Main Content:

Pagini: 1 ... 4525 4526 [4527] 4528 4529 ... 4573

ANUNTURI

Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67890 : Iunie 12, 2020, 14:15:56 »

Va multumesc, doamna Merisan. Sa va dea Dumnezeu multa sanatate.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67891 : Iunie 12, 2020, 14:34:36 »

Pentru ce spuneau ca au facut protestele cei reuniti sub sloganul #rezist, pentru apararea justitiei din Romania?
Serios? Probabil ca pentru ei si pupatul picioarelor este o necesitate a democratiei! Vom asista si la noi la asemenea scene?

www.facebook.com/presedintecnmr/?__tn__=%2CdkCH-R-R&eid=ARAUi9O2ogsj8cuXj3owvSXbgY4tViVaCu1TfUklVUhkYOpZedfk6KlpZHPQw-8XLzv3173FvhUD11vj&hc_ref=ARRBcHLgpK9epwflYfWQawyl166hkrPhLvzk-W2pYp49fcEv9VU3ktlAa4ys-b7W5Pw&hc_location=group
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67892 : Iunie 13, 2020, 10:21:27 »

Trei decese ale unor revolutionari anuntate intr-o singura zi!
Si acestea sunt doar cele de care am aflat! Caci multi dintre noi mor in anonimat, singuratate si nepasarea statului si a celor din preajma lor, inclusive a noastra. Este surprinzatoare aceasta problema, care si atunci cand nu este nepasare, este neglijenta, una aflata in evident dezacord cu mult scandatul slogan al revolutionarilor “NOI VREM REESPECT”. Daca nici noi, intre noi, nu ni-l acordam, ce (si de ce) asteptari sa mai avem de la societate?! Este pacat fata de cei care decedeaza – Dumnezeu sa-i ierte - si rusinos pentru cei care ramanem. De aceea am atras atentia de mai multe ori asupra acestei situatii, nu doar triste, ci si stanjenitoare – fara sa fi exista vreo schimbare in bine din pacate – si tot de aceea o fac si acum: o schimbare a abordarii acestor evenimente si a practicilor se impune indiscutabil daca avem onoare si respect fata de idealurile care ne-au determinat lupta din 1989.
Sub acest comandament, in primul rand moral, va indemn sa cautam solutiile necesare si va propun sa le postati pana la sfarsitul acestei luni in Forum – www.portalulrevlutiei.ro -, in subtopicul Anunturi, respectiv in ultima pagina, care acum se afla la www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=47.67890, pe Facebook, in pagina Portalului Revolutiei Romane, la adresa www.facebook.com/portalulrevolutieiromane/?modal=admin_todo_tour, sau pe messenger. Pe baza propunerilor care vor fi facute, urmeaza ca luna viitoare, in iulie, sa organizam o dezbatere, in urma careia sa ne alegem cu un concept acceptat in  general, pe care sa-l punem apoi in practica. Va rog pe toti sa meditati asupra acestei problematici si sa faceti propunerile pe care le considerati oportune si fezbile.
Este important sa aduceti la cunostinta cat mai multor camarazi acest demers, pentru a putea afla parerile cat mai multora, respectiv propunerile lor. Va multumesc pentru atentia acordata si, anticipat, pentru contributia dumneavoasta la solutionarea problemei expuse. Doamne ajuta.Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67893 : Iunie 14, 2020, 08:45:29 »

In urma cu trei decenii, in aceasta noapte dintre 13 spre 14 iunie, reveneam in tara cu trenul. Pana in gara de la granita Romaniei nu aflasem ce se petrecea la Bucuresti. Impresiile de atunci, inca foarte vii, le-am surprins intr-un scurt articol pe care l-am publicat in numarul 2 al ziarului "15 Noiembrie", pe care il tipaream cu mari sacrificii la Brasov. L-am decupat si-l republic astfel in memoria acelui evenimen din urma cu 30 de ani.

« Ultima modificare: Iunie 15, 2020, 11:13:11 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67894 : Iunie 15, 2020, 12:16:58 »

Ororile din acele zile au fost mai multe decat se stie din presa, sau se povesteste in mod obisnuit. Cei din fosta Liga a Studentilor vor sa-si protejeze fostele colege de facultate si e firesc safie asa, trebuie sa-i intelegem. Dar adevarul este ca au fost violate de mineri (sau ”mineri”) si aruncate apoi in fantana arteziana din Piata Universitatii... sa se spele.


https://evz.ro/marturie-zguduitoare-din-14-iunie-1990-minerii-au-vrut-sa-violeze-studentele-si-sa-i-taie-capul-lui-marian-munteanu.html?fbclid=IwAR0OGS0LgP6Wqg44yQPgdJy4DoiPqHj80fcDs9pQ4ve2cf9NL8j8rgZ9OHo
Duminica, 14 iunie 2020

Mărturie zguduitoare din 14 iunie 1990: Minerii au vrut să violeze studentele și să-i taie capul lui Marian Munteanu

Autor: Mihai Popescu

Jurnalistul Victor Roncea a povestit prin ce a trecut în 14 iunie 1990, ziua în care minerii au venit în Capitală. O mărturie zguduitoare a unui participant direct.


Victor Roncea: „14 iunie 1990 – venirea minerilor la orele dimineții în Capitala României. Am fost printre cei care a văzut prima intervenție a lor în Bucuresti, din turnul Arhitecturii, pe la 5 dimineata: spargerea cu toporul a ușilor Facultății de Geologie, de sub celebrul Balcon al Pieței Universității. Ajunsesem în turn în urma unui presentiment antrenat apoi și de un vuiet care crestea și se tot apropia. Bieții nostri colegi de la Liga aveau să fie primele victime din Romania ale operatiunii securistice-militaro-politiste.
Bogdan Munteanu a ajuns la spital și a supravietuit printr-o minune, cu pleura găurită, iar lui Marian Munteanu au vrut să-i taie capul. A fost apoi arestat și dus la Jilava direct de pe patul Spitalului de Urgenta. Sorin Dragan , redactorul sef al ziarului Ligii Studentilor, „Glasul”, a primit un cui de cale ferata bagat în vârful unei scanduri direct în cap, daca nu ma insel. Pe Eugen Popescu l-au prins pe acoperis și i-au infipt o surubelnita de mina în picior, că să nu mai alerge, probabil. Noua, după ce ne-au prins, au vrut să ne violeze fetele, studente la Arhitectura în ultimul an, care isi faceau lucrarea de diploma. Lui George Roncea i-au spart capul cu toporul și apoi a fost cusut la fosta Unitate a Securității de la Măgurele, pe viu.

Pe mine, că eram mai mic, m-a protejat un SRI-ist împreuna cu fetele și ne-a bagat în masina lui de la UM, cu care ne-a dus la Guvern de unde am aterizat în dube de detinuti la Magurele, trecand prin cunoscutele de unii culoare de botez cu cizme și paturi de arma. Pe scarile de la Arhitectura nu am scapat de celebrele furtunuri cu cap metalic și bate. La intrarea în Arhitectura era să alunecam pe sangele de pe jos. Nea Ilie, portarul, cred că fusese deja ucis cand am ajuns noi, în suturi și rangi, la parter.
In Piata, fetele le-au lasat amintire minerilor o mare parte din hainele lor. Atunci am ramas fara aproape toate filmele foto, după ce au descoperit cateva dintre cutii și au inceput să strige isteric „droguuri!”… Tipii, pe care ii vedeam de foarte aproape, avea ochii injectati și se suisera efectiv pe Dacia cu stație la bord, că un ciorchine de libarci, daca va puteti imagina, incercand să ne scoata pe geamuri, în ciuda SRI-istului cu casca albă. în timp ce masina demara în tromba, cu un colt de ochi i-am văzut pe frații de la Liga aruncati în fantana de la Arhitectura, rosie de sange.
Senzația era că parca traiam intr-un film în care asteptam să vad daca personajul meu mai traieste sau nu, după cum vrea regizorul. Dar Regizorul a fost bun și tare cred că nu i-a placut filmul asta. Așa că m-a mai lasat, că să vadă ce mai fac, fapte bune, ori ba. Iar eu am reusit performanta de a-mi ascunde ultimul film intr-un loc absolut secret – acum pot sa-l dezvalui, na: lenjeria intima – în care a rezistat (ca-n filme, nu?) și în lagarul de la Magurele, unde am fost dispusi pe ciment, cu distanta sociala regulamentara respectata, desigur, „in genunchi, cu mainile la ceafa și fata la perete” (cat puteti rezista așa? incercati și dvs, că face bine la tinuta). Fotogramele ultimului film, salvat, le puteti vedea in
Expoziția deschisa azi la Muzeul Municipiului Bucureşti – Palatul Suțu, cu ajutorul Bunului Regizor. Slavă Lui pentru toate!”
« Ultima modificare: Iunie 17, 2020, 08:18:57 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67895 : Iunie 15, 2020, 20:17:42 »

Marian Munteanu
www.facebook.com/MarianMunteanu.ANR/photos/a.687675931335261/2550306118405557/?type=3&theater&ifg=1
5 ore

Vreme de 30 de ani au fost vehiculate în mass-media, sistematic, o serie de inexactități cu privire la demonstrația din Piața Universității 1990 și la diferite evenimente legate de aceasta.
Voi face unele precizări pe această temă în cadrul a două emisiuni, una la Antena 3 (azi, la ora 22.00) și cealaltă la Mediafax (tv on-line, mâine, ora 20.30).
Încerc, astfel, să răspund eventualelor așteptări ale unei arii cât mai largi de privitori, știind cât de selectivi sunt compatrioții noștri cu privire la instituțiile media. Smiley
Pana atunci, le transmit tuturor celor care îl prețuiesc pe mentorul sublim al românității moderne, Mihai Eminescu, un gând bun cu prilejul zilei de 15 Iunie, zi în care Poetul a intrat în nemurire.

PS Văd că au inceput postăcelile: Unii, de ce merg la postul inculpatului Sarbu, altii de ce merg la postul lui Voiculescu.
Ar trebui, probabil, sa nu merg la niciun post.
Asa că, pt a face pace, voi sterge si bloca orice comentariu legat de entitățile media. Doritorii care au vreo televiziune, nu au decat sa ma invite. Smiley
Eu, unul, oriunde merg spun același lucru.

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67896 : Iunie 16, 2020, 07:51:39 »


www.sspr.gov.ro/index.php?comunicate&id=1379
Sambata, 13 iunie 2020

Se implinesc in aceste zile 30 de ani de la evenimentele din 13-15 iunie 1990, cand fortele de ordine au intervenit cu brutalitate impotriva protestatarilor din Piata Universitatii din Bucuresti, zona sfanta a libertatii, identitatii si demnitatii noastre, a valorilor democratice recastigate prin martiraj in Revolutia din Decembrie 1989. S-au inregistrat atunci numeroase victime ca urmare a violentelor asupra populatiei civile, a batailor si a folosirii armelor de foc. S-au facut arestari ilegale, incalcandu-se astfel grav drepturile omului - drepturi pentru respectarea carora suferisera, dand chiar jertfa suprema, revolutionarii si, inaintea lor, fostii detinuti politic, noiembristii din 1987, alti luptatori anticomunisti. Au fost raniti, umiliti, traumatizati, tinerii acestei tari (majoritatea studenti, dar nu numai), care abia scapasera cu viata din infernul Revolutiei Romane si care erau si sunt "averea" cea mai de pret a neamului nostru atat de dur incercat. Numarul mortilor (prin impuscare sau ca urmare a ranilor provocate in cadrul incidentelor) este controversat si azi, cifrele oficiale fiind infirmate de dovezi detinute de asociatiile victimelor mineriadelor. Secretariatul de Stat aduce un omagiu tuturor celor care au luptat si lupta pentru LIBERTATE, transmite condoleante familiilor celor care nu mai sunt printre noi si ii asigura pe cei care le duc mai departe crezul ca va face tot ce este posibil pentru ca istoria aceasta tragica sa nu se repete.
« Ultima modificare: Iunie 17, 2020, 08:21:32 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67897 : Iunie 16, 2020, 13:26:03 »

Cel putin din 2017 se stia de colaborationismul lui! Iata, dupa Basescu-Petrov, avem Isarescu-Manole. Probabil ce turna ziua, era arestat noaptea.

www.curentul.info/actualitate/mugur-isarescu-refuza-sa-spuna-daca-a-dat-vreodata-declaratii-la-securitate-sau-la-militie
Marti, 7 martie 2017

Mugur Isărescu refuză să spună dacă a dat vreodată declarații la Securitate sau la Miliție

              De Dorina Lascăr                

După ce jurnaliștii de la România Liberă au publicat astăzi articolul „Mugur Isărescu, a turnat la Securitate sub numele de cod Manole” i-am solicitat Guvernatorului BNR prin biroul de presă să comenteze materialul din România Liberă și am întrebat și dacă „A dat vreodată dl. Mugur Isărescu declarații la Securitate sau Miliție? Dacă da, sub ce nume și despre ce sau cine?”.
Cu promptitudine, Biroul de presă ne-a răspuns la cele două întrebări:
„Referitor la întrebările 1) şi 2), vă comunicăm următoarele:
Domnul guvernator Mugur Isărescu a clarificat acuzaţiile respective. Ultima dată, în interviul din Jurnalul Naţional, din luna februarie a.c. Pasajele de mai jos, le puteţi considera răspuns la întrebările dvs.:
„Institutul (de Economie Mondiala) avea într-adevăr o poziție specială în epocă. De exemplu, avea acces direct la fluxul Reuters, pentru a accesa prețuri, evoluții de cursuri valutare, știri din economia mondială etc. Analizele cercetătorilor pe baza acestor date ajungeau pe canale specializate la instituțiile abilitate, la Ministerul Comerțului, la Guvern, inclusiv pe masa lui Ceaușescu. Având în vedere importanța și destinația acestora, era precizat cu inițiale numele tuturor celor care participau la redactarea materialelor, de la analist la dactilografă. Din acest motiv, probabil, au apărut, și continuă să prezinte interes și astăzi, întrebările legate de activitatea IEM.
Dan Constantin: Putea fi considerată activitatea din institut una de poliţie politică?
Când am devenit prim-ministru, am cerut explicit să se analizeze activitatea institutului. Concluzia acelei analize a fost una clară: că nu e vorba de așa ceva! Este adevărat că statutul neconvențional al IEM impunea salariaților o anumită rigoare. Cu atât mai mult, cu cât am avut multe întâlniri în acea perioadă cu cercetători, cu jurnalişti străini, cu diplomați, și am plecat de mai multe ori în străinătate. Desigur, cu acceptul, așa cum era atunci, al instituțiilor statului. Și cu referințe pe care angajații le scriau între ei ca garanții reciproce. Colectivul nostru era foarte unit în jurul personalității academicianului Costin Murgescu. Orice eventuală altă așa-zisă referință nu poate fi decât un prefabricat, așa cum au fost multe pe această temă din 1989 încoace. În 27 de ani, tot ce se făcea acolo a fost verificat și răsverificat. Așa că eventualele insinuări, care pot apărea, nu pot fi decât noi episoade din lunga listă de strădanii de a fi acuzat cu orice preț de către aceeași oameni care şi-au făcut un subiect cotidian din persoana mea.”
Adică altfel spus, niciun cuvânt despre Securitate sau Miliție. Dar și tăcerea este un răspuns.
Fotografia notei: România Liberă


Acum, Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii (CNSAS) cere Curtii de Apel sa confirme (sau infirme) verdicul dat Guvernatorul BNR.


www.curentul.info/dezvaluiri/cnsas-a-stabilit-ca-mugur-isarescu-a-colaborat-cu-securitatea/?fbclid=IwAR0hvYgoCamAAcyqb42mW7MuDhVU0fPE4iLJOazZmxPyf6T-fvY-tz885qQ
Luni, 15 iunie 2020

CNSAS a stabilit că Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea

De Dorina Lascăr


CNSAS a stabilit că Mugur Isărescu a colaborat cu Securitatea. Instituția cere Curții de Apel să confirme sau infirme verdicul Guvernatorul BNR Mugur Isărescu este considerat de Consiliul Național pentru Studierea Arhivelor Securității (CNSAS) colaborator al fostei Securități. Potrivit Ziare.com Colegiul institutiei a aprobat, săptămâna trecută, nota prin care îi este consemnată acestă calitate, urmând să fie sesizată Curtea de Apel pentru confirmarea sau infirmarea verdictului, conform procedurii.
Pe 7 martie 2017 Mugur Isărescu căruia i s-au găsit note informative semnate cu numele de cod MANOLE a refuzat să răspundă ziarului Curentul dacă a dat vreodată declarații la Securitate sau la Miliție.

« Ultima modificare: Iunie 17, 2020, 08:14:42 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67898 : Iunie 16, 2020, 13:36:02 »

 

 

 La fel se va proceda cu dosarul de colaborator (al Securitatii Statului) a Guvernatorului Mugur Isarescu-Manole?
Asa se explica pensiile speciale?
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67899 : Iunie 16, 2020, 14:42:34 »

Concluzia acestui om poate fi expliația.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67900 : Iunie 16, 2020, 14:52:27 »

Ce vă tot spuneam... Ajung să conducă țara doar cei ce au făcut numai rău României... Iliescu a furat Revoluția, a pus în funcții înalte ale Statului, vechii comuniști și alți oameni ce știu cum se fură din condei, case, terenuri, păduri și resursele țării... Constantinescu a continuat aproape la fel, și în plus cu foloase din Țigareta 2. Băsescu a fost cel mai distructiv. A vîndut Flota, a retrocedat o întreagă stradă, lăsînd mii de români fără case în plină iarnă, a îmbogățit borfașii din partidul lui PDL, actual PNL al lui Iohannis. Ăștia nu au consolidat România, au demolat-o și ruinat-o... Iohannis a vîndut copii, a subtilizat case... Are o avere pe care nu o poate justifica...Acest traficant de copii, poate el să conducă o țară ?...Nu are urmași, pt.cine strînge averi ?...Vai de România cu așa conducători... Vin vremuri și mai grele... O țară îmbătrânită care își omoară copii, îi violează și îi trafichează, nu are viitor...
Memorat
 • Petru
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1202
 • nimic-OO FARA INSULTE; neindoelnic, obiectiv
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67901 : Iunie 16, 2020, 17:32:22 »

Concluzia acestui om poate fi expliația.


  Domnule DAN  POPESCU,.   'STIMATI  COLEGI  REVOLUTIONARI" Doresc  sa fac o mentiune pentru o anumita categorie de persoane chiar din rindul Revolutionarilor care fac confuzie intre SECURISTI  si LUCRATORI in  STRUCTURILE  SECURITATII!!??.....
  SECURISTI  sau  TURNATORI au  fost, sunt  si vor fi in toate STRUCTURILE  SOCIETATII si la toate nivelurile,  pentru  necunoscatori  chiar  si in rindul 'REVOLUTIONARILOR' unii constienti! altii  inconstienti, altii  voluntarii, altii  platiti, care  actioneaza in  defavoarea Revolutionarilor prin  ura,intriga, minciuna, dezbinare, denigrare, favorizarea uno politici  si sustinerea  nerespectarii  Legilor in ROMANIA. TURNATORUL  din structurile  SSPR  nu are nici o legatura  cu  SECURISTUL care  face politica Romaniei  in tara  si in lume  in interesul tarii, al oamenilor pentru  pace, libertate, progres si civilizatie.
 "ATENTIE"  argumente!!..
    SI ACEI CARE VA DATI CU PUMNUL IN PIEPT CA ATI OCUPAT SECURITATEA DIN LOCALITATI, de fapt ati ocupat si arestat  PORTARII si Ofiterii de serviciu  'NU SECURISTII"

Memorat

Petre,
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67902 : Iunie 16, 2020, 19:34:29 »

De la Constantin Hutupasu, LIVE - EDIȚIE SPECIALĂ MARIUS TUCĂ SHOW LIVE - www.facebook.com/watchparty/270789414014659.
La 30 de ani de la cea mai brutală mineriadă, emisiunea ,,Marius Tucă show” începe cu difuzarea filmului documentar ,,Piața Universității pas cu pas”, avându-l invitat în platou pe
Marian Munteanu, simbolul acelor dramatice zile din 13-15 iunie 1990. Totodată, invitatul lui Marius Tucă povestește ce a fost și ce a ajuns, dar și ce amprentă și-a pus Piața Universității asupra destinului său.
Mediafax.ro

« Ultima modificare: Iunie 17, 2020, 08:23:03 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67903 : Iunie 17, 2020, 08:55:26 »

In Monitorul Oficial al Romaniei nr 513, de ieri, 16 iunie ac, a fost publicata Decizia nr 14 din 17 februarie 2020 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie prin care s-a stabilit ca "detinatorii titlului de Luptator cu Rol Determinant nu datoreaza contributie la asigurarile sociale de sanatate pentru indemnizatiile primite in temeiul Legii nr 341/2004" (16 - 13), www.monitoruloficial.ro/article--e-Monitor--339.html (www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS44MDgyNTEyMjkzODQ3RSszMA==).

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #67904 : Iunie 17, 2020, 09:44:00 »

Atenție!
Nu doar la LRD se referă textul deciziei. La pct. 116 din motivarea DECIZIEI se menționează explicit că nici "remarcații" nu datorează CASS pentru indemnizațiile primite.
Memorat
Pagini: 1 ... 4525 4526 [4527] 4528 4529 ... 4573
Schimbă forumul: