Main Content:

Pagini: 1 ... 4568 4569 [4570] 4571 4572 4573

ANUNTURI

Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68535 : Mai 25, 2021, 12:37:21 »

Conform intelepciunii poporului nostru, ar fi mai bine sa numarati de trei ori pana sa taiati o data.

« Ultima modificare: Mai 28, 2021, 00:02:18 de către razvan »
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68536 : Mai 25, 2021, 23:42:37 »

Da, da, dar premierul vrea o nouă campanie de vaccinare și acum inclusiv a celor mici.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68537 : Mai 25, 2021, 23:52:51 »

În România dispar anual între 7000 și 8000 de copii, din care doar o foarte mică parte mai e recuperată.
Într-o țară cu asemenea conducători, aflați mînă în mînă cu mafia, sau chiar conducînd mafia, nu e de mirare.
La 25 mai este marcată, anual, Ziua internaţională a copiilor dispăruţi, cu scopul de a aduce în prim-plan tragedia copiilor răpiţi, de a-i informa pe părinţi în legătură cu măsurile pe care le pot lua pentru a-şi proteja copiii şi pentru a ne aduce aminte de copiii care nu au fost găsiţi niciodată.
Link https://www.agerpres.ro/documentare/2021/05/25/25-mai-ziua-internationala-a-copiilor-disparuti--718922

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68538 : Mai 25, 2021, 23:54:16 »

Să nu uităm nici ce șefi de partide parlamentare avem...

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68539 : Mai 27, 2021, 23:20:16 »

Cum intamplarea a facut ca Ziua Internationala a Libertatii Presei sa fie sarbatorita ieri, in a doua zi a celei mai mari sarbatori crestine, am preferat sa aman pentru sfarsitul acestei seri mentionarea catorva pareri critice despre starea libertatii presei in aceste timpuri. Mai intai un punct de vedere oficial, ca sa vedeti cat de gaunos - asemeanator celui sovietic - a ajuns sa fie.


www.consilium.europa.eu/ro/press/press-releases/2021/05/02/world-press-freedom-day-declaration-by-the-high-representative-on-behalf-of-the-eu
Consiliul UE, Comunicat de presă, 2 mai 2021, 12:00


Ziua Internațională a Libertății Presei: Declarația Înaltului Reprezentant în numele UE

In dramatica incercare prin care trece ziaristul Roman Protasevici, este fireste sa fim de partea lui, incercand insa sa ne mentinem, pe cat posibil, dreapta cumpana gandirii. Dincolo de inexplicabila lipsa de vigilenta - chiar si pentru un tanar de 26 de ani - de a alege o ruta care traverseaza spatiul aerian al tarii a carei conducere dorea sa-l captureze, raman practicile abuzive ale statelor, ale tuturor, atat al celor care se pretind lumini ale democratiei, cat si ale celor etichetate in fel si chip. Va propun sa acordati atentie informatiilor din doua articole scrise la distanta de opt ani unul fata de celalalt, pentru a dobandi perspectiva istoriei recente in privinta acestor "intamplari".
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68540 : Mai 27, 2021, 23:25:43 »


https://adevarul.ro/international/in-lume/edward-snowden-avion-1_51d3b862c7b855ff56f63882/index.html
Miercuri, 3 iulie 2021


Scandal diplomatic: avionul preşedintelui Boliviei a fost forţat să aterizeze de urgenţă din cauza unor zvonuri că Edward Snowden s-ar afla la bord

de Elena Dumitru


Avionul oficial în care se afla Evo Morales, preşedintele Boliviei, a fost forţat să aterizeze de urgenţă marţi în Austria, în urma unor zvonuri privind prezenţa lui Edward Snowden la bordul aeronavei.

Autorităţile portugheze au refuzat să permită avionului să aterizeze pentru a realimenta la Lisabona, a anunţat furios ministrul Apărării al Boliviei, Ruben Saavedra, pentru CNN. Nici autorităţile franceze nu au permis avionului să intre în spaţiul lor aerian, a continuat oficialul.
Morales, un preşedinte de stânga cunoscut pentru criticile dure la adresa SUA, se afla în Rusia pentru a participa la o conferinţă internaţională a ţărilor exportatoare de gaze naturale. Acolo, el le-a declarat jurnaliştilor că ar lua în considerare o solicitare de azil dacă Snowden ar face o astfel de cerere.
„Ni s-a spus doar că există unele suspiciuni nefondate cum că Edward Snowden s-ar afla la bord. Nu ştim cine a inventat această minciună. Cineva care vrea să facă rău ţării noastre. Informaţiile care au circulat sunt maliţioase şi au scopul de a face rău acestei ţări”, a dat asigurări David Choquehuanca, ministrul de Externe al Boliviei.
Într-un interviu acordat marţi noapte unei televiziuni autohtone, vicepreşedintele bolivian a descris situaţia astfel: preşedintele Morales a fost „ostaticul imperialismului”.
„Preşedintele a fost răpit de imperialism şi este ţinut ostatic în Europa”, a spus el, îndemnând proletarii din întreaga lume să protesteze faţă de „acest act de aroganţă imperială”.


« Ultima modificare: Mai 27, 2021, 23:59:58 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68541 : Mai 27, 2021, 23:36:49 »


www.digi24.ro/stiri/externe/rusia/cum-a-reactionat-rusia-in-scandalul-deturnarii-avionului-de-catre-minsk-1540025
Luni, 24 mai 2021


Cum a reacționat Rusia în scandalul deturnării avionului de către Minsk


Scandalul deturnării avionului la Minsk. Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a MAE rus, acuză Occidentul de ipocrizie Foto: mid.ru

Rusia, principalul aliat al Belarusului, acuză Occidentul de ipocrizie pentru modul în care reacționează la deturnarea la Minsk a avionului în care se afla jurnalistul de opoziție Roman Protasevici.

„Șocant este că Occidentul numește șocant incidentul din spațiul aerian al Belarusului”, a scris ironic pe Facebook purtătoarea de cuvânt a MAE rus, Maria Zaharova, referindu-se la cuvântul folosit de diplomația americană pentru a comenta incidentul. „Ar fi trebuit să fie șocați atunci când avionul președintelui Boliviei a fost forțat să aterizeze în Austria la cererea Statelor Unite. Sau ar fi trebuit să fie șocați de comportamentele asemănătoare ale altora”, a scris Zaharova.

Ea face referire la un incident din 2013, când avionul care îl transporta din Rusia pe președintele Boliviei, Evo Morales, a fost nevoit să aterizeze la Viena, după ce mai multe țări occidentale i-au refuzat accesul în spațiul aerian având suspiciunea că la bord s-ar afla și Edward Snowden, americanul care a lucrat la CIA și care, aflat la originea unei scurgeri masive de informații sensibile, s-a refugiat în Rusia. Cu o zi înainte, Evo Morales, care participase în Rusia la o conferință pe tema gazelor naturale, declarase într-un interviu pentru televiziunea rusă că este dispus să-i acorde azil politic lui Snowden. La Viena, avionul lui Evo Morales a fost percheziționat, iar președintele Boliviei a fost nevoit să-și petreacă o noapte în Austria înainte ca aeronava să primească permisiunea de a decola.

Ce spune Kremlinul
La rândul său, Kremlinul consideră că ceea ce s-a întâmplat în Belarus s-a derulat în conformitate cu regulile internaționale și a cerut o „evaluare echilibrată” a incidentului de către instanțele aviației civile internaționale.
„Există ghiduri de reglementare a transportului aerian şi instanţele aviaţiei civile internaţionale sunt cele care trebuie să evalueze dacă standardele internaţionale au fost respectate sau nu”, a spus Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, potrivit agenţiei de ştiri Interfax.
„Nu vrem să ne amestecăm în această cursă de a condamna pe cineva sau de a susţine ceva”, a adăugat Dmitri Peskov, într-o tentativă de a afișa  o aparentă echidistanță și obiectivitate din partea Moscovei.

Justificarile Belarusului, puse la îndoială de occidentali
Incidentul din Belarus a stârnit reacții vehemente pe plan internațional.
Lituania a interzis deja toate zborurile care tranzitează Belarusul, o decizie care ar putea fi luată și la nivel european. Unii transportatori încep să evite spațiul aerian al Belarusului.
Incidentul  face valuri și la nivel politic și diplomatic: ambasadorul Belarusului la UE a fost convocat luni de oficialii de la Bruxelles, iar în cursul serii, problema va fi discutată în Consiliul European.
Statele Unite, prin vocea secretarului de stat Anthony Blinken, au condamnat cu fermitate deturnarea zborului și cer eliberarea imediată a jurnalistului arestat. Blinken a spus că „actul şocant” comis de regimul Lukaşenko a pus în pericol viaţa a peste 120 de pasageri, inclusiv cetăţeni americani. El a mai anunțat că Statele Unite susţin o întâlnire cât mai rapid posibil a Consiliului Organizaţiei Aviaţiei Civile Internaţionale pentru a examina aceste evenimente.
La rândul său, secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a solicitat o anchetă internaţională asupra acestui „incident serios şi periculos”.
În replică, Belarusul afirmă că a acționat legal, dar directorul companiei aeriene Ryanair susține că la bordul aeronavei deturnate duminică de regimul Lukașenko s-ar fi aflat agenți ai KGB-ului din Belarus, iar acțiunea ar fi fost, deci, premeditată.
Comisarul european pentru transporturi, Adina Vălean, a declarat duminică seara la Digi24 că din informațiile pe care le are, deturnarea avionului Ryanair la Minsk n-ar fi fost justificată nici dacă ar fi fost într-adevăr vorba despre siguranța zborului, întrucât cel mai apropiat aeroport ar fi fost cel de la Vilnius. Comisarul a anunțat o investigație „amănunțită”.
„Din toate informațiile noastre, ale companiei, ale Agenției de Siguranță Europeană, ale Eurocontrol și așa mai departe, nu există niciun fel de indiciu care să justifice o astfel de intervenție”, a precizat comisarul european pentru transporturi.
Ea a explicat că un stat poate interveni - ca să ceară deturnarea sau oprirea unui avion - doar dacă este vorba despre o chestiune justificată de siguranța avionului respectiv.  Acesta a fost, de altfel, pretextul folosit ca justificare de autoritățile de la Minsk, „dar chiar și așa, momentul interceptării ar fi fost mai aproape de Vilnius decât de Minsk”, a arătat Adina Vălean.
„Sigur, o să facem o investigație amănunțită, dar cred că nu exista niciun motiv pentru care avionul să fie forțat, să fie deturnat către Minsk, chiar în situația unei, să spunem, probleme de siguranță. Ar fi trebuit să meargă spre cel mai apropiat aeroport, care, din informațiile mele, în momentul respectiv era Vilnius”, a spus la Digi24 comisarul european pentru transporturi.
Într-adevăr, potrivit Flightradar, iată cum arăta traseul avionului Ryanair în momentul în care a fost întors, în Belarus, de la ruta sa obișnuită, sub pretextul că ar exista o amenințare cu bombă la bord:Traseul în Belarus al avionului Ryanair care a fost deturnat la Mink sub pretextul unei amenințări cu bombă Foto: flightradar.com
« Ultima modificare: Mai 28, 2021, 00:00:51 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68542 : Mai 28, 2021, 13:11:05 »

Conform intelepciunii poporului nostru, ar fi mai bine sa numarati de trei ori pana sa taiati o data.


Calin Gheorghe Marincus
www.facebook.com/calin.gheorghe.319
Vineri, 28 mai 2021
El a fost Berki Bogdan Daniel, de loc din Hunedoara, peste 2 luni ar fi împlinit 22 de ani, student în Cluj Napoca la Facultatea de Chimie.
De la început vreau să clarific urmatoarele : Tot ceea ce vă spun este în urma discuţiei cu mama lui iar articolul unde apare ca a fost judecat pentru pornografie infantilă şi alte tampenii este o EROARE, între persoana condamnată pentru aceste infracţiuni  şi baiatul nostru fiind o coincidenţă parțialã de nume!!!!
Berki Bogdan Daniel,  trecând şi el,  ca fiecare dintre noi,  prin aberaţia pandemiei covid,  se afla acasă la Hunedoara,  unde locuia cu bunica şi cu un căţel. Se pare că la Facultate avea probleme cu examenele pentru ca nu prea ajungea la ele,  el şi muncind pentru a se putea întreţine. In timpul cât a stat acasa la Hunedoara evident ca era  informat de faptul ca vaccinarea,  aceasta crimã si atac asupra libertătii noastre,  nu este obligatorie dar extrem de santajistă!  Mai multe Facultăţi au anunţat că nu vor primi studenţii nevaccinaţi, la UMF Iaşi chiar s-a deschis un proces împotriva Decanatului. Băiatul nostru Bogdan îşi dorea tare sa ajunga la Cluj,  să-şi rezolve examenele să-şi găsească un loc de muncă. Propaganda cretină de la tv și frica , că nu-şi va mai putea continua viaţa de student , l-au convins să se Vaccineze!  Astfel  s-a prezentat la centrul criminal de înţepare şi s-a vaccinat cu Pfizer! ( Ăştia stiam că fac Viagra nu vaccinuri) .A fost vaccinat Vinerea , stiu asta tot de la mama lui pentru ca a sunat -o şi i-a spus. Mama se opunea vaccinarii și băiatul a sunat -o după ce a fost vaccinat. Şi  de acum începe filmul.
După vaccin starea lui a fost relativ ok,  începand de Marţi i-au aparut niste simptome ciudate, dificultăţi de respiraţie,  stare de rău,  însă în episoade. Miercuri au continuat setările de rău,  tot in episoade,  ieşea afară să  plimbe căţelul şi cam atât. Joi dimineaţă la fel,  stare de rău,  doar el singur,  căţelul şi bunica erau ok. Joi după masă s-a pus în pat sperând probabil că -i va trece starea de rău,  dar pe la orele 19.00, a fost găsit de catre bunica, inconştient.  Au fost anunţaţi cei de la Salvare dar nu au avut ce face decât să constante decesul. Circul începe de acum: A fost dus la IML și i s-a făcut necropsia. In tot acest timp mama sa era în drum spre România ţinând legatura cu cine putea. Rezultatul a fost o pneumonie foarte gravă,  la primul verdict,  deşi baiatul dacă ar fi avut o pneumonie atat de gravă ar fi avut stări febrile puternice şi o stare care nu i-ar fi permis să iasă cu căţelul la plimbare. Apoi se pare că a fost schimbată cauza morţii, anume intoxicaţie cu monoxid de carbon!  Starile prezentate de el se aseamănă cu o intoxicatie,  e drept,  dar întrebarea normală este de ce nici bunica nici căţelul nu au prezentat simptome?  Ba mai mult mama băiatului mi-a spus ca s-au facut o gramadă  de verificări de către cei de la GAZ,  şi nu au gasit absolut nici o scurgere de gaze!
În concluzie s-a vaccinat anti covid,  cu Pfizer,  și 6 zile mai tarziu băiatul nostru a murit în condiţii cel puţin suspecte!  Asta ar trebui să de-a de gândit tuturor dar mai ales părinţilor.
Dumnezeu sa te odihnească, Berki Bogdan Daniel!


Dumnezeu sa-l ierte.
Memorat
 • ctiron
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1066
 • Vezi Profilul
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68543 : Mai 28, 2021, 13:42:22 »

Dumnezeu sa-l Ierte si sa-l odihneasca in Imparatia Sa.! Amin.! Condoleante familiei indurerate.!
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68544 : Mai 30, 2021, 15:33:01 »Dumnezeu sa-l ierte, domnule Ctiron.
Este o victima a propagandei si a asa-zisilor ei eroi, cei ai dictaturii politico-medico-militare.
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68545 : Mai 30, 2021, 15:56:36 »

Sa ne ramintim, odata cu doamna Marilena Rotaru, un gand al celei care a fost - si a ramas in constiinta noastra - Doina Cornea.
Rememoram acest gand pentru ca autoarea lui s-a nascut in aceasta zi de mai. Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca.
Marilena Rotaru
www.facebook.com/photo?fbid=5604109339661661&set=a.115637905175526

92 de ani de la nașterea Doinei Cornea. Veșnica ei pomenire!
"Eu cred că spiritul nu moare, ci rămâne tânăr, suplu şi creativ, atunci când întreţine o egală disponibilitate faţă de trecutul trăit şi faţă de viitorul presimţit sau prefigurat prin speranţă.
De aceea nu se poate trăi nici fără amintiri, nici fără speranţe, căci numai prin ele prezentul dobândeşte două dimensiuni importante: cea a orientării şi cea a mântuirii."
Doina Cornea, Cluj, 23 februarie 1984
Doina Cornea, Jurnal. Ultimele caiete, Fundaţia Academia Civică, 2009.
92 de ani de la nașterea Doinei Cornea. Veșnica ei pomenire!
Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68546 : Mai 31, 2021, 20:42:39 »

Cenzura noului comunism devine nu numi mai pregnanta, dar si tot mai prezenta. Iata ca nu le-a placut "mnealor" - DC!

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68547 : Mai 31, 2021, 21:04:04 »

De ziua lor, o urare de pe Facebook si, tot de acolo, un semnal de alrma tras de un general.
«31 mai Ziua Rezervistului -M.Ap.N. si M.A.I. Pentru toți cei care, pe ploaie, ger, lapoviță, ninsoare sau caniculă în misiuni, actiuni, aplicații, poligoane de instrucție, săli de antrenament, șantiere sau teatre de operații au slujit cu pasiune și devotament ,,Țara sub Tricolor", va doresc multă sănătate și să aveți parte de tot ceea ce este mai bun și mai frumos pe această lume! La mulți ani tuturor! Să trăiți!»
Petrescu Mihai


www.defenseromania.ro/generalul-gropan-se-incearca-ruperea-militarilor-romani-activi-de-cei-in-rezerva-impartirea-intre-tratatul-de-la-varsovia-si-nato_610807.html?fbclid=IwAR1fGaFo_X1xx63U9uyy7YPwZxV5W3XCFkoCqfDjMnCXmYlKWKcrAHSolZo
Vineri, 28 mai 2021


Generalul Gropan: Se încearcă ruperea militarilor români activi de cei în rezervă.
Împărțirea între Tratatul de la Varșovia și NATO
Tudor Curtifan

Generalul de brigadă (r) Nicolae Gropan, președintele Ligii pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari, atrage atenția asupra unor discriminări la nivelul pensiilor militare și, mult mai grav de atât, acesta acuză că se încearcă ruperea Armatei României, între militarii activi și cei în rezervă.
Prezent la emisiunea „Punctul militar” de la DefenseRomania, generalul  (r) Nicolae Gropan spune că în 2015, imediat după ce a fost adoptată legea pensiilor militare, după venirea la putere a guvernului tehnocrat condus de Dacian Cioloș, s-a adoptat o ordonanță de urgență în care s-au modificat peste 30% din punctele esențiale ale legii, deși nu a fost constituțional. Iar modificările au lovit în cei sacrificati pentru a reduce efectivele.
„Și mai trist și dureros este că acum, la ora actuală, tot pe acești oameni vor să îi lovească. Există un Pl-x 199 care e la Camera Deputaților, referitor la modificarea Legii 223. MApN susține acolo o idee în care pentru militari condițiile de muncă nu mai sunt valabile.
Ei susțin, de exemplu, ca la pensie să fie luată în calcul doar perioada efectivă. Ori această problemă îi anulează în totalitate pe cei care au ieșit din sistem, dar înainte în parteneriatul de pace au fost inclusiv în teatrele de acțiuni din afară. În Angola, Albania, Kosovo etc. Ei nu mai beneficiază de condiții deosebite deoarece inițiativa spune că se ia în calcul doar perioada efectiv lucrată”, a precizat generalul român.
Împărțirea Armatei între Tratatul de Varșovia și NATO. Generalul Gropan denunță ruperea dintre militarii actrivi și rezerviști
Generalul (r) Nicolae Gropan a atras atenția că anumite beneficii de care unii militari se bucură și alții nu duce la împărțirea Armatei între Tratatul de la Varșovia și NATO. El a dat exemplul sumei de 1.000 de lei de care beneficiază doar cei care au fost în Teatrele de Operații după aderarea la Alianță.
Totodată, în ceea ce privește „rupedea părții active de cea în rezervă”, generalul român atrage atenția că măsuri precum un „semn distinctiv” pentru rezerviști duc la un asemenea rezultat nedorit.
„În orice țară bananieră condițiile de muncă sunt respectate. Acești militari, cei care îndeplinesc condițiile de anul trecut despre militarii veterani în teatrul de operații beneficiază de îndemnizația de 1.000 de lei. Trist și foarte grav e că se încearcă împărțirea Armatei în două: Cei care au servit în Armată și sub Tratatul de la Varșovia și cei care au servit în perioada NATO”, precizează generalul Gropan.
În ceea ce privește cei 1.000 de lei, potrivit generalului Gropan, de aceast beneficiu se bucură doar cei care au servit în Armată după aderarea la NATO.
„Culmea e că această problemă e susținută de actuala conducere a MApN. Cei care au fost în aplicații și poate în condiții mai grele pe vremea Tratatului de la Varșovia, ei nu beneficiază de această aplicație de 1.000 de lei. De suma respectivă beneficiază doar cei care au fost în teatrele de operații după aderarea în NATO.”, spune președintele Ligii pentru Apărarea Drepturilor Pensionarilor Militari.
Discriminare la nivel biologic?
Generalul (r) Nicolae Gropan atrage atenția că „în mod deosebit se încearcă ruperea părții active de partea de rezervă prin toate mijloacele”.
„Pentru cei care nu știu, concret, o primă încercare a fost când s-a inițiat ideea de a se face un semn distinctiv pentru cadrele militare în rezervă și în retragere”.
„A fost o discuție la nivelul MApN, anul trecut, prin Direcția calitatea vieții personalului, care a avut inițiativa de a propune acest semn distinctiv”.
Întrebat concret la ce semn distinctiv face referire, generalul Gropan a explicat: „Așa cum militarii în activitate au trecut pe uniformă „România” și numele, pentru cei în rezervă sau retragere, când participă la activități ce impun ținuta, ar fi trebuit să scrie în loc de „România” - „rezervist” sau „în retragere”. Ei au justificat că ar fi o demonstrație de respect. Dar izolând militarul?”.
„Din păcate la ora actuală există în loc de respect o persecuție. Politică, social-economică și biologică, pe criterii de vârstă. În Armată la această oră sunt 13-14 categorii de pensionari militari, în funcție de anul în care au ieșit la pensie, discriminați pe bază de vârstă”, a conchis generalul Nicolae Gropan.
El a dat exemplul a doi comandanți de regiment, care au ieșit la pensie la gradul de colonel, au aceleași studii, și au lucreat în aceleași condiții în aceeași unitate spre exemplu.  Doar că, ei au pensii diferite. Cel care a ieșit primul are pensie mai mică iar cel care a ieșit recent are pensie mai mare.


Scandalul "pensiilor speciale". Generalul (r) Nicolae Gropan, despre pensiile militare
www.youtube.com/watch?v=Z76ELtNw0BI&t=1s.

Memorat
Răspuns: ANUNTURI
« Răspunde #68548 : Iunie 01, 2021, 22:59:22 »

Memorat
 • ctiron
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1066
 • Vezi Profilul
Pagini: 1 ... 4568 4569 [4570] 4571 4572 4573
Schimbă forumul: