Main Content:

Pagini: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 132

ALTE DISCUTII

 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #510 : Iunie 15, 2009, 18:06:24 »

Ma gandesc de ce o fi facut circ Asociatia 21 Decembrie 1989 la o comemorare trista? Nu stiu ce raspuns ati gasit voi, eu insa ma gandesc la unul singur, dorinta liderilor de a se afirma cu prilejul respectiv. Au vrut sa se dea in spectacol ca sa scrie presa despre ei cat de puternici si "rai" sint. Politicienii, oricat i-am blama noi, inca nu au ajuns la "performante" atat de penibile. Copiez si eu articolul din Cotidianul pentru ca vreau sa pun si fotografiile.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #511 : Iunie 15, 2009, 18:09:49 »

Comemorare penibilă a victimelor mineriadelor

Viorel Ilisoi

http://www.cotidianul.ro/comemorare_penibila_a_victimelor_mineriadelor-88049.html

Revoluţionarii şi victimele mineriadelor s-au îmbrâncit în Piaţa Universităţii la comemorarea a 19 ani de la mineriada din 13-15 iunie 1990.

Asociaţia 21 Decembrie 1989 a scos în Piaţa Universităţii trei grupuri de mimi: studentă trântită la pământ cu miner băgându-i democraţie în cap cu piciorul, intelectual cu barbă bătut până la inconştienţă de doi mineri, miner dând cu târnăcopul în capul unui student. Lângă fiecare grup, un securist: costum negru, ochelari negri, sârmă în urechi. Tinerii stau nemişcaţi. Lumea trece, se uită. Peste drum e Teatrul Naţional, poate nu mai au loc actorii să repete acolo. Au ieşit în stradă. Nu, bre, aşa ne-au omorât mineri pe noi, intelectualii.

S-au strâns vreo 30 de oameni pe partea cu fântâna arteziană.
Mimii ies din încremenire şi se şterg de transpiraţie. E greu să fii miner sau victimă de miner la comemorări. Toţi au pe la vreo 20 de ani, n-au trăit zilele acelea. Traversează toţi pe partea cu Teatrul Naţional să pună o coroană pe micul monument cu kilometrul 0 al democraţiei. Acolo dau de câţiva membri ai Asociaţiei Victimelor Mineriadelor. Bă, plecaţi dracu’ de-acilea! Ce căutaţi la noi, adevăratele victime? Aţi fost voi bătuţi de mineri?

Se iau la harţă. Se împing. Sunt gata să se ia de-a binelea la bătaie. În primele momente, toţi trecătorii adunaţi să vadă ce e cu acei mineri cu flori în mână cred că e vorba de ceva planificat, regizat. Adică să iasă cu bătăie, să se reconstituie măcelul terminat cu flori plantate în faţa teatrului. Însă jandarmii simt că e pe cale să se işte o bătaie adevarată şi se pun zid între reprezentanţii revoluţionarilor şi între cei ai victimelor mineriadelor. “Şi noi am fost bătuţi de mineri!”, strigă Niculae Alecu, de la Asociaţia 21 Decembrie. “Şi noi am fost omorâţi la revoluţie”, strigă Viorel Ene, de la Victime. Şi atunci de ce se bat între ei? “Noi avem program până la 6, autorizaţie de la primărie. Voi să veniţi după 6, bă!“,răcneşte Viorel Ene dând cu mâinile prin aer să lovească un cap de revoluţionar. Alecu îi răspunde, tot ţipând, peste capetele revoluţionarilor şi ale victimelor mineriadelor, care se împing ca la rugby şi se scuipă: “Bă, Ene, bă, noi, revoluţionarii,eram aici pe 13, bă. 13 e al nostru. 14 e al vostru şi 15, bă!”.

Cât se înghiontesc şi se înjură cele două tabere, unul isteţ de la revoluţionari se strecoară prin spatele celor patru reprezentanţi ai victimelor mineriadelor, în tricouri albe, şi agaţă coroana de flori de borna cu kilometrul 0 al democraţiei. Oamenii lui Ene nu bagă de seamă. Ei strigă în continuare: „Bă, plecaţi naibii de aici, nu mai faceţi teatru cu flori, cu mineri, cu bătaie cu perne!” “Taci, bă, morţii mă-tii de victimă, că tu adunai semnaturi pentru Băsescu”. “N-aveţi simţ artistic!” “Huuooo!”

Coroana fiind agaţată în terenul advers, Asociaţia 21 Decembrie îşi adună membrii şi parăseşte piaţa. Rămân oamenii lui Viorel Ene. Vine soborul de preoţi. Se face o slujbă de pomenire. Câţiva trecători asistă. Niciun reprezentant al puterii. Ce-a fost de comemorat, s-a comemorat. Unii au murit sau au fost mutilaţi în revoluţie, alţii la mineriadă. Datorită lor e acum libertate şi în Piaţa Universităţii, unde au căzut, se pot strânge semnături pentru candidatura la preşedinţia României a lui Nati Meir. Contra unei periuţe de dinţi.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #513 : Iunie 15, 2009, 18:14:40 »

(Se putea sa nu fiu intrerupt?) La articol s-au strans si comentariile cititorilor ziarului pe pagina web.

1   perseverent 14-Iun-2009 18:33
Mistificarea istoriei.
Ocuparea unui loc public esential al bucurestiului, Pietei Universitatii, pentru luni de zile, de o minoritate anarhica a reprezentat unul dintre cele mai grave atentate la adresa democratiei, si asa firave, instaurate in tara noastra dupa doborarea comunismului. Lipsa de mijloace coercitive eficiente si legitime ale puterii anti-comuniste nou instalate, slabiciunea in sine a regimului Iliescu dar, mai ales, precaritatea unei educatii civice elementare din parte celor care se auto-intitulau luptatori pentru democratie, au produs una dintre primele si cele mai penibile "tiganii" romanesti ale inceputului de democratie in tara noastra. Despre "fauna" care constituia adunatura din strada, ce sa mai vorbim: baza Pietei Universitatii au constituit-o fostii lingai si profitori ai regimului comunist, care doreau acum sa se ligitimeze ca democrati sadea. Am sa dau un singur nume, in acest sens, pentru ca este emblematic pentru animatorii fosti-comunisti ai evenimentului: Ana Blandiana! fosta propagandista U.T.M, laudatoare prin anii '60, in ode penibile ale lui Lenin si a comunismului biruitor, om de baza al fostei securitati si amanta hodorogului Gogu Radulescu, fost vicepresedinte al consiliului de stat, pe timpul lui Ceausescu, Ana Blandiana s-a erijat in "mama golanilor" cu o nonsalanta si nesimtire caracteristica doar femeilor de moravuri usoare. Celor din categoria "Ana" li s-au adaugat numerosi fosti securisti, care urau din tot sufletul noul sistem instaurat dupa '89 pentru ca le luase privilegiile si puterea nemasurata, apoi activisti ai paridelor auto-intitulate "istorice", care proveneau din randul indivizilor respinsi de FSN pentru ca fusesera mult prea obedientii regimului recent inlaturat, exaltati cu duiumul, care nici atunci, si nici acum, nu au inteles ca erau folositi ca o simpla masa de manevra de oameni foarte priceputi, boschetari, handicapati, gura -casca.

2   Kartouche 14-Iun-2009 18:52
La mineriade nu au fost morti !
Asta imi place ! Pe bune ! Nu stiu care sunt mai revolutionari decat altii sau mai victime de cat altii !! Dar toti, absolute toti, se gandesc daca ar fi de ciupit ceva !!
La mineriade nu au fost morti ! Nu au fost morti datorita minerilor ! Au fost intre 2 si 4 decedati nu accidente diferite, puse pe seama minerilor ! Victime au fost ! Mai multi vagabozi au fost batuti, dar putini fata de ce meritau ! ………. Aseara la Realitatea TV, dom`soara (batrana) Letitia Zaharia, spunea ea, ca a uzit ca ar fi fost 190 de morti! Ca minerii au distrus mai multe universitati, cladirile, le-au daramat ! Asta ori e dusa de-acasa demult, ori are “indicatii” precise !? ……….. Ce care comemorau erau niste vagabozi si afirmatia mea se comfirma prin “ceremonialul comemorarii”.

3   Kartouche 14-Iun-2009 19:00
Initial a fost sprijinita cu bani
perseverent (14-Iun-2009 18:33)
Mistificarea istoriei.
Ocuparea unui loc public esential al bucurestiului, Pietei Universitatii, pentru luni de zile, de Totusi sa nu omitem ca initial actiunea a fost sprijinita financiar din strainatate (de oameni din strainatate).
Cum a fost eminentul democrat, (fara conotatie perorativa !) Ioan RATIU !! Un mare Lord si democrat adevarat ! Dar a dat si el dolari pentru echipele de demonstrati ! Pe bune !
Se incerca rasturnarea neocomunistilor de la putere!
......... Chestia cu securistii, nu o cred ! Ei erau deja "repusi in drepturi" de catre Voiculescu si Magureanu !

4   perseverent 14-Iun-2009 19:32
Golani contra cost!
Piata universitatii a fost o diversiune de la un cap la altl! Ce nu s-a putut realiza democratic, la urne, unde Ion Iliescu castigase totul, s-a incercat a se obtine printr-o lovitura de forta si de imagine, prin ocuparea Pietei Universitatii. Am fost, in acea perioada, aproape zilnic printre "golani". Mitingul din Piata Univesitatii era sustinut si mentinut de un sistem logistic si financiar bine pus la punct. Era foarte importanta ocuparea pietii pe timpul zilei , cand lumea mergea la serviciu. Pentru cei care participau in cursul zilei la blocarea zonei, se plateu 100 de marci germane, se asigura un pachet de mancare si o sticla cu bere. Au fost "antreprenori" care aduceau , zilnic, zeci de boschetari, persoane fara capatai, tot felul de handicapati, care se multumeau cu "potolu", iar antrepenorii respectivi ridicau sume importante din aceasta activitate, prin mijlocirea unor activisti politicii ai PNT-CD-ului. Cel mai cunoscut dintre pietari era celebrul Dumitru Dinca, zis Gogosarul. el este individul care a devalizat, cu gasca lui, sediul PNC-CD, pe 11 si 12 iunie, nu minerii, pentru ca taranistii nu-i platisera ultimile "prestatii". La spartul balciului, rezultatul Pietei Universitatii s-a concretizat in doua aspecte: comemorarea anuala a mineriadei a devenit un manifest anti-Iliescu, eveniment util la toate evenimentele dreptei dar si compromiterea PNC-CD-ului in ochii opiniei publice. Desi tocat marunt, Ion Iliescu, a mai fost ales de doua ori ca presedinte al tarii de catre electorat, in timp ce taranistii au disparut din politica. Despre adevaratii organizatori ai pietei universitatii, poate discutam cu alt prilej.

5   evanescentul 14-Iun-2009 21:24
Rivulutionarii lui peste prajit!
Se pare ca "golanii" care au stat in Piata Universitatii si au transformat-o cica intr-o zona libera de neocomunism, erau niste golani autentici! Altfel de unde expresiile redate de autorul articolului? Mie mi-ar fi crapat obrazul de rusine! Auzi, asociatiile revolutionarilor! Huooo! La oaseee! Hahahaha!!!

6   Radu_Gropeanu 14-Iun-2009 22:46
societatea romaneasca
este caracterizata de o lipsa acuta de toleranta si de un egoism de cea mai joasa speta. Nici revolutionarii sau victimele nu au cum sa aiba un comportament diferit de cel al majoritatii.

@perseverent
nici ion iliescu nu ar fi putut scrie mai bine. Felicitari! Un rezumat asa de bun al mistificarilor securiste cu privire la fenomenul Piata Universitatii nu am intilnit pina acum. Ai uitat sa amintesti despre masina de tiparit bani descoperita in sediul PNT.
Oare cum te mai rabda pamintul?

7   vlad.u 15-Iun-2009 01:36
Minoritate anarhica
Domnilor de mai sus,

M-ar interesa cine sunteti. Nu numele. Ci cati ani aveti, cu ce va ocupati, daca aveti copii, ce mancati la micul dejun... pe undeva trebuie sa fie o explicatie.

E nevoie un studiu cultural/sociologic, trebuie sa intelegem anomalia asta: cum mai poate persista propaganda aia ieftina dupa atatia ani.
Ca sa nu ne trezim cu inca un dictator care planteaza, in uralele multimii, flori pe mormintele noastre de golani anarhisti, pline cu droguri si armament.
Memorat
 • Ionescu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2590
 • Vezi Profilul WWW
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #517 : Iunie 20, 2009, 00:08:49 »

Urmaşii fasciştilor vor să patruleze pe străzile Italiei
Autori  Cornel Toma 

Membrii unui partid rezultat din scoaterea în afara legii a mişcărilor fasciste au anunţat apariţia „Patrulelor negre” .Uniformele propuse sunt încărcate de simboluri naziste. Chiar dacă sunt uşor modificate, unele sunt evidente: acvila, banderola pe braţ şi centura în diagonală.
Instituirea patrulelor civile în Italia lasă loc pentru propagandă forţelor politice de extremă dreapta. Conform Decretului Siguranţei dorit de guvernul Berlusconi, orice ONG poate cere să patruleze pe străzile Peninsulei. Misiunea acestor patrule civile ar fi să informeze poliţia în legătură cu eventuale episoade de infracţionalitate.   
Sâmbătă, la Milano, partidul de extremă dreapta Movimento Sociale Italiano - Destra Nazionale (Mişcarea Socială Italiană - Dreapta Italiană) a anunţat că va contribui la menţinerea ordinii publice prin înfiinţarea Gărzii Naţionale Italiene. Prezentarea uniformei a stârnit însă interminabile polemici.

Apologia nazismului
Aceasta are în componenţă celebra centură în diagonală purtată de Mussolini şi de Hitler, banderola pe braţ sau chiar casca militară. Beretele sau căştile sunt decorate cu o acvilă, acelaşi simbol folosit şi de nazişti. Trimiterile la simbolistica nazistă au fost suficient de evidente pentru a-l determina pe procurorul Armando Spataro, de pe lângă Tribunalul din Milano, să se sesizeze din oficiu şi să deschidă o anchetă.
Iniţiatorii Gărzilor Naţionale ar putea fi acuzaţi de apologia fascismului şi de înfiinţarea unei mişcări naziste, iar pedepsele prevăzute de Codul Penal italian sunt între şase luni şi cinci ani de închisoare.Cu toate acestea, liderul partidului, Gaetano Saya, a anunţat că nu are de ce să-şi facă griji şi că iniţiativa nu va fi oprită. „Acvila despre care se tot vorbeşte este aceeaşi cu cea folosită de romani. Nazismul aparţine istoriei acum“, a precizat Saya.
Într-o conferinţă de presă convocată ieri la sediul partidului, Saya a spus că dacă va fi obligat să renunţe la aceste uniforme are şi o soluţie. „Nu le plac acestea? O să ne facem unele roşii, pentru că asta era culoarea uniformei lui Garibaldi. După asta o să ne reproşeze că suntem comunişti?“, a întrebat nervos Saya.

Guvernul se apără
Presa italiană a relatat pe larg despre nou-înfiinţatele patrule, profitând şi de faptul că protestele au apărut rapid şi din cadrul coaliţiei la putere. Ministrul de Interne, Roberto Maroni, principalul artizan al patrulelor civile, s-a apărat ieri şi a spus că nu sunt posibile deviaţii: „Fiecare primărie decide dacă are nevoie de voluntari sau nu“. Primarul Romei, Gianni Alemanno, s-a limitat la a contesta moralitatea liderului partidului şi a numit Gărzile Naţionale „o ruşine“.

„Ăştia ne mai lipseau“
Românii din Italia au reacţionat în mod diferit la auzul veştii înfiinţării patrulelor. Gabriel Borhot (42 de ani), stabilit la Bergamo – Milano, are idei clare: „Păi, intră ei în şantier după mine? Vă spun eu, nu intră, că se murdăresc. De ce să mă tem de ei?“. La polul opus, o menajeră din Roma, Maria Stănici (51 ani): „Eu stau în Trullo (cartier periferic al Romei, n.r.) şi pe aici tot timpul sunt luaţi străinii la bătaie şi nimeni nu face nimic. Acum mai vin şi ăştia, ei lipseau.“
Spre deosebire de români, italienii pun problema din punctul de vedere al utilităţii. Giuseppe Bartoli (35 de ani), inginer din Milano, ne spune: „Mi se pare o întoarcere la perioada fascistă. Cine sunt aceşti oameni care vor să ne controleze? Nu ajunge poliţia?“.
Puţin mai vehement, Maurizio DiBitonto (43 de ani), om de afaceri: „Problema nu e pe cine controlează ei, dar cine îi va controla pe ei? De unde ştim noi cine ajunge în patrulele astea şi ce fac ei noaptea pe străzi?“.
 Păi, intră ei în şantier după mine? Nu intră, că se murdăresc. Atunci de ce să mă tem de ei?
Gabriel Borhot
zidar

Garda Maghiară, altă organizaţie paramilitară
Prima ţară în care a apărut o asemenea organizaţie paramilitară a fost Ungaria. Garda Maghiară a fost fondată de partidul Jobbik, în august 2007, când primii 56 de membri au depus jurământul. Acum, numărul acestora a ajuns la 2.000. 
Uniformele Gărzii sunt asemănătoare celor purtate de fasciştii unguri în perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Scopul declarat  al acestor voluntari este „asigurarea ordinii“.
Popularitatea Gărzii şi a partidului a crescut şi a obţinut trei mandate în Parlamentul European; apoi a anunţat că se va ocupa de „criminalitatea romilor“ şi a organizat numeroase demonstraţii împotriva acestora. Din arsenalul ideologic al Gărzii nu lipsesc lozincile revizioniste. Sâmbătă, 13 iunie, membrii organizaţiei din ţara vecină, Garda Maghiară, au participat la mai multe manifestaţii în faţa ambasadelor României, Slovaciei şi Serbiei la Budapesta. În timpul protestelor, ei au cerut înlăturarea graniţelor stabilite prin Tratatul de la Trianon, în 1920.

Scurt istoric al MSI
Acvila nazistă este asemănătoare celei de pe uniformă

Partidul de extremă dreapta Movimento Sociale Italiano (Mişcarea Socială Italiană - MSI) s-a născut 1947, după desfiinţarea Republicii Sociale Italiene, statul-marionetă fondat de Mussolini şi recunoscut doar de Hitler. Până la scoaterea fascismului în afara legii, în 1952, MSI a susţinut în mod deschis ideologia fascistă.
După acest moment, liderii partidului au anunţat că au îmbrăţişat curentul naţionalist. Perioada de maximă glorie a partidului a fost în anul 1972 când partidul avea 82 de parlamentari. În 1995, MSI s-a scindat; o parte din membri au optat spre Alleanza Nazionale, iar o altă parte au preferat să rămână fideli ideologiei de extremă dreapta, chiar dacă nu le-a mai adus suficiente voturi pentru a mai intra în Parlament. Partidul este condus acum de Gaetano Saya, în prezent cercetat penal pentru crearea unui serviciu paralel de contrainformaţii.

http://www.adevarul.ro/articole/urmasii-nazistilor-vor-sa-patruleze-pe-strazile-italiei.html. Italienii nu mai au pic de imaginatie. Nu mai stiu decat sa repete istoira. Dar au o "scuza": nu sunt singurii.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #518 : Iunie 24, 2009, 01:15:16 »

Interesant incident...

Un avion militar francez decolat din Romania, interceptat in Austria

Autor: Livia Stroie
Un avion militar francez, care plecase din Romania cu destinatia Paris, in cadrul unor exercitii militare comune, a fost interceptat luni in spatiul aerian al Austriei, pentru ca nu avea autorizatie de zbor, relateaza presa franceza.

Avionul ar fi fost interceptat luni seara de catre doua avioane de vanatoare Saab 105, care s-au identificat, se arata intr-un comunicat al Ministerului Apararii austriac, citat de publicatia franceza Le Figaro.

Incidentul a avut loc intre Radkersburg si Salzburg. Austria, tara neutra, solicita o autorizatie specifica pentru fiecare zbor militar.

Potrivit "Le Figaro", in aceasta saptamana are loc exercitiul militar comun romano-francez "Carpatina".

Contactat de Ziare.com, purtatorul de cuvant al MApN a declarat ca nu stie nimic despre interceptarea avionului si ca, indiferent ce s-a intamplat cu aeronava franceza, partea romana nu a fost implicata.

"Autorizatia de survol se solicita de catre tara care detine aparatul. Este o competenta exclusiv nationala", a declarat maiorul Constantin Spanu, care a adaugat ca nu a fost informat in legatura cu incidentul petrecut luni. Mai mult, purtatorul de cuvant al ministerulu a declarat ca nu stia despre exercitiul militar comun dintre Romania si Franta.

www.ziare.com/Un_avion_militar_francez_decolat_din_Romania_interceptat_in_Austria-795881.html

Le SAAB105 clandestin involontaire
23/06/2009 à 19:32
Il était de retour en France après fait le taxi discrétement pour les Roumains qui avaient assisté au Salon du Bourget. Aprés un Paris by Night tardif, ils n'ont pas trouvé suffisament de places pour rentrer. Merci les Français, Merci les autorités Autrichiennes. Le voyage s'est bien déroulé malgré cette frousse dans les airs!
Memorat
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #519 : Iunie 24, 2009, 18:25:04 »

http://www.ziare.com/The_Guardian_Regimul_din_Iran_se_destrama_dupa_modelul_celui_al_lui_Ceau-797276.html
Ce leaga Iranul de Ceausescu, in afara de o ultima vizita a unui dictator inainte sa fie impuscat? Un regim iranian care isi poate privi destramarea in oglinda timpului: regimul comunist de la Bucuresti, infrant in urma cu 20 de ani printr-o revolutie cu morti si violente, stare de care Teheranul nu este deloc strain.

The Guardian le atrage atentia liderilor lumii ca intotdeauna provoaca, voit sau nu, efecte a caror evolutie clara poate fi observata in evenimentele care au scris istoria.

Primii stropi de sange ce au curs pe strazile Teheranului sunt asemanatori cu cei romanesti, din 1989, cand Nicolae Ceausescu s-a intors din Iran intr-o tara scapata de sub control, desi o lasase cu un singur protest, la Timisoara.

Jurnalistii britanici trag, asadar, concluzia ca regimul ayatollahului Ali Khamenei, liderul suprem iranian, si al clericilor conservatori care il sustin a inceput sa se destrame, dupa modelul dezmembrarii, in 1989, a elitei comuniste din jurul lui Nicolae Ceausescu, in Romania.

Insa asemanarea nu este doar una de suprafata, ci, mai degraba, una de interior: liderii iranieni miros, pesemne, un pericol daca s-au gandit in ultima vreme tot mai mult la ceea ce s-a intamplat in 1989 in Romania.

Evenimentele sangeroase de acum 20 de ani ofera conducerii iraniene cateva indicii despre ceea ce se intampla in culise atunci cand puterea incearca sa pastreze loialitatea politiei si armatei, cand situatia poate evolua foarte rapid intr-o schimbare de regim.

Daca viitorul celor care ies in strada sa acuze represiunile brutale ale militiilor este oarecum previzibil, ce se va intampla cu elitele politice, odata ajunse pe mana poporului?

Atat elita puterii cat si a opozitiei emana din sustinatorii lor, ultraconservatorii contand pe Gardienii Revolutiei, care ar fi refuzat reprimarea violenta a mnifestantilor, si pe militiile basij, iar opozitia pe poporul nemultumit de represiunile actualului regim, politica economica precara si izolarea Iranului pe scena internationala.

The Guardian atrage atentia ca ayatollahul iranian Ali Khamenei ii seamana dictatorului Nicolae Ceausescu extrem de mult si intr-un punct sensibil: nu face decat sa infurie masele prin refuzul de a accepta realitatea.

Daca structurile din jurul lui Ceausescu si-au dat seama ca viitorul lor depinde de eliminarea dictatorului, conservatorii iranieni nu privesc cu ochi buni actiunile lui Khamenei.

Pe masura ce tot mai multe persoane publice influente, printre care ayatollahul Montazeri, isi exprima sprijinul fata de manifestanti, puterea iraniana se destabilizeaza, atrage atentia The Guardian.

(A.T.)
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #520 : Iunie 25, 2009, 01:00:19 »

Foarte bine ai gasit acest articol. Cat de ciudata e istoria. Si reluarea violentelor ei.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #521 : Iunie 25, 2009, 01:10:49 »

Ciocniri intre politie si manifestanti la Teheran

Politia iraniana s-a confruntat miercuri cu protestatarii in sudul Teheranului, dar nu s-au inregistrat raniti, a declarat un martor ocular.
"Politia a intrat in ciocniri cu protestatarii si a folosit gaze lacrimogene pentru a-i dispersa", a spus sursa citata de Reuters.
Zece persoane au murit si mai mult de 100 au fost ranite la Teheran sambata, potrivit presei oficiale.
Sustinatorii opozitiei protesteaza fata de realegerea lui Mahmoud Ahamdinejad la 12 iunie si sustin ca scrutinul a fost fraudat.
Presa straina nu mai are voie sa relateze despre "protestele ilegale", adica orice manifestatii care nu sunt pe lista Ministerului Culturii.

http://www.ziare.com/Ciocniri_intre_politie_si_manifestanti_la_Teheran-798016.html
Memorat
 • Ionescu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2590
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #522 : Iunie 27, 2009, 00:21:11 »

Coruptia (ministrul culturii a zis) mereu surprinzatoare pe care pompierii se lupta s-o stinga

http://www.worldarchitecturefestival.com/clientUpload/images/project/large/MBC-photo-11.jpg

Fusion between past and future, aka Kitsch.
Memorat

Perplex in forma continuata.
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #523 : Iunie 27, 2009, 10:50:41 »

Vb in dodi? La betie? Ce-i chestia asta? Nu are legatura cu nimic de la pagina asta.
Memorat
 • Ionescu
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2590
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: ALTE DISCUTII
« Răspunde #524 : Iunie 27, 2009, 11:41:39 »

Vb in dodi? La betie? Ce-i chestia asta? Nu are legatura cu nimic de la pagina asta.

Dar cu care pagina are legatura? Te deranjeaza cu ceva ca scriu aici? Te rog frumos sa ma ierti, am sa scriu numai unde doresti tu. Ti-as ramane dator daca mi-ai zice si ce sa scriu. Apreciez informatiile pe care le postezi in general, dar nu e cazul sa devii sef pe aici numai fiindca uneori postezi lucruri utile.
Memorat

Perplex in forma continuata.
Pagini: 1 ... 33 34 [35] 36 37 ... 132
Schimbă forumul: