Main Content:

Pagini: [1]

Sergiu Nicolaescu, prietenul de nadejde al “novembristilor” Dupa «Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989» intre Sergiu Nicolaescu si noi cei care am avut de suferit dupa’87 , membrii Asociatiei “15 Noiembrie 1987”a existat mai multe intalniri cu diferite ocazii. Tarziu am aflat ca simpatia de care ne bucuram avea la baza faptul ca era fiul unui fost detinut politic, intemnitat de comunisti timp de 7 ani.

○ Primul mandat de parlamentar, a regretatului Sergiu Nicolaescu l-a obtinut in 1990 la Brasov ca independent pe listele FSN. A ales orasul de sub Tampa intrucat aici s-a tras semnalul de alarma prin  «Revolta brasovenilor impotriva comunismului din 15 noiembrie 1987» Cel care a plecat dintre noi dar care prin filmele sale nu va muri niciodata ne-a oferit un ajutor real prima data in primavara lui’91.

○”In data de 27 aprilie 1991, aprox. 35 de membrii ai Asociatiei ,,15 Noiembrie’87” s-au deplasat in Bucuresti fiind asteptati cu flori in Gara de Nord de aprox. 5.000 de simpatizatii. Coloana “novembristilor” a strabatut strazile Bucurestilor, depunand Petitii la Guvern, Parlament si Presedentie.

 
○ Totodata au infiintat un “Pichet de Veghe”, in fata Senatului Romaniei, asteptand  timp de 27 de zile/nopti, un raspuns favorabil, pentru punerea in aplicare a deciziei C.S.J, un sediu corespunzator pentru Asociatie,,Sindicat si Ziar etc.”(Vol.15 Noiembrie 1987 – Ziua Demnitatii pag.144) Deputatul  Claudiu Iordache s-a solidarizat cu actiunea noastra.
 
○ Intr-o dimineata primim la Pichetul de Veghe vizita Senatorului Sergiu Nicolaescu, care s-a interesat despre cererile noastre. Colegul Zaharia mi-a atras atentia ca are legata geanta diplomat cu catuse de mana. Masura de precautie luata era justificata intrucat la inițiativa sa, s-a înființat Comisia Senatorială de cercetare a evenimentelor din dec. 1989.

○ Intr-un final Mircea Sevaciuc si Werner Someraurer din partea Asociatiei “15 Noiembrie 1987” – au fost invitati de catre Comandantul Politiei Capitalei generalul Voicu, la Inspectoratul General al Poliţiei, pentru a discuta despre scopul prezentei noastre la Bucuresti? In prezenta lui Sergiu Nicolaescu le arăt memoriile şi cererile pe care le-am făcut organelor administraţiei locale din Braşov. Le spun că „oamenii voştri ne-au trimis aici, fiindcă nu ne-au dat atenţie!”


○ În data de 12 iulie 2004 – Parlamentul României a adoptat Legea 341 cunoscută  ca fiind Legea Recunoştinţei pentru eroii martiri şi luptători care au contribuit la Victoria Revoluţiei române din decembrie 1989. Initiatiator  Senator Sergiu Nicolaescu. In cazul in care nu ar fi fost tradate interesele “novembristilor” in ian.2002 la Palatul Cotroceni, de catre tandemul Postolachi&Iacob cei care am avut de suferit dupa’87, am fi putut fi printre primii beneficiari a Legi Recunostintei, intrucat dosarele intruneau conditiile legale.

○ Am constatat că noi, cei care am avut de suferit după 1987 ne putem încadra foarte bine în această Lege a Recunoştinţei  341/2004 , cum ar fi : art. 1 aliniat 1 şi 2, art.2  litera a,b,c,d,e şi f, art.3 aliniat 1 litera b punctul 3- Luptător remarcat prin Fapte Deosebite – atribuit celor care în perioada 14- 25 decembrie 1989 , au contribuit la Victoria Revoluţiei Române .

○ In anul aniversar , cand se implineau 20 de ani de la «Revolta brasovenilor impotriva comunismului din 15 noiembrie 1987» Mircea Sevaciuc a fost invitat in martie 2007 de catre  Directorul General al Institutul Revolutiei Romane din decembrie 1989, Dl.Claudiu Iordache. pentru a participa la masa rotunda privind <<Revolutia din decembrie 1989 si  Raportul Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturi comuniste din Romania>>

○Au fost invitati reprezentanti ai Presedentiei si Guvernului, senatori si deputati,membri ai Comisiei pentru Problemele Revolutionarilor , academicieni, istorici, generali, ofiteri superiori, revolutionari, precum si membri ai CNSAS, ai Comisiei prezidentiale pentru analiza dictaturi comuniste din Romania, ai Aliantei Civice, Grupul de Dialog Social, Asociatia “15 Noiembrie 1987”, Societatii Timisoara etc.

○ La dezbateri au participat peste 150 de personalitati publice recunoscute pentru implicarea in Revolutie si in viata postrevolutionara intre care: prof. Gheorghe Buzatu, senatorul Mihai Ungheanu, deputatul Dan Muscalu, Lorin Fortuna, Mircea Brenciu, Radu Ciuceanu, Virgil Hosu, Alecu Ivan Ghilian, Ion Iliescu, Sorin Oprea, Cornel Mihalache, Marian Munteanu, Razvan Teodorescu, Mircea Sevaciuc, Sergiu Nicolaescu, Dumitru Mazilu, Ioan Scurtu, Dinu C.Giurascu etc.
 

○ In ziua de 15 noiembrie 2007 , s-a aniversat 20 de ani de la «Revolta brasovenilor impotriva comunismului din 15 noiembrie 1987» La simpozionul Conferinta Internationala ”15 Noiembrie” de la Aula Universitati a participat si presedintele Romaniei Traian Basescu. Nu stiu cine a luat hotararea insa, Postolachi presedintele Asociatiei “15 Noiembrie 1987” nu la invitat pe regretatul presedinte a AFDP – Romania C-tin Ticu Dumitrescu(†2008)

○ Deasemenea, nu a fost invitata nici o organizatie de revolutionari din Romania, si nici macar unul dintre sutele de orfani de tata, fiu de „Erou – Martir” a Revolutiei romane din’89, pentru a transmite un mesaj de solidaritate cu „novembristi” Cu toate ca era amenintat ca va fi exclus din Asociatie

○ In dec. 2008 , am fost din nou invitat la Institutul Revolutiei Ramane din Decembrie 1989, cu prilejul aniversari a 19 ani de la <<Victoria Revolutiei Romane din Decembrie’89>> Am profitat de ocazie si le-am inmanat personal  Volumul “15 Noiembrie 1987 – Ziua Demnitatii” presedintelui de onoare al I.R.R. , D-lui Ion Iliescu, dl. Sergiu Nicolaescu, Claudiu Iordache, Dumitru Mazilu, Doru Braia, Ionel Cana,Dorin Carlan etc.

○ Sergiu Nicolaescu mi-a reamintit ca el ne-a rezolvat problemele in’91, iar eu i-am multumit respectuos, chiar daca sediul Asociatiei, a fost pierdut din prostia noastra  in favoarea Biserici Evanghelice din Brasov! Discutia a continuat despre OUG 6/2008 si prevederile Legi 341/2004 pe care el a initiato in 2004. Mi-a spus ca noua majoritate din Parlament PSD – PDL, va vota includerea ordonantei in Legea Recunostintei, insa va fi necesara o lege proprie a celor din Brasov.


○ Anul urmator in 19 dec.2009, mai multi brasoveni: Ioan Demi, Iosif Gheorghe, Mircea Brenciu, Ionel Milea, Mircea Sevaciuc, Henter Bela, Gheorghe Scafariu Vasile Mardare   au fost invitati de catre Institutul Revolutiei Romane – Presedinte dl.Claudiu Iordache. cu prilejul impliniri a 20 de ani de la «Victoria Revolutiei Romane din Decembrie 1989»ocazie cu care le-a fost acordat cate o “Diploma de Onoare”

http://www.irrd.ro/simpozion2009.html

In loc de concluzii putem  spune ca Sergiu Nicolaescu(†2013) a fost prietenul de nadejde al “novembristilor”, si va ramane in constiinta noastra cu stima si pretuire.


  Brasov 29 ian.2013         
                              Fondatorul Miscari 15 Noiembrie” Mircea Sevaciuc

                                   Blog: Sevaciclon
Memorat
Pagini: [1]
Schimbă forumul: