Main Content:

Pagini: 1 [2] 3 4 ... 146

Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti

 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #15 : Iunie 02, 2008, 21:18:12 »

Auziti ce spune Sorin Oprescu la Stirea zilei pe Antena 3: Vasile Blaga a trimis telegrame minerilor in 1990 dupa mineriada. Era prefect de Bihor si membru al feseneului.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #16 : Iunie 02, 2008, 21:31:05 »

Scrisoare deschisă

   Stimaţi Domni Cristian Diaconescu şi Sorin Oprescu - candidaţi la funcţia de Primar General al Capitalei - susţinuţi de D-l Ion Iliescu,

   Acum 18 ani Bucureştiul a fost scena unor masacre fratricide în care s-a înregistrat cel mai mare număr de victime pe timp de pace în istoria contemporană a Europei, aşa cum a remarcat recent reprezentantul delegat al Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg.
   În numele bucureştenilor, martori ai celor peste 1200 de crime comise în decembrie 1989 şi a miilor de oameni arestaţi fără mandat şi maltrataţi în iunie 1990 din ordinul fostului PSD - autointitulat „Frontul Salvării Naţionale”, vă solicităm să renunţaţi public la susţinerea candidaturii dvs. de către d-l Ion Iliescu, cercetat  de justiţie şi urmărit penal pentru diversiune şi crime. Considerăm că acesta vă susţine sperând că prin eventuale „negocieri politice”, aţi putea contribui la împiedicarea justiţiei de a condamna autorii crimelor, aşa cum s-a întâmplat în cei 11 ani în care a fost Preşedinte al României.
   Subliniem că acum două săptămâni, Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis judecarea cu prioritate a dosarelor Revoluţiei Române şi Mineriadei din iunie 1990 îndreptată împotriva manifestanţilor anticomunişti, a partidelor istortice şi a presei independente.
   
   29 Mai 2008
   
   Cu încrederea că nimic bun nu poate fi clădit pe crime,

Aoleu! Doamna ziarista, ce va faceti (domnilor amatori de politica de la Asocatia 21 decembrie & Co.)? Blaga, dragutul de el, e ok pentru ca e omul lui Basescu? E suficient, nu? De ce nu, doar Basescu era ministrul transportului si a aprobat garniturile speciale care i-a adus pe mineri la Bucuresti. Ei? Cum stati cu impartialitatea? Dar cu impartitul dreptatii in numele marelui Adevar Absolut pe care-l posedati in mod exclusiv?
« Ultima modificare: Iunie 02, 2008, 21:33:44 de către razvan »
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #17 : Iunie 03, 2008, 00:11:43 »

Nani Nani a auzit bine. Cititi articolul lui Andrei Badin si va lamuriti. Definitiv, sper.

Minerul lui Ion Iliescu
de Andrei Bădin
Scriam recent de un secret al lui Vasile Blaga. Nu era cel dezvaluit de Sorin Oprescu luni seara la Sinteza Zilei de la Antena 3. Dar sa recapitulam subiectul: Vasile Blaga iese la rampa luni la pranz secondat de Emil Boc si Theodor Stolojan si il acuza pe Sorin Oprescu ca ar avea nu stiu ce legatura cu mineriada din 1990 prin Ion Iliescu. Oprescu a devenit membru al PSD-PDSR in 1995 dar nu asta conteaza. In 1990. Vasile Blaga, si el evident astazi dizident comunist si anticomunist convins in declaratii, era prefect de Bihor numit tocmai de Ion Iliescu. Membru marcant al FSN-ului, numit mai apoi la interventia lui Iliescu sef al Vamii Oradea, in vremea cand era raiul traficantilor (de acolo se trage apartamentul de 2 milioane de euro din Bucuresti al Buldogului). In calitatea de prefect de Bihor dupa 13-15 iunie 1990, tovarasul Vasile Blaga, cadru de nadejde al FSN-PCR, s-a facut portavocea "oamenilor muncii" si a infierat vartos demonstratia din Piata Universitatii si i-a laudat pe "minerii care au plantat flori la Piata Universitatii". A trimis in calitate de prefect o adeziune la crimele de la Bucuresti. Ipocrizie dusa la maxim. Amestecand solutiile cu discutiile, Blaga o dat-o in bara caci in 1990 era lider regional al FSN. Ironia sortii atunci cand Blaga s-a luat de Oprescu pe mineriada din 1990 alaturi de el era Theodor Stolojan, un alt "anticomunist", numaratorul de parai al lui Ceausescu, premierul lui Iliescu si sef al Comitetului de sprijin al tovarasului Ilici la prezidentialele din 1996. Mai era, evident, alaturi gata sa infiereze comunismul si tovarasul Boc, cel care era sef al Tineretului Utecist in 1989 la Universitatea din Cluj. Adica numai tovarasi. Din aia care au creat Omul Nou si acum cica lupta cu el!
UPDATES: Cel care a dus trenurile cu mineri in Bucuresti era tocmai principalul anticomunist de astazi, TRAIAN BASESCU.
http://www.badin.ro:80/
« Ultima modificare: Iunie 03, 2008, 00:13:05 de către razvan »
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #18 : Iunie 03, 2008, 07:48:56 »

Scrisoare deschisă


   Stimate Domnule Sorin Oprescu - candidat la funcţia de Primar General al Capitalei, susţinut de d-l Ion Iliescu

   În numele bucureştenilor, martori ai celor peste 1200 de crime comise în decembrie 1989 şi a miilor de oameni arestaţi fără mandat şi maltrataţi bestial în iunie 1990, vă solicităm să renunţaţi public la susţinerea candidaturii dvs. de către d-l Ion Iliescu, cercetat  de justiţie şi urmărit penal pentru diversiune şi crime. Acum 18 ani, la Bucureşti s-a înregistrat cel mai mare număr de victime pe timp de pace în istoria contemporană a Europei, aşa cum a remarcat recent reprezentantul delegat al Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Considerăm că d-l Iliescu vă susţine sperând că aţi putea contribui la împiedicarea justiţiei să condamne criminalii, aşa cum s-a întâmplat în cei 11 ani în care a fost Preşedinte al României. Subliniem că acum două săptămâni, Curtea Europeană a decis judecarea cu prioritate a dosarelor Revoluţiei Române şi Mineriadei din iunie 1990 împotriva manifestanţilor anticomunişti, a partidelor istorice, a societăţii civile şi a presei independente. 
   Conform rechizitoriului formulat de procurorii independenţi, d-l Iliescu a luat decizia reprimării din iunie '90, a coordonat-o personal depăşindu-şi atribuţiile, a ordonat intervenţia militară cu muniţie de război şi TAB-uri pentru reprimarea manifestanţilor din Piaţa Universităţii - ceea ce a avut ca urmare moartea şi rănirea prin împuşcare a mai multor persoane. D-l Iliescu a implicat foarte mulţi oameni în crime, inclusiv pe cei trimişi deja în judecată, care au susţinut în declaraţiile lor că n-au facut altceva decat să execute ordinele d-lui Iliescu.
   Atunci când l-au votat, românii n-au ştiut că d-l Iliescu a fost implicat în masacrul şi fratricidul de acum 18 ani pentru care abia acum poate fi judecat, nemaiavând imunitate prezidenţială. Românii n-au ştiut că în 1956 şi în 1968 d-l Iliescu a reprimat protestele antitotalitare ale studenţilor şi a ordonat arestarea acestora.  În 22 decembrie 1989, d-l Iliescu şi-a arogat puterea, confiscând revoluţia. Începând din acel moment, masacrul a luat proporţii uriaşe, fiind ucişi peste 1000 de oameni nevinovaţi,  de şase ori mai mulţi  decât cei ucişi din ordinul lui Ceauşescu.
   Este o ruşine pentru România că a avut un asemenea preşedinte.
   Stimate Domnule Oprescu, vă solicităm să condamnaţi public acţiunile celui care a generat masacrul şi fratricidul din Bucureşti.
   Vă solicităm să semnaţi şi dvs. Apelul pentru Adevăr – pe care-l anexăm, apel adresat autorităţilor române şi europene, semnat de aproape o mie de personalităţi, depus la CEDO, la Consiliul Europei, la ambasadele statelor membre NATO, la reprezentanţele ONU şi NATO la Bucureşti.

   3 iunie 2008
   
   Cu încrederea că nimic bun nu poate fi clădit pe crime,
   
   Sorin Ilieşiu – Vicepreşedintele Alianţei Civice   
   Asociaţia 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş – Preşedinte
   Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989, George Costin – Preşedinte executiv
   Liga Studenţilor din Universitatea Bucureşti 1990, avocat Antonie Popescu – Senior
   Asociaţia Copiilor Revoluţiei, Catalin Giurcanu - Preşedinte
   Consiliul Mondial Român, Ştefana Bianu - Vicepreşedinte
   Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte
Fundaţia Culturală Timpul – Iaşi, Liviu Antonesei – Preşedinte
Federaţia naţională Omenia a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Preşedinte
Grupul văduvelor de eroi martiri
Federaţia sindicală “Solidaritatea – Virgil Săhleanu” a siderurgiştilor din România, Gheorghe Tiber - Preşedinte,
Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 – Timişoara, Pompiliu Alămorean – Preşedinte
Sindicatul Solidaritatea al siderurgiştilor Galaţi, Ilinca Diaconu - Preşedinte
Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, Marian Mititelu - Preşedinte
Sindicatul ALRO Slatina, Ion Ioan – PreşedinteMemorat
 • Revo SB
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 934
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #19 : Iunie 03, 2008, 08:56:52 »

 Trecutul securist al candidatului-fraudă Sorin Oprescu  Trimite pe Yahoo Messenger - Freenews.ro - Revista Presei Online
FreeNews.ro - Revista Presei Online - Trecutul securist al candidatului-fraudă Sorin Oprescu

De 18 ani, reprezentanti ai fostei nomenclaturi deghizati in democrat i se tot straduiesc sa puna mana pe Primaria Capitalei.

Si la aceste alegeri avem parte de un scenariu similar. Numai ca de aceasta data, piesa pusa in scena este aproape perfecta. Avem un candidat rebel, care a copiat partitura castigatoare din 2004 a lui Traian Basescu. Un personaj care se victimizeaza, care se bate cu pumnii in piept ca lupta impotriva unui „sistem ticalosit”. Un „baiat de cartier”, un om popular. Bineinteles, un profesionist in domeniul sau de activitate… Il cheama Sorin Oprescu. Numai ca, daca dai aparent ele de-o parte, incepi sa intreza resti profilul lui Ion Iliescu. Iar cei care nu se multumesc doar cu atat, vor descoperi sub fardul gros de pe obrazul lui Oprescu fata hada a Securitatii. Cine nu-l cunoaste pe Sorin Oprescu? Mai ales acum, dupa balciul mediatic care s-a iscat in jurul candidaturii sale… Dar, totusi, cat de bine il cunoastem pe „independentul” de astazi, Sorin Oprescu? In realitate, nu stim nimic, pentru ca doctorul a avut grija sa-si retuseze atent trecutul. CV-urile sunt laconice, la fel ca si declaratiile de avere. Iar Internetul, surprinzator, nu ofera indicii asupra trecutului lui Sorin Oprescu.
Ca si alti lideri politici, Sorin Oprescu nu prea vorbeste nici de trecutul sau, nici de parinti. De ce, e simplu: revolutia din 1989 pune capat carierei tatalui sau, Mircea Oprescu. General de Securitate. Unul dintre sefii Serviciului D- Dezinformare, direct ie speciala in cadrul Departamentului Securitatii Statului din cadrul Ministerului de Interne comunist. Surse bine informate ne-au declarat faptul ca Mircea Oprescu, tatal actualului candidat- frauda Sorin Oprescu, a fost primit in Brigada Mobila, condusa de colonelul NKVD Alexandru Nicolski, in 1945. Mircea Oprescu avea la acea data 24 de ani. In 1951, deja locotenentcolonel, era incadrat in Serviciul Special de Informatii din cadrul Directiei Generale a Securitatii Statului. Avand origini sanatoase si protectie din est, Mircea Oprescu a contribuit activ, sub comanda lui Alexandru Draghici, la epurarea dusmanilor din interiorul partidului, supravietuind el insu si epurarilor din Securitate din perioada 1960-1965.

Dosarele „CORBII”

Facand un arc peste timp, sarim la evenimentele din decembrie 1989, care l-au adus in prim-plan, suspect de repede, pe fostul general ceausist Nicolae Militaru. Acesta fusese trecut la index de Ceausescu din momentul in care Securitatea dovedise, cu inregistrari audio si video, ca generalul comandant al Garnizoanei Bucuresti avea intalniri de taina cu Olga, „turista” de sorginte KGB, si cu atasatul militar al ambasadei URSS. Debarcarea lui Militaru a fost precedata si urmata de alte ca- teva spectaculoase treceri pe linie moarta din aparatul de partid si din Armata. Oamenii lui Pacepa, din Directia de Informat ii Externe, dar nu numai ei, ci intreg mecanismul Securitatii a inasprit masurile de filaj, printre „victime” figurand nume grele, precum Ion Iliescu, Vasile Patilinet, Virgil Trofin, generalii Ion Ionita si Stefan Kostyal. Generic, actiunile au fost inregistrate in dosarele „CORBII”, si dirijate de UM 0110. Pe langa capetele de afis, in colimatorul Securitatii au fost luati in lucru Virgil Magureanu, maiorul Gheorghe Carp, Cico Dumitrescu, Niculae Spiroiu, Vasile Ionel si altii, toti deveniti dupa decembie 1989 apropiati ai lui Ion Iliescu (moartea suspecta a colonelui Trosca, de la USLA, fiind dovedita ca a avut legatura directa cu faptul ca acesta lucrase activ la Dosarele „CORBII”).

Dorin Oprescu, fratele candidatului-frauda, legat si el de fosti turnatori

Dupa momentul Berevoie sti, cand o sumedenie de dosare de Securitate au fost plantate intr-o groapa si puse la dispozit ia presei, si alte numeroase dosare de urmarire au disparut ca prin farmec (mai mult ca sigur, in memoriile lui Virgil Magureanu, daca va apuca sa le scrie, vor fi devoalate misterele ciudatelor disparitii). Printre aceia exista nu putini apropiati ai lui Ion Iliescu, ale caror dosare fie ca au fost distruse, fie ca se afla bine puse la conservat. Un general de Securitate, despre care nu s-a prea facut vorbire pana acum, este si Mircea Oprescu, tatal lui Sorin Mircea Oprescu, actualul candidat-frauda la Prima ria Capitalei. Stransa legatura dintre Ion Iliescu si doctorul Oprescu, sprijinul pe care expre sedintele il ofera neconditionat demisionarului din PSD nas- te intrebari, cea mai banala fiind urmatoarea: De unde pana unde prietenia de nezdruncinat dintre cei doi?

Raspunsul e simplu: Securitatea n-a murit!

Si ca dovada ca familia Oprescu are o relatie speciala cu sistemul este de remarcat si cariera fratelui, Dorin Oprescu, fost director al OPSNAJ militar, adjunct al sefului Directiei Generale Medicale din MAI, Dan Mihai Marius, fost medic la Penitenciarul Miercurea Ciuc si apoi medic inspector la seviciul sanitar al fostei Directii Generale a Penitenciarelor. Omul a fugit efectiv la revolutie de la DGP si a fost incadrat de noii sefi din MAI la Directia Generala Medicala. De ce a fugit de la DGP? Pentru ca era turnatorul nr 1 al colegilor lui si nu numai la Direct ia de Contrainformatii Militare.

Recomandat lui Ion Iliescu de KGB-istul Nicolae Militaru

Reputatul chirurg Sorin Oprescu si-a construit cariera cu ajutorul nemijlocit al tatalui. De la care, se pare, a deprins chiar si obiceiurile specifice. Surse apropiate „parintelui” CNSAS, Constantin Ticu Dumitrescu, afirma ca „Sorescu” era una dintre sursele active ale Securitatii din Facultatea de Medicina Generala. Cu toate acestea, dosarul cu notele informative ale lui Sorin Oprescu referitoare la colegii de facultate nu este de ga- sit. Exista insa referiri in alte dosare… Care au fost insuficiente, cel putin asa s-a decis in urma unor negocieri politice, pentru a porni o cercetare mai serioasa pe aceasta pista. E clar insa ca personajul Sorin Oprescu a aparut in viata politica a Romaniei in anul 1990, recomandat lui Ion Iliescu de insusi generalul Militaru si „confirmat” ca persoana de incredere de Virgil Magureanu. Prima demnitate o capata in 1993, cand „tanara speranta” Sorin Oprescu ajunge consilier al ministrului Sanatatii, Iulian Mincu, celebru ministru ceausist care inventase programul de infometare al romanilor, botezat pompos „Program de alimenta- tie stiintific”.

Mitul profesionistului

Pe langa amabilitatea exagerata pe care o obtineai automat, inainte de 1989, cand te recomandai ca fiu al unui grangur din Securitate, cariera lui Sorin Oprescu a fost netezita si prin alte mijloace. De exemplu, ierarhia din Spitalul Municipal a urcat-o rapid nu ca urmare a harului medical, ci ca urmare a casatoriei sale cu fiica directorului acestui asezamant medical. Desfacerea acestei prime casa- torii a pus in circulatie o legenda despre o anumita „orientare” a erosului lui Sorin Oprescu. O alta controversa, in fapt un scandal musamalizat de sistem, este legata de obtinerea titlului stiintific de doctorat, in baza unui dosar masluit.

Adaugat la: 09.05.2008 06:25 Huh Roll Eyes
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #20 : Iunie 03, 2008, 09:12:48 »

Blaga era membru si lider FSN in vremea mineriadelor

"As dori sa clarificam mineriadele, ca eveniment social, politic si national. Consider ca faptele minerilor din 1990-1991 si 1998 au fost o actiune reprobabila care nu a facut decat rau Romaniei si Bucurestiului, au dat ceasul Romaniei inapoi cu ani si ani de zile. Imaginea Romaniei a fost suprapusa ani de-a randul peste imaginile de la mineriade", a povestit Oprescu.

"Spre deosebire de Vasile Blaga, care era implicat politic atunci, membru si lider al FSN-ului si prefect de Bihor, in 1990 si 1991 eu nu eram implicat in niciun partid, nu eram in nicio pozitie publica, nu eram decat un tanar medic de 40 de ani, la locul sau, cu profesionistii acestei meserii. Am fost in '90 si '91 unul dintre zecile de medici care si-au facut datoria si au tratat victimele mineriadelor", l-a acuzat Oprescu pe Blaga.
http://www.jurnalul.ro/articole/126096/dezgroparea-mortilor
Doamna noi intelegem culoarea dv. portocalie dar va rog sa aveti minima decenta sa studiati cine era regimentat politic in FSN in perioada mineriadei.
Linia dv.de a acuza fara dovezi este constanta.
Cine va plateste PD-L ?
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #21 : Iunie 03, 2008, 09:38:01 »

Traian Băsescu
Studii
•   1976: A absolvit Institutul de Marină "Mircea cel Batrân", Facultatea de Navigaţie, Secţia Comercială
•   1995: A absolvit Cursurile Avansate de Management în Industria Transportului Maritim ale Academiei Norvegiene, ca bursier al acestui stat[2]
Activitate politică
•   Ministrul Transporturilor în Guvernul Petre Roman (30 aprilie 1991 – 16 octombrie 1991)
•   Ministrul Transporturilor în Guvernul Theodor Stolojan (16 octombrie 1991 – 19 noiembrie 1992)
•   La alegerile legislative din 1992 a fost ales deputat de Vaslui din partea FSN (1992 – 1996)
•   Vicepreşedinte al Comisiei de Industrie şi Servicii a Camerei Deputaţilor (1992 – 1996)
•   Director Coordonator în campania electorală a lui Petre Roman (1996)
•   Deputat PD de Vaslui (1996-2000)
•   Ministrul Transporturilor în Guvernul Victor Ciorbea (12 decembrie 1996 – 11 februarie 1998)
•   Ministrul Transporturilor în Guvernul Radu Vasile (17 aprilie 1998 – 22 decembrie 1999)
•   Ministrul Transporturilor în Guvernul Mugur Isărescu (22 decembrie 1999 – 26 iunie 2000)
•   Primar General al Municipiului Bucureşti (Iunie 2000 – Decembrie 2004)
•   Preşedinte al Organizaţiei Partidului Democrat al Municipiului Bucureşti (2000 – 2001)
•   Preşedintele Partidului Democrat (Mai 2001 – Decembrie 2004)
•   Co-preşedinte al Alianţei D.A. alături de Theodor Stolojan (2003 – 2004)
•   Preşedinte al României (20 decembrie 2004 – ...

Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #22 : Iunie 03, 2008, 09:40:02 »

Vasile Blaga (n. 26 iulie 1956, satul Petrileni, judeţul Bihor) este un politician român, membru al Partidului Democrat, care a îndeplinit funcţia de Ministru al Administraţiei şi Internelor în Guvernul Tăriceanu (29 decembrie 2004 - 5 aprilie 2007).
Cariera profesională
Vasile Blaga s-a născut la data de 26 iulie 1956, în satul Petrileni (judeţul Bihor). A absolvit în anul 1981 cursurile Facultăţii de Mecanică din cadrul Institutului Politehnic “Traian Vuia” din Timişoara, obţinând calificarea de inginer mecanic.
După absolvirea Facultăţii, între anii 1981-1990, ocupă diverse funcţii, inclusiv pe cea de director comercial în cadrul Întreprinderii Mecanice Hiperion din oraşul Ştei, judeţul Bihor. A ocupat funcţiile de preşedinte al CFSN (Consiliul Frontului Salvării Naţionale) Ştei şi vicepreşedinte al CFSN Bihor până în anul 1991, când a devenit preşedinte al FSN Bihor.
La alegerile din 20 mai 1990 a fost ales deputat de Bihor pe listele Frontului Salvării Naţionale.[1] În această calitate a deţinut funcţia de membru al Comisiei pentru apărare şi asigurarea ordinii publice din Camera Deputaţilor. Şi-a dat demisia din funcţia de membru al Parlamentului la data de 14 februarie 1992 (înlocuit de Gavril Cheregi), fiind numit în funcţia de prefect al judeţului Bihor.
Vasile Blaga a îndeplinit funcţiile de prefect de Bihor (1991-1993) şi apoi de director general la Direcţia Regională Vamală Oradea (1993-1996). În perioada 1994-1995 a urmat o serie de cursuri de specializare în domeniul vamal la Viena, respectiv Weiden in der Oberpfalz, Germania.
Vasile Blaga este membru fondator al Partidului Democrat (1991), deţinând funcţia de preşedinte al Organizaţiei Judeţene Bihor a PD (1991-1997).
În urma alegerilor din octombrie 1996 afost ales senator de Bihor pe listele Partidului Democrat. În legislatura 1996-2000 a făcut parte din Comisia pentru privatizare şi administrarea activelor statului, precum şi din Comisia pentru administraţie publică şi organizarea teritoriului. Între anii 1997-2001 a îndeplinit funcţia de Secretar General al PD. În anul 1999 a absolvit Colegiul Naţional de Apărare, seria a VIII-a.
Între anii 2000-2004 Blaga a lucrat ca expert parlamentar. În anul 2001 a fost ales în funcţia de vicepreşedinte cu probleme organizatorice al PD şi preşedinte al PD Bucureşti. După alegerile parlamentare din noiembrie 2004, în care a îndeplinit funcţia de şef al campaniei prezidenţiale a lui Traian Băsescu, noul preşedinte al României l-a numit pe Vasile Blaga, la 21 decembrie 2004, în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de apărare, securitate şi siguranţă naţională, şef al Departamentului Securităţii Naţionale al Administraţiei Prezidenţiale.
A fost reales ca senator de Bucureşti pe listele Partidului Democrat pentru legislatura 2004-2008. Devine membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din data de 8 februarie 2007.

Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #23 : Iunie 03, 2008, 10:26:51 »

Maria asta chiar ne crede prostii ei de manipulat? In timp ce carmen21 prezinta neutru niste date, ziarista da inainte cu dezinformarea in scopuri politice, fara sa raspunda la intrebari, fara sa tina cont de argumentle celor care au alte opinii, fara bun simt in general. Cred ca un kronstadt 2 sau un scheianul au fost mult prea blanzi cu ea in comparatie cu ce merita defapt.
Repostez aici un text, ca sa nu se scuze ca nu l-a observat.

Stanga Securitatii vopsita in dreapta
de Andrei Bădin
Aud zilnic melodia ca niciodata Bucurestiul nu a fost condus de stanga ci ...numai de dreapta. O prostie mai mare nici ca am auzit. Haideti sa lamurim lucrurile ca se pare ca multi cred ca suntem foarte multi prosti. 2000: Traian Basescu ajunge primarul Capitalei. Era liderul PD, membru al Internationalei Socialiste. Pentru cei ce nu stiu ce e asta.Adica era de stanga, un fel de fiica a Internationalei Comuniste. Si a fost primul primar de stanga al Capitalei. Pentru cei care sunt mai initiati in subiect sa povestin un plan pus la cale prin 1920 imediat dupa victoria Marii Revolutii din Octombrie in Uniunea Sovietica. Trotki a venit atunci cu ideea geniala sa se creeze aparenta de democratie. Sa cream noi, a spus acesta, partide sub diferite denumiri pe care sa le controlam. Trotki a devenit non-grata pentru Lenin dar planul a ramas. L-au folosit mai apoi multi. Printre care si FSN-ul in 1990. Se inregistra PNTCD. Aparea PNTCD-I. Aparea PNL. Hop si PNL-Cartof, PNL XXX, PNL YYY. Ultimul strigat de lupta al Securitatii a fost aburirea societatii civile cu transformarea unui colaborator al Securitatii intr-o copie hidoasa a unui mare Senior, Corneliu Coposu. Si asa a ajuns Traian Basescu mare "luptator" cu "comunismul". Pentru perpetuarea tovarasilor si a lua voturile fraierilor. Si toata Directia V a FSN (fosta PCR si a Securitatii) trecu repede la dreapta. Blaga, Silvian Ionescu (seful DIE pe Europa de Vest in timpul in care disidentii anticomunisti din Vest erau pe lista killerilor Securitatii) si alti-multi-altii. Toti rosii si colaboratori de frunte ai Securitatii care ne vorbesc astazi duios de condamnarea pe hartie a comunismului. Iar intelighentia noastra ne-inteligenta se lasa si de data aceasta prostita pe fata si trecuta brusc la remorca stangii vopsite a Securitatii despre care ne abureste ca este dreapta si minte poporul cu televizorul cu "anticomunismul" travestit. Rasplata: papa banii statului la chefuri pe la vilele de protocol ale lui Ceausescu si ragaie despre cum se lupta Basescu cu Securitatea pe care o reprezinta. O minciuna mare cat secolul, cum scria seful France Presse, despre Revolutia Romana din decembrie 1989. O minciuna care tine de 18 ani.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #24 : Iunie 03, 2008, 10:42:33 »

Femeia ultras a lui Base pe portalul revolutionarilor. Sa vomezi nu alta! Chiar ca ar fi interesant sa putem citi niste articole scrise de ea inainte de 1989, pe vremea cand eram condusi de partidul unic si ea era ziarista comunista. Ar fi interesant dar si scarbos. Sunt convins ca ar trebui sa ne luam masuri de precautie atunci cand am face gestul imprudent de a citi productia comunista a femii asteia.
Lasand problema fixatiei Mariei Petrascu in grija vreunui psiholog (sau chiar psihiatru) saritor, trec la campania politica a Asociatiei 21 Decembrie, o campanie care ma deazamageste din mai multe puncte de vedere si intreb doar atat acum: date fiind datele publice din biografia candidatului la postul de primar general al Bucurestiului, o sa-i cereti public ceea ce, cu atata insistenta, ii cereti doctorului Oprescu?
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #25 : Iunie 03, 2008, 10:54:38 »

Scheianule, "impertinenta' de care faci vorbire cred ca iti aprtine. Esti coleric in exprimare si dai verdicte ( citat din postarea Maria P)
Doamna cine este impertinenta, colerica si da verdicte ?
Cine incearca sa manipuleze si sa dezinformeze ?
Ca ziarista ( neutra ce sinteti) mergeti înainte cu dezinformarea în scopuri politice ,fara sa raspundeti la intrebari,fara sa tineti cont de argumentele celor care au alte opinii !
Ne credeti prosti sau timpiti ?
Daca Scheianul nu mai riposteza fiindca îi este lehamite( de reactiile necontrolate din partea dv) sa stiti ca eu am sa ripostez cu argumente si dovezi de cît ori incercati sa ne manipulati.
Trebuie sa cautam în arhiva "Drum Nou" Brasov niste articole scrise de ea inainte de 1989, pe vremea cand eram condusi de partidul unic si ea era ziarista comunista.

Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #26 : Iunie 03, 2008, 21:34:26 »

Domnule Nor,pentru un barbat instruit ,inteligent si citit cum pareti a fi, limbajul pe care il folositi se potriveste cu stilul dvs. asa cum se potriveste
un costum elegant cu o basca soioasa. Dar daca dvs. considerati ca asa e , scuzati barbarismul, "trendy" in ziua de azi, si va simtiti bine ,continuati in acelasi stil. E optiunea dvs. Dar va rog sa  utilizati expresiile si aprecierile in dialogurile pe care le aveti cu prietenii dvs., de pilda cu Andrei Badin pe care vad ca il  mediatizati ades pe acest forum. Apropo. Puteti sa ne spuneti cate ceva din biografia acestui domn Andrei Badin?
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #27 : Iunie 04, 2008, 00:23:23 »

Ce sens ar avea sa discutam despre biografia lui Andrei Badin, doamna? Orice mizerie de biografie ar avea, nu-i veti ajunge niciodata nici pana la glezna ca ziarist. In plus, in relatie cu forumul, sunt interesat de acele texte ale sale care ma scutesc sa mai sintetizez, sa pun in relatie unele informatii de interes. Asa cum este si cel de mai jos.

Seful trenurilor de mineri din iunie 1990

Daca e sa vorbim de mineriada din 1990 care a ajuns azi pe buzele tuturor trebuie amintit un episod si un personaj care ar trebui sa fie erou azi. Nu e. In schimb tortionarul sau este omul lui Basescu si tovarasul de aranjamente in Primaria Capitalei a lui Adriean Videanu. Sa spunem povestea. Inginerul Ioan Manucu, de la Regionala CFR Craiova, a fost cel care in seara de 13 iunie 1990 a decuplat energia electrica a caii ferate pentru ca trenurile cu mineri plecate de la Petrosani sa nu ajunga la Bucuresti. Gestul lui Manucu a enervat rau Puterea de la Bucuresti. Cel care a fost insarcinat sa il execute a fost Gheorghe Dobre, azi director in Primaria Capitalei, omul de casa al lui Basescu, numit de acesta ministru al transporturilor in 2005, la aceea vreme seful Regionalei CFR Craiova."Mie mi s-a desfacut contractul de munca pe data de 15, cu semnatura actualului ministru Gheorghe Dobre. Si pe 16 iunie 1990, el semneaza un articol in ziarul „Adevarul” in care descrie ce s-a intimplat, isi dezvolta opinia personala si ma incrimineaza", povestea Ioan Manucu. Dobre a fost cel a adus trupele de mineri in Bucuresti si in ianuarie si in februarie 1990. Cel care a semnat in iunie 1990 adresele catre Regionala CFR Craiova pentru actiune minereasca a fost Adrian Sarbu, seful PRO TV. Azi e tovarasul lui Basescu.Nu e singurul. Silvian Ionescu, mana dreapta securista a lui Traian Basescu, a fost unul din artizanii mineriadei din 1990. Ar trebui toti judecati evident in frunte cu Ion Iliescu.
« Ultima modificare: Iunie 04, 2008, 03:00:42 de către razvan »
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #28 : Iunie 04, 2008, 03:04:49 »

Cred ca situatia turului doi e sitetizata excelent de acest caricaturist de mare talent (http://sutu.ro/2008/06/02/laba-e-mai-buna-decit-muia)
« Ultima modificare: Iunie 04, 2008, 03:07:58 de către razvan »
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #29 : Iunie 04, 2008, 03:13:03 »

CRISTI DIACONESCU A FOST IEPURELE LUI SORIN OPRESCU
marţi 3 iunie 2008 by roxanaiordache

Cristian Diaconescu a avut misiunea lui politică importantă”.

Declaraţie de presă a preşedintelui de onoare, Ion Iliescu, după şedinţa conducerii PSD.


Memorat
Pagini: 1 [2] 3 4 ... 146
Schimbă forumul: