Main Content:

Pagini: 1 2 [3] 4

Nedreptate!!

 • Cosmina
 • Membru
 • **
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 57
 • Vezi Profilul
Răspuns: Nedreptate!!
« Răspunde #30 : Octombrie 26, 2009, 02:33:15 »

Alex,nici nu mai conteaza fazele astea,ce doare mai tare e,felul in care ni se vorbeste mereu cand mergem la casa de pensii,mereu suntem umilite!!!
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: Nedreptate!!
« Răspunde #31 : Decembrie 08, 2009, 03:46:31 »

Dupa 20 de ani (priviti pe Home, a mai ramas o saptamana), tot se mai lupta oamenii sa se faca dreptate... dar Justitia se face ca ploua. Vai ce ploaie vine de la Cluj!

„Revoluţia de la Cluj”, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Mihai Şoica

Ultima şansă pentru aflarea adevărului şi tragerea la răspundere a celor implicaţi reprimarea „Revoluţiei de la Cluj”, se va desfăşura astăzi, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. În timpul evenimentelor care s-au derulat pe 21 decembrie 1989, la Cluj Napoca, au fost împuşcaţi mortal, de către armată, 26 de clujeni, iar 65 au fost răniţi grav.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie va lua în discuţie astăzi recursul formulat de Asociaţia pentru Adevărul Revoluţiei Cluj împotriva rezoluţiei procurorilor de la Parchetul General prin care generalul de brigadă Florian Caba, considerat creierul reprimării Revoluţiei de la Cluj a fost scos de sub urmărirea penală.

Generalul Dan Voinea, procurorul militar care a anchetat dosarele Revoluţiei, a declarat că generalul Florian Caba a fost cercetat penal într-un dosar în care mai erau cercetate şi alte persoane, ofiţeri de armată, între care şi fostul capitan Carp Dando, care a reprimat violent manifestările din Piaţa Unirii, din Cluj-Napoca, din 21 decembrie 1989, unde au murit 14 clujeni şi alţi 26 au fost răniţi.

„Generalul Caba a fost cercetat într-un dosar penal în care şi alţi militari, între care şi Constantin Degeratu, în prezent consilier prezidenţial, aveau un statut neclar în legătură cu faptele comise. Despre Degeratu s-a stabilit că acesta se afla la cabinetul comandantului Armatei a 4-a, generalul colonel Iulian Topliceanu şi transmitea mai departe ordinele primite de la acesta”, a spus Voinea.

Caba, acuzat de instigare la omor
Dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie le va da dreptate revoluţionarilor clujeni atunci generalul în rezervă Florian Caba va fi cercetat penal şi trimis în judecată, după 20 de ani, pentru instigare la omor deosebit de grav.

Preşedintele Asociaţiei pentru Adevărul Revoluţiei din Cluj, Aurel Coltor, spune că generalul Florian Caba a fost ofiţerul care a condus reprimarea manifestaţiilor clujenilor împotriva comunismului.

„Generalul Caba i-a spus maiorului Dicu (condamnat la 15 ani de închisoare, închis la Penitenciarul Gherla – n.r.) să se grăbească deoarece muncitorii din zona industrială urmau să ajungă în zona centrală. Când maiorul Dicu cu grupa lui a ajuns la Hotel Astoria, generalul Caba i-a spus acestuia: „Dicule dacă trece cineva de tine, te fac trădător şi te bag la Curtea Marţială””, spune Aurel Coltor.

În rechizitoriul prin care maiorul Ilie Dicu şi ceilaţi trei ofiţeri, între care şi şeful Armatei a 4-a, general colonel Iulian Topliceanu, au fost trimişi în judecată se regăsesc câteva informaţii despre comportamentul generalului Florian Caba.

„Caba Florian a urmărit îndeaproape modul în care a acţionat fiecare comandant de dispozitiv şi, ca urmare a constatărilor făcute, a convocat o şedinţă de analiză, în seara zilei de 21 decembrie 1989, după retragerea trupelor în cazarma Someşeni, în care l-a lăudat şi l-a ridicat la rang de eroul naţional pe căpitanul Dicu Ilie, recompensându-l cu suma de 1.000 de lei pentru ducerea la îndeplinirea întocmai a sarcinilor trasate referitor la dispozitivul de la Astoria”, se arată în rechizitoriu.

Daune de un milion de euro
În dosarul Revoluţiei de la Cluj au fost condamnate, până în prezent, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cinci persoane: generalul colonel Iulian Topliceanu - zece ani de închisoare, colonelul Valeriu Burtea şi maiorul Ioan Cocan - nouă ani de închisoare, maiorul Ilie Dicu la 15 ani de închisoare, iar fostul prim secretar al PCR Cluj, Ioachim Moga - opt ani de închisoare. Dintre cei cinci, doar maiorul lie Dicu se mai află închis.
 
Prin aceeaşi sentinţă, Ministerul Apărării Naţionale a fost obligat să achite daune materiale şi morale de un milion de euro unui număr de 88 de răniţi sau urmaşi ai celor decedaţi în cadrul acţiunilor armatei de la Cluj.

Preşedintele revoluţionarilor clujeni, Aurel Coltor, la rândul lui rănit, a declarat că suma medie încasată de fiecare beneficiar a fost de 10.000 de lei.

http://www.evz.ro/articole/detalii-articol/878781/Revolutia-de-la-Cluj-la-Inalta-Curte-de-Casatie-si-Justitie
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Re: Nedreptate!!
« Răspunde #32 : Ianuarie 13, 2010, 01:30:44 »

Ce mai faci Cosmina? La multi ani. Anul acesta nu mai citesti nimic pe forum? Eu iti daruiesc un articol scris la Cluj.

Tatăl unui pictor clujean împuşcat la Revoluţie încă aşteaptă să afle cine i-a ucis fiul

Lucian Matiş a fost unul dintre cei mai talentaţi pictori clujeni, cu expoziţii personale vernisate în galerii din Bucureşti şi în ţară. A intrat primul la Institutul de Arte Plastice Cluj-Napoca, cu 10, şi a absolvit tot cu nota maximă. În 21 decembrie 1989, un glonţ i-a curmat viaţa, la 29 de ani.

La 20 de ani de la moartea acestuia, tatăl său, Cornel Matiş, continuă să îl plângă. Cere dreptate şi vrea să afle cine şi de ce i-a împuşcat singurul băiat, în zilele Revoluţiei din decembrie 1989.

"Sufletul meu, sfântul meu, Lucian al meu, nu mai este. L-am văzut ultima dată pe 20 decembrie, cu o zi înainte să moară. Am tăiat porcul şi am fost cu soţia să îi ducem un pachet cu caltaboş şi jumări. Ne-am întâlnit în centrul Clujului, la atelierul lui, apoi am mâncat la «Pescarul»....", îşi începe Cornel Matiş povestea, dar vocea se curmă brusc, înecată de lacrimi.
Cornel Matiş nu îşi poate stăpâni plânsul, iar umerii îi tresaltă sub sacoul subţire.
"Mi-a spus «Trebuie să ieşim, tăticule, la Timişoara e dezastru, e carnagiu acolo». I-am spus să fie atent, că acolo au murit oameni. Mi-a spus că nu se teme. Era hotărât, era pornit. Nici eu nu-l puteam opri împotriva regimului comunist", povesteşte tatăl.
Au ieşit împreună pe strada Universităţii şi s-au despărţit pe colţ, la librărie.
"Ne-am îmbrăţişat, urmând să ne vedem a doua zi, că trebuia să îi aduc brad de Crăciun. Când am trecut pe trecerea de pietoni, îmi sare în spate şi-mi spune «Tăticule, am vrut să te mai văd». Şi de atunci nu l-am mai văzut în viaţă. Mi l-au împuşcat comuniştii...", povesteşte Cornel Matiş.
Vorbeşte întretăiat, cu pauze lungi, ca să-şi şteargă lacrimile rebele. E tot numai o suferinţă. Fiecare aducere aminte e un chin, dar bătrânul se îmbărbătează singur. Abia şopteşte cât e de cumplit pentru un părinte să-şi vadă copilul mort înaintea sa.
"Mai mare suferinţă nu-ţi poate da Dumnezeu. Nu-mi place să plâng, dar mă lupt cum pot...", spune el.
Cornel Matiş a avut patru copii, trei fete şi un singur băiat, pe Lucian, pe care i-a învăţat să nu iubească regimul comunist.
"Nu eram în conformitate cu legea comunistă şi politica. Partidul mi-a devenit duşman, iar copiii ştiau, şi Lucian, că eram opozant al regimului", subliniază Matiş.
Lucian a fost lumina vieţii lui, elev eminent, student eminent, pictor talentat. Şi-a luat toate examenele de intrare la liceu cu nota maximă, a intrat, primul, cu media zece, la Institutul de Arte Plastice din Cluj şi a terminat tot cu zece.
A avut expoziţii personale la Sala "Dalles" în Bucureşti şi la Costineşti. I-a pictat un tablou, "Pionul", şi marei maestre de şah Elisabeta Polihroniade.
Privind înapoi în timp, Cornel Matiş nu îşi poate ierta faptul că nu şi-a lăsat fiul să fugă în străinătate.
"Avea prieteni studenţi străini, colegi şi i se propusese să plece. Dar eu m-am opus şi i-am spus că suntem români şi trebuie să rămânem în ţară. Şi într-o dimineaţă, pe la ora 2.00, mă sună acasă să îmi spună că venise de la Vama Borş şi mi-a spus «Tăticule, am făcut ce mi-ai zis şi nu am plecat din ţară». Plecase cu un grup de studenţi, gata echipat, dar la Borş s-a gândit la ce i-am spus şi s-a întors. Dacă ar fi plecat, mai trăia băiatul meu. Asta regret mult de tot...", rememorează el.
Vorbele se gâtuie, iar bătrânul pare că se năruie. Se adună greu şi mai găseşte o fărâmă de putere să îşi amintească despre 21 Decembrie, când Lucian a fost împuşcat în inimă, iar el nu a ştiut.
"După ce m-am despărţit de copil, în 20 decembrie, m-am dus acasă la Huedin şi mi-am dus familia la ţară. Am venit în 21 decembrie noaptea. Am fost la atelierul lui Lucian şi atât îmi pare de rău că am călcat pe sângele lor în piaţă. Era noapte şi nu am văzut. M-am dus acasă la el, dar nu era. Nu ştiam că este mort", mai povesteşte Cornel Matiş.
În 22 decembrie, dimineaţă, s-a alăturat unei coloane de revoluţionari, care s-a intersectat cu altă coloană, care o aducea pe Doina Cornea, iar manifestanţii s-au îndreptat spre Catedrala Ortodoxă.
Abia atunci i s-a spus că Lucian a fost împuşcat şi a plecat să-i ridice trupul şi să-şi ia rămas bun cum se cuvine.
"Ei ştiau jertfa copilului meu, dar nu-mi spuneau. Trebuia să mergem să ocupăm televiziunea şi atunci Doinea Cornea m-a trimis să îmi găsesc copilul. Şi l-am găsit mort, împuşcat în Piaţa Libertăţii. Era bun prieten cu Călin Nemeş. Erau împreună", povesteşte Cornel Matiş.
Bărbatul aşteaptă încă, după 20 de ani, să afle cine i-a omorât fiul şi, mai ales, de ce. A deschis chiar şi un proces la CEDO, la Strasbourg. Pentru dreptate. Pentru Lucian. Pentru ceilalţi.
Mai ieri picta în atelierul lui pentru o expoziţie, plin de viaţă, sperând într-o viaţă mai bună, iar azi zace sub o lespede albă de marmură, în Cimitirul Eroilor.
Eroul martir Lucian Matiş (1960-1989).
Glonţul tras de un militar al Armatei i-a curmat viaţa la doar 29 de ani. L-a lovit în inimă, desenând un mac roşu pe cămaşă. A căzut în Piaţa Libertăţii, în 21 Decembrie 1989, sub un cer plumburiu, fără să mai apuce să îşi ia rămas bun de la părinţi sau de la prieteni. Şi-a lăsat pânzele neterminate, în atelierul din centrul Clujului, agăţate în ramă ori pe stativ...
(Material de Vasile Măgrădean, corespondenti@mediafax.ro)

http://www.mediafax.ro/social/tatal-unui-pictor-clujean-impuscat-la-revolutie-inca-asteapta-sa-afle-cine-i-a-ucis-fiul-5186847
Memorat
 • Cosmina
 • Membru
 • **
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 57
 • Vezi Profilul
Buna
« Răspunde #33 : Ianuarie 14, 2010, 00:38:43 »

La multi ani si tie nor si tuturor persoanelor de pe forum,ba da citesc mereu ce postati voi aici pe forum,insa eu una,chiar nu mai am nimic de spus..nu rezolv oricum nimic.
Am citit articolul dat la ziar de tatal lui Lucian Matis,si nu pot sa spune decat ca ma doare sufletul pentru toti parintii,copii .care si-au pierdut pe cineva drag in revolutie.

Numai bine.
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Nedreptate!!
« Răspunde #34 : Aprilie 28, 2010, 02:11:20 »

Cosmina, cum stati cu politica la Cluj, acum, cand un clujean conduce guvernul?
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Nedreptate!!
« Răspunde #35 : Aprilie 28, 2010, 02:17:12 »

Revolutionarii clujeni, indignati de afirmatiile lui Boc

Afirmatiile premierului Emil Boc privind participarea sa la revolutia de la Cluj, din decembrie 1989, i-a suparat foc pe revolutionarii clujeni, care spun ca nici nu l-au vazut acolo. Boc a declarat in 8 martie, in cadrul unei emisiuni la OTV, ca, de fapt, soldatii au tras in asfalt, de unde gloantele au ricosat in oameni.
 
“Eram student in anul patru la Cluj, aveam examen. Am fost in Piata Centrala in acea zi, il stiam pe Lucian Matis, unul dintre cei impuscati, am vorbit cu studentii, ei ne-au spus sa revenim la ora 15 in piata. Am revenit, la ora aceea Matis si mai multi colegi erau deja in fata armatei. Si dintr-o data am auzit ca se trage, nu credeam! Toti ne-am aruncat unde am putut, instinctiv ne-am aruncat. Probabil s-a tras in asfalt si de acolo putea sa ricoseze in oricine se afla in zona”, a sustinut Emil Boc.
 
Aurel Coltor, presedintele Asociatiei pentru Adevarul Revolutiei, sustine ca soldatii au tras direct in oameni, si nu in asfalt. “Eu stiu sigur ca s-a tras direct. Nu se poate spune ca s-a tras in asfalt sau in bordura”, a spus Coltor.
 
Vasile Jascau, un alt revolutionar ranit in timpul manifestarilor din 21 decembrie, din Piata Unirii, a marturisit ca afirmatiile premierului nu sunt intemeiate. “Cum poate sa zica asa ceva? Acolo clar s-a tras in oameni, eu am fost acolo si stiu”, a spus Jascau.
 
Tudor Ravoiu

http://www.citynews.ro/bucuresti/din-oras-10/revolutionarii-clujeni-indignati-de-afirmatiile-lui-boc-76083
Memorat
 • eugolt
 • Full Member
 • ***
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 238
 • Vezi Profilul
Răspuns: Nedreptate!!
« Răspunde #36 : Aprilie 28, 2010, 11:09:14 »

probabil s-a tras in asfalt acum de curind cu euroi in special pe la autostrada cam asta vrea sa spuna boc.
Memorat
 • Cosmina
 • Membru
 • **
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 57
 • Vezi Profilul
Răspuns: Nedreptate!!
« Răspunde #37 : Mai 08, 2010, 06:29:44 »

"Cosmina, cum stati cu politica la Cluj, acum, cand un clujean conduce guvernul"
Acest clujean imi este si vecin de bloc,scara,etaj Smiley) insa pe mine nu ma incalzeste cu nimic,nu ma intereseaza nimic legal de politica si prefer sa ma abtin sa comentez. Cheesy
Memorat
 • nor
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 8564
 • Vezi Profilul
Răspuns: Nedreptate!!
« Răspunde #38 : Iunie 20, 2010, 00:47:44 »

Clujeni, Cosmina, daca o sa participati la slujba de parastas care se va oficia astazi pentru sufletul eroului Mircea Emilian Rusu, va rog sa ne tineti la curent. Nu ia mult timp sa ne scrieti cateva cuvinte despre tristul eveniment. Dumnezeu sa-l odihneasca pe Mircea.
Memorat
Răspuns: Nedreptate!!
« Răspunde #39 : Decembrie 17, 2010, 11:44:10 »

Am gasit un articol dedicat lui Calin Nemes. Este publicat de scriitorul clujean (dar si brasovean) Vasile Gogea pe blogul sau.

Gogea's Blog
http://vasilegogea.wordpress.com
Vineri, 7 mai 2010

Călin Nemeş.50

Ar fi intrat astăzi  – 8 mai – în al cincizece-lea  an! A murit la treizeci şi trei. Un an bun pentru a muri! A murit de greaţă! Şi de ruşine. De ruşinea care nu ne cuprindea pe noi, “trecătorii”, care bocăneam  cu cizmele nesimţirii noastre pe inima lui. Şi ne-a avertizat:
       “Ceva îmi spune că imediat după acest ultim eveniment al vieţii noastre, care este moartea, îi vom reîntîlni pe ei, pe magnificii copii şi adolescenţi ai lui decembrie 1989. Şi, poate, ne vor întreba ce am făcut după moartea lor? Ştiu că eu am ce să le răspund. Dar dumneata, trecătorule?”
       Ne-a avertizat, în numele “pletoşilor care au fost condamnaţi să supravieţuiască gloanţelor glorioasei armate române din 21 decembrie” şi care “sunt condamnaţi din nou la nepăsarea voastră dispreţuitoare. Disperaţi, s-au adunat în centrele marilor oraşe şi-au încercat de atîtea ori să vă vorbească. Sau să vă cînte. Sau să vă aplaude cînd îi înjuraţi. Sau să se aşeze în genunchi cînd îi atacaţi alături de mineri şi scutieri. Nu i-aţi iertat că au supravieţuit. Revoluţia pe care ei au cîştigat-o, pierzîndu-şi fraţii, sîngele, părţi din corp, Revoluţia pe care v-au adus-o vouă cadou, ca nişte copii cuminţi ce erau, Revoluţia în care v-au arătat, chiar la televizor, cum se poate muri pentru ţara asta frumoasă şi săracă, Revoluţia le-aţi confiscat-o părinteşte şi aţi dat-o primilor veniţi din mlaştinile marxism-leninismului ceauşist.”
        Îi plăceau florile de malin (liliac) şi să recite nesfîrşit din Shakespeare.
        Am băut ultima dată o cafea împreună, “sus”, la “Arizona” cu numai două săptămîni înainte de “acest ultim eveniment al vieţii noastre”. Am scris, după aceea, aceste versuri pe care el nu le-a mai văzut (au apărut abia în 1998):
         *
“Nu mai trageţi!
Nu mai trageţi!”
Striga
colecţionarul de gloanţe.
“Ce să facem
cu atîtea
trupuri?”
*
“Vom mai  mărşălui pe această stradă!”
am răspuns.
Mai întîi
pompierii să spele caldarîmul
sanitarii să ridice răniţii
pompele funebre
să-şi încheie serviciile.
“Vom mai mărşălui pe această stradă!”
          Nu ştiu dacă e suficient pentru pacea sufletului lui…
          Dar tu ce spui, trecătorule?
Memorat
Răspuns: Nedreptate!!
« Răspunde #40 : Mai 18, 2011, 22:03:35 »

Un comunicat al SSPR - care se adreseaza clujenilor si nu numai - publicat luni, 16 mai a.c., la http://www.sspr.gov.ro/docs/comunicate/112_comunicat.pdf.

PROGRAMUL INTALNIRII PLANIFICATE DE SSPR IN DATA DE 20 MAI 2011 CU ASOCIATIILE DE REVOLUTIONARI SI REPREZENTANTII AUTORITATILOR LOCALE DIN REGIUNEA DE NORD-VEST, CE VA AVEA LOC IN MUNICIPIUL CLUJ-NAPOCA LA SEDIUL INSTITUTIEI PREFECTULUI, IN SALA MARE DE PROTOCOL...
Memorat
 • kostas
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 7260
 • Vezi Profilul
Răspuns: Nedreptate!!
« Răspunde #41 : Mai 20, 2011, 16:45:08 »

D-le Iosif,intradevar se face o mare nedreptate organizanduse astfel de intruniri la care sa participe numai organizatorii,stafurile politice si presedintii sau reprezentantii asociatiilor.DE ce sa nu participam si noi membrii?oare noi nu avem ofuri si pasuri ce trebuiesc aduse la cunostinta sspr-ului,guvernului si celorlati?,oare chiar am ajuns noi restul membrilor o cantitate neglijabila pentru cei ce ne conduc si pentru restul societatii in care traim?oare ni se pregateste din nou ceva si nu trebuie sa stim?de ce pe langa presed. sau repreznt.nu sau format delegatii din membri?tinand cont ca pesedintii si reprezetanti s-au pierdut credibilitatea),sant semne de intrebare pe care trebuie  sa ni le punem si sa le punem celor care ne conduc,trebuie sa aflam raspunsurile daca nu de la ei,trebuie sa cercetam poate le gasim  pe caile incurcate ale Domnului.
Memorat
Răspuns: Nedreptate!!
« Răspunde #42 : Octombrie 13, 2011, 23:11:16 »

Suntem tradati pe toata linia (articolul a mai fost semnalat pe forum, dar consider ca e bine sa fie postat in sectiunea rezervata Clujului).
www.evz.ro/detalii/stiri/s-a-inchis-ultima-fila-a-revolutiei-doi-inalti-ofiteri-scapa-definitiv-de-pedeapsa-dupa-m.html 
Joi, 13 octombrie 2011


S-a închis ultima filă a Revoluţiei: Doi înalţi ofiţeri scapă definitiv de pedeapsă după măcelul de la Cluj

Autor: Mihai Şoica

CEDO a dat ultima sentinţă după 13 ani de procese: generalul Caba şi căpitanul Dando nu pot fi condamnaţi. Cei doi au dat ordinul să se tragă în mulţime dar au fost închişi doar cei care au apăsat pe trăgaci. Caba şi Dando beneficiază de pensii militare.

Procesul Revoluției de la Cluj a fost închis definitiv. Doi militari, generalul Caba Florian, care a coordonat represaliile în zona străzii Horea din centrul Clujului, și căpitanul Carp Dando, care a condus dispozitivul de reprimare din Piața Unirii, unde au murit 24 de clujeni, au scăpat definitiv de justiție.

CEDO admite: nu sunt probe

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a respins, ca inadmisibilă, cererea Asociației pentru Adevărul Revoluției din Cluj pentru a obliga România să redeschidă dosarul penal împotriva celor doi militari. „Ținând seama de toate aspectele care i-au fost prezentate și în limitele competenței sale de a examina solicitările formulate, Curtea a considerat că nu au fost îndeplinite condițiile de inadmisibilitate prevăzute în Convenția Drepturilor Omului”, se arată în comunicarea care a fost trimisă de CEDO, pe adresa Asociației pentru Adevărul Revoluției Cluj.

În dosarul “Revoluția de la CLuj”, au fost condamnați patru ofițeri la pedepse cuprinse între 8 și 15 ani de închisoare. Cel mai mult a primit maiorul în rezervă Ilie Dicu, care se află în prezent încarcerat la Penitenciarul Gherla. Dicu este acuzat că a împușcat în cap, de foarte aproape, doi clujeni.

Cei doi ofiţeri care au scăpat de Justiţie au mulţi morţi pe conştiinţă

Primul este generalul de brigadă Florian Caba care în prezent este pensionar și se bucură de o pensie militară considerabilă. În decembrie 1989, Caba era ofițerul de legătură între trupele trimise pe străzile Clujului și comanda Armatei a 4-a. Generalul Caba a fost șeful direct al maiorului Ilie Dicu. La plecarea acestuia din unitate, generalul a avut grijă să îi ordone subalternului: „Dicule, dacă trece unul de tine te fac trădător de țară”.

După ordinul primit, de militarii maiorului Dicu nu a trecut nimeni. Nici chiar păsările în zbor. În zona fostului Hotel Astoria militarii au tras ca la nuntă. Dând dovadă de zel, maiorul Dicu i-a împușcat cu pistolul, în cap, pe doi clujeni care au reușit să se apropie de militari: Emil Ciortea și Ioan Inclezan. Mai mult, la întoarcerea în cazarmă, Dicu a fost premiat personal de generalul Caba cu suma de 1.000 de lei.

Al doilea personaj sinistru al revoluției de la Cluj este căpitanul Carp Dando, care a acționat în Piața Unirii din Cluj, locul unde au murit cei mai mulți oameni. În total, 24 de persoane au murit iar alte 56 au fost rănite de militarii care au acționat la ordinul căpitanului Carp Dando. Acesta a ordonat foc iar ceea ce a urmat a fost un adevărat masacru.

Cercetați în România dar găsiți nevinovați

Cei doi militari au fost cercetați pentru infracțiunea de omor deosebit de grav dar nu au mai fost trimiși în judecată după ce un procuror militar a dispus, în anul 1998, scoaterea lor de sub urmărirea penală.
Revoluționarii clujeni nu s-au lăsat și vreme de 13 ani au solicitat anchetarea acestora și condamnarea pentru crimele pe care le-au ordonat sau executat.

Aurel Coltor, președintele Asociației pentru Adevărul Revoluției Cluj spune că nici chiar Înalta Curte de Casație și Justiție nu a mai dorit redeschiderea dosarului. “Am atacat decizia procurorilor la Înalta Curte de Casație care însă ne-a respins toate acțiunile. În decizia procurorilor, aceștia arată că generalul Caba ar fi trebuit să zică: Dicule, îți ordon, și nu, Dicule, dacă trece unul de tine te fac trădător de țară. Acum Caba trăiește bine mersi dintr-o pensie de general și își râde de noi”, a spus Aurel Coltor.
Memorat
 • bambilici
 • Hero Member
 • *****
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 11602
 • Vezi Profilul
Răspuns: Nedreptate!!
« Răspunde #43 : Octombrie 14, 2011, 10:25:08 »

Sunt ff interesante comentariile. Ia de obs ca nu ne critica tata lumea daca luptam pt adevarul Rev si pedepsirea celor care au impuscat ro.

14 octombrie, 01:05. cerz
Nu stiu cati dintre voi ati vazut filmul" Munich "....
E singura solutie ca cei vinovati sa-si primeasca rasplata !

13 octombrie, 23:34. Han NaSolo
S-a miscat repede justitia, la "numai" 21 de ani de la lovitura de stat au si dat solutia. Sper ca, odata, cei care au dat aceasta sentinta sa piarda pe cineva drag lor iar cel vinovat sa fie declarat "nevinovat" de ....justitie, desigur
 
13 octombrie, 23:30. anca
========================================
Citeste carti pe cea mai mare biblioteca online
din Romania (peste 5500 articole si carti PDF):

CARTIAZ . RO
========================================
 
13 octombrie, 22:25. Locuinte
1000 Euro/Mp pt. potentialul Economic al Romaniei este exagerat de mult, in capitala Germaniei Berlin 1 cam. costa 16.000 Euro, sau in S.U.A Washington D.C. pret de la 22.000$ ( constructie 2005), in Dubai 1 cam. costa 46.000 Euro (Lux), in Miami Florida 1 cam. 12.000$ (constructie 2005), in Las Vegas Nevada 1 cam. 14.900$ (constructie 1988) cauta orice locatie pe Condo.com
In Romania pretul este cuprins intre 1.000-1.700 euro/mp (fara multe facilitati). Pretul corect pentru apartamentele din blocurile comuniste este de 200 Euro/mp (central) stiri.imobiliare-particulari.ro/cat-costa-un-apartament-in-bucuresti-preturi-imobiliare-2010-2012-720/
 
13 octombrie, 22:14. 911 inside job
E ca si cum ai astepta ca guvernul american sa ancheteze si sa pedepseasca pe autorii reali ai masacrului de la 11 Septembrie unde 3000 si ceva de oameni au fost sacrificati prin demolarea controlata a turnurilor WTC1, WTC2 si WTC7.
•   
13 octombrie, 21:55. CIon
Am scurtat textul. Poate va fi publicat macar asa.
Domnule Coltor, de ce nu puneti dosarul Revolutiei de la Cluj pe Internet? Pe portalulrevolutiei.ro aveti rezervat un subiect in forumul portalului, special pentru asociatia dumneavoastra si pentru Cluj. Vrem sa stim cum il cheama pe procurorul militar care i-a scos pe cei doi de sub urmarirea penala, cine au fost judecatorii de la Inalta Curte de Casatie si Justitie care nu au mai dorit redeschiderea dosarului? Trebuie sa cunoastem membri acestei mafii de stat care-i acopera pe criminali.
 
13 octombrie, 23:23. sarkozy
Ti spun eu dar ai poti gasii in lovitura de stat in 89 sunt vizibil masonul amerloc corupti indo tigoinarul ciliescu,evreii masoni teroristi atei afrikani cu nume romanesti .Brucanii,P.roman,samd sunt o gramada de evrei masoni mafioti corupti teroristi afrikani care se ascund sub nume romanesti in romania acum poporul roman e mason corupt afrikanizat amerloc nu vezi ca insusi poporul roman a ajuns anti romani...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Cine conduce tara tiam spus numai cateva nume mai sus restu daca ai cauti ai vei gasi acum sau demasca fara nicio frica cam sunt protejatii asasinilor mafioti corupti masoni atei afrikani anglo/amerloci astia au masacrat poporul
roman...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
•   
13 octombrie, 21:48. CIon
De ce nu apar comentariile mele?
 
13 octombrie, 22:04. Pizdruiatul
Pentru ca mass media...e tot a lor...
 
13 octombrie, 23:24. sarkozy
e a masonilor mafioti corupti afrikani teroristi evreii care se ascund sub nume romanesti astia sunt adevaratii calai atei anti
romani...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
•   
13 octombrie, 23:29. Pizdruiatul
Si sarkozy nu e tot mason ungur?
 
0 răspunsuri, 0 voturi
13 octombrie, 23:16. Daan Petrescu
E tot de la SECU .Pai ce credeai ca s-a dus?
•   
13 octombrie, 20:51. Cucu
Eu , daca as fi in locul rudelor celor executati , la comanadda acestor ticalosi , le-as lua ngatul fara mila. Sau as sponsoriza un raket pentru executia ticalosilor. Cu asta s-ar face dreptatea , pe care justitia romana a balmajit-o. S-ar economisi si bani de pensii (cred ca destui de multi).
•   
13 octombrie, 20:10. Dan Petrescu
Care REVOLUTIE? Exceptie faptul ca putem minca rahat cu toti aici si alte citeva lucruri nu am cistigat NIMIC noi prostimea .Am cistigat dreptul de-a fi calcat in picioare ,scuipat ,injosit ,violat si mintit ,omorit si furat de catre lepadaturile din urma celor din prima linie .CRIMINALUL nr 1 ION ILIESCU e liber scrie carti si din cind in cind ne cearta ca inca nu ne supunem cu toti hoardelor de necrofagi moderni,care odata la citiva anise fac ca-i doare-n cuur de noi.Scirboasa natie e asta in care ma-m nascut ,LASA si ORDINARA ,vesnic SLUGA cu capul plecat .Hai sictir PDSR,PDL,PNL ,UDMR, voi alaturi de toata tiganimea ati adus tara asta la pragul de umilire cel mai de jos .Nici cel mai crud razboi nu putea sa distruga si sa subjuge tara asta cum a-ti facut-o voi.
•   
13 octombrie, 20:08. Ionica
Cind va spun eu ca tara e in ghearele lor in continuare... Of, sarmana Romanie!!!
 
13 octombrie, 20:25. Dan Petrescu
Si sti ceva ,continui sa ma crucesc cit curaj mai au in preajma cracinului de mai dau cite-o tura prin cimitire si pe la cite-o troita inchinata sarmanilor care in 89 chiar credeau ca o sa fie mai bine.CURAJ MARE DOMNULE
•   
13 octombrie, 20:02. Tinker Bell
Fiti convinsi ca autorii loviturii de stat au fost pregatiti si si-au instalat oamenii lor pretutindeni in Romania. In toate sferele vietii sociale, politice si economice inclusiv justitia.
Este absurd sa credem ca tocmai ei vor face dreptate impotriva propriilor executanti ai planului loviturii de stat.
•   
13 octombrie, 20:02. dg
rusine romania
•   
13 octombrie, 19:56. Hmmm...
Tot mai este o solutie : un justitiar sa le vina de hac - un glonte in cap la fiecare si s-a facut dreptate.
•   
13 octombrie, 19:52. Locuinte
1000 Euro/Mp pt. potentialul Economic al Romaniei este exagerat de mult, in capitala Germaniei Berlin 1 cam. costa 16.000 Euro, sau in S.U.A Washington D.C. pret de la 22.000$ ( constructie 2005), in Dubai 1 cam. costa 46.000 Euro (Lux), in Miami Florida 1 cam. 12.000$ (constructie 2005), in Las Vegas Nevada 1 cam. 14.900$ (constructie 1988) cauta orice locatie pe Condo.com
In Romania pretul este cuprins intre 1.000-1.700 euro/mp (fara multe facilitati). Pretul corect pentru apartamentele din blocurile comuniste este de 200 Euro/mp (central) stiri.imobiliare-particulari.ro/cat-costa-un-apartament-in-bucuresti-preturi-imobiliare-2010-2012-720/
•   
13 octombrie, 19:36. Valeriu
E normal sa scape doar traim in Tara Romales, Romanika, Romanistan cu populatie indobitocita de comunism si religie. Va dati seama cit de mult ii doare pe neamul Romales de dreptate si de mortii de la Cluj. Mai degraba injura capitalismul si democratia cu regrete comuniste decit sa deplinga lipsa dreptatii in Romanistan! Ce generatie de handicapati. Culmea unii tot o mai dau cu nemul Romanesc nestiind ca Romanii adevarati sau vechi nu asculta manele, nu regreta sistemul comunist republican. Dupa 20 de ani de capitalism original tip Felix/Iliescu SOV, neamul romanesc s-a transformat in Romales! Romanii adevarati au ajuns o minoritate in tara lui Felix si a SOV unde multi romanasi se inghesuie sa-i voteze 2012!

De abia astept sa vad balele de pe forum al Romanilor tziganizati de manele si de comunism la adresa mea.
 
13 octombrie, 20:12. Pentru Valeriu Manelistu Capitalistu
Pe tine ce te-a indobitocit? Care capitalism? Care democratie? Regimul care musamalizeaza crimele odioase din Decembrie 89 reprezinta pentru tine Democratie? Jaful si bataia de joc de 22 de ani incoace reprezinta pentru tine democratie? Pai nene, esti asa de indobitocit incat meriti toate balele romanilor, nu numai cele de pe forum. Cum iti permiti sa afirmi ca poporul roman este indobitocit. Vorbeste pentru tine! Daca te simti indobitocit n-ai decat! Dar nu insulta un popor intreg pentru ca vrei tu sa promovezi capitalismul de rahat care a distrus nu numai Romania dar si America, si Japonia si toata lumea!
 
13 octombrie, 21:05. Valeriu
esti indobitocit nemernic comunist sau probabil ca tu ai promovat indobitocirea cu clasele conducatoare comuniste! Astfel Romania nu arata in halul asta dupa 20 de ani democratie originala. Cred ca la inceputul anilor 90 erai cu lozinca foamei "Nu ne vindem tara pe dolari". Las-o ca am vindut tara se-curistilor si turnatorilor! Asta e generatia de azi nesimtitita si creetina (marea majoritate). Aduti aminte tovarase ce zicea Brucan despre "stupid people".
•   
13 octombrie, 21:47. Mai copile! Maica-ta stie ca pierzi timpul pe forum?
Te contrazici! Daca promovezi capitalismul inseamna ca promovezi proprietatea privata a securistilor si turnatorilor.
Cum sa nu-mi aduc aminte de "stupid people"? Mai ales cand iti citesc comentariile, imediat imi aduc aminte de "stupid people".
Lozinca "foamei"? Pai cu ce ne-am ales ca s-au vindut fabricile si uzinele si flota comerciala a Romaniei cu un dolar bucata?
Tu crezi ca un popor normal vrea sa-si vanda tara ca apoi sa mearga la cules capsuni in Spania? Hai ca pana la urma ai luat-o razna rau de tot! Ai inceput sa te ineci in "balele" proprii!
Nu e nici o problema, stai prin preajma, citeste ca scriu altii mai mari ca tine, si cu timpul o sa iesi din categoria de care vorbea Brucan. Succes!
 
13 octombrie, 20:25. Maramuresan
Dom Valeriu, daca te simti indobitocit, treaba matale, nu te contrazic. Eu nu ma simt, nu ascult manele dar regret comunismul pentru simplul fapt ca proprietatea TREBUIE sa apartina poporului si nu borfasilor. Dupa cum bine vedem, capitalismul inseamna razboi, inseamna nedreptate, inechitate, jaf, saracie, criza economica, toate nenorocirile de pe lume. In afara de asta, mai sunt si baronii care iti fac in ciuda plimbandu-se cu Ferarri in timp ce lumea m-are bani sa plateasca incalzirea. Nu o sa te jignesc, n-o sa arunc cu "bale" asa cum zici matale, dar din pacate nici nu iti respect parerile, si nici felul in care vorbesti despre poporul roman de parca ar fi poporul vinovat de cele ce se intimpla.
 
13 octombrie, 21:09. Valeriu
Eu fac parte din minoritatea de Romani care nu asculta manelele si nu adereaza la mentalitate de regrete comuniste republicane de odinioara. Nu imi place pomana cum le plac la multe milioane de romanasi si nu dau vina pe altii daca am gresit cu ceva. Daca m-am imprunutat de la banca imi platesc creditul inapoi decit sa dau vina pe sistemul capitalist ca numai am chef sa-mi platesc ratele la banca. Deci tovarase nu am cum sa fiu indobitocit pentru ca nu ader mentalitatea Romales. Uitate la programele TV si ai sa intelegi despre ce scriu.
•   
13 octombrie, 19:33. King Cioaba
Pai in cazul asta nici Iliescu nu e de vina pentru mortii si ranitii din 90, caci doar nu el i-a omorit din batai, ci minerii.

Rusine sa va fie, tara de anesteziati - justitie anesteziata!
•   
13 octombrie, 19:22. Klingon cu par
Pe Iliescu Ion cind il judecati?
 
13 octombrie, 19:30. iliescu judecat??? .... ce gluma
Poate Dumnezeu la judecata de apoi. Pe lumea asta a scapat .... a avut el "ingerasii" lui protectori pe aici.
•   
13 octombrie, 19:21. BOZGAN GHEORGHE
IN ATENTIA REVOLUTIONARILOR. Hotarirea CEDO NU OBLIGA statul roman sa redeschida cazul,dar NU IMPIEDICA STATUL ROMAN (parchetul) SA REDESCHIDA CAZUL daca acesta apreciaza ca sunt motive de redeschidere.Deci tiotul este la cheremul Statului (parchetului).Demersul revolutionarilot trebuie acum indreptat spre DEGANGSTERIZAREA APARATULUI DE JUSTITIE,pentru ca in ziua cind in parchet va fi un procuror bine pregatit profesional,curajor si necorupt EL va redeschide cazul.(nici o sansa cit parchetul general de pe linga ICC este condus de Laura PROSTUTA Kovesi)

Dar problema este alta si revolutuionarii se pare ca nu vor sa inteleaga.Conventiile internationale din 1989 ratificate si de regimul comunist PERMIT UNUI STAT SA RECURGA LA UTILIZAREA FORTEI ARMATA PENTRU NEUTRALIZAREA UNEI INSURECTII SAU REBELIUNI POPULARE,incit pentru mortii aparuti pina la 22 decembrie 1989 NIMENI NU POATE FI TRAS LA RASPUNDERE PENALA. Altceva este insa dupa 22 decembrie 1989 ,pentru acesti morti raspunderea penala este inevitabila
•   
13 octombrie, 19:20. Scopul loviturii de stat
In timp s-a lamurit si scopul final al loviturii de stat: reinstaurarea monarhiei in Romania.
•   
13 octombrie, 19:06. EVA KENT
WWW.ESCORTE69.NET
•   
13 octombrie, 19:06. toma
Dicu a tras de frica lui Caba.Cei care l-au cunoscut pe Caba stiu de ce !
•   
13 octombrie, 18:58. revolutia globala`
Romania iese in strada! Sambata, 15 octombrie!

facebook.com/15octombrie
facebook.com/15octombrie
facebook.com/15octombrie
•   
13 octombrie, 18:49. Teddy
haiducia, bre, haiducia!
faceti-va singuri dreptate!size]
Memorat
 • Cosmina
 • Membru
 • **
 • Deconectat Deconectat
 • Mesaje: 57
 • Vezi Profilul
Răspuns: Nedreptate!!
« Răspunde #44 : Decembrie 20, 2011, 00:42:09 »

Pentru cei ce folosesc facebook-ul va invit pe http://www.facebook.com/Revolutia1989Cluj
Memorat
Pagini: 1 2 [3] 4
Schimbă forumul: