Main Content:

Pagini: [1]

A.P.A.R. Brașov

 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
A.P.A.R. Brașov
« : Septembrie 16, 2012, 12:24:10 »

În numele Revoluției, a revoluționarilor reali, adevărați, mă refer la cei care cu riscul sacrificiului vieții lor , au schimbat un regim totalitar reprezentat de cuplul dictatorial și partidul comunist român, a celor dispăruți în aceste evenimente, trecuți în neființă datorită incompetenței celor aflați la comandă și-a celor care mai mult sau puțin au avut de suferit după data de 22/12/1989 ora 12 și 10 minute, am decis să strâng probe veridice, indubitabile, de necontestat, pentru a întocmi o plângere penală împotriva Statului Român.
Plângerea penală se datorează faptului că timp de peste 20 de ani instituțiile statului nu au definitivat la Brașov, crimele, mai precis asasinatele violente, rezultate perioadei evenimentelor decembriste.
Principalele capete de acuzare vor fi de natura penală.
Intenționez personal să mă constitui parte civilă, să sesizez punând la dispoziția celor mai competente foruri internaționale aceste probe. 
În același timp fac apel pe această cale la APAR Brașov să facă posibilă accesarea sau să publice toate probele ce le deține. Fiind un ONG cu personalitate juridică se poate constitui de asemeni parte civilă într-un viitor dosar al revoluției brașovene. Vreau să le atrag atenția celor implicați în deținerea acestor probe că prin încercarea de a estompa efectele juridice, se pot face vinovați de anumite complicități chiar.
După ce am studiat cu atenție mai multe documente ce mi-au intrat în posesie și avizul unor specialiști în domeniu mi-am dat seama la ce riscuri vă expuneți prin mușamalizarea probelor.
Fac apel în special la Col(r) Tocan Viorel.
Totodată membrii acestei asociații sunt invitați să colaboreze la definitivarea acestui proiect.
Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
 • Demi Ioan
 • Membru
 • **
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 72
 • CURAJ, ADEVAR SI DREPTATE
 • Vezi Profilul
Răspuns: A.P.A.R. Brașov
« Răspunde #1 : Septembrie 26, 2012, 22:28:39 »

SORINE,tu chiar crezi ca stii multe despre REVOLUTIE si REVOLUTIONARI,nu fi naiv.Vad ca nu raspunde nimeni in legatura cu A.P.A.R.Brasov.Nu-l cunosti pe IOSIF GH.(Administratorul)este membru fondator al asociatiei.Nu te supara pe mine,dar fiind plecat de foarte multi ani din tara.....din strainatate altfel se vad lucrurile pe PORTALUL REVOLUTIONARILOR.Multa sanatate tie si familiei tale,vad ca nici la telefon nu raspunzi Huh Huh.
Memorat
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
A.P.A.R. Brașov
« Răspunde #2 : Septembrie 29, 2012, 20:41:35 »

Am crezut, sincer, că reacția v-a fi mai virulentă din partea celor din APAR. În a fi acuzat de o așa zisă naivitate este naiv din partea ta, Demi. Nu mi-am arogat niciodată vreun merit deosebit în a cunoaște fenomenul post decembrist, dar în schimb ceea ce am făcut, trăit și pe alocuri chiar schimbat în acele zile sunt reale de necontestat. Nu am pretenția de a-mi revendica anumite însușiri deosebite sau vreo calitate suplimentară. Consider că am făcut parte din marea masă nemulțumită a timpului respectiv care a dorit o schimbare. S-a realizat sau nu? Poate generațiile viitoare se vor pronunța. Noi cei implicați activ nu avem capacitatea de-a ne pronunța. Suntem subiectivi.
Dacă am fost sau nu revoluționari, puciști, participanți sau simpli executanți ai unui scenariu național, eventual mondial, istoricii vor decide. Însă nu voi susține unele aberații cum că revoluționarii sunt de mai multe categorii. Remarcați sau diferențiați între ei. Nu se pot întocmi grile de departajare. Am riscat toți în aceeași măsură, ne-am expus la fel iar în cazul unui fiasco, aveam de suportat consecințe în egală măsură. Era la fel de dulce glonțul patriei. Din fericire am fost de partea câștigătoare. Repet câștigătoare.
Consecințele în schimb au fost dezastroase. Prea multe victime, prea multe drame. S-a profitat prea mult de inexistența statului de drept. Pe toate planurile. Realitatea este cea care o știți. Vă confruntați cotidian cu avantajele dobândite în decursul anilor. Încercările de contracarare a derapajelor au fost ineficiente pe toate planurile.
Acesta este cauza principală pentru care m-am hotărât să acționez. După aproape 18 ani de la înființare, APAR-ul nu și-a dovedit sau demonstrat scopul principal.
Adevărul și aflarea acestuia.
Dacă pe voi nu vă deranjează pe mine personal, da. Din 1995 ați strâns probe, documente, înregistrări audio și video. Cu ce scop? Presupun aceste scopuri a fi reale, pentru a facilita aflarea adevărului decembrist. Poate așa motivați dispariția casetelor de la TVS, nu?
Probabil am altă percepție în privința scopurilor voastre revoluționare; este posibilă însă o delimitare. Cea pragmatică. Nu fac aluzie la cunoștința comună. Personal am delimitat relația. Era mai mult decât o necesitate.
Să ai parte de multă sănătate și bunăstare.
De bine!
Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
 • remus43de
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7622
 • Vezi Profilul
Răspuns: A.P.A.R. Brașov
« Răspunde #3 : Octombrie 03, 2012, 11:58:51 »

Scheianului nu-i raspundeti in legatura cu Asociatia Pentru Adevarul Revolutiei din Brasov? Ar fi interesant sa aflam si care e parerea dumneavoastra despre cele ce se petrec la Asociatia 15 Noiembrie 1987, care are sediul tot in Brasov. Ati citit postarile de la "Revolta din 15 Noiembrie 1987", ultimele doua pagini,
http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=59.300
http://www.portalulrevolutiei.ro/forum/index.php?topic=59.315.
Memorat
Răspuns: A.P.A.R. Brașov
« Răspunde #4 : Mai 14, 2013, 17:53:22 »

Apel catre Presedintele Asociatiei "Pentru Adevarul Revolutiei", domnul Viorel Tocan.

Domnule Presedinte, tinand cont ca nu ati mai convocat o sedinta a organizatiei noastre de peste un an, va rog sa programati una in timp cat mai scurt. Va solicit sa stabiliti data, locul si ora intrunirii si datele respective sa le aduceti la cunostinta membrilor asociatiei.

„Interesant anunț! Profund, revelator și echidistant.
Pe de-o parte se face dovada producției prodigioase a membrilor A „PAR”, care au depus o activitate susținută în aflarea adevărului (plângeri penale, procese pe rol, sentințe definitive, constituiri părți civile, colocvii, seminarii, comemorări, etc) și până-n acest moment, datorită lor, criminalii evenimentelor decembriste au fost inculpați și condamnați de justiție.
Pe de altă parte, cu probele strânse aproape 20 de ani au creat o bază de date care a fost publicată și este de referința pentru istorici și cercetători.
Ce mai, cinste lor, demni de toată stima. Au devenit între timp repere de verticalitate și combativitate, adevărați anti comuniști. Tot în același sens fac diferența între ei și ei, sau mai bine spus, ori noi, ori voi.
Luați aminte, acesta este etalonul asociațiilor non combat post decembriste. În clar, au strâns probe autentice, documente, înregistrări audio sau video, unele dintre ele fiind sustrase sau obținute ilegal și-n parte protejate de dreptul de autor. Poate inițiativa n-ar deranja dacă erau folosite în scopuri nobile pentru istorici, analiști, sau organe abilitate în domeniu.
De cele mai multe ori aceste probe au fost folosite până-n prezent ca mijloace de șantaj, revanșarde. De fapt interesele sunt altele. Traficul de influență, escrocheria, foloase necuvenite, promovarea imposturii și non-valorii. Mai trebuie adăugate prezumtive complicități la obstrucționarea justiției. Cam asta se întâmplă de regulă când n-ai noțiuni de onoare sau clarviziune în ceea ce privește nuanța politică. Când te contaminezi de cameleonism politic devii un bibiloi masculin cu accente pronunțate de divă.
Nu vreau să folosesc expresii mai dure, dar preacurvia are conotații biblice uneori. Sau nu?”


Am facut public un e-mail primit de la un membru al APAR-lui. Sa-mi fie iertata publicarea lui din cauza de motive.  Grin
Memorat
Răspuns: A.P.A.R. Brașov
« Răspunde #5 : Decembrie 11, 2014, 13:09:34 »

Poate rememorarea unor episoade de viata traite de unii dintre noi,v-a fi un stimulent în activitatea acestei asociatii foarte "activa si combatanta".Ziceam si eu, nu dadeam cu paru Cheesy

http://www.tvrplus.ro/editie-memorial-90-267738
http://www.tvrplus.ro/editie-memorial-90-270703
http://www.tvrplus.ro/editie-memorial-90-272878
http://www.tvrplus.ro/editie-memorial-90-274493
http://www.tvrplus.ro/editie-memorial-90-277177
http://www.tvrplus.ro/editie-memorial-90-279224
http://www.tvrplus.ro/editie-memorial-90-281417
http://www.tvrplus.ro/editie-memorial-90-283035
http://www.tvrplus.ro/editie-memorial-90-285517

Multumiri tvr pentru aceasta initiativa.Demna de lauda! O mare apreciere d-nei Lucia Hossu-Longin.Ultimele trei cred ca vor fi bogate în dezvaluiri inedite.
Memorat
Răspuns: A.P.A.R. Brașov
« Răspunde #6 : Decembrie 12, 2014, 00:34:45 »

SORINE,tu chiar crezi ca stii multe despre REVOLUTIE si REVOLUTIONARI,nu fi naiv.Vad ca nu raspunde nimeni in legatura cu A.P.A.R.Brasov.Nu-l cunosti pe IOSIF GH.(Administratorul)este membru fondator al asociatiei.Nu te supara pe mine,dar fiind plecat de foarte multi ani din tara.....din strainatate altfel se vad lucrurile pe PORTALUL REVOLUTIONARILOR.Multa sanatate tie si familiei tale,vad ca nici la telefon nu raspunzi Huh Huh.
Memorat
Răspuns: A.P.A.R. Brașov
« Răspunde #7 : Decembrie 16, 2014, 10:43:25 »

Un alt episod, ultimul aparut prin amabilitatea tvr si a d-nei Hossu-Longin. De aceasta data Timisoara.

http://www.tvrplus.ro/editie-memorial-90-287400

Vizionare placuta!
Memorat
Răspuns: A.P.A.R. Brașov
« Răspunde #8 : Decembrie 22, 2014, 12:31:14 »

Penultimul episod; tot Timisoara

http://www.tvrplus.ro//editie-memorial-90-290146
Memorat
Răspuns: A.P.A.R. Brașov
« Răspunde #9 : Februarie 02, 2015, 14:37:41 »

Între timp alte doua episoade. La fel de cutremurătoare,mai ales ultimul.

http://www.tvrplus.ro/editie-memorial-90-298329

http://www.tvrplus.ro/editie-memorial-90-301944
Memorat
 • scheianul
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 708
 • Nihil Sine Deo
 • Vezi Profilul
Răspuns: A.P.A.R. Brașov
« Răspunde #10 : Decembrie 28, 2015, 14:44:59 »

http://www.comisarul.ro/politic/decembrie-1989-iluzia-terori%C5%9Etilor-iluzia-liberta%C5%A2_659464.html„Există o victorie mult mai dificilă, însemnând înfrângerea iluziilor mincinoase care reprezintă pentru om o sursă de sclavie, a unei sclavii de care el nu îşi dă seama. Omul trăieşte în sclavie, adesea fără să fie conştient şi uneori chiar plăcându-i starea lui. Omul aspiră şi spre libertate, dar ar fi o greşeală să credem că omul iubeşte libertatea şi ar fi o greşeală şi mai mare să credem că libertatea este un lucru uşor. Dimpotrivă: libertatea este dificilă, iar sclavia este uşoară.“ Acest citat aparţine unui rus, Nikolai Berdiaev, convertit de la marxismul la care s-a adăpat şi Ion Iliescu, într-un acerb critic, din interior, al sistemului. Iliescu, spre deosebire de Berdiaev, a rămas neschimbat.
Ruşii au perceput probabil cel mai bine natura duplicitară, de iluzionist, a lui Ion Ilici Iliescu, iar viaţa sa este aceea a unui perpetuu scamator, un histrionic desăvårşit aproape. Histrionicul este un fals, un ipocrit, un măscărici, un gesticulant ridicol, o persoană ipocrită, perfidă, un şarlatan ce pretinde că este altceva decåt este de fapt.
Histrionismul (termen derivat din latinescul histrionicus - bufon, comedianţi purtători de măşti) este expresia unei dezordini a personalităţii, definită clinic şi caracterizată printr-o excesivă manifestare emoţională, labilitate psihică, stil teatral de exprimare, nevoia de captare a atenţiei, de a fi în centrul atenţiei dacă se poate, o obişnuinţă manipulativă persistentă.

Schizofrenicul Iliescu, stăpânul iluziilor

O trăsătură aparte a histrionicului este şi catarsisul afectiv facil: izbucneşte în descărcări dezordonate şi demonstrative, dramatizează conţinutul comunicării, deseori fabulează, iar manifestările asociate includ egocentrismul, autoindulgenţa, exchibiţionismul, manifestarea exagerată a emoţiilor, o excesivă sensibilitate faţă de orice fel de critică. L-aţi recunoscut cu uşurinţă pe Ion Iliescu, nu-i aşa?
Histrionismul este diagnosticat preponderent la femei şi este legat de vechea noţiune a isteriei (hysteria, de la grecescul hystera - uter), o tulburare somatică cu efecte psihice, unele dintre acestea suprapunându-se manifestărilor psiho-patologice tipice şi manifeste ale histrionismului. De altfel, hysterical personality şi-a transferat în timp înţelesul devenit histrionic personality disorder, boală ce se întâlneşte şi cu diagnoticul schizofreniei.
Purtătorii de măşti, bufonii, actorii au tendinţe schizoide evidente deoarece îşi petrec viaţa jucând roluri, impresionând pe alţii, întruchipând personalităţi cu care nu au nimic în comun, sfârşind adesea prin a fi captaţi atât de mult de încât îşi topesc propria personalitate într-un alt rol, alienându-se până la anulare personală.
De la lansarea iluziei Libertăţii şi a Salvării, prin pseudo-mântuitorul Ion Iliescu, în decembrie 1989, România a ajuns un stat după chipul şi asemănarea sa - un stat schizofrenic, întemeiat pe o mitologie falsă a Salvării Naţionale, reiterată an de an cu ocazia „sărbătoririi Revoluţiei“.
Prin voia Celui Ales de sovietici, Ilici al nostru/al lor, România este în continuare condusă de politruci comunişti sau de copiii acestora, stâlpi de bază ai CC al PCR, membrii castei vechilor comunişti şi urmaşii acestora. Sclavia le-a devenit chiar dulce românilor, care se tot întrec în comemorări festive ale „eliberării“ din Decembrie 1989, în timp ce sunt din ce în ce mai striviţi de presiunea „iluziilor mincinoase“ de care pomenea Berdiaev.
Cele trei iluzii, elemente ale cacialmalei intitulate Revoluţia română, s-au împletit organic: era nevoie de „teroriştii care trag din toate poziţiile“, după cum îi descria Ion Iliescu, „orfanii lui Ceauşescu“, cică, după cum preciza Nicolae Militaru la televiziune, care trebuiau stopaţi prin forţa militară reunită a întregii Armate, sub comanda sa, desigur.

Mitul războiului cu „teroriştii“, în scopul „Salvării Naţionale“

Ca atare, conform Comandamentului Artileriei, în decembrie 1989, o uriaşă cantitate de muniţie a fost trasă „împotriva bandelor teroriste“: „În perioada 22.12.1989 - 27.12.1989, s-au consumat pe timpul acţiunilor de luptă 12.632.670 cartuşe, 666 lovituri pentru
AG 7, 58 lovituri pentru AG 9, 3.008 proiectile antiaeriene, 221 lovituri pentru tunul de de 100 mm de pe tanc, 1162 grenade de mână, 36 bombe de 82 mm, 2 proiectile antitanc de 85 mm şi 11 grenade antitanc. 14.883 de arme au intrat pe mâinile populaţiei neinstruite. Celor peste 13 milioane de cartuşe li se mai adaugă alte sute de mii de cartuşe, trase în perioada 28 - 31 decembrie 1989“. Este sumarul în cifre seci al unui adevărat război, în urma căruia, după fuga Ceauşeştilor, au fost omorâţi în România 957 de oameni, respectiv 90 la sută din totalul de 1.116 de victime ucise în Decembrie.
Această jertfă de sânge a întreţinut mitul, iluzia războiului cu „teroriştii“, război care a fost câştigat de pseudo-Apostolii lui Iliescu, Cel Întâi Chemat (adus de ambasadorul sovietic n.n) la balconul CC pentru a propovădui Salvarea, respectiv, în termenii săi, pentru a se readuce România pe calea socialismului „care a fost doar întinat de Ceauşescu“.
De la acel moment, preluarea reală a Puterii s-a consumat prin preluarea presupuşilor „terorişti“, adică a blamatei forţe operative a Securităţii. Preluarea efectivă a Puterii de către agentura rusă a histrionicului Ilici a avut loc în intervalul în care, ca şi azi, românaşii se îndopau până la crăpare, de la Crăciun până la Sf. Vasile.

Etapele preluării „Puterii de Stat şi de Partid“

În data de 22 decembrie 1989, la ieşirea lui Iliescu la balcon, Departamentul Securităţii Statului (DSS), gardienii sistemului de stat şi de partid din România, avea un efectiv total de 15.312 angajaţi, dintre care 10.114 ofiţeri, 791 maiştri militari, 3.179 subofiţeri şi 1.228 personal civil. În unităţile centrale ale Securităţii lucrau 6.602 persoane, în cele teritoriale şi la Securitatea Municipiului Bucureşti - 6.059, în şcolile de pregătire şi perfecţionare a cadrelor - 225, iar în unităţile speciale acoperite - 2.426, dintre care 1.892 ofiţeri. De asemenea, mai activau peste 400.000 de informatori. Toată această forţă a devenit baza noii Puteri „salvatoare“.
În Comunicatul către ţară al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, citit la Televiziune de Ion Iliescu pe 22 decembrie 1989, în cursul serii, se anunţa că „întreaga putere în stat este preluată de Consiliului Frontului Salvării Naţionale. Lui i se va subordona Consiliul Militar Superior, care coordonează întreaga activitate a armatei şi a unităţilor Ministerului de Interne“. Ulterior, Iliescu, respectiv CFSN, a revenit pe data de 24 decembrie cu un alt comunicat, în care se arăta: „Unităţile Ministerului de Interne se vor integra în Ministerul Apărării Naţionale, care preia comanda unică asupra tuturor trupelor şi mijloacelor de luptă ale ţării“.
Mutarea următoare a lui Iliescu a avut loc la data de 26 decembrie, când CFSN-ul său a emis un decret, cu un unic articol, care avea următorul conţinut: „Se numeşte în funcţia de Ministru al Apărării Naţionale generalul-colonel Nicolae Militaru“. Imediat după instalarea în funcţie, noul ministru al Apărării a semnat, alături de Ion Iliescu, un prim nou decret. La articolul 1 al Decretului CFSN nr. 4 se preciza: „Trec în componenţa MApN Departamentul Securităţii Statului, Comandamentul Trupelor de Securitate, împreună cu organele şi unităţile din subordinea acestora. Sunt incluse în acestea structura, bugetul, personalul, armamentul, muniţia, tehnica din dotare, fondurile fixe, precum şi activul, şi pasivul din ţară şi din străinătate“.
În data de 31 decembrie, imediat după arestarea lui Iulian Vlad şi a apropiaţilor săi, preşedintele CFSN, Ion Iliescu, l-a numit comandant al Departamentului Securităţii Statului pe Gelu Voican Voiculescu (la acea dată viceprim-ministru în Guvernul provizoriu), iar începând cu data de 2 ianuarie 1990, generalul Militaru şi Voican Voiculescu au coordonat efectiv preluarea de catre MApN a Securităţii.

„Libertate te iubim ori învingem, ori murim“?

Acestea au fost etapele preluării efective a „Puterii de Stat şi de Partid“ - obiectiv al FSN menţionat de Militaru într-o înregistrare pe care chiar eu am oferit-o publicului în Piaţa Universităţii, în 1990. La vremea aceea încă trăiam cu iluzia Libertăţii şi eu, ca mulţi alţii. Am cântat şi am strigat „vom muri şi vom fi liberi“, am cerut Adevărul, am cerut „lucruri simple“: fără comunişti şi agenţi ruşi în fruntea ţării. Prin măscăriciul Iliescu a avut loc conservarea şi consolidarea privilegiilor elitei comuniste subordonate Imperiului rus.
„Revolvo“, de la care vine termenul de „Revoluţie“, înseamnă a întoarce pe dos, a răsturna. Activiştii comunişti creaţi la şcoala Moscovei şi Securitatea trădătoare care i-a slujit doar au întors pe dos România. Poate va veni timpul să ne scuturăm, să înfrângem iluziile mincinoase şi să punem mâna pe arme. „Un glonţ în cap pentru trădători“ ar putea fi un slogan mult mai bun decât înşelătorul „gândeşte liber“, la mişto, lansat de un alt iluzionist de-al lui Tataia Ilici.
Memorat

Pentru cei adevarati si verticali! S-auzim numai bine!
Pagini: [1]
Schimbă forumul: