Main Content:

Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 42

Revolta din 15 Noiembrie 1987

Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #30 : Iulie 07, 2008, 16:58:17 »

Domana Kronstadt, sunteti sotie de revolutionar, reconfirmat spatamana trecuta, si continuati sa demonstrati ca ariile calominiei cu care va produceti pe acest forum sunt infinite. Aveti minicuna in sange doamna! Marius Petrascu este , intr-adevar membru de onoare al AFDPR Brasov si merita cu prisosinta acest titlu. Eu insa nu sunt membru al asociatiei, asa cum eronat afirmati , doar ca sa strecurati din nou o falsa informatie. Aveti tehnica doamna! Dar cei de pe forum nu sunt niste naivi pe care puteti sa ii manipulati cum vreti. Stiu sa discearna si singuri.
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #31 : Iulie 07, 2008, 17:08:24 »

Domana Kronstadt, sunteti sotie de revolutionar, reconfirmat spatamana trecuta, si continuati sa demonstrati ca ariile calominiei cu care va produceti pe acest forum sunt infinite. Aveti minicuna in sange doamna! Marius Petrascu este , intr-adevar membru de onoare al AFDPR Brasov si merita cu prisosinta acest titlu. Eu insa nu sunt membru al asociatiei, asa cum eronat afirmati , doar ca sa strecurati din nou o falsa informatie. Aveti tehnica doamna! Dar cei de pe forum nu sunt niste naivi pe care puteti sa ii mani****ti cum vreti. Stiu sa discearna si singuri.
Am observat discernamintul forumistilor in raspunsul lui Nor pe sectiunea Brasov!Observ ca va bagati singura inseama ,sinteti la fel ca Basescu.Saptamina trecuta au fost multi revolutionari din Brasov reconfirmati,vreti sa-i negati si pe acestia si sa-i transformati si pe ei in impostori?
Încercati sa-i transformati si pe acestia in impostori si vedem ce iese! Huh
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #32 : Iulie 07, 2008, 20:49:14 »

Nu domana Kronstadt, eu nu am nimic, dar absolut nimic cu revolutionarii adevarati, am cu jigodiile , cu impostorii . Sotul dumnevaosatra doamna ,  (reconfirmat si dansul saptamana trecuta) ca si alti revolutionari brasoveni, a fost in acele zile , sangeroase, din decembrie 89, intr-unul din punctele fierbinti ale Brasovului si nu il consider impostor, asa cum nu ii consider nici pe altii. De ce v-ati dezlanutiut asa impotriva mea, e alta poveste care are  cu totul alta explicatie. Dar toate la timpul lor.adica atunci cand veti avea curajul sa va prezentati .
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #33 : Iulie 26, 2008, 17:22:33 »

 
Remember  15 Noiembrie 1987 , îmi pare rau ca nu am avut curajul sa fiu alaturi de “ Stegari” a fost o duminca pe care am “ sarbatorit-o prin munca” si am votat.Îmi mai aduc aminte  totodata sosotelile de la locul de munca nu treceti prin centru este “ dezastru”, norocul brasovenilor daca se poate numi noroc ,a fost ca nu sa tras ca in Timisoara.
Dar au urmat deportarilor a celor care au avut curajul atunci si totodata in Brasov sa strins surbul din ce in ce mai tare in toate privintile, noroc ca a veni decembrie 89 , dar asta este o alta poveste.
 Pe acest forum sint membrii ai AS.15 NOIEMBRIE poate ne povestesc ei cum au participat ei la revolta din 87, si ce au patit dupa aceasta data cu securitatea in anchetele care sau derulat.
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #34 : Iulie 26, 2008, 23:42:33 »

Ma faci sa rad. Te astepti sa povesteasca "omul de presa" al asociatiei cum a participat? Pai nici cat la revolutie. Sint sigur ca a facut pe el cand a dat de "stegarii" suparati. Da nu e o rusine. Am vazut multi care au facut pe ei in ziua aia. Te uitai la fetele comunistilor si stiati precis ca-s uzi.
« Ultima modificare: August 01, 2008, 23:14:49 de către razvan »
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #35 : August 01, 2008, 08:35:54 »

« Răspunde #843 : Iulie 31, 2008, 09:04:29 »
 
Pink! Tot zânul cel bun!
Banalitatea rãului în forma ei puerilã si inconstiientã; se practicã la nivel national!
O singurã remarcã mai am. Greseala recunoscutã pe jumatate iertatã. Tardiv si sub presiune!
Trage-ti singuri concluziile ce se impun!
În atasament,facsimilul articolului din 15.11.1987 Drum nou.
Respectele mele!


« Răspunde #844 : Iulie 31, 2008, 09:06:07 »
 
Partea a doua

http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=92.840

Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #36 : Septembrie 15, 2008, 19:14:00 »

http://www.brasovultau.ro/index.php?pag=nw&id=12179&p=editorial-apostolachiul-pdlului.html

EDITORIAL: (A)Postolachi-ul PD-L-ului
16-09-2008
Autor: Brasovul Tau
Am citit in oficioasele patronate mai mult sau mai putin pe fata de pedelisti ca Florin Postolachi, presedintele Asociatiei 15 Noiembrie 1987, candideaza pentru partidul basescian. Sincer, nu am crezut, ca oportunismul politic il va atrage vreodata. A tinut departe, atat cat a putut, Asociatia.

Acum, l-am vazut sfios ca o fata mare, la masa cu primarele George Scripcaru. S-au periat reciproc unul pe celalalt, cat de onorati sunt unul ca a fost invitat sa candideze, iar celalalt ca poate sa sprijine societatea civila. Nu l-am recunoscut pe acel Postolachi care s-a ridicat impotriva unui sistem comunist dirijat de Ceausescu, ca acum sa faca frumos in fata unui politician marunt, echivalentul unui secretar PCR de judet.

Demagogia lui Scripcaru o stiu, este aceeasi a unui politician veros, cocotat cat mai sus, si are sa poata aduna in jurul lui cat mai multi incompetenti pentru a fi adulat si care sa nu-i discute ordinele. Dulcegarii de genul „din Parlament poate sa reprezinte mai bine interesele membrilor asociatiei”, servite la conferintele de presa ale lui Scripcaru, pot fi usor demontate. Pai nu a fost in stare sa promoveze tot PD-L-ul cu PNL la un loc, pe vremea cand erau DA-DA-isti, o sa poata bietul Postolachi de unul singur? Sa fim seriosi… E vorba doar de goana dupa imagine publica, de partid-stat, pe care aceiasi indivizi il infierau pe vremea cand se saturau cu firimiturile de la PDSR alias PSD.

L-am intrebat pe Postolachi daca nu crede ca este cazul sa renunte la functia de presedinte al Asociatiei, tocmai ca sa nu o transforme in remorca vreunui partid, fie el si PD-L. Mai ales ca, intr-un acces de sinceritate, a recunoscut ca deocamdata este independent, dar ca va trebui sa se alinieze si sa activeze in grupul pe care si l-a ales. (Bineinteles, dupa alegeri, ca sa nu dea cioara din mana pentru vrabia de pe gard…). Nu a fost de acord cu demisia, pe motiv ca il sustin colegii din Asociatie. Nu sunt Toma Necredinciosul, dar nu cred ca s-a tinut vreo adunare generala, unde au venit toti membrii Asociatiei si l-au binecuvantat pe Postolachi sa predea acest organism de referinta pentru lupta anticomunista in bratele vreunui partid. Ba, a mai si plusat, ca este sprijinit si de fostii detinuti politici. M-as mira ca fosti liberali, taranisti sau socialisti, sa dea girul unui personaj pe listele PD-L… S-avem pardon!

De aceea, cetateanul Florin Postolachi poate alege si sa fie ales, unde vrea el si la ce partid isi doreste. Dar presedintele Asociatiei 15 Noiembrie 1987 trebuie sa fie un om vertical, care sa nu faca sluj in fata nimanui, fost sau viitor dictator, primul barbat al urbei sau al judetului.

Poate m-am inselat, iar in ce-l priveste nu… e cazul.

Autor Sebastian Dan
No coment poate o faceti voi!
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #37 : Septembrie 15, 2008, 21:49:02 »

Pai comenteaza tu ca tu esti brasoveanca. Si mai sant cativa pe forum. Eu nu va stiu chiar asa de bine treburile de acolo si imi e frica sa nu dau cu batu in balta. Ce rost ar avea ca tot sant apele tulburi in tara si asa. Ma gandesc ca banii i-au primit de la guvernu liberal. Si inca in mod discutabil din punct de vedere al legalitatii. Si acum sa candideze presedintele lor pentru Basescu? Cam nasolea nu credeti?
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #38 : Septembrie 15, 2008, 21:52:37 »

Ma mir ca n-a scris doamna Petrascu despre treaba asta. Ca membra a asociatiei stia treburile mai bine pentru ca e din interior. Cred ca ar fi mai bine sa se ocupe ea de candidatura lui Postolache.
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #39 : Septembrie 15, 2008, 23:04:49 »

Doamna Petrascu a fost ocupata cu altceva astazi, se pare.... Grin
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #41 : Septembrie 16, 2008, 08:27:14 »

http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=eveniment&s_id=66312
Reprezentat în Parlament al foştilor deţinuţi politici
Florin Postolachi candidează în colegiul Astra
16.09.2008 08:10:08


• Liderul PD-L Braşov a precizat, ieri, că nu i-a cerut preşedintelui Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 să se înscrie în partid    


„Nu sînt membru PD-L şi nici nu am fost presat să devin. Am răspuns afirmativ propunerii PD-L pentru a candida pe listele acestui partid, după ce am cîntărit foarte bine lucrurile. Am colaborat foarte bine cu primarul George Scripcaru şi echipa PD-L Braşov de foarte mult timp. Am ales să candidez în colegiul Astra pentru că locuiesc acolo, am făcut şcoala şi m-am format acolo şi am lucrat la întreprinderea de autocamioane, de unde am ieşit în stradă, împreună cu colegii mei, în 1987“, a declarat ieri Florin Postolachi, preşedintele Asociaţiei 15 Noiembrie 1987. El spune că se consideră onorat de propunerea PD-L de a candida ca independent pe listele partidului, de altfel singurul partid care i-a făcut o ofertă concretă în acest sens.

,,Am sprijinul asociaţiei“

PD-L Braşov a prezentat ieri unul dintre cei doi candidaţi independenţi anunţaţi săptămîna trecută şi care vor candida sub sigla PD-L. Florin Postolachi, preşedintele Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 va candida pentru un mandat de deputat în colegiul Astra.
Postolachi spune că înainte de a accepta propunerea s-a consultat atît cu colegii de asociaţie, cît şi cu Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici din Braşov, din rîndurile căreia face parte şi cu care a colaborat de-a lungul anilor. „Colegii mei sînt alături de mine şi cred că foştii deţinuţi politic au nevoie de un reprezentant în Parlament care să încerce să le rezolve problemele“, a declarat ieri Postolachi. Liderul Asociaţiei 15 Noiembrie 1987 a mai adăugat că nu consideră necesar să renunţe la funcţia de preşedinte al asociaţiei noiembriştilor braşoveni şi că, dacă va hotărî să intre în PD-L, „va fi o decizie personală“, pe care, totuşi, nu o exclude. „Am sprijinul asociaţiei. Am stat departe de politică pînă acum, pentru că am crezut că este suficient sprijinul unor oameni care au rămas verticali de-a lungul timpului. Se pare că nu este de ajuns şi trebuie să ne implicăm mai mult. Este foarte uşor să stai pe margine, şi cred că este mult mai greu să fii acolo unde se iau deciziile şi să încerci să faci ceva“, şi-a motivat demersul Florin Postolachi.

Sprijin politic din partea PD-L

Preşedintele PD-L Braşov, George Scripcaru, spune că a vrut să ofere un sprijin politic Asociaţiei 15 Noiembrie 1987, pentru ca un reprezentant al acestei asociaţii să ajungă într-o structură parlamentară. „Am vrut să ofer o bază pentru a accede într-o structură parlamentară, poziţie din care să facă mai mult decît s-a făcut pînă acum. Florin Postolachi nu este membru al PD-L şi nici nu am condiţionat prezenţa sa pe listă de acest lucru, tocmai pentru a nu genera interpretări. Decizia le aparţine în întregime. Eu am vrut să-i ofer un suport lui personal, şi structurii din care provine, în calitate de preşedinte al PD-L Braşov. Eu şi Florin sîntem de aceeaşi generaţie, iar dacă generaţia noastră nu are deschidere şi lasă lucrurile la voia întîmplării, vom sta încă mulţi ani să-i vedem cum ne hotărăsc destinele unii care provin tot dinainte de ‘89, cu aceeaşi mentalitate, iar la nivelul clasei politice, inclusiv în Braşov, acest lucru se manifestă cu prisosinţă“, a declarat Scripcaru. „Candidatura lui Florin Postolachi este o decizie bună“, care se bucură atît de sprijinul organizaţiei locale, cît şi de susţinerea conducerii de la Bucureşti, mai spune Scripcaru. „Cred că din acest punct de vedere nu vor fi probleme nici cu nominalizarea, iar stafful PD-L se va implica 100%“, a precizat preşedintele PD-L Braşov.

„Probabil că am fost unul dintre primii oameni cu care Florin Postolachi a discutat despre posibila sa candidatură. Nu am şi nu avem, întreaga asociaţie, nimic împotrivă, cu condiţia să-şi păstreze statutul de independent. Îl susţinem, dacă nu se aliniază direct unui partid politic. Sînt convins că va rămîne alături de noi şi va beneficia de întregul sprijin al AFDPR Braşov, fără îndoială.“
Octav Bjoza, preşedintele Asociaţiei
Foştilor Deţinuţi Politici - Filiala Braşov
de: Andrei Paul

Implicit are si acordul ziaristei ,ea este membra in ambele organizatii,cu ajutorul lui Octav Bjorza a publicat " lista cu impostori" probabil joca la doua capete!
Memorat
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #42 : Septembrie 23, 2008, 08:58:15 »

"Luneta" a fost o "Publicatie - Manifest editata de Frontul Democrat Roman" in anii Perestroikai U.R.S.S. Postam doua documente care arata - unul direct, celalalt indirect - importanta pe care Revolta de la 15 Noiembrie 1987 a avut-o in constiinta nationala. Chiar si numele semnatarului (un pseudonim ales pentru a semna manifestele) se datora dorintei de a folosi extraordinarul ecuo pe care revolta brasoveana l-a avut printre romani.  
« Ultima modificare: Septembrie 23, 2008, 09:00:37 de către razvan »
Memorat
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #43 : Septembrie 28, 2008, 18:39:31 »

Camelia Csiki - Jurnal de jurnalist
Lumea vazuta altfel

Amintiri despre torturi, la lumina luminarii

Danut Iacob, vicepresedintele Asociatiei 15 Noiembrie 1987, spune ca se simte umilit dupa 15 ani de cind a iesit in strada pentru o viata mai buna l El deapana amintiri intr-o incapere care nu are lumina si caldura
   

”Cel mai ingrozitor moment trait la Brasov a fost cind m-au pus stau intr-un picior, pazit de un ciine lup. Daca lasam piciorul jos, ciinele ma facea bucati. Am stat asa pina mi-a amortit piciorul. Ciinele miriia si dadea semne ca sare pe mine. Mi-am spus sa incerc o smecherie. L-am scuipat in fata pe animal si in timp ce el se stergea pe fata, eu imi schimbam picioarele. A durat foarte mult”. ”Intr-o ancheta, pe securist l-a sunat sotia. L-a intrebat unde este. El a inceput sa ma loveasca si-mi spunea sa strig ca sa auda sotia lui ca e la serviciu. Nu pot sa uit risul femeii care iesea din receptor”.

Danut Iacob, detinutul 416.

In sediul Asociatiei 15 Noiembrie 1987, Danut Iacob vorbeste despre torturile din anchetele din zilele lui noiembrie ‘87. Avea 19 ani pe atunci. Iesise in strada cu colegii lui si a strigat cu ei: ”Vrem caldura, mincare, gaz si lumina! Jos comunismul! Jos Ceausescu!”. Iacob isi deapana amintirile acum, in anul 2002, la lumina luminarilor. Pentru ca sediul Asociatiei 15 Noiembrie 1987 nu are nici lumina, nici gaz si nici caldura.

Fiu de sef

In 1987, Danut Iacob era angajat la sectia 440 Matrite-stante. Tatal lui era membru de partid si sef de sectie. I se ceruse sa aiba grija ca muncitorii sa nu iasa in strada daca nu-si primesc salariile. Cu toate acestea, Danut s-a aflat in fruntea revoltei. ”Eram casatorit de doua saptamini. Aveam nevoie de bani si de o locuinta. Toti aveam necazuri si simteam solidaritatea. Toti prietenii mei au iesit atunci”, spune Iacob.

”Ca in Pistruiatul”

”Eu si colegul meu Cornel Vulpe, Dumnezeu sa-l ierte, am dat jos steagurile tricolore si le-am dat oamenilor. La cele cu PCR le-am dat foc. Am iesit din uzina vreo 400. Pe Calea Bucuresti s-a intimplat ceva nemaipomenit. Strigam «Haideti cu noi, nu va fie frica!» Si ni s-au alaturat citeva mii de oameni. Altii ne incurajau din balcoane. Aveam imaginea din filmul Pistruiatul, cind armata eliberatoare a intrat in oras. In fata Spitalului Judetean am inceput sa cintam «Desteapta-te romane». Repetam prima strofa pentru ca nu stiam toate versurile. Atunci cineva a strigat cutremurator: «Jos comunismul! Jos dictatorul! Jos Ceausescu!»”, isi aminteste, ca ieri, Iacob.
Memorat

Nihil sine Deo!!
 • LRD-S ,NR.47
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4234
 • Nihil sine Deo!
 • Vezi Profilul
Răspuns: Revolta din 15 Noiembrie 1987
« Răspunde #44 : Septembrie 28, 2008, 18:43:59 »

Camelia Csiki - Jurnal de jurnalist
Lumea vazuta altfel
”Aici Europa Libera, am ocupat Brasovul!”

Au intrat in cladirea Judetenei de partid si au distrus insemnele PCR. Impreuna cu Marius Nicolaescu a aruncat de la etaj tabloul imens a lui Ceausescu. ”Am intrat cu colegul meu Duduc Gheorghe intr-o sala in care am dat de telefonul rosu. A ridicat receptorul si-a strigat: «Aici Europa Libera, am ocupat Brasovul. L-am dat jos pe Ceausescu!»

” Bataie dupa bataie ”

Iacob a fost arestat a doua zi.

“Locuiam in Sacele, aproape de Militie. M-au urcat intr-o masina si m-au dus la sectie. In curte, m-au plesnit cu un baston dupa cap. Am fost dus apoi la Militia din Brasov. Din toate birourile se auzeau urlete de durere. Am vazut un om cazut pe jos si un altul pe care-l loveau cu picioarele. Soldatul m-a luat si pe mine cu pumnii si cu bastonul de cauciuc. M-am ghemuit, dar m-a ridicat de par. M-a dus la etaj, intr-o sala unde erau 20-30 de persoane, multi colegi de-ai mei. Eram scosi cite unul la interogatoriu. Cei plecati nu se mai intorceau. Dimineata m-au dus si pe mine intr-un birou. Mi-au aratat niste poze. N-am recunoscut pe nimeni. Anchetatorul m-a luat la pumni si la picioare. Urla ca sint ticalos, ca partidul m-a crescut si ca nu-s demn sa fiu cetatean. M-a dus in alt birou unde era colegul meu Gyerko. Era desfigurat si plin de singe. «Ãsta-i, ma?», a intrebat anchetatorul. Gyerko a strigat: «Spune tot, Danut, ca astia ne omoara!»”

 A tinut tabloul lui Ceausescu cu nasul

 ”Am fost batut pina am cazut. Era un tip solid, l-am revazut la Vilcea, unde am fost deportat. A iesit din birou si-a intrat altul care m-a luat la bataie. S-a intors apoi primul anchetator. Ma batea ca nu ma uit la poze. Apoi iar celalalt. M-a intrebat daca stiu cine este cel din tabloul de pe perete. I-am zic ca e Ceausescu. «Tovarasul Ceausescu», a strigat el si m-a lovit cu pumnul in fata. M-a pus sa tin tabloul cu nasul. Cind l-am scapat, m-a luat la bataie pina am lesinat. Mi-am revenit in beciul Militiei. Eram linga colegul Nicolae Bordei. Ne scoteau si ne bateau pe rind. Eu i-am spus ca si daca ma omoara eu spun ca el n-a facut nimic. Mult timp, insa, el a crezut ca l-am turnat”, isi aduce aminte acum vicepresedintele Asociatiei 15 Noiembrie 1987.
Memorat

Nihil sine Deo!!
Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 42
Schimbă forumul: