Main Content:

Pagini: 1 ... 4522 4523 [4524] 4525 4526 ... 4573

ANUNTURI

Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67845 : Mai 14, 2020, 23:19:44 »


www.agerpres.ro/documentare/2020/05/14/ziua-nationala-de-cinstire-a-martirilor-din-temnitele-comuniste--504348
Vineri, 14 mai 2020

Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comunisteZiua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste este marcată la 14 mai, în amintirea nopţii de 14 spre 15 mai 1948, când au fost arestaţi numeroşi tineri, intelectuali, români care s-au opus regimului comunist.

Această zi a fost instituită prin Legea nr. 127/2017, care prevede că sărbătorirea anuală a zilei de 14 mai poate fi marcată de autorităţile centrale şi locale, precum şi de instituţiile publice de cultură din ţară, prin organizarea de comemorări oficiale, depuneri de coroane şi alte manifestări menite să cinstească memoria acestor martiri, în limita alocaţiilor bugetare aprobate. Totodată, instituţiile de presă ale statului vor transmite emisiuni şi materiale informative dedicate acestei zile.

Iniţiativa decretării unei astfel de zile a aparţinut unui grup de 34 de parlamentari de la PNL, PSD, UNPR, minorităţi şi neafiliaţi. În expunerea de motive, postată pe site-ul www.cdep.ro, aceştia au argumentat că, la data de 14 mai 1948, "au fost arestaţi de către regimul comunist marea majoritate a tinerilor, a intelectualilor, a multor români, care, prin exemplul de neascultare şi reală libertate exprimată în faţa regimului dictatorial ateu, au pătimit asemenea primilor creştini. (...) În acea noapte de 14 spre 15 mai 1948 au fost arestaţi peste 10.000 de tineri, anchetaţi, ulterior condamnaţi şi repartizaţi în puşcăriile unde urma să execute fiecare condamnarea." Printre cei care au pătimit în temniţe se numără nume mari, ca cel al părintelui Nicolae Steinhardt, al pastorului Richard Wurmbrand, al episcopului greco-catolic Iuliu Hosu, al părintelui greco-catolic Tertulian Langa, al politicianului Iuliu Maniu, al poetului Radu Gyr şi al soţiei sale sau al lui Mircea Vulcănescu şi Aurelian Bentoiu.

Propunerea legislativă a fost depusă în Parlament la 16 martie 2016, adoptată de Senat, ca primă cameră sesizată, la 1 noiembrie 2016, şi de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, la 16 mai 2017. Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, la 30 mai 2017, decretul de promulgare a Legii pentru instituirea Zilei naţionale de cinstire a martirilor din temniţele comuniste în data de 14 mai. Legea 127/2017 a fost publicată în Monitorul Oficial din 31 mai 2017.

Printre cele mai cunoscute închisori comuniste în care şi-au executat condamnările sau în care şi-au pierdut viaţa numeroşi deţinuţi politici se numără cele de la Piteşti, Gherla, Aiud, Târgu Ocna, Sighet, Râmnicu Sărat, Arad, Jilava sau Văcăreşti. Referitor la închisoarea de la Sighet, aceasta este acum un cunoscut memorial al victimelor comunismului.

Memorialul Victimelor Comunismului şi al Rezistenţei de la Sighet a fost iniţiat în 1992 de către poeta Ana Blandiana, preşedintele de atunci al Alianţei Civice, şi realizat în următorul deceniu împreună cu soţul său, scriitorul Romulus Rusan, şi cu o prestigioasă echipă de istorici, arhitecţi, constructori şi designeri, se arată pe site-ul oficial al memorialului, http://www.memorialsighet.ro/. Situat în extremitatea nordică a României, dar în centrul Europei de Est, Memorialul are ca scop reconstituirea şi păstrarea memoriei unor popoare, în particular a celui român, ''cărora timp de jumătate de secol li s-a indus în conştiinţă o istorie falsă''. În 1998, Consiliul Europei a declarat Memorialul de la Sighet printre principalele locuri de păstrare a memoriei continentului, alături de Memorialul de la Auschwitz şi Memorialul Păcii din Normandia. AGERPRES/(Documentare-Andreea Onogea, editor: Ionela Gavril, editor online: Andreea Preda)
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67846 : Mai 14, 2020, 23:39:07 »
Fundatia "Ion Gavrila Ogoranu" · 12 ore ·
www.facebook.com/Ogoranu/posts/2945038648875498?__tn__=K-R
Vineri, 14 mai 2020
14 mai – Ziua națională de cinstire a martirilor din temnițele comuniste. În 1948, debuta cel mai mare val de arestări politice din România.

Prin Legea 127 / 2017, 14 mai a devenit Ziua naţională de cinstire a martirilor din temniţele comuniste. Potrivit legii, sărbătorirea anuală a zilei de 14 mai poate fi marcată de autorităţile centrale şi locale, precum şi de instituţiile publice de cultură din ţară, prin organizarea de comemorări oficiale, depuneri de coroane şi alte manifestări menite să cinstească memoria acestor martiri, în limita alocaţiilor bugetare aprobate. Totodată, în această zi, Societatea Română de Televiziune, Societatea Română de Radiodifuziune şi Agenţia Naţională de Presă AGERPRES vor difuza, cu prioritate, emisiuni şi materiale informative despre evenimentele petrecute în perioada prigoanei comuniste în ziua de 14 mai 1948.
Propunerea legislativă a fost iniţiată în 2016 de deputatul PNL Daniel Gheorghe, căruia i s-au alăturat alți 33 de parlamentari de la PNL, PSD, UNPR, minorităţi şi neafiliaţi, fiind adoptată de Camera Deputaţilor la 16 mai 2017 și promulgată de Președintele Iohannis la 30 mai 2017.
În expunerea de motive, iniţiatorii au amintit că la data 14 mai 1948, „au fost arestaţi de către regimul comunist marea majoritate a tinerilor, a intelectualilor, a multor români, care, prin exemplul de neascultare şi reală libertate exprimată în faţa regimului dictatorial ateu, au pătimit asemenea primilor creştini. (…) În acea noapte de 14 spre 15 mai 1948 au fost arestaţi peste 10.000 de tineri, anchetaţi, ulterior condamnaţi şi repartizaţi în puşcăriile unde urma să execute fiecare condamnarea.” Printre cei care au pătimit în temniţe se numără nume mari, ca cel al părintelui Nicolae Steinhardt, al pastorului Richard Wurmbrand, al episcopului greco-catolic Iuliu Hosu, al părintelui greco-catolic Tertulian Langa, al politicianului Iuliu Maniu, al poetului Radu Gyr şi al soţiei sale sau al lui Mircea Vulcănescu şi Aurelian Bentoiu.
În ultimii doi ani, la inițiativa Fundației Ion Gavrilă Ogoranu și cu participarea mai multor organizații civice, ziua de 14 mai a fost comemorată în stradă, prin organizarea unor manifestări în Piața Revoluției, în fața sediului Ministerului de Interne, loc de detenție și tortură a mii de rezistenți anticomuniști, manifestări încheiate cu un marș cu torțe pe Calea Victoriei și Bulevardul Elisabeta, până la biserica Sf Ilie Gorgani.Noaptea de 14/15 mai 1948.

Toate facultățile din România se aflau sub stare de asediu. Dispozitive impresionante ale Ministerului de Interne și Siguranței înconjurau facultățile și căminele studențești, blocând căile de acces, în timp ce agenții, însoțiți de studenți comuniști, arestau – conform unor liste – mii de tineri. În același, timp, în toată țara, echipe ale Siguranței descindeau la locuințele altor mii de români. Pregătită din timp de la Moscova, după un plan de exterminare pe mai multe etape a elitelor ţării, operațiunea începută în acea noapte și continuată timp de săptămâni, chiar luni de zile, viza pe militanții Mișcării Legionare implicați în activități clandestine ale Rezistenței anticomuniste, inclusiv constituirea unor depozite de armament în munți, dar și activități cu caracter informativ împotriva armatei sovietice și puterii comuniste, desfășurate în conexiune cu serviciile secrete americane.
În acea noapte, au fost arestaţi, în întreaga ţară, mii de tineri. Unii cercetători avansează cifra de peste 15000, iar cei mai sceptici doar pe aceea de 7000. Oricum, cei mai mulți aveau să iasă pe porţile închisorilor îmbătrâniţi, cu vieţile distruse şi idealurile îngropate, abia în anul 1964. Dar o mare parte au rămas acolo, în uriaşa hecatombă, neştiuţi, fără cruci şi fără candele, în gropile din preajma închisorilor şi lagărelor comuniste.„Nu victime, ci luptători”

Cei mai mulţi dintre foştii deţinuţi politici au atras atenţia asupra acestui aspect: „Noi nu ne considerăm victime ale comunismului. Nu! Noi am fost luptători! Şi, fiind învinşi de un duşman a cărui forţă am subestimat-o, am suportat supliciile destinate prizonierilor săi. Dar eram conştienţi, ne asumasem şi această variantă…” Nu am văzut la aceşti oameni tânguiri, nici plăcerea de a li se plânge de milă.
Unii analişti ai acelor evenimente au afirmat că tinerii scăpaţi de valul de arestări din acea noapte ar fi îngroşat rândurile grupărilor de rezistenţă armată din Carpaţi siliţi de situaţia fără ieşire a vieţii în ilegalitate. Un fel de singură opţiune, preferabilă schingiuirilor şi morţii lente în mediul imund al închisorilor.
Nimic mai fals! Nu negăm că au existat şi cazuri în care decizia plecării în munţi a fost luată sub imperiul tăvălugului de la 15 mai 1948. Realitatea este însă că majoritatea celor vizaţi de uriaşa razie făceau deja parte din organizaţii de rezistenţă, pregătite pentru lupta armată.
Ion Gavrilă Ogoranu relatează în cartea sa că în toate centrele studenţeşti, mii de studenţi aşteptau un semnal pentru a se urca în munţi şi a pune mâna pe armele din depozite. Nerăbdători, ei au fost permanent temporizaţi de conducerea politică a Rezistenţei. Se aştepta declanşarea unei conflagraţii ce părea iminentă, între Occident şi Uniunea Sovietică. Acela era momentul în care gherilelele din Carpaţi aveau să acționeze, lovind pe sovietici din spatele frontului.
Dar intervenţia occidentală s-a dovedit o iluzie amarnic plătită de zeci de mii de oameni. „Să ardem ca o flacără, măcar, dacă nu putem învinge!”, ceruseră de atîtea ori tinerii anticomunişti. „Să nu murim cu o clipă înainte de a fi nevoie de noi”, era răspunsul celor mai în vârstă. Calculul politic s-a dovedit greşit. La 15 mai 1948, peste 90% din aceşti tineri au fost capturaţi de forţele represiunii comuniste, în munți ajungând doar rămășițe puțin semnificative numeric.Noaptea Sfântului Bartolomeu în variantă comunistă

Astăzi se ştie cu certitudine că toţi comandanţii unităţilor Siguranţei se aflau în posesia unui plic sigilat, având consemnul de a-l deschide atunci când vor primi un anumit indicativ. Erau listele cu domiciliile tuturor celor aflaţi în evidenţele poliţiei politice ca fiind implicaţi în activităţi de rezistenţă.
Arhivele Securităţii certifică faptul că operaţiunea fusese organizată cu luni de zile înainte.
Nistor Chioreanu îşi aminteşte în memoriile sale impresia teribilă pe care le-a creat-o minuţiozitatea cu care fuseseră puse la punct arestările, faptul că fuseseră cunoscute toate gazdele, chiar şi cele ocazionale, fapt ce făcuse ca puţini din cei vizaţi să scape nearestaţi.
În baza Ordinului nr. 5 al lui Teohari Georgescu din 13 mai 1948, în noaptea de 14 spre 15 mai 1948, la aceeaşi oră, acţiunea se declanşează concomitent în toate oraşele ţării.
Traian Popescu-Macă îşi amintea despre acea noapte: „s-au alcătuit echipe speciale formate din trei persoane. Şeful echipei era de regulă agent al Siguranţei Statului, organism încă în funcţiune. El a primit un plic închis conţinând adresele celor care urmau să fie arestaţi, dar nu avea voie să-l deschidă înainte de plecare”.
Factorul surpriză a făcut ca legionarii să nu aibă timp să se ascundă la rude sau prieteni.
Părintele Gheorghe Calciu, pe atunci student la Medicină, nota în nişte însemnări confiscate ulterior de Securitate: „Arestările au început în ziua de 15 mai. Era o acţiune masivă, spectaculoasă, desfăşurată pe întreaga ţară şi după un plan minuţios stabilit. Teohari Georgescu, ministrul de Interne şi Ana Pauker şi-au calculat lovitura cu sânge rece. Securitatea întocmise vreme de peste trei ani dosarele tuturor grupărilor care proliferau în ţară şi al tuturor indivizilor periculoşi […] Comuniştii, care fuseseră o simplă fracţiune a Internaţionalei comuniste, suplineau lipsa totală de popularitate prin forţă şi violenţă. Nici nu exista altă cale […]. Teohari Georgescu şi consilierii lui s-au servit de vechea poliţie, care deţinea şi informaţiile despre Mişcarea Legionară, dar şi unele date compromiţătoare despre membrii Partidului Comunist, date care puteau fi folosite la nevoie împotriva oricui”.
A doua zi, intrările tuturor facultăţilor erau înconjurate de efective mari de agenţi şi militari, care legitimau şi arestau pe cei căutaţi, pe baza unor liste.
În toate facultăţile s-au distins cu acest prilej studenţi care s-au făcut unelte ale comuniştilor, conducând, cu lista în mână prin camerele căminelor , pe agenţii siguranţei şi indicând acestora care sunt studenţii vizaţi. Turnătorii au făcut, fără excepţie, carieră în anii care au urmat. Din rândurile lor s-au ridicat profesorii universitari, cercetătorii, academicienii, care au spălat creierele a generaţii de tineri şi au murdărit prin laşitatea lor prestigiul instituţiilor de cultură ale României.Colaborări cu serviciile secrete americane

Este bine de ştiut că arestările din 14-15 mai 1948 au survenit abia după ce comuniştii lichidaseră cele 2 partide istorice – PNŢ şi PNL. Acestea fuseseră decapitate succesiv, în 1947, după ce cu un an înainte comuniştii câştigaseră alegerile prin cea mai mare fraudă electorală din istoria României, desfăşurată sub protecţia trupelor de ocupaţie sovietice.
În primăvara lui 1945, Ministerul de Interne preluat de comunistul Teohari Georgescu (Burah Tescovici) şi subordonat integral Moscovei prin cadre NKVD precum Nicolschi (Boris Grunberg) şi Gheorghe Pintilie (Pantiuşa Bodnarenko), procedase la capturarea lui Nicolae Petraşcu şi a colaboratorilor săi apropiaţi. Petraşcu fusese trimis în ţară de Horia Sima şi investit ca lider al legionarilor din România. Sute de legionari refugiaţi în munţi după ocuparea ţării de către sovietici se aflau la limita supravieţurii, iar alte mii fuseseră adunaţi în lagăre de triere. Cu toate acestea, comuniştii se temeau de ei. Eficiența lor organizatorică și experiența activității clandestine, precum și doctrina total anticomunistă, făceau din ei cei mai redutabili duşmani ai URSS. Aflați în perioada de consolidare a puterii, comuniștii nu doreau o confruntare cu Garda de Fier.
Presat de perspectiva deportării legionarilor în Siberia, vehiculată de anumite cercuri comuniste, dar şi de situaţia fără ieşire a miilor de oameni aflaţi în clandestinitate, el însuși captiv, Petraşcu avea să accepte un pact de neagresiune cu Ministerul de Interne, emiţând o circulară prin care cerea legionarilor să nu se implice în lupta politică, obținând în schimb eliberarea deținuților politici și revenirea fugarilor la casele lor.
Dar contactele stabilite în occident de Horia Sima cu autorităţile franco-anglo-americane, imediat după capitularea Germaniei, au impus necesitatea reluării activităţii legionarilor din ţară în 1947 şi implicarea lor în acţiuni îndreptate împotriva guvernării comuniste. Cadre ale mișcării au constituit un adevărat serviciu de informații la nivelul întregii ţări, care transmitea, prin curieri ce tranzitau clandestin frontierele, informații strategice despre pozițiile sovietice.
Din informaţii provenind atât de la informatori locali, cât şi de la cârtiţele KGB infiltrate în serviciile secrete americane (reţeaua Kim Philby), regimul de la Bucureşti a fost avizat asupra acestor operaţiuni. Acesta a fost principalul pretext al lui Teohari Georgescu în ruperea pactului de neagresiune din 1945 şi pregătirea operaţiunilor din 15 mai 1948.16 ani de chinuri

Cei arestaţi au fost supuşi unor metode de tortură îngrozitoare, pentru a divulga informaţiile pe care Ministerul de Interne nu le cunoştea încă. Mulţi au murit în anchetă în săptămânile care au urmat. Amintim printre aceştia pe: Constantin Buliman strivit la închisoarea Suceava, Ion Crişan la Siguranţa din Cluj, Ecaterina Gâţă torturată, violată şi aruncată pe fereastra Ministerului de Interne, la Bucureşti.
Arestările au continuat luni la rând, zi de zi şi noapte de noapte. Erau căutaţi pe de o parte cei scăpaţi pe 15 mai, iar pe de altă parte alte mii de români – gazde, sprijinitori, simpatizanţi ai celor din rezistenţă, divulgaţi în urma inimaginabilelor torturi de la cei deja arestaţi.
Un şir interminabil de procese aveau să umple paginile ziarelor comuniste. Presa relata judecarea şi condamnarea tot mai multe loturi, în special de studenţi, descriind pe larg planurile prin care aceştia îşi propuseseră să contracareze bolşevizarea ţării.
Pentru cei arestaţi în acele zile, au urmat ani lungi de chinuri în universul concentraţionar comunist. Supuşi la un regim de exterminare, iar în anumite perioade la procese de reeducare care vizau anihilarea psihică ori compromiterea lor, cei mai mulţi au avut o atitudine demnă, suportând privaţiunile şi umilinţele, mărturisind valorile creştine şi naţionale, dovedind o etică superioară prin atitudinea faţă de semenii lor căzuţi în nenorocire, în acele condiţii în care teroarea îl transformă pe om în fiară.
Unii dintre ei s-au distins ca adevăraţi sfinţi ai închisorilor, rămânând în memoria camarazilor lor prin dragostea şi resemnarea luminoasă cu care în care au înţeles să-şi sfârşească zilele, fiind cinstiţi de milioane de credincioşi din întreaga ţară dar şi pe alte meleaguri ale lumii.
O mare parte a celor intraţi în 1948 în închisori, au fost eliberaţi abia în 1964, prin câteva decrete date ca urmare a presiunilor lumii occidentale asupra regimului comunist. Ieşiţi cărunţi din închisori într-o societate care nu-i voia, izolaţi şi discriminaţi permanent, aceşti strigoi ai lumii vechi scăpaţi în iadul noii orânduiri socialiste au găsit puterea de a-şi întemeia familii, de a-şi termina studiile şi a se dărui fiecare profesiei alese.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67847 : Mai 15, 2020, 02:14:45 »

Puteti viziona pe www protestul de azi al bulgarilor contra masurilor guv lor:
https://www.facebook.com/groups/205718899869868/wp/766841370516012
(e link de Facebook).
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67848 : Mai 15, 2020, 02:20:19 »

Cine m tine minte? V-am spus din timp ca guv piratului va fi pus pe Fuga de oameni.
Acum va spun acelasi lucru despre guv lui Hantzi. Se apropie momentul. O va tuli nemteste.


Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67849 : Mai 15, 2020, 10:38:27 »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67850 : Mai 15, 2020, 17:14:29 »Puteti urmari live protestul in desfasurare in fata sediului Guvernului Romaniei, in Piata Victoriei:
www.facebook.com/angela.negrota/videos/269663141103165/?notif_id=1589552013316142&notif_t=live_video
« Ultima modificare: Mai 16, 2020, 11:41:16 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67851 : Mai 16, 2020, 06:12:44 »

Un documentar cu imagini cutremurătoare de arhivă despre „eliberarea”
sovietică la 75 de ani de la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.


Asa-zisa ELIBERARE
www.youtube.com/watch?v=V-02qJtj8Mg
Timbru postal dedicat aniversarii a 70 de ani de la
primului val de deportari din Basarabia din 1941.
« Ultima modificare: Mai 16, 2020, 06:30:37 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67852 : Mai 16, 2020, 13:29:44 »Plastique Fantastique makes iSphere mask informed by 1950s sci-fi comics
www.youtube.com/watch?time_continue=98&v=dQTuu5zuo1g&feature=emb_logo
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67853 : Mai 16, 2020, 16:30:37 »Live de la protestul din Piata Victoriei din Bucuresti - Iosefina Pascal este în direct acum:
www.facebook.com/iosefina.pascal.77/videos/568310150759722/?notif_id=1589638996018459&notif_t=live_video

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67854 : Mai 19, 2020, 16:58:57 »

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67855 : Mai 19, 2020, 18:17:24 »

Aceasta este ziua unei frumoase si discrete surprize! Ceva profund si delicat prin manifestarea in plan secund.
Atat pentru mine, cat si pentru cei care vor urmarii inregistrarea unei emisiuni a Trinitas Tv pe care v-o ofer.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67856 : Mai 19, 2020, 18:19:47 »

Întoarcerea la rădăcini. Bogăția spirituală, cheia spre o viață liniștită (06 10 2018)
www.youtube.com/watch?v=auSQbUuMyoI


Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67857 : Mai 20, 2020, 20:57:44 »

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67858 : Mai 22, 2020, 00:04:09 »

Inca mai caut sa-i inteleg pe romanii care pling la mormint strain.N-am vazut vreo rezolutie ONU sa condamne cu atita fervoare  crimele comunismului si sa impuna lumii intregi sa faca acest lucru.N-am vazut presa si mass-media in general sa aloce atita spatiu ,intins pe mai multe zile , an de an sa arate ororile din lagarele de prizonieri din URSS , din Marea Britanie , din SUA  .Ok inteleg asta sa nu uitam crimele si ororile nazismului si celui de al doilea razboi mondial dar e normal s-o facem atit de unilateral si sa ne referim NUMAI la nazisti ? La Stalingrad au fost facuti 110000 de prizonieri nemti si romani printre ei.Din toti aceia s-au intors in patriile lor in jur de 5000.La Katin au fost asasinati ca la abator 22000 de polonezi din elita militara, intelectuala, laica etc. de catre sovietici ! S-a facut vreun muzeu cu acest genocid ? Cind au incercat sa faca ceva cei din guvernul polonez au avut grija rusii sa-i trmita in pamint , la propriu.Marii sefi de state europeni din UE nu s-au dus la funeraliile guvernului polonez ca fumega nu stiu ce vulcan prin Islanda si nu mai puteau zbura cu avioanele lor, vezi doamne ! Nazistii in sus , nazistii in jos ok, am inteles , dar comunismul a facut peste 200 de milioane in intreaga lume , in lunga lui existenta ! Se face cumva caz de asta ? Vreun muzeu ceva pe la ONU , Moscova , Wasington DC ? NU ? Pai asta nu e ok !
La Multi Ani !   P.s. Comentam maine minciunile-ti scrise ... acu' te las ...  Kiss Kiss Kiss
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67859 : Mai 22, 2020, 18:25:45 »

Datele seci, reale ale acestui inceput de an indica o alunecare a omenirii spre un nou totalitarism. De aceasta data este unul prefigurat printr-o manipulare noua - aparenta grija pentru sanatatea publica si a cetatenilor lumii. Am postat o secventa dintr-o emisiune de stiri a unei telviziuni, inregistrata de Iulian Capsalii si textul sau, scurt, dar clar si obiectiv. Urmeaza sa revin asupra acestei probleme deosebit de periculoase zilele urmatoare.Dictatura medicala  -  www.youtube.com/watch?v=K-vMuN1uWNI.

Memorat
Pagini: 1 ... 4522 4523 [4524] 4525 4526 ... 4573
Schimbă forumul: