Main Content:

Pagini: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 55

Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...

Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #345 : Ianuarie 20, 2014, 15:37:44 »


Vezi la postariile anterioare consideratii teoretice si de doctrina privind dreptul la aparare - principiul fundamental al procesului civil.
Memorat
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #346 : Ianuarie 20, 2014, 15:43:13 »


Vezi la postariile anterioare consideratii teoretice si de doctrina privind dreptul la aparare - principiul fundamental al procesului civil.
De acolo le-am preluat. Mulţumesc pentru ele. Le-am folosit şi în cererea de reexaminare.
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #347 : Ianuarie 22, 2014, 13:49:01 »

  datorită unei postări a colegei "Snow White" am dedus că lucrează în domeniul medical ( O gluma din breasla mea )
  În consecinţă am să o rog să comenteze, din această postură, "privatizarea" ACTULUI MEDICAL din ţara noastră.
  Mai concret aş vrea să ştiu cum apreciază dânsa INCOMPATIBILITATEA dintre Jurământul lui Hipocrate cu PRETINDEREA DE BANI  Î N A I N T E  de aplicarea unui tratament, practictă DE TOATE CLINICILE, LABORATOARELE sau SPITALELE private.
  Pentru ca şi colegii să ştie reproduc aici respectivul jurământ care, ATENŢIE, nu este "benevol" el fiind cuprins într-o LEGE ( nu mai stau acum să caut care )

 “Odată admis printre membrii profesiunii de medic:
Mă angajez solemn să-mi consacru viata în slujba umanitătii;
Voi păstra profesorilor mei respectul si recunostinta care le sunt datorate;
Voi exercita profesiunea cu constiintă si demnitate;
Sănătatea pacientilor va fi pentru mine obligatia sacră;
Voi păstra secretele încredintate de pacienti, chiar si după decesul acestora;
Voi mentine, prin toate mijloacele, onoarea si nobila traditie a profesiunii de medic;
Colegii mei vor fi fratii mei;
Nu voi îngădui să se interpună între datoria mea si pacient consideratii de naţionalitate, rasă, religie, partid sau stare socială;
Voi păstra respectul deplin pentru viata umană de la începuturile sale chiar sub amenintare si nu voi utiliza cunostintele mele medicale contrar legilor umanitătii.
Fac acest jurământ în mod solemn, liber, pe onoare!“
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #348 : Ianuarie 23, 2014, 07:06:46 »


 " RIL admis. Aplicarea taxei de timbru pentru cheltuielile de judecata solicitate pe cale separata

Cuvinte cheie: taxa de timbru, taxa de timbru cheltuieli de judecata

 

Ghid rapid de insusire a modificarilor prezente in
Noul Cod de Procedura Civila

>> Detalii click aici <<In cadrul Monitorului Oficial, partea I, nr 45 din 20 ianuarie 2014, a fost publicata Decizia ICCJ nr 19 din 18 noiembrie 2013 referitoare la examinarea recursului in interesul legii, formulat de catre procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte, privind interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 1, art. 2 alin. (1) si art. 15 lit. p) din Legea nr. 146/1997, cu modificarile si completarile ulterioare. Legea face referire la timbrarea cererilor prin care cheltuielile de judecata sunt solicitate pe cale separata.

Inalta Curte este chemata sa interpreteze, in vederea aplicarii unitare, urmatoarele prevederi legale din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru:

    1. Art. 1 care are urmatorul continut: "Actiunile si cererile introduse la instantele judecatoresti, precum si cererile adresate Ministerului Justitiei si Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt supuse taxelor judiciare de timbru, prevazute in prezenta lege, si se taxeaza in mod diferentiat, dupa cum obiectul acestora este sau nu evaluabil in bani, cu exceptiile prevazute de lege."
    2. Art. 2 alin. (1) care, in forma in vigoare la data sesizarii Inaltei Curti de Casatie si Justitie, avea urmatorul continut: "Actiunile si cererile evaluabile in bani, introduse la instantele judecatoresti, se taxeaza astfel:

    a) pana la valoarea de 50 lei - 6 lei;
    b) intre 51 lei si 500 lei - 6 lei + 10% pentru ce depaseste 50 lei;
    c) intre 501 lei si 5.000 lei - 51 lei + 8% pentru ce depaseste 500 lei;
    d) intre 5001 lei si 25.000 lei - 411 lei + 6% pentru ce depaseste 5.000 lei;
    e) intre 25.001 lei si 50.000 lei - 1.611 lei + 4% pentru ce depaseste 25.000 lei;
    f) intre 50.001 lei si 250.000 lei - 2.611 tei + 2% pentru ce depaseste 50.000 lei;
    g) peste 250.000 lei - 6.611 lei + 1% pentru ce depaseste 250.000 lei."

    3. Art. 15 lit. p) care are urmatorul continut: "Sunt scutite de taxe judiciare de timbru actiunile si cererile, inclusiv cele pentru exercitarea cailor de atac, referitoare la: [...]
    p) orice alte actiuni, cereri sau acte de procedura pentru care se prevad, prin legi speciale, scutiri de taxa judiciara de timbru."
    Dispozitiile art. 1 din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, cu modificarile si completarile ulterioare, instituie principiul conform caruia regula generala o constituie plata taxei judiciare de timbru pentru actiunile si cererile introduse la instantele judecatoresti.
    Exceptiile de la regula timbrarii cererilor si actiunilor formulate in justitie, care, potrivit principiilor generale de interpretare, sunt de stricta interpretare si aplicare, sunt prevazute in art. 15-17^2 din Legea nr. 146/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, iar in cuprinsul acestor articole nu se regasesc textual mentiuni privitoare la cererile privind cheltuielile de judecata.
    Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, aprobate prin Ordinul ministrului justitiei nr. 760/C/1999, prevad la art. 13 si 14 alte situatii de exceptie in care taxa judiciara de timbru nu este datorata.

    Astfel, art. 13 prevede ca "nu se timbreaza cererile depuse in cursul judecatii si care nu modifica valoarea taxabila sau caracterul cererii initiale, ca de exemplu: cererea cu care se depune lista de martori, cererea pentru precizarea domiciliului ales sau pentru schimbarea domiciliului, cererea pentru depunerea recipiselor de consemnare si a chitantelor de plata a sumelor ce reprezinta onorarii pentru experti, pensii de intretinere si altele".

Art. 14 prevede ca: "De asemenea, nu se timbreaza cererile de indreptare a erorilor materiale, tranzactiile intervenite intre parti in cursul procesului civil, cererile accesorii privind cheltuielile de judecata, precum si pentru exercitarea cailor de atac, in astfel de situatii."

    Potrivit art. 78 din Legea nr. 24/2000 privind normele de tehnica legislativa pentru elaborarea actelor normative, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, "Ordinele [...] trebuie sa se limiteze strict la cadrul stabilit de actele pe baza si in executarea carora au fost emise si nu pot contine solutii care sa contravina prevederilor acestora".
    Rezulta ca prevederile cuprinse in normele metodologice de aplicare a legii se afla in raport de subordonare fata de actul normativ cu forta juridica superioara pe baza si in executarea caruia au fost emise si nu pot adauga la prevederile legale din actul de baza.

    Din interpretarea coroborata a ipotezelor expres prevazute de art. 14 din Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, aprobate prin Ordinul ministrului justitiei nr. 760/C/1999, cu dispozitiile art. 13 din acelasi act normativ (care reglementeaza exceptarea de la plata taxei judiciare de timbru a cererilor care indeplinesc cumulativ doua conditii, respectiv sunt depuse in cursul judecatii si nu modifica valoarea taxabila sau caracterul cererii initiale) se poate concluziona ca art. 14 din Normele metodologice pentru aplicarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, aprobate prin Ordinul nr. 760/C/1999 al ministrului justitiei este aplicabil exclusiv cererilor de acordare a cheltuielilor de judecata care indeplinesc conditia de a fi cereri accesorii, respectiv sunt formulate in chiar litigiul in care au fost efectuate.

Cititi continuarea  DECIZIEI nr. 19 din 18 noiembrie 2013 privind recursul in interesul legii, referitor la interpretarea si aplicarea dispozitiilor art. 1, art. 2 alin. (1) si art. 15 lit. p) din Legea nr. 146/1997, cu modificarile si completarile ulterioare, publicata in  MONITORUL OFICIAL nr. 45 din 20 ianuarie 2014  AICI >>>

Data aparitiei: 22 Ianuarie 2014 "
Memorat
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #349 : Ianuarie 27, 2014, 08:38:38 »


 " Cele mai eficiente 12 modalitati de anulare in instanta a procesului verbal de contraventie
Cum sa transformati o contraventie intr-un simplu avertisment

NOU
ian. 2014
motive de nulitate
 

Sunteti posesorul unui proces verbal de contraventie?

Cine nu s-a aflat macar o data in viata in aceasta neplacuta postura?

Fie am traversat pe rosu, fie controlul unor organe oficiale (ANAF, ITM sau Inspectia Vamala) la sediul firmei a fost prea “riguros” si s-a soldat cu un glorios proces verbal de contraventie…

Motive de contraventie pot fi multe si variate!

Dar...

... Legea va da dreptul sa contestati aceste procese verbale incheiate impotriva dvs., de cele mai multe ori in mod abuziv! Si pentru ca actiunea dvs. sa aiba rezultatul scontat - anularea procesului verbal sau in cel mai rau caz, transformarea lui intr-o sanctiune de tip „avertisment” -  trebuie sa cunoasteti cateva... “cai de atac” specifice.
Cu siguranta aveti nevoie de:

cunoasterea atenta a legislatiei
experienta in sesizarea “portitelor” legislative care v-ar putea asigura succesul
cunoasterea unor sentinte favorabile date in instanta in situatii similare.

CD-ul  "12 motive de nulitate invocate cu succes in plangerile contraventionale" -
UNICUL instrument cu informatii specializate, va sta acum la dispozitie.  Scopul realizarii acestuia: se doreste a fi un ajutor indispensabil tuturor acelora care au de contestat un proces verbal de contraventie. Fie din pozitia de nefericit posesor al unei contraventii de platit, fie din pozitia de practician in drept!

Informatii legislative utile;
Drepturile si obligatiile oricarui contravenient;
Cele mai performante 12 motive de nulitate care au fost invocate cu succes in cadrul unor plangeri contraventionale solutionate favorabil contestatarilor;
Model de plangere impotriva unui proces verbal de contraventie intocmit de un agent al ITM;
Model de plangere impotriva unui proces verbal de contraventie intocmit de un agent al Politiei Rutiere;
Model de plangere impotriva unui proces verbal de contraventie intocmit de un agent al Ministerului Mediului.

CD-ul "12 motive de nulitate in plangerile contraventionale"!

Asul din maneca dvs.: 12 motive de nulitate

CD-ul "12 motive de nulitate invocate cu succes in plangerile contraventionale" aduce in discutie toate elementele privind contraventia:

1.    Cadrul legal
2.    Cand si de ce se aplica o contraventie
3.    Cum poate fi ea contestata
4.    Termene de respectat si proceduri
5.    12 motive de nulitate invocate in cadrul unor plangeri contraventionale care au avut ca solutie in instanta anularea proceselor verbale de contraventii sau inlocuirea acestora cu sanctiunea “avertisment”
6.    Practica CEDO in materie contraventionala

Descoperiti cele 12 metode prin care contraventiile ajunse in instanta au fost anulate sau inlocuite cu sanctiuni inofensive de avertisment!  Cunoasterea acestora va ofera:

Posibilitatea de a anula procesul verbal contraventional
Solutii sigure
Temeiuri legale salvatoare

Dintre acestea amintim:

    Anularea procesului verbal de contraventie pe motiv de neconformitate a acestuia cu cerintele legale

    Nu s-a savarsit fapta retinuta in sarcina contravenientului in cuprinsul procesului verba

    Nu s-a acordat dreptul in prealabil la o aparare

    Procesul verbal nu cuprinde aratarea tuturor imprejurarilor ce pot servi la aprecierea gravitatii pretinsei fapte

    Fapta retinuta nu este prevazuta ca si contraventie de norma legala indicata de agentul constatator in cuprinsul procesului verbal de contraventie

    Lipseste temeiul legal in ceea ce priveste aplicarea sanctiunii

    Procesul verbal de contraventie este lovit de nulitate deoarece agentul constatator nu avea ordin de serviciu. Sunt doar cateva dintre cele 12 cai prin care puteti literalmente scapa de contraventia capatata!

Arta contestarii un proces verbal de contraventie

V-ati imaginat ca modul de intocmire al unui proces verbal de contraventie poate fi motiv de nulitate a contraventiei?
Ei bine, DA!
Va prezentam acum modul in care acesta poate fi contestat.

Nerespectarea arhitecturii procesului verbal prevazuta in lege poate conduce la anularea acestuia. Cati dintre cei care intocmesc astfel de procese verbale acorda atentie acestui „amanunt”?

Foarte putini! Dovada stau nenumaratele decizii luate in instanta privind anularea contraventiilor sau transformarea acestora in sanctiune de avertisment. Totul din cauza superficialitatii cu care au fost intocmite procesele verbale!

Conform prevederilor art. 16 din O.G. 2 din 2001 care mentioneaza ca “Procesul-verbal de constatare a contraventiei va cuprinde in mod obligatoriu: data si locul unde este incheiat; numele, prenumele, calitatea si institutia din care face parte agentul constatator; datele personale din actul de identitate, inclusiv codul numeric personal, ocupatia ii locul de munca ale contravenientului si descrierea faptei contraventionale…..”

Daca in cuprinsul procesului verbal este inregistrat doar faptul ca agentul constatator a efectuat un control la sediul S.C. X S.R.L., dar nu este descrisa nici o fapta „savarsita cu vinovatie, stabilita si sanctionata prin lege, ordonanta, prin hotarare a Guvernului sau, dupa caz, prin hotarare a consiliului local al comunei, oraiului, municipiului sau al sectorului municipiului Bucureiti, a consiliului judetean ori a Consiliului General al Municipiului Bucuresti”, atunci puteti invoca in instanta, constatarea nulitatii  procesului verbal de contraventie, pe motiv de nerespectarea a legii la intocmirea procesului verbal de contraventie.

Este doar un exemplu despre modul in care puteti scapa de contraventie!
Comandati CD-ul "12 motive de nulitate invocate cu succes in plangerile contraventionale"!

Investiti in CD-ul dvs. doar 99.19 lei (cu TVA inclusa!). Mult mai putin decat amenda prevazuta pentru orice contraventie!

Sfaturi de la specialisti in „demontarea” contraventiilor  de nulitate in plangerile contraventionale"!
Memorat
 • Kobra 22
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 783
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #350 : Ianuarie 27, 2014, 18:51:33 »

Domnule Florin.
Am atasat acestui mesaj adresa primita de SSPR de la Banca Comerciala Romana din anul 2011.
Te rog da-mi un sfat juridic cum sa pot da Guvernul in judecata pe aceasta speta stiind faptul ca, judecatorii de la Curtea Constitutionala, s-au pronuntat in dosarul 488D/2013 privind constitutionalitatea OUG 84/2012 aceasta fiind CONSTITUTIONALA in data de 22 ianuarie 2014.
 Cum sa procedez aflandu-ma in situatia de a nu mai putea sustine financiar ratele la aceasta banca.
 Stiu fapul ca la trei luni de neplata, se pune in miscare institutia de recuperari datorii credite si ma arunca afara in strada cu toata familia.
 Sunt disperat.
 Cu stima
Memorat
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #351 : Ianuarie 27, 2014, 19:55:20 »


     Primul lucru care trebuie facut este mersul la banca si negocierea cu conduderea banci pentru a stabili impreuna cu Banca o solutie de ( reesalonare, perioada de gratie refinantarea creditului etc.)E si in interesul BCR sa refinanteze creditul ( pentru a nu se inscrie in pasivul bancii cu credit "neperformant", in fapt pierdere - pentru care trebuie sa constituie provizioane , afectind si bilantul bancii etc.Numai dupa ce epuiziezi aceasta etapa ( in paralel poti merge si la alte banci pentru a obtine un credit de refinantare ! ) trebuie sa te pregatesti pentru etapa a doua.Trebuie sa mergi si la SSPR ca sa te ajute cu o adresa catre BCR.Cind ai toate actele si raspunsurile , adresele etc. din partea SSPR si BCR in urma epuizarii acestei etape preliminare trebuie sa studiem, in functie de aceste adrese, posibilitatea de a chema in garantie Statul roman si SSPR in procesul dintre tine si banca BCR , pentru a fi obligat statul roman sa-ti plateasca datoria pe care n-o poti achita din cauza Guvernului Romaniei care ti-a suspendat abuziv si perpetuu indemnizatia!

 
Memorat
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #352 : Ianuarie 27, 2014, 19:59:17 »


" Dura lex , sed lex '
Memorat
 • Kobra 22
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 783
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #353 : Ianuarie 27, 2014, 21:02:26 »

Domnule Florin
Multumesc pentru promtitudinea cu care mi-ai raspuns.
Situatia financiara insa nu-mi permite o refinantare.
Creditul trebuie platit dintr-un singur venit cu mult mai mic decat la data creditarii.
Cu stima.
Memorat
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #354 : Ianuarie 30, 2014, 15:20:48 »

colegului "florin1989"
v-am trimis un mes pers ( si e-mail )
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #355 : Ianuarie 30, 2014, 19:22:16 »

colegului "florin1989"
v-am trimis un mes pers ( si e-mail )
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #357 : Ianuarie 30, 2014, 22:10:02 »

colegului "florin1989"
adică: "NU"
multumesc
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #358 : Februarie 01, 2014, 15:22:05 »

colegei "Marilena"
v-am trimis un mes pers ( si e-mail )
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
 • Alex63
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2485
 • partid în Ro = „ grup infracţional organizat "
 • Vezi Profilul
Răspuns: Consultanta juridica gratuita pentru revolutionari ...
« Răspunde #359 : Februarie 01, 2014, 15:53:01 »

colegului "Florin1989"

  dacă aveţi timp, am nevoie de un sfat.

 V-am trimis un mesaj.
Memorat

„ Nimic nu e mai periculos pentru conştiinţa unui popor decât priveliştea corupţiei, a nulităţii recompensate, decât ridicarea  în sus a nemeritului.” - Mihai Eminescu
Pagini: 1 ... 22 23 [24] 25 26 ... 55
Schimbă forumul: