Main Content:

Pagini: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30

cine sunt ei? Demi.Petrascu.si Boanca ce au facut la revolutie?

 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: cine sunt ei? Demi.Petrascu.si Boanca ce au facut la revolutie?
« Răspunde #330 : Octombrie 30, 2014, 20:11:12 »

Bine Boacana, cum vrei, iti reamintesc cu cine e fericit Semi Demnul pres al MA (Mciro Aso) vosastre din BMV, sa se pozeze pt posteritate:
Iar voi ramaneti aceeasi doi slugoi gretosi ai piratului.
Memorat
Răspuns: cine sunt ei? Demi.Petrascu.si Boanca ce au facut la revolutie?
« Răspunde #331 : Octombrie 31, 2014, 11:43:23 »


 Bambilici ar fi bine sa te retragi la manastire :

 

 Pina la urma a fi pustnic , nu e chiar un lucru rau , vorba lui Mercurie ! Grin
Memorat
Răspuns: cine sunt ei? Demi.Petrascu.si Boanca ce au facut la revolutie?
« Răspunde #332 : Octombrie 31, 2014, 13:18:40 »


http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=216.msg94964#msg94964

În momentul izbucnirii Revoluţiei, Leonard Frigător avea o meserie simplă: rupea bilete la intrarea Teatrului Dramatic. Prietenii susţin că în comportamentul lui Frigător a intervenit o schimbare după ce a fugit câteva luni peste hotare. Când s-a întors, a devenit foarte atent la ce se discuta în jur, iar uneori îşi lua şi notiţe.

„Înainte de '89, Frigător a fugit din ţară, dar a fost prins după un timp. S-a întors în Braşov. În loc să-l bage la puşcărie, a devenit încasator la Teatrul Dramatic. Eu îl întrebam pe unde a plecat, cum a fost, că voiam să plec şi eu. Şi la scurt timp au venit de la Securitate şi m-au luat la anchetă. Deci, semnase angajament de informator şi le turna băieţilor tot", mi-a declarat un revoluţionar.(BS)

La 22 decembrie 1989, Leonard Frigător (35 de ani) a pătruns în Judeţeana de Partid şi a ajuns vicepreşedinte al Consiliului provizoriu de conducere, care-l avea în frunte pe generalul Florea. S-a erijat într-un fel de lider al revoluţionarilor şi a susţinut cu vehemenţă zvonurile privind atacurile unor presupuşi terorişti. De asemenea, ofiţerul de Securitate Lazăr Morariu, indicat drept capul reţelei de informatori care a acţionat la Braşov în scopuri de diversiune, a recunoscut la audierile de la Procuratură că îl cunoaşte pe Leonard Frigător şi că l-a avut „în lucru" pe linie de antiterorism până în 1989.


Am reluat una dintre postările mele, făcută acum ceva timp la un alt subtopic. O fac datorită faptului că în ultima perioadă m-am întâlnit cu mulți revoluționari autentici nemulțumiți, chiar revoltați. Cauza principală este activitatea denigratoare a unei grupări de apartament, de tip fascistoid, producătoare de anti comunism la comandă, ce nu se încadrează într-un comportament civilizat. Din discuțiile purtate am intrat în posesia unor informații de primă mână ce apoi mi-au fost confirmate și de foști ce au ieșit din sistem.
Nu este greu a determina despre ce grupare este vorba sau ce persoane. Obiectiv prin declarația făcută individul în cauză s-a demascat. Falsa identitate revoluționară ce și-a asumat-o, inconștient de consecințele postume se v-a concretiza prin prisma ultimilor verificări. Dacă apartenența la rețeaua Morariu prin semnarea angajamentului este greu de demonstrat, conspirativul „BARBU”, după racolare s-a comportat conform indicaților primite. Dependența de celelalte rețele locale este demonstrată deja. Nu uitați beneficiarul a ce manipulare ordinară a fost. Dizidenta demascată de  mine, acea ziaristă de investigații, care producea false cv-uri anti comuniste la comandă, inclusiv al ei, o manipulatoare de tristă amintire sub acoperire, s-a demonstrat după moarte, că nu este decât o hoață ordinară, o profitoare ce și-a însușit mijloace și bunuri necuvenite. Falsa identitate revoluționară asemenea cu avantajele obținute prin fals și uz de fals.
Acest informator cu angajament și nume conspirativ, în cursul evenimentelor decembriste, nereușind să pătrundă în fosta județeană de partid, a intrat cu masele la securitate după ce obiectivul fusese ocupat în prealabil. Cumva s-a lipit fiind plimbăreț de meserie, după ce a sustras alimente ce aveau destinația ajutorării unor spitale brașovene, împreună cu un alt coleg de rețea. Odată ce a fost descoperit, a fost dat afară din perimetrul fostului inspectorat de interne. Nimeni nu poate confirma activitatea ulterioară. O certitudine însă, se pare că își face din nou apariția într-o așa numită delegație a CJFSN Bv (mărturie ce a fost confirmată de-o singură persoană) din componența căreia au făcut parte Achiriloaie, Scorțeanu și Dîrlău. Nu componența este discutabilă sau legalitatea, cu toate că ar fi multe de spus și în privința persoanelor respective, ci solicitarea acestora. Se cerea, pentru o mai bună asigurare a obiectivului ocupat, evoluția evenimentelor, și prevenirea unor eventuale puncte de conflict armat, evacuarea tuturor angajaților inspectoratului spre comisariatului militar. Dacă această acțiune se concretiza, urma un asasinat în masă pus la punct în cele mai mici detalii de către mapn cu consecințe dramatice atât de partea securiștilor cât și de partea civililor revoluționari. O adevărată tragedie, un măcel planificat se putea profila. Reamintesc că această tentativa de asasinat s-a petrecut în ziua de 24/12/1989, orele 22. Acest plan malefic a fost dejucat prin aportul şi clarviziunea unor civili revoluționari care s-au opus acțiunii invocând că escortarea cadrelor și personalului civil, aparținând fostului inspectorat, trebuie făcută cu militari ai mapn. Lipsa unui mijloc de transport adecvat (camion) asemenea.
Apoi sub amenințarea unei arestări iminente membrii delegației au fost efectiv invitați să părăsească obiectivul. Unul dintre cei care au executat acest deziderat poate confirma cu lux de detalii, faptele descrise de mine. Fac apel la onestitatea și moralitatea acestuia. Nu mai are nimic de pierdut. Are posibilitatea de-a spune lucrurilor pe nume, acum la aproape 25 de ani. Analizând, se desprinde o eventuală punere sub acuzare a membrilor pretinsei delegații fsn, fapt constatat, descoperit dar neelucidat nici în prezent. Toate cele dezvăluite de mine se bazează pe o analiză amplă și coroborarea mai multor declarații olografe date în diferite dosare decembriste. În curând voi face publice mai multe analize.
În rest, o zi bună vă doresc!

Memorat
Răspuns: cine sunt ei? Demi.Petrascu.si Boanca ce au facut la revolutie?
« Răspunde #333 : Octombrie 31, 2014, 13:40:24 »

Iată ce știam despre toarșa colonel în 2008:

nor
Hero Member
*****

Nume si prenume: Ionel Uifaleanu
Mesaje: 731
   
Cazul Maria Petrascu
« Trimis către: Siebenburgen: Iulie 05, 2008, 09:12:29 »
   
Maria Petrascu
Ziarista si realizatoare de emisiuni tv. Dupa propriile-i marturii scrise: a aderat la Partidul Comunist Roman de tanara. S-a inscris in P.C.R. la cererea ei, a dorit sa faca in mod expres ziaristica, loc cunoscut ca unul de intensa indoctrinare comunista. A preferat sa piarda un an numai pentru a deveni membra a Partidului Comunist si a urma respectiva facultate. A absolvit in cadrul Academiei “Stefan Gheorghiu”, epicentru formarii cadrelor comuniste. A fost repartizata la cerere in Brasov, la ziarul propagandei de partid “Drum Nou”, unde a desfasurat o activitate in conformitate cu cerintele P.C.R., fara abateri doctrinare, revolte, fara sa fie data afara de la ziar din motive de eventuale deviatii de la linia partidului, fara sa fi scris nici macar in particular ceva impotriva comunizarii tarii (nu a avut “literatura de sertar”). Dealtfel, in comunitatea ziaristilor din Brasov, mai vechi si mai noi, este bine cunoscuta lipsa ei de talent gazetaresc. A fost sustinuta, indrumata si corectata aproape in permanenta de sotul ei, Marius Petrascu,un ziarist talentat, de o cu totul alta capacitate intelectuala. In epoca, era cunoscuta ca un zbir comunist, care nu ezita sa-si faca plinul prin alimentare in cadrul unor asa-zise anchete de presa, defapt niste actiuni de tip “muncitoresc” ca la carte (comunista, desigur).
Exista suspiciunea ca i-a fost “plasata” ca sotie lui Marius Petrascu chiar de catre superiorii din partid, o actiune obisnuita pentru P.C.R. si Securitate in cazul in care doreau sa supravegheze pe cineva in permanenta si foarte indeaproape. Faptul este credibil mai ales prin viata de familie complet dezorganizata pe care a avut-o cuplul dupa dobandirea libertatii in decembrie 1989. Desele “plecari” de acasa ale sotului dupa caderea comunismului, traiul cu o alta femeie, uneori perioade indelungate, de ani, da consistent suspiciunilor mentionate, indicand o incercare de elibereare a ziaristului de sub permanenta supraveghere la care era condamnat prin mariajul contractat in tinerete.
O multime de “activitati civice” o indica pe Maria Petrascu ca pe un agent sub acoperire, unealta docila (din convingere sau fortuita) a vechilor structuri comuniste. A cautat permanent sa se apropierie de oponentii autentici ai regimului, fostii detinuti politic, muncitorii care au facut revolta din 15 noiembrie 1987 sau revolutia din 1989, apropiere care a avut un rol multiplu, informativ, dezinformativ si, la nevoie, provocator. Dau un singur exemplu: a facut parte din grupul celor care au incercat sa cloneze demonstratia anticomunista din Piata Universitatii din Bucuresti. Cei care au incercat initial sa adere la acea manifestatie, au renuntat foarte repede cand au vazut erau cei mai infocati agitator: activisti si activiste P.C.R. din marile intreprinderi brasovene de la acea vreme. Martorii intamplarii exista si pot fi intrebati care au fost motivele plecarii lor: prezenta printre cei mai activi (guralivi) a tovarasei Schiau, activista P.C.R. din “Steagu Rosu”, a tovarasei Petrascu, de la fostul ziar al P.C.R. “Drum Nou” etc.
In ceste conditii, aifirmatia omului de nadejde al partidului la Brasov, tartorul Petre Daogaru, cum ca Maria Petrascu i-a fost subalterna, este absolut credibila si ridica serioase semne de intrebare si asupra activitatii ei actuale.
Dealtfel, inregimentarea ei, liber consimtita, de partea unei factiuni a fostei Securitati, cea care-l sprijina pe actualul Presedinte al Romaniei, Traian Basescu (el insusi apartinand structurilor odioasei organizatii), nu indica altceva decat continuitatea in “meseria aleasa”. Este un real agent de influenta in mass media si in organizatiile societatii civile cele mai „anticomuniste” din Brasov. Un exemplu local, aproape tras la indigo dupa cele centrale, din Bucuresti.
Impilarea organizatiilor anticomuniste din Brasov (cum singura a recunoscut), al caror membru a avut grija sa devina pe rand, sabotarea proiectului Muzeului Luptei Anticomuniste, fabricarea de dosare, zise “de presa” fiecarui fost oponent al regimului etc., ne indica un agent cu o activitate bogata, neintrerupta si abila.
Strecurarea ei in randurile revolutionarilor certificati s-a facut incetul cu incetul, acesta fiind si motivul obtinerii certificatului foarte tarziu, dar in timp record dupa dobandirea primului act, atunci cand s-a pus problema preschimbarii. De fapt, infiltrarea Mariei Petrascu in randurile revolutionarilor brasoveni s-a facut printr-o metoda care pare „clasica” la Brasov: servicii dezinteresate la inceput, obisnuirea revolutionarilor autentici cu imaginea ei in ambientul organizatiei lor, dupa care, printr-o negociere abila cu responsabili corupti ai asociatiei, promovarea unui dosar contrafacut prin care se poate accede la mult ravnitul certificate de Luptator in Revolutie, spalator de imagine si aducator de stimabilitate si de avantaje materiale. Cam asa cum s-a intamplat si in cazurile secretarelor de la ABD `89, Alina Enache Ioana si Mariana Butnaru.
Prin imaginea pe care si-a creat-o cu abilitate, ca realizatoare de emisiuni de televiziune despre fostii detinuti politic, muncitorii revoltei de la 15 noiembrie 1987 si revolutionarii din decembtrie 1989, Maria Petrascu considera ca si-a asigurat un piedestal cu un fundament suficient de solid, de pe care poate sa priveasca linistita spre un viitor lipsit de griji materiale, comod si ideal dobandit, fiind bazat pe jertfa si riscurile altora.
Nu crede ca mai poate fi contestata. Dimpotriva, este sigura pe ea si isi permite sa faca ordine printre revolutionari si ceilalti oponenti ai regimului comunist, avand impresia ca ii poate manipula si ca toti au ajuns discretia intereselor, toanelor ei, umorilor ei.
De fapt, avem de a face cu un caz obisnuit de transgresare a taberelor, de trecere din randurile habotnicilor comunismului in cea a oponentilor lor, dupa timpuri si interese, fara regrete, fara o necesara spovedanie publica, fara rusine. Esentializand, un caz de impostura.
Memorat
Răspuns: cine sunt ei? Demi.Petrascu.si Boanca ce au facut la revolutie?
« Răspunde #334 : Octombrie 31, 2014, 19:12:32 »

http://www.evz.ro/rusinea-care-apasa-brasovul-revolta-de-la-15-noiembrie-1987-comemorata-cu-un-securist-to-1067560.html#ixzz2l1j4TD7M

http://www.cnsas.ro/documente/adeverinte/2008/5026%20Boaca%20Sorin.pdf


DOMNULE GHEORGHE IOSIF, MULTE MIZERII CEAUSISTE SECURISTE AI PE PORTAL, DAR TE  DOARE LA BASCA, IN FINE,  HAI SA-I RASPUNDEM LUI SULFERGHEN CA IA VENIT RINDUL LA PREDICA MILOGULUI CARE STIE REVOLUTIA DIN CARTI, CUM DE ALTFEL MULTI CA EL. DUREREA MARE LA ACESTE GUNOAIE E CA ZIARISTA MARIA PETRASCU II CUNOSTEA BINE DINAINTE DE 89, STIA CE LE POATE CAPUL, IAR DUPA REVOLUTIE LE-A ARATAT ADEVARATA FATA DE IMPOSTORI OPORTUNISTI CARE INCEPUSERA SA SCOATA CAPUL UNUL CITE UNUL, DE AICI SI BLAMAREA EI DESI E DECEDATA DE APROAPE TREI ANI. VA DATI SEAMA CU CE SPECIMENE AVETI DE-A FACE,  IAR TU TOV. GHEORGHE IOSIF NU ESTI STRAIN, DIN CONTRA. DUPA CUM VEDETI NICKNAME SULFA, MIZERIA CEAUSISTA  A PRELUAT DIN PREDECESORII SAI N.CEAUSESCU, I.ILIESCU APELATIVELE GOLANI, FASCISTI, DESTABILIZATORI IN CONCLUZIE NECIVILIZATI. AM AVUT OCAZIA SA VAD DOSARUL DE URMARIT AL ZIARISTULUI MARIUS PETRASCU, IN DOSAR ERAU NOTE DATE SI IMPOTRIVA SOTIEI SALE. SULFBELESTIGHERN, TE-AM BAGAT CAM MULT IN SEAMA SI INCHEI CU APELATIVUL BARBU, DESPRE CARE POTI SA VB CIT VREI DAR DEGEABA CA-TI PUTE GURA !!!!!!!!!!!!!
Memorat
Răspuns: cine sunt ei? Demi.Petrascu.si Boanca ce au facut la revolutie?
« Răspunde #335 : Octombrie 31, 2014, 20:16:38 »

NIMENI MAI MULT CA EI NU A LUSTRUIT PANTOFII NOMENCLATURII COMUNISTE LA BV DUPA CARE AU DEVENIT PRIN FRAUDA REVOLUTIONARI, PE LINGA LISTA MAI ADAUGAM MIRCEA BRENCIU, HENTER BELA !
LISTA A FOST PUSA LA DISPOZITIA PRESEDINTELUI DETINUTILOR POLITIC DIN ROMANIA DE ZIARISTA MARIA PETRASCU.


La Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR) s-a mai derulat ieri încă un episod din lunga bătălie pentru aflarea adevărului despre Revoluția anticomunistă
La Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR) s-a mai derulat ieri încă un episod din lunga bătălie pentru aflarea adevărului despre Revoluția anticomunistă. Octav Bjoza (foto), președintele Asociației, a făcut publice informații legate de deconspirarea „falșilor revoluționari”, după cum chiar el i-a catalogat. „În urmă cu două săptămâni, am primit în cutia poștală un dosar cu hârtii. Dosarul era anonim și nu sosise prin poștă. Nu l-am luat în seamă, crezând că este vorba despre niște aiureli. Apoi mi-am aruncat ochii pe el și am rămas consternat de lucrurile scrise acolo”, a declarat Bjoza, spunând că ulterior a verificat informațiile și a ajuns la concluzia că sunt adevărate. Informațiile primite fac referire la revoluționarii falși, majoritatea înregistrați „la apelul de seară”, adică după ani buni de la sfârșitul revoluției. Mulți dintre ei, spune Bjoza, au fost chiar securiști sau activiști de partid, care acum au devenit eroi ai libertății. Nume importante din viața publică locală sunt prezente pe „lista lui Bjoza”. Și-au amintit că au luptat în Revoluție Bjoza spune că în aprilie 1990, în Asociația Brașov Decembrie (ABD)1989 erau înscriși 125 de revoluționari. În prezent, sunt 1.112, care au solicitat preschimbarea certificatelor. Atrași de „distincțiile” materiale oferite de cadrul legislativ care ia în vedere drepturile revoluționarilor, printre care și Legea 341/2004, numărul revoluționarilor aproape că s-a înzecit. „Din 2003, când președinte al ABD a devenit Liviu Lazăr Maior, au apărut și impostorii. Unde a fost Maior în decembrie ‘89? Deși am fondat Asociația, am fost dat de trei ori afară. El a avut dosar la Poliție înainte Revoluție, care i s-a șters după ce a intrat în PRM. Dacă încalci anumite reguli, bodyguarzii lui te iau la bătaie, după cum au pățit-o și unii colegi din ABD. Toți știm cine este Maior”, a spus Ioan Demi, conducătorul coloanei de muncitori de la ICA Ghimbav. Conducerea AFDPR crede că infiltrarea foștilor securiști, torționari, activiști de partid în „tabăra” revoluționarilor a avut drept scop nu numai câștigurile materiale, ci și spălarea propriei imagini și manipularea colegilor. Contactat telefonic, liderul ABD, Dorin Lazăr Maior a declarat că afirmațiile sunt calomnioase: „Sunt niște neadevăruri și nu vreau să intru în detalii”. Certificatele, la control Liderul AFDPR și-a motivat curajul de a înfrunta nume grele motivând că în momentul de față are loc preschimbarea certificatelor de revoluționar, astfel că speră ca cei menționați pe lista neagră să fie cercetați „la sânge”: „Solicit conducerii Asociației «Brașov Decembrie 1989» să pună la dispoziția presei dosarele (cuprinzând memoriile și declarațiile martorilor) revoluționarilor care au obținut certificate în baza Legii 42/1990, precum și cele de preschimbare a certificatelor de revoluționar în baza Legii 341/2004. Cer domnului Ministru Secretar de Stat al S.S.P.R. Petrișor Morar să ia act de aceste informații și să procedeze în consecință, ne mai lăsând ca aceste dosare să fie verificate chiar de către impostori. Mai cer Parchetului Militar Brașov și Domnului Procuror Militar Magistrat Dan Voinea să audieze toate aceste persoane pentru a clarifica statutul acestora și implicarea lor în evenimentele din decembrie 1989 la Brașov”. Bjoza a declarat că nu se așteaptă la „mare lucru” în urma publicării acestei liste. „Dar măcar să se rușineze când trec pe lângă mine pe stradă. Să nu mai urce la tribune și să vorbească tineretului despre ceea ce înseamnă democrație. Dacă aceste certificate s-ar da pe drept, nu cred că ar rămâne nici 10% din cei care se dau drept revoluționari”, a spus Bjoza. Pe de altă parte, D.L. Maior a declarat că din cele peste 1.000 de dosare trimise spre recertificare, aproape 400 au fost verificate. „Noi am fost pentru realizarea acestei reanalizări a dosarelor, pentru recertificarea dosarelor. În urma unui filtru riguros format din două comisii, noile certificate vor fi reconfirmate. Până în prezent, numai 100 din 300-400 de certificate au fost reconfirmate, restul au fost retrase”. Cei care au certificate de revoluționar, conform Legii 431/2004, beneficiază lunar de unul până la două salarii medii brute pe economie în funcție de aportul adus în decembrie ‘89, la care se adaugă diverse facilități cum ar fi bilete gratuite de călătorie cu trenul, bilete de tratament, scutiri de taxe și impozite sau primirea unor suprafețe de teren arabil sau spații comerciale. Termenul de depunere a solicitărilor de preschimbare a certificatelor de revoluționar a expirat în 23 octombrie, iar cel de completare a dosarelor va expira în 31 decembrie. Termenul de preschimbare a certificatelor expiră în 30 iunie 2007. Împărțiți pe categorii Lista falșilor revoluționari, după cum îi numește președintele AFDPR, îi enumeră pe cei care „au devenit revoluționari la «apelul de seară», deși proveneau din rândul forțelor de represiune: milițieni, securiști sau oameni ai PCR. Lista fost întocmită atât în urma declarațiilor unor martori, cât și pe baza unor documente verificate de membrii AFDPR Brașov”, a spus Octav Bjoza. Securiști și milițieni Potrivit aceleiași surse, pe lista foștilor ofițeri ai Miliției și Securității care se regăsesc printre revoluționari se numără: - Mihai Brebenel, șeful Biroului Pază și Ordine al Miliției Brașov și șeful plutoanelor de intervenție ale Miliției în situații speciale (martori: Angheluță Ioniță, Iordan Marius și Scorțeanu V.); - Sorin Aniței, ofițer la Miliția economică (martori: Angheluță Ioniță și Costea Vasile); - Dustina Ioan, fost șef al Biroului de Pază și Ordine din cadrul Miliției Brașov (înaintea lui Brebenel); - Ion Lupu, colonel, șeful trupelor de securitate UM 391 „Rulmentul” (martori: Mardare V. și Habat Paul); - Gelu Vlădoiu, plutonier de intendență la Penitenciarul Codlea (care n-a participat la evenimente fiind sub consemn); - Cornel Rusu, maior MApN, vânători de munte, mâna dreaptă a generalului Florea Ioan - Paraschiv Nicolae - fost maior de Securitate, - Kovacs Martin - fost ofițer de Securitate. Activiști PCR Octav Bjoza spune că au ajuns revoluționari foști activiști de frunte ai PCR sau UTC, enumerându-i pe: - Gheorghe Rădulescu, fost director general al Gospodăriei Județene de partid; - Vasile Costea, director economic al aceleiași Gospodării Județene de Partid; - Gheorghe Popica, secretar PCR al ONT și șef al Complexului „Carpați” actualul (ARO Palace); - Victor Cărăușu, fost secretar UTC la Uzinele „Steagul Roșu”. Directori revoluționari Pe lista prezentată presei, la directorii puși de partid ajunși acum revoluționari sunt enumerați: - Belașcu Constantin - fost și actual director în exercițiu al Oficiului de Cadastru Brașov, - Bobocea Vian - fost director la Întreprinderea de Morărit și Panificație Brașov, - Albu Nicolae - actul director în exercițiu la complexului hotelier Aro Palace, membru al conducerii Complexului „Carpați”, - Povârnaru Daniel - fost director adjunct la ICSM Alimentara, apoi la SC Coral SA, - Bărbat Traian - fost director general al întreprinderii „6 Martie” Zărnești, uzina de armament, în prezent consilier județean PD, - Neagu Laurențiu - fost director al Trustului de Construcții Brașov, - Frighenciu Ioan - fost șef Complex ONT „Postăvarul”, - Gârboan Liviu, fost șef unitate ONT, - Angheluță Ionuță, șef administrativ Complex „Alpin” – SC Poiana SA Brașov, - Benea Ionel, șef Complex „Capitol”, - Petrescu Adrian, Anghelescu Stelică, Munteanu Nicoae, Calcea Gheorghe, Păcuraru Gheorghe, Kurt Daniel - toți foști salariați ai O.N.T. Carpați. Politicieni Pe lista lui Octav Bjoza mai sunt trecute și personalități locale care, după părerea lui, „ar fi devenit revoluționari după revoluție, la fel cum mulți eroi se arată după război”: - Dragoș Serafim - primar în exercițiu la Cristian, - Lața Vasile - primar în exercițiu la Săcele, - Toma Dorel - primar în exercițiu la Ghimbav, - Butura Ioan - fost viceprimar la Ghimbav, - Opriș Ion Nicolae - fost prefect al Brașovului, devenit revoluționar după ce a ajuns prefect, - Atomei Gheorghe - fost președinte al unei cooperative meșteșugărești brașovene, actual consilier local PSD, - Kraila Vasile - sportiv de performanță la Clubul Dinamo, actual consilier local independent, - Chiriacescu Sergiu - fost rector al Universității „Transilvania”, consilier local PSD, - Niță Emil - fost șef de secție la Uzina „Tractorul”, actual consilier județean PSD, - Bran Vasile - fost șef de secție la Uzina „Tractorul”, fost deputat, - Iancu Vespasian - actualmente consilier județean Notari Liderul foștilor deținuți politici a arătat că pe listă figurează și notari care au ajutat la împroprietărirea falșilor revoluționari. Octav Bjoza l-a nominalizat pe Isbășoiu Florea - „notarul public care a operat majoritatea documentelor notariale privind atribuirea către revoluționari de: terenuri, spații comerciale și împuterniciri de reprezentare”. În replică, Florea Isbășoiu a spus că nu avea calitatea necesară pentru a semna aceste acte și a recunoscut că, în calitate de revoluționar, a primit un teren. „Nu aș fi putut să semnez acele acte pentru că nu am avut calitatea necesară. Nu am făcut parte din comisiile care atribuiau terenuri pentru revoluționari. Eu cred că a văzut acte legalizate, pentru că sunt mulți care fac această confuzie, între legalizare, autentificare. În timpul Revoluției, eu am fost la Predeal cu Iancu Vespasian. Am stat în Primăria Predeal și am stat pe baricade din 22 decembrie până în 10 ianuarie”. Ce spun cei acuzați de Bjoza Traian Bărbat: „Eu am mai dovedit odată că sunt revoluționar. Am organizat acolo, la Zărnești, toate activitățile. Acțiunile mele au fost periculoase, putem să-mi pun viața în pericol. Mai multe nu pot să vă spun prin telefon” (Bjoza spune despre Bărbat că „pe mine m-a controlat personal în buzunare acolo, la 6 Martie, la Fabrica de produse speciale”). Belașcu Constantin: „Eu am prezentat mai multe dovezi în privința participării la Revoluție. În plus, nu am avut pretenția să mi se recunoască drepturile prevăzute de lege. Nu mi-am luat terenuri, nu am profitat de treaba asta! În timpul Revoluției mi-am luat concediu ca să pot participa și eu, să nu fiu recunoscut. Am fost pe cont propriu la Revoluție. Acum dosarul îmi va fi reanalizat, și dacă nu mi se va acorda certificatul, nu o să-mi pară rău”. Vasile Kraila: „În primul rând vreau să îi spun domnului Bjoza faptul că eu am certificatul de revoluționar de la București. De atunci eu nu am cerut niciun drept pentru mine. Nu am făcut niciodată abuz de hârțoaga aia și nici de medalia primită. Nu am vrut niciodată bani, terenuri sau scutiri de impozite”. Emil Niță: „Toți cei care suntem de la Tractorul am fost în acele zile cu arma în mână. Nu ne-am dus acasă o săptămână în acea perioadă. Ne dăduseră familiile dispăruți. Am fost la început în oraș, după care, împreună cu mai mulți colegi ne-am întors în fabrică unde am împărțit arme și cartușe, le-am ținut evidența. În Tractorul și în Roman au fost cele mai fierbinți evenimente. Sunt oameni în viață care pot să spună ce am făcut în acele zile. Treaba domnului Bjoza ce spune, dar nu este adevărat”. Iancu Vespasian : „Poate că acest domn are o problemă cu mine, dar eu nu am nimic cu el. Eu am participat la Revoluție. Eu îi respect punctul lui de vedere și vârsta și viața complicată a lui, dar faptul că face afirmații fără substanță nu îi face cinste. Am fost și sunt în continuare revoluționar. Să facă publice dovezile. De ce nu dă acest domn publicității lista celor care l-au presat înainte de Revoluție. Sau a făcut pace cu ei?” Gheorghe Atomei :„Nu este adevărat și eu nici nu îl cunosc pe acest domn. Nu știu despre ce vorbește.” Dorel Toma: „Eu am fost unul dintre primii revoluționari din Brașov. Am fost prima oară la Prefectură, după care am venit în Ghimbav. Eu am dat cele 50 de arme în orașul Ghimbav. Dar nu m-am folosit de aceste privilegii până acum. Eu nu mi-am luat terenuri. Certificatul de revoluționar este unul dintre cele mai legale acte pe care le am eu. După revoluție am fost între primii 11 revoluționari înscriși în Monitorul Oficial”. Celelalte persoane nominalizate de Octav Bjoza nu au răspuns la telefon sau nu au putut fi contactate până la închiderea ediției.


Memorat
Răspuns: cine sunt ei? Demi.Petrascu.si Boanca ce au facut la revolutie?
« Răspunde #336 : Octombrie 31, 2014, 20:26:35 »

Astăzi este ziua lui Maior Lazăr Dorin.
Aș vrea să-l sun să-i urez "La Mulți Ani", însă nu mai am numărul lui de telefon.
Mă poate ajuta cineva???
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu
Răspuns: cine sunt ei? Demi.Petrascu.si Boanca ce au facut la revolutie?
« Răspunde #337 : Noiembrie 01, 2014, 10:16:48 »

NIMENI MAI MULT CA EI NU A LUSTRUIT PANTOFII NOMENCLATURII COMUNISTE LA BV DUPA CARE AU DEVENIT PRIN FRAUDA REVOLUTIONARI, PE LINGA LISTA MAI ADAUGAM MIRCEA BRENCIU, HENTER BELA !
LISTA A FOST PUSA LA DISPOZITIA PRESEDINTELUI DETINUTILOR POLITIC DIN ROMANIA DE ZIARISTA MARIA PETRASCU.


La Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR) s-a mai derulat ieri încă un episod din lunga bătălie pentru aflarea adevărului despre Revoluția anticomunistă
La Asociația Foștilor Deținuți Politici din România (AFDPR) s-a mai derulat ieri încă un episod din lunga bătălie pentru aflarea adevărului despre Revoluția anticomunistă. Octav Bjoza (foto), președintele Asociației, a făcut publice informații legate de deconspirarea „falșilor revoluționari”, după cum chiar el i-a catalogat. „În urmă cu două săptămâni, am primit în cutia poștală un dosar cu hârtii. Dosarul era anonim și nu sosise prin poștă. Nu l-am luat în seamă, crezând că este vorba despre niște aiureli. Apoi mi-am aruncat ochii pe el și am rămas consternat de lucrurile scrise acolo”, a declarat Bjoza, spunând că ulterior a verificat informațiile și a ajuns la concluzia că sunt adevărate. Informațiile primite fac referire la revoluționarii falși, majoritatea înregistrați „la apelul de seară”, adică după ani buni de la sfârșitul revoluției. Mulți dintre ei, spune Bjoza, au fost chiar securiști sau activiști de partid, care acum au devenit eroi ai libertății. Nume importante din viața publică locală sunt prezente pe „lista lui Bjoza”. Și-au amintit că au luptat în Revoluție Bjoza spune că în aprilie 1990, în Asociația Brașov Decembrie (ABD)1989 erau înscriși 125 de revoluționari. În prezent, sunt 1.112, care au solicitat preschimbarea certificatelor. Atrași de „distincțiile” materiale oferite de cadrul legislativ care ia în vedere drepturile revoluționarilor, printre care și Legea 341/2004, numărul revoluționarilor aproape că s-a înzecit. „Din 2003, când președinte al ABD a devenit Liviu Lazăr Maior, au apărut și impostorii. Unde a fost Maior în decembrie ‘89? Deși am fondat Asociația, am fost dat de trei ori afară. El a avut dosar la Poliție înainte Revoluție, care i s-a șters după ce a intrat în PRM. Dacă încalci anumite reguli, bodyguarzii lui te iau la bătaie, după cum au pățit-o și unii colegi din ABD. Toți știm cine este Maior”, a spus Ioan Demi, conducătorul coloanei de muncitori de la ICA Ghimbav. Conducerea AFDPR crede că infiltrarea foștilor securiști, torționari, activiști de partid în „tabăra” revoluționarilor a avut drept scop nu numai câștigurile materiale, ci și spălarea propriei imagini și manipularea colegilor. Contactat telefonic, liderul ABD, Dorin Lazăr Maior a declarat că afirmațiile sunt calomnioase: „Sunt niște neadevăruri și nu vreau să intru în detalii”. Certificatele, la control Liderul AFDPR și-a motivat curajul de a înfrunta nume grele motivând că în momentul de față are loc preschimbarea certificatelor de revoluționar, astfel că speră ca cei menționați pe lista neagră să fie cercetați „la sânge”: „Solicit conducerii Asociației «Brașov Decembrie 1989» să pună la dispoziția presei dosarele (cuprinzând memoriile și declarațiile martorilor) revoluționarilor care au obținut certificate în baza Legii 42/1990, precum și cele de preschimbare a certificatelor de revoluționar în baza Legii 341/2004. Cer domnului Ministru Secretar de Stat al S.S.P.R. Petrișor Morar să ia act de aceste informații și să procedeze în consecință, ne mai lăsând ca aceste dosare să fie verificate chiar de către impostori. Mai cer Parchetului Militar Brașov și Domnului Procuror Militar Magistrat Dan Voinea să audieze toate aceste persoane pentru a clarifica statutul acestora și implicarea lor în evenimentele din decembrie 1989 la Brașov”. Bjoza a declarat că nu se așteaptă la „mare lucru” în urma publicării acestei liste. „Dar măcar să se rușineze când trec pe lângă mine pe stradă. Să nu mai urce la tribune și să vorbească tineretului despre ceea ce înseamnă democrație. Dacă aceste certificate s-ar da pe drept, nu cred că ar rămâne nici 10% din cei care se dau drept revoluționari”, a spus Bjoza. Pe de altă parte, D.L. Maior a declarat că din cele peste 1.000 de dosare trimise spre recertificare, aproape 400 au fost verificate. „Noi am fost pentru realizarea acestei reanalizări a dosarelor, pentru recertificarea dosarelor. În urma unui filtru riguros format din două comisii, noile certificate vor fi reconfirmate. Până în prezent, numai 100 din 300-400 de certificate au fost reconfirmate, restul au fost retrase”. Cei care au certificate de revoluționar, conform Legii 431/2004, beneficiază lunar de unul până la două salarii medii brute pe economie în funcție de aportul adus în decembrie ‘89, la care se adaugă diverse facilități cum ar fi bilete gratuite de călătorie cu trenul, bilete de tratament, scutiri de taxe și impozite sau primirea unor suprafețe de teren arabil sau spații comerciale. Termenul de depunere a solicitărilor de preschimbare a certificatelor de revoluționar a expirat în 23 octombrie, iar cel de completare a dosarelor va expira în 31 decembrie. Termenul de preschimbare a certificatelor expiră în 30 iunie 2007. Împărțiți pe categorii Lista falșilor revoluționari, după cum îi numește președintele AFDPR, îi enumeră pe cei care „au devenit revoluționari la «apelul de seară», deși proveneau din rândul forțelor de represiune: milițieni, securiști sau oameni ai PCR. Lista fost întocmită atât în urma declarațiilor unor martori, cât și pe baza unor documente verificate de membrii AFDPR Brașov”, a spus Octav Bjoza. Securiști și milițieni Potrivit aceleiași surse, pe lista foștilor ofițeri ai Miliției și Securității care se regăsesc printre revoluționari se numără: - Mihai Brebenel, șeful Biroului Pază și Ordine al Miliției Brașov și șeful plutoanelor de intervenție ale Miliției în situații speciale (martori: Angheluță Ioniță, Iordan Marius și Scorțeanu V.); - Sorin Aniței, ofițer la Miliția economică (martori: Angheluță Ioniță și Costea Vasile); - Dustina Ioan, fost șef al Biroului de Pază și Ordine din cadrul Miliției Brașov (înaintea lui Brebenel); - Ion Lupu, colonel, șeful trupelor de securitate UM 391 „Rulmentul” (martori: Mardare V. și Habat Paul); - Gelu Vlădoiu, plutonier de intendență la Penitenciarul Codlea (care n-a participat la evenimente fiind sub consemn); - Cornel Rusu, maior MApN, vânători de munte, mâna dreaptă a generalului Florea Ioan - Paraschiv Nicolae - fost maior de Securitate, - Kovacs Martin - fost ofițer de Securitate. Activiști PCR Octav Bjoza spune că au ajuns revoluționari foști activiști de frunte ai PCR sau UTC, enumerându-i pe: - Gheorghe Rădulescu, fost director general al Gospodăriei Județene de partid; - Vasile Costea, director economic al aceleiași Gospodării Județene de Partid; - Gheorghe Popica, secretar PCR al ONT și șef al Complexului „Carpați” actualul (ARO Palace); - Victor Cărăușu, fost secretar UTC la Uzinele „Steagul Roșu”. Directori revoluționari Pe lista prezentată presei, la directorii puși de partid ajunși acum revoluționari sunt enumerați: - Belașcu Constantin - fost și actual director în exercițiu al Oficiului de Cadastru Brașov, - Bobocea Vian - fost director la Întreprinderea de Morărit și Panificație Brașov, - Albu Nicolae - actul director în exercițiu la complexului hotelier Aro Palace, membru al conducerii Complexului „Carpați”, - Povârnaru Daniel - fost director adjunct la ICSM Alimentara, apoi la SC Coral SA, - Bărbat Traian - fost director general al întreprinderii „6 Martie” Zărnești, uzina de armament, în prezent consilier județean PD, - Neagu Laurențiu - fost director al Trustului de Construcții Brașov, - Frighenciu Ioan - fost șef Complex ONT „Postăvarul”, - Gârboan Liviu, fost șef unitate ONT, - Angheluță Ionuță, șef administrativ Complex „Alpin” – SC Poiana SA Brașov, - Benea Ionel, șef Complex „Capitol”, - Petrescu Adrian, Anghelescu Stelică, Munteanu Nicoae, Calcea Gheorghe, Păcuraru Gheorghe, Kurt Daniel - toți foști salariați ai O.N.T. Carpați. Politicieni Pe lista lui Octav Bjoza mai sunt trecute și personalități locale care, după părerea lui, „ar fi devenit revoluționari după revoluție, la fel cum mulți eroi se arată după război”: - Dragoș Serafim - primar în exercițiu la Cristian, - Lața Vasile - primar în exercițiu la Săcele, - Toma Dorel - primar în exercițiu la Ghimbav, - Butura Ioan - fost viceprimar la Ghimbav, - Opriș Ion Nicolae - fost prefect al Brașovului, devenit revoluționar după ce a ajuns prefect, - Atomei Gheorghe - fost președinte al unei cooperative meșteșugărești brașovene, actual consilier local PSD, - Kraila Vasile - sportiv de performanță la Clubul Dinamo, actual consilier local independent, - Chiriacescu Sergiu - fost rector al Universității „Transilvania”, consilier local PSD, - Niță Emil - fost șef de secție la Uzina „Tractorul”, actual consilier județean PSD, - Bran Vasile - fost șef de secție la Uzina „Tractorul”, fost deputat, - Iancu Vespasian - actualmente consilier județean Notari Liderul foștilor deținuți politici a arătat că pe listă figurează și notari care au ajutat la împroprietărirea falșilor revoluționari. Octav Bjoza l-a nominalizat pe Isbășoiu Florea - „notarul public care a operat majoritatea documentelor notariale privind atribuirea către revoluționari de: terenuri, spații comerciale și împuterniciri de reprezentare”. În replică, Florea Isbășoiu a spus că nu avea calitatea necesară pentru a semna aceste acte și a recunoscut că, în calitate de revoluționar, a primit un teren. „Nu aș fi putut să semnez acele acte pentru că nu am avut calitatea necesară. Nu am făcut parte din comisiile care atribuiau terenuri pentru revoluționari. Eu cred că a văzut acte legalizate, pentru că sunt mulți care fac această confuzie, între legalizare, autentificare. În timpul Revoluției, eu am fost la Predeal cu Iancu Vespasian. Am stat în Primăria Predeal și am stat pe baricade din 22 decembrie până în 10 ianuarie”. Ce spun cei acuzați de Bjoza Traian Bărbat: „Eu am mai dovedit odată că sunt revoluționar. Am organizat acolo, la Zărnești, toate activitățile. Acțiunile mele au fost periculoase, putem să-mi pun viața în pericol. Mai multe nu pot să vă spun prin telefon” (Bjoza spune despre Bărbat că „pe mine m-a controlat personal în buzunare acolo, la 6 Martie, la Fabrica de produse speciale”). Belașcu Constantin: „Eu am prezentat mai multe dovezi în privința participării la Revoluție. În plus, nu am avut pretenția să mi se recunoască drepturile prevăzute de lege. Nu mi-am luat terenuri, nu am profitat de treaba asta! În timpul Revoluției mi-am luat concediu ca să pot participa și eu, să nu fiu recunoscut. Am fost pe cont propriu la Revoluție. Acum dosarul îmi va fi reanalizat, și dacă nu mi se va acorda certificatul, nu o să-mi pară rău”. Vasile Kraila: „În primul rând vreau să îi spun domnului Bjoza faptul că eu am certificatul de revoluționar de la București. De atunci eu nu am cerut niciun drept pentru mine. Nu am făcut niciodată abuz de hârțoaga aia și nici de medalia primită. Nu am vrut niciodată bani, terenuri sau scutiri de impozite”. Emil Niță: „Toți cei care suntem de la Tractorul am fost în acele zile cu arma în mână. Nu ne-am dus acasă o săptămână în acea perioadă. Ne dăduseră familiile dispăruți. Am fost la început în oraș, după care, împreună cu mai mulți colegi ne-am întors în fabrică unde am împărțit arme și cartușe, le-am ținut evidența. În Tractorul și în Roman au fost cele mai fierbinți evenimente. Sunt oameni în viață care pot să spună ce am făcut în acele zile. Treaba domnului Bjoza ce spune, dar nu este adevărat”. Iancu Vespasian : „Poate că acest domn are o problemă cu mine, dar eu nu am nimic cu el. Eu am participat la Revoluție. Eu îi respect punctul lui de vedere și vârsta și viața complicată a lui, dar faptul că face afirmații fără substanță nu îi face cinste. Am fost și sunt în continuare revoluționar. Să facă publice dovezile. De ce nu dă acest domn publicității lista celor care l-au presat înainte de Revoluție. Sau a făcut pace cu ei?” Gheorghe Atomei :„Nu este adevărat și eu nici nu îl cunosc pe acest domn. Nu știu despre ce vorbește.” Dorel Toma: „Eu am fost unul dintre primii revoluționari din Brașov. Am fost prima oară la Prefectură, după care am venit în Ghimbav. Eu am dat cele 50 de arme în orașul Ghimbav. Dar nu m-am folosit de aceste privilegii până acum. Eu nu mi-am luat terenuri. Certificatul de revoluționar este unul dintre cele mai legale acte pe care le am eu. După revoluție am fost între primii 11 revoluționari înscriși în Monitorul Oficial”. Celelalte persoane nominalizate de Octav Bjoza nu au răspuns la telefon sau nu au putut fi contactate până la închiderea ediției.

" http://brasovnews.blogspot.ro/2011/11/radiografia-nesimtirii-profitorii-din.html "

"
BrasovNews

In capitala unui judet de munte, in zilele noastre.
Nov 2, 2011
Radiografia nesimtirii: Profitorii din cartierul ANL Bunloc-Sacele
Articolul despre prapaditul din fruntea PC Brasov, Ion Dinita, deschide o foarte relevanta perspectiva si asupra calitatii umane a altor politicieni, inalti functionari sau vipuri din Brasov. Personalitati care au profitat de pozitia lor pentru a da din coate si a prinde case ieftine, destinate de fapt celor cu nevoi reale, construite pe banii statului de amicul grangurilor locali, Ion Dinita.

Agentia Nationala a Locuintei a fost infiintata in guvernarea PSD a lui Nastase cu scopul de a sprijini familiile, in special cele tinere si cu venituri modeste, pentru a obtine mai usor locuinte. ANL construia casele pe terenuri puse la dispozitie de primarii si acorda subventii pentru achizitionarea lor de pana la 30% din valoare. Prin urmare, scopul programului ANL era unul social. Insa, prea putini din cei care cu adevarat aveau nevoie de aceste facilitati au ajuns sa beneficieze de ele. Principalii beneficiari au fost membrii partidelor care detineau guvernarea, aliatii lor, clientii lor, rudele lor, pupincuristii lor. Cartierul ANL de la Bunloc, Sacele, nu a facut exceptie.
Lucrarile la Bunloc au inceput in 2002. In buna traditie pesedista, contractul fusese castigat de o firma pesedista, la vremea aceea, Gotic SA a lui Ion Dinita. Interesul pentru proiect a fost imens, intrucat zona este superba, iar locuintele nu stateau una peste alta ca in blocurile de proletari, ci niste vilute, parter plus etaj. Pretul mediu al unei case era destul de avantajos, 45.000 de euro. Acest cost, combinat cu facilitatile programului ANL, devenea suportabil pentru multe familii sacelene sau brasovene. Dar nu pentru cele de rand. Ca urmare a indicatiilor sefului PSD Brasov, Constantin Nita si presedintelui Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu, casele subventionate de stat s-au umplut de politicieni si vipuri din Brasov.
Criteriile esentiale pentru obtinerea unei case prin credit ANL erau foarte clare: lipsa locuintei si calitatea de chirias in casa nationalizata. Mai conta si un eventual handicap. Pana la urma, de acest din urma criteriu s-au prevalat profitorii: handicapul nesimtirii. Sa-i vedem in continuare:

Gheorghe Dutu. Fost deputat PSD, actual consilier judetean PSD. Presedintele societatii Temvar, milionar. Avea deja o casa, in centrul Brasovului (str. Bisericii Romane 14), dobandita in 1999. Are acum trei case, cea din Sacele nu apare in declaratia de avere, probabil donata fiului, si el lider PSD.

Marius Radacina. Fost purtator de cuvant al PSD Brasov, finul lui Constantin Nita. Implicat in privatizarile dubioase si foarte profitabile de la Tractorul.

Cristian Radu. Fost vicepresedinte al organizatiei municipale PSD Brasov, finul lui Constantin Nita.

Dan Grigorescu. Fost director al Spitalului Judetean Brasov, membru PSD. A fost numit in functie de Constantin Nita, in pofida unui protest fara precedent al angajatilor spitalului.

Attila Kovacs. Fost deputat UDMR, actual vicepresedinte al Consiliului Judetean si presedinte UDMR Brasov. In 2004, cand si-a luat casa din Sacele, si-a mai luat inca una in Brasov. Vezi declaratia de avere.

Vasile Bilinschi. Sef al Garzii Financiare Brasov pana la inceputul lui 2011. Avea deja doua case, luate in 1990 si 1994. Bugetar de lux, castiga peste 2000 de euro pe luna.

Sorin Melinte. Adjunct al sefului Inspectoratului Judetean de Politie Brasov. Conform declaratiei de avere, avea deja doua apartamente, achizitionate in 2000 si 2005.

Maria Smeureanu. Fosta sefa a Inspectoratului Teritorial de Munca.

Antonin Viorel Cancescu. Fratele presedintelui Consiliului Judetean si al PNL Brasov, Aristotel Cancescu. Consiliul Judetean a finantat in 2008 cu 500.000 de RON iluminarea cartierului ANL de vipuri de la Bunloc. Contractul a fost castigat, evident, de Gotic.

Onelia Pescaru. Fost candidat PNL pentru Camera Deputatilor, realizatoare emisiuni MIX TV, televiziune patronata de Aristotel Cancescu. Sotul Oneliei, Radu Pescaru, este om de afaceri, firma sa, Foton Advertising, avand numeroase contracte cu Consiliul Judetean.

Si probabil ca mai sunt o gramada. Daca mai stiti, sa-i indexam aici, pana la urma le facem un bine: sa fie gasiti, vreun alt ajutor social este benefic oricand. Ca doar si ei au ajutat zona prin prezenta lor, au crescut semnificativ cota cartierului.

Update

Lista profitorilor se completeaza si cu alte nume, primite de la cititori:

Marian Rasaliu. Senator PDL, om de afaceri. Casa ANL din Sacele se regaseste si in declaratia de avere, unde vedem ca mai avea deja o locuinta, achizitionata in 2005.

Stoica Enache. Directorul grupului de presa "Transilvania Expres". Fost candidat la Primaria Brasov in 2004, a fost numit apoi de Scripcaru la conducerea Agentiei de Dezvoltare Durabila Brasov. Implicat in numeroase afaceri dubioase.

Gheorghe Atomei. Fost consilier local PSD, combinagiu de succes cu spatiile si terenurile Brasovului. Atat de hamesit, incat nici propriul partid nu l-a mai suportat.

Si ar mai fi niste jurnalisti, Claudiu Loghin (corespondent TVR) si Paul Petrosel (Antena 1 Brasov-Dinita). Pe astia nu prea poti sa-i bagi in aceeasi confrerie cu burduhanosii avuti si lacomi de mai sus, ei doar au prins un piscot mai consistent. De asemenea, Dinu Zlei (realizator MIX TV) are si el casa in aceeasi zona."[/size][/color]
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: cine sunt ei? Demi.Petrascu.si Boanca ce au facut la revolutie?
« Răspunde #338 : Ianuarie 29, 2015, 22:42:36 »

Partidul Miscarea Populara implineste astzi un an de la infiintare. Daca mai tineti minte, ca sa ne sfideze opiniile si nemultumirea pentru nenorocirile pe care politicienii pedelisti le-au abatut asupra noastra, conducerea asociatiei basiste 21 Decembrie din Brasov, condusa de Ioan Demi, care se pretinde simbolul Revolutiei de acolo, anunta ca pune sediul asociatiei la dispozitia P.M.P., formatiune condusa de amanta hoata a expresedintelui Basescu. Intamplarea face (sau dreptatea divina) ca tocmai astazi, de aniversarea pacalelii numita P.M.P., sefa partidului sa fie retinuta de procurori si dusa si anchetata pentru acuzatia de spalare de bani. Deocamdata acuzatiile sunt puerile pe langa jaful pe care l-a facut aceasta femeie usoara, dar ma intreb totusi daca cei care conduc asociatia 21 Decembrie din Brasov si presedintele lor isi dau seama in ce rahat se gasesc? Se intoarce bumerangul, nesimtitilor!

Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: cine sunt ei? Demi.Petrascu.si Boanca ce au facut la revolutie?
« Răspunde #339 : Ianuarie 29, 2015, 22:49:42 »

Pe blogul sau, Radu Tudor e punctat aceeasi intamplare, http://radu-tudor.ro/azi-e-ziua-pmp-la-multi-ani-scumpelor:

Azi e ziua PMP. La multi ani, scumpelor !

Astazi se implineste un an de la infiintarea buticului politic basist numit Partidul Miscarea Populara. Prin incalcarea Constitutiei, folosirea logistii si banilor statului, prin frauda. In beneficiul si cu partidiparea lui Basescu, in timpul ocuparii functiei de presedinte al Romaniei.
Aceasta aniversare a fost marcata prin punerea sub acuzare a presedintelui PMP Elena Udrea pentru spalare de bani.
LA MULTI ANI, SCUMPELOR SI SCUMPILOR !Desigur, la multi ani de puscarite!
Si celor care i-au sustinut, rusine sa le fie!
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: cine sunt ei? Demi.Petrascu.si Boanca ce au facut la revolutie?
« Răspunde #341 : Ianuarie 30, 2015, 00:00:53 »

Esti asa cum arati, o bruta. Inteleg oarecum ca nu te-ai putut abitine sa reactionezi cumva, dar felul in care o faci te da de gol: nu esti altceva decat un badaran din Brasov, nu un revolutionar de acolo. Va gasiti in sah mat toti basistii, dar cei mai isteti asculta muzica, sau dau zapada din curte, nu-si arata obrazurile patate in public. Cei mai prosti si mai nesimtiti procedeaza cum ai procedat. Badaraneste!
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6030
 • Vezi Profilul
Răspuns: cine sunt ei? Demi.Petrascu.si Boanca ce au facut la revolutie?
« Răspunde #342 : Ianuarie 30, 2015, 00:52:53 »

Mesajul acesta nu pare scris de Bambilici. Știam că se exprimă altfel. Sau s-a "civilizat" in Canada?
Memorat
Răspuns: cine sunt ei? Demi.Petrascu.si Boanca ce au facut la revolutie?
« Răspunde #343 : Ianuarie 30, 2015, 00:54:13 »

Esti asa cum arati, o bruta. Inteleg oarecum ca nu te-ai putut abitine sa reactionezi cumva, dar felul in care o faci te da de gol: nu esti altceva decat un badaran din Brasov, nu un revolutionar de acolo. Va gasiti in sah mat toti basistii, dar cei mai isteti asculta muzica, sau dau zapada din curte, nu-si arata obrazurile patate in public. Cei mai prosti si mai nesimtiti procedeaza cum ai procedat. Badaraneste!

Te-ai întors Bambi? La mulți ani! Cum a fost în Canada?
Observ ca nu mai folosesti abrevieri  Wink
Memorat
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: cine sunt ei? Demi.Petrascu.si Boanca ce au facut la revolutie?
« Răspunde #344 : Ianuarie 30, 2015, 00:56:40 »

Va raspunde dupa 24 de ore.
Memorat
Pagini: 1 ... 21 22 [23] 24 25 ... 30
Schimbă forumul: