Main Content:

Pagini: 1 ... 70 71 [72] 73

Activitatea SSPR

 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1065 : Martie 16, 2021, 23:52:03 »

Complotul politicienilor impotriva revolutionarilor romani
https://www.facebook.com/groups/1374544536189497
Ion Cohalm Administrator
  · Ieri la 16:05  ·
Mare dezbatere pe Facebook pe tema "candidaturii" (pun in ghilimele pentru ca numai cu candidaturi nu e, ci cu pile si trafic de influenta) lui Ioan Demi din Brasov la functia de ministru secretar de satat la SECRETARIATUL DE STAT PENTRU RECUNOASTEREA MERITELOR LUPTATORILOR IMPOTRIVA REGIMULUI COMUNIST INSTAURAT IN ROMANIA IN PERIOADA 1945-1989. Cred ca e secretariatul cu cea mai lunga denumire si cu cele mai multe arestari!
Eu cred ca trebuie sa arate si Ardealul ce oameni are. Domnul Octav Bjoza, care ii sprijina ocuparea postului, e Brasovean si presedinte al Asociatiei Fostilor Detinuti Politici din Romania, iar Ioan Demi e si el Brasovean, prin adoptie, dar e si mai nobil decat Bjoza pentru ca provine din Timisoara. Si amandoi au origini minoritare, asa cum s-a impus (de undeva) trendul in Romania, unu poloneze, celalalt ca presedintele P.N.L.-ului.
Hai sa vedem ce vor fi in stare sa faca cei doi. Ar fi bine sa ne spuna dinainte, normal, numai ca nu cred ca vor face asa ceva, pentru ca prea trag sfori pe sub masa. Hai sa-i vedem pe cei doi "brasoveni" la conducerea secretariatului de stat! Vorba lui Badea, "SUSTIN"!
Haideti cu totii cu sustinerea! Sa avem oamenii nostri in high-life-ul Bucurestean! Vivat!
Ion Cohalm
  ·
Si-au luat avant simbolurile luptei anticomuniste si s-au azvarlit asupra capitalei, Bjoza de la Iasi, Demi de la Timisoara si... au facut rahatul praf in contul Brasovului. Adevarul e ca in perioadele in care devenea automat secretar de stat interimar domnului subsecretar Bjoza i-a palcut cum il gadileau "fetele" din preajma sa si nici titulatura de "ministru secretar de stat" nu-i displacea deloc. A stat la discutii multe si lungi cu tot felul de insi si inse care s-au perindat prin biroul lui si a gasit formula prin care sa se instaleze la butoanele (controlul) institutiei. L-a luat pe Demi langa el, pe care il cunostea de multi ani si stia ca nu-l prea duce mintea, dar si ca isi doreste cu ardoare functia (de ministru, nu-i asa?) si si-a spus ca e numai bun de folosit ca telecomanda si, in caz de necazuri cu legea, de tap ispasitor. Dupa mai multe sforarii, a cerut sa ajunga la Werner, omul de care depind toti si toate in materie de conducere a statului. Numai ca la Presedintie l-a primt doar un consilier, care l-a mai dat si afara dupa ce a auzit cu ce mersese acolo.
Asa ca s-a hotarat sa joace ultima carte cu seful executivului si s-a anuntat la premier. A fost acolo, nu cum zic cei cu periuta ca n-a fost, dar degeaba. Cand a vazut ca Catu nu asculta de el, a fortat rau nota, a batut din picior ultimativ si... si a plecat aparent cum venise. Numai ca Catu nu a reusit sa inghita obraznicia si l-a demis.
Acum se pate bate cap in cap cu pilosul lui, dar biroul, secretara, masina la scara si salariul baban le-a pierdut odata cu functia. Poate ca isi va da seama intr-o zi ca Demi a fost cea mai eficace arma impotriva fostilor detinuti politici.
Eu raman cu nostalgia unei conduceri in tandem la secretariat, caci multi nu si-au dat nici acum seama ce nulitate e pretendentul la functia de ministru secretar de stat si cat rau le-ar face daca ar parveni la ea. Sigur, va fi o lupta glorioasa in presa, vor incerca sa revina, cel putin batranul luptator neinfricat, sau sa se acopere de lauri chiar daca se vor intoarece pe la caselel lor cu cozile covrig. Amanunte... In conluzie sanatate si noroc bun Ardeal!

Marius Petrescu
  ·
Iata care sint motivele pentru care a fost destituit Octav Bjoza din functia de subsecretar de stat.
PNL fierbe după destituirea lui Octav Bjoza din funcția de subsecretar de stat.
Decizia luată de Florin Cîțu este contestată de mai multi lideri liberali, in vreme ce Bjoza spune că asistăm la una dintre cele mai rușinoase decizii ale PNL. Iata de unde a pornit tot scandalul:
Conducerea USR spune ca Octav Bjoza a vorbit in termeni destul de incorecti despre cei ce ar trebui sa primeasca indemnizatii ca membrii ai AFDPR. Dl. Bjoza si cei din jurul sau nu fac deosebirea intre fostii detinuti politici, urmasii detinutilor si cei care au fost considerati la un moment dat nazisti si fascisti.Intr-un astfel de context reactioneaza cu furie comunitatea evreiasca din Romania. Reprezentantii comunitatii evreiesti din Romania au solicitat o intalnire de urgenta cu premierul pe aceasta tema. Premierul Citu sensibil la argumentele comunitatii evreiesti decide sa-l destituie pe Ocvtav Bjoza din functia de subsecretar de stat.

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1066 : Martie 16, 2021, 23:54:16 »

Și încă ceva. Nu știam ca Ioan Demi e ungur, Demeter. E adevărat?
Ion Cohalm
Exista si aceste disensiuni, dar hai sa-l facem erou acum! Si-a pus singur capac cu insistenta de a-l avea pe Ioan Dem(eter)i colaborator ca ministru secretar de stat.
Asta l-a determinat sa dea cu mucii-n fasole si la Cotroceni si la Victoria.
Memorat
 • secarica
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 151
 • Vezi Profilul WWW
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1067 : Martie 17, 2021, 00:48:36 »

Poate că o parte din vină îi revine chiar AFDPR-ului, datorită formulării cam încâlcite și pe alocuri lipsite de claritate a comunicatului lor din 12 martie 2021. Cred că s-au (sau s-a) grăbit la nervi și nu l-au (sau l-a) recitit după o pauză mai lungă de somn.
Memorat
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1068 : Martie 17, 2021, 12:18:15 »

Oprea de la radioul acela de internet spune ca Draganca da ca sigura numirea unei doamne la conducerea secretariatului de stat.

Memorat
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1069 : Martie 17, 2021, 12:40:05 »


Imaginea de mai sus, preluata de dl Val de pe Facebook, e formata din doua fotografii.
Cea din stanga - Demi-Udrea -, a fost publicata cu vreo cativa ani in urma pe acest Forum.
Iar cea din drapta a fost publicata de primarul Sectorului 1 din Bucuresti pe contul sau de Facebook, cu urmatorul text:


Primăria Sector 1 Bucureşti
www.facebook.com/PrimariaSectorUnu/photos/1790113681167354
24 februarie la 09:55  ·

Primăria Sectorului 1 sprijină construirea unui muzeu al victimelor comunismului din România
Comunitatea Sectorului 1 este pe deplin recunoscătoare celor care s-au jertfit sau au avut de suferit pentru că au luptat pentru libertate în timpul regimului comunist din România. Administrația locală va sprijini construirea unui muzeu al victimelor comunismului în memoria celor care au fost deportați, au fost închiși în închisori pentru opiniile lor politice, obligați la muncă silnică sau au decedat în temnițele regimului comunist.
Aceasta a fost concluzia întâlnirii pe care primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a avut-o marți, 23 februarie 2021, la sediul administrației locale din Bd. Banu Manta nr. 9, cu Octavian Bjoza, preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici.
”Regimul comunist a fost una dintre cele mai negre perioade din istoria României și a Europei de Est. În timpul acestui regim, elita politică și intelectuală dintre cele două Războaie Mondiale, precum și oameni simpli care aveau alte opinii politice sau care și-au apărat proprietățile au fost închiși în condiții extrem de grele în temnițele comuniste, unii dintre ei găsindu-și aici sfârșitul. Din respect pentru memoria tuturor celor care au avut de suferit și în semn de recunoștință pentru curajul de care au dat dovadă, comunitatea Sectorului 1 va sprijini construirea unui muzeu al victimelor comunismului din România”, a declarat primarul Clotilde Armand.
Octavian Bjoza a fost în perioada comunistă deportat în 14 locuri din țară și obligat la muncă silnică. A fost arestat în închisorile Codlea, Gherla, Jilava, Văcăreşti şi Brăila şi în lagărele de muncă de la Stoieneşti, Periprava şi Grinduş. Apoi a fost deportat în Deltă. A fost primul braşovean care a pătruns în sediul Securităţii Statului din Braşov la Revoluția din decembrie 1989. Chiar dacă a luptat pentru libertate, nu a cerut niciodată certificat de revoluţionar.

Este o clarificare necesara, pe care o voi publica si pe Facebook.


Memorat
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1070 : Martie 18, 2021, 01:51:53 »

Bine bine s-a clarificat dar tot nu s-a descurcat. Am inteles ca au fost reunite doua poze da asta nu e suficient.
Alex Oprea din orasul presedintelui s-a dat urat la domnul Bjoza ieri. Ce polite se platesc? Ce se urmareste?


Memorat
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1071 : Martie 18, 2021, 02:05:40 »

INTERNATIONAL RADIO DEUTSCHLAND
https://irdmedia.com/2021/03/16/mitul-octav-bjoza-sau-calul-troian-al-noii-ordini/?fbclid=IwAR2xUPNaYhMq1gUAE-Y78ECgwVXa6JuH35Pi9z3YcuLk2ZHBshjzEOIidJ4ANALIZE International Radio Deutschland martie 16, 2021
Mitul OCTAV BJOZA SAU CALUL TROIAN AL NOII ORDINI?

Emisiunea ROMANIA CURATĂ din 16 martie, referitoare la demiterea lui Octav Bjoza nu a rămas fără ecouri. Analistul Decebal Constantin Nicolae, deși nu ne împărtășește întotdeauna opiniile, ne-a trimis un articol ce dorește a lămuri anumite lucruri despre așa numitul ”mit Bjoza”. Pe  tema aceasta este încă mult de discutat, credința noastră este că se dorește din nou ștergerea din istorie României a luptei anticomuniste. Și cum ar putea fi ea ”rasă” decât prin punerea în conflict a categoriilor care au adus libertate poporului român?- IRDMEDIA-


Mii de FALSI fosti “detinuti politici” -IMPOSTORI-TURNATORI-politici demonstrati in justitie

By Decebal Constantin Nicolae
(numai partea vizibilă a aisbergului)


Pedepse definitive de 9 și 10 ani de închisoare în dosarul a 1244 de falși ”persecutați politici”
(3 martie 2014)
Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au decis condamnarea lui Florică Iordache, fost funcţionar în cadrul Biroului Arhivă – Tribunalul Militar Teritorial Bucureşti, la o pedeapsă de 9 ani închisoare și degradarea militară pentru luare de mită.
În același caz, Gheorghe Loghin, fost şef de birou în cadrul Direcţiei Generale de Muncă a Municipiului Bucureşti, la o pedeapsă de 10 ani pentru luare de mită.

Un al treilea funcționar, Carmen Marina Olescher, fost şef de birou în cadrul Direcţiei Generale de Muncă şi Protecţie Socială a Municipiului Bucureşti, a primit o pedeapsă de 4 ani închisoare. Instanța l-a mai obligat pe Florică Iordache, în solidar cu Ministerul Justiţiei, şi pe Gheorghe Loghin şi Carmen Olescher, aceştia  în solidar cu Agenţia pentru Prestaţii Sociale a Municipiului Bucureşti, la plata de despăgubiri civile, după cum urmează: 521.289 de lei către partea civilă Regia Autonomă de Transport – Bucureşti, 12.858 de lei către Direcţia Generală de Impozite şi Taxe Locale Sector 1 Bucureşti, 116.430 de lei către Metrorex S.A, 1.935.575 de lei lei către Casa de Pensii a Municipiului Bucureşti.

Bani pentru dosare false de persecutați politic
În rechizitoriul procurorii au stabilit că în perioada 1998 – 2000, cei trei, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu, au pretins sau acceptat în repetate rânduri să primească diferite sume de bani sau bunuri, pentru a emite în fals documentele necesare pentru ca un număr de 1244 de persoane să beneficieze în mod nelegal de prevederile Decretului Lege privind acordarea unor drepturi persoanelor persecutate din motive politice de dictatura militară instaurată în anul 1940 şi continuată de dictatura comunistă.Gratuități nemeritate
Acest act normativ stabilea pentru persoanele persecutate politic mai multe drepturi cu caracter de reparatoriu (pensie specială, transport gratuit, asistenţă medicală gratuită, scutire de taxe şi impozite, etc.) Astfel, Florică Iordache a primit de la 1221 de persoane suma totală de 64.442 de lei, Gheorghe Loghin a primit de la 79 de persoane suma totală de 420 de lei iar Carmen Olescher suma totală de 1.560 de lei de la 290 beneficiari. În această modalitate, Metrorex, RATB, SNCFR, Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, Casa de Pensii şi Bugetul consolidat al statului (Direcţiile de impozite şi taxe locale) au fost prejudiciate cu suma totală de 1.387.918 de lei, motiv pentru care, pe parcursul urmăririi penale, s-au iniţiat demersurile necesare în vederea recuperării prejudiciului cauzat instituţiilor statului.

Peste 1200 de beneficiari…..
Alături de cei trei inculpaţi trimişi în judecată, în acest dosar s-au efectuat acte de urmărire penală şi faţă de 1244 de persoane ce au beneficiat, în mod direct, ilegal, de pensii speciale cât şi de alte beneficii (transport gratuit, asistenţă medicală gratuită, scutire de taxe şi impozite, etc.) prevăzute în Decretul Lege nr.118/1990. Faţă de aceste persoane, procurorii au dispus scoaterea de sub urmărirea penală şi aplicarea unei sancţiuni cu caracter administrativ. ATENTIE: – AU FOST SANCTIONATI DOAR ADMINISTRATIV !!!!!
Dacă se aprobă legea cu despăgubiri de cîte 24000 de euro pentru fiecare an de închisoare politica o să mai crească preţurile, poate se fac şi nişte tarife diferenţiate în funcţie de numărul de ani de puşcărie politică care vrei să-ţi fie trecut pe adeverinţă!!!!!!!!!!!!!
Dacă în cazul revoluţionarilor, lista acestora s-a publicat în Monitorul Oficial, tocmai pentru a se putea descoperi cazurile de impostură, existînd şi posibilitatea pentru orice cetăţean să depună contestaţie, în cazul foştilor deportaţi sau deţinuţi politici această transparenţă a lipsit cu DESAVARSIRE !!!!!!!
MOTO:
Am un respect deosebit pentru cel care NU se mai afla printre noi, dar ne priveste cu respect de sus:
TICU DUMITRESCU!!
–Despre bjoza insa, exprim motivele pt care am MARI rezerve, ..mai jos:


ADEVĂRATA istorie a ACESTUI “deținut-politic”
(Bjoza a fost numit în funcție de Ponta la ordinul nasului George Maior, la rândul lui numit de Bashescu tartore/director peste Mafia SRI în 2006).

Numirea numitului Bjoza în acea funcție a fost făcută EXCLUSIV pentru a crea DIVERSIUNE și a întreține conflict permanent între cele DOUĂ categorii care PÂNĂ ATUNCI ERAU ÎN EXCELENTE RELAȚII și care SE RESPECTAU RECIPROC DOAR PÂNĂ LA NUMIREA ACESTUI BJOZA : revoluționarii și foștii deținuți politici !!!!!
Ați observat că aceeași PRESStituție FUNDamentalist -SOROȘistă a construit în timp, cu extrem de mare atenție, o propagandă deosebit de minuțioasă și persuasivă în favoarea acestui personaj AUTODECLARAT “NAȚIONALIST” ??


-despre trecutul marca Bjoza:
Singurul din lotul lui care a fost eliberat după doar 3-4 ani și singurul căruia i-a fost admis recursul. Ceilalți absolut toți au făcut pedeapsa până la sfârșit.
Singurul din lotul acela care după pușcărie a continuat studiile.
Același Bjoza – singurul din acel lot care a fost plimbat prin patru penitenciare in doar câteva luni , după cum arată fișele de cameră pe care le voi publica în imediat următoarea perioadă.
P.S.
SINGURA măsură a guvernului Câțu-Pârțu cu care sunt perfect de acord
Memorat
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1072 : Martie 18, 2021, 17:58:21 »


https://brasovmetropolitan.ro/2021/03/petitie-pentru-ca-octav-bjoza-sa-fie-repus-in-functie-iar-prim-ministrul-florin-citu-sa-i-prezinte-scuze-printre-semnatari-lucia-hossu-longin-liberalul-florin-roman-parlamentari-aur-istoricul-ma/?fbclid=IwAR0uCFDojrzX0dTFHZHuI0rf_K91UqiRhlCxWGs2LCdHeNc9QfRsK81yvgs
Miercuri, 17 martie 2021

Petiţie pentru ca Octav Bjoza să fie repus în funcţie, iar prim-ministrul Florin Cîţu să-i prezinte scuze. Printre semnatari, Lucia Hossu Longin, liberalul Florin Roman, parlamentari AUR, istoricul Marius Oprea, fiul Doinei Cornea

Mihaela ParghelO petiţie pentru ca Octav Bjoza să fie repus în funcţia în subsecretar de stat din care a fost demis prin decizia prim-ministrului a fost lanstă miercuri, De asemenea, semnatarii mai cer ca prim-ministrul Florin Cîţu să-i prezinte scuze lui Bjoza, precum şi celor pe care i-a ofensat prin gestul său. Liderul PNL Ludovic Orban este avertizat cu privire la consecinţele incalculabile ale deciziei prim-ministrului, inclusiv în plan electoral. Petiţia este semnată, printre alţii, de realizatoarea TV Lucia Hossu Longin, istoricul Marius Oprea, actriţa Manuel Hărăbor, Leontin Iuhas – fiul luptătoarei Doina Cornea, Gabriel Andreescu – disident luptător împotriva regimului Ceauşescu, deputatul PNL Florin Roman, parlamentari PSD şi AUR, preşedinţi de asociaţii ale foţtilot deţinuţi politic, foşti deţinuţi politic sau urmaşi ai acestora, informează news.ro.

”Cerem primului ministru Florin Câţu să revină deîndată asupra acestei decizii iraţionale şi să prezinte scuzele cuvenite celor pe care i-a ofensat, în mod special AFDPR şi domnului Octav Bjoza. Cerem domnului Ludovic Orban să înţeleagă uriaşa responsabilitate politică şi morală pe care o poartă, în calitate de preşedinte al PNL, pentru consecinţele incalculabile pe care decizia Guvernului Câţu le atrage după sine şi care nu vor rămâne nesancţionate în primul rând de electoral”, afirmă semnatarii petiţiei adresate Guvernului şi liderului PNL Ludovic Orban.

Ei se declară indignaţi de decizia premierului liberal Florin Câţu de destituire a lui Octav Bjoza din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989.

”Timp de şapte ani, din 2014, de când foştii deţinuţi politici au reuşit cu greu să obţină un post de subsecretar de stat, preşedintele AFDPR a reprezentat cu demnitate şi profesionalism, în ţară şi în străinătate, pe luptătorii anticomunişti şi urmaşii acestora. În tot acest timp, în ciuda vârstei sale, domnul Octav Bjoza şi-a dăruit fără odihnă fiecare clipă luptei pentru perpetuarea Memoriei Rezistenţei, terfelite de urmaşii celor care au instaurat comunismul, precum şi drepturilor confraţilor săi de luptă şi copiilor acestora, fiind permanent pe drumuri, între Secretariatul de stat şi AFDPR, între locuri din ţară unde susţinea conferinţe, participa la săpăturile de căutare a osemintelor celor exterminaţi de comunişti, ori se dedica altor şi altor cauze ale confraţilor săi”, scriu iniţiatorii petiţiei, adăugând că ştiau că ”integritatea domnului Octav Bjoza nu a fost niciodată pe placul politicienilor, mai ales că nu ezita să ia atitudine nici în faţa deciziilor greşite ale guvernelor din care făcea parte”, dar nimeni până acum nu a îndrăznit să se atingă de reprezentantul foştilor deţinuţi politici din executivul României”.

În opinia lor, Bjoza plăteşte pentru atitudinile sale din ultimii ani împotriva măsurilor de discriminare pe criterii politice a memoriei luptătorilor anticomunişti şi drepturilor copiilor acestora, împotriva confiscării IICCMER, epurării istoricilor de prestigiu ai acestuia şi deturnării sale de la rostul iniţial: investigarea onestă a crimelor comunismului. Dar şi pentru curajul de a critica iraţionalele acţiuni ale unor politiceni de a perpetua măsurile persecutorii şi împotriva copiilor luptătorilor în Rezistenţă.

”Ne întrebăm însă dacă Guvernul României realizează că, prin această ofensă adusă comunităţii foştilor deţinuţi politici, luptătorilor anticomunişti şi urmaşilor acestora, nu face decât să redeschidă în societatea românească răni pe care le credeam cu toţii vindecate. Cui serveşte redeşteptarea în societate a unor demoni care ne-au bântuit jumătate de secol şi care ar fi trebuit pe veci adormiţi prin asumarea cu responsabilitate a trecutului totalitar? Iată de ce, prin acest protest cerem Guvernului României, primului minstru Florin Câţu, să înceteze această joacă iresponsabilă cu amintirile dureroase pe care sute de mii de români le poartă în suflete ca pe un doliu în urma vieţilor frânte şi tinereţii distruse ale unei întregi generaţii care a îndrăznit să se opună comunismului. Guvernul României trebuie să servească poporului român, intereselor sale fundamentale. Iar ofensarea, prin eliminarea reprezentării la nivel institutional, a unei comunităţi atât de numeroase şi mai ales proieminente moral, precum aceea a foştilor deţinuţi politici, a luptătorilor anticomunişti şi urmaşilor acestora, nu este de natură să aducă nimic bun în această ţară.”, se mai arată în textul petiţiei.

Până la această oră petiţia are susţinerea a peste 1.100 de persoane

Preşedintele Asociaţiei Foştilor Deţinuţi Politici şi Victime ale Dictaturii din România Octav Bjoza a fost demis luni din funcţia de subsecretar de stat la Secretariatul de stat pentru recunoaşterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945 – 1989.

”A pune în discuţie dimensiunile Holocaustului şi a încerca să pui pe umerii comunităţii evreieşti aducerea comunismului în România este nu doar o încercare de a mistifica istoria, ci şi un gest periculos pentru valorile democratice”, şi-a argumentat premierul Florin Cîţu decizia, referindu-se la un comunicat emis de asociaţia condusă de Bjoza referitor la Legea nr. 232/2020, care aduce unele reparaţii materiale copiilor foştilor deţinuţi politici, deportaţi, prizonieri şi la propunerea ca prevederile legii să nu se aplice ”persoanelor condamnate pentru infracţiuni contra umanităţii sau celor în cazul cărora s-a dovedit că au desfăşurat o activitate fascistă sau legionară în cadrul unei organizaţii sau mişcări de acest fel, precum şi copiilor acestora”.

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1073 : Martie 21, 2021, 01:36:27 »

Să nu se spună că nu sînt sensibil și la părerile pro Bjoza.Lucia Hossu Longin 17 martie
https://www.facebook.com/luciahossulonginoficial
Cred că e situație unică în Europa de Est, să fie demis dintr-o demnitate guvernamentală președintele Asociației Foștilor Deținuți Politic. Un luptător anticomunist, care și-a trăit tinerețea prin cele mai grele închisori și lagăre din gulagul românesc și a cărui prezență în Cabinetul Florin Cîțu era un titlu de noblețe pentru echipa prim-ministrului.
Despre ce vorbim? Octav Bjoza nu a negat Holocaustul și nu i-a pus în discuție dimensiunile. Eu, care l-am auzit adesea vorbind în public, știu că a respectat și respectă suferința evreilor. A cerut doar ca legea 232/2020 să aducă unele reparații materiale copiilor foștilor deținuți politic, care au avut imens de suferit în anii comunismului. România a avut cea mai consistentă rezistență anticomunistă din Est, mii de luptători care au murit, pentru libertate, în munți sau la zidul din Valea Piersicilor. Îi facem acum fasciști și legionari, așa cum i-au etichetat, în mod fals, Tribunalele Poporului, după ce ne-am mândrit cu jertfa lor? Ce-ar însemna, astăzi, ca urmașii marilor torționari să fie urmăriți și să plătească pentru crimele părinților și bunicilor lor? Suntem o țară creștină, care n-a aplicat vendeta, așa încât, copiii și nepoții capilor Securității din perioada neagră a României sunt astăzi prosperi oameni de afaceri și beneficiari ai unui statut social de elită. Uneori, acești copii și nepoți ajung și în Parlament.
Vorbind de responsabilii reeducării de la Pitești, anume de Alexandru Nicolschi, Mișu Dulgheru și Tudor Sepeanu, Octav Bjoza n-a atacat comunitatea evreiască, pentru că, așa cum știm, fenomenul criminal dictat de Stalin și de agenții NKVD, organizat de PCR, n-a avut o fundamentare etnică. Și din rândul evreilor, și din partea românilor, s-au angajat, în acest experiment monstruos, oameni fără milă și fără Dumnezeu.
În sfârșit, opiniile domnului Bjoza nu pot fi sancționate, gândindu-ne, în primul rând, că oamenii care au suferit au cuvinte mai tari, mai aspre, încărcate de durerea amintirii, iar asta îi face să judece faptele cu alte unități de măsură. Așa era Ticu Dumitrescu, așa este și Octav Bjoza, după 30 de ani nu ne-am obișnuit cu ei?
Decizia Premierului m-a șocat. Domnia sa n-a demis oameni care au făcut mult rău acestei țări și acum, în mod rușinos, ”la comandă”, este dat afară omul care onora, prin prezență, Guvernul României. Îi cer domnului Cîțu să revină asupra deciziei, pentru că avem în față un tablou apocaliptic al unui guvern în care orice logică pare să fi fost abolită și cel mai curat om din această echipă de conducere, omul simbol, este îndepărtat. Decizia aceasta face România de rușine. Opriți-o, domnule Prim-ministru, până când nu va întuneca, definitiv, mandatul dumneavoastră!


Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1074 : Aprilie 15, 2021, 01:34:28 »

Dacă secretariatul de stat nu mai publică nimic (a amuțit), o fac revoluționarii care au lucrat pe acolo (asta, Haraga).

Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1075 : Aprilie 19, 2021, 23:52:15 »

Comunicat de presă privind Legea recunoștinței
https://www.gov.ro/ro/guvernul/sedinte-guvern/comunicat-de-presa-privind-legea-recuno-tintei?fbclid=IwAR0qQp2Z_up4x0vysXm9I1CSY9t9ERwPTwELyoIEudH4zhb7BPSF93cKIUg
14 Ianuarie

ŞEDINŢĂ DE GUVERN
COMUNICAT DE PRESĂ


Guvernul a modificat astăzi, printr-o Ordonanță, Legea recunoștinței pentru victoria Revoluției Romane din decembrie 1989 și pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987.
Obiectul principal al actului normativ îl constituie reintroducerea în plată, începand cu luna ianuarie 2015, a persoanelor care au calitatea de “Luptător rănit fără grad de invalididate” și de “Luptător reținut”, aducandu-se astfel corecturile necesare Ordonanței de Urgență nr.95/2014.
Ordonanța adoptată astăzi de Guvern aduce, în principal, următoarele modificări:

Pentru anul 2015, persoanele care au calitatea de “Luptător rănit fără grad de invalididate” și de “Luptător reținut” vor beneficia de o indemnizație reparatorie lunară în sumă de 2020 de lei. Indemnizația reparatorie lunară reprezintă 1,10  din salariul mediu brut utilizat pentru fundamentarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin această lege (respectiv 1836 lei x 1,1= 2020 lei)
Începand cu anul 2016, toate categorii de persoane vizate de Legea recunoștinței pentru victoria Revoluției Romane din decembrie 1989 și pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987, cu completările și modificările ulterioare, vor beneficia de o indemnizație reparatorie lunară în coeficient de 1,10, calculată pe baza coeficienților de multiplicare aplicați caștigului salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurărilor sociale de stat și aprobat prin această lege, aferentă anului pentru care se face plata.
Indemnizațiile se vor acorda în baza certificatului de revoluționar și a unei adeverințe tipizate eliberată și transmisă de  Secretariatul de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945 – 1989 (SSR) direct instituțiilor care fac plata acestor drepturi. Aceste prevederi sunt necesare pentru clarificarea situației evidenței Caselor de Pensii, în vederea acordării indemnizațiilor. 
Indemnizațiile prevăzute de prezenta lege se calculează persoanelor care au titlul de „Luptător cu Rol Determinant” începand cu 1 ianuarie 2015, după emiterea noilor tipuri de certificate și transmiterea adeverințelor tipizate.
În anul 2015 copiii eroilor martiri, indiferent de varstă, dacă nu sunt încadrați în nicio formă de învățămant ori nu realizează venituri din motive neimputabile lor beneficiază de o indemnizație lunară reparatorie în sumă de 2020 lei.
În anul 2015 Luptătorii cu Rol Determinant beneficiază de o indemnizație lunară de gratitudine în cuantum de 2020 de lei.
Pentru personale care au avut de suferit în urma revoltei muncitorești anticomuniste de la Brașov din noiembrie 1987, pentru soțul și urmașii acestora, în cazul în care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege, plata indemnizației se menține la nivelul lunii decembrie 2014, respectiv 2020 lei, pană la obținerea certificatelor și transmiterea adeverințelor tipizate către casele teritoriale de pensii. 
După adoptarea de către Guvern a acestei Ordonanțe, vor fi elaborate norme metodologice de aplicare a Legii recunoștinței pentru victoria Revoluției Romane din decembrie 1989 și pentru revolta muncitorească anticomunistă de la Brașov din noiembrie 1987, cu completările și modificările ulterioare. Aceste norme de aplicare vor conține informații referitoare la modelul de cerere care va trebui completată de către luptătorii cu merite deosebite pentru a fi încadrați în noua categorie de Luptători cu Rol Determinant, modalitatea și termenul de depunere a acestei cereri, precum și alte clarificări.
Memorat
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1076 : Aprilie 28, 2021, 09:32:53 »

Multumim domnului Martinel pentru semnalarea informatiilor legislative aparute ieri pe site-ul Presedintiei Romaniei.
Memorat
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1077 : Aprilie 28, 2021, 11:46:09 »

                
Presedintele Werner Klaus Johannis a semnat ieri doua decrete care vizeaza legislatia privitoare la revolutionari, nr 528 si 529,
www.presidency.ro/ro/presedinte/decrete-si-acte-oficiale.


Decret semnat de Președintele României, Klaus Iohannis
27 aprilie 2021
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 27 aprilie 2021, un decret privind conferirea titlului de „Luptător pentru
Victoria Revoluției din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” persoanelor prevăzute în anexă.

Decret semnat de Președintele României, Klaus Iohannis
27 aprilie 2021
Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 27 aprilie 2021, un decret privind retragerea titlului de „Luptător pentru
Victoria Revoluției din Decembrie 1989” persoanelor prevăzute în anexă.
« Ultima modificare: Aprilie 28, 2021, 22:10:45 de către razvan »
Memorat
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1078 : Aprilie 28, 2021, 22:36:37 »Adaug paginile din Monitorul Oficial al Romaniei - MO nr 451, de marti, 27 aprilie 2021 - in care au fost publicate respectivele decrete.
www.monitoruloficial.ro/Monitorul-Oficial--PI--451--2021.html
Memorat
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1079 : Aprilie 28, 2021, 22:53:31 »

Concluzia postarilor de mai sus:

   Mihai Eminescu
Cu mâine zilele-ţi adaogi...

Cu mâine zilele-ţi adaogi,
Cu ieri viaţa ta o scazi
Şi ai cu toate astea-n faţă
De-a pururi ziua cea de azi.

Când unul trece, altul vine
În astă lume a-l urma,
Precum când soarele apune
El şi răsare undeva.

Se pare cum că alte valuri
Cobor mereu pe-acelaşi vad,
Se pare cum că-i altă toamnă,
Ci-n veci aceleaşi frunze cad.

Naintea nopţii noastre umblă
Crăiasa dulcii dimineţi;
Chiar moartea însăşi e-o părere
Şi un vistiernic de vieţi.

Din orice clipă trecătoare
Ăst adevăr îl înţeleg,
Că sprijină vecia-ntreagă
Şi-nvârte universu-ntreg.

De-aceea zboare anu-acesta
Şi se cufunde în trecut,
Tu ai ş-acum comoara-ntreagă
Ce-n suflet pururi ai avut.

Cu mâine zilele-ţi adaogi,
Cu ieri viaţa ta o scazi,
Având cu toate astea-n faţă
De-a purure ziua de azi.

Priveliştile sclipitoare,
Ce-n repezi şiruri se diştern,
Repaosă nestrămutate
Sub raza gândului etern.
Memorat
Pagini: 1 ... 70 71 [72] 73
Schimbă forumul: