Main Content:

Pagini: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 132

IMPOSTORII SI CONTRAFACUTII

Răspuns: IMPOSTORII SI CONTRAFACUTII
« Răspunde #525 : Iunie 21, 2008, 12:34:49 »

BRASOVUL TAU - IAR ONLINE

Un securist-tortionar, mana dreapta a primarului
20-06-2008
Autor: Brasovul Tau

Vineri a avut loc instalarea noului Consiliu Local care, conform legii, este validat de secretarul Primariei. Omul care ocupa acesta functie este dintre cei mai influenti din Brasov. El da viza de legalitate pentru toate actele Primariei si Consiliului Local. Se numeste Nicolae Paraschiv si a fost pe vremuri unul dintre cei mai temuti tortionari ai Securitatii. Veti citi in continuare o ancheta senzationala. Declarati false, conspirativitate, complicitate intre mai marii orasului, foste victime care nu-si gasesc dreptatea... Totul dovedit prin documente si declaratii. O ancheta pe care, din pacate, nu o veti putea citi in celelalte ziare din oras... 
 
Un fost maior de Securitate ocupa, de  sapte ani, folosindu-se de fals si uz de fals, functia de secretar la Primaria Brasov. Protejat de persoane sus-puse si considerat mana dreapta a primarului, Paraschiv nu se sinchiseste de Legea Administratiei Publice Locale care interzice celor care au facut politie politica sa fie functionari publici.

Pe vremuri, asa cum rezulta din declaratiile celor anchetati de el, a terorizat fizic si psihic femeile care nu voiau sa faca fortat copii si pe brasovenii care au cartit impotriva comunismului. Acum, este cel care ii valideaza pe cei alesi democratic de brasoveni in Consiliul Local.

Paraschiv a fost instalat in post, ca secretar interimar in Primaria Brasov, de fostul prefect PSD, Otilian Neagoe, in 2001. In ianuarie 2006, s-a inscris, a participat si a castigat concursul organizat de Primarie pentru ocuparea functiei de secretar. A fost singurul candidat. Pentru a i se permite sa ocupe functia, a declarat pe proprie raspundere ca nu a facut politie politica. Falsul se afla si acum printre documentele Primariei.

Primarul Scripcaru stia, si stie si acum, ca se incalca legea, dar se face ca ploua, relatiile lui cu secretarul Primariei fiind foarte stranse. Functionarii institutiei stiu si ei, dar tac malc, de frica. 

Falsul facut de Paraschiv, consemnat si arhivat in documentele oficiale  ale muncipalitatii, este dovedit de probe zdrobitoare:  un denunt penal, datand din 2006 si nesolutionat inca de Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov cuprinde mai multe declaratii olografe ale unor  brasoveni care au fost anchetati dur  de Paraschiv in anii `80 si care au avut mult de suferit, impreuna cu familiile lor din cauza masurilor de teroare dispuse de fostul maior Paraschiv.

Securist cu brevet de revolutionar

Desi  a fost implicat ca ofiter de Securitate in evenimentele din 22 decembrie 1989, Paraschiv a avut tupeul sa solicite - si sa obtina - in 1992, prin Asociatia „Brasov-Decembrie 1989", certificatul de Luptator Remarcat prin Fapte Deosebite, conform legii nr 42/90, beneficiind, desigur, de toate drepturile conferite de respectivul act normativ.

Obisnuit deja cu declaratii false si memorii aberante, odata cu aparitia Legii 341 din 2004, a cerut preschimbarea certificatului. Presedintele organizatiei brasovene de revolutionari, Dorin Lazar  Maior a inchis si el ochii  in fata tortionarului care a anchetat inclusiv membri din asociatie  si i-a promovat dosarul la Bucuresti, la SSPR, dand si o recomandare scrisa in acest sens.

„Nu am desfasurat activitati de politie politica"

Gravitatea falsurilor facute de Nicolae Paraschiv e cu atat mai mare, cu cat functia publica pe care o ocupa este foarte importanta: secretarul unei primarii da viza de legalitate pentru toate  actele emise de Primarie, inclusiv pe  hotararile luate de Consiliul Local.

Conform conditiilor de participare, Paraschiv, in calitate de fost ofiter activ de securitate, nu era indreptatit sa se inscrie la concursul pentru ocuparea postului de secretar. In CV-ul depus la dosarul de concurs, Paraschiv a omis sa mentioneze ca in perioada 20.08.1974-22.01 1990, adica timp de 16 ani, a fost ofiter de Securitate, angajat al Inspectoratului de Securitate Brasov, mentionand laconic doar ca in acea perioada a lucrat in Ministerul de Interne.

La acelasi dosar, Nicolae Paraschiv a depus, pentru a putea intra in concurs, la data de 10 ianuarie 2006,  o declaratie pe propire raspundere ca nu a desfasurat activitati de politie politica, sub semnatura olografa. Iata ce spune Paraschiv si semneaza cu propria mana: „Declar pe propria raspundere ca nu am desfasurat activitati de politie politica".

 


 

CV cu functii inalte

Dupa Revolutie, Paraschiv a fost ajutat de mai multi oameni sus-pusi. A lucrat, pe rand,  la Trust I.A.S. Brasov (Gospodaria de Partid),  la Poiana Brasov SA (unde nu intamplator  era director Otilian Neagoe, cel care mai tarziu, l-a numit secretar la Primarie), Poiana Cibela Brasov SA, SNP Petrom Bucuresti, Prefectura Brasov (unde era prefect acelasi Otilian Neagoe) si, in ultimul timp, la Primaria Brasov, mereu pe functii inalte, de director, sef serviciu sau secretar al Prefecturii si Municipiului.

Mai inainte insa, din 20 august 1974 pana in 22 ianuarie 1990 a facut parte din cadrele de nadejde ale Ministerul de Interne, cum recunoaste chiar el, minister  de care apartinea, dupa cum se stie, si Securitatea.

In CV-ul depus la dosarul de concurs, Paraschiv a omis sa mentioneze ca in perioada 20.08.1974-22.01 1990, adica inca de pe bancile facultatii de drept, pe care a absolvit-o in 1976, a fost ofiter de securitate si a lucrat in cadrul Inspectoratului de Securitate Brasov. A mentionat doar ca in acesti 16 ani a lucrat in Ministerul de Interne.

Ce a facut la Revolutie

Desi  Legea 341 precizeaza clar ca „de prevederile prezentei legi nu beneficiaza persoanele, civili sau militari, care sunt dovedite a fi fost implicate in activitatile fostei securitati ca politie politica, precum si persoanele care au organizat, au actionat, au instigat si au luptat, sub orice forma, impotriva revolutiei din decembrie 1989", Paraschiv a obtinut certificatul de Luptator Remarcat prin Fapte Deosebite. Iata ce scrie in memoriul privind activitatea sa revolutionara: „Am luptat si mi-am adus contributia la identificarea si arestarea elementelor contrarevolutionare ce desfasurau activitate de tip terorist". O contributie „deosebita" ar fi avut-o, dupa cum se lauda in memoriu, la „arestarea lui Tudor Molan, depistat in posesia unei arme cu luneta, pe care ulterior l-am predat Comandamentului Frontului Salvarii Nationale". In memoriul de sase pagini, Paraschiv asterne in cascada o serie de „fapte curajoase", mentionand spre final ca „sirul acestor acte revolutionare ar fi continuat firesc daca nu as fi fost intrerupt de arestarea mea in noaptea de 23 decembrie 1989 (!), punerea sub catuse si depunerea in arestul fostei Militii, unde am fost tinut 5 nopti si 6 zile in regim de teroare".

A capturat un postas „terorist"

Cu toata „contributia hotarata" la victoria revolutiei, Paraschiv a fost, intr-adevar, arestat in noaptea de 23 spre 24 decembrie, 1989. Acuzatia: terorism. Motiv pentru care a petrecut cinci nopti in arestul Militiei Judetului, dupa cum declara. Principala sa contributie la victoria Revolutiei, asa cum reiese din propria declaratie, a fost capturarea lui Tudor Molan, un postas, care ar fi fost surprins tragand asupra nevinovatilor. S-a pastrat chiar o poza de la capturarea lui Molan, in care apare si Paraschiv.

 

Interesant este ca postasul nu a recunoscut niciodata ca a avut arma asupra sa. Nici n-a mai avut prea mult timp, murind cateva zile mai tarziu in arestul Militiei. La autopsie s-a constatat ca a avut coastele rupte si capul spart. In Certificatul Medico-Legal se mentioneza  ca loviturile le-a primit in multimea de oameni indignati, dupa ce a fost prins de Paraschiv. Dar in fotografie Molan nu are nici capul spart, nici nu pare ca ar avea ceva coaste rupte.  Paradoxal, sau nu, in acelasi arest al Militiei, au ajuns si maiorul Paraschiv, impreuna cu un alt ofiter de securitate, Murariu. In aceeasi perioada cu Molan si se pare ca in aceeasi celula.


Ancheta avorturile


Pe vremea cand il slujea pe Ceausescu, actualul secretar al Primariei Brasov raspundea de sistemul sanitar si avea un birou special chiar in cladirea Directiei Sanitare. Femeile care ajungeau la inceputul anilor 80  , cu avort provocat, la Maternitatea din Brasov,  pentru ca nu voiau sa dea viata unor copii pe care nu aveau cu ce sa ii creasca  nu o sa il uite nicodata. Povestesc chiar doctorii din acea perioada cum le ancheta, in timp ce acestea se chinuiau in dureri cumplite, sa marturiseasca cine le-a provocat avortul.

Anchetata de Paraschiv pentru ca asculta Europa Libera

Actuala mana dreapta a primarului  Scripcaru nu a iertat nici personalul medical in vremea cand era maior de Securitate. Maria Pitul, asistenta de laborator la Spitalul Judetean, a fost anchetata de Nicolae Paraschiv pentru infractiunea de a fi ascultat postul „Europa Libera". Dupa cum declara femeia, Paraschiv a chemat la audieri sase persoane, timp de doua luni, in anii 1980-1981, toate asistente si colege cu Maria Pitul, pentru a afla ce comenteaza aceasta la serviciu in legatura cu evenimentele din Polonia, interventiile rusilor in Afganistan , informatii auzite la Europa Libera. Ulterior a fost anchetata si Maria Pitul. „Am fost chemata si eu la biroul special de catre Nicolae Paraschiv, pentru a fi anchetata. Ancheta a durat cam trei ore, timp in care fostul securist alterna modul de anchetare intre politete si amenintari. Amenintarile au culminat spre final, cand mi-a dictat declaratia".

Speriata, femeia a fost nevoita sa recunoasca cum ca ar fi afirmat: „daca nu se iau masuri urgente economico-administrative, vom ajunge mai rau decat in Polonia". Suficient pentru ca, ulterior, sa devina docila. Altfel, pentru ceea ce a scris si semnat, ar fi ajuns „pe mana baietilor care se poarta mai urat", dupa cum i-a spus, prieteneste,Paraschiv, care a amnenintat-o: „Nu mai iesti nicodata din beciurile Securtiatii. In final, a urmat o sedinta de condamnare a atitudinii contrarevolutionare a tovarasei, tinuta in biroul sefului de sectie din spital la care Maria Pitul a fost silita sa asiste fara a putea sa se apere.

„Cu pistolul la spate"

Sorin Boaca, muncitor necalificat la IJPIPS Brasov, l-a injurat in public pe Ceausescu. Omul a fost ridicat in cursul saptamanii 20-27 octombrie 1989 de catre capitanul de securitate Radoslav, superiorul lui Paraschiv si dus la Militie, si apoi la Securitate. Aici a fost anchetat timp de 20-25 de zile de catre maiorul Paraschiv. Securistul era interesat sa afle de ce Sorin Boaca il injura pe Ceausescu, de ce vrea sa plece din tara, de ce este nemultumit de regimul comunist, sugerandu-i anchetatului, „cateodata cu pistolul la spate", ca  se poate ajunge la situatia din 15 noiembrie 87: „O sleahta de nemernici au devastat Consiliul Judetean, iar eu sunt pus aici sa previn astfel de situatii", i-ar fi explicat Paraschiv lui Boaca. Din cauza absentelor de la serviciu, Boaca si-a pierdut, in 6 decembrie 1989 ,serviciul la IJPIPS iar conform vestitului decret 153 , cei care nu aveau loc de munca erau condamnati la inchisoare. Sorin Boaca a scapt ca prin minune de  capcana pregatita de Paraschiv, nu a mai  ajuns in puscarie la Codlea pentru ca a venit Decembrie 89. Impreuna cu alti brasoveni, anchetati si terorizati  de acelasi Paraschiv, s-au dus sa il caute la Securitate si sa ii ceara socoteala. Dar Parschiv , contrar ordinului dat de Iulian Vlad - comandantul Securitatii, nu era in institutie  ci... la Revolutie.

„Teroristi, predati-va! Paraschiv e arestat!"

Un alt brasovean, Ciprian Albert Aranusi, declara tot sub semnatura, ca in luna august si septembrie 1989, aceeasi securisti, respectiv Paraschiv si Radoslav, l-au anchetat la sediul Securitatii Brasov, pentru ca aveau informatii ca vrea sa paraseasca tara. Scarbit ca tot securistii sunt la putere, brasoveanul a emigrat in 1990 in Belgia. Araniusi isi aminteste ca, in Decembrie 89,  „dupa ce s-a deschis focul in orasul nostru, am plecat in patrule spre locurile unde eram solicitati de manifestanti, si anume in zona Teatrului Dramatic, vis-a vis de Consiliul Judetean, de unde se executau focuri de arma. In aceasta zona, la un moment dat, un ofiter de armata a strigat prin porta-voce: «Teroristi, predati-va! Maiorul Paraschiv este arestat!»".

Anchetator dur

O alta victima a securistului Nicolae Paraschiv a fost inginerul Marius Troenaru. Fiul unui inspector de la Sanatate, Troenaru terminase politehnica si fusese repartizat undeva in Mehedinti. In 1989, in timp ce Marius era intr-o delegatie la Brasov, la usa familiei Troenaru a sunat cuplul de securisti Radoslav-Paraschiv si i-au ordonat sa se prezinte a doua zi la Securitate. „Ne-am trezit la usa apartamentului cu maiorul Nicolae Paraschiv de la Securitatea Brasov, acompaniat de maiorul Radoslav. Paraschiv si-a motivat prezenta prin faptul ca detinea informatii ca vreau sa parasesc tara. Am fost chemat a doua zi la Sediul Securitatii".

Inginerul povesteste, sub semnatura, ca Paraschiv a urlat la el si l-a injurat, pentru ca aflase ca ar vrea sa fuga din tara, inot, trecand  Dunarea. Ancheta a durat mai multe zile.

„In timpul anchetei, maiorul Paraschiv mi-a luat declaratii sub presiune, amenintandu-ma, aducandu-mi injurii si urland la mine.  «Daca nu spui tot nu mai iesi niciodata, ba, din beciurile Securitatii!», urla Paraschiv".. Chiar si prietenii si vecinii inginerului au fost chemati la Securitate, interogati si pusi de acelasi Paraschiv sa dea declaratii despre Troenaru.

Spaima familiei Troenaru s-a terminat doar odata cu revolutia. Spaima noastra, insa, a ramas.

„Numai Dumnezeu are dreptul sa judece"

Cand vine vorba de Revolutia din 1989, secretarul Primariei Brasov , securistul tortionar Nicolae Paraschiv devine foarte sensibil. „Amintindu-mi de acele vremuri, imi deschideti o rana in suflet. Da, am participat la Revolutie, am luptat pentru libertatea acestui popor pe care il iubesc! Am fost inchis, am fost batut si schingiuit! Numai eu stiu prin cate am trecut!", a declarat Paraschiv, cu lacrimi in ochi, unui reporter.

 Cat despre faptul ca a fost ofiter activ de Securitate, timp de 16 ani, Paraschiv se apara: „Faceam parte dintr-un sistem.Da, am fost ofiter. Si ce daca? E vorba de viata mea privata. Foarte multi activau in PCR. Dar asta nu inseamna ca am facut politie politica. Sunt si eu un om, am un suflet. Iar sufletul meu a fost calcat in picioare de rauvoitori. Dar nu-i judec. Numai Dumnezeu are dreptul sa judece".

„Ma rog pentru dusmanii mei"

Intrebat cum isi explica fapul ca exista atatia oameni care au declarat, sub semnatura, ca au fost anchetati de el in perioada comunismului, Paraschiv spune ca „acesti oameni mint. Vor sa imi faca rau. Dar cu toate acestea, eu ma rog in fiecare dimineata, inainte de a pleca de acasa, pentru dusmanii mei, sa le fie bine". Fostul maior isi asuma responsabilitatea pentru declaratia pe care a dat-o in dosarul de concurs pentru ocuparea postului de secretar: „Intr-adevar, in declaratia mea am scris ca n-am facut politie politica. Eu sunt pregatit sa raspund personal, in fata legii, pentru aceasta declaratie!"

Desi toata lumea din Primarie cunoaste trecutul lui Paraschiv, nimeni nu a intreprins ceva pana in momentul de fata. Purtatorul de cuvant al Primariei Brasov, Sorin Toarcea, spune: „Este strict problema domnului Paraschiv daca a facut sau nu politie politica. Dansul isi asuma singur responsabilitatea pentru declaratia sa. Iar pana in prezent nu s-a primit nici o sesizare impotriva lui. Domnul primar nu are absolut nici o legatura cu asta!".

Verdict de politie politica de la CNSAS

CNSAS a emis pe numele lui Paraschiv, decizia nr.3583/11.10 2007, prin care s-a stabilit ca acesta a fost agent al politiei politice comuniste. Decizia  amintita a fost contestata de catre titularul acesteia, Colegiul CNSAS emitand o alta decizie, nr. 7078/20. 12. 2007, prin care a fost respinsa contestatia. Ultima decizie a fost contestata de Paraschiv, in fata instantei de judecata, la Curtea de Apel Brasov.
Intre timp,  securistul specializat in politie politica, de la Primaria Brasov, aplica orice metoda pentru a trage de timp. Numerosi brasovenii, pe care i-a anchetat inainte de 1989, torturandu-i fizic si psihic, care au dat declaratii scrise in acest sens, sunt dispusi , in ciuda presiunilor care se fac asupra lor ,sa depuna, oricand, si marturie in instanta.

De retinut este insa si si faptul ca primarul George Scripcaru, reales in functie, la 1 iunie, 2008,  il tine strans  in brate pe tortionarul„revolutionar", simuland necunoasterea cu privire la faptul ca in februarie, 2006,  Paraschiv a depus la dosarul de concurs pentru  ocuparea  postului de secretar, o declaratie pe proprie raspundere, in care minte ca nu a facut politie politica.

Nici Parchetul de pe langa Judecatoria Brasov, unde un denunt penal impotriva secretarului  tortionar Nioclae Paraschiv, insotit de suficiente probe, asteapta, tot din 2006 , sa primeasca o rezolutie, nu se grabeste sa solutioneze cazul permitand astfel ca  un securist care, a facut politie politica la greu in Brasov sa ramana pe un post de inalt functionar public , in baza unui fals si uz de fals acte publice.
 
Memorat
Răspuns: IMPOSTORII SI CONTRAFACUTII
« Răspunde #526 : Iunie 21, 2008, 13:06:53 »

Un alt brasovean, Ciprian Albert Aranusi, declara tot sub semnatura, ca in luna august si septembrie 1989, aceeasi securisti, respectiv Paraschiv si Radoslav, l-au anchetat la sediul Securitatii Brasov, pentru ca aveau informatii ca vrea sa paraseasca tara. Scarbit ca tot securistii sunt la putere, brasoveanul a emigrat in 1990 in Belgia. Araniusi isi aminteste ca, in Decembrie 89,  „dupa ce s-a deschis focul in orasul nostru, am plecat in patrule spre locurile unde eram solicitati de manifestanti, si anume in zona Teatrului Dramatic, vis-a vis de Consiliul Judetean, de unde se executau focuri de arma. In aceasta zona, la un moment dat, un ofiter de armata a strigat prin porta-voce: «Teroristi, predati-va! Maiorul Paraschiv este arestat!»"
De bun ce a fost Ciprian Albert Aranusia a fost expulzat din   Belgia..Acest revolutionar cinstit omul lui « Maior » care decide dosare in SSPR are interdectie in Belgia 5 ani;
Ciprian Albert Aranusia are si cazier acest martor nu este credibil.
Stiti foarte clar ,nu a emigrat in Belgia,este in Brasov unde are o cafenea unde se intlnesc revolutionarii lui Maior!
Este si vicepresdinte al as. din Brasov!
PS.Ca de obicei nu duceti adevarul pina la capat prezentai numai ce doriti,Arnausi acum este si mare "mason"
Intersativa mai bine cine se ocupa cu avorturile in Brasov in ani 80 era o femeie"Janet" acum este avocat.
Paraschiv a fost securist dar prezentati martori credibil si situatia adevarata din Brasov din anii 80,am uitat nu sinteti brasoveanca!
Memorat
Răspuns: IMPOSTORII SI CONTRAFACUTII
« Răspunde #528 : Iunie 21, 2008, 18:22:36 »

Doamna ,cine era seful lui Parschiv ?
Radoslav era USLA, nu se ocupa cu anchete ;
La avorturi in ani 80 era « Janet » si capitanul Vasile ,de la miltie nu de la securitate !
PT informarea corecta!
Memorat
Răspuns: IMPOSTORII SI CONTRAFACUTII
« Răspunde #529 : Iunie 23, 2008, 12:19:53 »

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/809239/Transilvania-destinatie-turistica-pentru-americani/
Transilvania, destinaţie turistică pentru americani   

 Alexandra-Livia Dordea
Luni, 23 Iunie 2008

Sibiul, Braşovul şi Sighişoara sunt printre destinaţiile cele mai ieftine din lume, dar care se înscriu la capitolul "merită văzut". Asta arată un articol apărut pe site-ul USA Today, în care sunt trecute cinci destinaţii europene care sunt, deopotrivă, fascinante şi accesibile ca preţ. Contrar percepţiei românilor că ţara lor a devenit scumpă pentru turişti, din analiza americană rezultă că cel puţin Transilvania îşi primeşte vizitatorii la preţuri rezonabile.
În viziunea americanilor, atracţiile regiunii variază de la peisajele naturale sălbatice, la probabil ultimele zone rurale de pe continent cu un mod de viaţă cvasi medieval şi cu tradiţii străvechi şi la oraşe impregnate de cultura şi civilizaţia sud-estului european.
Turiştii sunt sfătuiţi să-şi înceapă traseul cu oraşul Braşov, încărcat de istorie şi de clădiri medievale, inclusiv biserici şi fortificaţii, să urce apoi cu telefericul pe muntele Tampa de unde se pot vedea splendida panoramă oraşului şi munţii înconjurători. Următoarea locaţie ar putea fi castelul Bran, cunoscut şi sub denumirea de Castelul lui Dracula.

Un alt loc important pentru fanii lui Dracula este oraşul săsesc Sighişoara, locul de naştere al însângeratului domnitor medieval care a inspirat atâtea mituri. Unul din oraşele medievale din Europa cel mai bine păstrate, Sighişoara face parte din Patrimoniul Mondial al UNESCO. Unul din turiştii americani care a vizitat oraşul spune: "Sighişoara este unul din cele mai frumoase oraşe pe care le-am vizitat în România. E ca o mică Praga".

USA TOday mai aminteşte de Sibiu, Capitala europeană a culturii în 2007, şi îşi sfătuieşte cititorii să urce pe cel mai înalt munte din ţară, cu atât mai mult cu cât pentru aceasta nu este nevoie de echipamente speciale, sau să stea câteva zile la proprietatea renovată a contelui Kalnoky din satul Miklosvar de lăngă Braşov, unde poţi fi tratat cu mâncăruri transilvănene tradiţionale şi cu un bogat program cultural.

Camerele pentru turişti în aceste locaţii, informează site-ul american, costă între 33 şi 55 de euro/noapte, iar informaţii suplimentare se pot găsi pe pagina de internet de turism a României.

Pe lângă oraşele din Transilvania sunt menţionate capitala Bulgariei, Sofia, Berlin, capitala Germaniei, litoralul turcesc şi regiunea Moravia, din Cehia.
Memorat
Răspuns: IMPOSTORII SI CONTRAFACUTII
« Răspunde #530 : Iunie 23, 2008, 22:37:41 »

Am fost plecat vreo doua zile. Si sunt dezamagit ca nu a aparut Realistul cu nici un comentariu. Mai astept ca n-am incotro.
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu
Răspuns: IMPOSTORII SI CONTRAFACUTII
« Răspunde #531 : Iunie 25, 2008, 13:21:03 »

http://www.monitorulexpres.ro/?mod=monitorulexpres&a=citeste&p=actualitate&s_id=63221
De 18 ani, acorduri ,,de principiu“
Braşovul n-a găsit un loc pentru Muzeul Rezistenţei Anticomuniste

• Octav Bjoza, preşedintele filialei AFDPR Braşov, promite însă că în lipsa unui spaţiu adecvat, aşteptat de 18 ani, va amenaja la sediul asociaţiei un spaţiu de expoziţie

Asociaţia Foştilor Deţinuţi Politici Braşov va amenaja, în sediul asociaţiei de curînd renovat, un mic muzeu dedicat Rezistenţei Anticomuniste.    
Proiectul a luat naştere în urmă cu peste 18 ani şi, de atunci, în ciuda repetatelor acorduri „de principiu“, a rămas tot la stadiul de proiect. „Sîntem trişti pentru că avem exponate unice în ţară, la nicio filială AFDPR nu veţi găsi ceea ce avem noi aici. Au trecut peste 18 ani de cînd am solicitat un spaţiu permanent pentru ca aceste exponate să poată fi văzute de tinerii din zilele noastre. Am cerut-o şi în scris, de mai multe ori, iar de fiecare dată ni s-a aprobat, în principiu. Însă se pare că spaţiu nu-i de unde. S-au găsit spaţii pentru vîndut gogoşi, nasturi, pentru partide de buzunar, dar pentru o expoziţie a rezistenţei anticomuniste, e mult mai greu, pentru că tot ei au rămas şi azi la putere, şi atunci, cum să le ceri lor aşa ceva?“, declară Octav Bjoza, preşedintele AFDPR Braşov. Ultima cerere a fost făcută acum vreo patru ani, către Consiliul Judeţean, de care aparţine Muzeul de Istorie. Cererea a fost semnată nu numai de AFDPR, ci şi de Asociaţia 15 Noiembrie 1987 şi asociaţiile de revoluţionari. „A fost aprobată, nu ştiu dacă nu chiar ca în vremurile bune, cu unanimitate de voturi, dar... tot «în principiu»“, spune Octav Bjoza. Aşa că tot tot în „principiu“, spaţiul nu s-a mai găsit, pînă la urmă.

,,Sînt unii care nici nu vor să ne vadă la faţă“

Actualul sediu al AFDPR Braşov, aflat într-un gang din Piaţa Sfatului, nu permitea organizarea unei expoziţii. „Sediul nostru este cam mic şi impropriu. Şi pînă acum nu se putea face o expoziţie, pentru că ploua prin tavan, podelele erau ondulate, era frig şi mucegai. Abia acum s-a mai aranjat şi arată ceva mai bine“, spune Octav Bjoza. După nenumărate apeluri, înainte de campania electorală, politicieni de la mai multe partide şi instituţii au găsit de cuviinţă să aloce ceva bani şi mîna de lucru necesară reparaţiilor. A fost schimbat acoperişul clădirii, s-au consolidat pereţii, a fost refăcută tencuiala, s-a văruit. În locul vechilor sobe pe gaz, crăpate şi care nu făceau faţă fisurilor din zid şi frigului de afară, s-a montat o centrală. S-a promis chiar că se va reface şi podeaua şi că se va aduce mobilier nou, în locul băncilor de sală de festivităţi. „Lucrările s-au încheiat recent. S-a făcut prima reparaţie capitală a clădirii. Toţi colegii au spus că datorăm aceste lucrări anului electoral, şi din acest motiv nu vreau să dau numele celor care ne-au ajutat, pentru că noi aparţinem tuturor partidelor politice şi am aşteptat să fim ajutaţi de toţi. Numai că unii nici nu vor să ne vadă la faţă, nu dau nici aici nume. Însă îi aştept în continuare să facă un gest, pentru că ştiu ei care sînt“, a mai spus Octav Bjoza.

Expoziţii comemorative

Anul acesta, după ce vor fi gata vitrinele pentru exponate comandate de AFDPR Braşov, se va încerca amenajarea unei expoziţii tematice, chiar dacă tot temporară.
„Vom încerca să amenajăm acum un spaţiu de expoziţie în sediu, destinat în principal expoziţiilor temporare. Anul acesta, va avea loc un vernisaj dedicat Gărzii Tineretului Român, pentru că se împlinesc 50 de ani de la arestarea şi condamnarea membrilor“, spune Octav Bjoza. Tot anul acesta, asociaţia intenţionează să facă expoziţii şi pentru comemorarea lotului Ioan Gavrilă Ogoranu şi pentru poeţii braşoveni din închisori.
Patrimoniul AFDPR Braşov cuprinde acum obiecte de îmbrăcăminte care a aparţinut unor partizani din Munţii Făgăraşului sau unor alţi deţinuţi politici, mobilier din închisoarea de la Aiud, o uşă din închisoarea Aiud, uşă în spatele căreia au murit doi generali şi doi miniştri, două paturi metalice de celulă, o tinetă, un aparat de radio cu galenă, multe alte efecte, obiecte şi documente, inclusiv din arhivele Securităţii. Huh
de: Andrei Paul   

Memorat
Răspuns: IMPOSTORII SI CONTRAFACUTII
« Răspunde #532 : Iunie 25, 2008, 15:41:19 »

Doresc sa fac cateva precizari in legatura cu Muzeul Luptei Anticomunsite de la Brasov. In anii 90, sotul meu , Marius Petrascu, a facut demersuri insistente ca in Muzeul din Piata Sfatului sa se aloce un spatiu in care sa fie amenjat Muzeul Luptei Anticomuniste. Impreuna cu fostul presedinte al AFDPR Brasov , Remus Cocos si cu domnul Octav Bjoza, pe atunci vicepresedinte al asociatiei au purtat mai multe runde de discutii fara prea mult succes. Au reusit totusi sa obtina acordul pentru o expozitie permanenta, care s-a si ralizat in Muzeul din Piata Sfatului, dar, ulterior, statutul de permanenta nu a mai fost acceptat si expozitia - desi de mare succes - a devenit temporara iar la expirarea termenul a fost retrasa. Dupa 2003, stiind ca sotul meu a murit neampacat cu faptul ca Brasovul, unul din cele mai importante centre ale Rezistentei Anticomuniste din Romania nu are un muzeu ,sau macar o sala intr-un muzeu, am reluat discutiile. Domnul Octav Bjoza gasit si cel mai indicat loc, fota puscarie de langa magazinul Star, din centrul istoric al Brasovului in care au fost inchisi multi fosti detinuti politic si in care a stat si dansul impreuna cu ceilalati membri al Garzii Tineretului Roman. In cladire functioneaza la aprter si subsol o parte a casei judetene de pensii care urmeaza sa se mute insa in al sediu. Am reusit, destul de greu e drept,  sa ii adun laolata pe Florin Posotlachi, presedintele Asociatiei "15 Noiembrie 1987", pe domnul Octav Bjoza si pe vicepresedintele Asociatiei Brasov Deecembrie 89. Grutatea venea din faptul ca  intre primii doi domni si conducerea asociatiei de revolutionari existau - cum exista si acum - divergente de opnii aparute atat datorita  problemei spinoase a existentei numerosilor impostori revolutionari cat si din cauza unei manifeste atitudini de desconsiderare si dispret a conducerii asocitaiei  brasoevne de revolutionari fata de fostii detinuti politic si de cei de la 15 noiembrie 87. Ne-am reunit cu totii, am stabilit ce avem de facut, pentru ca era un interes comun - muzeul - am si redacatat in acest sens un memoriu catre Consiliul Judetan pe care l-au semnat cei trei,O. Bjoza, F. Postolachi si V. Maradare si, impreuna cu dansii am sot de doua ori in audienta la presedintele Consiliului Judetean, Aristotel Cancescu. La discutii a fost chemat si directorul Muzeului Judetean de Istorie si s-a convenit introducerea in plenul judetean a unui proiect de hotarare privind viitorul muzeu. Asa s-a si intamplat, cum de altfel spune di domnul Bjoza in articolul postat mai sus. Plenul a aprobat proiectul.S-a dat acordul de principiu urmand sa se rediscute ultrior locatia, in clipa in care casa judeteana de pensii se va muta. Intre timp insa conducerea asociatie de revolutionari a pornit  noi atacuri atat impotriva celor de la 15 Noiembrie cat si a asocitiei  fostilor detinuti politic si, in aceste condtii, intelegerea a fost viciata. Disponibilitatea Consiliului Judetean a ramas insa valabila si sunt convinsa ca demersul se va finaliza, odata elberat spatiul fotei puscarii. Vom relua demersurile , impreuna cu domnii Bjoza si Postolachi. intre timp, domunl Bjoza a  creat, fara nici un sprijin de la autoritati , un spatiu  expozitional in sediul AFDPR Brasov, unde este o expozitie permanenta cu obiecte,  documente si fotografii, vizitata de foarte multi brasoveni si turisti , pe care merita sa o vizitati. Sediul AFDPR Brasov se afla in Piata Sfatului din Brasov asa ca este usor da gasit. Programul  asociatiei este in fiecare marti si joi, de la 9,00 la 14,00 dar daca sunt grupuri interesate sa viziteze se poate deschide in orice alta zi.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: IMPOSTORII SI CONTRAFACUTII
« Răspunde #533 : Iunie 25, 2008, 19:12:41 »

Sunt chiar nebuni oamenii aceia din asociatia de revoutionari din Brasov? Cum sa actioneze in sensul maririi disensiunilor dintre organizatiile locale si sa rateze un asemenea proiect! Ramai perplex!
« Ultima modificare: Iunie 25, 2008, 21:14:10 de către razvan »
Memorat
Răspuns: IMPOSTORII SI CONTRAFACUTII
« Răspunde #534 : Iunie 25, 2008, 19:49:28 »

Este vorba de fostul proverb romanesc domnule Nor : Intr-o apa arunca un prost o piatra iar 100 de intelepti se chinuie sa o scoata si nu pot.Aici este vorba de rica nu de altceva.
Memorat
Răspuns: IMPOSTORII SI CONTRAFACUTII
« Răspunde #535 : Iunie 25, 2008, 21:05:48 »

Doamna Maria.
Daca-i propuneati sefului revolutionarilor de la Brasov si a celor din BNR sa-i aranjati ceva bani sa-si cumpere castelul Cantacuzino de la Busteni, bineinteles, in interesul revolutionarilor din Romania, probabil ca ati fi avut tot sprijinul. Asa....
Dar lasati ca poate pune Maior la dispozitie pentru proiectul asta vreunul din cinematografele din Romania, ce zac fara rost din vina celor ce i le-au dat lui, fara sa-i dea si bani sa le intretina.
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu
Răspuns: IMPOSTORII SI CONTRAFACUTII
« Răspunde #536 : Iunie 25, 2008, 21:37:36 »

Mai Nani Nani.
Spune-mi tu ce crezi despre urmatoarea faza.
Plec Duminica de-acasa la un gratar la Rasnov. De fapt undeva aproape pe varful muntelui. La plecare, cine era la coltul strazii mele, pe o terasa?
MAIOR. Langa casa mea. Ce dracu cauta acolo nu stiu.
Trece surpriza, asta este. Are omu voie sa-si bea cafeaua cu amanta unde vrea muschiu lui.
Si ajung intr-o poienita unde erau inca 5-6 masini. Destul de la dos.
Si dupa nici 10 minute apare o Nubira bleumarin cu numere MAI-xxxxx.
Bineinteles ca fac glume cu prietenii cu care eram ca uite ce tare sunt ca ma urmaresc astia de la SRI si pe munte.
Facem gratar, bem beri, ne prajim, si dupa vreo 5 ore poiana se cam golise. Ii intreb si eu pe amici: mai fratii mei, da Nubira unde dracu e? A vazut-o careva plecand? Nici unul n-o vazuse. Bineinteles ca am facut alte poante, despre SRI si ce interes au astia de ma urmaresc, convins fiind ca ala cu Nubira trecuse pe langa noi fara sa-l bagam in seama. Am uitat sa-ti zic ca eram chiar la intrarea in poiana.
Si nu trec 10 minute, ca cine apare dupa un mal de pamant in viteza? Nubira bleumarin... Care trece in tromba pe langa noi, sa-si distruga amortizoarele si alta nu. Ma ridic sa ma uit dupa nebun, care era clar acelasi de cu cinci ore inainte, dar, ce-mi vad ochii?
Numarul de inmatriculare. Nu mai era MAI si inca cinci cifre. Era BV-11-WUW. Si tare des vad in Brasov masini d'astea cu numar de WUW.
Tu ce zici?
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu
Răspuns: IMPOSTORII SI CONTRAFACUTII
« Răspunde #537 : Iunie 25, 2008, 22:06:50 »

Domnule Doftoreanu, am aflat si eu cate ceva despre castelul construit de printul Canatacuzino, la Busteni, un  castel impresionant , o bijuterie din patrimoniul Romaniei. Stiu ca au pus  laba pe el, scuzata fie-mi expresia, niste fosti generali printre care , spune presa nabadaioasa si rea  ca ar fi si generalul Stanculescu> Nu stiu cum au intrat in "posesie'a cesti fosti generali dar e clar ca nu pe cai ortodoxe . Mai stiu ca vor sa il vanda, ca nu l-au luat sa il tina  si sa aiba grija de el. Si mai stiu ca Dorin Lazar Maior, care se crede tot mai mult un fel de Napoleon,  se viseaza stapanul castelului de la Busteni . Vrea sa il cumpere - el valoreaza vreo 300 de mii de euro, si in acest scop a dat  si un avans. Mai multe nu stiu dar poate ne ajutati dvs. sa aflam daca asa e.Si poate ne ajutati si cu niste imagini ale castelului si alte detalii.
Memorat
Răspuns: IMPOSTORII SI CONTRAFACUTII
« Răspunde #538 : Iunie 25, 2008, 22:29:57 »

Cred ca gresiti. Nu e vorba de 300 de mii de euro. E vorba de 30 milioane de euro. Cu atat vor sa-l vanda acum. Cautati pe net si o sa gasiti oferta sigur la vreo agentie imobiliara. E adevarat ca atunci cand a platit Maior cu bani din Romexterra un mizilic de 500 milioane lei avans, generalii nu vroiau mai mult de 20 milioane de euro. Deci era un pont gras pentru Maior. Si se putea gandi la el serios. Ca doar avea o banca de muls si niste fraieri ca Doftoreanu care puteau fi tapati de bani fara sa se opuna. Intrati putin pe blogul meu sau pe blogul despre Maior si o sa gasiti mai multe despre castelul Cantacuzino si interesele lui Maior legate de asta. Inclusiv un filmulet.
Mi-aduc aminte ca l-am si luat peste picior cand m-a dus sa-mi arate marele proiect imobiliar, propunand sala de receptii ca budoarul micului Napoleon, unde sa se trezeasca la pranz inconjurat de amante, care sa-i faca vant cu frunze de brustur. Cred ca a fost incantat. Nu mi-a zis ca ar fi deranjat de o asemenea imagine, in acel salon plin de blazoanele Cantacuzinilor si de istorie romaneasca.
Memorat

Blogul lui DOFTOREANU pe www.iuliandoftoreanu.blogspot.com
Blogul lui MAIOR pe www.maiorlazardorin.blogspot.com
Blogul ROMEXTERRA BANK pe www.mkbromexterra.wordpress.com
CREATORII DE IMAGINE - www.maroma.ro
FERMA LU'TATICU - www.facebook.com/FermaLuTaticu
EU - www.facebook.com/iuliandoftoreanu
 • MAXIMUS
 • Membru
 • **
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 83
 • Vezi Profilul
Răspuns: IMPOSTORII SI CONTRAFACUTII
« Răspunde #539 : Iunie 25, 2008, 22:41:53 »

Ba doftoreanule dar tie nu iti este frica? N-ai auzit, n-ai vazut ce-au patit atatia care l-au deranjat pe sefu?
Memorat
Pagini: 1 ... 34 35 [36] 37 38 ... 132
Schimbă forumul: