Main Content:

Pagini: 1 ... 4556 4557 [4558] 4559 4560 ... 4573

ANUNTURI

Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68355 : Februarie 01, 2021, 20:45:26 »


www.stiripesurse.ro/klaus-iohannis-a-semnat-16-falsi-revolutionari-au-ramas-fara-titlul-de-luptator-pentru-victoria-revolutiei-din-decembrie-1989_1621605.html
Luni, 1 februarie 2021

Klaus Iohannis a semnat: 16 falşi revoluţionari au rămas fără titlul de 'Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989'

Autor: Florin Pușcaș, Redactor


Sursa foto: Administratia Prezidentiala

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul prin care a retras titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluţiei din Decembrie 1989” pentru 16 persoane, transmite Administraţia Prezidenţială.
Prin urmare, acest titlu a fost retras pentru următorii: Marin Bratu, Mariana Chiorean, Victor Daia, Ion Demetrescu, Liviu Goghie, Gheorghe-Mircea Neagu, Nicolae Niculescu, Ioan Niculescu, Aurel Papari, Nicu Preda, Ianoş Radu, Emil Simion, Emil Udatu, Iosefina Apostu, Iuliu-Aurel Burbea-Milescu, Nicolae Constantinescu.


                            Anexă Decret 66/2021
          Lista persoanelor cărora li se retrage titlul de
„Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989”

NR. CRT. NUME                  PRENUME

1.             Bratu                  Marin
2.             Chiorean             Mariana
3.             Daia Victor
4.             Demetrescu (fost Nistor, născut Fofucă) Ion
5.             Goghie                Liviu
6.             Neagu                 Gheorghe Mircea
7.             Niculescu             Nicolae
8.             Niculescu             Ioan
9.             Papari                 Aurel
10.           Preda                  Nicu
11.           Radu                   Ianoș
12.           Simion                 Emil
13.           Udatu                  Emil
14.           Apostu                 Iosefina
15.           Burbea-Milescu     Iuliu-Aurel
16.           Constantinescu     Nicolae.


Memorat
 • ANTON
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 531
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68356 : Februarie 03, 2021, 16:00:25 »

Buna ziua la toata lumea.
Astazi la orele 13.37 am sunat pe domnul secretar de stat Puiu Nicolae Fesan, am vazut ca nu raspunde si am inchis, la ora 14.09 m-a sunat dansul.
Am spus spus : Domnule secretar de stat, nu am primit atat eu cat si colegii mei biletele CFR pana in prezent, cand o sa inceteze bataia de joc la adresa revolutionarilor. La care dansul mi-a spus clar ca sa nu mai vorbesc, altfel o sa imi anuleze certificatul pe art.49. Cei din tara sunt nevoiti sa vina pana in Gara Basarb pentru a ridica cartelele de metrou  iar din cate am auzit cei din Bucuresti nu le-au primit fiind nevoiti sa plateasca fiecare calatorie din buzunar propiu. Domnule secretar de stat aveti pretentii ca ne reprezentati pe noi revolutionarii, va anunt ca am luat o parte din urmasii cu mine la Bucuresti pentru asi ridica cartelele de metrou.Nu trebuie sa va inervati ca apoi sa ma amenintati cu anularea certificatului meu, pentru ca va-m spus ca era normal ca pelanga biletele de CFR sa puneti si cartela de metrou. Fara sa mai puneti oamenii pe drumuri in plina pandemie de corona. Pentru mine domnule Fesan, sunteti o mare dezamagire.Va doresc sanatate. Doamne ajuta !
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68357 : Februarie 06, 2021, 19:00:35 »

Ticurile dictaturii - dupa 31 de ani, ”Armata” vrea sa se dea iarasi la civili. Acum ”legal”.PROIECT MAPN - ARMATA CERE SA POATA INTERVENI SI ASUPRA CIVILILOR IN STAREA DE ALERTA_Stirib1_3 febr
www.youtube.com/watch?v=B9o7uvshG18&fbclid=IwAR15u51upxxFEln_qNv-V5AO_bCbtQrCVzC8IgwduorLFoVvYTZRP1p6bAw
« Ultima modificare: Februarie 07, 2021, 09:40:23 de către razvan »
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68358 : Februarie 06, 2021, 23:15:11 »

Ar trebui să ”îi demisionam” pe toți. De onoare, desigur!

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68359 : Februarie 06, 2021, 23:21:11 »

Era să uit să vă anunț ca:

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68360 : Februarie 08, 2021, 17:32:57 »

Andrei Marga a publicat sambata un articol interesant in Ziua la
https://www.ziuanews.ro/editorial/crize-ale-rom-niei-actuale-1560411
intitulat


Crize ale României actualeOricât analizezi și compari, nu poți să nu constați că, înainte de Anul Nou, România a ajuns iarăși la măsuri care o scot în afara civilizației democratice. Au avut loc alegeri parlamentare în decembrie 2020, dar, conform unui nărav mai nou, s-a făcut orice să se încalce voința electoratului. "Autoritățile" l-au dat câștigător exact pe cel pe care electoratul l-a văzut inapt să guverneze. Aceasta, în ciuda protestelor OECD, ale social-democrației germane, ale oricărui democrat ce se respectă! Bădărănia a înlocuit pe față regulile.

În plus, aceleași "autorități" au numit cel mai sordid guvern al istoriei cunoscute pe aceste locuri. Emblematic, un elev incapabil să treacă examene de treaptă, un tânăr neînstare să obțină admiterea la o facultate, un individ ce nu a putut alte studii decât pe bani, surprins pe deasupra cu repetate escrocherii, este "desemnat" prim ministru. Iar restul guvernului este croit la fel. Se confirmă din nou că funcțiile din România actuală sunt ocupate în bătaie de joc, iar "desemnările" rămân de proastă calitate!

Întrebarea simplă pe care orice profesor de liceu sau universitate s-ar cuveni să și-o pună este: unde sunt, totuși, elevii merituoși al României, dacă loazele sunt premiate? Unde sunt studenții ei pregătiți? Unde sunt personalitățile, când indivizi fără valoare ajung să decidă soarta oamenilor? Nu cumva în această țară s-a ajuns tocmai unde Thomas Mann a acuzat cu groază că s-a apelat în anii treizeci în țara sa: la cei mai de jos, profesional, civic, moral din societate, la "die Untersten"? În definitiv, de ce România actuală este împinsă azi exact în întunecații ani treizeci, poate chiar mai rău!

Nu este prima oară când România trăiește crize adânci. Uneori o face cu un sentiment al absurdului - totuși aici au apărut Caragiale, Eugen Ionescu, Urmuz! Alteori, cum se petrec lucrurile astăzi, o face cu jubilația mitocană a parveniților, de care s-au umplut activistica regimului, o parte a mass media, în vreme ce necazurile lovesc din greu tot mai mulți oameni.

Pe o mare suprafață a lumii se trăiesc astăzi trei crize grave. Fiecare dintre acestea a găsit în România actuală teren mai mănos ca oriunde.

Este vorba de criza sanitară - ce constă în aceea că infectarea covid-19 nu a putut fi oprită și, deocamdată, înaintează. Cum se poate ușor reconstitui, în România, țară din capul locului prea puțin circulată, proporțiile infecției au cauze în obsesia "prezidențială" de a-și ține aproape "diasporenii", fără control sanitar, de a selecta apoi testările ca să nu se vadă realitatea, de a face "alegeri" fie și irosind vieți, pentru ca, în cele din urmă, totul să se cufunde în amatorism. Oricât se măsluiesc lucrurile, într-o bună zi nici procurorii nu vor mai putea ascunde adevărul și se vor putea discuta crima și autorii ei.

Este vorba apoi de criza economică - ce constă în paralizia producerii de bunuri și în sărăcia șanselor de relansare economică. Și aici, România actuală are cea mai retrogradă abordare - fără cunoștințe economice și instituționale din partea decidenților, fără priceperea a ceea ce se face măcar în alte țări. Este o abordare nu doar incompetentă, ci și una care deja a îndatorat țara pentru generații.

Este vorba, în sfârșit, de criza cooperării - ce constă în faptul că, în locul dezbaterii mature și al înțelegerilor între cetățeni luminați, se îngroașă covorul aproximărilor, al știrilor false, al dezinformării, al pretențiilor bățoase și prostești. Toate întăresc și mai mult crizele existente.

Ca nicăieri, în România, inși nepregătiți, dar cu pretenția de nimic acoperită că ar reprezenta viitorul, au reușit, din 2014 încoace, inocularea urii printre cetățeni. Neputându-se justifica decât prin malversațiuni, acești inși au acuzat cu vehemență "penalii" din societate, când ei înșiși nu s-au dovedit deloc mai puțin penali decât cei pe care îi acuzau. Dimpotrivă!

Nici o țară nu cultivă mai stăruitor ura decât România actuală. Iar unde-i ură, nu poate fi nici democrație și nici soluție rezonabilă - nu poate fi de fapt dezvoltare. Nu-i de mirare, de altfel, că țara s-a fixat în 2020 la coada Europei, poziție pe care a îmbrățișat-o vârtos. Crizele ei adânci o țin acolo.

Prima criză adâncă a României actuale este delegitimarea în funcționarea instituțiilor statului. Nu este vorba, spunând aceasta, cum sar imediat minți înguste, de culoarea care guvernează, pe care oameni maturi o pot discuta, firește. În joc a fost și este simpla respectare a regulilor ce permit unei societăți să vorbească de legalitate și legitimare ca însușiri dobândite și să aparțină democrațiilor. Dacă nu este ignorată, legitimarea este disprețuită vizibil în România actuală - dar aceasta nu-i scade nicidecum importanța.

Să ne amintim, chiar în aceste zile în care unii improvizează demagogic despre CDR, care, între 1996-2000, a pus România pe cursul reformelor, că tocmai în acei ani s-a consacrat și la Carpați legitimarea democratică a instituțiilor statului prin voința cetățenilor. Cum se știe, James Madison a fost cel care a formulat în maniera cea mai plastică concepția clasică a legitimării: „poporul este singurul izvor legitim al puterii" (The Federalist, nr.49, 1788) - adică cetățenii care votează și regulile democrației stabilesc cine conduce.

Lucrurile s-au schimbat dramatic, în tot mai rău, în România ultimilor cincisprezece ani. Lipsit de susținere democratică, regimul din 2004 a trecut pe față la înlocuirea votului cetățenilor și a regulilor Constituției cu voința celui care a apucat să pună mâna pe funcția prezidențială și pe serviciile secrete, după ce a făcut din justiție instrument de lovire a rivalilor. Iar după 2014, s-a trecut pe față la „tehnicile" de subminare a democrației ale funestului Carl Schmitt - care a însemnat înlocuirea legitimării democratice cu pârghiile securisto-justițiare de exercitare a dominației și cu "mișcarea străzii". Nu a mai contat în România ce votează cetățenii, ci forța "justiției" controlate și a noii Securități, care au înlocuit democrația, atât cât s-a agonisit. Din nefericire, România este și astăzi campioana „protocoalelor" procurori- judecători-servicii secrete, care spun totul despre putregaiul din miezul regimului.

S-a ajuns astfel, la nivelul lui 2018, la a schimba majorități trimise de cetățeni în Parlament prin intervenții securiste. Însușirea de "președinție africană", definită de constituționaliștii americani, din România actuală, s-a impus - nu o mai contestă decât naivii și cei de rea credință.

Mai nou, în schimbul pasivității și acceptării imposturii la decizii, cetățenilor li se promite un oarecare consum și confort din ceva bani europeni alocați diferitelor țări UE pentru mai mulți ani. Ca și cum banii, consumul și toate acestea ar dispensa de legitimarea instituțiilor!

Criza de legitimare din România actuală are acum un aspect dintre cele mai oribile ale istoriei românești și europene. Se poate observa că toate scrutinurile organizate de actualul "președinte" au fost murdare. Au fost, în 2019, alegeri europarlamentare cu diabolizare și arestări ca nicăieri - or, diabolizarea, se știe de mult, nu are legătură cu democrația. A fost organizat referendum lipit abuziv de alegeri, pe o întrebare pe care nici "președintele" nu a fost în stare să o clarifice. Au fost "alegeri prezidențiale" după ce s-au eliminat din timp, cu noua Securitate și "justiția" aservită, contracandidații atrăgători și s-a fugit de dezbatere publică precum dracul de tămâie. Au fost alegeri locale în 2020 cu plimbatul sacilor de voturi și mișcarea flotanților. Au fost alegeri parlamentare fără dezbateri în 2020, în care noua Securitate pare să mai lase din brațe un "președinte" care nu le-a propus ceva benefic oamenilor acestei țări, nu a realizat nimic și nici nu are din ce realiza, dar cultivă asiduu ura oarbă.

Niciunul dintre scrutinurile amintite nu a fost "curat" - cum s-a cerut la Alba Iulia în 1918 și s-a repetat în decembrie 1989. Probabil de aceea "președintele" a și distrus practic Centenarul țării, iar aniversarea lui 1989 a "privatizat"-o pur și simplu.

"Diletantul", asupra căruia a atras din timp atenția presa internațională,s- a luat de bun pe sine. Ridicola "poză cu generalii" de la Alba Iulia din 2018 și, mai nou, încă și mai ridicola "poză solitară" de la Arcul de Triumf arată doar cât de adâncă este degradarea instituțiilor din România actuală! Peste toate, s-a ajuns la un "președinte" depășit de funcție, care a smuls chinuit în jur de 33 % din electorat, și la "guvernul său", de cam 15% din electorat. Prin murdării s-a ajuns la "guvernul meu" în 2016 și 2019. Prin murdării, acesta a fost menținut. Prin murdării, s-a instalat "noul guvern" în 2020.

O întrebare este tot mai mult pe buzele cetățeanului simplu care suntem fiecare: de ce vrei "guvernul meu", când este evident că nu înțelegi temele stringente ale țării - convertirea economiei pe motorul consumului intern, scoaterea justiției din mâinile unor persoane și punerea ei sub control public, eliminarea "statului paralel" creat de tradiția lui Carol al II-lea și restabilit de noua Securitate, luarea sub control public a resurselor naționale? Ce-ți trebuie „guvernul meu", în loc de „guvernul țării", când pe orice ai pus mâna s-a stricat? Acum doar vin la rând distrugerea economiei, educației, sănătății! Ai dărâmat iresponsabil „guvernul țării", iar acum nu mai poți plăti nici idemnizații pentru copii, nici salarii, nici pensii potrivit legilor în vigoare! De ce trebuie ca cetățenii României să o ducă mai rău?

De ce a trebuit distrusă până și modesta tradiție liberală pe cale să se înfiripeze? "Președintele" actual, ca și antecesorul său, spun că așa ar fi dreapta politică. Numai că, spus cu toate datele pe masă, actuala dreaptă „liberală" românească nu este altceva decât un Mussolini de provincie, vulgarizat - încă și mai butaforic decât acesta era de fapt. Nefiind în stare de reforme, această dreaptă nu este acum decât o jalnică reediție a ceea ce a fost mai stupid în istorie.

Chestiunea nu este etnică, cum se grăbesc trepădușii să spună. Chestiunea grea a României actuale nu este de etnie a cuiva. Simplu și direct spus, este chestiune de prostie și de rea credință. În definitiv, oricine cu capul pe umeri se poate întreba: de ce nu se învață din cultura democratică a unor Helmut Schmidt, Helmut Kohl, Angela Merkel și a multor altora, din Germania și din afara ei, ci se recurge la putregaiurile condamnate de istorie?

A doua criză adâncă a României actuale vine din trecerea la prostocrație - acea gravă răsturnare de valori din societate care face ca cei mai slab calificați și mai iresponsabili să decidă soarta oamenilor. La o asemenea răsturnare, România actuală asistă de fapt de ani buni. Dar ceea ce s-a petrecut înainte de Anul Nou 2021 confirmă diagnoza și-i pune capacul.

Intențiile malefice ale trupeților anilor treizeci, din care se inspiră vizibil atacul „președintelui" la adresa rivalilor, pluralismului și democrației, sunt arhicunoscute. Unii și-au dat seama că există limite în desfigurarea de alegeri: "atunci când într-un stat sunt doar o mie de naționaliști, iar sutele de mii sunt altfel, atunci și acești o mie au dreptul moral în fața lui Dumnezeu și a lumii să-și reprezinte națiunea. Aceasta este o problemă de morală, și nu de majoritate" (Der Aufstieg der NSDAP in Augenzeugenberichten, DTV, München, 1974, p.207). A reținut cineva de la "președintele" actual vreun scrupul privind „majoritățile" sale samavolnice? De aceea, întrebările sunt de fapt grave. România chiar trebuie coborâtă până și sub acei trupeți? În definitiv, ce caută România actuală în gunoaiele istoriei anilor treizeci?

Atunci când am acuzat "trecerea la prostocrație" în România actuală știam, de la Carlo M. Cipolla (Le leggi fondamentali della stupidita umana, 2015), că viteza de proliferare a prostiei, odată instalată în instituții, este mare. Dar, ca orice cetățean cu simțuri treze, mai păstram nădejdea că lucrurile nu devin negre așa de iute. Ele au devenit, iar ceea ce se petrece cu instituțiile României actuale este proba zdrobitoare.

Pe de o parte, un ins, care, așa cum atestă faptele, are datele mărginirii, inculturii și lipsei de scrupule civice, pune mâna pe justiție și pe noua Securitate, pe care le trece în folosință privată. Pe de altă parte, acesta împarte funcții unei adunături de nulități, care de care mai agresivă pentru măsuri ce nu au de a face cu interesul public. Regula ce funcționează efectiv este: noi te susținem, iar tu ne dai funcțiile la care nu am ajunge altfel nicidecum în viață. Păsărica i-a scăpat la un moment dat șefulețului "liberal" de Bistrița - care spunea, într-o edificatoare lingușeală, că "însuși Dumnezeu ni l-a trimis pe președinte!". Nici mai mult nici mai puțin!

Fapt este că nici cel din față și nici aplaudacii nu s-au dovedit capabili să proiecteze ceva. Mă tem că dacă le dai un extemporal, surprizele vor fi mari. Nu se vede - cum remarcau deja mulți parlamentari - că decid asupra muncii în societate persoane care nu au nici o treabă cu domeniul, că inși plini de tinichele pe umeri nu știu de fapt legislație elementară, că răspund de educație cei care nu s-au educat, că este o vastă neîncredere internațională în justițiarii din România, că nici o personalitate reală nu este în siajul regimului. De la partide organizate, totuși, s-a ajuns în România actuală, la adunături de mediocri avari și gata să vândă orice.

Mărginiții timpului au fost vituperați adesea în cuvinte aspre. Eu le vorbeam de sublim, spunea Kierkagaard, iar ei îmi atacau lungimea pantalonilor. Pentru Nietzsche nimic nu era mai îngrozitor decât să vezi meschini obsedați de exploatarea ocaziilor, când în joc sunt idealuri. Anii treizeci i-au îngrozit pe Heidegger și Ernst Jünger cu mulțimea brutelor care aplicau linia partidului arzând cărți, surghiunind valori și asasinând. România actuală nu stă altfel, doar că practică condamnări politice mai septice, cu „justiția", și face din distrugerea de persoane ceva difuz. Peste toate, țara s-a umplut la decizii de parveniți și impostori, de absolvenți pe scurtătură, de piloși, de interpuși ai noii Securități și de simple instrumente - de inși al căror loc ar fi la educație făcută serios.

Cunoscutul banc cu "vaca indiană și boul carpatic" nu mai este absurd. De aceea, are din nou trecere în România actuală. În vreme ce "vaca indiană" se bucura că în țara ei "noi, vacile, suntem sacre", "boul carpatic" își umflă pieptul și constată că "în România este mai bine, căci boii suntem la decizie, în palate, în ministere și unde trebuie"!

Caragiale a consacrat o lume nespus de tristă, cu Cațavenci, Venturiani, Tipătești, Joițici. Această lume este evident întrecută de realități în România ultimilor ani. Cel mai lucid și pătrunzător romancier al acestor ani a trebuit să facă un pas înainte și a consacrat lumea "pârțăgăriei" - acea societate a efectelor execrabile, care sunt date drept evenimente.

Constantin Noica mi-a dăruit la un moment dat un volum de imagologie, în care românii erau pictați nemilos în Franța, Germania, Anglia. M-am gândit mereu la acel volum. Nu poți însă să nu iei în seamă minciuna proaspătă cu "v-am adus optzeci de miliarde", când filmările atestă că pretendentul a tăcut asurzitor, iar asemenea bani sunt virtuali. Până și în seara de Crăciun se debita senin că "în România a scăzut infectarea" - când oricine știe că a scăzut testarea covid-19 la cel mai jos nivel în șase luni, dar infectarea este în expansiune. La decidenții României de azi, șirul minciunilor este mai lung și mai dens decât oricând în istoria cunoscută.

Odată cu trecerea la prostocrație, în România zilelor noastre s-a petrecut un fenomen răscolitor chiar și pentru cei mai sceptici. S-a generalizat relația de slugă. Cineva care nu înțelege altfel Europa decât ca șansă să fie slugă, pretinde apoi slugărit din partea aplaudacilor. Așa se face că totul s-a cam transformat în slugărit!

Ce se mai poate spune? Nu-mi vine în minte decât zicerea lui Isus: "inima acestui popor s-a împietrit"! Să sperăm, totuși, că nu pentru multă vreme!

Andrei Marga
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68361 : Februarie 08, 2021, 19:09:21 »


Atenție REVOLUȚIONARI !
Acum se formează bugetul pentru anul 2021.
Nu știm dacă REVOLUȚIONARII ,cei care au adus democrația în România,cei ,datorită cărora,politicienii și întreaga țară, beneficiază de pe urma  curajului și a  sacrificiilor  lor, vor fi păgubiți prin construcția bugetului, sau nu .REVOLUȚIONARII,trebuie să fie în STARE DE ALERTĂ !
TOATE categoriile sociale își apără drepturile câștigate legal.Și REVOLUȚIONARII,trebuie să-și apere drepturile consfințite prin lege.Solicit unitate între TOATE formațiunile de REVOLUTIONARI,  înființate legal.Trebuie să ne apărăm drepturile !
Memorat

Nihil sine Deo!!
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68362 : Februarie 08, 2021, 22:05:21 »

Atentionarea e tardiva, domnule Sucuturdean, nu credeti? Bugetul trebuia sa fie gata din toamna anului trecut.
Se impune cu stringenta intrebarea ce au facut pana astazi presedintii de asociatii, dar e o intrebare retorica, nu?
Fostul premier si actualul presedinte al Camerei Deputatilor si al PNL a anuntat chiar azi taieri de pensii si salarii.
Iarasi taieri de salarii si pensii - www.youtube.com/watch?v=eWNMh5M1BAc.
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68363 : Februarie 09, 2021, 11:14:10 »


La 9 februarie 1990 ,Tribunalul Bucuresti, consfințea legitimitatea juridica a Asociației 21 Decembrie 1989. La mulți ani Asociației 21 DECEMBRIE 1989 BUCUREȘTI !
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68364 : Februarie 10, 2021, 11:15:36 »


Reacția Asociației „21 Decembrie 1989” cu privire la poziția publică a actualului secretar general al Ministerului Justiției, Răzvan Horațiu-Radu

      Consiliul Director al Asociației 21 Decembrie 1989, în calitate de organ colectiv de conducere prezintă poziția sa cu privire la dreptul la replică remis de secretarul general al Ministerului Justiției, Răzvan Horațiu-Radu.
     Având în vedere  divergența apărută recent în presă între dl. Teodor Mărieș, în calitate de președinte al asociației și dl. procuror Răzvan Horațiu-Radu, în noua sa funcție pe care o ocupă în Ministerului Justiției, Consiliul Director s-a întrunit într-o ședință de lucru, alături de juriștii săi, având drept scop efectuarea unei analize referitoare la pozițiile exprimate public de cele două părți.
      Într-un articol recent al publicației independente „Podul”, Președintele Asociației „21 Decembrie 1989”, dl. Teodor Mărieș contestă numirea procurorului Răzvan Horațiu-Radu în funcția de Secretar General al Ministerului Justiției, susținând despre acesta că, în calitate de agent guvernamental al statului român la C.E.D.O., a apărat părtinitor în fața instanței europene criminalii din Decembrie 1989, sfidând astfel dreptul la viață, la integritate fizică și psihică și la libertate al victimelor acelor evenimente.
     În dreptul la replică solicitat imediat și acordat procurorului, acesta a adus scuze față de poziția exprimată în fața instanței europene, susținând: „Am apărat numai interesele statului român”.
    În mod evident, cititorul va fi extrem de interesat să știe care dintre cei doi are dreptate.
   Dacă procurorul are dreptate înseamnă că dl. Mărieș va trebui să retracteze acuzele aduse acestuia și să-i ceară scuze public pentru prejudiciul de imagine adus.
   Ce va face Horațiu Radu însă, dacă în urma argumentelor pe care le vom aduce, cititorul va constata că dreptatea este de partea d-lui Mărieș?
    Pentru noi întrebarea este, bineînțeles, retorică, motiv pentru care nu va trebui să-i dăm vreun răspuns.
    Aceeași întrebare nu este deloc retorică pentru alianța politică U.S.R.-Plus care, prin „pixul” ministrului său Stelian Ion, a numit tocmai la Ministerul Justiției, într-o funcție de mare demnitate, dar și responsabilitate publică, o persoană care a încercat mușamalizarea celor mai grave crime din istoria recentă a României, încadrate prin deciziile CEDO la crime împotriva umanității.
    Pentru a avea un răspuns corect și imparțial al acestei dileme, am fost nevoiți să mergem direct la sursă, mai precis la deciziile C.E.D.O. din domeniu.
    Prin analiză constatăm că pe rolul Curții s-a aflat o cauză soluționată de aceasta la data de 24.05.2011,  denumită: „Cauza Vlase, Asociația "21 Decembrie 1989" și alții împotriva României”.
     Din cuprinsul deciziei pronunțate de instanța europeană  aflăm că reclamanții în această cauză au fost soții Vlase Elena și Niculae, Asociația 21 Decembrie 1989 și Teodor Mărieș.
     Conform celor menționate în decizia respectivă : „Guvernul României a fost reprezentat de agentul guvernamental, Răzvan-Horațiu Radu, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe”.
    Principala acuzație adusă în acest proces de reclamanți a fost faptul că în Decembrie 1989, fiul de 19 ani al familiei Vlase, pe nume Nicușor Vlase, a fost ucis nevinovat prin împușcare de forțele militare ale statului român, fapta fiind petrecută pe raza mun. Brașov, și că nici la 22 de ani (decizia invocată s-a judecat în 2011) de la săvârșirea acestei crime internaționale procurorii români nu au identificat și tras la răspundere vinovatul, nu efectuaseră o anchetă efectivă, neinițiind practic niciun proces în instanțele naționale care să aibă drept obiect uciderea prin împușcare a acestui tânăr nevinovat.
     De remarcat este faptul că reclamanții, înainte de a sesiza C.E.D.O., făcuseră toate demersurile legale la autoritățile judiciare naționale, aceste demersuri fiind respinse în totalitate, susținând în fața Curții Europene că astfel s-au încălcat prevederile art. 2 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, conform căruia: „Dreptul la viață al oricărei persoane este protejat prin lege”.
      Procurorul Răzvan Horațiu- Radu, ca reprezentant al Guvernului României, a susținut următoarele în fața Curții:
    - în primul rând a afirmat că această cauză nu este de competența C.E.D.O. pe motiv că faptele s-ar fi petrecut în 1989, iar România a aderat la Convenția Europeană a Drepturilor Omului în anul 1994.
      Curtea i-a respins această excepție, precizând în corespondența cu agentul guvernamental Horațiu Radu că nici din 1994 până în 2011 organele judiciare românești nu efectuaseră o anchetă efectivă în cazul invocat mai sus, astfel că încălcarea dreptului la viață se petrecuse în mod continuu și după aderarea țării noastre la această convenție, lucru de altfel bine știut și de dl. procuror.
      Pentru acest motiv Curtea s-a considerat competentă să judece acest caz.
    - Horațiu Radu a susținut în continuare că deși autorii crimei nu au fost descoperiți și condamnați, reclamanții se pot limita la a cere despăgubiri pe cale civilă de la statul român, sugerând practic că statul român ar fi dispus să despăgubească el victimele dacă acestea ar fi și ele, la rândul lor, dispuse să tacă.
      Despre această susținere, în hotărârea Curții s-au menționat următoarele: „Guvernul susține că reclamanții nu și-au exercitat căile de atac disponibile pentru a se ține seama de capătul lor de cerere privind durata anchetei. Potrivit Guvernului, reclamanții ar fi putut introduce în mod direct în fața instanțelor civile o acțiune în răspundere civilă împotriva autorităților naționale pentru întârzierea anchetei, în temeiul prevederilor art. 998 și art. 999 C. civ. privind răspunderea civilă delictuală”.
      Curtea Europeană i-a respins d-lui Horațiu Radu și această cerere de-a dreptul șocantă, reamintindu-i că în cazul unei crime, apărarea dreptului la viață de către un stat semnatar al convenției presupune în mod obligatoriu, în afară de despăgubiri civile, și sancționarea penală a autorilor faptei, menționând următoarele: „În cele din urmă, Curtea reamintește că obligațiile statului în temeiul art. 2 nu ar putea fi îndeplinite prin simpla acordare de despăgubiri, în urma unei proceduri civile...”.
    - eșuând în primele două încercări „să bage gunoiul sub preș” în cazul crimelor din Decembrie 1989, dl. Horațiu Radu, deși știa foarte bine că aceste crime sunt imprescriptibile și că în mod nelegal autoritățile judiciare românești au închis dosarele tocmai pe falsul motiv al prescripției, prin pledoaria sa finală mai face o ultimă încercare să inducă în eroare Curtea, sperând că aceasta va da în final o hotărâre care să consfințească închiderea abuzivă de către autoritățile românești a dosarelor acestor crime, încercare descrisă „elegant” de instanța europeană, respectiv: „ Pentru a concluziona, Guvernul consideră că nu este vorba de rea-credință sau lipsă de diligență a autorităților statului în ceea ce privește modul în care ancheta penală a fost realizată în dosarele vizând evenimentele din decembrie 1989...”.
       Curtea nu avea cum să creadă aberațiile lui Horațiu Radu, pentru că acestea erau imposibil de admis. Încă din primul an de facultate orice student la drept, căruia i se prezintă acțiunile criminale din Decembrie 1989, realizează că sunt încadrabile la infracțiuni contra umanității și că au un caracter imprescriptibil.
        Dacă dl. Horațiu Radu s-a făcut că uită această axiomă, judecătorii Curții n-au uitat ce-au învățat încă din primii ani de facultate și i-au dat, prin hotărârea pronunțată, un șoc acestuia ca să se trezească din euforia lăutărească în care se afla pentru a nu mai interpreta „după ureche” sau „după grade și la ordin” în scopul de a pune „batista pe țambal” în cazul acestor crime internaționale.

     Astfel, în cuprinsul hotărârii pronunțate se statuează următoarele: „Curtea a subliniat deja mai sus importanța dreptului victimelor și a celor în drept de a cunoaște adevărul cu privire la circumstanțele evenimentelor ce implică încălcarea masivă a drepturilor fundamentale cum este dreptul la viață, ce implică dreptul la o anchetă judiciară efectivă și eventualul drept la reparație. Din acest motiv, în cazul utilizării masive a forței letale împotriva populației civile în timpul manifestațiilor antiguvernamentale precedând tranziția de la un regim comunist la un regim democrat, cum este cazul de față, Curtea nu poate accepta ca o anchetă să fie efectivă în cazul în care se termină prin efectul prescripției răspunderii penale, în vreme ce înseși autoritățile au rămas inactive ...”.
       
     Prin decizia pronunțată în această cauză de Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a dispus admiterea acestei cereri a reclamanților și condamnarea statului român pentru încălcarea dreptului la viață.
     Chiar judecătorii C.E.D.O ne-au dat și i-au dat răspunsul încă din 2011 la această dilemă, stabilind că între cei doi cel ce are dreptate este dl. Mărieș, care, conform deciziei Curții, nu mai trebuie astfel nici să-și retracteze afirmațiile recente despre Horațiu Radu și nici să-i ceară acestuia scuze.
    Cel ce ar trebui să-și ceară de fapt scuze este noul secretar general al Ministerului Justiției, procurorul Răzvan Horațiu-Radu. Scuzele trebuie să le ceară în primul rând victimelor, mari mutilați, răniți și reținuți și, nu în ultimul rând, familiilor urmașilor eroilor martiri uciși în acel decembrie roșu, pentru care nici azi, la 32 de ani de la vărsarea de sânge, nu se cunosc vinovații.
     În cadrul acestei analize s-a mai concluzionat că nu este singura situație în care dl. Horațiu Radu a depus astfel de prestații în cauze privind crimele din Decembrie 1989 aflate pe rolul Curții Europene. Acestea vor constitui obiectul unor analize ulterioare.
     Înainte de final, ne exprimăm încă o dată nedumerirea în legătură cu afirmația recentă a domnului Horațiu Radu, conform căreia dumnealui nu a făcut altceva decât sa apere interesele statului român. Redăm afirmația acestuia cu exactitate: “Am fost Agentul Guvernamental al României la CEDO între anii 2007-2011 si am aparat numai interesele statului român, conform mandatului aprobat de ministrul afacerilor externe”.
     
    Îi reamintim însă acestuia că statul român, în care noi credem, este cel definit de chiar art. 1 al Constituției României, conform căruia: „România este stat de drept, democratic şi social, în care demnitatea omului, drepturile şi libertăţile cetăţenilor, libera dezvoltare a personalităţii umane, dreptatea şi pluralismul politic reprezintă valori supreme, în spiritul tradiţiilor democratice ale poporului român şi idealurilor Revoluţiei din decembrie 1989, şi sunt garantate”.
   Față de prestația sa în fața Curții Europene în cauzele referitoare la crimele din Decembrie 1989, prin care acesta a încălcat grosolan însăși Constituția, îi solicităm expres răspunsul la următoarele întrebări: Interesele cărui stat le-ați apărat domnule Horațiu Radu? Există în România și alt stat decât cel recunoscut prin Constituția României?
   Vrem să semnalăm pe final instituțiilor statului grava situație în care se află România și la momentul actual prin nerezolvarea, conform legii și celor statuate de Curtea Europeană, nici după 32 de ani, a problemei crimelor din Decembrie 1989.
    Altfel spus, să înțelegem că fostul agent guvernamental la CEDO, procurorul Horațiu Radu, deși nu a avut dreptate, totuși a câștigat?
    Poziția Consiliului Director al Asociației 21 Decembrie 1989 va fi transmisă chiar astăzi, la 31 de ani de la statuarea juridică a organizației noastre, Președintelui României, Excelența Sa Domnul Klaus Iohannis, președintelui Senatului, doamna Anca Paliu Dragu, președintelui Camerei Deputaților Ludovic Orban - președinte PNL, primvicepreședintelui PNL Rareș Bogdan - liderul delegației române din grupul PPE, premierului României Florin Cîțu, vicepremierului României Dan Barna - copreședinte USRPLUS, liderului Renew Europe Dacian Cioloș - copreședinte USRPLUS, ministrului Justiției Stelian Ion și șefului CSM Bogdan Mateescu.
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68365 : Februarie 10, 2021, 11:16:27 »

Tot la reteaua lui Mărieș ați rămas arondat, domnule președinte?
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68366 : Februarie 10, 2021, 11:49:18 »


Proiectul privind desfiintarea Institutului Revolutiei Romane, aprobat in Comisia Juridica din Senat

 Miercuri, 10 Februarie 2021, ora 10:53

https://ziare.com/stiri/justitie/raport-de-admitere-pentru-proiectul-initiat-de-guvern-privind-desfiintarea-institutului-revolutiei-romane-1661469
Memorat

Nihil sine Deo!!
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68367 : Februarie 10, 2021, 19:59:51 »

Divisive retoric   -   www.youtube.com/watch?v=_9ispwgQNS0.Prodecensismedia
www.facebook.com/prodocensmedia/videos/197785088698476
Luni, 8 februarie 2021

Joe Biden a câștigat Casa Albă iar partidul său, Congresul. Ai crede că sunt încântați, căci asta și-au dorit. Ai crede că vor sărbători. Dar nu. Ei au început o epurare. În câteva ore, democrații au început să strivească și cea mai moderată opoziție.
Au închis o întreagă companie de socializare numită Parler, nu pentru că a făcut ceva greșit ci, pur și simplu, pentru că n-au putut să o controleze. N-au vrut să riște ca cineva să-i critice pe Parler, așa că au eliminat-o. Acum două zile au arestat un bărbat și l-au pus sub acuzare pentru că a râs de Hillary Clinton pe Twitter. Omul riscă 10 ani de închisoare.
Apoi, democrații au declarat război partidului politic rival. Nu un război metaforic, ci unul real. Cu soldați și forțe de ordine paramilitare și cele mai puternice agenții de informații din lume. I-au acuzat chiar pe cei mai moderați republicani, care nu reprezintă nicio amenințare pentru nimeni, că sunt niște teroriști periculoși. I-au comparat cu ISIS și al-Qaida.
Și oricine s-a plâns sau a protestat în vreun fel a fost amenințat cu expulzarea din Congres. Cu alte cuvinte, nu contează ce au decis alegătorii în noiembrie. În numele democrației, nu mai poți sluji în Congres. Dizidenții nu mai sunt permiși în aparatul federal. Nimeni care nu este de acord cu convingerile democrate nu mai poate lucra în guvernul SUA.
Nu exagerăm. Chiar așa s-a întâmplat. Ați văzut-o. Așa ceva n-a mai avut loc în această țară. Acesta este cel mai agresiv atac asupra libertăților civile din istoria americană. De unde vine acest lucru? De ce o fac? Merită să aflăm. La prima vedere, e o luptă pentru putere. Am spus-o din prima zi și rămâne valabil.
Partidul Democrat nu există pentru a servi unui principiu abstract, ca libertatea, justiția sau Cartea Drepturilor. Obiectivul său principal nu este îmbunătățirea vieții alegătorilor. Dacă mergeți în Detroit, vă veți da seama.
Partidul Democrat există pentru a acumula toată puterea. O parte nu ajunge. Impulsul este de a controla totul. Deci asta încearcă să facă acum, în mijlocul haosului și al tumultului. Dar asta nu este tot ceea ce se întâmplă. Priviți în jur. Democrații ridică un gard permanent din oțel în jurul Capitoliului Statelor Unite.
Ce scop are acest gard? Protejarea celor din interior. Pentru a ține publicul departe de ceea ce se numea odată Casa Poporului. Asta se întâmplă chiar acum. Observați că mii de soldați înarmați și agenți din forțele de ordine sunt amplasați în afara gardului.
Care este obiectivul lor? Tot protejarea celor din interior. Apoi, întrebați-vă de ce plănuiesc democrații să folosească fondurile federale pentru un aparat și mai mare de securitate personală?
De ce vor iarăși să ia armele de foc de la americanii care respectă legea și care n-au comis nicio infracțiune? De ce apare Alexandria Ocasio-Cortez, aproape în lacrimi, descriind cum a fost aproape ucisă pe 6 ianuarie în Capitoliu?
Pare a nu fi în întregime prefăcută. Aici există o temă generală, iar aceasta este panica. Frica. Și este reală. Vedem lideri care se tem cu adevărat de oamenii pe care ar trebui să îi conducă. Iată ceva cu adevărat interesant. Par mai speriați acum, că Donald Trump a părăsit funcția. Simt că a început o perioadă de populism real și poate că au dreptate.
Iată ce s-a întâmplat săptămâna asta pe Wall Street. Un grup de brokeri care tranzacționau acțiuni pe Reddit de acasă au demascat întregul sistem financiar american.
Acesta este un moment crucial. Odată ce vezi așa ceva, nu mai poți uita. Când cineva îți dă masca la o parte, îți vede fața.
Atitudinea față de economia noastră se va schimba pentru totdeauna din cauza celor întâmplate săptămâna asta. E treabă serioasă. Care e răspunsul administrației Biden la ceea ce s-a întâmplat săptămâna asta? Prima dată, s-au lăudat cu prima femeie Secretar al Trezoreriei. Acesta nu este un răspuns adecvat la ceea ce s-a întâmplat, iar echipa lui Biden știe asta. Dar n-au avut altceva. Adevărul e că liderii noștri n-au răspunsuri și explicații pentru ceea ce se întâmplă.
Mai rău, ei înșiși sunt profund implicați în problemele sistemului și, în unele cazuri, în infracțiunile care scufundă țara. Știu toate astea. Își cunosc vinovăția și știu că și voi știți. Și de aceea le este frică. Știu de ce crește populismul. Deci, acesta este momentul să luăm o decizie cu privire la cum vom răspunde. Ce fac liderii noștri în continuare va defini cum va arăta America în viitor.
Nici n-ar fi greu să înceapă să repare lucrurile sau să aducă adevărata unitate într-o țară care are mare nevoie de ea. Într-o democrație, primul pas pentru unificarea țării este întotdeauna același. Liderii încheie un acord de partajare a puterii cu cei pe care-i conduc.
Fac lucrurile simple. Încetează să-și mintă și să-și atace proprii cetățeni. Le respectă cultura și nu încearcă să controleze convingerile oamenilor. Nu ăsta este rolul lor. Își tratează cetățenii ca pe niște adulți, corect.
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68368 : Februarie 11, 2021, 10:38:05 »


O nouă carte scrisă de Profesorul ,Revoluționar-Nicolae Achim Sbârcea.
Literatură ORTODOXĂ :
https://www.librarie.net/p/397201/de-ce-sunt-ortodox
Memorat

Nihil sine Deo!!
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68369 : Februarie 11, 2021, 15:51:40 »


Repet rugamintea de pe alt subtopic (parca asa le zice):
Am gast o imagine a cartii. Asa trebea facut anuntu asta domnu Sucuturdean. Da puteti sa completati cu o fotografie a profesorului ca nu am gast pe internet niciuna.
Memorat
Pagini: 1 ... 4556 4557 [4558] 4559 4560 ... 4573
Schimbă forumul: