonanțelor Militare Covid-19 desființată de un reputat profesor de Drept din Târgu-Mureș!


Conf. univ. dr. Nicolae Ploeșteanu, membru al colectivului Departamentului E2 – Drept și Administrație Publică din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) ”George Emil Palade” din Târgu-Mureș a demarat miercuri, 25 martie, pe pagina sa de Facebook, un ciclu de postări sub egida ”Lecții de cultură juridică în ceea ce privește Starea de Urgență”.

În cadrul episodului de joi, 26 martie, intitulat ”Noțiuni și opțiuni. Ce este o Ordonanță Militară? Sau ai Constituție sau nu?”, conf. univ. dr. Nicolae Ploeșteanu demonstrează cu argumente de ordin juridic că, cităm, ”Ministerul Afacerilor Interne, care adoptă Ordonanțe Militare, nu acționează legal.”


« Ultima modificare: Martie 27, 2020, 22:52:06 de către razvan »
Memorat
 • Martinel
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1123
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67734 : Martie 27, 2020, 12:16:10 »

bai,fratilor,noi am fost la revolutie,jigodiile de  intelectulai stateau ca sobolanii.sa duca in plm de jigodii.


Memorat
 • Martinel
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1123
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67735 : Martie 27, 2020, 12:22:09 »

intelectualii sa se abtina.eu zic sa o suga.inca mai putem.
Memorat
 • Martinel
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1123
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67736 : Martie 27, 2020, 12:35:04 »

eu sint Fesan,si pro Iliescu.bagati-va minti-le in cap.
Memorat
 • Martinel
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1123
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67737 : Martie 27, 2020, 12:58:31 »

ma rog a Dumnezu sa il tina pe iliescu in viata!el e tatucu,tineti munte.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67738 : Martie 27, 2020, 17:35:29 »

Puteti fi pro ce si cine doriti, dar ar fi bine sa va exprimati mai decent. Bine?
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67739 : Martie 27, 2020, 17:51:38 »

Astazi aniversam Unirea Basarabiei cu Romania - cei care nu sunt totlmente speriati de virusul pandemic, sau isi gasesc o scuza in existenta lui.
Urmariti sesiunea video initiata de ”Basarabia e România”:
MAREA ADUNARE ONLINE IN DIRECT LA 10TV - www.facebook.com/watchparty/265266701165124.https://infoprut.ro/60180-george-simion-romania-de-la-nistru-pana-la-tisa-este-unul-din-dezideratele-vietii-mele.html?fbclid=IwAR0nw6ZHTmBBy_BvGrzRRbHKoB31HmAuUWsPgDEABKuCnffKIuf8REDCSw8
Joi, 26 martie 2020

George Simion:  România, de la Nistru până la Tisa.  Este unul din dezideratele vieții mele
by Natalia Zgherea


Cea mai mare manifestație online va avea loc mâine, 27 martie, de Ziua Unirii Basarabiei cu Țara. Platforma Unionistă Acțiunea 2012, în colaborare cu 10TV, vor transmite LIVE mesajele de unitate și solidaritate venite din partea românilor din toate colțurile lumii.

„Mâine o să începem o emisiune-maraton, împreună cu 10TV la Chișinău. O să facem cea mai mare manifestație, dar online, pentru că este 27 martie, Ziua Unirii Basarabiei cu Țara”, a spus George Simion în cadrul emisiunii sale de la 10TV.

Acesta i-a invitat pe toți românii care simt și trăiesc românește să facă o filmare și să o trimită organizatorilor, sau lui, pe numărul său de whatsapp.

„Trebuie, chiar stând în case, să arătăm că România este de la Nistru până la Tisa. Este unul din dezideratele vieții mele. Vă invit pe toți să faceți o filmare cu telefonul mobil, să vă filmați cum transmiteți un mesaj de 1-2 minute în care urați Basarabiei, României sau României Mari un mesaj. Ni le transmiteți, puteți să mi le transmiteți și mie pe numărul de whatsapp”, a mai menționat Simion, copreședintele Alianței pentru Unirea Românilor.

În încheiere, George Simion a precizat că „mâine ne vedem de la ora 16,00, și vorbim doar despre Unire, nu mai vorbim despre lucruri rele, pentru că adunându-ne, unindu-ne, o să ridicăm Țara asta. Așa să ne ajute Dumnezeu”.
Memorat
Pagini: 1 ... 4514 4515 [4516] 4517 4518 ... 4573
Schimbă forumul: