Main Content:

Pagini: 1 ... 4557 4558 [4559] 4560 4561 ... 4573

ANUNTURI

Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68370 : Februarie 12, 2021, 17:01:43 »

Un anunt facut astazi pe Facebook:

Fratia BucuresteniIor Decembrie 1989
www.facebook.com/groups/bucurestenilor
Vineri, 12 februarie 2021Toader Adrian
Sâmbătă 27, februarie, 2021, începând cu orele 10:00, în municipiul Brașov se va desfășura Adunare Generală a Mișcării Revoluționare.
Programul cuprinde:
- Sesiunea A (10:00 - 13:00);
- Sesiunea B (14:00 - 17:00);
- pauză  13:00 - 14:00, cu un mic bufet (catering), contracost;
- Sesiunea A - înscriere la cuvânt anticipat până Miercuri 24. Feb.;
- Sesiunea B - înscriere la cuvânt, Sâmbătă dimineață.
Poate participa orice coleg Revoluționar, care și-a anunțat prezența telefonic: 0735130400/ e-mail/ WhatsApp 0735 130. 400. până Miercuri 24. Februarie.
Vor fi organizate 2 liste de prezență:
- reprezentanți Asociații - cu delegație scrisă și ștampilă;
- colegi Revoluționari - pe bază de copie Certificat.
Membrii Comitetului de Organizare:
Petru Bejenariu(SB) Ion Florian( B)Dorin Pașca(BV) Gigi Marin(BV) Nicu Bănuțoiu(B) Nicolae Ștefănescu(CR) Zoltan Matei (BV).
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68371 : Februarie 14, 2021, 01:30:31 »

Joi, 11 februarie, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr 140 decizia guvernului de a ne fi incalcate drepturile si libertatile in continuare. Am asteptat doua zile sa vad cum vor reactiona cei care au rasturnat dictatura comunista in 1989 si au facut posiila respectarea drepturilor omului si la noi, dar am asteptat degeaba – se pare ca singurul interes real al masei de revolutionari a ramas Banul, nu Idealul. Postez aici tristul document – cu durerea constatarii facute -, respectiv primele opt pagini de la www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS44MjIyNTc1NjgyNzQzRSszMA==.


« Ultima modificare: Februarie 17, 2021, 00:06:35 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68372 : Februarie 14, 2021, 20:13:18 »In grupul REVOLUTIONARII ROMANIEI DECEMBRIE 1989, www.facebook.com/groups/free2carmen/permalink/2938346906397050/?comment_id=2938601506371590&notif_id=1613317678104519&notif_t=group_comment&ref=notif - exista o luare de pozitie fata de textul de mai sus (aproximativ acelasi). Copiez aici atat postarea respectiva, cat si raspunsul meu.

Constantin Cretescu
Cu tot respectul, vreau să fac câteva precizări: 1. Portalul revutionarilor nu poate posta ceva ,doar o anumită persoană poate posta pe portal, dar în cazul de față, persoana nu ași declină identitatea. 2. Indiferent cine este cel care a postat, o asemenea INEPȚIE, invocând M. O.nr 140/2021, și care acuză REVOLUȚIONARII , pentru normele legislative, din respectivul monitor, se află intr-o gravă eroare de gândire. 3. Prin actele, faptele, curajul și jertfele lor, revoluționarii au redat poporului român șansa de a fi liber în gândire, exprimare, dar NU SI-AU ASUMAT RĂSPUNDEREA, de a apăra la infinit țara, de idioții care își votează proprii ,,CĂLĂI ". Așa că autorul, necunoscut, al acestei postari ar face bine să nu mai arunce vina asupra revoluționarilor pentru toate idioteniile emanate de niște guverne incompetente si corupte.

Gheorghe Iosif
La fel, cu tot respectul cuvenit:
1 Denumirea corecta este Portalul Revolutiei Romane.
2 Contul de Facebook la care va referiti -
www.facebook.com/portalulrevolutieiromane - este al Portalului Revolutiei Romane - www.portalulrevolutiei.ro (de sine statator) - care a fost creat in urma cu 16 ani.
3 Nefiind un grup, subiectele sunt propuse de administrator, dar pot fi comentate de cei interesati pe grupurile in care sunt share-uite, asa cum este si cazul celui de fata. Deci acesta este doar o reflexie pe Facebook a subiectelor de pe Portalul Revolutiei Romane, respectiv de pe Forumul sau - www.portalulrevolutiei.ro/forum. Aici se pot da Like-uri, sau alte aprecieri, comentariile se pot face insa pe Forum, sau pe grupurile unde sunt sheruite subiectele.
4 Daca dv considerati a fi o ineptie respectiva parere, inteleg ca va este mai comod asa si nu-mi ramane decat sa va urez sanatate.
5 Facand ultimul act istoric major al tarii, revolutionarii nu se pot sustrage de la responsabilitatea urmarilor lui. Desigur, nu ar fi normal sa le fie puse in carca jafurile si tradarile celor care au profitat de rezultatul curajului, determinarii si chiar sacrificiului lor, dar la fel de anormal ar fi ca ei sa se sustraga de la datoria morala pe care o au fata de tara si cetatenii ei, aceea de a semnala deviatiile de la democratie, drepturile omului, idealurile nationale, acelea pentru care ei au luptat acum trei decenii.
In concluzie, cu aceasta ocazie ati aflat si dv cine a creat Portalul Revolutiei Romane, ce specific are contul sau de Facebook si ce pozitie are in problema majora a acestor zile.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68373 : Februarie 15, 2021, 11:41:16 »

Saptamana care debuteaza azi, la jumatatea lui februarie, incepe in forta pentru revolutionari. Sa vedem cum vor reactiona, ei si societatea, ei si, in special, organizatiile lor, cele multe si renumite. Va fi un test important pentru toata lumea, dar mai ales pentru revolutionari. Poate urma o perioada de clarificari, sau numai una de abuzuri, tradari si prostie. Ruleta ruseasca a "democratiei" romanesti continua, dar cu alte degete pe tragaci, numai capetele spre care este indreptata arma sunt ale revolutionarilor.


www.stiripesurse.ro/grupul-pentru-dialog-social-scrisoare-catre-liderii-coalitiei-de-guvernare-desfiintati-institutul-revolutiei_1643805.html
Luni, 15 februarie 2021


Grupul pentru Dialog Social, scrisoare către liderii coaliției de guvernare: desființați Institutul Revoluției
Autor: Lucian Negrea, Reporter - Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Grupul pentru Dialog Social transmite o scrisoare către liderii coaliției de guvernare prin care solicită finalizarea demersurilor pentru desființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989.

”Către:
Anca Dragu, preşedinte al Senatului,
Ludovic Orban, preşedinte al Camerei Deputaţilor, preşedinte PNL,
Florin Cîţu, prim-ministru al guvernului,
Dan Barna, viceprim-ministru, co-preşedinte Alianţa USR-PLUS,
Kelemen Hunor, viceprim-ministru, preşedinte UDMR

Va solicităm finalizarea demersului privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989.

Considerăm finanţarea din partea statului a acestui institut nejustificată.

Activitatea institutului a avut un efect minor, partizan şi neconvingător în aspecte esenţiale ale Revoluţiei.

Reamintim faptul că a fost dată deja o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea acestui Institutut (în 30 decembrie 2019, de către guvernul condus de Ludovic Orban), dar majoritatatea PSD din Parlament a respins acea ordonanţă.

Preşedintele României Klaus Johannis a solicitat Parlamentului reexaminarea legii prin care a fost respinsă ordonanţa de urgenţă , subliniind că instituţia "nu a acţionat în vederea atingerii scopului şi misiunii pentru care a fost înfiinţată".

Prin Legea 556/2004, cercetătorii IRRD "şi-au asumat obligaţia de a evalua dimensiunea represiunii, în urma căreia au rezultat morţi, răniţi, arestaţi, molestaţi". In mod convenabil insa - si simptomatic pentru coniventa regimului Iliescu cu fosta Securitate - Institutul infiintat de fostul presedinte "nu şi-a propus să stabilească vinovaţii pentru săvârşirea de abuzuri şi crime", chiar in cazul cand "faptele au fost evidente şi clare", si "descrise ca atare în lucrări şi studii".

Consideram ca este un act de ipocrizie si impostura stiintifica sa pretinzi ca studiezi represiunea "în urma căreia au rezultat morţi, răniţi, arestaţi, molestaţi", sa scoti sute de "lucrări şi studii" despre fapte evidente care au produs moartea a peste o mie de romani, fara sa numesti, macar institutional, pe autorii crimelor. Concret, desi in virtutea probelor adunate, au confirmat in mod repetat existenta teroristilor de dupa 22 decembrie, lucrarile IRRD au evitat cu asiduitate sa-i identifice pe acestia. Chiar daca probele le dovedeau cu prisosinta existenta!

La 31 de ani de la momentul definitoriu al curajului sau, poporul roman a ramas cu tragica intrebare, devenita aproape retorica prin repetitie, "Cine a tras in noi dupa 22?". Este o nedreptate profunda pentru memoria eroilor care ne-au redat si aparat libertatea in decembrie 1989. Este dureroasa pentru urmasii acestora, pentru ranitii ramasi in carucioare de invalizi, pentru memoria colectiva si pentru imaginea noastră ca popor.

Aceasta sarcina ar fi potrivit să revină instituţiei abilitate in acest sens care este, conform legii, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. IICCMER are "in centrul tuturor demersurilor" sale, "victimele şi efortul permanent pentru identificarea celor ce se fac vinovaţi pentru crimele şi abuzurile comise".

Este oare necesar sa subliniem că abuzurile si crimele comise la Revolutie au fost ultima şi cea mai sangeroasa crima a comunismului şi a dictatorului Nicolae Ceauşescu, prin aparatul sau represiv ?

Semnatari:

Asociatia Revolutionarilor fara privilegii,

- Radu Filipescu - presedinte

- Ion Caramitru - vicepresedinte

Fundatia Gheorghe Ursu

- Gabriel Andreescu - presedinte

- Andrei Ursu - membru CA

Societatea Timisoara

- Florin Mihalcea- presedinte

Dan Voinea - general, fost procuror militar sef

Asociaţia umanitară pentru protejarea şi sprijinirea invalizilor, răniţilor şi urmaşilor celor căzuţi în timpul Revoluţiei din decembrie 1989 - Dolj

- Costinel Venus Mirea - presedinte

Membri GDS
- Andrei Cornea
- Mihai Şora
- Radu Vancu
- Rodica Culcer
- Sorin Ionita
- Vlad Zografi
- Daniel Cristea Enache
- Madalin Hodor
- Sorin Alexandrescu
- Smaranda Vultur,
- Magda Carneci
- Emil Ionescu
- Andrei Oişteanu
- Brînduşa Armanca
- Ştefan Vianu
- Alin Teodorescu

Lista rămâne deschisa....”, arată Grupul pentru Dialog Social.


« Ultima modificare: Februarie 15, 2021, 13:55:42 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68374 : Februarie 15, 2021, 17:25:51 »

Joi, 11 februarie, a fost publicata in Monitorul Oficial al Romaniei nr 140 decizia guvernului de a ne fi incalcate drepturile si libertatile in continuare. Am asteptat doua zile sa vad cum vor reactiona cei care au rasturnat dictatura comunista in 1989 si au facut posiila respectarea drepturilor omului si la noi, dar am asteptat degeaba – se pare ca singurul interes real al masei de revolutionari a ramas Banul, nu Idealul. Postez aici tristul document – cu durerea constatarii facute -, respectiv primele opt pagini de la www.monitoruloficial.ro/emonitornew/emonviewmof.php?fid=MS44MjIyNTc1NjgyNzQzRSszMA==.

Sa profitam cel putin de prostia si lenea lor!
Trei zile - www.youtube.com/watch?v=-LJfUNLDU8E
« Ultima modificare: Februarie 17, 2021, 00:56:55 de către razvan »
Memorat
 • Silviu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2571
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68375 : Februarie 16, 2021, 21:10:28 »

Domnule Iosif,
Sfidarea sorţii este o opţiune personală şi de multe ori cu consecinţe definitive.
Cum spunea colegul Neica Nimeni referindu-se la PNL, „Dumnezeu nu bate cu parul!”.
În scrisul d.vs s-au strecurat 2 greşeli:
1. M.O. la care faceţi referire are numărul 140;
2. Probabil aţi vrut să scrieţi: „...a ne fi încălcate drepturile ” şi nu „a ne fi inculate ”!

Acum, revenind la consecinţe!
Din momentul în care PSD a venit, în 2016, cu planul de dezvoltare,
PNL-işti au simţit că le fuge pămîntul de sub picioare şi, din prima zi de guvernare,
au sabotat realizarea acestui plan cu mijloace deloc onorabile, culminînd cu decapitarea PSD-ului
prin arestarea politică a lui Dragnea! Restul, a venit de la sine.
Prin sabotarea planului de dezvoltare, PNL şi USR pot fi consideraţi duşmani ai poporului român pentru că,
Dacă PSD-ul şi-ar fi dus la bun sfîrşit mandatul şi planul ar fi fost îndeplinit, am fi cîştigat cu toţii!
Dar, partidele de dreapta nu s-ar mai fi putut apropria de guvernare zeci de ani.
Dacă PSD-ul nu şi-ar fi dus la bun sfîrşit planul atunci,
PNL-ul ar fi obţinut majoritatea în parlament şi lucrurile ar fi fost mult mai simple.
Modul în care PNL şi USR au provocat ajungerea lor la putere,
datorită faptului că trăim într-un univers cauzal (ca să fiu laic!),
generează ideea unei rele credinţe implicînd pierdere de popularitate şi o mare confuzie în actul guvernării deoarece
trebuie împlinită voinţa a 3 partide, în detrimentul intereselor poporului.

Revenind la problema Covid-19!
Ajungînd la guvernare prin voinţa altora, cele 2 partide au fost luate pe nepregătite.
Nu au avut timp (sau poate nu au voinţa ...)
să găsească oamenii capabili şi patrioţi care să poată găsi soluţile optime pentru acest popor.
Pandemia, este cireaşa de pe colivă!
Din păcate o cireaşă culeasă în interes financiar propriu şi nu în interesul poporului.
Motiv pentru care au pierdut în totalitate încrederea populaţiei.
Astfel, oricît de bună ar fi măsura luată de guvernanţi pentru stăvilirea răspîndirii virusului,
ea este considerată neavenită şi, exploatată de „opoziţie” drept încălcare a drepturilor omului, etc.
Acum, se pune întrebarea:
Noi, poporul ne-aservit unor interese politice, suntem deştepţi sau nu?
Dacă suntem deştepţi respectăm măsurile de protecţie dovedite corecte în experienţa întregii omeniri.
Dacă nu, atunci scapă cine are noroc şi infectarea îl prinde într-o condiţie fizică şi morală bună!
Atenţie!
Dumnezeu nu bate cu parul ”.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68376 : Februarie 17, 2021, 01:00:48 »

Va multumesc pentru atentionare, am corectat. Ora tarzie si oboseala acumulata au lasat urme.
Privitor la problema virusului, chiar daca ati incheiat amenintator postarea, nu va impartasesc opiniile.


Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68377 : Februarie 17, 2021, 01:08:57 »


www.digi24.ro/stiri/actualitate/politica/senatul-a-votat-desfiintarea-institutului-revolutiei-romane-persoanele-erau-numite-pe-viata-iar-70-din-buget-se-ducea-pe-salarii-1452332?fbclid=IwAR0N4d7HOuOGpmLe67_RyGPYJabeyGeYD2khbZ1iokxnCNYJ7ahYB-c-UfU
Luni, 15 februarie 2021

Senatul a votat desființarea Institutului Revoluției Române. Persoanele erau numite pe viață, iar 70% din buget se ducea pe salarii


Senatul a votat desființarea Institutului Revoluției Române, condus de fostul președinte Ion Iliescu. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Senatul a votat desființarea Institutului Revoluției Române, condus de fostul președinte Ion Iliescu. Decizia a fost adoptată cu 80 de voturi „pentru”, 54 „împotrivă” și 0 abțineri. Din conducerea institutului mai făceau parte Gelu Voican Voiculescu și Petre Roman.

Andreea Popa, jurnalist Digi24:
Social-democrații au anunțat încă din timpul dezbaterii acestui proiect de lege că nu susțin desființarea Institutului Revoluției Române și că se poziționează mai degrabă pentru a schimba legislația de funcționare a acestui institut.
Liberalii au anunțat în schimb că vor vota pentru desființare și au ținut să facă două precizări, și anume că în Institutul Revoluției Române persoanele sunt numite pe viață, nu au un mandat limitat și că, de exemplu, în anul 2019, peste 70% din sumele alocate institutului s-au cheltuit pe salariile și sporurile personalului.
Desființarea institutului este un demers care a început în urmă cu un an și câteva luni. În decembrie 2019, guvernul liberal condus de Ludovic Orban a adoptat o ordonanță de urgență pentru desființarea Institutului Revoluției Române.
La acel moment, institutul s-a aflat în centrul unui scandal, după ce a decis să organizeze un concert în 22 decembrie, iar acest gest a fost calificat de mai multe organizații drept o jignire adusă memoriei eroilor Revoluției.
Practic, institutul ar trebui să analizeze ceea ce s-a întâmplat la Revoluția din 1989. Guvernul argumenta în acea ordonanță de urgență că activitatea institutului ar fi fost irelevantă în raport cu banii publici cheltuiți.
Lucian Romașcanu, senator PSD: Avem lucruri neștiute despre Revoluție și nu văd rațiunea pentru care un asemenea istitut în loc să fie îmbunătățit, să fie desființat, e un mod rău de a face politică, este un mod care duce spre revanșă și răzbunare și în niciun caz pentru mersul înainte al societății. Vom vota contra acestei propuneri și sper să fie ultima pe care o mai avem în Parlament despre desființarea a ceva în România.
Alina Gorghiu, senator PNL: M-a impresionat până la lacrimi domnul Romașcanu cu intervenția și cu laudatio la adresa institutului și a domnului Iliescu. Puteți să îmi dași și un șervețel, da. Peste 70 la sută din sumele alocate pe 2019 s-au dus exclusiv pe cheltuieli de personal. Eu îi rog pe colegii din Senat să înțeleagă că acest institut nu și-a atins obiectivul și a fost o bătaie de joc întreaga activitate cu privire la ce s-a întâmplat la Revoluție.
Cristinel Gabriel Berea, senator USR-PLUS: Punem capăt uneia dintre cele mai mari mârșăvii la care a fost supus poporul român. Acest institut, ca și institutul Levantului, a fost creat doar pentru ca anumite persoane să audă în continuare expresia „domnul președinte” și să aibă pe cineva care să le deschidă ușile. Institutul nu e o simplă sinecură politică, o instituție care toacă bani publici. Avem de-a face cu o fraudă financiară, precum şi cu o ticăloşie morală. Institutul, condus de inculpatul Ion Iliescu şi de Gelu Voican Voiculescu, ambii trimişi în judecată în Dosarul Revoluţiei din 1989 pentru infracţiuni contra umanităţii, a fost un institut de mistificare a adevărului despre Revoluţie.

Editor : Liviu Cojan


Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68378 : Februarie 17, 2021, 01:30:57 »

Nu am vazut inca luari de pozitie pe masura celor ce se intampla in aceste zile, poate cu exceptia celei pe care o reproduc in continuare.

Claudiu Iordache
https://www.facebook.com/Claudiu-Iordache-301331703400663
15 februarie la 19:48  ·
Ei au confiscat Revoluția!
Ei au confiscat Institutul Revoluției!
Ei!!

În decembrie 2019 campania de defăimare a activităților Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 reușea să ferece porțile unei instituții cândva a statului român, confiscată în primăvara lui 2018 de către gruparea fostului președinte Ion Iliescu în folosul acestuia. Iată că un nou grup de intelectuali (ce a fost cândva pilonul de susținere al fostului președinte securist Traian Băsescu) atacă ruinele de astăzi ale Institutului Revoluției, sub pretextul că timp de 12 ani: ”Activitatea institutului a avut un efect minor, partizan şi neconvingător în aspecte esenţiale ale Revoluţiei”. Am anticipat acest moment. Sub conducerea mea lucrările Institutului au fost editate, tipărite, unele traduse în limbi străine, transformate în reviste și cărți și oferite marilor biblioteci al României și tuturor Instituțiilor legale, bibliotecilor universitare (inclusiv ale celor două Camere ale Parlamentului), ambasadelor de la București și Președinției României, în speranța că nu vor mai fi eliminate vreodată de pe rafturile adevărurilor istorice ce privesc Revoluția Română! Dar, între timp, nu numai Revoluția a fost pusă la index, ci și Institutul dedicat ei! Pentru fostul Regim Institutul Revoluției a fost spinul care l-a împiedicat să tragă de timp și să o uite!
Suntem astăzi în fața unui fapt împlinit! Au ucis Revoluția! Revoluția Română nu mai există! Securitatea domină scrierea falsă a unei istorii în care doar ea a avut un rol principal. Poporul doar a fost manipulat. Nu-i așa? Nu el a făcut schimbarea, cu miile lui de victime, nu el l-a răsturnat pe Ceaușescu de la putere! Miile de informatori, în schimb, au infectat publicistica postdecembristă cu mistificările lor. Foști mari securiști și-au trimis lacheii să-i idea lovitura de grație! Adevărul trebuia definitiv îngropat. Și asta fac și în zilele noastre cu biata noastră Revoluție, la trei decenii de la Victoria ei!
Greu de imaginat că josnicia poate să meargă atât de departe!
Iată Comunicatul semnat și de Societatea Timișoara, al cărei membru fondator am fost!
"Vă solicităm finalizarea demersului privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989. Considerăm finanţarea din partea statului a acestui institut nejustificată. Activitatea institutului a avut un efect minor, partizan şi neconvingător în aspecte esenţiale ale Revoluţiei. Reamintim faptul că a fost dată deja o ordonanţă de urgenţă pentru desfiinţarea acestui Institut (în 30 decembrie 2019, de către guvernul condus de Ludovic Orban), dar majoritatatea PSD din Parlament a respins acea ordonanţă. Preşedintele României Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului reexaminarea legii prin care a fost respinsă ordonanţa de urgenţă, subliniind că instituţia 'nu a acţionat în vederea atingerii scopului şi misiunii pentru care a fost înfiinţată'", arată Societatea Timişoara într-un comunicat remis, luni, AGERPRES.
Prin Legea 556/2004, cercetătorii IRRD şi-au asumat obligaţia de a evalua "dimensiunea represiunii, în urma căreia au rezultat morţi, răniţi, arestaţi, molestaţi".
"În mod convenabil însă - şi simptomatic pentru conivenţa regimului Iliescu cu fosta Securitate - Institutul înfiinţat de fostul preşedinte 'nu şi-a propus să stabilească vinovaţii pentru săvârşirea de abuzuri şi crime', chiar în cazul când 'faptele au fost evidente şi clare', şi 'descrise ca atare în lucrări şi studii'. Considerăm că este un act de ipocrizie şi impostură ştiinţifică să pretinzi că studiezi represiunea 'în urma căreia au rezultat mori, răniţi, arestaţi, molestaţi', să scoţi sute de lucrări şi studii despre fapte evidente care au produs moartea a peste o mie de români, fără să-i numeşti, măcar instituţional, pe autorii crimelor. Concret, deşi în virtutea probelor adunate, au confirmat în mod repetat existenţa teroriştilor de după 22 decembrie, lucrările IRRD au evitat cu asiduitate să-i identifice pe aceştia. Chiar dacă probele le dovedeau cu prisosinţă existenţa", menţionează documentul transmis de către Societatea Timişoara.
Reprezentanţii Societăţii Timişoara adaugă că la 31 de ani de la momentul definitoriu al curajului său, poporul român a rămas cu tragica întrebare, devenită aproape retorică prin repetiţie, "Cine a tras în noi după 22?".
Ei consideră că este o nedreptate profundă pentru memoria eroilor care ne-au redat şi apărat libertatea în decembrie 1989, dar şi dureroasă, pentru urmaşii acestora, pentru răniţii rămaşi în cărucioare de invalizi, pentru memoria colectivă şi pentru imaginea noastră ca popor.
"Această sarcină ar fi potrivit să revină instituţiei abilitate în acest sens care este, conform legii, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului. IICCMER are 'în centrul tuturor demersurilor' sale, 'victimele şi efortul permanent pentru identificarea celor ce se fac vinovaţi pentru crimele şi abuzurile comise'. Este oare necesar să subliniem că abuzurile şi crimele comise la Revoluţie au fost ultima şi cea mai sângeroasă crimă a comunismului şi a dictatorului Nicolae Ceauşescu, prin aparatul său represiv?", se încheie comunicatul.
Scrisoarea este semnată, până în prezent, de Asociaţia Revoluţionarilor fără privilegii (preşedinte Radu Filipescu, vicepreşedinte Ion Caramitru), Fundaţia "Gheorghe Ursu" (preşedinte Gabriel Andreescu şi membru în CA, Andrei Ursu), Societatea Timişoara (preşedinte Florian Răzvan-Mihalcea), fost procuror general Dan Voinea, Asociaţia umanitară pentru protejarea şi sprijinirea invalizilor, răniţilor şi urmaşilor celor căzuţi în timpul Revoluţiei din Decembrie 1989 - Dolj (preşedinte Costinel Venus Mirea) şi membri ai GDS: Andrei Cornea, Mihai Şora, Radu Vancu, Rodica Culcer, Sorin Ioniţă, Vlad Zografi, Daniel Cristea Enache, Mădălin Hodor, Sorin Alexandrescu, Smaranda Vultur, Magda Cârneci, Emil Ionescu, Andrei Oişteanu, Brînduşa Armanca, Ştefan Vianu, Alin Teodorescu. (AGERPRES)”
Cu adevărat o intelectualitate lipsită de caracter! O desfid să aducă dovezile! Sub conducerea mea, timp de 12 ani, Institutul Revoluției a cercetat istoria celor șapte zile ale Revoluției, editând zeci de lucrări  științifice, susținând o publicație dedicată care ajunsese la peste 70 de numere înainte de a fi desființată la rândul ei. Mulți dintre membrii săi cunosc adevărul, dar iată-i, spre rușinea lor, semnând un astfel de manifest securistic!
Oare cei care au semnat nu au cunoscut eforturile IRRD de a elimina cenzura ce apăsa atât de greu peste istoricul sacrificiilor din Decembrie? Generalul Dan Voinea, Brândușa Armanca, Alin Teodorescu, membrii Societății Timișoara (o umbră a celei ce a fost pe parcursul anului 1990)? Ori, ca de obicei, ca de atâtea ori în istoria recentă, clienții vechi ai conștiințelor de vânzare s-au supus unui ordin superior?
Oare președintele Klaus Werner Iohannis nu a cunoscut activitatea de cercetare a Institutului Revoluției, odată ce toate lucrările de cercetare editate de Institut au fost trimise Bibliotecii Prezidențiale? Să nu fi deschis nici una dintre aceste lucrări? Nici el, nici vreunul dintre consilierii săi? Pare singura explicație posibilă pentru declarația pe care a făcut-o, anume că Institutul Revoluției “nu a acționat în vederea atingerii scopului și misiunii pentru care a fost înființat”! (declarație redată în comunicatul Societății Timișoara din 15.02.2021).
Pe parcursul acestui an voi publica extrase din arhivele Institutului cu privire la activitatea de cercetare științifică, fie și pentru a dovedi reaua credință a celor ce au semnat această scrisoare de recunoaștere a caracterului lor mercenar!
Cât privește odiosul comando de la GDS, ce s-ar mai putea spune altceva decât: Securitatea trăiește!
Declarații:
„Această ticăloșie a fost făcută posibilă prin înlăturarea directorului acestui institut, dl. Claudiu Iordache. Dl. Claudiu Iordache de la Timișoara este un revoluționar autentic, un om care și-a riscat viața cu adevărat în piață, în fața catedralei, la balcon, atunci, îl știe o țară și o Timișoară întreagă din acele zile. Și a fost înlăturat și înlocuit cu dl. Voican” (Cristian Tudor Popescu, 20 decembrie 2019)
Mădălin Hodor. Martor la agonia Institutului Revoluției Române. „Am ajuns în Consiliul Ştiinţific al IRRD după ce am publicat câteva articole despre Revoluţia din decembrie 1989 în Revista 22, la invitaţia strict personală a domnului Claudiu Iordache şi la insistenţele repetate ale prietenului meu Adrian Niculescu. Ambii cred că pot confirma ceea ce spun. Domnul Iordache îmi este prieten pe Facebook, deci se poate verifica uşor. În esenţă, motivaţia a fost aceea că în articolele mele am subliniat implicarea directă a Securităţii în represiunea de dinainte de 22 decembrie şi în diversiunea de după 22, fapt negat din ce în ce mai strident de revizioniştii istoriei din mainstream. În opinia mea de atunci, opinie pe care o am şi astăzi, macularea ideii de revoluţie este indisolubil legată de acoperirea vinovăţiilor reale şi de faptul că statul român democrat s-a născut dintr-o crimă acoperită de o omertà generală, plătită în cele mai multe cazuri cu bani de la buget şi funcţii. Faptul că s-a dus şi se duce o campanie mediatică intensă în această direcţie m-a motivat să îi ascult şi să îi sprijin după puterile mele pe toţi cei care se opuneau acestei avalanşe. Am avut plăcerea să constat că domnul Claudiu Iordache îmi împărtăşea punctul de vedere şi în discuţia directă pe care am avut-o am căzut de acord asupra unei colaborări bazate strict pe aceste coordonate. În vorbele sale: „Dumneata scrii şi noi publicăm”. De altfel, ca dovadă, două din articolele mele (cel despre mitingul din 21 decembrie şi cel referitor la cazul Molan de la Braşov) precum şi un interviu, au apărut imediat în Caietele Revoluţiei, publicaţie editată de IRRD. După cum s-a văzut, planul nostru, acela de a-i opri pe detractorii revoluţiei, nu a reuşit. […] Susţin, şi o fac argumentat, în continuare că ceea ce s-a întâmplat în decembrie 1989 a fost o revoluţie, că ea a fost oprită de o înţelegere criminală între capii Securităţii, Armatei şi grupul Iliescu, înţelegere pecetluită cu morţii de după 22 şi cu uciderea lui Ceauşescu, că cei care spun altceva o fac pentru a-şi camufla vinovăţiile şi că dacă nu vom înţelege acest adevăr simplu şi nu încetăm să ne lăsăm manipulaţi nu avem şanse să ne vindecăm ca popor. […] Vorbind cu domnul Iordache şi cu alţii de acolo am aflat nişte lucruri pe care nici eu şi probabil nici mulţi dintre cei din afara IRRD nu aveau cum să le ştie. Nu numai că IRRD-ul din acel moment [...] nu era ataşat apărării grupului Iliescu, ci chiar această politică a lui Claudiu Iordache, care refuza să mistifice adevărul istoric în folosul acestui grup, era motiv de mare supărare. Pe scurt, lui Claudiu Iordache i se reproşa că nu promovează suficient interesele grupului Iliescu de fi prezentat drept „factor determinant al Revoluţiei” şi „conducător al Revoluţiei”, cu atât mai mult cu cât tocmai se redeschisese dosarul diversiunii de după 22 decembrie, dosar în care ei figurau, la acea oră, ca învinuiţi. Am avut ocazia să constat personal ostilitatea făţişă a grupului Iliescu faţă de Claudiu Iordache cu prilejul unei conferinţe despre Mineriadă, atunci când Cazimir Ionescu, cel care joacă, la fel ca în decembrie 1989, rolul de topor, l-a atacat direct în stilul binecunoscut (cu urlete şi trântit de uşi) sub privirea impasibilă a lui Ion Iliescu. Era în vara lui 2017 şi am ştiut încă de atunci că zilele lui Claudiu Iordache la conducerea institutului sunt numărate.” (Mădălin Hodor)
“Cu câteva luni în urmă am adus la cunoștința opiniei publice și Președintelui României, Klaus Werner Iohannis, că un grup restrâns de membri ai Colegiului Național al Institutului Revoluției Române (aflat în subordinea Senatului României), aproape toți implicați în marile procese penale ale Revoluției și Pieței Universității, a pus mâna pe resursele, cercetarea și deciziile Institutului Revoluției Române! După ce a fost forțată plecarea Directorului General, Institutul Revoluției a fost părăsit de o treime din angajații săi, a fost abandonat Planul General de Cercetare pe anul în curs, nu a mai fost publicată nici măcar o carte (deși lăsasem în faza de editare mai multe manuscrise pregătite), nu a mai fost tipărit nici măcar un Caiet din seria Caietelor Revoluției (care ajunsese la numărul 72) – în schimb au avut grijă să creeze postul de secretar general al IRRD, cu dedicație pentru Emilian Cutean, și să-și mărească salariile! Toate astea urmând să anihileze singurul Institut de cercetare al Statului dedicat istoriei Revoluției Române, ce va fi transformat în curând într-un institut al denaturării istoriei recente! Președintele Ion Iliescu poate fi mulțumit! A reușit, în sfârșit! Va intra în istorie, așa cum și-a dorit, spre gloria lui personală, cu sprijinul istoricilor de serviciu, ca “liderul” Revoluției Române ori ca „primul revoluționar al României”, la trei decenii de la comemorarea Revoluției Române, alături de cei mai apropiați colaboratori ai săi: Cazimir Ionescu, Gelu Voican Voiculescu, Răzvan Theodorescu, Emilian Cutean, oamenii cinstiți ai cinstitului Ion Iliescu!” (Claudiu Iordache, iulie 2018)
“Domnule Președinte al României, Klaus Iohannis,
Conform Legii nr 556/2004 privind înființarea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989, sunteți singurul care puteți interveni, în acest moment, pentru a mai putea opri confiscarea Institutului Revoluției Române de către un grup de membri ai Colegiului Național de București, ce încearcă să deturneze programele sale de cercetare și bugetul instituției!” (Claudiu Iordache, martie 2018)
“Măi dragilor, măi oamenii lui Dumnezeu, s-a întâmplat ceva sinistru de grav și ne comportăm de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat! Hoții revoluției au făcut o ședință de demascare și l-au dat afară pe Claudiu Iordache de la Institutul Revoluției, punându-l în loc pe Voican Voiculescu. Pe motiv că omul înlăturat, singurul deputat lucid care a cerut reîntregirea cu Basarabia încă din 1991, un caracter și spirit nealiniat, nu a făcut din institut oficină de partid și de mușamalizare a criminalilor revoluției. Lipsa de reacție e exasperantă, incapacitatea de a ne solidariza într-un protest cu adevărat spontan la ușa cortului PSDragnea și a Institutului furat demonstrează că ne merităm soarta, merită să conducă lichelele, canaliile și impostorii, țara și toate pretinsele partide. Lipsa de alternativă e consecința lipsei majoritare de discernământ. Fără discernământ, instinctul național de conservare e la pământ.” (Roxana Iordache)
 „N-ați fost liderul Revoluției în 16 decembrie la Timișoara, nu ați fost în 17, nu ați fost în 18, nu ați fost în 19, în 20, în 21, nu ați fost liderul Revoluției în 21 la Arad, la Cluj, la Sibiu, la Brașov! Ați apărut în 22 decembrie la București, spre seară... Cum ați putea pretinde a fi numit, atunci, Liderul Revoluției?” (Claudiu Iordache, Ședință de Colegiu Director IRRD, 2017)
“Aștept de mult timp legea asta! Vine târziu, dar e o gură de aer proaspăt. Senatorii juriști ai majorității au votat pentru desființarea celui mai faimos institut pentru inutilitatea sa, condus de doi indivizi judecați pentru crime împotriva umanității în Dosarul Revoluției: Ion Iliescu și Gelu Voican Voiculescu. Au primit ani întregi bani mulți de la bugetul de stat ca șefi ai Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989. Ca să țină umbră deasă pe evenimentele din 1989. În sedința Comisiei juridice, PSD-iștii au reacționat în bătaie de joc la adresa românilor, care așteaptă de mai bine de 30 de ani să afle adevărul despre cele întâmplate în 1989. Hai la plen, că suntem cameră decizională! (Alina Gorghiu, 30 martie 2018)
Poate ar fi fost nimerit ca înainte de a face o astfel de declarație publică doamna Alina Gorghiu să fi căutat în Biblioteca Parlamentului întreaga operă de cercetare transmisă de către IRRD Parlamentului României, putând astfel să afle cine a condus de fapt activitatea Institutului Revoluției Române din Decembrie 1989 timp de 12 ani – acei ani în care, consideră doamna Gorghiu, “Institutul a devenit faimos pentru inutilitatea sa”!
Claudiu Iordache
15 februarie 2021
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68379 : Februarie 17, 2021, 01:35:11 »Daca liderii asociatiilor, precum si cei aflati in pozitii importante vor ramane in paralizia actuala, politica pas cu pas va duce spre alte consecinte.
Memorat
 • nicu1957
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1958
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68380 : Februarie 17, 2021, 17:57:46 »

Vedeti intilnirea de la Timisoara a SS si o sa vadati seama dece sa desfintat IRR casa nu sa cunosca adevaru despre inceperea revolutiei si continuarea ei sint unii care se cred zeii revolutiei chiar daca sint numai continuarea a cea ce au inceput alti care erau inchisi deja in mometul continuari a cea ce au inceput cei ce au inceput sint dati deoparete de cei care au cotinuat pentru asta sa desfintat IRR si daca se continua asa pot sa adio sela tot ce inseamna revolutie si revolutionari
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2562
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68381 : Februarie 17, 2021, 21:06:38 »

CCR discută pe 24 martie o sesizare privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989
 
Curtea Constituţională a României urmează să discute pe 24 martie o sesizare asupra Legii pentru aprobarea OUG 91/2019 privind desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989, transmisă de Grupul senatorial al PSD, au precizat, pentru AGERPRES, oficiali ai CCR.

Proiectul, iniţiat de Guvern, a fost adoptat, luni, de Senat, cu 84 de voturi "pentru" şi 54 "împotrivă". Comisia juridică din Senat a dat raport de admitere.

Proiectul pentru aprobarea OUG nr. 91/2019 privind desfiinţarea IRRD 1989, precum şi pentru abrogarea legii de înfiinţare a institutului a revenit în dezbatere la Senat după ce forma trimisă la promulgare cu titlul "Lege pentru respingerea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 91/2019 privind desfiinţarea IRRD 1989" a făcut obiectul unei sesizări de neconstituţionalitate, formulată de Executiv, cu obiecţii respinse de CCR, dar şi al unei cereri de reexaminare din partea preşedintelui Klaus Iohannis.

În cadrul dezbaterilor de luni din plenul Senatului, liderul grupului PSD, Lucian Romaşcanu, a admis că legea privind înfiinţarea acestui institut ar trebui corectată, reformată, dacă "pare depăşită", însă a menţionat că nu vede raţiunea desfiinţării lui, fiind singurul dedicat cercetării a ceea ce s-a întâmplat în Decembrie 1989.
AGERPRES/(AS - autor: Mihai Stoica, editor: Claudia Stănescu, editor online: Adrian Dădârlat)

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68382 : Februarie 18, 2021, 02:23:47 »

Vedeti intilnirea de la Timisoara a SS si o sa vadati seama dece sa desfintat IRR

As vedea daca as cunoaste link-ul unei eventuale inregistrari. Aveti asa ceva domnule Nicu?
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68383 : Februarie 22, 2021, 19:30:41 »

Purtatul ochelarilor de cal ne-a adus in situatia de a purta masti. Totusi, nu suntem chiar legati la ochi - oare voi nu vedeti ce se intampla?Tradarea nationala - activitatea principala a guvernului   -   www.youtube.com/watch?v=Tqh0pFFFN6Y.
Memorat
 • marta.pop
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 149
 • Vezi Profilul
Pagini: 1 ... 4557 4558 [4559] 4560 4561 ... 4573
Schimbă forumul: