Main Content:

Pagini: [1] 2 3 ... 8

realitatea din ziua de azi

 • raspopc
 • Membru nou
 • *
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 10
 • Vezi Profilul
realitatea din ziua de azi
« : Februarie 10, 2012, 17:08:49 »

  am tot auzit diferite idei de modificare a legii 341 , dar parerea mea este ca niciodata nu vor mai fi bani pentru indemnizatii deoarece este vorba de o suma prea mare , singura modalitate de a lua in continoare indemnizatii este prin micirea coeficientului , de la 1,1 ar trebui redus la 0.5 sau 0.6 pentru toti beneficierii legii 341 si atunci ar fi bani pentru toata lumea .
Memorat
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul
Răspuns: realitatea din ziua de azi
« Răspunde #1 : Februarie 10, 2012, 21:04:00 »

RASPOPC,BANI AU FOST SI SUNT BUNA VOINTA NU ESTE IN SCHIMB AVEM TRADARE SI MULTI TRADATORI.SA SE FURE MAI PUTIN SI VOR FI BANI SI PENTRU MAJORAREA COIFICIENTULUI DE 2% PENTRU LUMEA.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: realitatea din ziua de azi
« Răspunde #2 : Iunie 28, 2012, 07:43:21 »

27 iunie, 16:25. Daniel
Utecila invitat sa participe la alt congres....
Iata cuvantarea lui de la ultimul congres, inlocuiti doar cuvintele "Ceausescu " cu Bsescu si "valorile comunismului" cu "valorile dreptei"...

Cuvântul tovarăşului Mihai Ungureanu,

Delegat al Organizaţiei judeţene Iaşi a UTC

Hotărârile de însemnătate istorică adoptate de Congresul al XIII-lea al Partidului Comunist Român, înflăcăratele îndemnuri adresate tinerei genraţii de către tovarăşul Nicolae Ceauşescu în deschiderea lucrărilor Forumului nostru, pun şi în faţa noastră, a elevilor utc-işti, sarcini deosebite. Suntem conştienţi că pentru a realiza o economie modernă, intensivă sunt necesare cadre a căror pregătire să se reflecte în capacitatea de a răspunde noilor exigenţe ale muncii, ale activităţii sociale în general, care trebuie sa dovedească înaltă competenţă profesională, gândire creatoare, deschisă spre nou, spirit de iniţiativă, responsabilitate, ordine şi disciplină. De aceea programele noastre de activităţi, ancorate mai ferm în realitatea concretă a problemelor cu care se confruntă fiecare colectiv de elevi corelate mai strâns cu acţiunile desfăşurate pe linia şcolii, au fost orientate astfel încât să conducă la sporirea răspunderii eleviloe pentru învăţătură, pentru pregătirea permanentă, perseverentă şi sistematică, printr-un efort propriu susţinut şi constant.

Pe deplin conştienţi de sarcinile ce ne revin din Hotărârile Congresului al XIII-lea al Partidului Comunist Român, din indicaţiile şi orietările secretarului general al partidului, tovarăşul Nicolae ceauşescu, din documentele supuse aprobării, Forumului tineretului, noi, elevii di judeţul Iaşi, ne angajăm că vom depune toate eforturile pentru a ne forma ca specialişti cu o înaltă pregătire politică şi profesională cu conştiinţă înaintată hotărâţi să muncească, cu entuziasm şi pasiune tinerească revoluţionară, cu responsabilitate pentru continuarea neabătută a drumului ascendent pe care România s-a înscris în perioada de o efervescenţă fără precedent inaugurată de Congresul al IX-lea al Partidului Comunist Român.████▄░░▄███▄░░██▄░██░████░░▄███▄░
██░██░██▀░▀██░███▄██░░██░░██▀░▀██
████▀░██▄░▄██░██▀███░░██░░███████
██░░░░░▀███▀░░██░░██░░██░░██░░░██

████▄░████▄░██░██▄░▄██
██░██░██░██░██░██▀█▀██
████▀░████▀░██░██░░░██
██░░░░██░██░██░██░░░██

██▄░▄██░██░██▄░██░██░▄███▄░████░████▄░██░░██
██▀█▀██░██░███▄██░██░▀█▄▀▀░░██░░██░██░██░░██
██░░░██░██░██▀███░██░▄▄▀█▄░░██░░████▀░██░░██
██░░░██░██░██░░██░██░▀███▀░░██░░██░██░▀████▀

██░██▄░██░░▄███▄░░▄███▄░░██▄░▄██░████▄░████░████░████░██▄░██░████
██░███▄██░██▀░▀▀░██▀░▀██░██▀█▀██░██░██░██▄░░░██░░██▄░░███▄██░░██░
██░██▀███░██▄░▄▄░██▄░▄██░██░░░██░████▀░██▀░░░██░░██▀░░██▀███░░██░
██░██░░██░░▀███▀░░▀███▀░░██░░░██░██░░░░████░░██░░████░██░░██░░██░

▄███▄░██
▀█▄▀▀░██
▄▄▀█▄░██
▀███▀░██

██▄░▄██░██░██▄░██░░▄███▄░██░██▄░██░░▄███▄░░▄███▄
██▀█▀██░██░███▄██░██▀░▀▀░██░███▄██░██▀░▀██░▀█▄▀▀
██░░░██░██░██▀███░██▄░▄▄░██░██▀███░██▄░▄██░▄▄▀█▄
██░░░██░██░██░░██░░▀███▀░██░██░░██░░▀███▀░░▀███▀

Citiţi mai mult: USL a votat împotriva reîntregirii salariilor - Partide > EVZ.ro
http://www.evz.ro/detalii/stiri/usl-a-votat-impotriva-reintregirii-salariilor-988981.html#ixzz1z40fD1lg
Memorat
Răspuns: realitatea din ziua de azi
« Răspunde #3 : Iulie 11, 2012, 12:23:34 »

MOBILIZARE URGENTA PENTRU REFERENDUM PIRATU@TREBUIE SA PLECE  CONVINGETI CAT MAI MULTA LUME GATA CU BATAIE DE JOC EI CU GIPURI SI CU VILE NOI GOLANI SI DIN CE IN CE MAI SARACI EU SI  CU DUHU ASTA E LA VOT TOATA LUMEA PARVENITULE DUTE LA MOVILA VULPULUI IATI COPACU CU TINE SI ZAT[/size][/color]
Memorat
 • mental
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2086
 • Vezi Profilul
Răspuns: realitatea din ziua de azi
« Răspunde #4 : Septembrie 21, 2013, 15:02:27 »

Urban Survival|September 21, 2013 09:52
Ce pierderi aduce uriaşa risipă anuală de hrană
Am tot scris pe TOTB despre cantităţile gigantice de hrană care ajung în fiecare an la gunoi, precum şi despre refuzul celor mai multe supermarketuri din România de a folosi în scopuri mai bune munţii de mâncare expirată care ajung la gunoi. Toate informaţiile pe care le avem însă nu prea par să-i ajute pe oameni să fie mai cumpătaţi şi mai solidari. Ne încăpăţânăm totuşi să mai invocăm un studiu recent realizat de Naţiunile Unite, despte costurile nevăzute ale risipei mondiale de hrană.
Din raportul pe care-l puteţi consulta într-un rezumat extins aici, spicuim câteva date care ar trebui să ne pună numaidecât pe gânduri şi să ne împiedice să alunecăm cu prima ocazie în nonşalanţa consumului excesiv.
Anual, cantitatea de apă consumată pentru hrana irosită echivalează cu debitul pe un an al râului Volga, cel mai lung râu european.
    Hrana aruncată la gunoi ocupă în mod inutil o suprafaţă de 1,4 miliarde hectare, echivalentul Chinei, alături de Mongolia şi Kazahstan.
    Hrana irosită este una din sursele principale pentru emisia gazelor de seră, echivalentul său situându-se imediat după SUA şi China, cei mai mari emiţători mondiali de gaze de seră.
    Costurile economice ale hranei care ajunge la gunoi se ridică anual la 750 miliarde de dolari. Zece centre importante ale lumii sunt responsabile pentru 50% din risipa totală de hrană, printre ele numărându-se America Latină, unde sectorul de carne iroseşte circa 80% din totalul de carne ajunsă la tomberon. Asia, la rândul ei, este responsabilă pentru cea mai mare risipă de cereale, dintre care orezul reprezintă o mare problemă, dat fiind nivelul ridicat de emisii de metan. În ceea ce priveşte legumele, cele mai multe ajung la gunoi în Asia, Europa şi Asia de Sud şi de Sud-Est.

“Cu toţii, de la fermieri şi pescari, până la producători de alimente şi supermarketuri, guverne naţionale şi locale, precum şi consumatori individuali, trebuie să facem schimbări la fiecare verigă a lanţului hranei umane, pentru a preveni în primul rând risipa de hrană, pe care s-o refolosim sau reciclăm atunci când putem,” a declarat José Graziano da Silva, directorul general al FAO – Food and Agriculture Organization, din cadrul Naţiunilor Unite. “Pe lângă imperativul problemelor de mediu, există şi un imperativ moral,” a mai precizat da Silva, “atâta vreme cât pur şi simplu nu ne putem permite ca o treime din totalul hranei pe care îl producem să ajungă la gunoi, în vreme ce 870 de milioane de oameni suferă zilnic de foame.”

Foto: Seamepost.com

Memorat
 • mental
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2086
 • Vezi Profilul
Răspuns: realitatea din ziua de azi
« Răspunde #5 : Septembrie 27, 2013, 16:10:04 »

Actual|September 27, 2013 14:01
De ce sînt plătiți atît de prost asiaticii care ne fac hainele?
Un truc de succes al companiilor, propagat și de acel tip de stînga pe care o putem numi stînga burgheză, e să dea vina pe consumatori pentru condițiile proaste de muncă ale asiaticilor. Învinovățirea indivizilor mută atenția de la adevărații responsabili.

Cînd au murit 1129 de lucrători în sweatshop-urile din Bangladeș (în aprilie, la Rana Plaza), un avocat din Marea Britanie a propus să se instituie o taxă pentru fiecare tricou cumpărat. Reprezentanții companiilor întrețin această perspectivă – lucrătorii din Asia sînt plătiți prost pentru că altfel hainele ar costa mai mult. Alege – vrei haine ieftine sau condiții mai bune pentru muncitori?
Adevărul, în cifre și procente, e următorul: costurile de muncă reprezintă 1-3% din valoarea unui articol de la H&M, de exemplu. O creștere semnificativă a salariilor muncitorilor din țările în curs de dezvoltare ar adăuga 40 sau 50 de cenți la prețul unui tricou (dacă acesta costă 10 dolari).

Prețul unui produs la final, cînd ajunge în magazine, e calculat după o formulă cu mai mulți factori, dintre care salariile lucrătorilor sînt unul minor. Revista Ad Age a estimat că banii cheltuiți pe reclame sînt de cinci ori mai mulți decît cei dați pe salarii. Reclamele (în toate formele, telemarketing, junk mail) ajung la 30% din totalul cheltuit pe marketing.

Ceea ce înseamnă că peste 1000 de oameni au murit în Bangladeș la Rana Plaza pentru ca noi să ne sufocăm în publicitate. CEO-ul companiei Li & Fung, Bruce Rockowitz, a dat și el vina pe consumatori pentru mizeria în care trăiesc și muncesc asiaticii. Compania sa a avut însă în 2012 un profit de 20 de miliarde de dolari. Cîștigul său personal său a fost de 6 955 de milioane de dolari, conform Businesweek. În 2011, Rockowitz s-a căsătorit cu pop-starul Coco Lee – nunta a costat 20 de milioane de dolari.Memorat
 • mental
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2086
 • Vezi Profilul
Răspuns: realitatea din ziua de azi
« Răspunde #6 : Septembrie 29, 2013, 12:11:43 »

Actual|September 29, 2013 12:48
Răul de mișcare provocat de gadget-uri, boala secolului
Răul de mișcare indus, digital, de iPhone, filme 3D și jocuri video va deveni cea mai răspândită boală profesională a secolului XXI. Experții în tehnologie au identificat o variațiune a afecțiunii tradiționale pe care au numit-o “răul de simulare” și care e cauzată de un ecran, și nu de mersul cu barca, mașina sau avionul.

 Experții susțin că situația se va înrăutăți pe măsură ce gadget-urile se perfecționează în simularea lumii reale.

Răul de mișcare se declanșează când urechea internă sesizează mișcare, dar ochii noștri nu o văd. Răul de simulare este descris ca fiind opusul: vedem mișcare ce sugerează creierului că ar trebui să ne mișcăm, dar, de fapt, stăm nemișcați. Afecțiunea a fost deja experimentată de utilizatorii de iPhone care au downloadat noul IOS7. Sistemul de operare folosește un efect care face ca ecranul să pară 3D.

Tehnologia care face ca imaginile să iasă în față este o cauză a durerilor de cap pentru că ochii noștri tind să se focuseze pe un obiect care se apropie. Dar, pentru că ne uităm, de fapt, la un obiect care nu se mișcă, ochii sunt păcăliți și afectați.

Vestea proastă pentru fanii de tehnologie este că aceste tipuri de dezorientări nu se vor ameliora odată cu progresele tehnologice. De fapt, experții susțin că gadget-urile vor deveni tot mai performante în a copia realitatea. Asta înseamnă că mintea va fi păcălită și mai ușor.

Sursa: DailyMail

Memorat
Răspuns: realitatea din ziua de azi
« Răspunde #8 : Octombrie 02, 2013, 17:14:54 »

Un filmulet excelent, din mai multe puncte de vedere:

http://webcultura.ro/hipocentru/
Memorat

That's why you're here, isn't it?
 • mental
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2086
 • Vezi Profilul
 • mental
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2086
 • Vezi Profilul
Răspuns: realitatea din ziua de azi
« Răspunde #11 : Octombrie 15, 2013, 08:33:40 »

Actual|October 14, 2013 13:37
Stresul ne îmbătrînește accelerat
Un individ stresat are maxilarele încleștate, e încruntat, cu privirea intensă. Aceasta e figura oricăruia care lucrează sub presiune. Dar după perioade lungi de stres și adrenalină, chipul unui astfel de om devine o priveliște tristă.

 Cei care suportă multă vreme stresul arată ca niște îmbătrîniți prematur. Pentru că stresul ne accelerează îmbătrînirea.

Într-un studiu olandez, voluntarii au fost rugați să ghicească vîrsta a 300 de inși din fotografii. Modelelor le fuseseră testate nivelurile de cortizon, un hormon al stresului. Rezultatul a fost semnificativ – cei cu niveluri mari de cortizon arătau mult mai bătrîni decît erau. Cercetătorii au estimat că fiecare creștere mică de cortizon îmbătrînește un om cu cel puțin jumătate de an.

Ronald Nathan, un psiholog din New York, spune că poate vedea imediat semnele stresului, după numărul 11 dintre sprîncene. Industria botoxului, spune Nathan, e în mare parte bazată pe astfel de clienți care vor să-și șteargă ridurile stresului. Cortizonul șialți hormoni ai stresului declanșează în noi reacții de tip luptă-sau-fugi, ceva ce ne era de folos cîndva, cînd ne apăreau în cale animale sălbatice sau inamici periculoși. În lumea modernă însă nu avem prea multe lupte reale și nici nu avem unde fugi. Corpul orientează această tensiune înspre interior, cu rezultate dezastruoase.

Stresul declanșează un lanț de probeleme: boli ale gingiilor și scrîșnirea dinților prin somn (bruxism), inflamații, subțierea părului, subțierea oaselor, creșteri în greutate și altele.

http://totb.ro/stresul-ne-imbatrineste-accelerat/
Memorat
 • mental
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2086
 • Vezi Profilul
Răspuns: realitatea din ziua de azi
« Răspunde #12 : Octombrie 24, 2013, 14:06:47 »

Actual|October 24, 2013 14:05
Vaticanul a suspendat un episcop german care și-a renovat casa cu 40 de milioane de dolari
Papa Francisc l-a suspendat din funcție pe episcopul Limburgului, Franz-Peter Tebartz-van Elst, care a cheltuit peste 42 de milioane de dolari din fondurile Bisericii pentru a-și renova reședința, printre noile sale accesorii numărându-se și o cadă în valoare de 20.000 de euro. Suveranul pontif a încercat de la numirea sa să promoveze smerenia și modestia în rândul clericilor, scrie USA Today, iar episcopul a așteptat opt zile în Roma pâna a reușit să intre în audiență la Papa Francisc.

http://totb.ro/vaticanul-a-suspendat-un-episcop-german-care-si-a-renovat-casa-cu-40-de-milioane-de-dolari/
Memorat
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: realitatea din ziua de azi
« Răspunde #13 : Octombrie 24, 2013, 15:03:01 »

TEST!
am impresia ca s-a blocat portalul. vreau să vad dacă da sau nu.
    scuze anticipat
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
Răspuns: realitatea din ziua de azi
« Răspunde #14 : Octombrie 24, 2013, 15:29:19 »

Nu s-a blocat.  Smiley
Memorat

That's why you're here, isn't it?
Pagini: [1] 2 3 ... 8
Schimbă forumul: