Main Content:

Pagini: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 24

Comemorare Liviu Babes

Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #165 : Martie 12, 2014, 23:01:13 »

Forumul si membrii lui imi sunt martori ca nu eu am inceput aceste discutii contradictorii, ci doi membrii ai asociatei domnului Demi Ioan, care au considerat ca e bine sa atace tot ce am organizat impreuna cu ceilalti organizatori in cinstea eroului brasovului, al tarii si al Europei la impinirea unui sfert de veac de la gestul sau de protest, exemplar si tragic, o prioritate romaneasca a  memorabilului an 1989.
Credeam ca atacurile au incetat si ca, desi nu si-au cerut scuze pentru afirmatiile urate si nedemne pe care l-au facut, au inteles ca e mai bine sa abandoneze, sa-si vada de treburi (daca nu cumva chiar acestea sunt "treburile", preocuparile lor principale). In situatia actuala, in care constat ca se continua pe aceeasi linie a neadevarurilor destinate inlocuirii faptelor adevarate, consider ca trebuie sa recapitulez principalele mele afirmatii si atitudini, pe cele de acum doua zile, de cand am crezut problema incheiata si sa demonstrez cat de adanca e prapastia intre ce afirma acesti domni si realitate.


Sunteti niste mincinosi penibili. An de an, am incercat sa ma abtin sa va dau replica pe care o meritati pentru mizeriile pe cre le faceti, pentru ca posturile cad de 15 noiembrie si in preajma zilei de 2 martie. Dar prea rastalmaciti totul ca sa se potriveasca pe turta voastra, incat e posibil sa nu mai tin cont de unele oprelisti pentru un timp. Mare pacat n-ar fi, pentru ca eu n-as raspunde tot cu minciuni minciunilor voastre. (Si nu-mi povestiti mie despre revolta din 15 noiembrie cu citate din cartea lui Stejarel Olaru, citata si ea de Wikipedia.)

 
Doamna, daca tot sunteti online, am o nedumerire si cred ca ma puteti ajuta. Eu nu tin minte sa fi vazut PSD-ul la comemorare. Nu intreb pentru a avea un argument contra aberatiilor debitate de contraopinentul meu, ci pentru ca abia acum imi dau seama ca nu-mi amintesc ca pesedistii sa fi depus coroane la monumentul din curtea Bisericii. Ar fi foarte urat din partea lor sa nu fi acordat atentia cuvenita evenimentului. Filmam, eram concentrat pe altceva, dar parca nu i-am vazut acolo.

  Nu o sa intru in jocul vostru cu insultele. Dar nici nu o sa stau pasiv la mistificari si denaturari ale adevarului.
Domnule, nici eu si cu atat mai putin doamna Sorina nu v-am insultat. Comunic doar foarte direct, pentru ca duceti prea departe ceea ce acuzati in mod fals la altii - mistificarea. Daca ati manipulat cat v-au tinut relatiile in presa, aici, pe forum, nu va tine. Sa nu credeti ca am tacut pana acum pentru ca as fi fost intimidat. Pur si simplu v-am lasat sa faceti ce vreti pentru ca nu voiam sa discut despre prostiile voastre pe topicul acesta si in preajma si in legatura cu aceasta comemorare de 25 de ani. Imi dau seama ca fortati nota, ca vreti neaparat sa mocirliti macar reflectarea comemorarii. Mai bine ati mai reflecta in sinea voastra daca n-ar fi mai bine sa va astamparati, sa nu primiti pana la urma ceea ce meritati.
Nu domnule Iosif! Am evitat ca orice musafir care se gaseste in casa altuia orice fel de polemica cu gazda.O chestiune de bun-simt, notiune care vad ca momentan cel putin, va scapa atentiei.Nu-i nimic , asta-i viata!
 Dar sa staruiti cu indaradnicie in rautati gratuite este vorba latinului : : Errare humanum est! Perseverrare diaboliqum est! "! Nu mai acuzati , pe idea ca o acuzatie repetata de mai multe ori devine " adevar "  metoda de sorginte marxist - leninista, deh trecutul nu ne da pace, si lasati insinuarile veninoase si apropo-urile denigratoare facute pe principiul : " denigrati baieti denigrati , ca ceva, ceva tot ramine ! " fiindca e pacat de munca si realizarile acestui portal !

  In final o singura intrebare : Pe citi dintre cei care au comemorat la crucea de fier de la locul decesului lui Liviu Babes i-ati invitat la simpozion ?
Memorat
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #166 : Martie 12, 2014, 23:13:09 »

Raspunsul il stiti deja: pe toti. Svaciuc si-a invitat colegii de asociatie, deportatii, dar tot evenimentul a beneficiat de transparenta maxima, spoturi publicitare, anunturi, conferinte de presa, publicarea programului, a listei invitatilor. Ce doreati mai mult? Sa merg la tradatorul pe Postolachii, sa-l invit personal? Poate dumneavoastra sa faceti semenea lucrui, eu nu.
Prima fraza e scrisa gresit, caci nu se intelege ce ati dorit sa spuneti, cel mult se poate deduce, dar nu vreau sa fac speculatii. Deci va rog sa o rescrieti si am sa va dau raspunsul.
« Ultima modificare: Martie 12, 2014, 23:36:34 de către razvan »
Memorat
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #167 : Martie 12, 2014, 23:26:07 »

DOMNULE IOSIF, DUPA CUM STITI EU NU AM PARTICIPAT LA COMEMORAREA DE LA BISERICUTA SI NICI NU AM FOST LA SIMPOZION, NICI NU AVEAM CUM SA STAU LINGA MARDARE VASILE PRESEDINTE AS ALRUE BV, INFORMATOR AL SECURITATII, NUME DE COD  PANAIT  SI DE ORGANIZATORUL MIRCEA BRENCIU CARE SE AFLA PE CELEBRA LISTA 107, INFORMATIA A VENIT DE LA CEI CARE AU PARTICIPAT LA BISERICUTA EFECTIV. DE CE AR FI MINTIT OAMENII?! EU AM FOST  UNDE SE COMEMOREAZA DE 25 DE ANI SI NU DE CITIVA ANI INCOACE. SA INTELEG CA NU ESTI DE ACORD CU CARTEA LUI STEJEREL OLARU CITATA SI EA DIN WIKIPERDIA PRECUM ZICI, ADICA INSINUEZI CA ALEXANDRU IONAS NU A ARESTAT SI BATUT MUNCITORII DE LA 15 NOI 87?! IA INTREABA-L PE MIRCEA SEVALCIUC,  DUPA O LANSARE DE CARTE MI-A PREZENTAT DOI COLEGI DE-AI DOMNIEI SALE CARE AU AVUT DE-A FACE DIRECT CU ALEXANDRU IONAS! OAMENII AU DEPUS PLINGERE MAI DEPUN, DAR CINE SA-I ASCULTE! INTR-ADEVAR IN POZA SE AFLA CALAUL TORTIONAR ALEXANDRU IONAS, PE CARE TU IL NUMESTI MAI SUS, DOMNUL GENERAL SAU MAI AMICAL DOMNUL IONAS. DOMNULE IOSIF, SI EU SUNT MEMBRU AL ACESTUI PORTAL, DE CE VRETI SA-MI PUNETI FERMOAR LA GURA SUB AMENINTAREA CA MA BANATI, EU SPUN DOAR ADEVARURI PE CARE ALTII LE OCOLESC!

Mai intai, ca sa nu deviem de la punctul principal al subiectului, dumneavoastra ati dat drept sigura participara dlui Ionas la programul comemorativ, atat in Piona, cat si in oras: "VORBESTI DE PERSOANE IMPORTANTE CARE AU MAI PARTICIPAT LA COMEMORAREA LUI LIVIU BABES, COLO IN VALE LA BISERICUTA, APOI LA SIMPOZIONUL DE LA PREFECTURA PSD, PT NESTIUTORI ALEXANDRU IONAS, FOST COMANDANT DE MILITIE". Desigur, nu pot exclude faptul ca ai fi putut fi la randu-ti dezinformat de catre cineva, domnule Boaca. Dar ma intreb, totusi, chiar de catre unul dintre deportatii revoltei din `87? Parca nu-mi vine a crede. Deci, pentru a elimina orice echivoc, va rog sa ne spuneti cine e persoana care a facut afirmatia. E necesar, pentru ca eu tot cred ca mintiti. Altfel de ce ati fi intarit acuzatia prin indemnul de a folosi zoom-ul: “MA MIR CUM DE LA INVITAT MIRCEA SEVALCIUC PE CALAU, DE FAPT NU MA MAI MIRA NIMIC UITINDU-MA LA TOATA STRUCTURA. DOMNULE IOSIF, TE ROG FA UN ZUM PE CALAU SA VADA SI LUMEA LINGA CINE A STAT! .” - www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=50.105.


Memorat
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #168 : Martie 13, 2014, 10:46:34 »

No coment...
Esti prost. Babes era comunist si avea functie in Comitetul Judetean de Partid (parca asa se numea) din Bv. Probabil se saturase de clanul Ceausescu, dar ca oponent al lui era m aproape de Iliescu decat de anticomunistii care au luptat in Rev. Ii respect sacrificiul, de aceea nu accept sa-i fie folosit numele de agentii de influenta ai piratului dupa pofta creierului lor cipat.
http://www.brasovultau.ro/view/Brasoc-27.02.2011-4600.html

“O TORTA VIE S-A APRINS PENTRU ROMANIA”
Mi-am permis sa citez un titlu al unei emisiuni locale brasovene “Brasoc”, emisiune in care un asa zis ziarist, fost politruc pcr, cum ii place de cele mai multe ori sa-si spuna, a dat o palma protestului suprem produs acum 22 de ani pe partia prostilor din Poiana Brasov. Cum era de asteptat a avut sprijin la greu din partea unor formatori de opinie, autointitulati; asa zisul Brenciu M “scriitor” plagiat si-a “liderului” noiembrist Sevaciuc M.
Ce m-a dezgustat profund este faptul ca in direct la aceasta emisiune, icarul brasovean a fost denigrat si etichetat comunist, absolvent al facultatii de ”ziaristica” Fane Gheorghiu.
Iritanta este chiar ipocrizia acestora din finalul emisiunii.
Producatorii anticomunisti semianalfabeti si-au dat arama pe fata.
Demolarea valorilor continua… 

min. 18:38
min. 1:45:00
Sa stiti domnule Siebenburgen ca m-am interesat la cineva din Brasov si cele spuse in emisiune la minutul 18:38 si urmatoarle sunt adevarate. Sotia eroului a confirmat faptu ca Babes a fost membru P.C.R. si ca a ocupat unele pozitii judetene pe linie de partid, cu functii legate de cultura, tot asa cum este adevarat ca a avut curajul sa returneze carnetul rosu, asumandu-si consecintele. Nu cred ca e nimic demolator in aceste dezvaluiri. Liviu Babes va ramane un erou al natiunii, un barbat care a avut curaj sa-si scuture constiinta de balastul ideologiei comuniste cu pretul propriei vieti. Cati dintre noi sau restul membrilor de partid ar fi avut acest curaj, aceasta demnitate asumata printr-un gest extrem? Niciunul sau foarte, foarte putini. In rest va impartasesc parerea, scriitorii aceia sunt cam amatori, iar domnul Brenciu mai e si revolutionar.
Abia acum am urmarit pana la capat emisiunea. Aveti dreptate. Cei doi, scriitorul si realizatorul emisiunii, cu greu pot fi numiti oameni de cultura. Cel putin in domeniul muzicii, au doar o spoiala de cultura, insusita sau prinsa dupa ureche. Nu ar fi o problema daca nu ar insista sa-si etaleze "cunostintele" in domeniu. Mai ales domnul Manzala, care ar fi trebuit sa stie ce fonduri muzicale ruleaza cei din regia emisiunii. Nu insist decat pentru a nu lasa impresia ca as avea ceva personal cu respectivii si pentru a da un exemplu de amatorism jenant, total opus artistului plastic "amator" care a fost Liviu Babes si care a lasat o opera reusita si semnificativa.
La minutul 01:55, in finalul emisiunii, pe o crestere a volumului fondului muzical, realizatorul spune:
Dl Ion Manzala: - Multumesc domnului Mircea Sevacic ... Iarasi Beethoven... Domnului Mircea Brenciu...
Dl Mircea Brenciu: - Acum avemmm... Mozart.
IM - Mozart... scuze.
MB - "Carmina Burana".
IM - Ieri am discutat cu colegul din regie, Ionut, daca sa luam aceasta secventa din Mozart sau Simfonia a IX-a, ca-i placea lui Liviu Babes. Oricum, recviemurile lui Mozart sunt cele mai... cum sa zic... cele mai emotionante cand e vorba de eroi.

Oricum au dat-o, n-au nimerit-o. Nu e Beethoven, e Mozart, nu e "Oda Bucuriei" (http://www.trilulilu.ro/alex9920/d3fbe3317d73b5), ci "Carmina Burana" (http://www.trilulilu.ro/camis/55eca0307c15a6). Nu era nici macar Mozart, ci Carl Orff. Carl Orff s-a nascut in 1895, a trait pana in 1982 si a compus "Carmina Burana", cea mai cunoscuta opera a sa, in 1937. Ludwig van Beethoven (1770 - 1827) nu era Wolfgang Amadeus Mozart (1756 – 1791), tot asa cum nu Mozart a compus cantata profana "Carmina Burana. Ca sa nu mai spun ca Mozart nu a compus mai multe recviemuri, ci unul singur, celebrul, extraordianrul si unicul sau Reqiem.

Singura persoană cu fizionomia asemănătoare a ex milițianului de la judiciarul județean este cel care afișează la comemorare drapelul regal. Dacă a fost sau nu torționar justiția cred că s-a pronunțat. În rest polemici sterile pe fondul unor așa zise clasificări post decembriste a atribuirii dreptului de comemorare. Numic mai mult.
Adevărul este undeva la mijloc. Rămâne de văzut.
Simbolul regal, de vreo câțiva ani este arborat la fiecare comemorare a Icarului Babeș. Nu înțeleg care este legătura sau ce simbolistică se vrea a reprezenta, probabil inocula.
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #169 : Martie 13, 2014, 11:28:25 »

Nu cred ca adevarul e undeva la mijloc. Aceasta ar insemna sa le dati celor doi frustrati dreptate pe jumatate, cel putin eu asa "traduc" afirmatia dumneavoastra. Cred ca nu au dreptate chiar deloc. Singurul dintre organizatori caruia pot sa-i reproseze un trecut comunist este domnul Brenciu, caci asa rezulta din postari facute de diversi membri ai forumului. Dar daca eroul a fost si el membru al P.C.R., devenind dizident, parerile unui fost membru despre el se justifica, mai ales ca este singurul care a scris o carte dedicata dizidentului Babes. Domnul Sevaciuc, care este coleg de forum cu noi, chiar daca a fost membru al P.C.R., nu are sens sa fie acuzat pentru asemenea pacate, caci si le-a spalat participand la revolta din 15 noiembrie 1987. Domnul Iosif nu a fost membru P.C.R., decat in calomniile domnului Secasiu de la Sibiu, care il ura grozv si care a declarat razboi pe fata portalului. E bine sa nu uitam, pentru ca toate aceste informatii au fost scrise aici, pe forum.
Mai bine am fi atenti cine ii ataca pe organizatori. Cei doi domni, Florin si Boaca (tata shreck), au divergente mai vechi cu domnul administrator, caruia, desi nu au ce, mereu ii reproseaza cate ceva, nascocind, sau manipuland informatia. Eu am convingerea ca aceasta este situatia adevarata si a acestor ultime acuzatii si va demonstrez reaua lor credinta indicand niste postari de care nu stiti la Brasov, pentru ca au fost facute pe grupul domnului Mioc de la Timisoara, https://www.facebook.com/groups/237617792929557, unde domnul Boaca a facut aceeasi dezinformare.
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #170 : Martie 13, 2014, 11:31:59 »

Sorin Boaca IN POIANA AU AVUT LOC DOUA COMEMORARI CE PREZINTA DOAMNA SIMPATIZANTA E INTRASEVAR COMEMORAREA PSD CE NU STIE LUMEA E CA CEL CARE TINE DE STEAG NU E ALTUL DECIT GENERALUL ALESANDRU IONAS CEL CARE A ARESTAT SI BATUT MUNCITORI DE LA 15 NOEMBRIE 1987 ACEASTA COMEMORARE E FACUTA AN DE AN CHIAR DE CEI DE LA 15 NOEMBRIE TOTI NOVEMBRISTI DETINUTI POLITICI IN FRUNTE CU NEA OCTAV BJOZA SINOI CEI DE LA AS 21 DEC 1989 BV AM COMEMORAT IMPREUNA IN AFARA DE CEL CU OCCHELARI E CEL DE LINGA GENERALUL CHELARU SE NUMESTE MIRCEA SEVALCIUC PRIMUL PRESEDINTE AL 15 NOEMBRIE VINDUT PSD ESTE SINGURUL CARE COMEMOREAZA ALATURI DE CALAUL SAU

Sorina Dascalu Simpatizanta a cui, domnule? A domnului general Chelaru?  Da, marturisesc, este o onoare pentru mine a-l fi cunoscut. In alta ordine de idei, nu-mi amintesc sa fi fost invitata la "cealalta comemorare". Probabil as fi facut in asa fel incit sa fiu prezenta la ambele, cit si cum se putea. Pe de alta parte, am o multime de fotografii si cu reprezentantii altor partide (cei care au depus coroane: PDL, PNL, UDMR etc.).

Doftoreanu Iulian Povestea asta cu comemorarea PSD si comemorarea Asociatiei 15 Noiembrie, trimite intr-o lumina proasta chiar evenimentul in sine, adica comemorarea lui Liviu Corneliu Babes.Sorin Boaca, ma indoiesc ca sotia lui Liviu Corneliu Babes a ajuns la comemorare pentru ca este simpatizanta sau membra PSD, precum nu cred ca PDL, PNL si UDMR au depus coroane la comemorarea PSD. Toti au fost la comemorarea lui Liviu Corneliu Babes. Eu nu am reusit sa ajung pentru ca am fost plecat din Brasov, insa daca era sa merg, ma duceam acolo unde stiam ca este organizata si nu mi-as fi pus nici o clipa intrebari cu privire la apartenenta politica a participantilor.

Sorin Boaca SOTIA LUI LIVIU CRNELIU BABAS PRIMA DATA AFOST UNDE VINE DE 25 DE ANI ALATURI DE NOI PE URMA A COBORIT MAI IN VALE LA PLECARE SIA CERUT SCUZE DE CITEVA ORI LA NEA OCTAV BJOZA DECI A PLECAT CU INIMA INDOITA CU CLASA POLITICA AI DREPTATE CAU DEPUS SI ALTI COROANE PE LINGA PSD EI SE LEGIFEREAZA UNI PE ALTI DACA ESCLUDEM CLASA POLITICA SI NE UITAM MAI ATENT LA POZE EU UNUL NAM STAT SI NICI NO SA STAU LINGA ASTIA CE SA FAC NU POT NU STAU BINE LA PROFILUL PSIHOLOGIC

Dorel Haraga Văzionând albumul, am reuşit să înţeleg un lucru. Toţi cei prezenţi reprezintă Casa Regală a României, care a organizat comemorarea Martirului Liviu Babeş. Dincolo de slujba de pomenire, Reprezentanţii Administraţiei Publice Locale, au organizat şi o Masă Rotundă dedicată personalităţii lui Liviu Pabeş, masă la care au fost invitaţi să participe şi reprezentanţii Institutului Revoluţiei Române, ai SSPRului,precum şi Revoluţionarii Monarhişti. 

Doftoreanu Iulian Eu cred ca lucrurile stau cam asa: Au fost doua grupuri de initiativa, ce au avut acelasi scop nobil de a comemora cat mai frumos, sacrificiul eroului Liviu Corneliu Babes. Lucru laudabil si deloc imputabil pentru nici unul din grupuri. Grupul nr.1, in care s-au implicat Mircea Sevaciuc si Iosif Gheorghe, a avut o strategie mai buna si probabil a organizat mult mai bine lucrurile decat grupul nr.2, despre care si eu am aflat abia dupa ce s-au terminat toate fazele evenimentului. Astfel, grupul nr.1 a reusit sa aduca pe cheltuiala sa, prezenta la ceremonii a irlandezului Douglas Wallance, cel care a fost prezent in momentul in care martirul a facut gestul de inalt curaj pe partia Bradul din Poiana Brasov. Consider ca a fost un aspect esential, datorita caruia grupul nr.1 a reusit apoi sa starneasca interesul si sprijinul tuturor celor care au contribuit financiar si in munca la buna desfasurare a evenimentului. Nu stiu exact cum a reusit Sevaciuc sa obtina sponsorizare pentru cazare, masa si transport pentru invitatul scotian dar si pentru restul invitatilor, insa atunci cand a venit la mine sa il ajut cu un concept grafic si un banner pentru eveniment, batea din poarta in poarta ca sa obtina sprijinul oricui. Si a reusit sa aduca la eveniment, pe langa invitati, reprezentantii partidelor politice, guvernului, SSPR-ului, armatei, clerului, asociatiilor de revolutionari, presa si o multime de alte oficialitati. Am aflat apoi, la ceva timp dupa eveniment, ca a mai fost un grup care a avut propriul eveniment, fara prea multa implicare si organizare la 100 de metri mai departe de locul in care grupul nr.1 a ales sa organizeze aceasta comemorare. Din cate imi dau seama, actiunea grupului nr.2, nu a fost decat o simpla depunere de flori la crucea de la baza partiei Bradul si atat. Iar daca acum, cei din grupul nr.2 sunt suparati ca cei din grupul nr.1 a reusit sa organizeze un eveniment frumos, despre care s-a vorbit si se va mai vorbi mult timp, nu cred ca e cazul ca sa bagatelizeze meritele celor din grupul nr.1 si sa transforme totul intr-o vendeta politica, pentru ca nu a fost nimic politic ci a fost doar rezultatul unei implicari si a unei munci mai serioase a celor din grupul nr.1. Hai sa recunoastem asta si data viitoare poate vom vede pe cei din grupul nr.2 ca se implica mai eficient si vor face ei un eveniment si mai frumos. Va rog sa nu mai umbriti memoria lui Liviu Corneliu Babes cu acuze partizane ce nu-si au rostul acum.
Memorat
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #171 : Martie 13, 2014, 12:49:46 »

Parțial de acord cu afirmațiile dvs. Dintre cei prezenți la cele doua comemorări, singurii cu un trecut cât de cât curat, prezentul nefiind atașat politic sunt Doug Wallace și Peter Hurley. Este mai mult ca lăudabilă implicarea acestora. Atașarea voită sau inconștientă a comemorărilor de orice fel la fel de fel de ong-ri, partide sau manifestări pro sau anti comuniste este, cum bine au marcat-o alți colegi de portal este de cele mai multe ori fadă, ori lipsită de mesaj. La fel și afișarea unor simboluri. Nu voi da gir sau susține astfel de manifestări niciodată.
Memorat
 • oleoleole
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4677
 • Vezi Profilul
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #172 : Martie 13, 2014, 13:00:44 »

...pentru ca au fost facute pe grupul domnului Mioc de la Timisoara, https://www.facebook.com/groups/237617792929557, unde domnul Boaca a facut aceeasi dezinformare.

Sorin Boaca IN POIANA AU AVUT LOC...

Sorina Dascalu Simpatizanta a cui, domnule?...

Doftoreanu Iulian Povestea asta cu comemorarea PSD si...

Sorin Boaca SOTIA LUI LIVIU CRNELIU BABAS...

Dorel Haraga Văzionând albumul, am reuşit să...

Doftoreanu Iulian Eu cred ca lucrurile stau cam asa:...


Sub mesajul de pe Facebook se află data postării(în imagine jos, aceasta este selectată).Daţi click pe aceasta(dată) şi veţi avea un link(facebook) doar cu mesajul postat şi comentariile aferente(în cazul prezentat, postarea făcută de Sorina Dascălu).Copiaţi adresa link-ului din caseta cu adrese a browserului de internet(în imagine următoare este selectată), pe care o folosiţi în mesajul de pe forumul Portalul Revoluţiei(https://www.facebook.com/groups/237617792929557/permalink/733500410007957/?stream_ref=3).Fără indicarea exactă a adresei postării, cineva va căuta foarte mult o postare făcută pe Facebook. Succes!
Memorat
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #173 : Martie 13, 2014, 13:21:43 »

Nu înteleg discutiile in contradictoriu ,cînd esti organizatorul unei comemorari, o faci din suflet nu ca sa fii laudat, ajungem de la cine este primul revolutionar al tarii la cine este primul maestru de ceremoni!
 
Memorat
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #174 : Martie 13, 2014, 13:48:37 »

Banuiesc ca multi dintre dv si-ar fi dorit sa participe la acest eveniment si nu au putut. Comemorarea lui Liviu Babes deschide seria de activitati dedicate implinirii unui sfert de secol de la istoricul an 1989. Unii poate ar fi vrut sa ia cuvantul la biserica, altii poate chiar sa aiba o interventie la simpozion. Altii, care l-au cunoscut, sa povesteasca despre Liviu Babes si atat. 

Una din rubricile numarului de revista pe care am inceput a-l redacta si care va fi lansat in decembrie al acestui an este "rezervata" pentru Liviu Babes. Asa ca puteti scrie aici ce ati fi dorit sa le transmiteti membrilor familiei si participantilor (inclusiv opinia despre comemorare, dar sa fie cu oarece substanta, cap si coada...).
Va propun sa porniti de la intrebarea pe care toata lumea i-a adresat-o doamnei Babes: "A meritat?"

A MERITAT SACRIFICIUL FACUT DE LIVIU BABES?

Si, pentru dv in mod special: VEDETI O STRANSA LEGATURA INTRE "FENOMENUL" BABES SI REVOLUTIA ROMANA DIN 1989?
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #175 : Martie 13, 2014, 14:16:17 »

Așa am impresia și eu, Kronstadt. Am dedus că ambii domni care s-au luat de organizatorii comemorarii mai reușite sînt în conducerea asociației domnului Ioan Demi, cel care se crede cel mai important revoluționar din Brașov, un fel de simbol local, sau național. Dacă ei au participat numai la una dintre acțiunile comemorative, e clar că ca o blamează pe cealaltă. Daca sînt prieteni cu organizatorii celei la care au participat, i-au trecut în mod automat pe ceilalti pe lista adversarilor și îi blamează toată ziua și toată noaptea. Greșeala lor e de orientare. Au ales prost echipa și acum denigrează evenimentul cel mai reușit și de substanță. Dacă pentru mine e evident ce se întampla, o fi și pentru ceilalți cititori. Bine că sînt filmele și fotografiile pe forum, ca să vadă lumea că românii știu să își respecte eroii. De cîrîitori și ofuscați de pe marginea evenimentelor nu vor duce lipsă românii niciodată și nu știu de ce ar pierde timp ca să îi bage în seamă. Sînt niște scai care se baga singuri în seamă și pun și frînă pe deasupra. E bine că au existat oameni care au știut să sublinieze acest lucru extraordinar, că un român a fost primul erou al anului 1989. Dumnezeu să îl ierte pe Liviu Babeș. Să îi fim recunoscători pentru curajul și dăruirea cu care a încercat să atragă atenția lumii asupra vieții nenorocite din România de atunci.
Memorat
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #176 : Martie 13, 2014, 16:58:41 »

Așa am impresia și eu, Kronstadt. Am dedus că ambii domni care s-au luat de organizatorii comemorarii mai reușite sînt în conducerea asociației domnului Ioan Demi, cel care se crede cel mai important revoluționar din Brașov, un fel de simbol local, sau național. Dacă ei au participat numai la una dintre acțiunile comemorative, e clar că ca o blamează pe cealaltă. Daca sînt prieteni cu organizatorii celei la care au participat, i-au trecut în mod automat pe ceilalti pe lista adversarilor și îi blamează toată ziua și toată noaptea. Greșeala lor e de orientare. Au ales prost echipa și acum denigrează evenimentul cel mai reușit și de substanță. Dacă pentru mine e evident ce se întampla, o fi și pentru ceilalți cititori. Bine că sînt filmele și fotografiile pe forum, ca să vadă lumea că românii știu să își respecte eroii. De cîrîitori și ofuscați de pe marginea evenimentelor nu vor duce lipsă românii niciodată și nu știu de ce ar pierde timp ca să îi bage în seamă. Sînt niște scai care se baga singuri în seamă și pun și frînă pe deasupra. E bine că au existat oameni care au știut să sublinieze acest lucru extraordinar, că un român a fost primul erou al anului 1989. Dumnezeu să îl ierte pe Liviu Babeș. Să îi fim recunoscători pentru curajul și dăruirea cu care a încercat să atragă atenția lumii asupra vieții nenorocite din România de atunci.
  Penibil! Ce faceti voi la acest topic ! Mai inventati vreo zece nick-name-uri sau nimic-name-uri prin care sa va dati reciproc dreptate si sa infierati cu minie proletara sau proletcultista pe cine vi se nazare! Grin
  Eram gata , gata sa zic, in fine tot rau spre bine, chiar daca numai din motive de " imagine " sau din alte motive mai mult sau mai putin obscure , chiar numai conteaza bine ca , chiar daca au trebuit sa treaca 25 de ani pentru asta, vasnicii reprezentanti ai sistemului de represiune si ai partidului comturist au catadixit sa -si puna cenuse in cap si sa comemoreze spasit pe cel ce s-a jertfit tocmai pentru a lupta in acest fel eroic si sinucigas impotriva sistemului partidului comunist.
  Liviu Babes s-a jertfit pentru a atrage atentia asupra acestui sistem criminal si iata , arc peste timp, exponenti ai acestui sistem se intrec ( nu este vorba de intrecerea socialista, tovarasi ! Da ?!) sa-l omagieze la comemorare!!! Bineinteles ca forta economica si financiara este la acesti exponenti ai sistemului, sper ca nu trebuie sa mai spun de ce ! Cheesy
Memorat
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #177 : Martie 13, 2014, 20:54:22 »

Așa am impresia și eu, Kronstadt. Am dedus că ambii domni care s-au luat de organizatorii comemorarii mai reușite sînt în conducerea asociației domnului Ioan Demi, cel care se crede cel mai important revoluționar din Brașov, un fel de simbol local, sau național. Dacă ei au participat numai la una dintre acțiunile comemorative, e clar că ca o blamează pe cealaltă. Daca sînt prieteni cu organizatorii celei la care au participat, i-au trecut în mod automat pe ceilalti pe lista adversarilor și îi blamează toată ziua și toată noaptea. Greșeala lor e de orientare. Au ales prost echipa și acum denigrează evenimentul cel mai reușit și de substanță. Dacă pentru mine e evident ce se întampla, o fi și pentru ceilalți cititori. Bine că sînt filmele și fotografiile pe forum, ca să vadă lumea că românii știu să își respecte eroii. De cîrîitori și ofuscați de pe marginea evenimentelor nu vor duce lipsă românii niciodată și nu știu de ce ar pierde timp ca să îi bage în seamă. Sînt niște scai care se baga singuri în seamă și pun și frînă pe deasupra. E bine că au existat oameni care au știut să sublinieze acest lucru extraordinar, că un român a fost primul erou al anului 1989. Dumnezeu să îl ierte pe Liviu Babeș. Să îi fim recunoscători pentru curajul și dăruirea cu care a încercat să atragă atenția lumii asupra vieții nenorocite din România de atunci.
  Penibil! Ce faceti voi la acest topic ! Mai inventati vreo zece nick-name-uri sau nimic-name-uri prin care sa va dati reciproc dreptate si sa infierati cu minie proletara sau proletcultista pe cine vi se nazare! Grin
  Eram gata , gata sa zic, in fine tot rau spre bine, chiar daca numai din motive de " imagine " sau din alte motive mai mult sau mai putin obscure , chiar numai conteaza bine ca , chiar daca au trebuit sa treaca 25 de ani pentru asta, vasnicii reprezentanti ai sistemului de represiune si ai partidului comturist au catadixit sa -si puna cenuse in cap si sa comemoreze spasit pe cel ce s-a jertfit tocmai pentru a lupta in acest fel eroic si sinucigas impotriva sistemului partidului comunist.
  Liviu Babes s-a jertfit pentru a atrage atentia asupra acestui sistem criminal si iata , arc peste timp, exponenti ai acestui sistem se intrec ( nu este vorba de intrecerea socialista, tovarasi ! Da ?!) sa-l omagieze la comemorare!!! Bineinteles ca forta economica si financiara este la acesti exponenti ai sistemului, sper ca nu trebuie sa mai spun de ce ! Cheesy


Domnule Florin, nu stiu care au fost intentiile tuturor organizatorilor, dar stiu ca atat o parte dintre acestia, cat si o mare parte dintre invitati, s-au aflat acolo cu sinceritate si dorinta de a face un lucru bun. Cei mai multi (si ma numar printre ei) nu considera gestul lui Babes un act sinucigas ci, asa cum ati spus chiar dv, un sacrificiu asumat pentru un crez. O "jertfa pentru rascumparare", ca sa-l amintesc aici pe Parintele Galeriu. Eu nu am remarcat aceasta "intrecere" despre care vorbiti. Nu stiu ce sume imense va imaginati ca au fost vehiculate de spuneti ca era nevoie de "forta economica si financiara". Mie totul mi s-a parut modest, respectand principiul strictului necesar. De asemenea, s-a lucrat mult in regim de voluntariat, aspect despre care insa nu as vrea sa discut mai mult. 
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #178 : Martie 13, 2014, 22:47:08 »

Desigur, nu pot exclude faptul ca ai fi putut fi la randu-ti dezinformat de catre cineva, domnule Boaca. Dar ma intreb, totusi, chiar de catre unul dintre deportatii revoltei din `87? Parca nu-mi vine a crede. Deci, pentru a elimina orice echivoc, va rog sa ne spuneti cine e persoana care a facut afirmatia. E necesar, pentru ca eu tot cred ca mintiti. Altfel de ce ati fi intarit acuzatia prin indemnul de a folosi zoom-ul“
Evident ca minte. Nu poate numi persoana pt ca acuzatia e inventata de el. Acuza pe baza unei minciuni si a imprastiat minciuna si prin alte parti. Ma mir ca dintre cei din BMV numai dl Doftoreanu a luat o pozitie corecta. De la basistul de Florin nu ma asteptam la altceva, fiind "firesc" sa minta alaturi de colegul sau de aso de vanzare. Dar ce fac ceilalti din BMV? Sofeaza? Penibililor, din oftica ati atacat organizatorii, fara sa va pese de comemorarea lui Babes. Acum cum va simtiti cu arama pe fata?
Cine e persoana, dle Boacana?
Desdemona, batista... recuzita...!
Memorat
Răspuns: Comemorare Liviu Babes
« Răspunde #179 : Martie 14, 2014, 02:34:53 »


 : " De la basistul de Florin nu ma asteptam la altceva, fiind "firesc" sa minta alaturi de colegul sau de aso de vanzare. Dar ce fac ceilalti din BMV? Sofeaza " Hopa! Cheesy " Bambilici se intoarce luni "

 " http://www.spiruharet.ro/en-redenumit/cv_ai.pdf "
 " Unul dintre cei care au coordonat anchetele, capitan de Militie la acea vreme, este Alexandru Ionas. Fost sef al Serviciului Cercetari Penale din Inspectoratul Judetean Brasov, Ionas a fost mai mult decat zelos in noiembrie 1987. In ceea ce priveste cariera sa, dupa 1989 Ionas a condus IJP Brasov pentru ca in august 1999, la propunerea ministrului de Interne de atunci, Constantin Dudu Ionescu, si cu avizul Consiliului Suprem de Aparare a Tarii, colonelului Alexandru Ionas sa i se permita inscrierea la examenul pentru obtinerea gradului de general. In final, a ajuns directorul SECI-Romania (South-East European Cooperative Initiative).

"La ora 3 vine Alexandru Ionas, fostul comandant al Politiei. Ma ia de gat si-mi spune: ŤMai, Geneti, ai sa mergi acasa la botez, mergem sus acuma, iti dau buletinul si esti liberť. Ceea ce insemna ca ma asteapta alta tura de bataie sus, la etaj. M-a dus pe scari, el m-a condus, si am intrat intr-o camera unde am fost batut, iar Ionas a stat ce a stat si a plecat... In ‘90 (Ionas) m-a chemat la dansul, m-am dus si a inceput sa-mi explice cum a fost regimul, ca a fost obligat sa procedeze asa, dar sa-l auzi cum spune ca-i pare rau... nu cred ca are remuscari in suflet" (Aurica Geneti).

"Ionas venea si dadea. Acest Ionas m-a luat, m-a dus pe niste scari si, pana sa dau declaratie, m-a pus sa stau cu manile intinse, mi-a pus doua coli de hartie alba pe ele si mi-a dat cu bastonul cat a putut el. Mi s-au invinetit mainile si mi s-au umflat palmele ca niste paini.

Abia atunci m-a pus sa scriu, dar aveam palmele umflate si tremurau" (Gheorghe Zaharia).

Imediat dupa evenimente, Emil Macri, general maior de securitate, a fost si el prezent la Brasov. Militienii si securistii locali nu fusesera in stare sa gestioneze criza, iar generalul Macri impreuna cu adjunctul ministrului de Interne si seful Inspectoratului General al Militiei, general locotenent Constantin Nuta, au fost trimisi "pe teren" pentru a coordona masurile represive. Emil Macri conducea Directia a II-a a Securitatii, contrainformatiile economice, ceea ce demonstreaza inca o data ca discutia starnita dupa 1989, "au existat si securisti buni", e lipsita de sens. Se presupune ca securistii buni au fost cei care vegheau la securitatea economiei romanesti, deci nu aveau cum sa fi facut politie politica. Ceea ce s-a intamplat pe 15 noiembrie 1987 infirma categoric aceasta teza. De altfel, Macri si Nuta, un securist care pazea secretele intreprinderilor romanesti si un militian care trebuia sa ne apere de infractorii obisnuiti, au fost atat de eficienti la Brasov incat "comandantul suprem" i-a trimis si la Timisoara in 1989."

" http://www.revista22.ro/15-noiembrie-1987-brasov-259.html "
Memorat
Pagini: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 24
Schimbă forumul: