Main Content:

Pagini: 1 ... 71 72 [73]

Activitatea SSPR

Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1080 : Aprilie 28, 2021, 23:11:31 »Memorat
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1081 : Aprilie 28, 2021, 23:12:39 »

Daca nu ati retinut  "concluzia concluziei", o reiterez:
"Tu ai ş-acum comoara-ntreagă
Ce-n suflet pururi ai avut!
"
P.S.  Din spus-a Domnului Eminescu, mi-am permis sa schimb doar atat: un . cu !. In rest .... " Mens Sana în Corpore Sano!"
Memorat
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1082 : Aprilie 28, 2021, 23:21:30 »

Ati putea fi mai direct? Recunosc, nu m-am prins deloc ce doriti sa transmiteti.
Memorat
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1083 : Aprilie 29, 2021, 00:34:15 »


www.realitatea.net/stiri/actual/klaus-iohannis-a-semnat-decretele-30-de-titluri-retrase-de-la-falsi-revolutionari-unii-cu-functii-inalte-in-stat-lista_6088555d5af2cd7bfe393b33?fbclid=IwAR3jZr86CLs1VDyjvWFyFELN_OfLQvTgXGioeqwhxDEibYxmZEmeXoCY1oU
Miercuri, 28 aprilie 2021

Klaus Iohannis a semnat decretele! 30 de titluri RETRASE de la falși revoluționari, unii cu funcții înalte în stat - LISTAAUTOR: Ioana Stanescu

Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat marți, 27 aprilie 2021, un decret privind retragerea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989” mai multor persoane condamnate penal în urmă cu trei ani, în 2018. De asemenea, șeful statului a semnat și retragerea titlului de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant” pentru alte 24 de persoane.
Klaus Iohannis a retras mai multe titluri de revoluționar - „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989” unui număr de 6 persoane. 
Este vorba de mai mulți lideri ai asociațiilor de revoluționari și de un fost secretar de stat pe problemele revoluționarilor - George Costin și soția acestuia, implicați în afacerea cu certificatele de revoluționar.
George Costin, Florentina Costin, Aurel Postelnicu, Serafim Cotenescu, Mihai Bolocan și Gheorghe Bacoi au fost condamnați penal după ce, timp de trei ani, între 2009 și 2011, au obligat beneficiari de indemnizații de revoluționar să le plătească lor, ilegal, comisioane, obținând astfel aproape 9,5 milioane de lei, iar pentru a justifica banii au incheiat contracte false de reprezentare.
Mihai Bolocan a fost vicepresedintele Asociatiei Decembrie 1989 Metrou si presedintele filialei Buzau, Aurel Postelnicu, secretarul general al Asociatiei Decembrie 1989 Metrou, Serafim Cotenescu, presedintele Asociatiei "22 decembrie" Campulug Muscel și Gheorghe Baicoi, vicepresedintele Asociatiei "22 decembrie" Campulug Muscel.
Aceștia au fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție în iunie 2012 și condamnați, șase ani mai târziu, la pedepse cuprinse între 11 luni și 3 ani de închisoare, cu suspendarea executării pedepsei și supraveghere între 2 și 8 ani, potrivit deciziei Înaltei Curți din 28 iunie 2018
Instanța Supremă a decis și confiscarea specială a sumei de 9, 45 de milioane de lei, dobândită de Costin George, Bolocan Mihai, Cotenescu Serafim, Postelnicu Aurel, Bacoi Gheorghe,Costin Florentina, Costin George – Ștefan și Sfârlează Petre, câte 945.339 lei, de la fiecare. De asemenea, aceștia au fost obligați și la plata cheltuielilor de judecată de aproape 90.000 de lei în total.
LISTA persoanelor cărora le-a fost retras titlul de „Luptător pentru Victoria Revoluției din Decembrie 1989 – Luptător cu Rol Determinant”
1. BADEA EUGEN
2. BÂRDAN OVIDIU IONEL
3. BEJAN COSTICĂ
4. BUCUR CRISTIAN
5. BUZATU MARIA
6. COJOCARU LILIANA
7. CONSTANTINESCU ILEANA
8. DEJANU MARCEL
9. DIMITRIU GABRIELA
10. DINU FLOREA
11. DINU MARIELA
12. DINU FLOREA
13. HUZUM ELENA
14. ILIE ECATERINA
15. MĂCĂRESCU VALENTINA
16. MANEA VIOREL
17. NAUM ION
18. PARASCHIV FLOAREA
19. POTOP PETRU
20. ŞTEFAN ION
21. TANASĂ MARIUS-GABRIEL
22. TURCU MARGARETA
23. VIŞAN ELENA
24. VLĂDESCU ECATERINA


Comentarii:

Anonim Tm
Un Guvern de impostori , falsi revolutionari , politicieni corupti , hoti si escroci
________________________________________
Cristian Salanta
Bucur Cristian care apare in lista este un fost coleg impuscat mortal la revolutie in 89. Nu-i normal ca dupa ce si-a pierdut viata sa-i retragi aceste merite. Dar oricum nu mai conteaza.
________________________________________
Revolutia Inventiilor
Viitor Revolutionar , de Revolutia Tehnico - Stintifica , din 2100 ! Farfurii Zburatoare , din Zgarie Nori . Bicicleta Aeriana , cu Baloane de Hidrogen , si Aripi Aerodinamice .
________________________________________
alexandru
Sint inca multe persone care prin impostura, beneficiaza material de multe recompensari din banii poporui roman fara ai merita.Aceasta este Revolutia lui Iliescu si a acolitilor sai care ramin in continuare nepedepsiti si care din pacate si spre rusinea justitiei din romania adevarati criminali ramin nepedepsiti .De ce pedepse cu suspendare?
________________________________________
antohe ion
Cind sunt obligati sa restitue si sumele incasate ilegal !
www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=8902
Miercuri, 20 iunie 2012


IMPARȚIALITATE·INTEGRITATE·EFICIENȚĂ
COMUNICAT

Prin decizia penală nr. 168/2018 din 28.06.2018, Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât următoarele:
Condamnă pe inculpații COSTIN GEORGE, la data faptelor președinte al Asociației Decembrie 1989 Metrou România, și BOLOCAN MIHAI, la o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 8 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat, folosire a influenței și autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul POSTELNICU AUREL, la data faptelor secretar general al Asociației Decembrie 1989 Metrou România, la o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 6 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat, folosire a influenței și autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite în formă continuată și spălare a banilor în formă continuată.

Condamnă pe inculpații COTENESCU SERAFIM, la data faptelor președinte al Asociației 22 Decembrie Câmpulung Muscel și BACOI GHEORGHE, la data faptelor vicepreședinte al aceleiași asociații, la o pedeapsă de 3 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 8 ani și interzicerea pe o perioadă de 3 ani, după executarea pedepsei principale, a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în funcții elective publice, de a exercita o funcție implicând exercițiul autorității de stat și de a ocupa funcția, de a exercita profesia sau meseria ori de a desfășura activitatea de care s-a folosit pentru săvârșirea infracțiunilor de: inițiere sau constituire a unui grup infracțional organizat și complicitate la folosirea influenței și autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite în formă continuată.

Condamnă pe inculpata COSTIN FLORENTINA, soția inculpatului Costin George, la o pedeapsă de 11 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 2 ani și 11 luni pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de folosire a influenței și autorității în scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, in formă continuata.

Condamnă pe inculpatul COSTIN GEORGE ȘTEFAN, fiul inculpatului Costin George, la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 10 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de: fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracțiunea de spălare de bani în formă continuată și complicitate la infracțiunea de folosire a influenței și autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată.

Condamnă pe inculpatul SFÂRLEAZĂ PETRE, la data faptelor avocat în cadrul Baroului București, la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 10 luni pentru săvârșirea infracțiunilor de: fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la infracțiunea de spălare de bani în formă continuată.

Condamnă pe inculpata LAZĂR ANCA MARINA la o pedeapsă de 2 ani și 10 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 4 ani și 10 luni pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracțiunea de spălare de bani în formă continuată.

Față de inculpații Preda Valentin Gheorghe Marin și Ciulinaru Vasile instanța de judecată a dispus achitarea.

Obligă pe inculpații Costin George, Bolocan Mihai și Cotenescu Serafim, la câte 46.000 lei și pe inculpații Postelnicu Aurel, Bacoi Gheorghe, Costin Florentina, Costin George Ștefan, Sfârlează Petre și Lazăr Anca Marina la câte 41.000 lei cheltuieli judiciare către stat.
Dispune confiscarea specială asupra sumei de 9.453.390 lei, dobândită de inculpații Costin George, Bolocan Mihai, Cotenescu Serafim, Postelnicu Aurel, Bacoi Gheorghe,Costin Florentina, Costin George – Ștefan și Sfârlează Petre prin săvârșirea infracțiunilor sau confiscarea bunurilor aparținând acestor inculpați până la concurența acestei valori, respectiv câte 945.339 lei, de la fiecare.

DEFINITIVĂ

Inculpații au fost trimiși în judecată de către Direcția Națională Anticorupție la data de 15 iunie 2012, vezi comunicat 455/VIII/3 din 20 iunie 2012.


BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE

Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.

comunicate de presă din 20 iunie 2012
Memorat
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1084 : Aprilie 29, 2021, 23:33:44 »

Domnul Marcel Dumitrescu ne-a semnalat in subtopicul "TREBUIE SĂ ȘTIM",
la pagina 426 - www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=449.6375,
o modificare legislativa pe care o consider de interes general.
Vezi MO nr 459, Anul 189 (XXXIII), de joi, 29 aprilie 2021
www.monitoruloficial.ro/Monitorul-Oficial--PI--459--2021.html


Anunt important!
Prin transformarea in lege a unei initiative legislative a liberalului Florin Roman, incepand de astazi se poate recupera integral CASS-ul! Inclusiv de catre cei care au pierdut procesul sau au obtinut doar o restituire partiala.  Teoretic, nu va mai fi nevoie de avocat sau de procese, fiind suficienta o simpla cerere adresata Casei de Pensii.
Cei interesati (preferabil prin intermediul presedintilor de asociatii, dar nu musai!) se pot adresa asociatiei noastre si vor primi -gratuit si neconditionat!- consiliere (formular personalizat). Persoane de contact : presedinte Banutoiu Nicolae si secretar general Terza Gicu Cristian.
Multumim  „initiatorului” Roman Claudiu Florin si celor 302 deputati care au votat aceasta lege (113/2021)! Ea corecteaza multe nedreptati si degreveaza instantele de mii de procese!


Legea 113/2021 a fost publicata azi in M.O nr 459! Cea mai importanta prevedere este ca nu mai exista termen de prescriere pentru restituirea unor sume la pensii/indemnizatii. Practic, se aplica retroactiv. Este aplicabila Legii 341/2004, prin coroborare cu art 117:
Prevederile prezentei legi, referitoare la stabilirea și modificarea drepturilor de pensie, la încetarea, suspendarea și reluarea plății acestora, precum și la recuperare, se aplică și indemnizațiilor/pensiilor de serviciu acordate prin legi speciale, a căror stabilire și plată se află, potrivit legii, în competența materială a caselor teritoriale de pensii, cu excepția situațiilor în care legea specială dispune altfel."
Coroborat cu prevederile art.168, alin (1) din Legea 207/2015:"Articolul 168
Restituiri de sume
(1) Se restituie, la cerere, contribuabilului/plătitorului orice sumă plătită sau încasată fără a fi datorată."
Enumerarea de la art. 2^1, practic acopera orice situatie. Atat Casele de Pensii cat si instantele recunosteau "datoria"/abuzul/greseala, insa solicitau/aplicau termenul general de prescriere (de 3 ani).


Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2560
 • Vezi Profilul
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1085 : Mai 14, 2021, 16:46:38 »
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1086 : Mai 14, 2021, 21:31:31 »

Adică un anunț al Guvernului României.


http://sspr.gov.ro/w/2021/05/14/anunt-concurs-de-recrutare

ANUNȚ CONCURS DE RECRUTARE
14 mai 2021 alex Comunicate
În temeiul dispoziţiilor Legii nr. 33/2021 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 183/2020 privind desfăşurarea pe perioada stării de alertă a concursurilor pentru ocuparea posturilor vacante din cadrul unor instituţii din sistemul justiţiei, precum şi din cadrul Curţii de Conturi, SSRML organizează concurs de recrutare pentru ocuparea unor funcţii publice de execuţie vacante (2 funcţii: 1 consilier juridic asistent; 1 consilier juridic superior), astfel:

Data Concursului

Proba scrisă: 15 iunie 2021, ora: 10.00;

Proba interviu: 17 iunie 2021, ora 10,00.

Locaţia desfăşurării probei scrise: sediul SSRML, Piața Presei Libere nr. 1 Corp. B, etaj.3, București, sector 1;

 

Perioada de depunere a dosarelor de concurs: 14 mai – 2 iunie 2021

Dosarele se depun de luni până joi (orele 9,00-16,00) și vineri (orele 9,00-12,00),

atât la sediul SSRML, cât și prin poștă, ultima zi de depunere fiind 02 iunie 2021 (data poștei).

Pentru dosarele depuse prin poștă, candidații admiși la proba privind selecția dosarelor au obligația ca în ziua susținerii probei scrise să prezinte originalele în vederea verificării conformităţii copiilor cu acestea.

Coordonate de contact pentru primirea dosarelor de concurs:

SSRML, Piaţa Presei Libere, nr.1, corp B, etaj 3, sector 1, Bucureşti; email: relatiicupublicul@sspr.gov.ro;

Relații suplimentare: sediul SSRML, tel: (4021)319.86.26; (4021)319.86.27; fax: (4021)319.86.28; persoana de contact: Moldovan D.M., consilier I superior, telefon: 0766593143; email: md.moldovan@sspr.gov.ro.

 

Acte necesare înscrierii la concursul de recrutare pentru ocuparea unei funcţii publice de executie vacante

1 ) formularul de înscriere prevăzut în anexa nr. 3 la H.G. nr. 611/2008;

2 ) curriculum vitae, modelul comun european;

3 ) copia actului de identitate;

4 ) copii ale diplomelor de studii, certificatelor şi altor documente care atestă efectuarea unor specializări şi perfecţionări;

5 ) copie a diplomei de master în domeniul administrației publice, management ori în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice, după caz, în situația în care diploma de absolvire sau de licență a candidatului nu este echivalentă cu diploma de studii universitare de master în specialitate, conform prevederilor art. 153 alin. (2) din Legea educației naționale nr. 1/2011, cu modificările și completările ulterioare;

6 ) copia carnetului de muncă și a adeverinței eliberate de angajator pentru perioada lucrată, care să ateste vechimea în muncă și în specialitatea studiilor solicitate pentru ocuparea postului/funcției sau pentru exercitarea profesiei conform anexei nr. 2D la H.G. nr. 611/2008;

7 ) copia adeverinţei care atestă starea de sănătate corespunzătoare, eliberată cu cel mult 6 luni anterior derulării concursului de către medicul de familie al candidatului;

8 ) copia adeverinţei care atestă starea de sănătate corespunzătoare pentru efort fizic, în cazul funcţiilor publice pentru a căror ocupare este necesară îndeplinirea unor condiţii specifice care implică efort fizic şi se testează prin probă suplimentară;

9 ) cazierul judiciar;

10 ) declarația pe propria răspundere, prin completarea rubricii corespunzătoare din formularul de înscriere, sau adeverința care să ateste lipsa calității de lucrător al Securității sau colaborator al acesteia, în condițiile prevăzute de legislația specifică.

Adeverinţele care au un alt format decât cel prevăzut la punctul 6) trebuie să cuprindă elemente similare celor prevăzute în anexa nr. 2D şi din care să rezulte cel puţin următoarele informaţii: funcţia/funcţiile ocupată/ocupate, nivelul studiilor solicitate pentru ocuparea acesteia/acestora, temeiul legal al desfăşurării activităţii, vechimea în muncă acumulată, precum şi vechimea în specialitatea studiilor.

Adeverinţa care atestă starea de sănătate conţine, în clar, numărul, data, numele emitentului şi calitatea acestuia, în formatul standard stabilit de Ministerul Sănătăţii Publice.

Pentru candidații cu dizabilități, în situația solicitării de adaptare rezonabilă, adeverința care atestă starea de sănătate trebuie însoțită de copia certificatului de încadrare într-un grad de handicap, emis în condițiile legii.

Copiile prevăzute mai sus, precum și copia certificatului de încadrare într-un grad de handicap se prezintă în copii legalizate sau însoțite de documentele originale, care se certifică pentru conformitatea cu originalul de către secretarul comisiei de concurs.

Cazierul judiciar poate fi înlocuit cu o declaraţie pe propria răspundere. În acest caz, candidatul declarat admis la selecţia dosarelor are obligaţia de a completa dosarul de concurs cu originalul documentului pe tot parcursul desfăşurării concursului, dar nu mai târziu de data şi ora organizării interviului.

Prin raportare la nevoile individuale, candidatul cu dizabilități poate înainta comisiei de concurs, în termenul prevăzut pentru depunerea dosarelor de concurs, propunerea sa privind instrumentele necesare pentru asigurarea accesibilității probelor de concurs.
Memorat
 • NVal
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 6021
 • Vezi Profilul
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1087 : Mai 14, 2021, 21:43:17 »

FUNCȚIILE PUBLICE VACANTE
pentru care se organizează
CONCURS DE RECRUTARE:


I.             Consilier juridic clasa I grad profesional Asistent (ID 362452)
Serviciul Juridic – Compartiment Contencios Administrativ


Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână;

Condiţiile de participare:

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute la art. 465 alin. (1) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția condiției de atestare a stării de sănătate pe bază de evaluare psihologică;

studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență în domeniul juridic;
minimum 1 an vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice
 

Bibliografia/tematica

Constituția României, republicată;
Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare: Partea a VI a – Titlul I si II;
Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
Legea 202/2002 privind egalitatea de șanse între femei și bărbați, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
Hotărârea Guvernului nr. 563/2014, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
Legea nr. 341/2004 modificată prin O.U.G. nr. 95/2014;
Hotărârea de Guvern 1412/2004 modificată prin H.G. nr. 99/2015;
Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare;
Ordonanța nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, cu completările și modificările ulterioare;
Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ cu completările și modificările ulterioare: Cap. I si II;
Cod Civil: Subiectele de drept civil ( art. 25-33); Capacitatea civilă a persoanei juridice (art. 209-251); Modalitățile obligațiilor ( art. 1396-1515);
Cod Procedură Civilă: Participanții la procesul civil ( 41-93); Executarea silită (art. 622-913);
Cod Penal: Infracțiunea ( art. 15-52);
Cod Procedură Penală: Probele, mijloacele de proba si procedeele probatorii ( art. 97-201);
Legea nr. 53/2003, Codul Muncii, republicată cu completările și modificările ulterioare: Răspunderea juridică;
*Candidaţii vor avea în vedere la studierea actelor normative din bibliografia stabilită în vederea susţinerii concursului inclusiv republicările, modificările şi completările acestora.

Atribuțiile postului:

– Ține evidența in format electronic a cauzelor aflate pe rolul instanțelor de judecată, în care este parte, precum și a hotărârilor judecătorești pronunțate, urmărind punerea în executare a hotărârilor judecătorești definitive;
– Ține evidenta și actualizează tabelul privind persoanele care sunt beneficiari ai legii nr. 341/2004 cu modificările si completările ulterioare și au calitatea de colaboratori sau lucrători ai Securității.
– Întocmește/redactează toate actele specifice pentru susținerea, în instanță a intereselor legitime ale Secretariatului de Stat;
– Acordă asistenţă juridică celorlalte compartimente funcţionale ale Secretariatului de Stat;
– În situaţia în care se solicită punctul de vedere al compartimentului pentru soluţionarea memoriilor înaintate Secretariatului de Stat, serviciul/compartimentul de specialitate trebuie să precizeze în cuprinsul corespondenţei propriul punct de vedere, pentru a se putea corobora aspectele juridice cu aspectele tehnice/de oportunitate supuse analizei;
Are obligația să cunoască, să respecte și să răspundă de buna aplicare în domeniul său de competență a regulamentului de Organizare și funcționare, a Regulamentului intern, a procedurilor și a celorlalte regulamente interne aplicabile la nivelul Secretariatului de Stat;
Are obligația să cunoască, să respecte și să răspundă de buna aplicare în domeniul său de competență a actelor normative privitoare la atribuțiile sale de serviciu, cu modificările si actualizările ulterioare;
Îndeplinește orice alte sarcini în scopul rezolvării programelor și proiectelor pentru finalizarea obiectivelor Secretariatului de Stat, stabilite de către șefii profesionali cu respectarea legii;
Poate îndeplini și alte atribuții prevăzute de regulamentul de organizare și funcționare ori însărcinări încredințate de secretarul de stat;
Îndeplineşte întocmai obligaţiile ce îi revin în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în conformitate cu prevederile art. 22 şi art. 23 din Legea nr. 319/2006 a securităţii şi sănătății în muncă, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a celor prevăzute în instrucţiunile proprii de securitate și sănătate în muncă elaborate la nivel de secretariat;
Îndeplineşte întocmai obligaţiile ce îi revin în domeniul apărării împotriva incendiilor, în conformitate cu prevederile art. 22 din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările si completările ulterioare;
Îndeplineşte întocmai obligaţiile ce îi revin în domeniul protecției datelor cu caracter personal, în conformitate cu prevederile Regulamentului UE nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE, a altor dispoziţii de drept al Uniunii sau de drept intern referitoare la protecţia datelor, precum şi a celor prevăzute în actele administrative interne și procedurile proprii elaborate la nivel de instituție;
Are obligația să constituie, să ordoneze, să lege în dosare și să inventarieze toate documentele/înscrisurile proprii pe care le-a primit sau redactat și să le predea la arhiva instituției în al doilea an de la constituire pe bază de inventar întocmit pe termene de păstrare și proces verbal de predare – primire cf. prevederilor Legii nr. 16/1996 (republicată) privind Arhivele Naționale.


II.             CONSILIER JURIDIC Clasa I grad profesional SUPERIOR
Serviciul Juridic – Compartiment Contencios Administrativ


Durata normală a timpului de muncă este de 8 ore/zi, 40 ore/săptămână;

Condiţiile de participare:

Candidaţii trebuie să îndeplinească condiţiile generale prevăzute la art. 465 alin. (1) din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare, cu excepția condiției de atestare a stării de sănătate pe bază de evaluare psihologică;

Condiții specifice

studii superioare de lungă durată absolvite cu diplomă de licență în domeniul juridic;
minimum 7 ani vechime în specialitatea studiilor necesare exercitării funcției publice
 

Bibliografia/tematica:

Constituția României, republicată;
Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 57/2019 privind Codul administrativ, cu modificările și completările ulterioare: Partea a VI a – Titlul I si II;
Ordonanța Guvernului nr. 137/2000 privind prevenirea și sancționarea tuturor formelor de discriminare, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
Legea 202/2002 privind egalitatea de șanse între femei și bărbați, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
Hotărârea Guvernului nr. 563/2014, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
Legea nr. 341/2004 modificată prin O.U.G. nr. 95/2014;
Hotărârea de Guvern 1412/2004 modificată prin H.G. nr. 99/2015;
Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informațiile de interes public, cu modificările și completările ulterioare;
Ordonanța nr. 27/2002 privind reglementarea activității de soluționare a petițiilor, cu completările și modificările ulterioare;
Legea nr. 554/2004 a contenciosului administrativ cu completările și modificările ulterioare: Cap. I si II;
Cod Civil: Subiectele de drept civil (art. 25-33) ; Capacitatea civilă a persoanei juridice (art. 209-251); Proprietatea publică (art. 858-875); Răspunderea civilă ( art. 1349 – 1395); Modalitățile obligațiilor (art. 1396-1515); Executarea silită a obligațiilor;
Cod Procedură Civilă;
Cod Penal: Infracțiunea (art. 15-52); Răspunderea penală a persoanei juridice (art. 135-151);
Cod Procedură Penală;
Legea nr. 53/2003, Codul Muncii, republicată cu completările și modificările ulterioare: Conflictele de muncă; Răspunderea juridică;
*Candidaţii vor avea în vedere la studierea actelor normative din bibliografia stabilită în vederea susţinerii concursului inclusiv republicările, modificările şi completările acestora.

Atribuțiile postului:

– Formulează propuneri și observații la proiectele de acte normative inițiate de alte autorități publice centrale, care au incidentă în domeniul de activitate al Secretariatului de Stat potrivit legii;
– Întocmește/redactează toate actele specifice pentru susținerea, în instanță a intereselor legitime ale Secretariatului de Stat
– Asigură reprezentarea și susținerea intereselor instituției în față instanțelor judecătorești de orice grad și a altor organe jurisdicționale, redactând orice înscris în acest scop,potrivit legii;
– Exercită căile de atac împotrivă hotărârilor judecătorești în care instituția este parte;
– La solicitarea conducerii formulează puncte de vedere cu caracter juridic în ceea ce privește aplicarea și interpretarea actelor normative cu privire la problematică solicitată;
– Ține evidența cauzelor aflate pe rolul instanțelor de judecată, în care este parte, precum și a hotărârilor judecătorești pronunțate, urmărind punerea în executare a hotărârilor judecătorești definitive;
– Fundamentează și propune, în colaborare cu celelalte compartimente de specialitate, în conformitate cu Programul de guvernare și potrivit strategiei Secretariatului de Stat privind îmbunătățirea cadrului legislativ în domeniul specific, proiecte de acte normative (legi, ordonanțe de urgentă, ordonanțe, hotărâri ale Guvernului, ordine cu caracter normativ, norme, normative, instrucțiuni etc.);
– Acordă asistenţă juridică celorlalte compartimente funcţionale ale Secretariatului de Stat;
– În situaţia în care se solicită punctul de vedere al compartimentului pentru soluţionarea memoriilor înaintate Secretariatului de Stat, serviciul/compartimentul de specialitate trebuie să precizeze în cuprinsul corespondenţei propriul punct de vedere, pentru a se putea corobora aspectele juridice cu aspectele tehnice/de oportunitate supuse analizei;
– Îndrumă şi sprijină compartimentele de specialitate la întocmirea proiectelor de contracte pe care le avizează, întocmind, în toate situaţiile, puncte de vedere scrise asupra clauzelor neconforme cu legea şi/sau neoportune;
Are obligația să cunoască, să respecte și să răspundă de buna aplicare în domeniul său de competență a regulamentului de Organizare și funcționare, a Regulamentului intern, a procedurilor și a celorlalte regulamente interne aplicabile la nivelul Secretariatului de Stat;
Are obligația să cunoască, să respecte și să răspundă de buna aplicare în domeniul său de competență a actelor normative privitoare la atribuțiile sale de serviciu, cu modificările si actualizările ulterioare;
Îndeplinește orice alte sarcini în scopul rezolvării programelor și proiectelor pentru finalizarea obiectivelor Secretariatului de Stat, stabilite de către șefii profesionali cu respectarea legii;
Poate îndeplini și alte atribuții prevăzute de regulamentul de organizare și funcționare ori însărcinări încredințate de secretarul de stat;
Îndeplineşte întocmai obligaţiile ce îi revin în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă, în conformitate cu prevederile art. 22 şi art. 23 din Legea nr. 319/2006 a securităţii şi sănătății în muncă, cu modificările şi completările ulterioare, precum şi a celor prevăzute în instrucţiunile proprii de securitate și sănătate în muncă elaborate la nivel de secretariat;
Îndeplineşte întocmai obligaţiile ce îi revin în domeniul apărării împotriva incendiilor, în conformitate cu prevederile art. 22 din Legea nr. 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor, cu modificările si completările ulterioare;
Îndeplineşte întocmai obligaţiile ce îi revin în domeniul protecției datelor cu caracter personal, în conformitate cu prevederile Regulamentului UE nr. 679 din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice în ceea ce priveşte prelucrarea datelor cu caracter personal şi privind libera circulaţie a acestor date şi de abrogare a Directivei 95/46/CE, a altor dispoziţii de drept al Uniunii sau de drept intern referitoare la protecţia datelor, precum şi a celor prevăzute în actele administrative interne și procedurile proprii elaborate la nivel de instituție;
Are obligația să constituie, să ordoneze, să lege în dosare și să inventarieze toate documentele/înscrisurile proprii pe care le-a primit sau redactat și să le predea la arhiva instituției în al doilea an de la constituire pe bază de inventar întocmit pe termene de păstrare și proces verbal de predare – primire cf. prevederilor Legii nr. 16/1996 (republicată) privind Arhivele Naționale.

 Formulare inscriere concurs:

1. FORMULAR DE ÎNSCRIERE

2. ADEVERINTA model

3. DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE
Memorat
 • Mr. G
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 2560
 • Vezi Profilul
Răspuns: Activitatea SSPR
« Răspunde #1088 : Mai 20, 2021, 16:57:09 »

CU PARERE DE RAU, AM O INTREBARE CATRE SS PUIU FESAN:
SSRML TRANSMITE CONDOLEANTE IN CAZUL DECESULUI UNUI REVOLUTIONAR, DOAR DACA ESTE LRD ? CEILANTI REVOLUTIONARI NU SUNT LUA-TI IN CONSIDERARE. DOAR "PRIETENI" SI DE PREFERAT LRD?
Memorat
Pagini: 1 ... 71 72 [73]
Schimbă forumul: