Main Content:

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 132

ALTE DISCUTII

Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #15 : Aprilie 23, 2008, 16:57:04 »

Monica Lovinescu si sotul sau Virgil Ierunca.
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #16 : Aprilie 25, 2008, 09:57:48 »

Nici o data nu am stiut sa ne respectam valorile Iosif si acum totul se intoarce impotriva noastra.
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #17 : Aprilie 29, 2008, 22:25:41 »

In ultimul "ceas" de sarbatore, un link pentru iubitorii de frumos:
http://www.artgallery.lu/digitalart/women_in_art.html
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #18 : Aprilie 29, 2008, 22:51:17 »

Draga Iosif aceea poza pe care ai postat-o tu cu raposatii Monica Lovinescu si Virgil Ierunca a fost facuta la cimitirul Timpesti din municipiul Falticeni.O sa caut si alte asemenea poze sa vad daca gasesc pentru a ne aduce aminte despre aceste doua personalitati uitate de cei care ne conduc.
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #19 : Aprilie 30, 2008, 23:58:17 »

Ar fi interesant sa primim si alte fotografii domnule Jean. Multumiri pentru intentie.

Urmariti filmul de la adresa aceasta: http://www.badin.ro:80/. E ceva halucinant! Tot acolo, vedeti si "Hitler`s hidden place designed by Albert Speer".
« Ultima modificare: Mai 01, 2008, 08:30:57 de către razvan »
Memorat
 • néant
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 926
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #20 : Mai 01, 2008, 09:09:38 »

INTERESANTA ADRESA D IOSIF NU STIAM CA SAU SCRIS ATATEA DESPRE MUZEUL DE ARTA
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #21 : Mai 01, 2008, 11:48:16 »

Da intradevar foarte bun blogul.
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #22 : Mai 01, 2008, 15:22:01 »

Dreagi prieteni, sunt multe, chiar foarte multe lucruri frumoase pe Internet in acest moment. Dar, ca si in cazul clasicelor biblioteci, doar de noi depnde ce alegem sa accesam. Din pacate, asa cum spun statisticile (si sunt foarte precise in domeniul acesta), tot informatia negativa, imorala sau fara vreo valoare culturala sau spirituala este cea mai vehiculata si frecventata. Daca vom avea timpul si mijloacele necesare, vom incerca sa construim un cadru adecvat accesarii unor asemenea site-uri.

La http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=54.15, am postat o trimitere spre niste filumulete foarte interesante de pe YouTube.

O zi buna tuturor!
Memorat
 • néant
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 926
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #23 : Mai 01, 2008, 20:18:37 »

REVOLUTIE ERA DACA MUREAM TOTI CARE AM INCURCAT PLNURILII MARETE ALE TOVILOR  DE LANGA NOI ACUMA ERAM EROI UITATI Huh?
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #24 : Mai 01, 2008, 20:26:34 »

Este o revolutie pentru ca un sistem dictatorial impus prin razboi, lagare de exterminare si asasinate comandate de puterea de stat a fost rasturnat - tot cu jertfe umane - si inlocuit cu un regim care a permis reintoarcerea spre democratie. Sper ca nu doreati o revolutie in care sa murim toti cei care am participat la ea. Nici cea franceza, cunoscuta ca una deosebit de sangeroasa, nu a atins asemenea performante de ne invidiat.
« Ultima modificare: Mai 01, 2008, 20:27:45 de către razvan »
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #25 : Mai 01, 2008, 22:45:37 »

Da Iosife una am vrut noi si alta a iesit,pentru ca din cite observ eu ne decimeaza exact ca pe timpul romanilor dar nu fizic ci psihic.
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #26 : Mai 18, 2008, 11:32:46 »

Legea electoral
Art. 3. –
(1) Alegerile parlamentare în România se desfăşoară cu respectarea caracterului uni-versal, egal, direct, secret şi liber exprimat al votului, în condiţiile prezentului titlu.
(2) Cetăţenii români au dreptul de vot şi de a fi aleşi, indiferent de rasă, sex, naţionalitate, origine etnică, limbă vorbită, religie, opinie politică, avere sau de origine socială, în condiţiile prezentului titlu.
….
CAPITOLUL V
Candidaturile
Art. 29. –
(1) În fiecare colegiu uninominal, fiecare competitor electoral poate avea doar o singură propunere de candidatură.
(2) Un candidat poate reprezenta un singur competitor electoral într-un singur colegiu uninominal.
……
(5) La depunerea candidaturilor, fiecare partid politic, alianţă politică, alianţă electorală, organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, candidat independent, trebuie să facă dovada constituirii unui depozit, în contul Autorităţii Electorale Permanente, cu
valoare de 5 salarii minime brute pe ţară pentru fiecare candidat.
…..
(7) Depozitul se restituie în termen de 14 zile lucrătoare de la data rămânerii definitive a rezultatelor alegerilor organizate în circumscripţia electorală, numai partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor
naţionale, care obţin un număr de voturi egal cu cel puţin 2% din voturile valabil exprimate la nivel naţional. Depozitul se restituie şi organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, altele decât cele care ating pragul electoral, care obţin un mandat de deputat din partea acestor organizaţii în condiţiile prezentului titlu. Depozitul se
restituie şi candidaţilor independenţi care obţin cel puţin 20% din voturile valabil exprimate în colegiul uninominal în care au candidat. Sumele care nu se restituie se fac venit la bugetul de stat.
….
(14) O persoană nu poate accepta candidatura decât pentru o singură circumscripţie electorală, iar în cadrul acesteia, pentru un singur colegiu uninominal. Excepţie fac persoanele care candidează fiind propuse de organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale în conformitate art.9 alin. (11).
Art. 9 alin.(11) Prin excepţie de la prevederile art. 29 alin. (2), organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale pot depune aceeaşi candidatură pentru Camera Deputaţilor în mai multe colegii uninominale. O organizaţie a unei minorităţi naţionale poate propune acelaşi candidat pentru mai multe colegii uninominale aparţinând diferitelor circumscripţii electorale, numai în condiţiile în care propune un singur candidat la nivel naţional şi doar pentru alegerea Camerei Deputaţilor.

Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #27 : Mai 19, 2008, 13:03:15 »

CAPITOLUL VII
Campania electorală

Art. 38. –
(1) Partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri conform prezentului titlu şi candidaţii independenţi, au acces gratuit la serviciile publice de radio şi televiziune
proporţional cu numărul de candidaturi propuse şi rămase definitive. Fiecare societate publică de radio şi televiziune va lua în considerare numărul de candidaturi propuse de fiecare competitor electoral în aria geografică acoperită de postul respectiv de radio sau televiziune.
(2) Partidele politice, alianţele politice, alianţele electorale, organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care participă la alegeri conform prezentului titlu precum şi candidaţii independenţi sunt obligaţi să solicite, în termen de 48 de ore de la data stabilirii zilei votării, conducerii serviciilor publice de radio şi televiziune, acordarea
timpilor de antenă. Solicitările peste acest termen nu se iau în considerare.
(3) Posturile private de radio şi televiziune vor practica acelaşi tarif pe emisiune şi pe unitate de timp pentru toţi competitorii electorali care participă în alegeri, conform prezentului titlu, iar timpii de antenă oferiţi competitorilor electorali trebuie să fie proporţionali cu cei practicaţi de posturile publice.
(4) Este interzisă introducerea spoturilor publicitare electorale în alte emisiuni decât cele electorale.

Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #28 : Mai 24, 2008, 22:11:56 »

As dori sa postez ceva de suflet. Suntem in zilele libere ale sfarsitului de saptamana si cred ca se accepta. Apucand eu astazi netul de la un capat de care nu ma mai atinsesem, am ajuns pe un blog unde, printre altele, se discuta despre o artista pe care o admir de mult timp si constant, Tatiana Stepa.

http://progmaniacreviews.blogspot.com/

Mahtan Elendil

Tatiana Stepa
Hehe, Cenaclul Flacara, va mai amintiti? Eu sincer nu, pentru ca n-am trait vremurile alea. Dar noroc ca mai exista inregistrari, CD-uri si emisiuni cu ea, marea voce din folk-ul romanesc, Tatiana Stepa.
Probabil vi se pare prezentarea bombastica si nejustificata, dar nu, Tatiana Stepa merita asta din plin.
Vocea ei e acum mai calda decat in tinerete(la cei 44 de ani ai sai...), si asta se intampla pentru ca, spune ea(citez din memorie):"s-au abatut multe suferinte asuprea mea, lupta cu boala, toate astea m-au facut sa ma maturizez muzical, si vocea mea a devenit mai calda". Tot ea a mai spus(citat tot din memorie):"Sunt multi artisti, azi, cu voci bune, dar care nu-mi transmit nimic".
By the way, Tatiana Stepa a suferit de cancer.

01 februarie 2008
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #29 : Iunie 05, 2008, 19:34:29 »

LUMEA ROMANEASCA LA '900
O lume pe velociped
Autor: Ion Bulei 21 sept 2007 – “Ziarul de Duminica”

In urma cu un veac, sportul la moda la romani era ciclismul. Primele velocipede aparusera in Bucuresti la 1869. In acelasi an, Societatea Romana de Arme, Gimnastica si Dare la Semn organizase si prima plimbare in grup intre Herastrau si Baneasa, speriind taranii localnici: "Mai, iaca Dracul!". "Nu-i Dracu', mai, e drumul de fier", scria amuzat ziarul Adunarea Nationala.
Ciclismul ajunge repede un fel de sport national. In 1891, ia fiinta la Bucuresti Clubul Velocipedistilor, care pune la cale competitii pana prin localitatile vecine.
"Toata lumea umbla pe bicicleta - scria in 1896 ziarul Adevarul. Studentii, functionarii comerciali, cocotele, militarii, factorii postali, damele oneste si toti etcetera din lume. Dimineata, de la Sosea la Baneasa e o spuza. In padurea Baneasa aglomeratia e enorma, damele si barbatii dau din picioare ceasuri intregi; idilele si-au schimbat cadrul, iar amorul, in loc de doua aripe, are doua roate." Velocipedele se gaseau de cumparat in toate magazinele, unde se vindeau si alte articole - de vanatoare, de scrima, arme si munitii... Apar repede ateliere de reparare si intretinere, apar profesori care se ofera sa dea lectii de initiere in mersul pe bicicleta. Se amenajeaza o pista speciala pentru ciclism la Sosea. Pe partea stanga. Pe dreapta erau calaretii, pe mijloc pietonii. Deja la 1896 se inaugura si un al doilea rond. Acolo unde nu exista posibilitatea unor amenajari pentru noul mijloc de locomotie, se mergea de-a valma cu trasurile, caii si in curand cu automobilele, ca la Iasi, in fata Teatrului National. Birjarii erau cei mai nemultumiti de velocipedele aparute atat de brusc pe strazile pe care nu umblasera pana atunci decat ei si tramvaiele. Le luau clientela si le incurcau circulatia.
In loc sa stea tolanite intre pernele cupeului sau landoului, tinerele orasence isi etalau eleganta, frumusetea si voiosia cu velocipedul la Sosea, in cele mai colorate si vioaie costume. Ca Mita Biciclista, pe numele ei adevarat Maria Mihaiescu, renumita pentru toaletele sale trasnite. Cum ne spune Adrian-Silvan Ionescu, ciclismul aduce si o noua vestimentatie si da o noua sansa feminismului, prin arborarea in public a pantalonilor (pantaloni bufanti, stransi sub genunchi, sau fuste-pantalon).
Mari personalitati ale culturii se dau in vant dupa velocipede: Alexandru Macedonski, Alexandru Vlahuta, Barbu Stefanescu-Delavrancea, Stefan Luchian. Cel din urma participa si la cursele de la Sosea, fiind printre cei remarcati in cursa Bucuresti-Giurgiu din 1898 si in aceea de la Bucuresti la Turtucaia de anul urmator. Pictorul era in perioada euforica, data de banii mosteniti de la mama, si traia frenezia de a-i cheltui, adesea insotit in plimbarile sale de confratele Constantin Artachino. Cum insotit era si Macedonski de Constantin Cantilli, mare impatimit de bicicleta, care, la 1900, chiar stabileste un record de calatorie cu velocipedul, parcurgand distanta Bucuresti-Paris in zece zile.
Evocarile aduc parfumul unor timpuri ce nu mai sunt. In cazul de fata, al grupurilor galagioase de tineri imbracati in tricouri de lana cu dungi orizontale, pantalonii knickerbockers si sapca moale de tweed, si de tinere in bluze albe, cu maneci a gigot & guler inalt, si in jachete scurte pana la talie. O lume galagioasa si colorata in soarele de acum un veac. Velocipedul, "dracu' din Paris", mai exista si astazi. Sfios si abia mai zarindu-se in volbura automobilului si a nebuniei tehnologice din jur.
Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 132
Schimbă forumul: