Main Content:

Pagini: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 132

ALTE DISCUTII

 • Mindry
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2580
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #105 : Octombrie 05, 2008, 09:48:51 »   Buna sa fie ziua tuturor revolutionarilor de pe forum !
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #106 : Octombrie 05, 2008, 11:34:32 »

http://www.gardianul.ro/Marea-conspiratie-criza-din-1933-si-cea-din-2008-au-aceeasi-actori-din-umbra-s121799.html
Marea conspiratie: criza din 1933 si cea din 2008 au aceeasi actori din umbra
Criza economica din 1929-1933 seamana din multe puncte de vedere cea actuala. Multe elemente specifice celor doua evenimente contin similaritati stranii. Punctul central al acestora sunt entitatile private ce controleaza Banca Federala americana (FED). Masurile pe care le impune si efectele acestora seamana sub multe aspecte, la 80 de ani distanta. America este condusa in timpul crizei din 2008 de nepotul unui om de afaceri implicat in evenimente premergatoare celui de-al doilea razboi mondial. Preston Bush, bunicul lui George W. Bush, a condus un concern financiar acuzat de finantarea Celui de-al Treilea Reich. Acelasi concern, cel mai mare operator bancar elvetian, este, astazi, unul dintre cele mai afectate de criza economica.

Statul forte, chemat sa rezolve problema
Criza financiara interbelica a fost declansata de un exces investitional pe pietele bursiere si imobiliare, in cadrul caruia au fost asumate riscuri foarte mari, in cautarea unui profit pe masura. Abuzul de credite de consum, de speculatii bursiere si imobiliare a creat dezechilibre care, in final, au dus la o criza economica majora. La vremea respectiva, economiile dependente de credite americane au fost primele care au colapsat. Primul faliment bancar de proportii a fost cel al KreditAnstalt Austria. Prabusirea economica a determinat o profunda depresie in randul populatiei afectate (criza fiind cunoscuta si ca “Marea Depresie”): drumul catre solutiile disperate, extreme, fusese deschis. Metodele clasice, democratice, de reglementare si gestionare a crizei, nu au dat rezultatele sperate, astfel incat modelele dirijiste incepeau sa se contureze ca alternativa. Germania, Italia, Romania si Ungaria au adoptat un astfel de model. Statul interventionist aparea ca singura solutie in depasirea crizei. In anii ‘30, statul american a concentrat uriase fonduri in imprumuturi bancare, a controlat preturile si creditul, a subventionat anumite activitati economice.

Protectie sociala pentru bogati
Povestea se repeta 80 de ani mai tarziu, cand SUA isi propun sa arunce pe piata 700 de miliarde de dolari, in incercarea de a mentine artificial preturi rezultate din supraevaluarea unor garantii acoperite de ipoteci si ale altor active de aceeasi factura. Federal Reserve a devenit activa pe aceasta piata instabila, infuzand capital unor entitati aflate in faliment (Fannie Mae si Freddie Mac). “Riscam sa comitem aceleasi erori care au prelungit Marea Depresie Economica”, declara zilele trecut congresmanul Ron Paul. “Balonul imobiliar s-a spart, somajul este in crestere, dolarul slabeste in fiecare zi. Este socialism pentru bogati. Este salvarea economistilor, a bancilor si a celor de pe Wall Street” a adaugat acesta. Actuala criza seamana cu predecesoarea sa si prin aceea ca interventionismul se face simtit, nu numai prin infuzii, dar si prin nationalizari. Aceasta soarta au avut-o Northern Rock Bank (Marea Britanie), AIG (SUA), Fortis (Benelux), Bardford & Bingley (Marea Britanie). Dincolo de aceste nationalizari evidente, exista si unele mascate, in cadrul carora guvernele garanteaza pierderile unor banci sau le infuzeaza capital, fara a declara aceste proceduri ca fiind “nationalizari”.

FED, controlata de cateva banci private
“Cine uita nu merita” spunea Nicolae Iorga, referindu-se la riscul pe care si-l asuma prezentul atunci cand nu tine seama de trecut. Mult discutata criza economica americana, alaturi de replicile resimtite la nivel european pare a urma, fila cu fila, paginile unei alte crize, intrata deja in istorie: marea criza mondiala din 1929 – 1933. Atunci, ca si acum, fitilul s-a aprins in SUA. In ciuda numelui, FED nu este o banca de stat, ci un consortiu compus din banci private, controlat, direct sau prin subsidiare, de reprezentanti ai urmatoarelor structuri financiare: Rotschild Bank din Paris si Londra, Lazard Brothers Bank din Paris, Israel Moses Seif Bank din Italia, Wartburg Bank (Amsterdam si Hamburg), Lehman Brothers (!!), Chase Manhatan Bank, Goldman Sachs Bank. Lista membrilor consiliului de conducere a FED, de-a lungul timpului, aduce in prim plan si alte consortii bancare: Morgan & Cie, Paris, Lazard Freres, Paris, J.P. Morgan Co. New York, J. Henry Schroder Banking Corp.(banca unde era deschis contul personal al lui Adolf Hitler), Schroder Bank, Hamburg & Berlin, Lehman Brothers, New York, Elsie & William Rockefeller, New York, Isabel & Percy Rockefeller, New York, James Paul Warburg. Aceasta increngatura de nume de bancheri ori de banci, unele mai cunoscute, altele, mai putin, releva caracterul international al efectelor masurilor impuse de FED.

Bunicul lui Bush, director intr-o companie- prietena a nazistilor
Documente declasificate recent arata ca unele dintre aceste organisme au fost implicate in Marea Criza din anii ’30, ba chiar au contribuit la finantarea Celui de-al Treilea Reich. Paul Warburg a fost presedinte al Federal Bank, dar si al IG Farben! Cel mai elocvent exemplu este cel al bancii Elvetiene UBC A.G. (Union Banking Corporation, una dintre bancile elevetiene cele mai afectate de actuala criza). In perioada interbelica, bunicul actualului presedinte al SUA, George W. Bush, Preston Bush a condus reprezentanta americana a acesteia. UBC New York functiona ca reprezentant al concernului german Thyssen, apartinand omului de afaceri Fritz Thyssen, apropiat al lui Adolf Hitler. Compania sa a fost unul dintre “motoarele” masinii de razboi a Celui de-al Treilea Reich, alaturi de gigantii IG Farben si Krupp. Dealtfel, familia industriasului german controla UBC prin intermediul altor banci pe care le detinea (ca Bank voor Handel en Scheepvarrt din Rotterdam). Un cadrul companiei United Steel Works, Thyssen era asociat cu Friedrich Flick, actionar majoritar al IG Farben. Potrivit arhivelor, acestia, impreuna cu “actionari americani” a caror identitate a ramas secreta au fondat CSSC, conglomerat industrial concentrat pe extractia carbunelui din Silezia si pe fabricarea otelului. CSSC folosea ca forta de munca detinuti ai lagarelor de concentrare, inclusiv Auschwitz. Gigantul IG Farben (producatorul celebrului Ziklon B) a avut ca membri ai consiliului director reprezentanti ai Ford Motors (Edsel Ford), ai City Bank (C. E. Mitchel), Manhattan Bank si Standard Oil. Aceeasi oameni de afaceri au ocupat, anterior, functii importante in cadrul FED, gestionarul crizei economice a anulor ’30, despre care se spune ca au creat climatul social propice venirii la putere a Partidului National Socialist condus de Adolf Hitler.

Banii, mutati in reteaua bancara din umbra

Criza economica americana a facut ca multora dintre  analistii economici internationali sa li se formeze o impresie de deja-vu, asemanand-o cu Marea criza din anii '30, cu stagnarea economiei japoneze din anii '90, sau cu stagflatia din anii '70. "Exista elemente comune cu toate aceste crize si din aceasta cauza este atat de inspaimantatoare", a estimat economistul independent Joel Naroff. Pentru Peter Morici, economist al Universitatii din Maryland, actuala situtaie economica americana seanama in special cu lunga stagnare economica resimtita de Japonia dupa recesiunea din 1989. Bancile au creat produse financiare din ce in ce mai complexe in incercarea de a-si majora profiturile, fara a reusi sa controleze riscurile. "In sistemul bancar exista o problema structurala, ca si in Japonia, si sunt sanse mici ca aceste probleme sa se rezolve rapid", a spus Morici. Paul Krugman, economist in cadrul Universitatii Princeton sustine ca pericolul este si mai mare. Foarte multi bani au fost scosi din sistemul bancar reglementat si integrati intr-o "retea bancara din umbra", alcatuit din produse derivate bazate pe credite ipotecare cu grad de risc ridicat si in care autoritatile practic au disparut, a spus acesta. "Acum suntem in plina criza ca cea din 1930", sustinea economistul univeristatii americane, pentru ca, “ depresia financiara actuala este o varianta moderna a panicii bancare ce a lovit tara cu trei generatii in urma". Cu un secol in urma, bancherul J. Pierpont Morgan a negociat un acord pentru salvarea sistemului bancar cu ajutorul Trezoreriei americane. In 2008, banca fondata de acesta, JPMorgan Chase, a condus operatiunea de salvare a Bear Stearns, cu ajutorul Federal Reserve, aplanand o potentiala situatie de panica. Economistii subliniaza totodata unele aspecte unice ale crizei actuale. Spre deosebire de criza japoneza, de exemplu, bancile americane sunt obligate sa-si reduca rapid pierderile, ceea ce elimina posibilitatea ca activele cu probleme sa ramana pentru multa vreme in registrele contabile, a subliniat economistul sef din cadrul First American Funds, Keith Hembre. In plus, autoritatile americane au preluat rapid controlul situatiei, cu un plan de relansare economica in valoare de 168 miliarde dolari, cu un mare grad de implicare alaturi de Federal Reserve, ceea ce nu a avut loc dupa 1929.

Evolutia crizei financiare 2007-2008

Criza financiara izbucnita la inceputul anului trecut in Statele Unite si care incepe sa afecteze din ce in ce mai mult Europa a avut mai multe etape. In Statele Unite se inmultesc restantele la rambursarea creditelor acordate pe segmentul "subprime", al clientilor cu grad mare de risc, care provoaca primele falimente ale unor banci specializate. Banca de Investiţii Bear Stearns, care anunţa falimentul a doua fonduri speculative, este prima mare banca atinsa de criza subprimelor.
*Pieţele bursiere cad, prevestind riscul propagarii crizei. Francezii de la BNP Paribas anunta înghetarea a trei fonduri de investitii expuse pe piata subprime. BCE injecteaza 94,8 miliarde de euro, iar FED - 24 de miliarde de dolari.
*Octombrie-decembrie 2007: Mai multe banci mari anunta deprecieri importante de active, ca urmare expunerilor pe piata creditelor ipotecare cu grad mare de risc.
*22 ianuarie 2008: Federal Reserve (Fed), banca centrala americana, coboara dobanda cheie cu trei sferturi de punct, la 3,50%, masura de o marime semnificativa. Fed a coborat apoi, pana la sfarsitul lui aprilie, dobanda cheie pana la 2%.
*Banca britanica Northern Rock este nationalizata de guvern.
*Marile banci centrale din lume fac eforturi concertate, ca sa calmeze pietele de credit.
*Banca JPMorgan Chase anunta preluarea bancii de investitii Bear Stearns la pret scazut si cu ajutorul financiar al Federal Reserve.
*Trezoreria americana pune sub supraveghere bancile ipotecare Freddie Mac si Fannie Mae, oferindu-le astfel timp sa-si restructureze finantele, dupa ce le-a garantat datorii de 200 miliarde dolari.
*Banca de investitii Lehman Brothers, a patra din lume, da faliment, iar una dintre cele mai mari banci americane, Bank of America, anunta preluarea Merrill Lynch, a treia banca mondiala de investitii.
*Zece banci internationale creeaza un fond de lichiditati de 70 miliarde dolari, ca sa faca fata necesitatilor urgente, in timp ce bancile centrale deschid robinetele creditului.
* Fed si guvernul american nationalizeaza cel mai mare grup de asigurari din lume, American International Group (AIG), amenintat de faliment, si ii acorda un ajutor de 85 miliarde dolari, in schimbul a 79,9% din actiunile sale.
*Pietele internationale de capital continua sa scada, iar bancile centrale iau tot mai multe masuri ca sa aduca lichiditate institutiilor financiare.
* Banca britanica Lloyds TSB preia concurentul sau HBOS, amenintat de faliment. Autoritatile americane anunta ca pregatesc un plan de 700 miliarde dolari, ca sa curete bancile de activele neperformante.
*Presedintele american George W. Bush lanseaza un apel la "actiune imediata" in ceea ce priveste planul de salvare a bancilor, ca sa evite o agravare a crizei din Statele Unite.
*Dezbaterile adunarii generale a Natiunilor Unite de la New York sunt dominate de criza financiara. Jucatorii de pe pietele financiare sunt din ce in ce mai ingrijorati, in contextul intarzierilor privitoare la planul american.
*Cotatia actiunilor grupului bancar si de asigurari belgiano-olandez Fortis se prabuseste, din cauza temerilor privitoare la solvabilitatea grupului. In Statele Unite, JPMorgan preia controlul bancii concurente Washington Mutual, cu ajutorul autoritatilor federale.
*28 septembrie: Planul de salvare american este discutat in Congres. In Europa, Fortis este nationalizat de autoritatile belgiene, olandeze si luxemburgheze. In Marea Britanie este nationalizata banca Bardford & Bingley.
*29 septembrie: Pe pietele financiare continua caderile. Bursele americane s-au prabusit dupa ce Camera Reprezentantilor a respins planul de 700 de miliarde de dolari propus de administratia Bush ca solutie de salvare a sectorului financiar. Indicele Dow a pierdut imediat dupa aflarea vestii 700 de puncte, cea mai mare cadere inregistrata vreodata, iar indicii Nasdaq si S & P s-au depreciat cu 7%, procent nemaintalnit de la atentatele din 11 septembrie 2001.
*Dobanzile interbancare continua sa creasca, impiedicand bancile sa se refinanteze. In Statele Unite, Citigroup preia controlul Wachovia, iar in Europa, Banca Centrala Europeana (BCE) pune la dispozitia bancilor lichiditati de 120 de miliarde euro.
*Planul lui Bush privind cheltuirea banului public pentru solutia salvatoare declanseaza nemultumirile americanilor de rand. Multi dintre ei au fost, însa, greu loviti de criza din sectorul creditelor, astfel ca sunt gata sa accepte orice solutie pentru ca viata sa revina, cât de cât la normal. Bancile nu mai dau credite nici pentru cumpararea masinilor. Piata vanzarilor de automobile s-a prabusit, iar distribuitorii sunt amenintati de faliment. Micii întreprinzatori îsi pierd si ei clientela.. Reclamele la alimente pun accent pe preturi mici, nu pe gust sau aspect, ca pâna acum. Situatia începe sa semene tot mai mult cu Marea Depresiune Economica de acum opt decenii.
( Gabriel Burlacu)
Cristian Stanescu

Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #107 : Octombrie 05, 2008, 11:36:13 »

http://www.badin.ro/
EXCLUSIV: Culisele vizitei lui Basescu in Spania: Adventisti, sex, multi ieuroi, huiduieli si cafteala la opozanti
Publicat in: Exclusiv . de Andrei Bădin

UPDATE CU DETALII DE LA MITINGUL DE SAMBATA SEARA: UN OPOZANT AL LUI BASESCU BATUT DE UN MEMBRU PD-L

UPDATE 2:STEAGURILE PD-L BATAIE CU TRICOLORUL

Presedintele Traian Basescu este in acest week end in Spania, unde i s-a facut rost de un Congres al romanilor de pretutindeni (a se citi al PD-L), unde sa isi faca campanie electorala. Personajul principal al actiunii: un domn din diaspora exclus din biserica adventista la un moment datorita unui scandal sexual si care declara ca are relatii importante la varful serviciilor secrete de la Bucuresti Romanii din Spania nu au fost prea incantati de vizita si l-au fluierat in mai multe randuri.In ultimele zile am primit mai multe informatii din Spania despre vizita din acest week end a presedintelui Traian Basescu acolo, pe care le reiau:
Cei de acolo spun ca, de fapt, este vorba de noaptea cutitelor lungi din PD-L in Spania: Willyam Brinza sau Dan Liga. Ambii vor sa dovedeasca presedintelui cine este de incredere sau cine da mai mult - congresul de acolo costand cateva sute de mii de euro (numai concertul lui Stefan Banica jr vreo 20.000 de euro basca drumul, cazarea si masa).Dan Liga (parlamentar al PD-L) este acuzat de catre romanii din Spania ca o perioada aducea romani clandestin din tara. Pe unii se spune ca i-a tras in piept. O doamna numita Nely Bratu din Oropesa del Mar se pare ca incearca de mai mult timp sa recupereze niste bani de la Liga. Fiul ei, Benny, a fost patru-cinci ori la Campina, unde a stat o veme Liga, pentru a-si recupera banii.La Referendumul de anul trecut, Liga a incercat sa faca o mare manifestare in Madrid dar nu i-a reusit. Era impreuna cu Dan Tecu, un personaj care se lauda ca are relatii mari prin SRI. Mitingul de anul trecut pro Basescu a fost ratat deoarece nu s-a facut publicitate, locatia a fost schimbata de trei ori iar intr-un final mitingul a avut loc intr-o piata din cartierul homosexualilor. Tot in cartierul Chueca, unde a fost organizat mitingul lui Basescu, este si locul de intalnire al satanistilor.Au fost mai multe asociatii, printre care una din Ciudad Real,care s-au plans ca nu au primit banii investiti pe transportul cu autocarul cu care au adus cei 100 de oameni.Sau pe sandwicuri si apa minerala.
Mitingul din acest week end a presupus costuri uriase.Dan Liga i-a cerut 25.000 -40.000 euro lui William Branza sa contribuie.O certa dintre cei doi a avut loc zilele trecute in holul Hotelului AC din Alcala de Henares.William Branza, fost prieten si parlamentar al lui Vadim Tudor, este protejatul lui Cocos si Elena Udrea, cu care se pare ca si-a facut vacanta in vara la Monaco si mai apoi i-a invitat la casa lui de la Oropesa del Mar.
 
Personajul dubios care a organizat vizita presedintelui (ca si cea de anul trecut de altfel) este Dan Tecu (foto), care se lauda cu relatiile lui in SRI, fiind presedintele unei organizatii a romanilor din regatul iberic care acum vrea sa se declare si seful suprem al diasporei din Europa. Membru al bisericii adventiste a fost surprins de catre sotie si fata lor minora in pat cu o secretara a organizatiei lui, o fata numita Olimpia.A intrat in judecata in comisia bisericii adventiste care l-a declarat vinovat si l-a exclus din randurile sale.
Foarte interesant este ca in campania PD-L in Spania, Branza se foloseste de masinile Postei Romane, care recent si-a deschis o filiala in regatul lui Juan Carlos.
O alta problema este ca la vizita lui Basescu nu a fost invitat presedintele Partidului Popular din Spania, Mariano Rahoy,care s-a aratat contrariat de acest fapt.Presedintele a vizita sambata biserica adventista din Alcala de Henares. Basescu a primit de la pastorul adventist o Biblie. "Sa traiti vesnic", i-a urat pastorul lui Basescu, recitand un verset din Biblie. "O sa va raspund si eu cu un verset din Basescu: Sa traiti bine!", a spus seful statului in stilu-i caracteristic, relateaza ziare.com. O jignire fata de pastor si biserica adventista.

UPDATE:
Petre Roman a fost prezent in multime de la ora 19 si ceva. Lumea(partea feminina) desi cu esarfe si steaguri PD-L il luau in brate si faceau poze cu el. Presedintele de la PD-L Zaragoza i-a pus un tricou portocaliu si o esarfa de gat si s-a fotografiat cu el. Basescu a fost huiduit de fiecare data cand spunea ca romanii sa se intoarca acasa.La un moment dat unul din cei care fluiera a fost lovit de catre un pedelist.Un alt moment tensionat a fost cand un sepepist a confiscat camera unei reportere din Romania in spatele scenei, relateaza un martor ocular al mitingului de sambata seara.
Sambata la pranz, Basescu a luat masa cu cativa adventisti la Alcala de Henares.S-a servit friptura de bou si salata. Adventistii adusi din SUA si Canada au solicitat autografe si Basescu a facut acest lucru pe drapelul national. Mai mult Basescu le-a spus acestora ca nu va vorbi duminica de coruptie "pentru ca si asa am rezolvat multe cazuri si multi ministri sunt in cercetari"

UPDATE 2: STEAGURILE PD-L BATAIE CU TRICOLORUL
Chiar in timpul mitingului a fost o bataie cu steaguri intre factiuni.Unii cu steguri tricolore s-au ciondanit cu unii cu steaguri PDL. Pedelistii au renuntat mai apoi la simbolurile partidului. William Branza a avut o cearta cu Dan Liga."Ne rupe presa Liga,aici e pentru binele presedintelui nu pentru noi...gata lasam razboiul", striga Branza. Erau pregatite si premii pentru Liga din partea lui Dan Tecu dar s-a pierdut premiul (ulterior a fost gasit in protbagajul unei masini).

UPDATE 3:
Romanii din Spania s-au simtit efectiv tradati cu aceste sloganuri de intorcere acasa in Romania.Acum cand, de fapt, toti spera sa poata accesa la piata muncii libere din UE dupa 1 ianuarie 2009"

Declaratie a unui roman martor la mitingul de la Alcala de Henares
Romanii au aplaudat pe presedintele Comunitatii de Madrid, Esperanza Aguirre, si pe Primarul Alcala de Henares de cate ori afirmau ca Partidul Popular din Spania ii sprijina pe romanii sa intre in campul muncii din 1 ianuarie 2009 nu cum o fac socialistii lui Zapatero de la Partidul Socialist Muncitoresc Spaniol (PSOE).

UPDATE 4: DOAR 1500 DE ROMANI LA MITINGUL PD-L
Spun martorii oculari. Mai mult au aparut probleme cu decontarea cheltuielilor celor adusi, conform surselor noastre de la Alcala de Henares. Adeventistii din SUA si Canada au decontate cheltuielile de transport 100%, in schimb cei din Europa doar partial. A fost un nou scandal intre Dan Liga si William Branza pe aceasta tema.

VIZITA PARTICULARA SI AERONAVA PREZIDENTIALA-TAXI PENTRU PD-L
Aş vrea să fac o precizare foarte limpede, pentru a preveni orice speculaţii. Nu sunt invitat în calitate de persoană privată, ci invitaţia a fost adresată preşedintelui României, pentru cei care se pregătesc să se întrebe de ce, unde, cu ce avion, cu ce bani, ş.a.m.d. De altfel, pentru cei care sunt frământaţi de chestiunea aceasta, nu există nicio variantă în care preşedintele României să nu fie în serviciu, nici măcar în vizite private. Vă mulţumesc mult. Deci, aş vrea să ştiţi că nu este o vizită de stat sau o vizită oficială, ci pur şi simplu răspund invitaţiei românilor din Spania şi acestei asociaţii, care face un efort meritoriu de a strânge românii din Europa sub o cupolă.

Declaratie Traian Basescu la plecarea in Spania (sursa www.presidency.ro)
Adica mai pe romaneste este o vizita particulara. Atunci ce cauta parlamentarii si europarlamentarii PD-L in avionul prezidential la o vizita privata? E taxi? Cine plateste? Noi, evident. [Articolul complet]

Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #108 : Octombrie 05, 2008, 12:28:41 »

Buna sa fie ziua tuturor revolutionarilor de pe forum !

E buna ziua chiar daca ploua. Iti multumesc pentru urare. A mea e buna si am sa va spun astazi de ce. Dar tu ai intrat numai pentru o urare? Spune de ce te-ai obosit sa intri pe forumu asta. Ce te atrage sau ce vrei sa spui.
« Ultima modificare: Octombrie 05, 2008, 12:30:32 de către razvan »
Memorat
 • Mindry
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2580
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #109 : Octombrie 05, 2008, 12:59:04 »


  Am intrat pe acest portal pentru ca mi s-a spus ca e "la moda" si ca ar fi " de bon ton " . Daca va deranjez cumva nu am sa o mai fac.

  Nu doresc sa intru in polemici sterile cu nimeni chiar daca afara ploua si unii soti isi iubesc nevestele sau amantele si altii numara banii care , la fel ca si mine nu ii au !. Multumesc domnule Nani ca m-ati bagat in seama si nu va pot tutui caci nu va cunosc !. In cazul in care va veti declina identitatea si ma veti tutui in continare am sa indrasnesc si eu ceva de acest gen !.
Memorat
 • Mindry
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2580
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #110 : Octombrie 05, 2008, 13:11:23 »

Buna sa fie ziua tuturor revolutionarilor de pe forum !

E buna ziua chiar daca ploua. Iti multumesc pentru urare. A mea e buna si am sa va spun astazi de ce. Dar tu ai intrat numai pentru o urare? Spune de ce te-ai obosit sa intri pe forumu asta. Ce te atrage sau ce vrei sa spui.

  Se pare totusi ca oboseala mea ar putea fi ultimul necaz al domniei dumneavoastra dar va multumesc politicos pentru grija acordata .
Memorat
 • Mindry
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2580
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #111 : Octombrie 05, 2008, 13:14:47 »

Buna sa fie ziua tuturor revolutionarilor de pe forum !

E buna ziua chiar daca ploua. Iti multumesc pentru urare. A mea e buna si am sa va spun astazi de ce. Dar tu ai intrat numai pentru o urare? Spune de ce te-ai obosit sa intri pe forumu asta. Ce te atrage sau ce vrei sa spui.

  Se pare totusi ca oboseala mea ar putea fi ultimul necaz al domniei dumneavoastra dar va multumesc politicos pentru grija acordata .


 Nu ma atrage decat sexul frumos si nu e nici cazul nici momentul sa SPUN ceva anume insirand la vorbe goale ce din coada au sa SUNE !
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #112 : Octombrie 05, 2008, 13:19:29 »

Ok. E corecta observatia dumneavoastra. Voi discuta (daca vom discuta) folosind persoana a doua. Recunosc ca imi vine mai greu. Nu ma supar ca am fost mustruluit. Daca o sa cititi postarile de de la inceputul anului o sa vedeti ca am luat ghionturi si mai zdravene. Am vrut sa va dau si eu buna ziua pentru ca am vazut ca santeti nou venit.
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #113 : Octombrie 05, 2008, 13:22:29 »

Ok. E corecta observatia dumneavoastra. Voi discuta (daca vom discuta) folosind persoana a doua. Recunosc ca imi vine mai greu. Nu ma supar ca am fost mustruluit. Daca o sa cititi postarile de de la inceputul anului o sa vedeti ca am luat ghionturi si mai zdravene. Am vrut sa va dau si eu buna ziua pentru ca am vazut ca santeti nou venit.
  Cry buna ziua ai dat belea ti-ai capatat ! Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy Cheesy
Memorat
 • Mindry
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2580
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #114 : Octombrie 05, 2008, 13:27:28 »

Ok. E corecta observatia dumneavoastra. Voi discuta (daca vom discuta) folosind persoana a doua. Recunosc ca imi vine mai greu. Nu ma supar ca am fost mustruluit. Daca o sa cititi postarile de de la inceputul anului o sa vedeti ca am luat ghionturi si mai zdravene. Am vrut sa va dau si eu buna ziua pentru ca am vazut ca santeti nou venit.
  ITI MULTUMESC PENTRU AMABILITATE SI PENTRU WELCOMME !. Poti alege la ce persoana putem vb. daca vom ...VORBI !
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #115 : Octombrie 07, 2008, 11:36:12 »

http://savatie.wordpress.com/2008/08/25/izgoniti-demonul-muteniei-din-inimile-voastre

Ieromonah Savatie Bastavoi
Izgoniţi demonul muţeniei din inimile voastre!

Scurtă pledoarie despe Biserică şi politică
În spaţiul nostru cultural cuvîntul „politică” are o conotaţie negativă. A face politică înseamnă a minţi lumea. Politicianul este mincinos, profitor, hoţ, vînzător de ţară, iar Politica, iertaţi-mi expresia „este o curvă”. Se pare însă că această percepţie a politicului este o adiere nouă, cu totul diferită de felul în care înţelegea politica elita românească interbelică, cea de la 1918 sau cea din vremea lui Eminescu şi Caragiale. Ca să nu mai vorbim de felul în care înţelegeau politica Platon şi Aristotel.
Cu siguranţă devalorizarea crezului politic, prin promovarea mediocrităţii şi a hoţiei în scaunele de conducere ale ţării, face parte din procesul de destabilizare a unui spaţiu geopolitic pentru a-l supune mai uşor. Atît România, cît şi o serie de state mici din fostul lagăr socialist, alături de fostele republici din URSS au fost transformate într-o rezervaţie de cumpărători fără drept de apel. Un spaţiu în care s-au putut vinde partide uriaşe de produse proaste sau expirate, de la deşeurile alimentare ale armatei americane pînă la medicamente, gume de mestecat şi reviste porno.
Pînă mai ieri multe ţări din spaţiul pomenit nu au avut un cadru legal care să le apere de abuzurile semnalate. Iar acolo unde încep să apară anumite legi, rămîne corupţia în rîndurile celor care trebuie să le aplice. Abuzurile şi minciuna sînt practicate în văzul tuturor, cu scopul vădit de a stinge în inimile oamenilor şi ultimul licăr de nădejde într-o lume mai bună. Oamenii nu se mai simt reprezentaţi de către cei pe care îi aleg în funcţiile de conducere, iar cei mai mulţi nici măcar nu se mai duc la alegeri. Toată această nedreptate se numeşte „politică” şi oamenii au toate motivele să o urască.
Sub ochii noştri au fost distruse sistemul de învăţămînt, sistemul sanitar, iar acum îi vine rîndul şi Bisericii. Nu mai este nimeni care să stea în faţa tăvălugului care striveşte populaţia acestei părţi a lumii prin maternităţile sadice, spitalele ucigaşe, creditele şi impozitele care îi lasă pe oameni în stradă. Cineva care lucrează la Departamentul de Statistică mi-a spus că între anii 1990-2000 în Republica Moldova au murit mai mulţi oameni decît în perioada 1941-1953, adică în al Doilea Război Mondial, în foametea din 47 şi în deportările staliniste. Şi aceasta înseamnă politică.
Homosexualitatea, avortul, prostituţia, clovneria şi cruzimea sînt impuse ca valori care nu suferă să fie atacate. Oricine se ridică împotriva mizeriei şi a morţii este acuzat de extremism, de intoleranţă, de mentalitate „comunistă”. Se încearcă alinierea la statele europene şi americane în care condamnarea homosexualităţii şi a altor anomalii sociale este urmărită penal. Singura forţă care mai poate contrazice această realitate diabolică este Biserica. Dar Biserica tace, motivînd că ea nu face „politică”.
Trebuie sau nu, în condiţiile descrise, să facă Biserica politică? Mai bine zis, poate Biserica să nu facă politică?
Regimul ateist din URSS şi din ţările fostului lagăr socialist au interzis amestecul Bisericii în sferele politicului. Ce presupunea această interdicţie? În URSS ea nu însemna doar imposibilitatea de a avea reprezentanţi în structurile aparatului de stat, ci oprea organizarea de către Biserică sau participarea la activităţi filantropice şi culturale de orice fel. Biserica nu avea dreptul să înfiinţeze spitale, orfelinate sau aziluri de bătrîni. Nu avea dreptul să organizeze tabere de vară sau călătorii în grup la mănăstirile sau locurile sfinte. În sfîrşit, nu avea dreptul nici măcar să aibă o bibliotecă. Aşadar, a face politică, presupune un spectru mult mai larg decît implicarea în alegeri sau apartenenţa la un partid politic.
Biserica nu poate şi nu trebuie să susţină vreun partid politic, deoarece nici o doctrină nu poate întruni deplin crezul şi rostul Bisericii. De cîte ori s-a încercat promovarea unui partid politic bazat pe principii creştine acesta, fără să vrea, a devenit un fel de substitut al Bisericii în societate. Biserica, în întregimea sa, are toate uneltele şi condiţiile pentru a se reprezenta singură, prin membrii săi, în special prin ierarhi, în faţa lumii. Biserica nu are nevoie să-şi promoveze membrii în Parlamentul unei ţări pentru a se impune în faţa lumii, deoarece ea însăşi poate avea mai multă greutate şi influenţă decît Parlamentul. Aceasta o zic nu sugerînd amestecul sau identificarea Bisericii cu statul, amestec şi identificare pe care nu le susţin, ci încrezîndu-mă în forţa Bisericii care reiese atît din numărul mare al membrilor săi, cît şi din trăinicia principiilor sale formulate de însuşi Dumnezeu.
A spune că Biserica nu face politică, este ridicol. Auzind asta din gura unor conducători ai bisericilor locale, te întrebi dacă aceşti prea sfinţiţi păstori chiar nu ştiu ce înseamnă politica sau spun asta din virtutea unei inerţii care îi face să vorbească lucruri pe care nu le cred. Biserica nu face politică de partid, e adevărat, dar Biserica face politică prin însăşi fiinţa sa. Atunci cînd Biserica se roagă pentru pacea lumii, face politică. Atunci cînd afirmă că homosexualitatea, avortul, prostituţia, camăta şi luxul sînt păcate, Biserica face politică. Ori de cîte ori un preot condamnă, în spovedanie sau în predică, aceste păcate protejate de Stat, el face politică. Şi invers, ori de cîte ori Biserica tace în faţa paradelor gay, a legalizării avorturilor şi a prostituţiei, a impozitelor şi creditelor nemiloase; ori de cîte ori Biserica tace alături de un regim politic totalitar, cum a fost regimul fascist sau comunist, Biserica face politică. Într-un cuvînt, Biserica are de ales între a face politică tăcînd, împotriva principiilor sale divine, sau vorbind, în numele lui Dumnezeu, împotriva nedreptăţilor din această lume.
A nu face politică, înseamnă a nu mai exista. Îmi veţi spune că pustnicii şi călugării nu fac politică. Iar eu vă voi spune că Ioan Botezătorul, părintele tuturor pustnicilor, a făcut politică atunci cînd l-a mustrat pe Irod pentru un păcat al său. Voi mai spune că şi Ioan Gură de Aur a făcut politică, făcîndu-se vinovat de lez-maiestate, atunci cînd a înfruntat-o pe împărăteasa Eudoxia. Şi mitropolitul Filip a făcut politică înfruntîndu-l pe Ioan cel Groaznic. Şi mulţimea de pustnici şi călugări care şi-au găsit sfîrşitul înfruntîndu-i pe împăraţii şi demnitarii nedrepţi au făcut politică.
Pe de altă parte, ierarhii „nu fac politică” atunci cînd primesc salarii consistente de la stat şi cînd li se eliberează paşapoarte diplomatice. Nu fac politică nici atunci cînd participă, alături de înaltele feţe politice, la evenimente publice. Nu fac politică nici atunci cînd oferă medalii bisericeşti candidaţilor la primărie în preajma alegerilor. Nu fac politică nici atunci cînd îi obligă pe candidaţii la preoţie să făgăduiască devotament faţă de legile statului, unele dintre ele contrazicînd fundamental crezul creştin. Nu fac politică nici atunci cînd solicită statului să mobilizeze forţele armate împotriva altor state, aşa cum a făcut ierarhia rusă faţă de statul Georgia. Lista poate fi continuată de oricine. Dar cred că abia de acum încolo vom vedea cît de bine ştie Biserica să „nu facă politică”.
Nu cred că mai putem spera în redresarea sănătăţii politice la nivelul ierarhiei Bisericii, dar ar fi trist ca această fobie în faţa politicului, adică în faţa dorinţei de a face mai bună lumea în care trăim, să cuprindă întreaga adunare creştină sub chipul de virtute mincinoasă. Vremea în care păşim este una a replicilor politice. Mi se pare că Biserica este provocată printr-o serie de legi cu două tăişuri, care au menirea să o distrugă, atît cînd tace, cît şi cînd le atacă. Mă refer în primul rînd la legalizarea căsătoriilor homosexuale care provoacă Biserica asemenea flamurei din mîna toreadorului. Cineva aşteaptă ca Biserica să se năpustească asupra legalizării homosexualităţii ca taurul asupra flamurei ca, obosind-o în scandaluri de presă, să o răpună. Dar ceea ce trebuie să facă Biserica este o chestiune mult mai simplă şi mai eficientă, adică să renunţe la furia sinucigaşă a taurului pe care mizează regizorii anticreştini şi să adopte o strategie perfect legală şi „politic corectă”, cum este, de pildă, Petiţia împotriva legalizării căsătoriilor homosexuale în România lansată pe internet (intraţi şi votaţi!). Eu cred că, dacă această petiţie ar fi anunţată de patriarhul României, într-o singură duminică s-ar strînge două milioane de semnături. Nu există nici o lege care să interzică Bisericii această acţiune, iar cei care sar cu gura la auzul acestei posibilităţi suferă de complexe anticreştine şi totalitare, comiţînd o brutală discriminare la adresa creştinilor cetăţeni ai Statului Român.
Avem de ales între a face politică tăcînd, împotriva lui Dumnezeu, sau vorbind în numele lui Dumnezeu. A fi în Biserică, înseamnă a fi un adversar politic al multora. A spune „cred întru unul Dumnezeu” a devenit un gest politic. Şi dacă vrăjmaşii Bisericii ne spun că a mărturisi crezul ortodox înseamnă a face politică, atunci să facem politică!
Aceasta este lumea în care trăim şi nu avem alta, deocamdată. Fiecare credincios, începînd de la ierarhi pînă la studenţi, sînt responsabili de integritatea Bisericii ca grup şi de verticalitatea ei în faţa lumii. Izgoniţi demonul muţeniei din inimile voastre!
Acest articol a fost publicat pe august 25, 2008 at 12:16 pm şi e postată la Ortodoxie. Poţi urmări răspunsurile acestei însemnări prin RSS 2.0 feed. Puteti lasă un răspuns, or trackback from your own site.

Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #116 : Octombrie 07, 2008, 17:59:29 »

Stimate Nor ai vazut vreodata ca biserica sa nu fie bagata pina peste cap in jocurile politice indiferent de tara,eu nu.Oriunde s-a intimplat ceva politic biserica daca nu a avut totul dar macar o bucatica si-a revendicat din placinta respectiva.
Memorat
 • Mindry
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2580
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #117 : Octombrie 08, 2008, 09:31:45 »  Buna ziua !. Am incercat sa va urez o dimineata buna dar n-am reusit caci imi zicea ca am mai dat un mesaj si sa mai astept.
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #118 : Octombrie 08, 2008, 10:09:21 »

http://www.badin.ro/
EXCLUSIV: SPP molesteaza studenti in pantofi sport pentru croitoresele lui Basescu
Publicat in: Dedesubturile congresului diasporei de la Alcala de Henares . de Andrei Bădin

In privinta pseudo Congresului Diasporei de la Madrid, asa cum spuneam,scandalurile nu s-au terminat. Mai multi romani din Spania mi-au atras atentia asupra faptului ca exista foarte multe neclaritati si mai ales suspiciuni ca organizatia FADERE (Federatia asociatiilor romanesti din Europa) este doar o fatada pentru anumite interese. La o cautarea pe net gasim rapid informatia ca Federatia cuprinde vreo cateva organizatii de prin Austria, Cipru, Italia si Suedia. In Spania, romanii nu o prea baga in seama. In special din momentul cand Federatia a incercat sa atraga mai multe organizatii romanesti si le-a trimis statutul. Numai ca- surpriza!- era statutul FEPAIUS...al Federatiei Patronale din ramura industriei usoare, adica al croitoreselor. Nu mai insist ca liderul organizatiei este simpatizant PD-L. Dar si un personaj cu un scandal sexual rasunator la activ din care cauza a fost exclus din cultul adventist.
Printre organizatiile care nu au acceptat topirea in FADERE este si organizatia studentilor romani din Spania, RoMadrid. Culmea e ca la Congresul din week-enduul trecut de la Alcala de Henares, cativa membri ai RoMadrid au fost molestati de catre un SPP-ist pentru ca au venit incaltati in pantofi sport. Ciprian Vasile, purtatorul de cuvant al asociatiei tinerilor studenti, s-a aratat indignat si in a doua zi a lucrarilor a criticat murdaria din Consulatul de la Madrid, care patroneaza FADERE, coloana a cincea gandita de Basescu si PD-L pentru a confisca diaspora.
In curand in exclusivitate alte peripetii cu SPP-ul la Alcala de Henares
Cititi Dedesubturile congresului de la Alcala de Henares [Articolul complet]

Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #119 : Octombrie 12, 2008, 20:45:07 »

Afaceristii lumii isi continua opera de jecmanire a tarilor si populatiei lor. Din Romania s-au topit deja cateva miliarde de euro da nimeni nu pare ingrijorat. Balalaii de la conducere o tin langa ca ne ocoleste criza mondiala. Ma sa sti ca noi traim pe luna chiar daca eu stiam ca de la luna la luna.
Am postat niste fotografii de pe Yahoo!
"President Bush makes a statement in the Rose Garden of the White House after meeting with G7 finance ministers about the financial crisis, Saturday, Oct. 11, 2008, in Washington, DC."
"Italy's central bank governor Mario Draghi; IMF Managing Director Dominique Strauss-Kahn; Eurogroup's Chairman Jean-Claude Juncker; Japan's Finance Minister Shoichi Nakagawa; Treasury Secretary Henry Paulson; France Finance Minister Christine Lagarde; Canada Finance Minister James M. Flaherty, and Britain's Chancellor of the Exchequer Alastair Darling"
Memorat
Pagini: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 132
Schimbă forumul: