Main Content:

Pagini: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 55

Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...

Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #165 : Mai 15, 2013, 13:39:15 »


 " http://www.ziare.com/politica/constitutie/stanomir-daca-ataci-punctele-nerevizuibile-din-constitutie-se-deschide-cutia-pandorei-1235280 "
 " punctele nerevizuibile din Constitutie se deschide Cutia Pandorei

   
Stanomir: Daca ataci punctele nerevizuibile din Constitutie se deschide Cutia PandoreiFoto: Evenimentul Zilei (Arhiva)
Anunturi Google
Ioan Stanomir, specialist in drept constitutional, considera ca intentiile anuntate de Victor Ponta privind atacarea prevederilor care interzic revizuirea unor puncte din Constitutie ar putea avea "efecte secundare periculoase".

El se teme ca ar putea fi luate in discutie la un moment dat si aspecte care tin de functionarea statului de drept si a democratiei.

Premierul Victor Ponta a anuntat luni ca aspectele nerevizuibile din Constitutie pot fi, de fapt, modificate, daca "exista vointa politica".

"Pana la urma te duci la articolul care spune ca este nerevizuibil si il revizuiesti. Important este daca vrei. Important este daca exista decizia politica, asumata", a spus Ponta.

Ponta vrea sa atace punctele nerevizuibile din Constitutie. Chiuariu (PNL): Pare comic

O astfel de perspectiva privind modificarea Constitutiei este considerata ingrijoratoare de catre specialistul in drept constitutional Ioan Stanomir.

"Este un lucru care poate da nastere unor efecte secundare periculoase, mai cu seama daca se vor crea majoritati politice care sa poata sa puna in discutie principii esentiale pentru functionarea statului de drept si a democratiei.

In limitele revizuirii Constitutiei se numara drepturile si libertatile, asa numitele caracteristici democratice ale statului roman. Mie mi se pare ca aceste lucruri nu ar trebui niciodata sa faca obiectul unei revizuiri", a declarat Stanomir pentru Ziare.com.

"Daca ataci anumite puncte nerevizuibile, se deschide Cutia Pandorei, indiscutabil", a subliniat profesorul de drept constitutional.

"Singurul lucru care trebuie sa ramana nerevizuibil intr-o Constitutie sunt aspectele referitoare la democratie, stat de drept si pluralism. Daca le scoatem pe acelea din Constitutie ca fiind nerevizuibile, suntem in fata unui potential pericol major", a explicat Stanomir.

Alte aspecte considerate nerevizuibile sunt cele referitoare la caracterul national sau limba oficiala, insa Stanomir nu considera ca afectarea acestora ar trebui sa nasca temeri.

"Daca din Constitutie dispar limitele revizuirii care tin de limba oficiala sau de caracterul unitar, acestea nu sunt pierderi, pentru ca un stat poate avea mai multe limbi oficiale sau o limba oficiala si altele de circulatie regionala.

Ma indoiesc ca se va pune in discutie caracterul national al statului roman, pentru ca PNL duce o politica din ce in ce mai nationalista si nu cred ca isi va permite sa-si alieneze noul electorat, castigat printr-o retorica foarte radicala in privinta problemei nationale", a adaugat Stanomir.

Kelemen: Nu vrem radierea alineatului 1 din Constitutie, doar a cuvantului "national"

El nu crede ca intentiile lui Ponta in privinta Constitutiei vor deveni realitate, intrucat se vor lovi de refuzul actualei Curti Constitutionale. Insa si aceasta situatie s-ar putea schimba daca balanta de putere din CCR va inclina inspre USL.

"Ca sa scoti limitele revizuirii din Constitutie, acest lucru ar trebui sa fie acceptat de Curtea Constitutionala. Nu stiu daca va accepta acest aspect. Orice proiect de revizuire trebuie sa treaca si pe la Curtea Constitutionala.

Dar daca la nivelul actualei Curti Constitutionale echilibrul se va schimba in favoarea USL putem sa asistam la avizarea pozitiva a acestui tip de solutie juridica", a concluzionat Ioan Stanomir.

Antonescu, despre Constitutie: Poate fi modificat articolul despre limitele revizuirii

Co-presedintele USL, Crin Antonescu, a confirmat si el, luni, ca se pot aduce modificari limitelor revizuirii Constitutiei.

Intrebat cum vede ideea lansata de premierul Victor Ponta, legata de modificarea articolului din Constitutie care stabileste punctele in care legea fundamentala nu poate fi revizuita, el a raspuns ca o discutie in acest sens se poate face doar daca exista un consens politic "
Memorat
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: referiror la "Comunicatul C.N.P. " vis-a-vis de 5.5%
« Răspunde #168 : Mai 16, 2013, 15:42:19 »

  Ar fi utilă, pt. instanţă, o copie SEMNATĂ ŞI ŞTAMPILATĂ.

  DACĂ ARE CINEVA DOCUMENTUL ÎL ROG, ÎN NUMELE TUTUROR, SĂ ÎL POSTEZE PE FORUM.
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #170 : Iunie 06, 2013, 09:55:38 »
Memorat
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #171 : Iunie 09, 2013, 19:13:02 »


 Pentru teorie si explicatii juridice privind nesocotirea principiului bicameralismului parlamentar in Decizia 1576/2011 a CCR privind respingerea exceptiei de neconstitutionalitate a art. 18 si 19 din legea 283/2011 "

  " http://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0CC8QFjAA&url=http%3A%2F%2Fforum.portal.edu.ro%2Findex.php%3Fact%3DAttach%26type%3Dpost%26id%3D812860&ei=mLK0Uar3JcWo4gSCv4GgAQ&usg=AFQjCNFENiahICAG7bIwOWLOt-KZU6CDRQ&sig2=L9FDe4RLxLuaBDjJhBNqxQ&bvm=bv.47534661,d.bGE "
Memorat
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #172 : Iunie 10, 2013, 11:17:19 »


 " Cauzele care inlatura caracterul penal al faptei si implicit raspunderea penala a faptuitorului sunt prevazute in Codul penal la art. 44-51.

Se pot ivi situatii in domeniul contraventiilor cand o fapta calificata astfel se comite ca atare dar, datorita unor situatii sau conditii, cauze, imprejurari, ea isi pierde caracterul contraventional si nu atrage raspunderea juridica pentru faptuitor, una din trasaturile esentiale ale acesteia lipsind (vinovatia, pericolul social sau prevederea si sanctionarea faptei intr-un act normativ).

Insusirea sintetica care exprima specificul acestor categorii de fapte ilicite in raport cu alte fapte antisociale este, de fapt, caracterul contraventional. O fapta concreta nu poate fi calificata drept contraventie fara acest caracter contraventional, iar fara contraventie nu poate exista nici raaspundere contraventionala.

Au efectul de a inlatura caracterul contraventional al unei fapte cauzele care, potrivit legii, constau in anumite stari de fapt, situatii, cazuri, imprejurari sau conditii a caror existenta, in timpul comiterii faptei, fac ca realizarea eficienta a vreuneia din trasaturile esentiale sa devina imposibila. Aceste cauze apar ca o deviere de la ceea ce este firesc, ca ceva exceptional, ca o realitate intamplatoare de natura sa modifice aprecierea legii asupra caracterului ilicit al unei fapte. Aceasta explica motivele pentru care legea admite ca in prezenta unor astfel de cauze caracterul contraventional al faptei sa fie inlaturat.

Cauzele care inlatura caracterul contraventional al faptei pot fi denumite si cauze care exclud existenta contraventiei. Acestea insa nu trebuie confundate cu cauzele care exclud raspunderea contraventionala.

Privind regimul juridic al contraventiilor in Romania, in art. 11 alin. (1) din Ordonanta Guvernului nr.2/2001 se prevad expres o serie de cauze care inlatura caracterul contraventional al faptei: in cazul legitimei aparari, starii de necesitate, constrangerii fizice sau morale, cazul fortuit, iresponsabilitatii, betiei involuntare complete, erorii de fapt, precum si infirmitatii, daca are legatura cu fapta desavarsita, iar in alineatul urmator se prevede ca minorul care nu a implinit 14 ani nu raspunde contraventional. Aceste cauze se constata numai de catre instanta de judecata.

Nu defineste aceste cauze Ord. Guv. nr. 2/2001, aceasta le preia din Codul penal, recurgand la definitiile existente in aceasta lege, conform principiului ca orice lege se completeaza cu dispozitiile altei legi.


Data aparitiei: 07 Iunie 2013 "
Memorat
 • costelm
 • Membru nou
 • *
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 4
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #173 : Iunie 18, 2013, 07:51:35 »

Buna ziua
As dori de la un coleg de pe acest forum, daca imi poate trimite sau publica pe forum un model de chemare in judecata a Casei Judetene de Pensii, ca urmare a raspunsului negativ primit de la aceasta de acordare a diferentelor oprite nejustificat
Va multumesc
Memorat
 • Marilena
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2678
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #174 : Iunie 18, 2013, 07:55:06 »

Buna ziua
As dori de la un coleg de pe acest forum, daca imi poate trimite sau publica pe forum un model de chemare in judecata a Casei Judetene de Pensii, ca urmare a raspunsului negativ primit de la aceasta de acordare a diferentelor oprite nejustificat
Va multumesc


Nu este suficient un model de cerere de chemare in  judcata.Procedura pe NCPC e mai complicata,implica mediator,formularea raspunsului la intimpinare...ai nevoie de indrumare din partea unui jurist. Cineva care sa te sprijine si sa te indrume de la inceput pina la sfirsit.
Memorat
 • Marilena
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2678
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #175 : Iunie 18, 2013, 07:56:48 »

Cind ai primit decizia de debit?Daca nu ai actionat in termen ai pierdut sansa...
Memorat
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #176 : Iunie 18, 2013, 10:16:03 »

Buna ziua
As dori de la un coleg de pe acest forum, daca imi poate trimite sau publica pe forum un model de chemare in judecata a Casei Judetene de Pensii, ca urmare a raspunsului negativ primit de la aceasta de acordare a diferentelor oprite nejustificat
Va multumesc
CERERE DE CHEMARE ÎN JUDECATĂ


   a Casei Judeţene de Pensii Argeş cu sediul în Piteşti, str. I.C. Brătianu nr. 38, jud. Argeş.OBIETUL ACŢIUNII


Vă rog să o obligaţi Casa Judeţeană de Pensii Argeş să calculeze indemnizaţia lunară reparatorie prevăzută de Art. 4  din Legea nr. 341/2004 prin raportare la câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat prevăzut de Art. 15 din Legea nr. 287 / 2010 corespunzătoare anului curent şi să îmi plătească diferenţele rezultate începând cu data de 01.01.2011 şi până la zi conform Hotărârii nr. 2296 pronunţată de Tribunalul Argeş la 23.11.2011 în dosarul 2512 / 109/2011 care are acelaşi obiect.

În fapt 

Începând cu data de 01.01.2011 Casa Judeţeană de Pensii Argeş mi-a plătit o indemnizaţie lunară reparatorie ( prevăzută de Art. 4  din Legea nr. 341/2004 ) mult diminuată datorită raportării acesteia la câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat din anul 2010 şi nu 2011 cum prevede legea.


În drept  – îmi susţin cererea conform Art. 4  din Legea nr. 341/2004, cu Art. 15 din Legea nr. 287 / 2010  şi cu Hotărârea nr. 2296 pronunţată de Tribunalul Argeş la 23.11.2011 în dosarul 2512 / 109/2011.
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #177 : Iunie 18, 2013, 10:17:30 »

Buna ziua
As dori de la un coleg de pe acest forum, daca imi poate trimite sau publica pe forum un model de chemare in judecata a Casei Judetene de Pensii, ca urmare a raspunsului negativ primit de la aceasta de acordare a diferentelor oprite nejustificat
Va multumesc
La primul termen am depus si:
C O N C  L U Z I I


prin care solicit admiterea acţiunii împotriva  Casei Judeţene de Pensii Argeş, deoarece această instanţă s-a pronunţat deja într-o speţă identică prin Hotărârea nr. 2296 / 23.11.2011 pronunţată în dosarul 2512 / 109 / 2011 care are acelaşi obiect, hotărâre rămasă definitivă prin decizia nr. 565 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti la 02.03.2012.
Menţionez că hotărârea 2296 prevede că: „ …… Obligă pârâta să calculeze începând cu luna ianuarie 2011 indemnizaţia lunară reparatorie datorată reclamanţilor conform art. 4  din Legea nr. 341/2004, prin raportare la câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat prevăzut de art. 15 din Legea nr. 287/ 2010, precum şi să plătească acestora diferenţa rezultată.“

     Solicit în concluzie admiterea acţiunii şi, prin sentinţa pe care o veţi da, să obligaţi Casa Judeţeană de Pensii Argeş să calculeze indemnizaţia lunară reparatorie prevăzută de Art. 4  din Legea nr. 341 / 2004 prin raportare la câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamen-tarea bugetului asigurărilor sociale de stat prevăzut de Art. 15 din Legea nr. 287 / 2010 şi să îmi plătească diferenţele rezultate începând cu data de 01.01.2011.
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
 • Marilena
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2678
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #178 : Iunie 18, 2013, 11:30:20 »

Buna ziua
As dori de la un coleg de pe acest forum, daca imi poate trimite sau publica pe forum un model de chemare in judecata a Casei Judetene de Pensii, ca urmare a raspunsului negativ primit de la aceasta de acordare a diferentelor oprite nejustificat
Va multumesc
La primul termen am depus si:
C O N C  L U Z I I


prin care solicit admiterea acţiunii împotriva  Casei Judeţene de Pensii Argeş, deoarece această instanţă s-a pronunţat deja într-o speţă identică prin Hotărârea nr. 2296 / 23.11.2011 pronunţată în dosarul 2512 / 109 / 2011 care are acelaşi obiect, hotărâre rămasă definitivă prin decizia nr. 565 pronunţată de Curtea de Apel Piteşti la 02.03.2012.
Menţionez că hotărârea 2296 prevede că: „ …… Obligă pârâta să calculeze începând cu luna ianuarie 2011 indemnizaţia lunară reparatorie datorată reclamanţilor conform art. 4  din Legea nr. 341/2004, prin raportare la câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat prevăzut de art. 15 din Legea nr. 287/ 2010, precum şi să plătească acestora diferenţa rezultată.“

     Solicit în concluzie admiterea acţiunii şi, prin sentinţa pe care o veţi da, să obligaţi Casa Judeţeană de Pensii Argeş să calculeze indemnizaţia lunară reparatorie prevăzută de Art. 4  din Legea nr. 341 / 2004 prin raportare la câştigul salarial mediu brut utilizat la fundamen-tarea bugetului asigurărilor sociale de stat prevăzut de Art. 15 din Legea nr. 287 / 2010 şi să îmi plătească diferenţele rezultate începând cu data de 01.01.2011.
Este pentru ultima oara cind spun: odata cu aprobarea NCPC s-a schimbat procedura.. Tu te-ai judecat pe vechiul cod. Orice pas e f important pt ca de el depinde solutionarea cu bine a actiunii.Parerea mea e ca cei care au cistigat sa ajute cite 10-15 colegi si sa-i indrume pas cu pas. Sint multe acte de facut si de depus.
Memorat
Pagini: 1 ... 10 11 [12] 13 14 ... 55
Schimbă forumul: