Main Content:

Pagini: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 146

Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti

 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #105 : Iulie 27, 2008, 19:36:51 »

Observ ca voi intrati direct pe forum si nu prea cititi alte lucruri de pe portal. Documentele date de doamna Carmen sant postate cu link chiar de pe prima pagina sub numele de Manevrele Armatei din iulie 2008. La fel si o scrisoare de la judecatorul nostru de la cedo prin care a comunicat datele despre dosarele depuse la Strasbourg. Din pacate scrisoarea e pusa nu stiu cum ca nu se poate copia. M-am apucat sa o fac text ca sa o postez aici. Pana la urma este singurul document din directia cedo pe care il putem vedea si noi.
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #106 : Iulie 27, 2008, 20:05:31 »

Eu așa le-am primit pe mail și așa le-am pus. Îmi pare rău că nu au o calitate mai bună.
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #107 : Iulie 27, 2008, 20:33:37 »

Nu. Nu ma refeream la documentele armatei ci la scrisoarea judecatorului de la cedo din Strasbourg. Am copiat-o ca text si o postez.
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #108 : Iulie 27, 2008, 20:35:13 »

Stimate Domnule Iosif,
Am primit mesajul Dvs. si pot foarte usor sa raspund la întrebarea pe care mi-o puneti;
este vorba despre  doua dosare înregistrate pe rolul Curtii si anume:
-   Asociatia "21 Decembrie 1989 Bucuresti" si Maries c/Roumanie, cererea nr. 33810/07, înregistrata la 08.08.2007; el priveste Revolutia din Decembrie 1989;
-   Asociatia "21 Decembrie 1989" Bucuresti" si Maries c./Roumanie, cererea nr. 45886/07, îregistrata la Curte la 24.10.2007; el priveste "mineriada" din iunie 1990 din Bucuresti.
 
Va rog sa ma scuzati, într-un fel "profit" de faptul ca mi-ati scris, spre a va spune urmatoarele: Nu aveti de unde sa ma cunoasteti, asa ca ati facut foarte bine ca ati accesat si pus pe site-ul Dvs. - pe care-l accesez si eu, cv-ul meu de pe site-ul Consiliului Europei; îmi imaginez insa ca avocatul Dvs., care mi-a fost student, ma cunoaste; oricum, nu despre mine vreau sa va vorbesc. As vrea sa va spun  ca, in calitate de judecator la aceasta instanta europeana, am o anumita obligatie de rezerva; de aceea luarile mele de pozitie publice sunt destul de rare. De asemenea, trebuie sa stiti ca avand în vedere cele traite direct cu privire la ambele evenimente supuse în prezent spre examinare Curtii, AM DECIS SA MA ABTIN DE LA EXAMINAREA ACESTOR DOSARE; aceasta cu atat mai mult, cu cat, la dosarul mineriadei exista marturia mea cu privire la "vizita" cu care ne-au "onorat" minerii în 14 iunie la facultate, eu fiind pe atunci decanul facultatii, calitate în care m-am simtit responsabil de tot ceea ce avea sa se întample in cursul aceleiasi zile în facultate, asa cum, de altfel, rezulta din declaratia pe care probabil ca o cunoasteti si pe care mi-o voi mentine... cat voi trai.
Cu privire la acest din urma aspect, dati-mi voie sa va spun ca am apreciat eleganta scrisorii Asociatiei Dvs. prin care spuneti - in mod firesc, cred eu, ca daca eu nu ma abtin de la examinarea acestor cauze, Dvs. veti cere recuzarea mea. Or, eu am realizat starea de incompatibilitate în care ma aflu si am decis, inca de acum o luna, sa ma abtin, înstiintand despre decizia mea pe presedintele sectiei, care a luat act de ea.
De va voi mai putea fi folos cu ceva, o voi face, in limitele pe care mi le permite statutul, cu cea mai mare placere.
Va asigur de toata consideratia mea.
Corneliu Bîrsan
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #109 : Iulie 27, 2008, 20:39:34 »

Acum nu te supara pe mine Carmen da v-ati cam luat degeaba de judecatorul de la cedo din partea Romaniei. Omu se pare ca a fost corect de la bun inceput. Ce treaba avea Maries si ceilalti sa-l ameninte. Credeti ca i-o fi picat bine treaba asta? E inconjurat de multi oameni deosebiti care mai mult ca sigur ca nu sant obisnuiti cu marlaniile de la Bucuresti.
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #110 : August 05, 2008, 14:09:31 »

FAX
   
Send to:     
CURTEA EUROPEANA A DREPTURILOR OMULUI
Domnului Jean Paul COSTA
Presedintele Inaltei Curti
   From:

Av. Antonie POPESCU
pentru Asociatia 21 Decembrie 1989
REFF:  Dosarele penale privind perioada infractionala Decembrie ’89 – Iunie ‘90
Asociatia 21 Decembrie 1989 c. Romania

Cererea nr. 33810/07  & Cererea nr. 45886/07
   
Date: 04 august 2008

Total pages:
Office location:
Strasbourg, Palatul Drepturilor Omului   
Fax number:  +33(0) 388 4127 30   

 Stimate Domnule Presedinte,


Dorim sa va aducem la cunostinta o chestiune grava, aflata in derulare, la nivelul Ministerului Public din Romania. Pe cai ocolite, Asociatia Nationala a Cadrelor Militare in Rezerva si in Retragere, ONG cu simpatii politice extremist-staliniste zgomotos exprimate, in complicitate cu directia juridica a Armatei – Ministerul Apararii Nationale din Romania, incearca promovarea unui proiect de lege pentru amnistierea faptelor militarilor implicati.
Aceasta initiativa ne apare de o gravitate extrema cata vreme se dezvolta in underground-ul militar, implicand in actiuni politice Armata si Parchetul Militar.
Directia Juridica a Armatei a trimis proiectul de lege catre Sectia Parchetelor Militare, de unde seful acestei sectii l-a distribuit in sistem obligandu-i pe toti procurorii din sistem (care teoretic cerceteaza faptele de reprimare si crimele din Decembrie 1989) sa se pronunte cu privire la continutul si oportunitatea unei legi de salvare a criminalilor din dosarele revolutiei.
Apreciem ca aceasta dauneaza grav asupra prestigiului procurorului si asupra independentei sale, exprimarea unui punct de vedere care nu poate fi decat politic dand procurorului o implicare nemaintalnita pana acum decat in sistemele totalitare – ceea ce constituie o violare a legilor in vigoare si a Constitutiei. De asemenea implica Armata in dispute politice, ceea ce este la fel de neconstitutional.
   O organizatie neguvernamentala avea la dispozitie caile constitutionale de a se adresa direct CSM, chiar si Procurorului General – ea nu putea fi ajutata sa faca sondaje in randurile procurorilor. Cum ar fi ca organizatia arestatilor si detinutilor din penitenciarul de maxima siguranta X sa se adreseze Ministerului Justitiei sau altui minister pentru a afla opiniile procurorilor care i-au anchetat sau ii ancheteaza, cu privire la gratierea/amnistierea faptelor pe care le-au comis ?
   
Spre exemplificare: Un proiect de lege de urgentare a cercetarilor pentru faptele de reprimare a manifestatiilor pasnice din Decembrie 1989 nu a fost transmis procurorilor pentru sondaj de opinie !  (a existat un asemenea proiect initiat de Liga Studentilor, Asociatia 21 Decembrie si Alianta Civica – asociatii de atitudine si actiune civica democratica si drepturile omului).
   Sa fie responsabilii juridici ai Ministerului Apararii si Seful Sectiei Parchetelor Militare interesati mai mult de criminali decat de victime? Intrebarea nu este doar retorica, iar raspunsul pare sa fie DA !
   
   Un astfel de <sondaj de opinie> printre procurori, facut in secret prin seful parchetelor militare si prin directiile Armatei are un profund caracter antidemocratic, este menit sa-i intimideze pe procurorii militari ori sa le transmita un nou semnal subliminal/indemn la tergiversare, o modalitate de favorizare a invinuitului/inculpatului, a infractorului in timpul cercetarilor sau la individualizarea pedepsei.
   
   Niciun responsabil militar, indiferent de nivel, din Armatele Aliate (OTAN) nu si-ar permite astfel de intruziuni grave in activitatea Justitie sau a procurorilor militari din tara proprie - in Romania insa se intampla des !
   De aceea, am avertizat ca se incalca legile de organizare judiciara, intrucat un asemenea aviz privind un proiect de lege nu putea fi cerut decat Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) si nu putea fi dat decat de CSM.
Avand in vedere dispoziţiile art. 30 din Legea nr. 317/2004, potrivit cărora Consiliul Superior al Magistraturii - CSM este garantul independeţei magistraţilor - cum seful sectiei parchetelor militare a intrat abuziv intr-un joc politic, in favoarea unor invinuti de crima si rele tratamente, represiune nedreapta, tortura, am solicitat CSM sa dispuna ancheta disciplinara fata de cele intamplate.
CSM are obligatia morala si legala  de a declansa o ancheta corecta cu privire la implicarea politica partizana a procurorilor iar Consiliului Suprem de Aparare trebuie sa ia in discutie implicarea Armatei in actiuni neconstitutionale si care servesc grupuri de interese de sorginte stalinista si securista.
Apreciem ca intr-un stat de drept, nici o componenta a Justitie, fie ea si sectia parchetelor militare, nu poate fi o anexa a Armatei, a Directiei Juridice a Ministerului ori a Ministrului Apararii, care este politician.
Totodata CSM este chemat sa apere si reputatia procurorilor care trebuie sa ramana independenti in activitatea lor, fara stimuli subliminali si fara influentarea cercetarilor din dosarele pe care le instrumenteaza, cu atat mai mult cu cat exista banuiala legitima ca tergiversarea acestor dosare timp de 18 ani, a fost facuta sub presiunea factorului politic, procurorii fiind considerati agenti ai puterii executive, nefiind inca magistrati independenti in sensul in care s-a pronuntat Curtea Europeana a Drepturilor Omului (v. caz Pantea c. Romania s. a.)
    In concluzie, asteptam de la CSM si un raspuns la intrebarea daca procurorii (militari sau civili) indiferent de grad sau functie, au dreptul legal sa se pronunte cu privire la iertarea faptelor persoanelor pe care le ancheteaza – la o cerere venita din mediul politic.
      
   Am informat pe aceasta cale si Curtea cu privire la presiunile care se fac in Romania desi ar trebui sa fie active garantiile date de Conventie pentru proteguirea drepturilor omului, inclusiv in cazul victimelor revolutiei si mineriadelor, drepturi decurgand si din Tratatele Uniunii Europene – considerand ca aceasta contribuie la solutionarea justa a cererilor noastre si la consolidarea statului de drept in Romania, in fata agresiunilor totalitare, specifice perioadei staliniste din istoria Romaniei.


Cu aleasa consideratie,

Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #111 : August 05, 2008, 18:17:51 »

http://www.echr.coe.int/ECHR/EN/Header/The+Court/The+Court/Composition+of+the+Court/

Composition of the Court
(in order of precedence)
•   Jean-Paul Costa (French), President
    Born on 3 November 1941 in Tunis
Diploma of the Institute of Political Studies of Paris, 1961
Master of Law, Faculty of Law, Paris, 1962
Diploma of Superior Studies (post-graduate), Public law, 1964
Former pupil of the ENA (Ecole nationale d’administration), 1964-66
Auditeur at the Conseil d’Etat, 1966
Rapporteur at the judicial section of the Council of State, 1966-1971, 1977-80, 1987-89, assessor of sub-section (chamber), judicial section of the Council of State, 1989-93
Directeur du cabinet (political secretary) of the Minister of Education (Alain Savary), 1981-84
Associate professor, Universities of Orléans, 1989-98 and Panthéon-Sorbonne, 1992-98
President of sub-section, judicial section of the Council of State, 1993-98
Judge of the European Court of Human Rights since 1 November 1998
President of Section since 1 May 2000
Vice-President of the Court since 1 November 2001.
President of the Court since 19 January 2007.
http://fr.wikipedia.org/wiki/Jean-Paul_Costa
Jean-Paul Costa (né le 2 novembre 1941 à Tunis) est Conseiller d'État honoraire en France et actuel Président de la Cour européenne des droits de l'homme (CourEDH) du Conseil de l'Europe à Strasbourg.
Après des études à l'Institut d'études politiques de Paris (diplômé en 1961) et à la Faculté de Droit de Paris (licencié en droit en 1962; diplômé d’études supérieures de droit public en 1964), il intègre l'École nationale d'administration de la France en 1964 (promotion Montesquieu). Il débute sa carrière au Conseil d'État à Paris (auditeur, 1966; rapporteur à la section du contentieux du Conseil d’État, 1966-71, 1977-80, 1987-89, assesseur puis Président de sous-section à la section du contentieux, 1989-98), puis devient directeur de cabinet d'Alain Savary, ministre de l'éducation nationale de 1981 à 1984. Il est ensuite professeur associé de droit aux universités d'Orléans et de Paris-I Panthéon-Sorbonne. Par la suite, il a présidé la délégation française pour la négociation du traité entre la France et le Royaume-Uni au sujet de la liaison fixe transManche (1985-1986), ainsi que la Commission d'accès aux documents administratifs (CADA) de 1995 à 1998[1].
Depuis 1er novembre 1998, il est juge français à la CourEDH, élu par l'Assemblée parlementaire du Conseil de l'Europe. La Cour compte 46 juges, un par État du Conseil de l'Europe ayant ratifié la Convention européenne des droits de l'homme de 1950.
Succédant au Suisse Luzius Wildhaber, il est élu Président de la Cour européenne des droits de l'homme le 29 novembre 2006, pour un mandat de trois ans (janvier 2007-décembre 2009).[2].

Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #112 : August 05, 2008, 22:30:04 »

Astăzi am fost la o conversație (audiență) de 1 oră, care a ținut 2, la dl. șef al parchetelor militare Vasilache în legătură cu dosarele.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #113 : August 05, 2008, 23:14:27 »

Bine, bine, dar ce s-a discutat? Sper ca nu scrieti tocmai aici, pe forum, un jurnal in care va notati succint activitatile zilnice. Deci?
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #114 : August 05, 2008, 23:34:27 »

Dacă prezintă interes am să relatez pe scurt.
După un ping-pong introductiv Vasilache - Mărieș, în care primul în poziție de forță a chemat forțele de ordine să ne evacueze, lucrurile s-au calmat. Lucrul care ne-a iritat a fost că este instituția lui și noi i-am explicat că nu e așa. Asta a fost prima greșeală a dl. procuror. Apoi ne-a luat cu vorbă bună și alunecoasă cum că Voinea n-a făcut nimic și nu e bine să se încadreze faptele la acțiuni imprescriptibile. Ne-a invitat să venim o dată pe săptămână să studiem dosarele făcute de Voinea să ne demonstreze el că nu sunt în regulă și nu a făcut nimic. Bănuțoiu supărat inițial că se tergiversează aflarea adevărulu a fost de acord cu invitația săptămânală la o cafea. Mărieș i-a arătat acordul lui pt. administierea militarilor și a fost f. interesat de unde îl are și a spus că o să facă cercetări de unde îl avem. În final, ca concluzii eu i-am spus că dânsul este acolo să dea NUP pentru fiecare caz și chiar dacă este bine instrumentat va adopta o nouă lege. A răspuns că nu dânsul face legi, dar i-am raspuns că le poate propune și vor fi adoptate. Deasemenea i-am spus că dacă nu face așa va fi schimbat. Nu a avut replică și am plecat că mai aveam și altă treabă. Oricum nu le place acțiunea de la CEDO.
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #115 : August 06, 2008, 00:03:17 »

În altă ordine de idei.
Săptămâna trecută au fost pe aici niște americani (unul știa și românește că venea de prin 94-95) să ia interviurri de la revoluâionari, nu au vrut niveul oficial. Ei au introdus în programa școlară de istorie de la clasele de liceu și revoluția română, ca unul din evenimentele importante ale secolului trcut. În concluzie, o mușamalizăm cât se poate pe aici și peste câțva ani o primim ca export din America cu obligația de o includem și noi în programa școlară.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #116 : August 06, 2008, 01:36:29 »

Am stiut eu de ce mi-am calcat pe inima si am reintrat pe forumul asociatiei dvs.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #117 : August 06, 2008, 01:38:45 »

Pacat ca nu ati inregistrat intalnirea aceasta. Pacat ca nu tineti un jurnal. Eu am mai propus dezvoltarea portalului prin oferirea de spatiu pentru blogurile revolutionarilor.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #118 : August 06, 2008, 05:11:35 »

Va astept cu niste lamuriri si la primul subiect, "Totul despre Revolutie si Revolutionari". Sa aveti o zi buna si cu multe lamuriri asteptate.
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #119 : August 06, 2008, 08:50:40 »

Carmen in primul rind nu este institutia lui(a domnului de la Parchetul Militar).2)In al doilea rind este foarte usor sa se paseze vina de la unul la altul.Atentie foarte mare sa nu treziti cu vreo surpriza din moment ce s-a specificat ca se va cerceta de unde aveti acel act.
Memorat
Pagini: 1 ... 6 7 [8] 9 10 ... 146
Schimbă forumul: