Main Content:

Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 ... 146

Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti

 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #45 : Iunie 04, 2008, 15:00:54 »

Doamna Maria nu înțeleg de ce faceți campanie electorală pe „Asociația 21”. Nu am nimic împotrivă să postați comunicatele, dar nu știu ce rost au comentariile partizane. Un ziarist ar fi normal să informeze, nu să dezinformeze și să manevreze opinia publică. În cadrul asociației noastre orice membru are dreptul la opinie politică personală, nu se impun linii de partid. Pentru mine deocamdată clasa politică nu oferă decât foști pentru cre nu era necesară o revoluție ca să se ajungă, și s-au priceput s-o fure pe cea care a fost. Nu pot fi alături de unul care a aplaudat minerii și a avut numai beneficii fiind alături de Ilici, iar când acesta a expirat s-a reorientat să tragă foloase și din poziția de opozant.

Este foarte bine ca ai facut aceste precizari carmen21, altfel as fi fost obligat sa pun niste intrebari legitime. Ma bucur ca nu mai e nevoie.
Am sa dau un fragment dintr-un articol al unui foarte contestat ziarist:
"Nu mi se pare deloc intåmplator ca portavocea prezidentiala a ajuns un regizor care a lucrat pe subiectul mineriadei. Iliesiu si ceilalti activisti civici nu au facut påna acum nici un demers de aceasta anvergura pentru a-i forta pe candidatii PSD sau plecati din acest partid sa se dezica de sprijinul politic al lui Ion Iliescu, primit in 1996, 2000 si 2004. Acum, pentru ca PD-L are probleme, mineriada devine actor electoral, iar ONG-urile se transforma intr-o naprasnica arma de santaj politic."
"Cine i-a chemat pe mineri in iunie 1990?", "Gardianul" de azi.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #46 : Iunie 04, 2008, 15:17:49 »

Intram in politica intr-un moment in care scena este ocupata in exclusivitate de vampirii FSN&Co? Cand orice partizanat este unul "contra naturii" pentru asociatiile de revolutionari? Au organizatiile noastre un statut public atat de solid incat isi pot permite sa piarda din el prin gesturi politice conjuncturale, de moment? Noi, revolutionarii, nu ar trebui sa ne spunem parerea, sa aprobam sau sa dezavuam deciziile unora dintre cei care conduc organizatiile noastre?

In continuare, va prezint un material de pe blogul contestatului si contestabilului Sorin Oprescu.

Un nou clip electoral “Blaga – tupeu 2008”; regizor si actor Basescu
June 4th, 2008 · 41 Comments

Traian Basescu l-a acuzat pe Sorin Oprescu ca ar fi sustinut de Ion Iliescu, adica de Satana, Scaramush, Uciga-l Toaca, Dracul… ce mai incolo si-ncoace. Nu conteaza ca Ion Iliescu a semnat decretul de numire a lui Basescu in functia de secretar de stat in ministerul Transporturilor, in octombrie 1990. Nu conteaza ca Basescu a pus la dispozitie trenuri pentru mineri. O nu, asta chiar nu conteaza…
In fotografia de mai sus preluata de la cititorii nostri avem un ‘’tablou de familie’’. Mult prea hulitul presedinte Ion Iliescu sta langa personaje foarte interesante. Sau personajele foooarte interesante stau langa Ion Iliescu.

Recunoasteti personajele? De la stanga la dreapta:

Theodor Stolojan: Numit prim ministru de Ion Iliescu. Cel care a beneficiat de mineriada din 1991 devenind prim ministru. ,,Draga Stolo’’ care, inainte sa fie victimizat de Traian Basescu in cea mai telenovelistica retragere din cursa electorala, spunea la lansarea candidatului Ion Iliescu ca ,,apreciaza valoarea acolo unde este valoare’’.

Vasile Blaga, ,,buldogul de plus’’, numit prefect de Bihor de Ion Iliescu, membru marcant al FSN. Blaga, in calitate de prefect a trimis telegrame de felicitare minerilor. Petre Roman poate confirma. Uitati-l cum se gudura langa ( sic) Ion Iliescu. El, Buldogul lui Basescu. Oradeanul care vrea sa continue dezastrul lui Videanu in capitala Romaniei, Bucuresti.

Ion Iliescu. Atat de blamat de Basescu, presedintele Ion Iliescu a primit de-a lungul vremii ofrande atat de la Basescu si Stolajan cat si de la ,,buldogii de plus’’.

In fundal, Petre Roman. Seful lui Blaga, Stolojan si Basescu.

Ei, domnule presedinte Basescu, cum este cu mineriadele, cu Oprescu si Ion Iliescu?

Ei, domnule Blaga, cu ce tupeu mai aruncati acum laturi in capul lui Oprescu ? Sau era doar un discurs scris de altcineva si domnia voastra sunteti bun, bland si timid ?

Una peste alta, ‘’tupeul’’ pare a fi trasatura de caracter (sau de lipsa de caracter) a pld-istilor. Un Bucuresti intreg a ajuns la concluzia, asta-seara, ca ‘’daca Basescu tacea, filosof ramanea’’, mai ales ca nu el era cel care candida pentru primaria capitalei. Dar greu se mai dezbara omul de obisnuinte si greu scapa de nostalgii. La fel de greu e sa ne imaginam ca un presedinte de stat uita ca e presedinte si devine candidat la primarie sau, mai rau, agent electoral. Dar daca tot ii place domnului presedinte sa-si fluture documentele personale prin Realitatea TV, domnul “moderator” cu limba lunga si mangaietoare, Razvan Dumitrescu, ar trebui sa-i sugereze sa vina data viitoare si cu diplomele fetitei. Trebuie sa aiba multe si grele si rezultate marcante, daca tot a facut consiliere la Luxten, asa de frageda.
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #47 : Iunie 04, 2008, 15:25:19 »

In poza mai apare un personaj in planul indepartat,este vorba de Gheorghe Constantin de la Suceava,un traseist politic.
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #48 : Iunie 04, 2008, 18:54:05 »

Carmen, ti-am trimis un mesaj privat.
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #49 : Iunie 04, 2008, 20:07:14 »

În privința fraților Roncea nu știu de ce de mai mult timp au schimbat macazul și s-au împotrivit permanent acțiunilor asociației „21 Decembrie” pentru aflarea adevărului despre revoluție și mineriade și cercetărilor d-lui Voinea. A fost și pe portal conferința lor de presă la care articolul de răspuns a fost scris de mine care am fost la respectiva conferință. În articol spuneau cum Ene a fost atacat de un grup de presiune. Presiunea eram probabil eu, care am stat cuminte pe un scaun de la început iar mai târziu a venit cred că Banuțoiu cu care a stat de vorbă Iofciu pe un hol. Dacă și articolul proaspăt respectă adevărul ca cele relatate când am fost de față nu am nici o garanție. La următoarea conferință de presă au avut grijă să nu mă mai primească.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #50 : Iunie 06, 2008, 13:51:57 »

Inca o saptamana si ne vom cunoaste toti stapanii locali.
« Ultima modificare: Iunie 06, 2008, 13:53:14 de către razvan »
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #51 : Iunie 07, 2008, 20:00:23 »

   
                  Procesul Stănculescu-Chiţac


Luni, 9 iunie 2008, la orele 12:00, va avea loc o CONFERINTA DE PRESA la sediul
ASOCIATIEI 21 DECEMBRIE 1989, din strada Batistei, nr.24 A, sector 2, Bucuresti,
 La conferinta vor participa  reprezentantii - urmasi ai Eroilor-Martir din Timisoara, arsi la Crematoriul Cenusa.

                Subiectele conferintei vor fi :
- Concluziile Sedintei de judecata din 9 iunie 2008, ora 09.00 la Inalta Curte de Casatie si Justitie (strada Batistei, nr.25)
- Coruptia din Justitie prin tergiversarea dosarului Chitac - Stanculescu

                     Biroul de presa al Asociatiei 21 DECEMBRIE 1989

Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #53 : Iunie 09, 2008, 20:57:11 »

APEL


   Stimate Domnule Sorin Oprescu - candidat la funcţia de Primar General al Capitalei, susţinut de d-l Ion Iliescu
   
   Referitor la fratricidul din iunie 1990, aţi declarat recent că “faptele minerilor au fost acţiuni reprobabile care nu au făcut decât rău României şi Bucureştilor”.    Aţi ignorat însă, domnule Oprescu, faptul că minerii au fost simple marionete în mâinile d-lui Iliescu – principalul responsabil al “acţiunilor reprobabile” conform rechizitoriului procurorilor independenţi în care se arată clar următoarele: d-l Ion Iliescu a luat decizia reprimării din iunie 1990, a coordonat-o personal depăşindu-şi atribuţiile, a ordonat intervenţia militară cu muniţie de război şi TAB-uri pentru reprimarea manifestanţilor din Piaţa Universităţii - ceea ce a avut ca urmare moartea şi rănirea prin împuşcare a mai multor persoane; în plus, d-l Iliescu a implicat foarte mulţi oameni în crime, inclusiv pe generalul Chiţac şi alţi ofiţeri superiori trimişi deja în judecată, care au susţinut în declaraţiile lor că n-au facut altceva decat să execute ordinele d-lui Iliescu.
   Stimate Domnule Oprescu, vă solicităm încă o dată să renunţaţi la susţinerea candidaturii dvs. de către d-l  Iliescu, cercetat  de justiţie şi urmărit penal pentru diversiune şi crime. Vă solicităm să condamnaţi public responsabilul acestor “acţiuni reprobabile”, respectiv masacrul şi fratricidul din Bucureşti. Facem această solicitare în numele bucureştenilor, martori ai celor peste 1200 de crime comise în decembrie 1989 şi a miilor de oameni arestaţi fără mandat şi maltrataţi bestial în iunie 1990. Considerăm că d-l Iliescu vă susţine sperând că aţi putea contribui la împiedicarea justiţiei de a condamna autorii crimelor, aşa cum s-a întâmplat în cei 11 ani în care a fost Preşedinte al României.
   Este o ruşine pentru România că a avut un asemenea preşedinte. Atunci când l-au votat, românii n-au ştiut că d-l Iliescu a fost implicat în masacrul şi fratricidul de acum 18 ani pentru care abia acum poate fi judecat, nemaiavând imunitate prezidenţială. Românii n-au ştiut nici că în 1956 şi în 1968 d-l Iliescu a reprimat protestele antitotalitare ale studenţilor şi a ordonat arestarea acestora.  În 22 decembrie 1989, d-l Iliescu şi-a arogat puterea, confiscând revoluţia. Începând din acel moment, masacrul a luat proporţii uriaşe, fiind ucişi peste 1000 de oameni nevinovaţi, de şase ori mai mulţi  decât cei ucişi din ordinul lui Ceauşescu.
   Acum 18 ani, la Bucureşti s-a înregistrat cel mai mare număr de victime pe timp de pace în istoria contemporană a Europei, aşa cum a remarcat recent reprezentantul delegat al Curţii Europene a Drepturilor Omului de la Strasbourg. Subliniem că acum trei săptămâni, Curtea Europeană a decis judecarea cu prioritate a dosarelor Revoluţiei Române şi Mineriadei din iunie 1990 împotriva manifestanţilor anticomunişti, a partidelor istorice, a societăţii civile şi a presei independente.        
      
   9 iunie 2008
   
   Cu încrederea că nimic bun nu poate fi clădit pe crime,
   
   Sorin Ilieşiu – Vicepreşedintele Alianţei Civice   
   Asociaţia 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieş – Preşedinte
   Blocul Naţional al Revoluţionarilor 1989, George Costin – Preşedinte executiv
   Liga Studenţilor din Universitatea Bucureşti 1990, avocat Antonie Popescu – Senior
   Asociaţia Copiilor Revoluţiei, Catalin Giurcanu - Preşedinte
   Consiliul Mondial Român, Ştefana Bianu - Vicepreşedinte
   Asociaţia Adevăr şi Dreptate, Nicolae Bănuţoiu – Preşedinte
Fundaţia Culturală Timpul – Iaşi, Liviu Antonesei – Preşedinte
Federaţia naţională Omenia a Caselor de Ajutor Reciproc a Pensionarilor (peste 1.000.000 de membri), dr.ing.Gheorghe Chioaru – Preşedinte
Grupul văduvelor de eroi martiri
Federaţia sindicală “Solidaritatea – Virgil Săhleanu” a siderurgiştilor din România, Gheorghe Tiber - Preşedinte,
Fundaţia Naţională a Revoluţiei din Decembrie 1989 – Timişoara, Pompiliu Alămorean – Preşedinte
Sindicatul Solidaritatea al siderurgiştilor Galaţi, Ilinca Diaconu - Preşedinte
Sindicatul Solidaritatea Hunedoara, Marian Mititelu - Preşedinte
Sindicatul ALRO Slatina, Ion Ioan – Preşedinte
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #54 : Iunie 09, 2008, 21:30:19 »

Acest apel cred ca trebuia trimis si celuilalt candidat, care era prin parlamentul FSN-ului atunci, dacă vrem să fim obiectivi.
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #55 : Iunie 09, 2008, 21:31:55 »

Initiativa nu imi apartine, eu nu am facut decat sa repostez un comunicat de presa , asa cum l-am primit.
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #56 : Iunie 09, 2008, 21:40:38 »

Le-am spus asta si la asociație și majoritatea nu agreem să girăm partide.
Fiecare membru are obțiunea proprie. Astăzi eu nu am fost de acord să semnez pentru Blaga dar am fost de acord să susținem canditatura unui candidat de sector care este revoluționar, chiar dacă e el PDL. Dacă era vorba de Chiliman de la PNL nu-l susțineam. Contează și oamenii.
Memorat
 • Nani Nani
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 1256
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #57 : Iunie 09, 2008, 23:18:29 »

A! Se semna pentru blaga... Aha! Bun. Deci tot cu Base. Ba eu nu am atata scoala cat civisti astia da tot as rosi sa stiu ca as fi fost capabil sa votez cu el candva. Da sa mai votez odata (cu el cu ai lui tota aia) si dupa ce am vazut de ce-i capabil marinaru as sti precis ca-i vorba de plata. Chas sau in functii. Buna afacere asociatiile astea!
« Ultima modificare: Iunie 09, 2008, 23:20:20 de către razvan »
Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #58 : Iunie 11, 2008, 21:16:36 »

Am să postez cu întârziere acțiunea care a avut loc astăzi la asociație
INVITATIE catre jurnalisti

Suntem onorati sa va invitam la

DEZBATEREA care va aborda urmatoarele teme:

 

18 ani de la ultima mare crima a comunismului in Europa

(Bucuresti, 13-15 iunie 1990)


3 ani de la lansarea Apelului pentru Romania

(14 iunie 2005)

 

Dezbaterea va avea loc miercuri 11 iunie, orele 15.00,

la sediul Asociatiei “21 Decembrie 1989”, str. Batistei nr. 24A, Bucuresti

 

Moderator: Rodica Culcer

 

I n v i t a t i :

D-l Traian Basescu - Presedintele Romaniei

D-l Calin Popescu Tariceanu - Primul Ministru al Romaniei
D-l Marius Oprea - Presedintele Institutului pentru Investigarea Crimelor Comunismului in Romania

D-l Catalin Predoiu - Ministrul Justitiei

D-na Laura Codruta Kovesi - Procuror general

D-l General-magistrat Dan Voinea

 

Invitati speciali: D-l Mihai Sora, D-l Neagu Djuvara, D-l Vasile Paraschiv.

Invitati speciali din presa: D-l Emil Hurezeanu, D-l Cristian Tudor Popescu, D-l Tudor Octavian, D-l Mircea Toma, D-l Robert Turcescu, D-l Razvan Dumitrescu, D-l Mircea Zamfir.

 

O R G A N I Z A T O R I :

Asociatia 21 Decembrie 1989, Teodor Maries - Presedinte

Grupul pentru Dialog Social - Radu Filipescu - Presedinte

Alianta Civica, Christian Mititelu - Presedinte; Sorin Iliesiu - Vicepresedinte

Conferderatia Sindicala Cartel ALFA, Bogdan Iuliu Hossu - Presedinte

Societatea Timisoara, Florian Mihalcea - Presedinte

Seniorii Ligii Studentilor 1990 - avocat Antonie Popescu

Asociatia Fostilor Detinuti Politici din Romania, Constantin Ticu Dumitrescu - Presedinte

Consiliul Mondial Roman, Stefana Bianu - Vicepresedinte

Memorialul Revolutiei Timisoara , Traian Orban - Presedinte

Asociatia 15 Noiembrie 1987, Brasov - Florin Postolachi - Presedinte

Fundatia Gheorghe Ursu, Sorin Vieru - Presedinte

Fundatia Culturala Timpul - Iasi , Liviu Antonesei - Presedinte

Asociatia Cives, Ioan Rosca - Presedinte

Blocul National al Revolutionarilor 1989, George Costin - Presedinte executiv

Federatia Nationala a Pensionarilor “Omenia”, dr.ing. Gheorghe Chioaru – Presedinte

Federatia sindicala “Solidaritatea - Virgil Sahleanu” a siderurgistilor din Romania, Gheorghe Tiber - Presedinte

Conferedatia Sindicatelor Democratice din Romania, Iacob Baciu – Presedinte

 

Lansare de carte “21 Decembrie 1989 – Martorii de la baricada”, “Piata Univeristatii 1990”, autor – Romulus Cristea

 

Va rugam sa confirmati participarea dvs prin e-mail, la adresa <soriniliesiu@yahoo.com> pana la data de 9 iunie a.c..

 
"Dosarele Revolutiei si ale Mineriadei: le finalizam sau le ingropam cu adevar cu tot?".
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #59 : Iunie 11, 2008, 22:52:12 »

Citi din cei invitati de asociatia voastra au avut bunavointa sa raspunda la invitatie ?
Memorat
Pagini: 1 2 3 [4] 5 6 ... 146
Schimbă forumul: