Main Content:

Pagini: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 132

ALTE DISCUTII

Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #435 : Martie 17, 2009, 08:00:26 »

Vedeti ce bine suntem reprezentati la U.E. avem si "comisar pentru balene"
http://www.ziare.com/Romania_are_comisar_pentru_balene-692196.html
Romania are comisar pentru... balene
Romania are un "comisar" pentru problemele balenelor, in conditiile in care Marea Neagra nu gazduieste astfel de mamifere cetacee foarte mari.

Tara noastra va plati 11.737 euro drept contributie financiara la bugetul Comisiei Internationale privind Reglementarea Vanarii Balenelor din bugetul pe acest an al Ministerului Mediului, relateaza Gandul.

Ministerul Mediului se apara spunand ca Executivul european i-a cerut sa se implice in Comisia Internationala pentru Vanatoarea de Balene.

"Avem balene?! Eu stiu ca nu avem balene", a declarat uimit purtatorul de cuvant al Ministerului Mediu, Dragos Nacuta.

Intrebat de jurnalistii de la Gandul de ce Romania da acesti bani la bugetul Comisiei Internationale, reprezentantul Ministerului Mediului a cerut sa fie lasat jumatare de ora ca sa se documenteze.

Nacuta a spus, ulterior, ca "suntem parteneri in IWC (International Whaling Commission- n.r.) din 9 aprilie 2008".

La intrebarea de ce a trebuit ca Romania sa adere la IWC, in conditiile in care nu toate tarile din comunitatea europeana sunt si membre ale Comisiei pentru Reglementarea Vanarii Balenelor, purtatorul de cuvant al Ministerului Mediului a explicat ca "la solicitarea Comisiei Europene am aderat".

Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #436 : Martie 23, 2009, 00:50:47 »
Memorat
 • Ionescu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2590
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #437 : Martie 23, 2009, 01:13:52 »

Am unele indoieli referitoare la acest interviu.
Lucrurile astea (conspiratia industriasilor, falsul 11 Septembrie) nu sunt o noutate, le cunoaste toata lumea ca avand o probabilitate de aproape 100%; Partea care mi se pare ciudata e incompetenta Rockefeller-ilor - ma refer, ca model rezultat din interviu - in domeniul resurselor umane. Pai daca vor asa influenta, n-or sa discute cu unul sau cu altul (indiferent ce sunt ei) la un mod atat de idiot, decat daca sunt dusi cu pluta. Motiv pentru care eu cred ca aici e vorba de simpla manipulare.
Memorat

Perplex in forma continuata.
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #438 : Martie 24, 2009, 02:38:02 »

Eu cred ca va inselati. Chiar si supermarimile lumii au nevoie de oameni talentati si credibili pentru scopurile lor. Si nu uitati ca desi Aaron Russo era unul "de ai lor", faptul nu l-a scutit de incheierea socotelilor cu lumea aceasta cu ajutorul clasicului cancer (la Cedars-Sinai Medical Center, in Los Angeles, California, in 24 august 2007, la 64 de ani).
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #440 : Martie 26, 2009, 16:07:53 »

http://www.adevarul.ro/articole/zece-ani-de-la-razboiul-nato-milosevici.html Aici e un titlu mincinos, pentru ca razboiul a fost contra Iugoslaviei, Serbiei mai bine zis, nu impotriva lui Milosevici. Daupa ce au nenorocit tara aia, chiar si dupa zece ani mai dezinformeaza ca sa mascheze adevarul.

Zece ani de la războiul NATO - Miloşevici Autor: George Daniel Ripa

La 24 martie se împlinesc zece ani de când NATO a intervenit militar în mijlocul Europei. Intervenţia militară a NATO din urmă cu zece ani a dus la schimbarea graniţelor europene, la apariţia unui stat, dar şi la dispariţia unor lideri.

„A venit timpul să acţionăm”, a fost anunţul sec al secretarul general al NATO, Javier Solana, la 24 martie 1999, când a început intervenţia militară a Alianţei împotriva regimului autoritar al lui Slobodan Miloşevici. 24 martie 1999 a picat într-o miercuri, o zi normală pentru locuitorii Serbiei. Comentatorul CNN explica în urmă cu zece ani, extrem de plastic, cum două explozii portocalii au brăzdat cerul, în apropiere de Belgrad. Acesta era doar începutul.

La ora locală 20:00, aviaţia NATO a lovit prima ţintă: o bază militară sârbă. Liderul american de la acea vreme, democratul Bill Clinton, a convocat de urgenţă o întâlnire cu jurnaliştii, la Casa Albă, cărora le-a explicat motivele intervenţiei. „Noi şi aliaţii noştri din NATO am decis să intervenim astfel, după ce eforturile extinse şi repetate de a obţine o soluţionare paşnică a crizei din Kosova au eşuat”, declara Bill Clinton.

Clinton a explicat, în aceeaşi conferinţă de presă, care sunt cele trei obiective ale Alianţei Nord-Atlantice: să demonstreze hotărârea NATO, să împiedice Belgradul să lanseze noi atacuri împotriva albanezilor kosovari şi să distrugă capabilităţile militare aflate sub conducerea lui Miloşevici. Atacurile NATO au venit la o zi după ce trimisul special american în regiune, Richard Holbrooke a eşuat în a-l convinge pe Slobodan Miloşevici să accepte un plan pentru Kosovo, ce ar fi oferit provinciei autonomie locală, fiind exclusă independenţa.

Miloşevici a respins planul, ceea ce a dus la pierderea provinciei Kosovo, ce şi-a declarat independenţa în 2008. Decizia NATO a fost susţinută puternic chiar şi de preşedintele francez de la acea vreme, Jacques Chirac, un oponent al politicilor americane, ţară ce a militat pentru obţinerea consensului pentru intevenţie, în cadrul Consiliului Nord-Atlantic. „Am intervenit pentru a pune capăt unei tragedii care periclitează stabilitatea Balacanilor”, explica Chirac.

Războiul de 78 de zile

La intervenţia militară au participat 19 state membre NATO. Războiul a durat 78 de zile şi au fost ucşi între 1.200 şi 2.500 de persoane, conform diferitelor estimări. Aproximativ 1.000 dintre aceştia erau militari sârbi. Atacurile aeriene au distrus elemente din infrastructura Serbiei, clădiri comerciale, şcoli, poduri şi chiar monumente. Printre clădirile lovite s-au aflat sediul televiziunii naţionale, dar şi ambasada Chinei. Americanii şi-au cerut scuze, catalogând lovitura drept o “greşeală”. G7 a estimat că pagubele s-au ridicat la aproximativ 30 de miliarde de euro.

Războiul din fosta Iugoslavie s-a încheiat la 10 iunie 1999, după ce Consiliul de Securitate al ONU a adoptat rezoluţia 1944, aflată în vigoare şi astăzi. Războiul a pus capăt purificării etnice practicate deopotrivă de sârbi şi de albanezii kosovari. Postul de radio sârbesc B-92 a fost în perioada conflictului singura sursă de informaţii obiectivă sârbească, restul aflându-se într-o formă sau alta sub un puternic control guvernamental.

România a susţinut NATO

Puterea politică de la Bucureşti de la acea vreme a susţinut intervenţia. Principalul susţinător al acestei politici a fost preşedintele Emil Constantinescu. România a permis atunci avioanelor NATO să folosească, dacă este nevoie, spaţiul său aerian.

Clasa politică dar şi piaţa media au fost atunci împărţite între cei care sprijineau intervenţia NATO şi cei care susţineau că „sârbii au fost singurul prieten al României, dintre vecini”. Liderii PSDR şi PRM au transformat o problemă de politică externă într-un subiect de campanie electorală. România avea să adere în 2004 la NATO şi datorită decizie luate în 1999.
 

Ce s-a ales de foştii lideri

Bill Clinton şi-a încheiat al doilea mandat. Câştigă milioane de dolari din discursuri.

Javier Solana – deţine funcţia de Înalt Reprezentant pentu Politica Externă şi de Apărare Comună a UE.

Slobodan Miloşevici (foto) – Fostul presedinte al Iugoslaviei a părăsit puterea în 2000, în urma unor demonstraţii maraton, la Belgrad. A fost condamnat în mai 1999, în timpul războiului din Kosovo, de către Tribunalul Internaţional al ONU pentru crime împotriva umanităţii şi pentru încălcarea Convenţiei de la Geneva. În 2000 a fost trimis la Haga, unde a fost judecat pentru crime împotriva umanităţii. Pe 11 martie 2006 a fost găsit mort.

Emil Constantinescu – Fostul preşedinte nu a mai candidat pentru al doilea mandat.

Ion Iliescu – cel mai vocal lider român care s-a împotrivit intervenţiei, a câştigat un nou mandat de preşedinte în anul 2000. Consideră aderarea la NATO (2004) un succes al administraţiei sale.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #441 : Martie 30, 2009, 00:38:24 »

Bank Bosses Are Criminals. Unde e Nani Nani sa vada ca nu toata lumea doarme? Asteptarile lui au fost corecte. www.badin.ro/2009/03/noul-conflict-de-clas-bank-bosses-are-criminals.html

Noul conflict de clasă: Bank Bosses Are Criminals

Din La Repubblica: Un spectru bântuie prin lume. Revista Newsweek l-a numit ''furia populistă''. Titlurile toxice produc otrăvuri sociale. Epidemia se manifestă violent în SUA, unde sute de clienţi fraudaţi ai băncilor l-au înconjurat pe Bernie Madoff la ieşirea de la tribunal, iar zeci de persoane înfuriate au asediat vilele blindate ale managerilor AIG. Acum însă, ea se propagă în mod periculos şi în Europa.În Marea Britanie, în plină noapte, un grup de militanţi anonimi a atacat reşedinţa din Edinburgh a lui Fred Goodwin, superbancherul vinovat de crahul Royal Bank of Scotland, care înainte de a lăsa în urma sa un munte de ruine a plecat la pensie cu un bonus de 16,9 milioane de lire streline.

În Franţa, în plină zi, circa 100 de angajaţi ai 3M Sante l-au luat ostatic, cu riscul de a fi concediaţi, pe administratorul delegat Luc Rousselet. Acelaşi lucru i s-a întâmplat, în urmă cu zece zile, lui CEO de la Sony din Franţa, Serge Foucher, şi el sechestrat de muncitorii din fabrica de la Pontonx-sur-l'Adour. Ceva mai bine i-a mers lui Louis Forzy, directorul uzinei Continentaln din Claroix: fluierat şi lovit cu ouă de cei 1.120 de angajaţi. Indiferent cum este numit - 'capitalism disaster', de jurnalista canadiană Naomi Klein, 'turbo-capitalism', de analistul politic american Robert Reich, ''economie-paria'', de economista Loretta Napoleoni, sau ''noua luptă de clasă'', acesta riscă să fie efectul cel mai devastator al virusului incubat de Occident: o revenire potenţială şi colosală a conflictului social. În fractura circuitului de reprezentare, care vede cetăţeanul global tot mai izolat şi mai separat de elita politică, mulţimi de ''proletari'' moderni îşi aleg în altă parte ţapii ispăşitori. Privaţi de economii, sărăciţi în venituri şi lipsiţi de certitudini ei identifică în manager, în bogaţi, apatrizi şi iresponsabili simbolul răului. Sunt ''briganzii'' lor, ''muştile capitalului'', care trebuie vânate sau strivite. Promotorii şi susţinătorii noilor ''patrule anti-manageri'', nu se înşeală total, dar ceea ce se întâmplă este îngrijorător. 'Bank Bosses Are Criminals', pare să fie motto-ul ''justiţiarilor'' care se coalizează în Europa de Nord. Un slogan sinistru care se face ecoul celui al ''ultras'' de pe stadioanele de pe toate latitudinile: 'All Cops Are Bastards'.  Dar ce se va întâmpla dacă ''noua luptă de clasă'' se extinde peste tot? În urmă cu o lună revista britanică The Economist a făcut o anchetă, îngrijorătoare: în lume există o enormă ''pătură de mijloc globală'', două miliarde şi jumătate de persoane, care în aceste decenii de globalizare s-a îmbogăţit atât cât este nevoie pentru a ieşi din sărăcie şi pentru a dobândi un statut social şi condiţia materială de neoburghezie. Furtuna riscă să rearunce această tranşă gigantică de omenire pe coastele dezolante ale subdezvoltării. The Economist l-a recuperat pe Marx şi a amintit că ''burghezia a jucat întotdeauna un rol puternic revoluţionar'' în istorie. În faţa prăbuşirii bunăstării economice şi a aspiraţiilor sociale a sprijinit guverne nazisto-fasciste în Europa anilor '30 şi junte militare în America de Sud, în anii '80. A manifestat paşnic pentru a obţine dreptul de vot în Marea Britanie, în secolul al XIX-lea, şi a obţinut democraţia în America Latină, în anii '90. Ce se va întâmpla dacă această masă care a cucerit bunăstarea va recădea în scurt timp în abisul unei cvasi-mizerii? The Economist nu a dat un răspuns, ci s-a limitat să pună întrebarea. Extins la scară planetară şi la giganţi din Mileniul Trei precum China, India, Rusia şi Brazilia, ''noul conflict de clasă'' nu mai este o problemă de apărare a democraţiei economice, ci devine o chestiune de rezistenţă a democraţiei ca atare. Aceasta riscă să fie miza în joc, nu numai pentru Occident ci şi pentru lumea întreagă.

In concluzie, sa-i transmita cineva lui Nani Nani ca occidentalii au ajuns la concluzia sa:
Bank Bosses Are Criminals! 
Memorat
 • Ionescu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2590
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #442 : Martie 30, 2009, 01:15:03 »

Nor, nu te supara pe mine, dar cand am vazut ce postezi m-am luat cu mainele de cap.
As putea sa vin si eu cu zeci de informatii despre diverse catastrofe globale, crizate, iminente, avand ca sursa de propagare diverse colturi mai mult sau mai putin obscure ale lumii invocand criza. De Bank Bosses n-a auzit nici dracu. Nani-nani e mort si cu asta basta. Nu cred ca suntem practici. Cred ca ne lasam prea mult dusi de nas. Efectiv nu ma intereseaza bank x y si z, cata vreme criza daca va fi se va referi la chirie, factura de net sau rata la banca pentru casa, astea raportat exclusiv la ce banks avem noi in ograda si la ce aducem noi ca plus-valoare, pe un fond cu totul penibil, al incompetentelor economice si nicidecum al problemelor naturale, si nu la bank cucurigu din cucubau. Te rog frumos sa nu ne pierdem timpul cu copy-paste referitor la escroci financiari care dinainte nu reprezentau nici o incredere si care oricum n-au de-a face cu baza crizei, care e un rahat orchestrat de speculantii, nu o realitate. Sa fim absolut siguri, ca daca avem ceva in cap sau in brate, vom trece de criza. Mai lasa-ma cu criza, ca e o curatenie binevenita, iar bancile despre care vorbim ne fac doar sa pierdem timpul vorbind despre ele.
Memorat

Perplex in forma continuata.
 • Nr. 1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1784
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #443 : Martie 30, 2009, 09:01:18 »

    Iuliane, ai dreptate, chiar si eu m-am luat cu mainile de cap, dar din alte motive, pai cum spui tu de banci fara credibilitate, cand AIG-ul este cel mai raspunzator de ceea ce se intampla, iar RBS este una din primele 10 din GB? Hombre, daca ai tine cont de astea doua si tot te-ai lua cu mainile de cap, vazand cum la noi romanasi nostrii neaosi s-au intors la IOBAGIE, iar maretii nostrii conducatori lucreaza pentru interese straine cerandu-ne solidaritate, dedicare, si daca putem si sufletul, ca ei sa scape, s-o duca si mai bine, iar rasplata lor o futere in dos cu scula din import, excitati de gandul asta umbla zi si noapte cu chilotii in vine pe la porti straine, iar tu te apuci cu mainile de cap de un copy-paste?
    Nor, baga frate in continuare, ceea ce pe la noi nu se spune, prin grija directa a conducatorului de cursa lunga.
    Si nu cred ca Nani Nani e "mort" ci doar amortit, deh, e iarna inca, nu vezi?
Memorat
 • Ionescu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2590
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #444 : Martie 30, 2009, 09:52:33 »

Da, Tinel, ai dreptate, m-am ratoit aiurea la ce-a postat Nor. Macar omul face ceva, scrie pe-aici. Doar sunt foarte furios in ultimul timp ca nu se intampla nimic concret si ca n-avem nici o putere, numai vorbim, inclusiv eu.
Memorat

Perplex in forma continuata.
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #445 : Martie 31, 2009, 01:45:27 »

Domnilor, va multumesc pentru ingaduinta de a fi lasat sa mai postez pe forum. Adica de a "face ceva" si eu, cum cu eleganta ati gasit de cuviinta sa apreciati.
« Ultima modificare: Martie 31, 2009, 15:40:56 de către razvan »
Memorat
 • Nr. 1
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1784
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #446 : Martie 31, 2009, 16:57:18 »

Domnilor, va multumesc pentru ingaduinta de a fi lasat sa mai postez pe forum. Adica de a "face ceva" si eu, cum cu eleganta ati gasit de cuviinta sa apreciati.


   Nor, frate Nor, inteleg, la fel de bine ce e politete, ironie s.a.m.d., hai sa lamurim un lucru, eu nu interzic nimanui nimic, nu dau voie nimanui sa faca ceva, nu sunt moderator si nici nu vreau, nu am nimic cu nimeni si nici cu tine, intepaturile de pe subiectele acestui forum nu le pun la suflet, as murii tanar, cat despre noi doi in relatie directa pot spune ca nu exista, nu ne cunoastem, iar felul meu de a fi ma face sa-i zapacesc pe "spectatori", adica daca azi ma cert urat de tot cu tine, asta nu inseamna ca daca maine sau cu alta ocazie cand ai dreptate sa nu te sustin sau sa-ti iau apararea daca cineva te ataca nejustificat, asa sunt eu, nu odata am lasat conflicte in desfasurare pentru o "cauza comuna" a revolutionarilor, certurile noastre sunt prea mici pentru ce intampinam in fiecare zi, deci : nu am ceva personal cu tine si nici cu altcineva de pe forum, deci esti liber sa faci si sa scrii ce vrei, eu pot doar sa-mi exprim o parere pro sau contra, in rest sa ai sanatate ca-i mai buna decat toate, asemeni si lui Dan Perju, Aria si cati or mai fi (peste 200)
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #447 : Aprilie 01, 2009, 00:59:11 »

Scuze, domnilor. Am postat cu o zi mai repede. Abia astazi e ziua pacalelilor. Fiti cu ochii in patru!
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #448 : Aprilie 06, 2009, 15:26:20 »

Cred ca ati auzit de cutremurul din centru Italiei. Sint peste 50 de oameni omorati de daramaturi si mult mai multi raniti. Dumnezeu sa ii odihneasca pe decedati si sa ii intremeze pe raniti. A fost un cutremur puternic si lumea e speriata acolo.
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #449 : Aprilie 06, 2009, 15:41:28 »

Anu trecut era sa merg la dat cu sapa in Italia, da mai in nord, deaia ma intereseaza. Acum ma uit la fotografiile astea si vad cum dau ei cu tarnacopu ca sa scoata oamenii de sub daramaturi.
Memorat
Pagini: 1 ... 28 29 [30] 31 32 ... 132
Schimbă forumul: