Main Content:

Pagini: 1 ... 4563 4564 [4565] 4566 4567 ... 4573

ANUNTURI

Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68460 : Martie 30, 2021, 22:17:56 »

Domnule Silviu, iesenii au dreptate in privinta actiunilor lor, dar exagereaza nepermis cu pretentiile pe care le emit.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68461 : Martie 31, 2021, 11:16:38 »

Gheorghe Piperea
14h  ·
Hotărârile Comitetului Național pentru Situații de Urgență, atât cele cu efecte directe, cât și cele care stau la baza hotărârilor de guvern referitoare la pandemie (inclusiv la starea de alertă), nu sunt publicate nicăieri, nici în Monitorul oficial, nici pe site-urile oficiale.
Aflu asta de la Avocatul Poporului, care tocmai ce a avut o declarație în acest sens la tv.
Potrivit Constituției și Legii tehnicii legislative nr.24/2000, un act normativ care nu este oficial publicat este nu numai nul de drept, este inexistent.
Rezultă că restricțiile de drepturi și măsurile liberticide luate în pandemie nu numai că sunt anti-constituționale, dar sunt și impuse prin acte normative inexistente legal!
Dacă nici acesta nu este un motiv de demisie/demitere a lui Arafat, Cîțu, Voiculescu, Orban, Iohannis & co., atunci eu sunt patriarhul ecumenic.
Culmea ironiei negre este că statuile pandemice, politrucii pandemici și influencerii pandemici, inclusiv feisbuc, ne cer să ne bazăm doar pe informații și știri oficiale.
Care știri și informații oficiale, băh, alea care nu există legal?


Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68462 : Martie 31, 2021, 11:34:45 »


www.luju.ro/racolarea-magistratilor-de-catre-servicii-permisa-prin-lege-ministerul-justitiei-a-trimis-la-csm-pentru-avizare-proiectul-noilor-legi-ale-justitiei-rescrise-de-la-zero-de-mj-pe-vremea-lui-catalin-predoiu-actualul-ministru-stelian-ion-nu-a-reintrodus-inter?fbclid=IwAR3sCg86rzjLLAGF1IvIKo0GP1CwQjZS42qdhhBnEln6_cuBMUtaTbrDklQ
Luni, 29 martie 2021

RACOLAREA MAGISTRATILOR DE CATRE SERVICII, PERMISA PRIN LEGE – Ministerul Justitiei a trimis la CSM pentru avizare proiectul noilor legi ale justitiei, rescrise de la zero de MJ pe vremea lui Catalin Predoiu. Actualul ministru Stelian Ion nu a reintrodus interdictia ca serviciile de informatii sa recruteze magistrati, in ciuda protestelor din partea asociatiilor de traditie. Avizul CSM va deveni obligatoriu pentru sefia marilor parchete (Documente)

SCRIS DE: VALENTIN BUSUIOCServiciile de informatii vor putea bine-mersi sa racoleze judecatori si procurori, indiferent de vechimea acestora in functie, de gradul profesional detinut si de institutia unde functioneaza. Asta intrucat noua Lege privind statutul magistratilor a eliminat interdictia continuta in actuala Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, pe care ar trebui s-o inlocuiasca de la zero.

Vorbim despre art. 7 alin. 4 din Legea 303/2004:
„Serviciilor de informatii le este interzis sa racoleze persoanele prevazute la alin. (1) ca lucratori operativi, inclusiv acoperiti, informatori sau colaboratori. Incalcarea acestei interdictii este infractiune impotriva independentei justitiei si se pedepseste cu inchisoare de la 5 la 10 ani. In cazul in care infractiunea este comisa de un ofiter cu functii de conducere sau la instigarea acestuia, limitele pedepsei se majoreaza cu jumatate. Tentativa se pedepseste”.

Desi proiectul de act normativ pastreaza interdictia continuta in Legea 303/2004 privind colaborarea dintre un magistrat si un serviciu secret, problema va consta in faptul ca noua reglementare va pedepsi doar judecatorul sau procurorul, nu si lucratorul de informatii care l-a racolat sau cel putin care a incercat sa-l racoleze.

Lumea Justitiei v-a prezentat aceasta scandaloasa prevedere in octombrie 2020, cand Ministerul Justitiei – condus pe atunci de Catalin Predoiu – a lansat in dezbatere publica proiectele de modificare a celor trei legi ale justitiei (click aici pentru a citi). Intre timp, apropiindu-se termenul-limita al perioadei de dezbatere publica (31 martie 2021), MJ a trimis cele trei proiecte de legi catre Consiliul Superior al Magistraturii, pentru avizare.

Partea proasta este ca, in ciuda avertismentelor lansate de presa si de catre asociatiile de traditie ale magistratilor privind eliminarea interdictiei vizand racolarea, Ministerul Justitiei – condus acum de catre Stelian Ion (foto) – a insistat in abominatie. Dupa cum veti vedea in documentul anexat la final, nici de aceasta data noile legi ale justitiei nu vorbesc despre racolarea judecatorilor si a procurorilor.

Avizul CSM, obligatoriu pentru sefia marilor parchete
In rest, remarcam ca presedintele Romaniei va fi obligat sa tina cont de avizul Sectiei pentru procurori din Consiliul Superior al Magistraturii cand va fi vorba despre numirea sefilor si (prim-)adjunctilor de la marile parchete (PICCJ, DNA, DIICOT). Insistam asupra acestui aspect, intrucat ne aducem aminte ce scandal a fost in februarie 2020, cand asociatiile de magistrati #rezistenti i-au reprosat presedintelui Klaus Iohannis numirea Gabrielei Scutea ca Procuror General si a Giorgianei Hosu ca sefa a DIICOT, in ciuda avizelor negative emise de catre procurorii CSM. Dupa cum veti vedea mai jos, noul text vorbeste despre „avizul conform”, iar nu despre un aviz oarecare.

Iata cum ar putea arata art. 145 alin. 1 din Legea privind statutul magistratilor:
„Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul-sef al Directiei Nationale Anticoruptie si al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism, adjunctii acestora, procurorii-sef de sectie ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, ai Directiei Nationale Anticoruptie si ai Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism sunt numiti de Presedintele Romaniei, la propunerea ministrului Justitiei, cu avizul conform al Sectiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minima de 12 ani in functia de procuror sau judecator, pe o perioada de 4 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data, in acelasi mod”.

Reprezentantii in CSM, alesi la nivel national
Mutandu-ne atentia catre viitoarea Lege privind Consiliul Superior al Magistraturii (succesoarea Legii 317/2004), vedem ca ea introduce obligativitatea ca viitorii reprezentanti in CSM sa fie alesi la nivel national (defalcat pe judecatori si procurori), iar nu in functie de gradul profesional, ca pana acum. Altfel spus: judecatoriile si parchetele de pe langa judecatorii vor putea alege inclusiv candidatii de la nivelul ICCJ, respectiv al Parchetului General.

In acelasi context, o modificare (binevenita, credem noi) este aceea ca procurorii din DNA sau DIICOT care candideaza pentru postul rezervat reprezentantului procurorilor din PICCJ vor fi obligati sa aiba grad profesional de Parchet General, iar nu doar de parchet de pe langa curte de apel, ca in prezent.
Memorat
 • Silviu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2571
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68463 : Martie 31, 2021, 16:41:51 »

Revoluționari Remarcați Izolati
18m  ·  https://www.facebook.com/groups/809469422973434/?notif_id=1617125547804154&notif_t=group_invited_to_group&ref=notif
AN CALITATE DE REVOLUȚIONAR AUTENTIC FAC UN APEL DISPERAT CĂTRE CEI CARE CONDUC TARA ȘI POPORUL ROMAN ȘI LE SPUUN PUBLIC CA NOI REVOLUTIONARI SI CU POPORUL ROMAN CARE AN 89 AM LUPTAT PENTRU LIBERTATE ȘI O VIATA ȘI UN TRAI MAI BUN PENTRU NOI ȘI COPII NOȘTRI NU VREM VĂRSARE DE SÂNGE CA AN 89 DECI IOHANIS HARAFAT ȘI VOI PARLAMENTARI DEPUTAȚI ȘI SENATORI NU INSTING ȘI NU VA AMENINȚ DAR VA REPET NU VREM VĂRSARE DE SÂNGE DE ACE-IA VA SPUN ȘI PUBLIC CA NOI CEI CARE N-AM MURIT AN 89 VOM ESI AN STRADA AN ZIUA MARE ȘI VOM OCUPA INSTITUTI CA AN 89 CU RISCU CA VOM FI OMORÂȚI DIN-TRE NOI CÂȚIVA PANA CÂND ARMATA POLITIA ȘI JANDARMI VA FRATERNIZA CU NOI CA AN 89 PENTRU CA EI SUNT COPII PĂRINȚI FRAȚII ȘI SURORILE POPORULUI ROMAN ȘI CA SA VA CONVINGEȚI CA POPORUL ROMAN NU VREA VĂRSARE DE SÂNGE AI ROG PUBLIC SA A-ȘI ESPRIME OPINIA LOR PRIN APELUL PE CARE VI-L ADRESEZ PUBLIC


Am înţeles ce nu vrea!
Dar nu am înţeles ce vrea, acest revoluţionar autentic care ne implică pe toţi.
[/size]
Memorat
 • Silviu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2571
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68464 : Martie 31, 2021, 16:44:04 »

Domnule Silviu, iesenii au dreptate in privinta actiunilor lor, dar exagereaza nepermis cu pretentiile pe care le emit.

Domnule Iosif,
Vă rog elaboraţi exagerarea ieşenilor!
Cînd este vorba despre patriotism local, exagerăm toţi.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68465 : Martie 31, 2021, 17:39:04 »

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68466 : Aprilie 01, 2021, 15:21:15 »

Comemorarea martirilor masacrului de la Fântâna Albă, la 80 de ani de la jertfa acestora.
www.facebook.com/SfantaManastirePutna/videos/459861505087300
Transmisie in direct de la locul comemorarii. Vesnica lor pomenire.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68467 : Aprilie 01, 2021, 20:11:12 »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68468 : Aprilie 06, 2021, 21:36:32 »Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68469 : Aprilie 12, 2021, 09:14:29 »


www.stiripesurse.ro/breaking-victor-socaciu-internat-in-stare-grava-cu-covid_1735485.html
Luni, 12 aprilie 2021 – 07:54

BREAKING Victor Socaciu, internat în stare gravă cu COVIDAutor: Alexandra Cruceru, Redactor

Victor Socaciu este internat în stare gravă, într-un spital din București, după ce a fost infectat cu coronavirus, anunță Antena3. Artistul are plămânii afectați și are nevoie de oxigen suplimentar pentru a putea respira.
Din nefericire, Victor Socaciu se confruntă și cu alte probleme de sănătate. Artistul are diabet și a suferit, în urmă cu mai bine de 10 ani, o intervenție de transplant de rinichi.
Victor Socaciu, în vârstă de 68 de ani, este un autor român de muzică folk, realizator de emisiuni de televiziune, fost parlamentar și fost diplomat.
Artistul a fost căsătorit cu Cornelia Pavlovici și Marina Almășan.
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2562
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68470 : Aprilie 12, 2021, 18:36:34 »

luni, 12 aprilie 2021
 
REVENDICARI ALE S.C.M.D./C.N.S.C. PENTRU MITINGUL DIN 14 APRILIE 2021
BUCURESTI – PIATA VICTORIEI - ORELE 10.30-13.00


1.     Renuntarea la politica protectionista fata de capitalul strain, adica la ajutoare financiare, taxe si chirii preferentiale, acordate bancilor straine si multinationalelor si la aruncarea crizei, de catre dvs., exclusiv pe umerii patronatelor, salariatilor si pensionarilor romani, civili si militari;
2.     Protejarea patronilor si investitorilor romani, in conditiile Pandemiei, sustinerea HORECA si turismului si investitii prioritare in infrastructura din transporturi, productia proprie de locomotive, vagoane, sine de cale ferata, autobuze, tramvaie si in industria de aparare, cu verificarea, in aceste sens, a tuturor contractelor de achizitii de armament, tehnica de lupta, mijloace de transport, constructii de autostrazi, din ultimii 15 ani;
3.     Investitii reale in invatamant si sanatate;
4.     Prorogarea, pe termen nedeterminat, a Legii nr.173/2020, care interzice vanzarea, in interes strain a ultimelor active ale statului;
5.     Renuntarea la ordonantele de urgenta care modifica, prin derogare, legi organice vizand salarizarea, pensiile, indemnizatiile, ajutoarele sociale etc., OUG-uri de tipul 95/2014, 57/2015, 59/2017, 114/2018, 226/2020 etc. si revenirea la forma initiala, promulgata a respectivelor legi;
6.     Promovarea unei politici protectioniste fata de producatorii romani in ceea ce priveste desfacerea, preturile si scutirile fiscale, in concordanta cu principiul liberal “Prin noi insine”;
7.     Stabilirea salariului minim brut pe economie la 2400 lei, incepand cu 1 ianuarie 2021;
8.     Respectarea obligatiilor privind salarizarea si pensiile militarilor si politistilor, asumate de guverne prin Tratatul de Aderare la NATO;
9.     Alinierea veniturilor salariale si pensiilor cu inflatia reala si nu doar cu rata inflatiei;
10.           Separarea fondului de pensii civile de fondurile de asistenta sociala si separarea juridica a pensiilor (c. 2,2 milioane) de ajutoarele sociale, indemnizatiile de merit, rentele viagere (c. 3 milioane);
11.           Cresterea punctului de pensie, la pensiile din sistemul public, cu 40%;
12.           Restabilirea pensiilor militare de stat, in conformitate cu textul initial, promulgat, al Legii nr.223/2015, prin promovarea, la PLx199/2020, blocat la Comisia de Aparare a Camerei Deputatilor, a amendamentelor initiate de domnii senatori Stefan MIHU, Tit-Liviu BRAILOIU si domnii deputati Radu BABUS, George VISAN, Dorel CAPRAR, Mihai WEBER, Adrian SOLOMON si Dumitru LUPESCU;
13.           Respectarea obligatiilor financiare asumate, prin contracte, fata de patronate;
14.           Renuntarea la desfiintarea gruparilor mobile de jandarmi, la demilitarizarea lor si a pompierilor, la politizarea Politiei Militare si a rezervei, prin proiecte neconstitutionale gen “Secretariatul de stat”, sau “Comisia pentru problemele rezervistilor”, platite din fondul de rezerva al Guvernului sau de la buget, prin Camera Deputatilor;
15.           Elaborarea de statute  adaptate la cerintele actuale, conform statutelor din tarile membre NATO si UE, pentru militarii si politistii in activitate, cu respectarea recomandarilor Consiliului European de organizare si a militarilor in sindicate;
16.           Desfiintarea, prin lege, a sponsorizarii partidelor si ONG-urilor sinecura de partid din banul public. Intrucat, declarativ, acestea vor doar binele nostru, sa traiasca exclusiv din cotizatii si donatii, ca si sindicatele;
17.           Redeschiderea, in conditii de protectie sanitara reala a scolilor;
18.           Respectarea Rezolutiei nr.2361/27.01.2021 a Consiliului Europei si a Hotararii Curtii de la Haga, privind apararea drepturilor cetatenilor in conditii de Pandemie si renuntarea la politizarea tratamentului anti-Covid, inclusiv prin achizitii preferentiale de vaccinuri. Renuntarea la neacreditarea spitalelor specializate, sub pretextul transformarii lor in suport – COVID, in vederea privatizarii pe nimic;
19.           Reforma reala a Justitiei, cu RESPONSABILIZAREA MAGISTRATILOR, eliminarea din randul acestora a procurorilor si renuntarea la politizarea sa, prin desfiintarea, nejustificata, a SIIJ si numirile politice la CCR, DNA, ICCJ etc., deoarece, la ora actuala, “magistratii” actioneaza, anticonstitutional, invocand impunitatea, ca o categorie socio-profesionala “mai presus de lege”;
20.           RESPECTAREA, AD LITTERAM, DE CATRE GUVERN, PARLAMENT SI PRESEDINTE a Art.47, al. 1 si 2 din Constitutia Romaniei, care prevad:
21.           “Statul este obligat sa ia masuri de dezvoltare economica si de protectie sociala, de natura sa ASIGURE CETATENILOR UN NIVEL DE TRAI DECENT (n.n.);
22.           Cetatenii au dreptul la pensie, la concediu de maternitate platit, la asistenta medicala in unitatile sanitare de stat, la ajutorul de somaj si la alte forme de asigurari sociale publice sau private, prevazute de lege. Cetatenii au dreptul si la masuri de asistenta sociala, potrivit legii”.
         p/CNSC,
         Presedintele S.C.M.D.,
                   Col.(r) dr. Mircea DOGARU


Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68471 : Aprilie 13, 2021, 00:12:28 »

Iată că Mircea Dogaru e mai pentru revoluționari decît mulți revoluționari!
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68472 : Aprilie 13, 2021, 00:56:11 »

Asta chiar e o veste proastă!
Catălina-Maria Hent
https://www.facebook.com/groups/305680343115827/permalink/1381722628844921/?comment_id=1381745355509315&reply_comment_id=1381746892175828&notif_id=1618264932021686&ref=notif&notif_t=group_comment_mention
Probabil obosit după proteste, supărat de ceea ce se intampla in tara asta, evacuarea pacienților din spitalul Foișor la care a fost prezent, nu i-au primit inimii camaradului nostru Doru Drăghici, care a facut infarct.Dupa ultimele informații acum se află la Spitalul Floreasca.Sa ne rugam pentru el!Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68473 : Aprilie 13, 2021, 22:22:46 »

Pentru cei interesati: "Initiativa" domnului Roman (Senat B9/2021) si Avizul C.L. Nr. 73/2021
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68474 : Aprilie 15, 2021, 01:29:56 »

Observ că pe forumul revoluționarilor nu se bucură nimeni că au fost cei doi useriști de la Ministerul Sănătății.
Memorat
Pagini: 1 ... 4563 4564 [4565] 4566 4567 ... 4573
Schimbă forumul: