Main Content:

Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 146

Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti

 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #30 : Iunie 04, 2008, 03:21:18 »

De pe blogul Roxanei Iordache

SORINE, OPREŞTE-L PE ILICI CĂ TE TERMINĂ!
marţi 3 iunie 2008 by roxanaiordache
În urmă cu câteva minute, ieşit de la şedinţa conducerii PSD, preşedintele de onoare, Ion Iliescu, a declarat că scopul PSD este izolarea PD-L şi a oamenilor lui Băsescu din Bucureşti şi din toată ţara, şi că susţinerea doctorului Oprescu vine în consecinţă.
În finalul declaraţiei de presă, însă, Ion Iliescu i-a atacat pe Vasile Blaga şi Traian Băsescu pe tema mineriadelor, spunând că amândoi erau demnitari FSN pe atunci. Numai că nu s-a putut abţine şi s-a dezlănţuit împotriva Pieţii Universităţii.
A reluat toate acuzele pe care ni le aducea atunci, le-a reiterat cu aceeaşi convingere că a făcut bine când au venit minerii, pe care i-a justificat, din nou, “ca efect al unei cauze”, adică noi, care voiam să destabilizăm ţara.
Doctore, delimitează-te sau dă-i telefon să tacă două săptămâni, că dacă recidivează, te termină! Şi-aşa cred că ţi-a tăiat nişte procente. Vezi că trebuie să-l ţii legat, turul II e chiar în perioada sensibilă, (13-)15 iunie.
De fapt, treaba voastră, întărâtă-i, Aghiuţă!
P.S. Vezi că aşa l-a terminat şi pe Adrian Năstase, care era azi preşedintele ţării, dacă domnul Iliescu nu-l graţia pe Miron Cozma la finalul campaniei electorale.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #31 : Iunie 04, 2008, 03:25:56 »

Cel-Ce-Poartă-Jenant-Un-Nume-Mare
BOGDAN IORGA
Cînd grăunţele din clepsidră izbesc, sonore cioburi de siliciu, timpul gata măcinat între dinţii Marelui Rechin, sonorităţile de Pink Floyd pendulează între Time şi Money. Pentru ca, de fapt, time is money şi o biată melodie, pierdută prin vălătucii netului, picură cioburi de amintiri, peste focul mocnit al pulsiunilor electorale.
Purtători jenanţi de nume celebre (Blaga, să zicem), ispravnici ai plusvalorii parciomonios vămuite, uită cum, în urmă cu optsprezece ani, din scăunele moi, cu pluş roşu, de prefecţi ai, să zicem, judeţului Bihor, aplaudau frenetic actul horticol prin care minerii, cu Ortacul-Cozma-n-frunte, au plantat in acel iunie de neuitat, floricele în Piaţa Universităţii.
Aceiaşi purtători-jenanţi-de-nume-celebre (Blaga, să presupunem, prin absurd), trimiteau în acel devreme iunie ‘90, cu minuţe moi şi jilave de graba înseilării, adeziuni, “în numele muncitorimii”, prin care susţineau reevaluarea principiilor floral-peisagistice, de la fîntîna din faţa Arhitecturii.
Optsprezece ani mai tîrziu, în acest globalizant trend de încălzire globală, penibilii-purtători-de-nume-celebre (să admitem că şi numele de Blaga poate fi tîrît, fără mari probleme, de pe Corola de Minuni a Lumii pînă-n pisoarul Vămii Oradea) uită umorile de stînga şi firicelul de salivă prelins la colţul gurii, întru sfîntă mînie proletară, cu prilejul ritmatelor ţipete de “huo!”, la adresa Golanilor, legionari-pletoşi-bărboşi-şi-ochelarişti, ce înţesau Piaţa Universităţii.
Iată cum, de aici, de la înălţimea celor optsprezece ani de la Piaţa Universităţii, aniversare-a-Majoratului-plantării-de-floricele, dacă vreţi, prefectul-vameţ (metamorfoza kafkiană ce amuşinează a buldogoasă candidatură), într-o sublimă renaştere şi autogonflare, se erijează în, teman anticomunistul-cu-guşă-cărare-pe-mijloc-şi-soluţie-pentru-orice.
Practic, un fel de “Blaga – 3 într-unul”, variantă beta şi, lejer expirată.
Eructaţia - eructează, flatulaţia - flatulează, fermentaţia - fermentează, constipaţia - constipează. Afişe portocalii, strîmb lipite-n vitrine şi pe care s-au căcat muştele josnice şi făr’ de respect pentru candidatul oranj (această veritabilă mutaţie organică a unui distilat de comunism, tras prin alambicul Revoluţiei), au transformat Capitala într-un soi de pahar lipicios de oranjadă depreciată.
Cu figură buimacă, uşor mahmură, de vameş care nu primeşte nici măcar o ciocolată Poiana, Cel-Ce-Poartă-Jenant-Un-Nume-Mare cîntăreşte din priviri trecătorii, de pe out-door-uri decolorate de soare. E acea privire a profesionistului care ştie ca, oricum, ceva-ceva, tot o să pice!
(03 iunie 2008 URMEAZA NIRVANA, PERON PE PARTEA DREAPTA http://photo-by-iorga.blogspot.com/2008/06/cel-ce-poart-jenant-un-nume-mare.html)
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #32 : Iunie 04, 2008, 03:32:37 »

Tupeul lui Basescu
de Andrei Bădin
Traian Basescu dovedeste ca are un tupeu nemaipomenit. A scos o noua gaselnita de campanie electorala pentru a-l salva pe Buldogul Blaga si a prosti din nou poporul cu televizorul. Brusc, colaboratorul Securitatii ne da lectii despre regimul Iliescu. Al carui produs este. Ca si Stolojan, Blaga,Silvian Ionescu, Emil Boc si mai multi tovarasi care se dau azi anticomunisti. Sunt de acord ca Ion Iliescu are vina cea mai mare pentru mineriada din 1990 care a distrus imaginea Romaniei pentru multi ani de atunci acolo. Dar adevarul trebuie spus complet. Tot FSN-ul de la aceea vreme este co-autor la crimele din Piata Universitatii, fie si numai moral. Andrei Plesu (ministru al culturii), Iosif Boda (consilier al lui Ion Iliescu), Adrian Sarbu (patron al PRO TV), Vasile Blaga (prefect de Bihor) si altii. Inclusiv cei care scriau la ziarele rosii de la aceea vreme. Acesti tovarasi nu au dreptul sa vorbeasca de Piata Universitatii. Au dreptul numai cei care au facut Piata si mai apoi au avut suferit. De la jurnalistii de la Romania Libera pana la cei de la Expres. De la Roxana Iordache la Doina Cornea. De la Mihai Creanga la Petre Mihai Bacanu. Mai au dreptul sa vorbeasca cei care mai au plecat din tara din cauza hoardelor mineresti. In nici un caz Traian Basescu. Cu atat mai putin Vasile Blaga. Dar acesti tovarasi fesenisti vor sa confiste Piata Universitatii. Au dat semnalul anul trecut la referendumul pentru suspendarea lui Basescu cand au ocupat Piata Universitatii. Tovarasii amintiti nici nu ar trebui sa vorbeasca de Piata Universitatii. Dar in nemernicia lor nu stiu ca principala revendicare din Piata Universitatii era adoptarea punctului 8 de la Timisoara. Adica, scoaterea din viata publica a tuturor colaboratorilor regimului comunist. De la Iliescu la Basescu. De la Blaga la Silvian Ionescu. Tovarasi, nu va mai agatati cu mainele patate de sange de Piata Universitatii. Nu v-a apartinut niciodata. Si o spune unul care a stat acolo de la inceput pana la sfarsit. Un tupeu nemaipomenit. Culmea e ca la 18 ani de la Piata Universitatii FSN-ul este la Putere si in Opozitie. Au peste 60% impreuna. In 1990 aveau 85%.
Un foarte bun articol de Bogdan Iorga, cu care am impartit pe vremuri la Romania Libera bunele si relele unui inceput zbuciumat de tranzitie

2 Responses to Tupeul lui Basescu
Anonim miercuri, 04 iunie, 2008
Mulţumesc, Andrei. Ai rămas acelaşi. Într-adevăr, excelent articolul lui Bogdan Iorga. Păcat că nu mai publică într-un ziar. Mă bucur că ai scris asta. După 18 ani, tot FSN. Asta e. Oricum, perspectivele sunt bune. Lasă, că ne revanşăm noi!

P.S. Să-i dea Dumnezeu sănătate lui Cristi Paţurcă!

Roxana Iordache
Andrei Bădin miercuri, 04 iunie, 2008
si eu iti multumesc roxana. dumnezeu sa il ajute pe cristi si mai ales ma mir ca nici unul din anticomunistii din pd-l nu fac nici un gest pentru el dupa ce a ramas fara casa. bogdan e mult mai bine unde e acum. ne revansam. greu dar o s-o facem...
Miercuri, 4 iunie 2008
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #33 : Iunie 04, 2008, 08:42:03 »

Nor ar trebui sa mai iesim inca o data in Piata Universitatii pentru a le demonstra acestor domni ca noi nu suntem prostii iar ei desteptii acestor timpuri.
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #34 : Iunie 04, 2008, 09:33:39 »

 
  Nr. 4249 de miercuri, 4 iunie 2008   

  Arhiva   Pagina de start    Redactia   
   Cauta un articol :       
 
 
 


 
 
 
Opinii
 
deschide » 
 
 
 ZIARUL ZIUA,4 06 2008
 
 
Adio, felcere Oprescu!
 
 
 
 
 "Doctorul" Sorin Oprescu nu poate fi nici doctor, nici primar. "Medicul personal" al lui Ion Iliescu nu mai poate opera, nici fizic, nici mental. Iar Juramantul lui Hipocrat ii e la fel de strain ca adevarul. De data asta si-a sapat singur groapa, cu propriul bisturiu: in 13-15 iunie 1990, pseudo-doctorul Oprescu a fost partas, complice si instigator la violentele si abuzurile comise de minerii si "fortele de ordine" ale FSN, inclusiv asupra ranitilor insangerati adusi in Spitalul Municipal. Dovada exista si il va aduce, in curand, la Parchet.
 Cu toate acestea, tupeul ii e fantastic. Tipic activistilor bolsevici. Dupa ce trec cu tancul peste tine, te acuza ca le-ai murdarit senilele, cu sange. Probabil se mosteneste. Tatal sau, generalul DSS Mircea Oprescu, "superbaiat in tara baietilor", dupa descrierea fiului, nu a fost orice fel de securist. Acum sta, cum altfel?, intr-o vila rechizitionata de sovietici din Primaverii, cartierul burgheziei rosii al nomenklaturistilor de ieri si azi. Asta desi "juniorul", din acest punct de vedere, e mai tare ca Nastase: el si-ar putea spune linistit Oprescu - sase case!MatrioSka lui Iliescu - poate cel mai mai nefast agent de influenta al fostei URSS in spatiul romanesc - e doar o jucarie. O jucarie stricata. Priviti-l cu atentie: in ultimele zile fata i s-a schimonosit, smochinit, stafidit de atata ura si minciuna. Degeaba incearca insa tartorul bolsevic sa o puna de un nou Referendum anti-Basescu prin instalarea felcerului Oprescu la Primarie. Bucurestenii nu uita nici ziua de 22 decembrie 1989, cand a inceput masacrul asupra civililor - mai putin a celor de la balconul CC al PCR - nici zilele negre ale Romaniei post-comuniste: 13-15 iunie 1990.Cineva a fAcut ca turul doi al alegerilor pentru Capitala Romaniei sa pice chiar in ziua maximala a macelului minerilor: cand Iliescu-KGB le-a multumit ortacilor pentru "solidaritatea aratata la chemarea noastra" si "spiritul civic" demonstrat contra "elementelor de-a dreptul fasciste" din Piata Universitatii.Felcerul Oprescu, atunci aciuat la Spitalul Municipal, nu a stat deoparte. El s-a sacrificat pentru cauza partidului si a statului FSN, desi azi sustine ca era "atat de pasiv din punct de vedere politic". Pasiv, pasiv, dar activ pentru denuntarea "legionarilor", a victimelor mineriadei. Care astazi, la 18 ani de cand dosarele tot zac prin toaletele de la Parchetul Militar, ies si vorbesc.Dar ce zice Oprescu, in primul rand? Un citat mai putin observat, dintr-un interviu de la inceputul campaniei, acordat Evenimentului Zilei: "Am ingrijit minerii molestati la Spitalul Universitar si pe cuvantul meu ca nu-mi amintesc nici un fel de lucru... Eram atat de pasiv din punct de vedere politic". Alta declaratie, spre spalarea primei: "Am in staful meu de campanie oameni care au fost batuti de mineri, umiliti sau inspaimantati de catre acestia si am sustinatori victime ale mineriadelor". Tare!Dar ce zic "susTInAtorii" lui Oprescu, din Asociatia Victimelor Mineriadelor, in Plangerea Penala inaintata ieri Parchetului General: "Sorin Oprescu este primul medic din Romania care declara ca in iunie 1990 minerii ar fi fost cei molestati si batuti! Cine i-a batut pe minerii pe care pretinde dr. Oprescu ca i-a ingrijit? Bucurestenii, studentii, intelectualii barbosi?". Si continua: "Exista martori oculari care afirma ca dr. Sorin Oprescu este unul dintre medicii care si-au tradat juramantul". Unul dintre acestia, chiar presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadei, Viorel Ene, ranit si apoi ascuns de membrii familiei sale intr-o rezerva de la Municipal, afirma ca "doctorul" Oprescu "se numara printre aceia care dirijau fortele politienesti catre ranitii si victimele minerilor aflati in stare grava". Tot la Municipal au fost adusi si alti doi bucuresteni mai mult decat molestati, de care "doctorul" Oprescu - preocupat probabil cu tratarea minerilor de febra musculara la mana dreapta si posibile fracturi ale pumnilor - a uitat. Mihaita Lepadatu si Nicolae Suciu au ajuns la morga Spitalului Municipal, ucisi prin impuscare de catre militarii care au primit ordin sa traga in plin asupra bucurestenilor de la Ion Iliescu, sustinatorul lui Sorin Oprescu, despre care acesta afirma: "Il respect ca om, ca conducator de tara, ca simbol".Simbolul distrugerii RomAniei nu trebuie sa bantuie si in Primaria Capitalei.
Victor RONCEA
 
 
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #35 : Iunie 04, 2008, 09:44:08 »

Domnule NOR ,din informatiile pe care le detin ANDREI BADIN are o biografie care chiar merita un pic de atentie, cu atat mai mult cu cat ea este presarata vu tot felul lucruri , hai sa le numim elegant, ciudate. Poate dumneavoastra,sau alti forumisti,cunoasteti aceste detali sau poate nu. O sa revin spre seara cu date edificatoare.
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #36 : Iunie 04, 2008, 09:52:03 »
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #37 : Iunie 04, 2008, 11:29:07 »

http://www.jurnalul.ro/articole/126199/basescu-umbla-cu-jumatati-de-masura-
DISPERARE IN NESIMTIRE LA COTROCENI
Cita disperare, sete de putere si de pastrare cu orice pret a acesteia, mitocanie, neam-prostism, neputinta, tupeu vulgar, etc. se pot aduna intr-o viata de om, pentru a putea genera un astfel de comportament la un om, care intimplator este emblema unei natii prin functia in care a fost investit de electoratul acesteia ??!! "Nu sint agentul lui electoral"! Asta spunea mult iubitul nostru presedinte catre sfirsitul interventiei sale televizate la postul Vint(dut)ului tata al FNI, Realitatea TV, dupa ce timp de minute bune perorase patetic uneori, un atac vehement si lipsit de logica si bun simt la adresa Doctorului si o elogiere storcatoare de lacrimi la adresa contracandidatului sau, Falci. Domnule presedinte, intr-adevar te-ai dovedit a nu fi agent electoral, ci chiar Vasile Blaga in persoana cu un plus de mitocanie si golanie specifice zonelor rau famate din porturile prin care ai bintuit datorita meseriei. In momentul in care, fiind presedinte, Iliescu "a indraznit" doar sa apara in public cu citiva lideri PSD, in campania electorala, atit dumneata cit si alti politicieni din Opozitie, sustinuti la greu de mereu lingaii din presa si din asa-zisa Societate Civila, care astazi va ridica osanale, ati sarit pina la Ceruri, in mina cu cererea de suspendare a presedintelui, urlind ca din gura de sarpe ca Iliescu da cu Constitutia de pamint, ca nu-si indeplineste rolul neutru de mediator cerut imperativ de aceasta, prin implicarea sa in campanie, in functia de presedinte.
Doamna Maria P. exista si alta presa nu numai cea portocalie!
Probabil aveti si certificat de victima a mineriadei,si noi nu stim.

Memorat
 • carmen21
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 522
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #38 : Iunie 04, 2008, 12:05:06 »

Doamna Maria nu înțeleg de ce faceți campanie electorală pe „Asociația 21”. Nu am nimic împotrivă să postați comunicatele, dar nu știu ce rost au comentariile partizane. Un ziarist ar fi normal să informeze, nu să dezinformeze și să manevreze opinia publică. În cadrul asociației noastre orice membru are dreptul la opinie politică personală, nu se impun linii de partid. Pentru mine deocamdată clasa politică nu oferă decât foști pentru cre nu era necesară o revoluție ca să se ajungă, și s-au priceput s-o fure pe cea care a fost. Nu pot fi alături de unul care a aplaudat minerii și a avut numai beneficii fiind alături de Ilici, iar când acesta a expirat s-a reorientat să tragă foloase și din poziția de opozant.
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #39 : Iunie 04, 2008, 12:19:37 »

http://www.gardianul.ro/2008/06/04/editorial-c27/cine_i_a_chemat_pe_mineri_in_iunie_1990_-s115019.html
"Traian Băsescu este un accident istoric pentru România, un personaj care se uita în oglindă şi descoperea că e comunist în vremea campaniei electorale, acum descoperă că este anticomunist, descoperă în dulapuri tot felul de schelete şi fantome .
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #40 : Iunie 04, 2008, 13:44:23 »

http://www.ziare.com/Sorin_Oprescu_ii_arata_lui_Vasile_Blaga_poza_cu_Iliescu-324812.html
Pentru Doamna Maria ,ziarista neutra, care printr-o asociatie vrea sa impuna  politica unui partid.
Doamna M.P. cred,ca: cei de pe forum sint maturi ca sa stie in constiinta de cauza cu cine sa votezez.
Blaga sau Oprescu !
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #41 : Iunie 04, 2008, 14:18:22 »

Nu va straduiti doamna Petrascu sa mai reveniti pentru ca e clar de pe acum ca nu ar fi decat o noua incercare de a deturna atentia forumistilor de la subiect, asa cum ati facut de nenumarate ori, adica ori de cate ori nu v-a convenit sensul discutiilor.
De data aceasta, discutiile tind sa puna in lumina faptul ca ambii candidati sunt o apa si un pamant (FSN-PD-PDSR-PD-L-PSD-ist). Prin urmare, nu ne intereseaza daca ziaristul X e acuzat de legionarism, de colaborationism cu regimul comunist, ca ar fi fost informator, agent strain sau comunist, ca si dumneavoastra dealtfel. Acum ne intereseaza candidatii, partidele din care provin si faptul ca suntem nevoiti sa alegem dintre aceeasi pacatosi care au siluit Revolutia si societatea romaneasca de doua decenii incoace. Nici Badin, nici Roncea si nici un alt ziarist nu se gaseste in turul doi al alegerilor din Capitala. E timp sa ne ocupam si de ei, dar nu acum ci dupa aflarea rezultatelor scrutinului secund.
« Ultima modificare: Iunie 04, 2008, 14:23:21 de către razvan »
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #42 : Iunie 04, 2008, 14:34:25 »

Iti dau dreptate Nor.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #43 : Iunie 04, 2008, 14:50:43 »

Multumesc, ilie_jean_flt, dar te anunt ca nu e bine sa-mi confirmi anumite idei pentru ca sunt tot mai rau vazut pe forum si nu e exclus sa ma retrag. Nu trantind usa dupa mine, ci mai discret, urmand unor Icohalm, grig, Daniel sau Marilena.
Memorat
Răspuns: Asociatia 21 Decembrie 1989 Bucuresti
« Răspunde #44 : Iunie 04, 2008, 14:54:03 »

Imi pare foarte rau ca din cauza unora , cei buni si care mai stiau cit de cit ce se face si cum se face se retrag unul cite.
Memorat
Pagini: 1 2 [3] 4 5 ... 146
Schimbă forumul: