Main Content:

Pagini: 1 ... 4523 4524 [4525] 4526 4527 ... 4573

ANUNTURI

Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67860 : Mai 24, 2020, 15:11:38 »

EPISCOPIA SLATINEI ŞI ROMANAŢILOR
www.episcopiaslatinei.ro/2020/05/18/ce-am-invatat-in-izolareCe  am  învățat  în  izolare?    † SEBASTIAN al Slatinei și Romanaților

Ce am învățat în izolarea de Coronavirus?

Am învățat că omul, oricât de mult ar „evolua”, sau poate tocmai din… „cauza” asta, nu va înceta niciodată să urzească noi și alte forme de moarte, reinventând-o, adică.

Am învățat că oamenii ar putea crea viruși pe care apoi să-i scape de sub control sau, poate, să-i controleze prea… RĂU! Iar virușii pot fi și ei ucigași, la fel ca oamenii.

Am învățat că ceea ce nu s-a reușit prin gripa aviară, prin boala vacii nebune, sau prin gripa porcină, se va reuși, probabil, prin „gripa” Coronavirus; sau nu?!…

Am învățat că Dumnezeu, oricât de bun ar fi El, Se poate supăra uneori atât de rău pe noi, încât să ne lase la mintea și la voia noastră.

Am învățat că, în timpul stării de urgență, conducătorii lumii – oricine ar fi ei – se pot proclama dumnezei, în timp ce Dumnezeu poate fi suspendat „din funcție”; dar, oare, numai în timpul stării de urgență?!…

Am învățat că, în astfel de vremuri, statul își poate aroga dreptul de a te proteja până și de tine însuți, dar te poate și persecuta tocmai sub pretextul că te protejează. Că îți poate face bine sancționându-te, dar îți poate face și rău, protejându-te.

Am învățat că se poate face „arest la domiciliu” chiar și nevinovat;

Am învățat că noile antene 5G, deși tot mai multe în perioada asta − unele chiar „crescând în chipul arborilor” − au fost proclamate subiecte tabu pentru media.

Am învățat să ascultăm de autorități mai mult decât de Dumnezeu. Să ne temem mai tare de legile oamenilor decât de Legea Domnului, deși riscul încălcării acesteia din urmă este incomparabil mai mare.

Am învățat că, în afara dictaturilor regale, comuniste, militare etc., pot exista și dictaturi… medicale! Astfel, în timpul pandemiei de Coronavirus toate celelalte boli pot dispărea ca prin minune, pentru a se muri sub un singur diagnostic – cel de Covid-19.

Am învățat că oamenii se pot izola unii de alții și din dragoste, pentru că în astfel de crize până și dragostea poate ucide. Că o îmbrățișare – fie ea și plină de iubire − poate infecta, în timp ce distanțarea – eventual „totală” dacă s-ar putea – poate proteja.

Am învățat că până și primăvara poate veni degeaba, pentru că nu se mai bucură nimeni de ea. Că viața poate deveni un calvar, în timp ce moartea ar putea părea un dar în comparație cu ceea ce ne-ar mai putea rezerva viitorul…

Am învățat că omul − regele creației − poate deveni mai fragil până și decât gingașii trandafiri sau decât firavii fluturi care s-au bucurat de aer curat și libertate în toată perioada aceasta.

Am învățat că, în condiții de molimă, trupul trebuie hrănit, dar sufletul nu. Ca atare magazinele au rămas deschise, dar bisericile închise; aceasta pentru că în societatea contemporană trupul a ajuns mai flămând decât sufletul, care se poate hrăni și on-line – nu-i așa? – sau, poate, chiar deloc!…

Am învățat că rugăciunea poate fi interzisă și din motive de… igienă; că evitarea bisericii în astfel de vremuri este o virtute, în timp ce frecventarea ei o… infracțiune!

Am învățat că Sfânta Împărtășanie − Pâinea vieții și, de fapt, Dumnezeu Însuși – poate constitui pentru unii focar de infecție, în timp ce pentru noi rămâne „VACCINUL” care nu mai are nevoie să fie inventat. Dar nici „reinventat”!

Am învățat că izolarea poate deveni rugăciune, iar rugăciunea poate deveni izolare cu Dumnezeu.

Am învățat că trebuie să ne prețuim cum se cuvine viața, libertatea și, mai ales demnitatea, pentru că nu se știe cât și dacă ne vom mai putea bucura prea mult timp de ele!…

Am învățat că sfârșitul lumii nu va fi decizia Domnului, ci „isprava”… OMULUI.

PS. Știți ce mi-e teamă, că va trebui să mai învățăm, cu toții, în curând, despre noul Coronavirus? Că el nu va mai muri niciodată!… Prea pare profitabilă existența lui pentru păpușarii lumii, ca să-l mai declare vreodată mort! Cred că au prins gustul conducerii lumii cu noi în case… Și atunci: Pa, libertate și democrație!…
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67861 : Mai 24, 2020, 18:49:06 »

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67862 : Mai 25, 2020, 08:22:03 »

Data până la care rămân valabile ACTELE de IDENTITATE expirateActele de identitate ale cetățenilor români a căror termen de valabilitate a expirat cu cel mult 15 zile înainte de instituirea stării de urgență, potrivit Decretului Președintelui României nr. 195/16.03.2020, rămân valabile pentru o perioadă de 90 zile de la încetarea stării de urgență.

Astfel, având în vedere faptul că starea de urgență s-a instituit în data de 16.03.2020 și a încetat pe data de 14.05.2020, actele de identitate a căror termen de valabilitate a expirat începând cu data de 01.03.2020, rămân valabile până pe data de 12.08.2020.

Actele de identitate care au expirat în această perioadă sunt valabile doar pe teritoriul României și nu pot fi folosite pentru  deplasări în străinătate.
« Ultima modificare: Mai 26, 2020, 01:44:37 de către razvan »
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67863 : Mai 25, 2020, 12:54:32 »

Mă mir că nu găsesc discuții în jurul unei atitudini a Președintelui Comisiei Parlamentare a Revoluționarilor din Decembrie 1989, domnul Cristian George Sefer, asumată împreună cu majoritatea membrilor comisiei. Voi știați de avizul dat Președintelui Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunități și validări, senatorul Șerban Nicolae privitor la proiectul de Lege pentru aprobarea OUG privind desfiițarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989?
http://www.cdep.ro/comisii/revolutionari/pdf/2020/rd_0514.pdf?fbclid=IwAR398DL96BYTdJYRjmE12wWNRcnkphHj7yjiVMO3Dk5AFFsKQWXTGM16dVk

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67864 : Mai 25, 2020, 19:42:05 »

O reactie fireasca de peste Prut fata de anormalitatea unor tafne oficiale de acolo.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67865 : Mai 26, 2020, 01:49:49 »

Ceva global se intampla - www.youtube.com/watch?v=iO6FKtxTVAs.
A devenit clar pentru toata lumea ca ceva global se intampla, o insiruire de evenimente, fapte si decizii ce nu pot fi ignorate.

Memorat
 • Viasat
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 678
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67866 : Mai 27, 2020, 09:36:51 »

Este bine că ați adus în atenția membrilor forumului acest tip de informații. Mulți vor înțelege ce se întâmplă în jurul lor.

Fereastra Overton, tehnologia de manipulare   in 5 mai 2018
https://decenei.com/2018/05/05/fereastra-overton-tehnologia-de-manipulareFereastra Overton este tehnologia folosită pentru a face lumea să se obișnuiască cu ceea ce, în mod normal, este imposibil să poată accepta. Tehnologia „sădirii” în conștiința umană a ceea ce, aparent, nu poate fi inoculat. Dar, din păcate… se poate.
Joseph P. Overton (1960-2003), prim vice-președinte al Centrului pentru Politici Publice a formulat această teorie, care i-a primit numele postum, după ce a murit în urma unei catastrofe aviatice. În conformitate cu Fereasta Overton, pentru fiecare idee sau problemă, în societate există o așa-numită „fereastră de oportunități”. În cadrul acestei ferestre, ideea poate (sau nu) să fie discutată pe larg, susținută deschis, promovată, se poate încerca legalizarea ei. Fereastra e mutată, schimbând paleta posibilităților de la o fază de Neconceput, complet străină moralei publice, total respinsă, până la faza de Politică Curentă, care este deja discutată pe larg și adoptată de conștiința populară și susținută prin lege. Nu e o spălare a creierului ca atare, ci o acțiune mult mai subtilă…, analizează saccsiv.
Joseph P. Overton (1960-2003),
prim vice-președinte al Centrului pentru Politici Publice

Fereastra Overton” reprezintă o fereastră de oportunități pentru cei care vor ca într-o societate să transforme o idee/problemă de neacceptat într-o lege normală! De fapt, „Fereastra Overton” este foarte folosită de către cei aflați la putere și funcționează în ambele sensuri: de la imposibil la lege, dar și de la lege la imposibil!

Așadar, în timpul manipulării, lupa societății va fi luată de pe zona imposibilă și va fi focusată, pas cu pas, pe cele 6 etape, până ce se va ajunge în punctul culminant: emiterea unei legi personalizată!

Practic, dacă la început toată lumea era convinsă că ideea/problema este imposibil de acceptat/rezolvat, după ce se vor efectua cei 6 pași, majoritatea va accepta ca fiind o situație normală și emiterea unei legi – o oportunitate politică firească. Această transformare radicală de convingere a populației prin manipulare că ce a fost considerat inițial imposibil este de fapt ceva normal, poate fi demantelată de Teoria „Fereastra Overton” care a… generat-o!

„Fereastra Overton” se mișcă precum peștele în apă într-o societate mămăligă, fără idealuri, unde separarea clară dintre bine și rău nu e… clară. Din păcate, Serbia și România sunt o astfel de societate!

Schema generală a „Fereastrei Overton”: De la imposibil  la lege!

Iată, pe scurt, cum se traduce literar Schema „Fereastra Overton”:
Pasul 1.– Într-un moment de OPORTUNITATE politică se reîncălzește o ciorbă, adică i se prezintă opiniei publice o IDEE/PROBLEMA ce este cunoscută în societate ca fiind IMPOSIBILĂ, de NEACCEPTAT; Pasul 2.– Se dezbate IDEEA/PROBLEMA de către specialiștii în domeniu ca fiind o soluție RADICALĂ, nu de neconceput, așa cum este cunoscută în societate; Pasul 3.– Se arată că IDEEA/PROBLEMA poate fi ACCEPTABILĂ și poate funcționa în anumite circumstanțe; Pasul 4. – Se mută „Fereastra Overton”în zona RAȚIONALĂ, pas în care media începe să joace un rol foarte important în manipularea populației; Pasul 5.– Se prezintă IDEEA/PROBLEMA ca fiind deja populară, răspândită în societate – media și lobbyști fac tot jocul; Pasul 6.– Se mută „Fereastra Overton” în zona legalizării problemei ca fiind o oportunitate politică – adică politicienii promulgă o lege! Manipularea și-a atins scopul!

La nevoie,  dacă se observă o rezistență din partea opiniei publice, sunt scoase la lumină sondaje de opinie mincinoase. De asemenea, ne sunt prezentate cu titlul exhaustiv grafice, statistici și exemple – uneori din alte țări – care arată doar partea avantajoasă pentru idee a adevărului de pe teren!

Manipulare în 6 pași prin tehnica „Fereastrei Overton” nu este una la îndemâna oricui. Iar demantelarea ei este extrem de costisitoare și greu de destructurat. De ce? Pentru că gradul de indulgență și de necunoaștere al populației este foarte mare. Nepermis de mare în România. Evident că nu este o spălare pe creier și nici nu este un proces din seria Teoria Conspirației. Nu! Este mai mult: este subtil, este greu de observat și, pe cale de consecință, greu de contracarat într-o societate în care răul se confundă cu binele. Iar când populația înțelege ce a permis, este prea târziu: Imposibilul a devenit posibil printr-o lege personalizată!

Cetățeanul simplu este ușor de manipulat, din cauză că asupra necesității legalizării ideii sau rezolvării problemei se pronunță specialiști în domeniu. Omul de rând nu are de unde să știe că specialiștii au fost cointeresați – prin mijloace financiare, prin funcții sau alte beneficii pe care procurorii le încadrează la “foloase necuvenite”! A dat mură-n gură domnul Profesor, a confirmat domnul Consultant, ne-a explicat Specialistul, a punctat esențial domnul Doctor Docent, a parafat domnul Academician etc. etc. etc. Ce e, plebe, de neînțeles?!? În acestă situație, cine ești tu, cetățean obișnuit, să nu fii de acord cu punctul de vedere exprimat academic de mințile luminate? Tu, cetățene plătitor de taxe și impozite, ai următoarele obligații: să iei notă și să respecți legea!

De fapt, Overton a observat un fenomen simplu: În orice domeniu, la un moment dat, într-o societate se poate discuta un subiect sau o idee cu limite exterioare într-un spațiu îngrădit. Tema sau ideea e acceptată de societate ca atare doar într-un cerc restrâns, care se va putea constitui sau nu într-o „ferestră de oportunități” (fereastra Overton). Spre exemplu, în urmă cu 50 de ani existența extratereștrilor era de neconceput. Fereastra Overton era în stadiul de inacceptabil. Au apărut apoi nenumărate imagini și filme cu „OZN-uri” și „ființe extraterestre” care au dus existența lor la stadiul de acceptabil. În ultimii ani, extratereștrii au fost puternic „umanizați”, devenind din inamicii ciudați din ceruri prietenii de pe alte planete. Acum ei nu mai vor să distrugă Pământul, ci să ajute civilizația umană în progresul său. Ba chiar este posibil să fi avut deja o contribuție esențială în acest sens în istorie. Filmele și documentarele au făcut deja posibilă existența lor, ducând tema în stadiul de popular, rațional. În viitorul apropiat este posibil să fie pregătite politici speciale pentru întâlnirea și conlucrarea cu extratereștrii.

Fereastra Overton are, deci, șase etape: 1. Inacceptabil – nu se poate deschide subiectul. Este inacceptabil și nociv, vine împotriva vieții și a societății. 2. Radical – se poate discuta despre idee, în cercuri excentrice, este insinuată în societate prin intermediul unor cercuri periferice, care au totuși dreptul la existență, nu? 3. Acceptabil – apar primele opinii mai degrabă favorabile din partea unor personaje considerate respectabile, dornice de afirmare, care vor oferi alternative de percepție asupra temei („vedete” și „formatori de opinie”). 4. Rațional – se produce departajarea clară, între opiniile pro și contra bazate pe argumente, ambele tabere înclinând într-o parte și cealaltă balanța. 5. Popular – mass-media promovează fără rezerve noul și originalitatea ideii, temei și produce o emulație în societate. Repetitorii se pun în mișcare și repetă fără să judece argumentele celor în care au încredere, producând un întreg curent favorabil. 6. Politică – acesta este momentul oportun pentru stabilirea unui întregi politici, odată cu care nu va mai fi posibilă reluarea subiectului. Se propune formal în dezbatere publică, se votează emoțional. Subiectul tabu din trecut a devenit o temă mereu actuală și toată lumea mimează fericirea și jubilează mare salt înainte al societății și depășirea prejudecăților. Toate avantajele noilor politici sunt larg recunoscute, toate dezavantajele sunt adânc îngropate…
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67867 : Mai 27, 2020, 12:54:55 »

Va multumim, numai ca ati gresit subtopicul cu aceasta postare - o voi muta deci.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67868 : Mai 27, 2020, 13:07:13 »Toate bune revilor, zmeilor, paraleilor?
E fb de dimineata intotdeauna. Play!
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67869 : Mai 27, 2020, 22:14:10 »

Making History: NASA and SpaceX Launch Astronauts to Space!
https://www.youtube.com/watch?v=Aymrnzianf0
                      L I V E ! 

Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67870 : Mai 27, 2020, 23:36:07 »

A fasait, s-a anulat lansarea. Rusii-s de vina!
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67871 : Mai 28, 2020, 17:18:21 »

Inaltarea Domnului si Ziua Eroilor sunt sarbatorite in aceasta zi - la ora 12 au fost trase clopotele in toate bisericile din Romania.

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67872 : Mai 28, 2020, 17:29:14 »

Ziua Erolor in Prohia Ortodoxa Brasovul Vechi   -   www.youtube.com/watch?v=lgSAzmNwYBM.In cimitirul de langa Biserica Adormirea Maicii Domnului, din Prohia Ortodoxa Brasovul Vechi, in al carui cimitir exista un monument funerar inchinat primilor ostasi romani cazuti in Razboiul pentru Intregirea Neamului, in 1916, a fost savarsita o slujba aparte, de pomenire a tinerilor Eroi care si-au jertfit atunci vietile pentru noi.

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67873 : Mai 31, 2020, 20:59:19 »

Aveam pentru forum informații și simple barfe, dar cu miez, auzite la depunerile de coroane de Ziua Eroilor, dar renunț la ele ca să aduc în discuție o postare a importantului domn Haraga. E făcută astăzi, in grupul ”DECEMBRIE 89”, la https://www.facebook.com/groups/659517794132219. Nu știu dacă e adevărat că l-a exclus domnul Iosif din grup, sau e tot o minciună de-a lui, dar sînt descumpănit. De ce? Pentru că abia acum aflu că administratorul grupului este tot cel de aici, dar aplică administrații diferite. Cu ce am greșit, domnule administrator, de ați respins cererea mea de înscriere pe acel grup?
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67874 : Mai 31, 2020, 21:02:19 »

Dorel Haraga
6 ore
Stimați CAMARAZI DE REVOLUȚIE, pagina de socializare intitulată pompos „LUPTĂTORI REVOLUȚIEI” , administrată de GHEORGHE IOSIF, în realitate este una dintre „fițuicile” acestuia. „Fițuici” prin care își face „documentarea” și popularizarea, justificându-se prin asta ca rev.
DOVADA constă în faptul că M-A EXCLUS DIN RÂNDUL MEMBRILOR GRUPULUI RESPECTIV.
Iată deci, cum avem de a face cu persoane care „CONFISCĂ REVOLUȚIA și administrează Paginile de Socializare CONFORM PROPRIILOR INTERESE.
Deci, cine dorește să-mi mai urmărească postările și eventual să comentăm cu privire la problemele care ne interesează în mod MAJOR, mă poate găsi pe pagina personală sau în alte grupuri.
Aceiași atitudine ca GHEORGHE IOSIF a adoptat și DASCĂLU SORINA , administratorul paginii „GRUPUL SSRML..” sau cam așa ceva.
Iată stimați camarazi cu persoane lipsite de moralitate, abuzează de bunăvoința noastră și ajung să ne manipuleze conform propriilor interes, poate chiar de grup.Memorat
Pagini: 1 ... 4523 4524 [4525] 4526 4527 ... 4573
Schimbă forumul: